دیدنی های لهستان، ورشو پایتخت لهستان - ورشو لهستان

در این بخش از سایت برگزیده ها مطالبی در مورد کشور لهستان را برای شما آماده کرده ایم ، امیدواریم که مورد توجه شما قرار گیرد.

Poland - لهستان

پرچم کشور لهستان

ورشو لهستان

ورشو لهستان

 

کشور لهستان

نقشه سیاسی کشور لهستان

20157511272811a.jpg

 

درباره کشور لهستان

نقشه جغرافیایی کشور لهستان

20157511272822a.jpg

 

اماکن دیدنی لهستان

اطلاعات کلی کشور  لهستان

پایتخت: ورشو 

نوع حکومت: جمهوری 

زبان رسمی: لهستانی (97%) ، و اقلیتهای آلمانی ، اوکراینی ، لیتوانیایی و بلاروسی .

مذهب: کاتولیک رومی (94%) 

واحد پول: زلوتی(Zloty) 

جمعیت: 38.626.349نفر (July 2004 est.) 

لهستان کشوری در اروپای خاوری است. جمهوری لهستان کشوری است در مرکز اروپا، شرقآلمان، شمال جمهوری چک، جنوب منطقهٔ کالینینگراد (روسیه)، جنوب غرب لیتوانی و غرب بلاروس و اوکراین.

نام این کشور در بیشتر زبان های اروپایی صورتی از پول (Pole) است. در برخی زبان های اروپای شرقی به آن صورتی از «لخ» یا «له» می گویند. لخ یا له از نام قومی می آید که حدود بیش از یکهزارسال پیش درسرزمین کنونی لهستان زندگی می کرده اند و به لخ (lęch) معروف بودند.

قوه مجریه این کشور به ترتیب رئیس جمهور، نخست وزیر و هیئت وزیران است. رئیس جمهور برای مدت ۵ سال انتخاب می گردد که حداکثر یک رئیس جمهور می تواند دو دوره در این پست خدمت کند.

جغرافیا

جنوب لهستان را کوه های کارپات دربر گرفته اند، رودهای اودر (Oder) و نیسه (Neisse) هم نیز در غرب لهستان جریان دارند، از جمله رودهای مهم لهستان می توان به، ویستولا (Vistula)، وارتا (Warta) و باگ (Bug) اشاره کرد که نقش مهمی در تجارت لهستان ایفا می کنند. بلندترین نقطهٔ لهستان، کوه ریسی (Rysy) با ارتفاع ۲۴۹۹ متر می باشد که در جنوب لهستان و هم مرز با اسلوواکی در میان کوهستان کارپات قرار دارد.

بیشتر لهستان متشکل از زمینهای پست است . در شمال زمینهای پست بالتیک و نواحی دریاچه ای پومرانیا و مازوریا قرار دارد . مرکز لهستان منطقه ی جلگه هاست . در جنوب تپه های لهستان کوچک و کوه های تاترا ، بخشی از سلسله کوه های کارپات قرار دارد .

رودهای مهم : ویستولا (ویسلا) ، اودر (اودرا) ، نارو 

 بلندترین نقطه : قله ی ریسی ، 2499 متر

آب و هوا : آب و هوای لهستان ، با تابستانهای کوتاه گرم و زمستانهای طولانی تر سرد ، تنوع دمایی دارد .

تاریخ

لهستان بزرگ در سال ۹۶۶ میلادی توسط میزکوی اول بنا نهاده شد که متعلق به خاندان پیاسْت بود. قبایل جنوبی لهستان، لهستان کوچک را تشکیل دادند. دو لهستان در سال ۱۰۴۷ میلادی توسط کازیمیر اول با یکدیگر متحد شدند، لهستان با یک ازدواج سلطنتی در سال ۱۳۸۶ میلادی بین دختر پادشاه لهستان و پسر پادشاه لیتوانی با این کشور ادغام شد. این دولت لهستانی - لیتوانیایی بین قرون ۱۴ تا ۱۶ میلادی به اوج اقتدار خود رسید. این دولت توانست در مقابل قدرت های برتر آن زمان مثل شوالیه های آلمانی، توتنی ها، روس ها و ترک های عثمانی، موفقیت هایی حاصل کند. فقدان یک پادشاهی نیرومند در سده ۱۸ میلادی باعث شد که ابرقدرت های آن زمان مثل، روسیه، پروس و اتریشبتوانند، لهستان را سه بار در سالهای ۱۷۷۲، ۱۷۹۲ و ۱۷۹۵ میلادی تجزیه و تقسیم کنند، از آن پس دوران زوال لهستان آغاز شد.

در قرن نوزدهم بخش اعظم لهستان در قلمرو امپراتوری روسیه بود . لهستانیها در 1830 ، 1848 و 1863 بر ضد این امپراتوری ناموفقانه دست به شورشی نافرجام زدند . احساسات ملی در مناطق تحت حکومت اتریش و پروس نیز رشد کرد . پس از جنگ جهانی اول ، لهستان استقلالش را باز یافت (1919) ، ولی کشوری بی ثبات بود . 

حکومت و سیاست

100 عضو مجلس سنا و460 عضو مجلس نمایندگان (سِیم) با رأی تمامی افراد بالغ برای چهار سال انتخاب می شوند . رئیس جمهور – که مستقیماً انتخاب می گردد – شخصی را به نخست وزیر انتصاب می کند که از پشتیبانی اکثریت در مجلس نمایندگان برخوردار است . نخست وزیر نیز شورای وزیران را انتصاب می کند 

والدیسلاو گومولکا (Władysław Gomułka) در سال ۱۹۵۶ به عنوان رهبر حزب کارگران متحد (کمونیست) لهستان انتخاب شد، او خط فکری استالینیسم را تقبیح نموده و بسیاری از استالینیست ها را از کشور اخراج کرد، گومولکا تلاش کرد روابط خود را با کلیسا بهبود بخشد، او همچنین بسیاری از مزارع اشترانیققا منحل کرد و مالکیت خصوصی را ترویج نمود.

پس از اضمحلال شوروی سوسیالیست دوران حکومت کمونیست ها بر لهستان نیز به پایان رسید. لهستان به همراه چک و مجارستان در سال ۱۹۹۹ به عضویت ناتو درآمد. در آغاز جنگ عراق لهستان همواره یار وفادار آمریکا بود، لهستان در قالب نیروهای چندملیتی در عراق، ۲۰۰ سرباز به این کشور گسیل داشت. در آوریل ۲۰۰۵ لهستان اعلام نمود تا پایان این سال کلیه ٔ نظامیان خود مستقر در عراق را از این کشور خارج می کند.

اقتصاد

مهمترین صادرات لهستان را، ماشین آلات و تجهیزات حمل و نقل، خواربار و حیوانات زنده و فراورده های کشاورزی تشکیل می دهند.

کشاورزی لهستان بیشتر در مقیاس کوچک در مالکیت خصوصی است . بیش از یک چهارم نیروی کار هنوز به کشاروزی اشتغال دارد و به تولید سیب زمینی ، گندم ، جو ، چغندر قند و انواع علوفه می پردازد . بخش صنعتی نسبتاً گسترده است و تا زمان آغاز تغییر به اقتصاد بازار آزاد در 1990 ، از مرکز برنامه ریزی می شد . لهستان ذخایر بزرگ زغال سنگ و همچنین گاز طبیعی ، مس و نقره دارد . صنایع مهندسی ، غذایی ، شیمیایی ، فلزی و کاغذ سازی با اهیمت است ، ولی از دهه ی 1960 وضعیت اقتصادی پیوسته وخیم تر شده است . لهستان به علاوه ی تورم و بازار سیاه لجام گسیخته ، بدهیهای خارجی فلج کننده ای نیز دارد . از 1991 خصوصی سازی شتاب بیشتری گرفته سطح زندگی کاهش یافته است .

مردم

۹۶ ٪ نژاد مردم لهستان را، لهستانی ها، ۱ ٪ را آلمانی، ۱ ٪ رابلاروس ها و ۱ ٪ را نیز اوکراینی ها تشکیل می دهند، همچنین دین ۹۰ ٪ لهستانی ها، کاتولیک، ۱ ٪ ارتدکس و ۱ ٪ نیز پروتستان می باشد.زبان لهستانی، زبان رسمی کشور لهستان است.

نژادهای زیر در لهستان به چشم می خورد:

۱- لهستانی ۹۸٫۷ درصد

۲- اوکراینی ۶ درصد

۳- آلمانی ۰٫۴ درصد

۴- بلاروسی ۰٫۱ درصد

در مورد مذاهب موجود در این کشور می توان به موارد زیر اشاره کرد:

۱- کاتولیک ۹۵ درصد

۲- ارتودوکس ۲٫۳ درصد

۳- پروتستان ۰٫۴ درصد

ورزش

ورزش در لهستان شامل تقریبا تمام رشته های ورزشی است، به ویژه: جاده سریع السیر، بسکتبال، بوکس، شمشیربازی، فوتبال، فوتبال آمریکایی ، هندبال، هاکی روی یخ، شنا،سوارکاری ، والیبال، وزنه برداری، اسکی، دوچرخه سواری، دو میدانی و فرمول یک. والیبال ورزش اول لهستان و فوتبال و والیبال محبوب ترین ورزش های کشور لهستان محسوب می شوند.

 

مناطق دیدنی کشور لهستان

کمپ آشویتس (auschwitz)

20157511272873a.jpg

 

دیدنی های لهستان

20157511272964a.jpg

 

درباره کشور لهستان

20157511272945a.jpg

 

مناطق گردشگری لهستان

20157511273136a.jpg

 

اماکن دیدنی لهستان

 

قلعه واول (wawel castle)

20157511273217a.jpg

 

درباره کشور لهستان

20157511273568a.jpg

 

دیدنی های لهستان

20157511273739a.jpg

 

دیدنی های لهستان

 

معدن نمک ویلزکا (wieliczka salt mine)

201575112738210a.jpg

 

اماکن دیدنی لهستان

201575112740211a.jpg

 

کشور لهستان

201575112743412a.jpg

 

درباره کشور لهستان

201575112744413a.jpg

 

مناطق گردشگری لهستان

201575112745214a.jpg

 

مناطق دیدنی لهستان

 

ورشو پایتخت لهستان (warsaw)

ورشو نام پایتخت کشور لهستان می باشد. این شهر همچنین بزرگ ترین شهر لهستان می باشد.این شهر ۵۱۶٫۹ کیلومتر مربع گستردگی و بر پایه سرشماری سال ۲۰۰۴ ۱٫۶۹۲٫۹۰۰ تن جمعیت دارد.

در پی قیام ورشو در سال ۱۹۴۴ میلادی، به دستور آدولف هیتلر، پیشوای آلمان نازی، ورشو مورد حملات همه جانبه زمینی و هوایی ارتش آلمان قرار گرفت و ۹۵ درصد شهر با خاک یکسان شد. بر اثر این حملات بیش از ۲۰۰ هزار نفر از اهالی ورشو کشته شدند.

جهان گردی ,جهانگردی ,دیدنی های جهان ,[categoriy]

اماکن دیدنی لهستان

لهستان را بشناسیم :
لهستان در شمال قاره اروپا واقع شده، و قسمت اعظم جنوب  دریای بالتیک را به خود اختصاص داده. کشوری است با منابع آب فراوان که، در جنوب به کوهپایه های کارپات  منتهی می شود. دارای آب وهوای قاره ای با زمستانهای سخت و میزان بارندگی 73- 52 سانتی متر در سال است. ازلحاظ تولید غله نیشکروسیب زمینی خودکفا محسوب می شود. زمینهای کشاورزی و منابع معدنی، نقش مهمی در اقتصاد کشور ایفا می کنند. لهستان، ذخایر معدنی غنی، از قبیل : زغال سنگ- مس- گوگرد و گاز طبیعی دارد که، اکثراً درجنوب کشور واقع شده اند. صنایع مهم آن، کشتی سازی در شمال، و صنایع فلزی و شیمیایی در جنوب می باشند.

دانشگاه ایرانشناسی ورشو :

تاریخچه و شرح فعالیت : پیش از این دانستیم که ایران شناسی به عنوان یک واحد جداگانه تحقیقاتی و آموزشی در دانشگاه ورشو نسبت به دانشگاه یاگیلونسکی کراکف از سابقه کمتری برخوردار است چرا که این سنت از دانشگاه کراکف به دانشگاه ورشو آورده شده و آورنده آن هم دکتر آنانیاش زایونچکوفسکی استاد ترک شناسی و ایران شناسی دانشگاه یاگیلونسکی بوده که در سال 1932 میلادی رشته ایران شناسی را به این دانشگاه آورده است.
درهمان سال کتابخانه اسلام شناسی در بخش ترک شناسی دانشگاه ورشو تأسیس گردید و زایونچکوفسکی پس از به دست آوردن سمت مدیر بخش ترک شناسی و ریاست کتابخانه اسلامی، برای اولین بار تدریس درس های ایران شناسی را در دانشگاه ورشو آغاز کرد و کلاس های درس شاهنامه فردوسی و گلستان سعدی و تفسیر سوره های منتخب قرآن کریم و ترک شناسی را در سال 35-1934 بنیاد نهاد. زایو نچکوفسکی ایران شناسی را اساس و زیربنای مطالعه ادبیات ترکی می دانست و تأثیر ادبیات فارسی بر ادبیات ترکی را غیر قابل انکار می دانست و تلاش می کرد تا تأثیر کتاب هایی چون « کلیله و دمنه، مرزبان نامه و شاهنامه» را بر متون ترکی بنمایاند. وی سپس بخش شرق شناسی را به وجود آورد و در آن درس های ایران شناسی را تا سال 1939، سال شروع جنگ جهانی دوم،ادامه داد.
عامل دیگری که در آن سال ها مطالعات و تحقیقات ایران شناسی را گسترش داد، پژوهش های علمی هندشناس مشهور لهستانی استانیسلاو شایر بود. شایر تحقیقات ارزنده ای درباره فرهنگ و تمدن و زبان های ایرانی انتشار داد که مهم ترین آن تحقیق درباره مذاهب قدیم ایرانی بود. چنانکه دیدیم تنها پس از پایان جنگ جهانی دوم بود که تدریس درس های ایران شناسی در دانشگاه ورشو رونق گرفت که البته خدمات پروفسور زایونچکوفسکی در آن سال ها در تدریس غزلیات حافظ و تقویت جایگاه فارسی چشمگیر و بسیار مؤثر بود و این را نیز بیفزاییم که انتشار دیوان حافظ از سوی او بیش از پیش به وضعیت مطالعات ایرانی مدد رساند. انحلال رشته اسلام شناسی در دانشگاه وروتسلاف و توسعه زبان های شرقی هم به نوبه خود موجبات تقویت هر چه بیشتر مراکز آموزش زبان فارسی در کراکف و ورشو را فراهم آورد و پس از آن با ورود یک معلم ایرانی به نام پ.ورزنده به بخش ترک شناسی دانشگاه ورشو، آموزش زبان فارسی وضعیت بهتری یافت
. این را نیز بگوییم که اولین اثر علمی مربوط به ایران شناسی در آغاز دهه 1950 منتشر گردید و همزمان با آن در سال تحصیلی 52-1951 در بخش ترک شناسی دانشگاه ورشو تحصیلات منظم ایران شناسی به وجود آمد که مدت آن 5 سال بود. این تحصیلات هم بدین صورت بود که دانشجو حق انتخاب زبان فارسی به عنوان زبان اصلی و تخصص در رشته ایران شناسی را داشت. درس تاریخ شرق که ایران نیز جزو آن است، پس از پروفسور زایونچکوفسکی توسط پروفسور یان ریحمان ترک شناس معروف تدریس می گردید. دستور زبان فارسی نیز توسط زایونچکوفسکی و پروفسور یوزف آموزش داده می شد. بیلافسکی که بعداً رئیس بخش عرب شناسی گردید، تدریس این دروس را ادامه داد. علی رغم ضعف عمومی آموزش ، در سال های پس از جنگ برنامه آموزش دروس ایران شناسی در آنجا توسعه یافت و ساختمان جمله در زبان فارسی و تاریخ ادبیات فارسی نیز به دروس ارائه شده، اضافه گردید. هرچند کمک و حمایت استادان ترک شناس و عرب شناس برای رشته ایران شناسی بسیار سودمند بود ولی پس از چندی لزوم جدا شدن رشته ایران شناسی از رشته های دیگر به تدریج بارزتر گردید. تا اینکه در سال 1968 دانشکده مستقل ایران شناسی در بخش شرق شناسی دانشگاه ورشو بنا نهاده شد و پس از آن دوره دکتری ایران شناسی هم برقرار گردید. نظام آموزش : طول مدت تحصیل در دانشکده ایران شناسی دانشگاه ورشو پنج سال است و دانشجویان در سال پنجم با دفاع از رساله ای که انتخاب می کنند در صورت قبولی با مدرک فوق لیسانس ایران شناسی فارغ التحصیل می شوند. فارغ التحصیلان این رشته امکان تحصیل در مقاطع بالاتر را دارند و با انتخاب رساله دکتری زیر نظر استاد راهنما می توانند به اخذ مدرک دکتری ایران شناسی نائل گردند. پس از دکتری سطحی به نام هبیلیتوانه و پروفسوری نیز در همین رشته ایران شناسی طبق ضوابط دانشگاه وجود دارد که علاقه مندان می توانند در صورت تمایل آن را نیز به اتمام برسانند. برنامه های آموزشی در رشته ایران شناسی شامل دروس مکالمه زبان فارسی ، دستور زبان ومتون فارسی، تاریخ ادبیات فارسی، جغرافیای ایران و افغانستان و آشنایی با زبان عربی(به صورت انتخابی) است. ایران شناسی به خواندن و نوشتن فارسی تسلط پیدا می کنند. از سال سوم دانشجویان در دو رشته تاریخ و ادبیات که از اینجا به بعد به صورت تخصص در می آید ، تقسیم می شوند. تعداد ساعات درسی در مقطع فوق لیسانس ایران شناسی 3330 ساعت پیش بینی شده و باید دانشجو در عرض 5 سال تحصیل، حداقل 113 امتیاز به دست آورد. برنامه آموزشی این دانشکده برخلاف دانشکده ایران شناسی کراکف درس ها را به سال های تحصیلی تقسیم نمی کند بلکه دانشجویان باید در هرسال، سطح معینی از دروس را به اتمام رسانند و مقدار مشخصی امتیاز به دست آورند که در سال اول حداقل این امتیازها 24 و در سال بعد 22 امتیاز تعیین شده است. نحوه امتیاز گرفتن هم بدین صورت است که برای هر واحد درسی در سال(2 ساعت در هفته ×30 هفته=60ساعت) دو امتیاز و برای قبولی در امتحان آن واحد درسی نیز دو امتیاز اضافی منظور می شود.

جهان گردی ,جهانگردی ,دیدنی های جهان ,[categoriy]

درباره کشور لهستان

نمرات امتحانات از 2 تا 5 بوده و حداقل نمرة قبولی هم 3 تعیین شده است. نحوه انتخاب واحدها هم بدین گونه است که دانشجویان در آغاز سال تحصیلی در درس های خود که از گروه موضوعات اجباری، روش شناسی و سمینار هستند، نام نویسی می کنند و نام نویسی در برخی از دروس مشروط به گذراندن درس های پیش نیاز است. به طور کلی این درس ها به سه دسته کلی تقسیم می شوند: دروس اجباری، دروس توصیه شده، دروس اختیاری. وضعیت دانشجویان دانشکده ایران شناسی ورشو : عده دانشجویان این دانشکده در سال تحصیلی 93-1992(72-71) 23 نفر بود که در سال های تحصیلی بدین گونه قرار داشتند: سال اول 15 نفر، سال دوم 4 نفر، سال پنجم 4 نفر شمار دانشجویان در سال تحصیلی 97- 1996 بدین شرح است: سال اول 10 نفر، سال دوم 7 نفر، سال سوم 4 نفر، سال چهارم 8 نفر ، سال پنجم : - در دانشکده ایران شناسی ورشو در سال های اخیر هر دو سال یک بار دانشجو گرفته شده است. این نیز گفتنی است که بیشتر دانشجویان این دانشکده را همانند دانشکدة ایران شناس کراکف ، دانشجویان دختر تشکیل می دهند. علت آن هم این است که دانشجویان پسر بیشتر علاقه مند به تحصیل در رشته های فنی و مهندسی هستند و در رشته های علوم انسانی به ویژه زبان های شرقی مورد استقبال دانشجویان دختر قرار می گیرد. ناگفته نماند که در سال های اول عده دانشجویان زیاد است ولی به تدریج از شمار آن ها کاسته می شود زیرا اینان به وضوح می بینند که از تحصیل در این رشته طرفی نخواهند بست، لذا این رشته را رها کرده و رشته دیگری را جایگزین آن می کنند. استقبال از تحصیل در رشته ایران شناسی در چند سال اخیر که روابط سیاسی و اقتصادی دو کشور توسعه یافته، چشم انداز بهتری از بازار کار برای داوطلبان این رشته به وجود آورده است. کتابخانه دانشکده ایران شناسی ورشو : در کتابخانه دانشکده ایران شناسی و کتابخانه دانشکده ترک شناسی دانشگاه ورشو که هر دو به دلیل کمبود محل در یک مکان قرار دارند ، حدود 14 هزار جلد کتاب نگهداری می شود.
از این تعداد حدود 5 هزار جلد آن مربوط به دانشکده ایران شناسی است که از این تعداد 1800 جلد درباره اسلام شناسی ، 2150 جلد کتاب در خصوص مسایل مربوط به تاریخ ، فرهنگ ، جغرافیا و هنرهای مربوط به ایران و 1050 جلد درباره زبان و ادبیات فارسی است . متأسفانه در این کتابخانه از آثار منتشر شده پش از پیروزی انقلاب اسلامی اثر چندانی مشاهده نمی شود و جا دارد، انواع کتاب های ادبی، تاریخی، سیاسی و اجتماعی و فرهنگی و مجلات علمی و هنری و ادبی داخل کشور و همچنین آثار نویسندگان معاصر فارسی از سوی نهادهای ایرانی ذیربط به این دو کتابخانه اهداء گردد. چه، دانشجویان بدین منابع به شدت نیازمندند. ناگفته نگذاریم که در سال های اخیر،وزارت فرهنگ و آموزش عالی نزدیک به 100 جلد کتاب ادبی و آموزشی به دانشکده ایران شناسی ورشو اهداء کرده است که در بین آن ها کتاب های درسی رشته زبان و ادبیات فارسی دانشگاه پیام نور و کتاب ها و نوارهای صوتی و کتاب«آزفا» (آموزش زبان فارسی) بوده است.

قلعه سلطنتی ورشو (royal castle warsaw)

201575112747217a.jpg

 

درباره کشور لهستان

201575112748418a.JPG

 

اماکن دیدنی لهستان

201575112750719a.jpg

 

اماکن دیدنی لهستان

20157511282520a.png

 

مناطق دیدنی لهستان

 

جنگل بیالوزیا (bialowieza forest)

201575112818521a.jpg

 

مناطق گردشگری لهستان

201575112823722a.jpg

 

اماکن دیدنی لهستان

201575112825423a.jpg

 

درباره کشور لهستان

201575112827224a.jpg

 

مناطق گردشگری لهستان

 

کوهستان تاترا (tatra mountains)

201575112829525a.jpg

 

دیدنی های لهستان

201575112831326a.jpg

 

مناطق دیدنی لهستان

201575112832627a.jpg

 

مناطق دیدنی لهستان

201575112833628a.jpg

 

دیدنی های لهستان

 

ویرایش و تلخیص:برگزیده ها

 

ابربرچسب : فال حافظ روزانه یک پاراگراف ، فال حافظ با معنی واقعی ، ترجمه ی دیوان حافظ به انگلیسی ، دانلود کتاب دیوان حافظ با ترجمه انگلیسی ، کتاب شعر حافظ شیرازی ، کد فال حافظ روزانه ایرانسل ، فال حافظ با تفسیر انلاین ، دانلود نرم افزار فال حافظ صوتی برای اندروید ، شعر حافظ به زبان انگلیسی ، فال حافظ با تفسیر فارسی ، دانلود برنامه فال حافظ صوتی برای اندروید ، فلسفه حافظ خوانی در شب یلدا ، دانلود رایگان فال حافظ صوتی برای اندروید ، دانلود شعر های سعدی به زبان انگلیسی ، فال حافظ با معنی تعبیر ، دیوان حافظ fale hafez فال حافظ با معنی با تفسیر استخاره دیوان حافظ ، فال حافظ با معنی و تفسیر کامل ، فال حافظ با تفسیر دکتر قمشه ای ، فال حافظ با تفسیر آنلاین ، حافظ خوانی استاد گرمارودی ، دیوان حافظ به زبان انگلیسی ، دانلود نرم افزار فال حافظ با معنی برای جاوا ، دانلود حافظ خوانی کیکاووس یاکیده ، گرفتن فال حافظ با معنی و تفسیر کامل ، فال حافظ ناطق دار ، فال حافظ با معنی و تعبیر ، دیوان شعر حافظ شیرازی ، فال حافظ با تفسیر عطاری کرمانی ، شاخ نباتم دادند ، دانلود برنامه فال حافظ با معنی با فرمت جاوا ، شاخه نبات حافظ کیست ، فال حافظ روزانه ، فال حافظ با معنی برای موبایل-جاوا ، دانلود برنامه فال حافظ با معنی برای جاوا ، دانلود دیوان حافظ با ترجمه ی انگلیسی ، فال حافظ با معنی و استخاره ، دیوان حافظ اندروید صوتی ، اشعار حافظ شیرازی ، گرفتن فال حافظ با تفسیر و معنی ، دیوان حافظ آنلاین انگلیسی ، دانلود حافظ خوانی امیر نوری ، فال حافظ همراه با تفسیر و معنی ، اشعار حافظ در مورد دوست ، حافظ خوانی دانلود ، دیوان حافظ به فارسی و انگلیسی ، فال حافظ با معنی برای شب یلدا ، اشعار حافظ به زبان انگلیسی ، فال حافظ با تفسیر و استخاره و معنی ، فال حافظ با تفسیر دکتر عطاری ، دیوان حافظ صوتی گرمارودی ، دانلود حافظ خوانی گرمارودی ، فال حافظ روزانه امروز ، اشعار حافظ درباره خدا ، فال حافظ روزانه 2030 ، دیوان حافظ صوتی شاملو ، دانلود فال حافظ با معنی برای موبایل نوکیا ، همسر حافظ شیرازی که بود ، فال روز حافظ شیرازی ، دانلود حافظ خوانی دکتر سروش ، دانلود فال حافظ با معنی فرمت جاوا ، شعری از حافظ به زبان انگلیسی ، حافظ خوانی با صدای استاد موسوی گرمارودی ، شعر حافظ به زبان انگلیسی با ترجمه ، شعر حافظ درباره دوست خوب ، حافظ خوانی در شب یلدا ، شعرای حافظ شیرازی ، فال حافظ با تفسیر برای اندروید ، دیوان حافظ android ، دیوان صوتی حافظ با صدای ، فال حافظ ناطق ، فال حافظ با تفسیر و معنی فارسی ، دیوان حافظ اندروید ، فال حافظ با تعبیر و تفسیر و معنی ، حافظ شیرازی mp3 ، دیوان حافظ online ، دانلود دیوان حافظ با ترجمه انگلیسی ، اشعار حافظ در مورد عشق ، دانلود نرم افزار فال حافظ با معنی برای موبایل جاوا ، فال حافظ با تفسیر معنی کامل ، حافظ شیرازی فال ، حافظ خوانی ژاله صادقیان ، برنامه بهترین کتاب دیوان حافظ گویا اندروید ، دانلود حافظ خوانی شجریان ، دیوان حافظ دانلود رایگان ، دیوان حافظ آنلاین با معنی ، اشعار حافظ درباره دوستی ، دیوان صوتی حافظ با صدای شاملو ، دیوان حافظ شیرازی ، حافظ خوانی دکتر موسوی گرمارودی ، حافظ خوانی شب یلدا ، دیوان حافظ انگلیسی ، اشعار حافظ شیرازی به انگلیسی ، دانلود فال حافظ با معنی جاوا ، دانلود دانلود فال حافظ با معنی برای موبایل جاوا ، فال حافظ با تفسیر ، حافظ خوانی احمد شاملو ، فال روزانه حافظ ناطق ، دیوان حافظ ، دیوان حافظ صوتی دانلود ، حافظ خوانی شاملو دانلود ، حافظ شیرازی ویکی پدیا ، فال حافظ با تفسیر استخاره با معنی ، اشعار حافظ در مورد دوست داشتن ، دیوان غزلیات حافظ آنلاین ، فال حافظ با معنی جاوا ، حافظ خوانی گرمارودی ، دانلود کتاب فال حافظ با معنی برای موبایل ، دانلود فال حافظ صوتی برای اندروید ، دیوان حافظ فارسی و انگلیسی ، شاخ نبات حافظ کیست ، بهترین شعر حافظ شیرازی ، فال حافظ با تعبیر آنلاین ، اشعار حافظ ، فال حافظ روزانه اصلی ، حافظ خوانی در بریتانیا ، دیوان حافظ نسخه اندروید ، دانلود نرم افزار فال حافظ با تفسیر صوتی برای اندروید ، شاخه نبات معشوقه ی حافظ ، اشعارعاشقانه حافظ شیرازی ، فال امروز حافظ شیرازی ، شعر حافظ در مورد بی وفایی دوست ، نرم افزار دانلود فال حافظ ناطق برای کامپیوتر ، دانلود حافظ خوانی با صدای گرمارودی ، فال حافظ با تفسیر اندروید ، اشعار عاشقانه از حافظ شیرازی ، شاخه نبات کیست ، دانلود کتاب شاخ نبات حافظ ، شاخ نبات معشوقه حافظ ، حافظ شیرازی اشعار ، دیوان حافظ صوتی ، فال حافظ روزانه ایرانسل ، فال حافظ با معنی شب یلدا ، فال حافظ روزانه همراه اول ، بهترین اشعار عاشقانه حافظ شیرازی ، دیوان حافظ آنلاین جستجو ، شاخ نبات کیست ، فال حافظ با معنی و تفسیر آنلاین