فیزیوتراپی بیماری هب عضلانی اسکلتی

عقب زدگی زانو یا Genu recurvatum

عقب زدگی زانو یا ژنورکورواتوم (به انگلیسی: Genu recurvatum)‏ یک تغییر شکل در مفصل زانو است، به نحوی که زانو به سمت عقب تمایل می‌یابد.به عبارتی دیگر ژنورکورواتوم یک اکستانسیون(صاف شدن) بیش از اندازه در مفصل زانو است.این بیماری در خانم‌ها و افرادی که شلی رباط دارند، شایع تر است.عقب زدگی زانو ممکن است خفیف، متوسط و یا شدید باشد.تشدید ژنورکورواتوم(هیپراکستانسیون زانو) منجربه درد و همچنین تسریع آرتروز زانومی‌گردد.
دامنه حرکتی طبیعی مفصل زانو در یک فرد بزرگسال، صفر الی ۱۳۵ درجه‌است.دامنه صفر درجه مربوط به صاف بودن کامل(اکستانسیون کامل) زانو در یک فرد طبیعی است. خم شدن  زانو به عقب باعث افزایش زاویه اکستانسیون می‌گردد. .....
برچسب‌ها: زانو, مینیسک, عقب زدگی زانوادامه مطلب+ نوشته شده در  یکشنبه چهاردهم اردیبهشت 1393ساعت 18:42  توسط فیزیوتراپیست وحید صادقی هشجین  |  نظر بدهیدیک راه ساده برای رفع زق زق و درد پا

 
اگر از جمله کسانی هستید که اغلب مواقع بویژه شب ها هنگامی که کار و فعالیت روزانه تان تمام شده و در حال استراحتید، حس می کنید پاهایتان درد می کند یا به حالتی دچار شده اید که اصطلاحا به «زق زق کردن» معروف شده، خوب است بدانید با چند نرمش ساده می توانید بدون صرف هزینه، درد یا زق زق پای خود را تسکین دهید یا حتی از ابتلا به آن جلوگیری کنید...برچسب‌ها: پا, ساق, عضله, درد, زانو, فیزیوتراپیست وحید صادقیادامه مطلب+ نوشته شده در  سه شنبه بیست و یکم شهریور 1391ساعت 16:27  توسط فیزیوتراپیست وحید صادقی هشجین  |  2 نظردرد ناحیه ساکروم واستخوان دنبالچه به Coccydynia معروف است.

معمولا درد در ناحیه استخوان دنبالچه متمرکز است و به جایی انتشار نمی یابد ، اما گاهی با کمر درد یا درد باسن وکشاله ران همراه می شود
*         ازعلائم دیگر همراه با این بیماری درد درزمان قاعدگی ، موقع دفع مدفوع و زمان تماس جنسی است . درد بیمار با نشستن یا بلند شدن ازحالت نشسته افزایش می یابد وچون درد با نشستن بدتر می شود رانندگی برای فرد درد ناک است
* عمده علت درد دنبالچه برمی گردد به نیمه در رفتگی های استخوان دنبالچه و عدم ثبات این استخوان و حرکت بیش از حد آن که درد ناحیه را باعث می شود....برچسب‌ها: استخوان, دنبالچه, کمر, درد, دررفتگی, مدفوعادامه مطلب+ نوشته شده در  سه شنبه بیست و یکم شهریور 1391ساعت 16:24  توسط فیزیوتراپیست وحید صادقی هشجین  | نظر بدهیدآشنایی با زانو درد حاد و روش های درمان آنزانو مفصلی است که غیر از حرکت باز و بسته شدن دارای حرکات خفیف چرخش به داخل و خارج نیز می باشد در تشکیل و نگهداری مفصل زانو, استخوانها , رباطها و غضروف هایی شرکت دارند که آنها را توضیح می دهیم. به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز به نقل از اروم نیوز اسپورت   ،   زانو مفصلی است که غیر از حرکت باز و بسته شدن دارای حرکات خفیف چرخش به داخل و خارج نیز می باشد در تشکیل و نگهداری مفصل زانو, استخوانها , رباطها و غضروف هایی شرکت دارند که آنها را توضیح می دهیم.


▪ استخوانها :
سه استخوان در تشکیل مفصل زانو شرکت دارند.
در بالا استخوان ران و در پائین استخوان درشت نی و در جلو استخوان کشکک در تشکیل مفصل زانو شرکت می کنند.
استخوان نازک نی در تشکیل مفصل زانو شرکت ندارند اما درست در مجاورت بخش خارجی مفصل زانو قرار دارد.
▪ رباطها :
رباط ها باندهای فیبری هستند که دو استخوان را بهم ارتباط و متصل می کنند.
زانو ۴ رباط مهم دارد که این ۴ رباط استخوان ران را به استخوان درشت نی محکم متصل می کنند و پایداری استاتیک مفصل زانو را تامین می کنند.
رباطهای صلیبی قدامی و خلفی سبب پایداری مفصل زانو در حرکات به سمت جلو و عقب و ضربات در این جهات و نیز پایداری مفصل زانو در برابر حرکات چرخشی اعمال شده به زانو می شوند.....
ادامه مطلب+ نوشته شده در  چهارشنبه دوازدهم بهمن 1390ساعت 11:8  توسط فیزیوتراپیست وحید صادقی هشجین  |  2 نظربیش از نیمی از زنان میان سال از زانو درد رنج می برند
پژوهشگران علوم پزشکی می گویند مطالعات جدید نشان داده، بیش از نیمی از زنان میان سال از زانو درد رنج می برند.
به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز ،  بر اساس تحقیق ۱۲ ساله محققان، ۶۳ درصد زنان در سن ۵۰ و بالاتر دچار درد مداوم یا تناوبی  در زانو می شوند.
عوامل شایع در مورد ابتلا به درد مداوم زانو، بالابودن شاخص حجمی بدن. آسیبهای زانو و آرتوروز است.
طبق تحقیقات ۱۲ ساله محققان، بر روی این تحقیق که بیش از یک هزار زن در سنین ۴۴ تا ۵۷ با میانگین سن ۵۲ سال شرکت داشتند، فهم عوامل ابتلا به زانو درد، اولین قدم در درمان هدفمند می باشد.
محققان دریافتند هر چه شاخص جرمی بدن بیشتر باشد فرد مبتلا به نوع زانو درد مداوم  می شود که این درد همواره با اوست.....
ادامه مطلب+ نوشته شده در  چهارشنبه دوازدهم بهمن 1390ساعت 10:36  توسط فیزیوتراپیست وحید صادقی هشجین  |  نظر بدهیددر گچ بودن دست می‌تواند بر مغز تاثیر بگذارد
دست شکسته معمولا باید توسط یک گچ آرام نگه داشته شود. اخیرا محققین کشف کرده‌اند که در گچ بودن یک دست می‌تواند حتی تاثیری بر نواحی مغزی بگذارد. این تاثیر می‌تواند در درمان سکته نیز نقشی موثر ایفا کند.
به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز به نقل از دویچه وله  ،  زمانی که دست راست یک فرد راست دست می‌شکند و گچ گرفته می‌شود، زندگی روزمره برای آن فرد دشوار می‌گردد، زیرا کارکردن با دست چپ برای یک فرد راست دست بسیار دشوار است.
اخیرا دانشمندان دانشگاه زوریخ سوئیس در تحقیقی جدید به این نتیجه رسیده‌اند که ساختار و حجم برخی از نواحی مغز به دلیل گچ گرفتن دست و بی‌حرکت بودن آن، پس از گذشت ۱۶ روز تغییر می‌یابند.
ناحیه‌ی چپ مغز مسئول هدایت حرکت دست راست و بالعکس
با گچ گرفتن دست راست یک فرد، ضخامت نواحی چپ مغز که مسئول......
ادامه مطلب+ نوشته شده در  چهارشنبه دوازدهم بهمن 1390ساعت 10:15  توسط فیزیوتراپیست وحید صادقی هشجین  |  نظر بدهیدنخستين جراحي تعويض مچ دست در جهانفرايند اين عمل شامل قرار دادن يك كاشت در مچ دست براي بازسازي كاركرد استخوانهاي خاص و ترميم حركتي آن است. جراحان انگليسي با همكاري سازندگان آمريكايي بر روي اين پروتز كه دستاورد بزرگي در درمان آسيب مچ دست در بيماران جوان‌تر محسوب مي‌شود، كار كرده‌اند.

                 
«تيم ابلتروپ» اولين فرد در جهان است كه تحت عمل جراحي تعويض مچ دست قرار گرفته كه حركات طبيعي مچ را حفظ كرده است.به گزارش «ايسنا» ابلتروپ 41 ساله كه يك مدير بيمه بوده، اوايل سال 2011 در يك عمل جراحي، يك مفصل نيمه مچ دريافت كرد.فرايند اين عمل شامل قرار دادن يك كاشت در مچ دست براي بازسازي كاركرد استخوانهاي خاص و ترميم حركتي آن است. جراحان ....ادامه مطلب+ نوشته شده در  دوشنبه بیست و پنجم مهر 1390ساعت 18:57  توسط فیزیوتراپیست وحید صادقی هشجین  |  آرشیو نظراتمراقب باشيد مچ پايتان پيچ نخورد!يك فوق تخصص آرتروسكوپي با اشاره به اين كه روزانه از هر 10 هزار نفر يك نفر دچار پيچ خوردگي پا مي شود، افزود: 95 درصد پيچ خوردگي ها در ناحيه خارجي مچ پا و تنها 5 درصد آن ها مربوط به رباط داخل مچ است.
 يك فوق تخصص آرتروسكوپي با اشاره به اين كه روزانه از هر 10 هزار نفر يك نفر دچار پيچ خوردگي پا مي شود، افزود: 95 درصد پيچ خوردگي ها در ناحيه خارجي مچ پا و تنها 5 درصد آن ها مربوط به رباط داخل مچ است.            دكتر علي تركمان، عضو هيئت علمي دانشگاه علوم پزشكي ايران در گفتگو با ايسنا، با بيان اين كه 30 تا 50 درصد آسيب هاي ورزشي دونده ها ناشي از پيچ خوردگي مچ پا است، افزود: بيشتر پيچ خوردگي هاي مچ پا به سمت داخل دست و پا و به طرف قوزك داخلي انحراف پيدا مي كنند و اگر رباط ها به صورت مختصري كشيده شوند اصطلاحاً به آن رگ به رگ شدن مي گويند.....ادامه مطلب+ نوشته شده در  شنبه دوازدهم شهریور 1390ساعت 20:40  توسط فیزیوتراپیست وحید صادقی هشجین  |  آرشیو نظراتچه کسانی بیشتر در خطر ابتلا به پوکی استخوان هستند ؟
پوکی استخوان بسیاری از زنان و مردان را همزمان با بالا رفتن سن گرفتار می‌سازد که در این عارضه تراکم استخوانها کاهش می‌یابد و در نتیجه خطر شکستگی استخوانها تشدید می‌شود.
به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز  ، پوکی استخوان (osteoporosis) به معنی پوک شدن یا نازک شدن استخوان ها به هر علتی است و در بیشتر افراد سالخورده دیده می شود.
از دست رفتن استخوان ها با افزایش سن یک پدیده کلی است ، اما وقتی توده استخوانی به حدی مقدارش کم می شود که احتمال بروز شکستگی ایجاد می شود، یک بیماری به حساب می آید.
این شکستگی ها، علامت بارز پوکی استخوان هستند و بخصوص در استخوان های مچ دست ، ستون فقرات و استخوان فوقانی ران دیده می شوند.خطر بروز شکستگی استخوان بر اثر پوکی استخوان با افزایش سن زیاد می شود.
گرچه پوکی استخوان در خانمهای سالخورده خیلی شایع است ، اما این بیماری می تواند مردان را هم گرفتار سازد و در هر سنی از کودکی تا بزرگسالی هم رخ ...ادامه مطلب+ نوشته شده در  چهارشنبه بیست و ششم مرداد 1390ساعت 15:0  توسط فیزیوتراپیست وحید صادقی هشجین  | آرشیو نظراتآشنایی با زانو درد حاد و روش های درمان آن


زانو مفصلی است که غیر از حرکت باز و بسته شدن دارای حرکات خفیف چرخش به داخل و خارج نیز می باشد در تشکیل و نگهداری مفصل زانو, استخوانها , رباطها و غضروف هایی شرکت دارند که آنها را توضیح می دهیم. به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز به نقل از اروم نیوز اسپورت   ،   زانو مفصلی است که غیر از حرکت باز و بسته شدن دارای حرکات خفیف چرخش به داخل و خارج نیز می باشد در تشکیل و نگهداری مفصل زانو, استخوانها , رباطها و غضروف هایی شرکت دارند که آنها را توضیح می دهیم.
▪ استخوانها :
سه استخوان در تشکیل مفصل زانو شرکت دارند.
در بالا استخوان ران و در پائین استخوان درشت نی و در جلو استخوان کشکک در تشکیل مفصل زانو شرکت می کنند....ادامه مطلب+ نوشته شده در  دوشنبه هفدهم مرداد 1390ساعت 16:4  توسط فیزیوتراپیست وحید صادقی هشجین  |  آرشیو نظراتآرتروز گردن‌ ( Neck Arthritis )


آرتروز گردن‌ عبارت‌ است‌ از تغییرات‌ تخریبی‌ استخوان‌های‌ گردن‌ که‌ موجب‌ وارد آمدن‌ فشار به‌ اعصابی‌ می‌شود که‌ به‌ دست‌ها، پاها، و مثانه‌ می‌روند. این‌ مشکل‌ در مردان‌ ۴۰ سال‌ به‌ بالا شایع‌تر است‌ و شیوع‌ آن‌ پس‌ از ۶۰ سالگی‌ افزایش‌ می‌یابد.
به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز ،  در این‌ بیماری‌، ۷ مهره‌ موجود در گردن‌، دیسک‌های‌ بین‌ آنها و عروق‌ خونی‌ که‌ به‌ مغز می‌روند تحت‌تأثیر قرار می‌گیرند.
ستون فقرات هم مثل هر ساختمان دیگر بطور طبیعی در معرض تغییرات ناشی از افزایش سن است اما برخی مسائل مثل حرکات بیش از حد یا ناصحیح ، استفاده نادرست ، سوانح رانندگی که باعث خمیدگی ناگهانی سر به جلو و سپس عقب می شوند ( Wiplash ) ، کارهای سنگین ، حمل وسایل و اشیاء روی سر ، اختلالات مادرزادی و … سرعت و شدت پیدایش این تغییرات را بیشتر...ادامه مطلب+ نوشته شده در  دوشنبه هفدهم مرداد 1390ساعت 15:58  توسط فیزیوتراپیست وحید صادقی هشجین  |  آرشیو نظراتبررسی گودی بیش از حد کمر



افزایش بیش از حد گودی کمر را کمر گود یا لوردوز کمری می گویند.  البته همه افراد به صورت طبیعی دارای یک انحنای مقعر به سمت عقب در ناحیه پایین کمر هستند و آنچه که موجب می‌شود انحنای موجود در پایین کمر غیرعادی و به صورت یک بیماری شناخته شود، افزایش بیش از اندازه این تقعر است.

به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز  ،  نمی توان با معاینه تنها و تکیه بر نگاه کردن بگوییم کودی کمر در یک فرد غیر طبیعی است  زیرا  در یک نگاه تنها زاویه و درجه مشخصی برای بیان غیرعادی بودن گودی کمر ممکن قابل عنوان نیست و مساله تنها با معاینه و عکسبرداری قابل تشخیص است.
به دلیل شباهت این انحنای کمر به نمای ظاهری ...ادامه مطلب+ نوشته شده در  دوشنبه هفدهم مرداد 1390ساعت 15:50  توسط فیزیوتراپیست وحید صادقی هشجین  |  آرشیو نظراتاسپونديلوز گردن‌
cervical spondylosis    اطلاعات‌ اوليه‌
    توضيح‌ كلي‌
اسپونديلوز گردن‌ عبارت‌ است‌ از تغييرات‌ تخريبي‌ استخوان‌هاي‌ گردن‌ كه‌ موجب‌ وارد آمدن‌ فشار به‌ اعصابي‌ مي‌شود كه‌ به‌ دست‌ها، پاها، و مثانه‌ مي‌روند. اين‌ مشكل‌ در مردان‌ 40 سال‌ به‌ بالا شايع‌تر است‌ و شيوع‌ آن‌ پس‌ از 60 سالگي‌ افزايش‌ مي‌يابد. در اين‌ بيماري‌، 7 مهره‌ موجود در گردن‌، ديسك‌هاي‌ بين‌ آنها و عروق‌ خوني‌ كه‌ به‌ مغز مي‌روند تحت‌تأثير قرار مي‌گيرند.
   علايم‌ شايع‌
هر كدام‌ از موارد زير: درد در گردن‌، كه‌ به‌ كتف‌ها، بالاي‌ شانه‌ها، قسمت‌ فوقاني‌ بازوها، دست‌ها، يا پشت‌ سر تير مي‌كشند. ...ادامه مطلب+ نوشته شده در  شنبه بیست و پنجم تیر 1390ساعت 20:28  توسط فیزیوتراپیست وحید صادقی هشجین  |  آرشیو نظراتعلل عمده درد زانو و چگونگی درمان آنمحققان اعلام کردند تقریبا نیمی از بزرگسالان حداقل در یکی از پاهای خود تا رسیدن به سن ۸۵ سالگی دچار آرتروز می‌شود و البته این ریسک در بین افراد چاق بیش‌تر است. وزن بیش‌تر فشار را بر مفاصل زانو افزایش می‌دهد.

به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز  ،  محافظت از زانو در سنین جوانی می‌تواند از بروز مشکلات جدی‌تر مانند آرتروز و مشکلات زانو در سنین بالا پیشگیری کند. هر زمان که شما قدم برمی‌دارید سه برابر وزن خود را به زانوی خود وارد می‌کنید. زمانی که شما می‌دوید فشار وارده به ۵ برابر می‌رسد. زمانی که شما می‌‌پرید شدت فشار ۷ برابر می‌رسد. اگر شما مرتبا در زانوهای خود احساس درد می‌کنید، تغییر شیوه زندگی می‌تواند به عنوان اولین اقدام مورد نظر قرار بگیرد.کاهش وزن تا ۷۰ درصد و ورزش کردن تا ۳۰ درصد می‌تواند در کاهش دردها موثر باشد.
ورزش‌های با شدت متوسط مانند شنا و دوچرخه سواری نیز بسیار بهتر از دویدن یا شنا کردن می‌تواند در حفاظت از زانوها موثر باشد. تقویت عضلات ران‌ها و کمر در کاهش فشار زیاد روی زانوها موثر است.اگر شما بیش از دو هفته به طور مداوم احساس زانودرد دارید حتما باید به پزشک مراجعه کنید، چرا که ممکن است مشکلی در زانوی شما وجود داشته باشد که با گذشت زمان امکان حادتر شدن آن وجود دارد.زانو مفصلی است که غیر از حرکت باز و بسته شدن دارای حرکات خفیف چرخش به داخل و خارج نیز می باشد در تشکیل و نگهداری مفصل زانو, استخوانها , رباطها و غضروف هایی شرکت دارند که به اختصار آین ساختارها و عملکرد آن ها را توضیح ....ادامه مطلب+ نوشته شده در  شنبه سیزدهم آذر 1389ساعت 16:47  توسط فیزیوتراپیست وحید صادقی هشجین  |  آرشیو نظراتعدم تحرک و شکستگي استخوان

شکستگي‌هاي استخواني يکي از شايع‌ترين مشکلاتي است که در سنين پيري و ميانسالي گريبانگير افراد مي‌شود. اگر در خانم‌هاي مسن اين مشکل را عمدتاً به پوکي استخوان نسبت مي‌دهند اما ظاهراًَ در مردان اين مشکل دلايل ديگري مي‌تواند داشته باشد؛ دليل جالبي مثل عدم تحرک.
مطالعات جديد محققان سوئدي نشان مي‌دهد مردان بي‌تحرک به شکل قابل ملاحظه‌اي در معرض خطر انواع شکستگي‌هاي استخواني بخصوص شکستگي لگن هستند. اين محققان گزارش کرده‌اند حتي بعد از کنترل سلامت و تغييرات رفتاري، مردان ساکن و فاقد تحرک، يک و نيم برابر بيشتر از مردان فعال و همسن و سال خود از شکستگي استخوان و دوبرابر بيشتر در معرض ...ادامه مطلب+ نوشته شده در  یکشنبه بیست و پنجم مهر 1389ساعت 17:45  توسط فیزیوتراپیست وحید صادقی هشجین  |  آرشیو نظراتپیچ خوردگی داخلی مچ پابه آسیب دیدگی لیگامان مثلثی شکل ( دلتویید )‌ مچ پا ، پیچ خوردگی داخلی مچ پا گفته می شود و به دنبال پیچش پا به سمت داخل و یا چرخش خارجی پا اتفاق می افتد . صدمه لیگامان دلتویید معمولاً نسبت به پیچ خوردگی خارجی مچ پا ، آسیب جدی تری به حساب می آید . در بیشتر اوقات ، این نوع آسیب دیدگی با صدمه به لیگامانهای خارجی یا صدمه به استخوان نازک نی همراه است .

                                     
انواع پیچ خوردگی :
 پیچ خوردگی های درجه ۱ ، شامل کشیدگی لیگامان دلتویید هستند .
 پیچ خوردگی های درجه ۲ : شامل مواردی است که یک .....ادامه مطلب+ نوشته شده در  شنبه بیست و دوم خرداد 1389ساعت 15:34  توسط فیزیوتراپیست وحید صادقی هشجین  |  آرشیو نظراتآسیب‌های‌ ساعد و مچ
استخوان‌های‌ ساعد (زند زیرین‌ و زبرین‌) می‌توانند در اثر برخوردهایی‌ مثل‌ یک‌ ضربه‌ شدید یا سقوط‌ روی‌ دست‌ در حالت‌ کاملاً باز شده‌، دچار شکستگی‌ شوند. از آنجایی‌ که‌ پوشش‌ بافت‌ نرم‌ در اطراف‌ این‌ استخوان‌ها کم‌ است‌، ممکن‌ است‌ انتهاهای‌ استخوان‌های‌ شکسته‌، پوست‌ را سوراخ‌ کنند و شکستگی‌ باز ایجاد کنند.
                   ادامه مطلب+ نوشته شده در  چهارشنبه یازدهم فروردین 1389ساعت 15:33  توسط فیزیوتراپیست وحید صادقی هشجین  |  آرشیو نظراتورزش و تغذیه صحیح راهکارهای اصلی پیشگیری از پوکی استخوان است                 
پوکی استخوان یا استئوپروز، عبارت از حالتیست که در اثر تخریب بافت استخوانی، توده‏ای استخوان کاهش یافته سرانجام به شکستگی استخوان منجر می‏شود (تعداد و اندازه‏ی تیغه‏های استخوانی بافت استخوانی کاهش می‏یابد).به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز ، در زنان پوکی استخوان چهار برابر مردان دیده می‏شود. در سالهای بعد از یائسگی، مخصوصاً در سالهای اول، معمولاً قدرت استخوان با سرعت زیادی کاهش می‏یابد . سپس این سرعت  کم می‏شود ولی روند پوکی استخوان ادامه می‏یابد. زنان، مخصوصاً آنها که بیشتر از ۶۰ سال دارند بیشترین مبتلایان به پوکی استخوان‏اند.ادامه مطلب+ نوشته شده در  دوشنبه نوزدهم بهمن 1388ساعت 16:55  توسط فیزیوتراپیست وحید صادقی هشجین  |  آرشیو نظراتپيشگيري از درد پشت و گردن
اگر شما با کامپيوتر کار ميکنيد يا کار اداري فراواني داريد که موجب ميشود ساعات زيادي را پشت ميز کارتان بگذرانيد، احتمال اينکه در پايان روز در ناحيه پشت و گردن احساس گرفتگي يا درد داشته باشيد زياد خواهد بود.نگران نشويد، دليل اين حس، پيري و از کار افتادگي نيست، تحقيقات جديد نشان داده است که حتا کودکان دبستاني و راهنمايي هم، در صورتي که مدت طولاني پشت ميز يا مقابل کامپيوتر و مشغول انجام تکاليف خود باشند دچار چنين مشکلي خواهند شد. در واقع نشستن در مقابل کامپيوتر تبديل به شيوه اي از زندگي امروز شده است. فن آوري کامپيوتر در عين اينکه بازدهي و توانايي ادارات را تا حد فراواني تشديد کرده است، کار با آن نيز عوارضي در گردن، پشت و شانه هاي کاربران ايجاد کرده است.دکتر بابي ارنشتاين Bobbi Ornstein، يکي از پزشکان پر سابقه مشکلات جسمي گفته است : "مردم به سادگي وقت بسياري را به حالت نشسته ميگذرانند. شيوه نشستن آنها، همراه با حرکات مکانيکي و تکرار شونده و اينکه مدت طولاني در يک حالت قرار گرفته اند، دردهاي مختلفي در بدن آنها ايجاد ميکند که در صورت تغيير رويه ندادن به شکل مزمن درخواهد آمد."ادامه مطلب+ نوشته شده در  یکشنبه یازدهم بهمن 1388ساعت 15:18  توسط فیزیوتراپیست وحید صادقی هشجین  |  آرشیو نظراتمشکلات مچ پانمودار زیر اطلاعات بیشتری در این مورد در ادامه مطلب

ادامه مطلب+ نوشته شده در  یکشنبه یازدهم بهمن 1388ساعت 15:1  توسط فیزیوتراپیست وحید صادقی هشجین  |  آرشیو نظراتکندرومالاسی کشکک :Chondromalaciaنرمی کشکک زانو
بیماری نرمی غضروف استخوان کشکک زانو، اغلب در نوجوانان و جوانان 10 تا 25 ساله شایع است.افراد در معرض خطر
* اگر محور ران در امتداد محور ساق نباشد، در نتیجه استخوان كشكك در جای خود قرار نگرفته و دچار كجی می ‌شود كه می‌ تواند به داخل، خارج و حتی عقب منحرف شود. در چنین حالتی، به دلیل این كه استخوان كشكك در جای خود قرار ندارد، بیمار دچار نرمی غضروف استخوان كشكك خواهد شد.
* دسته دیگری كه دچار نرمی استخوان كشكك می ‌شوند، افراد بسیار فعال هستند. این دسته از افراد كه به اصطلاح می‌ خواهند یك شبه قهرمان شوند، با وارد کردن فشار زیاد روی زانوی خود، ناخواسته استخوان كشكك خود را نرم می‌ كنند.
* افرادی كه اصلا ورزش نمی ‌‌كنند نیز مستعد این عارضه هستند. این امر بیشتر در خانم‌ ها مشهود است، زیرا آن ها به‌ طور كلی هیچ‌ گونه حركتی به اندام به خصوص پاهای خود نمی ‌دهند و در نتیجه عضلات ناحیه ران (عضله چهارسر)‌ آن ها لاغر می ‌شود. وقتی عضله ی چهارسر به هر علتی لاغر شود، استخوان كشكك نیز نرم می ‌شود.ادامه مطلب+ نوشته شده در  یکشنبه چهارم بهمن 1388ساعت 17:36  توسط فیزیوتراپیست وحید صادقی هشجین  |  آرشیو نظراتپارگی منیسک
پارگی منیسک زانو :تعریف:   
  پارگی منیسک به پارگی در غضروف جذب کننده ضربه (منیسک)زانو اطلاق می شود. ضایعات منیسک ها یا غضروفهای هلالی در مردان زیر ۴۵ سال شایع است . پارگی معمولاً ناشی از چرخش زانو در حالتی که بصورت خم شده یا نیمه خم شده است می باشد . این ضایعه معمولاً بر اثر صدمات بازی فوتبال ایجاد می شود اما در افرادی که به حالت چمباتمه کار می کنند مثل کارگران ‌ذغال سنگ نیز به طور شایعی دیده می شود . پارگی منیسک داخلی بسیار شایع تر از پارگی منیسک های خارجی می باشد .

اهمیت :  
  منیسک یک قطعه بافت فیبری C شکل از جنس غضروف است که در برخی مفصل ها وجود دارد وبعنوان حائل بین استخوانها و محافظ مفصل عمل می کند. منیسک همچنین بعنوان یک سیستم جاذب ضربه عمل می کند،به روان سازی مفصل کمک می نماید،و باز و بسته شدن  مفصل را تسهیل می نماید.
علل : 
در کل پارگی منیسک بیشتر از پیچش یا خم شدن بیش از حد مفصل ناشی می شود.  پارگی منیسک در جوانان به دو صورت زیر است که همه آنها به صورت یک شکاف طولی شروع می شوند . در صورتی که شکاف در تمام طول منیسک ادامه یابد پارگی دسته سطلی ایجاد می شود که در آن قطعات حاصله به هم چسبیده باقی می مانند . این شایعترین نوع پارگی است .
ادامه مطلب+ نوشته شده در  یکشنبه چهارم بهمن 1388ساعت 16:53  توسط فیزیوتراپیست وحید صادقی هشجین  |  آرشیو نظراتراه ‌رهايي از كمردردهاي مزمن
آيا هرچه تلاش كرده و روش‌هاي مختلف را آزمايش مي‌كنيد؛ اما هنوز هم كمردردهاي شديد به كابوس شبانه شما مبدل شده است؟ خوب جاي نگراني نيست؛ چون دكتر نورمن ماركوس، كارشناس سلامت دانشگاه نيويورك در آمريكا در مقاله جديد خود، راهي براي نجات شما از كمردردها ارائه كرده و به نتايج موفقيت‌آميزي دست يافته است.
دكتر ماركوس رئيس بخش تحقيقات دردهاي ماهيچه‌اي در دانشكده پزشكي دانشگاه نيويورك در اين مقاله تحت عنوان «نشانه اوليه» مي‌نويسد، افرادي كه در جستجوي مشاوره پزشكي هستند، بيش از هر چيز به دنبال راهي براي رهايي ازادامه مطلب+ نوشته شده در  چهارشنبه سی ام دی 1388ساعت 15:28  توسط فیزیوتراپیست وحید صادقی هشجین  |  آرشیو نظراتنرم شدگی استخوان
مینرالیزاسیون تاخیری و ناکافی استخوان در بالغین را استئومالاسی (به انگلیسی: Osteomalacia) یانرم‌استخوانی می‌نامند.بیماریزایی
علت اصلی آن کمبود ویتامین D (عدم استفاده از اشعه آفتاب در ایران) است. سوء تغذیه و کمبود کلسیم یا فسفر، اختلالات آنزیمی ارثی (بیماران مقاوم به ویتامین دی)، و یا بیماریهایی نظیر امراض متابولیکی کبد، نارسایی مزمن کلیه، مصرف بعضی داروها از جمله داروهای ضد صرع، سندرمهای سوءجذب مانند سلیاک و سرطانها سایر علل نرمی استخوان هستند.
در این بیماری به علت عدم کلسیفیه شدن صحیح بافت استخوان، شکل و استحکام استخوان طبیعی نیست. «استئومالاسی»، مشابه بیماری راشیتیسم کودکان است. البته در سنین بالا، صفحه رشد استخوانها بسته می‏شود لذا استئومالاسی برخلاف راشیتیسم بر روی صفحه رشد و رشد طولی استخوانهای دراز اثری ندارد.
بیماری در خانمها نسبت به آقایان و در زمستان و اوایل بهار شایعتر است. علائم بالینی
شروع بیماری با کمردرد و دردهای اندامها است. سپس شکستگی کاذب، پوک شدگی استخوانها، ضعفادامه مطلب+ نوشته شده در  شنبه نوزدهم دی 1388ساعت 16:15  توسط فیزیوتراپیست وحید صادقی هشجین  |  آرشیو نظراتاسکولیوز (انحنای‌ ستون‌ فقرات‌)
اسکولیوز (انحنای‌ ستون‌ فقرات‌) خمیدگی‌ بدون‌ درد ستون فقرات که‌ گاهی‌ حالت‌ پیشرونده‌ داشته‌ و باعث‌ تغییر شک‌ قفسه‌ سینه‌ و پشت‌ می‌شود. این‌ عارضه‌ می‌تواند مهره‌های‌ قفسه‌ سینه‌ای‌ (میانی‌) یا مهره‌های‌ کمری‌ (پایینی‌) ستون‌ فقرات‌ را درگیر سازد. این‌ عارضه‌ بیشترین‌ شیوع‌ را در نوجوانان‌ داشته‌ و در دختران‌ شایعتر از پسران‌ است‌. در مراحل‌ اولیه‌ علایم‌ واضحی‌ وجود ندارد و اسکولیوز توسط‌ پزشک‌ یا مسؤول‌ بهداشت‌ مدرسه‌ در طی‌ معاینات‌ معمول‌ کشف میشود‌
مراحل‌ پیشرفته‌:انحنای‌ قابل‌ مشاهده‌ قسمت‌ بالای‌ تنه‌. ستون‌ فقرات‌ به‌ شکل‌ S یا کمان‌ درمی‌ آید.شانه‌ها غیرهم‌تراز شده‌ و مدور می‌گردند.فرورفتگی‌ قفسه‌ سینه‌حرکت‌ موجی‌ پشت‌به‌ جلو کشیده‌ شدن‌ یک‌ طرف‌ لگندرد پشت‌بیماری اسکولیوز شاید برای خیلی از مردم چندان نام آشنایی نباشد، ولی کسانی که به این بیماری مبتلا شده باشند، درد و عذاب ناشی از آن را به خوبی درک می‌کنند. اسکولیوز، یک ناراحتی مربوط به ستون فقرات است که عمدتا کودکان را درگیر می‌کند. از هر هزار نفر کودک آمریکایی ۳ تا ۵ نفر به این بیماری مبتلا می‌شوند که شیوع نسبتا بالایی است.تعریف‌اسکولیوز عبارت است از قوس جانبی ستون فقرات. این تعریف شاید کمی نامفهوم باشد. برای درک بهتر این بیماری بد نیست برخی مسایلادامه مطلب+ نوشته شده در  سه شنبه بیست و یکم مهر 1388ساعت 14:22  توسط فیزیوتراپیست وحید صادقی هشجین  |  آرشیو نظراتدردهای عضلانی اسکلتی عامل نیمی از مرخصی های استعلاجی استیک مطالعه نشان می دهد که دردهای عضلانی ومفصلی عامل نیمی از مرخصی های استعلاجی در انگلیس و سراسر اروپا محسوب می شود.   
به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز به نقل از بی بی سی ،   تحقیق گروه مشورتی بنیاد کار نشان می دهد اختلال های عضلانی – اسکلتی یا دردهای مربوط به عضلات و مفاصل علت بیش از ۴۹ درصد مرخصی های استعلاجی است.غیب های کارمندان به دلیل این ناراحتی ها، هر سال برای اقتصاد انگلیس ۷ میلیارد پوند و برای اقتصاد سراسر اروپا ۲۴۰ میلیارد یورو هزینه ایجاد می کند.ادامه مطلب+ نوشته شده در  سه شنبه بیست و یکم مهر 1388ساعت 13:22  توسط فیزیوتراپیست وحید صادقی هشجین  |  آرشیو نظراتدرمان صداهاي مفصل گيجگاهي فكي بوسيله تصحيح اكلوژندکتر حسن بهنازچکيده:
مردم عموما با صداهاي مفصل گيجگاهي فكي آشنا و آنرا طبيعي دانسته و كمتر به درمان آن مي پردازند و اين در حاليست كه اكلوژننامتعادل يكي از مهمترين عوامل ايجاد اختلالات اين مفصل مي باشد. از عوارض اين اختلال هم مي توان به صداي گوش، احساس سوزش زبان و گلو، Tinitus و درد ناحيه اشاره كرد، لازم به يادآوري است كه مفصل T.M.J با داشتن سطح مفصلي فيبروزه بدون عروق و نيز آرتيكولاسيون دو طرفه با ساير مفاصل بدن متفاوتست، صداهاي مفصلي هم ممكنست در يك و يا هر دو مفصل پديد آيد كه بصورت Clicking و Grinding تظاهر مي كند و صدا ممكنست در شروع باز كردن مانديبول، انتهاي باز كردن و ابتداي بستن و بالاخره در اواسط باز كردن و انتهاي آن و در شروع بستن بگوش برسد، درمانهاي پيشنهادي هم شامل اكلوژن ترابي، روان درماني، فيزيوتراپي و بالاخره دارو درماني مي باشد.ادامه مطلب+ نوشته شده در  یکشنبه پنجم مهر 1388ساعت 17:59  توسط فیزیوتراپیست وحید صادقی هشجین  |  آرشیو نظراتبيماري ديسك كمر و عوارض آنشايد شما هم تا به حال دچار احساس درد‌هاي شديد يا خفيفي از ناحيه كمر شده باشيد وبسيار نگران باشيد كه مبتلا به ديسك كمر شده باشيد . دردهاي موقتي كمر با ديسك كمر تفاوت دارد هر درد كمري را نميتوان ديسك كمر ناميد پس بهتره كه با ديسك كمر بهتر آشنا بشين: چرا برخي ديسك كمر مي گيرند و درمان آن چيست و...؟ سؤالاتي است كه با آقاي دكتر محمد مهدي نژاد كاشاني، متخصص ارتوپدي و عضو جامعه جراحان ارتوپدي ايران در ميان گذاشتيم كه ايشان به آنها پاسخ داده است:- آقاي دكتر !اصطلاح ديسك كمر را برايمان توضيح بدهيد و آيا اين اصطلاح رايج درست است؟- هر انسان معمولاً 26 مهره در ستون فقرات خود دارد. مهره ها بوسيله صفحات انعطاف پذيري به نام ديسك بين مهره اي از يكديگر جدا مي شوند. در واقع هر فرد در حالت طبيعي داراي چهار ديسك كمر مي باشد و لذا وجود ديسك كمر بيماري محسوب نمي شود.ادامه مطلب+ نوشته شده در  دوشنبه چهاردهم اردیبهشت 1388ساعت 19:52  توسط فیزیوتراپیست وحید صادقی هشجین  |  آرشیو نظراتآرنج تنیس بازان (Tennis Elbow)                                         
 بيماري‌ آرنج‌ تنيس‌بازان‌ عبارت‌ است‌ از التهاب‌ نواحي‌ استخواني‌ آرنج‌. عضلات‌، تاندون‌ها و اپي‌كونديل‌ (يك‌ برجستگي‌ استخواني‌ در سطح‌ خارجي‌ آرنج‌ كه‌ در آنجا عضلات‌ ساعد به‌ استخوان‌ بازو مي‌چسبند) آرنج‌ را درگير مي‌كند. بيشتر، بزرگسالان‌ (40-20 ساله‌) را مبتلا مي‌كند.
علايم‌ شايع‌ :
درد و حساسيت‌ به‌ لمس‌ در اپي‌كونديل(برجستگی استخوانی که در قسمت داخلی آرنج قرار دارد.)‌ادامه مطلب+ نوشته شده در  دوشنبه سی و یکم فروردین 1388ساعت 18:57  توسط فیزیوتراپیست وحید صادقی هشجین  |  آرشیو نظراتروماتیسم مفصلی چیست ؟روماتیسم مفصلی بیماریی است که سبب درگیری مفاصل می شود. این بیماری منجر به بروز سفتی و درد و تورم مفاصل می شود. اگر یک زانو یا دست مبتلا به این بیماری شود سایر مفاصل نیز درگیر خواهند شد. این بیماری معمولاً بیش از یک مفصل را درگیر می کند.  بیماران مبتلا به این بیماری معمولاً احساس خستگی داشته و گاهی اوقات دچار تب می شوند. بعضی از افراد فقط برای چند ماه یا یک سال یا نهایتاً دو سال مبتلا به این بیماری بوده و بعد از طی این دوره بدون ایجاد هیچگونه ضایعه ای، بیماری رفع می شود. بعضی دیگر نیز گاهگاهی دچار علائم بوده و گاهی بهبود می یابند. در بعضی افراد نیز ممکن است بیماری بسیار شدید بوده و برای سالها یا تمام عمر باقی ادامه مطلب+ نوشته شده در  یکشنبه سی ام فروردین 1388ساعت 18:54  توسط فیزیوتراپیست وحید صادقی هشجین  |  آرشیو نظراتورزش و توانبخشي مفصل شانه
مفصل شانه از استخوانهای كتف، ترقوه و بازو تشكیل شده كه به هم متصل شده‌اند. این مفصل از متحرك‌ترین مفصل‌های بدن است. درد‌ شانه یكی از شایع‌ترین درد‌هاست که در هر سنی علت خاص خود را دارد. افراد در سنین بالا در اثر وارد آمدن ضربه و یا استفاده طولانی مدت از دست دچار درد می‌شوند.
در افراد جوانتر در اثر آسیبهای ورزشی و در اثر فشار بیش از حد ممکن است شانه دچار آسیب شود. افراد میانسال ممکن است دچار بیماری شانه منجمد ‌شوند. این افراد درد و محدودیت حركتی دارند. درمان قطعی مشکلات مفصلی بایدتوسط پزشک صورت گیرد.
مفصل شانه یک مفصل کاربردی مهم برای بدن محسوب می شود. در اثر بی تحرکی خصوصا در سنین بالاتر عوارضی برای این مفصل مهم ایجاد می شود. نرمشهای مناسب می تواند باعث افزایش کارایی و حفظ سلامتی مفصل شانهادامه مطلب+ نوشته شده در  یکشنبه شانزدهم فروردین 1388ساعت 18:38  توسط فیزیوتراپیست وحید صادقی هشجین  |  آرشیو نظراتگرفتگی ناگهانی عضلات هنگام پياده رویاگر بعد از ۵ دقيقه پياده روی يا بيشتر، عضلات ساق پای شما دچار گرفتگی و درد شد، ولی ساير اوقات اينگونه نبود، نشان می دهد شما دچار لنگی پا بصورت متناوب هستيد که در اثرنرسيدن خون کافی به پاها اتفاق می افتد.

هنگام پياده روی، اگر سرخرگ هايی که خون را به سمت پاها می برند، دچار گرفتگی شوند، ديگر نمی توانند مقدار زيادی خون را به سمت پاها عبور دهند و در نتيجه عضلات ساق پای شما دچار آسيب و درد می شود.
هنگام پياده روی، عضلات پاهای شما نياز به مقدار زيادی خون دارند. بنابراين اگر سرخرگ هايی که خون را به سمت پاهای شما می برند، دچار گرفتگی شوند، ديگر نمی توانند مقدار زيادی خون را به سمت پاها عبور دهند و در نتيجه عضلات ساق پای شما دچار آسيب و درد می شود.
برای بهبود گرفتگی عضلات پا، آنقدر پياده روی کنيد تا عضلات پای شما درد بگيرد، سپس استراحت کنيد و بعد از برطرف شدن درد، مجددا”  پياده روی را شروع کنيد. همچنينادامه مطلب+ نوشته شده در  سه شنبه بیست و نهم بهمن 1387ساعت 16:55  توسط فیزیوتراپیست وحید صادقی هشجین  | آرشیو نظراتآسيب منيسك زانومنيسك ها غضروف هاي هلالي داخل مفصل زانو هستند. پارگي منيسك كه در مردان كمتر از ۴۵ سال شايع است، معمولاً به علت وارد شدن يك نيروي پيچشي در هنگام خم كردن زانو ايجاد مي شود. اين ضايعه اغلب هنگام بازي فوتبال ايجاد مي شود.

همچنين در كارگراني كه در وضعيت چمباتمه كار مي كنند مثل كارگران معدن هم شايع است. پارگي منيسك داخلي بسيار شايع تر از پارگي منيسك خارجي است.
در پارگي منيسك داخلي كه معمولاً در افراد ۱۸ تا ۵۰ ساله رخ مي دهد، بيمار شرح حال مشخصي دارد: معمولاً در اثر وارد آمدن يك نيروي چرخشي بيمار مي افتد و در سطح داخلي زانو احساس درد مي كند. پس از آن بيمار نمي تواند كاري را كه مشغول آن بوده ادامه دهد. توانائي راست كردن زانو را ندارد.
روز بعد بيمار مشاهده مي كند تمام زانويش متورم شده و استراحت مي كند.
تقريباً پس از دو هفته تورم كاهش يافته و بيمار مي تواند زانويش را صاف كرده و فعاليت هايش را دوباره ادامه دهد. اما پس از چند هفته يا چند ماه بار ديگر در جريان يك حركت پيچشي، مقاومت زانو از بين مي رود و به اصطلاح خالي مي كند و مانند قبل دچار درد و تورم مي شود.
اين امر به طور مكرر اتفاق مي افتد. قفل شدن زانو يا ناتوانائي در صاف كردن كامل زانو يك علامت مهم و شايع پارگي منيسك داخلي است. گاهي نيز قفل شدن آنقدر جزئي است كه بيمار متوجه نمي شود.
علائم پارگي منيسك خارجي تا حدي شبيه موارد فوق است. عكس هاي راديوگرافي طبيعي هستند. گاه نياز به آرتروسكوپي براي تشخيص دقيق وجود دارد. بعضي موارد هم خود به خود خوب مي شوند.
برگرفته از : سایت زشکان بدون مرز+ نوشته شده در  سه شنبه بیست و نهم بهمن 1387ساعت 16:27  توسط فیزیوتراپیست وحید صادقی هشجین  | آرشیو نظراتپيچ‌خوردگي‌ و كشيدگي عضلات و مفاصلشرح بيماري كشيدگي‌ عبارت‌ است‌ از كشيده‌ شدن‌ يا پارگي‌ عضله‌. پيچ‌ خوردگي‌ عبارت‌ است‌ از كشيده‌ شدن‌ يا پارگي‌ رباط‌. پيچ‌خوردگي‌ غالباً در مچ‌ پا، زانو يا انگشتان‌ دست‌ رخ‌ مي‌دهد، هر چند هر مفصلي‌ مي‌تواند دچار آن‌ شود. مفاصل‌ دچار پيچ‌خوردگي‌ در هنگام‌ فعاليت در زمان ابتلا به اين بيماري دچار درد مي‌شوند. علايم‌ شايع‌ درد يا حساسيت‌ به‌ لمس‌ در ناحيه‌ مبتلا؛ شدت‌ درد بسته‌ به‌ وسعت‌ آسيب‌ فرق‌ مي‌كند. تورم‌ مفصل‌ مبتلا قرمزي‌ يا كبودي‌ ناحيه‌ آسيب‌، يا به‌ سرعت‌ و يا چند ساعت‌ پس‌ از آسيب‌ كاهش‌ قابليت‌ حركت‌ طبيعي‌ در مفصل‌ آسيب‌ ديده‌ علل‌ كشيدگي‌ها معمولاً با آسيب‌هاي‌ ناشي‌ از استفاده‌ بيش‌ از حد همراه‌ هستند. پيچ‌خوردگي‌ها معمولاً ثانويه‌ به‌ تروما (سقوط‌، پيچ‌ خوردن‌ يا حوادث‌ اتومبيل‌) رخ‌ مي‌دهند. مچ‌ پا به‌ خاطر ضعف‌ ناشي‌ از ساختمان‌ تشريحي‌ خود، موقعيت‌ رو باز آن‌ و استرس‌ كه‌ در ورزش‌ و فعاليت در زمان ابتلا به اين بيماري هاي‌ تفريحي‌ تحمل‌ مي‌كند، بيشتر آسيب‌ مي‌بيند. گاهي‌ افتراق‌ پيچ‌خوردگي‌ از كشيدگي‌ مشكل‌ است‌. عوامل تشديد كننده بيماري چاقي‌ تروما ورزش‌ بيش‌ از حد گرفتن‌ وضعيت‌هاي‌ نامناسب‌ كفش‌هاي‌ نامناسب‌ و پاشنه‌ بلند فعاليت در زمان ابتلا به اين بيماري هاي‌ پرخطر مثل‌ اسكيت‌سواري‌ و ورزش‌هاي‌ تماسي‌، اسكيت‌ روي‌ يخ‌، كوهنوردي‌، اسكي‌ و صخره‌نوردي‌ پيشگيري‌ سطح‌ مناسبي‌ از تناسب‌ فيزيكي‌ را حفظ‌ كنيد. از آسيب‌ پرهيز كنيد: پيش‌ از فعاليت در زمان ابتلا به اين بيماري هاي‌ توان‌فرسا مفاصل‌ ضعيف‌ را با بانداژهاي‌ حمايت‌كننده‌ ببنديد. قبل‌ و بعد از ورزش‌، حركات‌ كششي‌ عضلات‌ را انجام‌ دهيد. ادامه مطلب+ نوشته شده در  پنجشنبه نوزدهم دی 1387ساعت 17:37  توسط فیزیوتراپیست وحید صادقی هشجین  |  آرشیو نظرات( ترقوه و یا استخوان کلار )تمرینات و نرمش های لازم بعد از شکستگی استخوان کلاویکل( ترقوه و یا استخوان کلار )

بعد از جوش خوردن شکستگی و به وجود آمدن استحکام نسبی و با نظر ارتوپدیست انجان حرکات زیر توصیه می شود .
۱ - حرکات چرخشی شانه به سمت جلو و عقب هر کدام ۳۰ مرتبه و ۳ بار در روز .
۲ - بالا کشیدن شانه ها به آرامی و پائین آوردن آن ۳۰ مرتبه و ۳ بار در روز .
۳ - نزدیک کردن شانه ها به هم و دور کردن از هم۳۰ مرتبه و ۳ بار در روز .
۴ - دست ها را قلاب کنید و به آرامی دستها را از شانه بالا برده و دو باره پائین بیاورید .۳۰ مرتبه و ۳ بار در روز .
۵  - از کمر خم شوید و اندام سمت شکستگی را از مفصل شانه و بصورت پاندولی در جهات مختلف حرکت دهید .
۶ - باه وسیله انگشتان دست سمت مبتلا روی دوار اندام مبلا را بالا و پائین ببرید .۳۰ مرتبه و ۳ بار در روز .
۷ - در ابتدائ تمرینات بهتر است شانه سمت مبلا را گرم کنید .
* در هر صورت بهتر است قبل از هر اقدام با ارتوپدیست و فیزیوتراپیست خود مشورت نمائید .+ نوشته شده در  پنجشنبه بیست و هشتم آذر 1387ساعت 17:43  توسط فیزیوتراپیست وحید صادقی هشجین  |  آرشیو نظراتشكستگي‌ استخوان‌ ترقوه ، آسيب‌ شانهاستخوان‌ ترقوه‌، بين‌ استخوان‌ كتف‌ و بالاي‌ استخوان‌ جناغ‌، «بستي‌» تشكيل‌ مي‌دهد كه‌ به‌ نگهداري‌ اندام‌ بالايي‌ كمك‌ مي‌كند. شكستگي‌ استخوان‌ ترقوه‌ در اثرضربه‌ مستقيم‌ نادر است‌. شكستگي‌ معمولاً در اثر يك‌ نيروي‌ غيرمستقيم‌ كه‌ از يك‌ ضربه‌ وارد بر شانه‌ منتقل‌ مي‌شود و يا در امتداد اندام‌ بالايي‌ سير مي‌كند (مثلاً در اثر سقوط‌ روي‌ بازوي‌ كاملاً باز شده‌)، ناشي‌ مي‌شود. شكستگي‌ استخوان‌ ترقوه‌ اغلب‌ در افراد جوان‌ و در نتيجه‌ فعاليت‌هاي‌ ورزشي‌ روي‌ مي‌دهد. دو انتهاي‌ استخوان‌ ترقوه‌ شكسته‌ شده‌، ممكن‌ است‌ جابه‌جا شوند و منجر به‌ تورم‌ و خونريزي‌ در ادامه مطلب+ نوشته شده در  چهارشنبه سیزدهم آذر 1387ساعت 12:17  توسط فیزیوتراپیست وحید صادقی هشجین  |  آرشیو نظراتتمرین با وزنه می تواند درد گردن شما را تسکین دهد.تقدیم به جناب آقای زرخواه

محققان می گویند : تمرین با وزنه می تواند درد گردن شما را تسکین دهد. 21 فوریه 2008 ، تحقیقات جدید نشان می دهد که تمرینات با وزنه می تواند درد مزمن در ناحیه گردن و شانه ها را تسکین دهد ، مشکلی که در میان افرادی که زمان زیادی راصرف کار با کامپیوتر می کنند در حال افزایش است .درد در ناحیه شانه و گردن معمولاً ریشه در ضعف عضلات تراپوزئوس فوقانی دارد که این عضلات ، قسمت فوقانی کمر و شانه ها را بهم متصل نگه می دارند و کمک به کرکت گردن می کنند . انجام کارهای مکرر و یکنواخت مثلاً کار با کامپیوتر یا کار در خط تولید می تواند باعث کشیدگی یا ضعف در این ماهیچه گردد.تحقیق کنونی ، بر روی 48 زن دانمارکی مبتلا به درد مزمن عضلات تراپوزئوس انجام گرفته است ، که اغلب آنان بیشتر وقت روزانه خود را صرف کار با کامپیوتر می کنند . محققان بطور اتفاقی زنانی را انتخاب کردند تا تمرینات قدرتی کنترل شده و یا تمرینات ایروبیک انجام دهند و یا برای آنان مشاوره سلامتی انجام شود .در مدت 10 هفته زمانی که در گروه تمرینات قدرتی بودند با استفاده از وزنه ، عضلات گردن و شانه ها یشان را تمرین دادند و این کار را هفته ای سه بار و هر بار 20 دقیقه انجام دادند و زنانی که در گروه ورزشهای ایروبیک با دوچرخه ثابت تمرین کردند . در هر دوی این گروهها ، 70 تا 80 درصد درد در آنها کاهش پیدا کرد . اما در مقابل ، گروه ورزشهای قدرتی این تاثیر را زودتر دریافتند . یافته های این تحقیق در نشریه آرتروز و رماتیسم منتشر شد .نتایج نشان می دهند که تمرینات مخصوص درد در ناحیه گردن و شانه ها می توانند بیش از تمرینات عمومی بدن مفید واقع شوند . هر چه عضلات قویتری داشته باشید درد کمتری در ناحیه مفاصل گردن خواهید داشت. تمرینات با وزنه به خودی خود می تواند متابولیسم پروتئین سازی در عضلات را افزایش دهد که می تواند در ترمیم عضلات دردناک مؤثر باشد . علاوه براین عضلات قویتر می توانند فشار بیشتری را تحمل کنند که باعث پیشگیری از بروز و پیشرفت درد می گردد . درد گردن می تواند دلایل مختلفی داشته باشد از قبیل آرتروز و سردردهای مزمن . بر طبق نظر دکتر لارس اندرسون سفتی و کشیدگی در عضلات فوقانی کمر و شانه ها ، نشانه هایی هستند که نشاندهنده ضعف در عضلات تراپوزئوس می باشند . تمریناتی که در خانه می توانید انجام دهید : تمرینات با وزنه مورد استفاده در این تحقیق بسیار ساده بودند ، تمریناتی مثل بالا آوردن آرام شانه ها با نگه داشتن یک وزنه در هر دست در حالیکه دستها را به طرفین کشیده اید . بنابراین می توانید آنها را در خانه انجام دهید . بعضی از افرادی که مبتلا به درد مزمن گردن می باشند دوست دارند که با کمک یک فیزیوتراپیست این کار را انجام دهند اما این حرکت را می توان به طور فردی هم آغاز کرد+ نوشته شده در  چهارشنبه سیزدهم آذر 1387ساعت 12:10  توسط فیزیوتراپیست وحید صادقی هشجین  |  آرشیو نظراتدرد گردنی (گردن درد) خلاصه
     گردن درد علامتی است که به علت فشارآمدن روی بافت نرم، استخوانها یا مفاصل گردن یا بافتهای اطراف آن پدید می آید. گاهی این علامت به علت یک بیماری زمینه ای در کل بدن ایجاد می شود.
        گردن انعطاف پذیرترین قسمت ستون فقرات است و وزن سررا نیز تحمل می کند. عوامل بسیاری میتوانند سبب گردن درد شوند (نظیروضعیت های نا مناسب گردن وبدن، ضربه، بیماری های دژنراتیو).  بیماری هایی نظیر مننژیت و پلی میالژیا روماتیکا نیز گردن درد ایجاد می کنند.
     گاهی می توان گردن درد را با داروهای مسکن عادی درمان کرد ولی در صورتیکه این درد بیش از 3-2 روز طول بکشد یا همراه علایم  خطر باشد باید به یک متخصص مراجعه کرد.ادامه مطلب+ نوشته شده در  دوشنبه یازدهم آذر 1387ساعت 16:13  توسط فیزیوتراپیست وحید صادقی هشجین  |  آرشیو نظراتآشنایی با عملکرد زانو و صدمات آنزانوها چه کاری انجام می دهند؟

زانوها تکیه گاهی استوار برای بدن مهیا می کنند.آنها همچنین اجازه به پاها می دهند که خم و راست شوند.هر دو عمل خم و راست کردن و ثبات مرد نیاز ایستادن ،راه رفتن، دویدن، دولا شدن، پریدن، چرخیدن است.دیگر قسمت های بدن کمک به زانوها برای انجام کارشان می کنند.
اینها عبارتند از:
- استخوان ها
- غضروف
-  ماهیچه ها
- لیگامنت ها
- تاندون ها
اگر هر کدام از این قسمتها صدمه ببیند ، به زانو ممکن است خسارت وارد آید و قادر به انجام کار خود نباشد.ادامه مطلب+ نوشته شده در  شنبه دوم آذر 1387ساعت 16:18  توسط فیزیوتراپیست وحید صادقی هشجین  |  آرشیو نظراتپوکی استخوانعلل ابتلا به پوکی استخوان

آسیب شناسی دقیق استئوپورز ناشناخته است. عوامل مستعد کننده عبارتند از: کاهش و از بین بردن فعالیت عضو به علت حرکت طولانی مدت.رژیمهای غذایی با کمبود مواد پروتئین ، دریافت ناکافی کلسیم ، کمبود ویتامین D و مصرف زیاد کافئین.
 شروع یائسگی: استروژن هورمون زنانه‌ای که از کاهش توده استخوان جلوگیری می‌کند. تولید استروژن در تخمدانها بعد از یائسگی متوقف می‌شود، ‌در نتیجه از دست رفتن توده استخوان تسریع می‌شود. زنانی که یائسگی زودرس دارند (قبل از 45 سالگی)، مانند بانوانی که تخمدانهای آنها با جراحی از بدن خارج شده است، بیشتر در معرض ابتلاء به پوکی استخوان هستند.ادامه مطلب+ نوشته شده در


مطالب مشابه :


روش هاي درمان آرتروز

روش هاي درمان جراحی دیسک کمر عمل تعجب‌ آور اين بود كه بعد از يك سال، آن دسته از




انجام تزریقات داخل کانال نخاع تحت فلوروسکوپی

جراحی دیسک کمر عمل لیزری دیسک و اعمال جراحي مربوط به آن يكي از كابوس‌هاي مردم در تمام




جراحي زانو به روش آرتروسكوپي

جراحي زانو به روش آرتروسكوپي عمل زیبایی از بين تمام رباطهاي مفصل زانو بيشترين پارگي




فیزیوتراپی بیماری هب عضلانی اسکلتی

اين محققان گزارش کرده‌اند حتي بعد از تمرینات و نرمش های لازم بعد از برخي از نشانه‌هاي




معاینه و اقدامات تشخیصی درد زانو

جراحی دیسک کمر عمل يا استفاده از داروهاي ضد درد بعد از 3-7 روز علائم شما ادامه يافت




واكنش به انتقاد تند عليه جراحي با ليزر

او ‌با بيان اينكه ليزر در عملهاي گوش، حلق و بيني آرتروسكوپي. تمرینات کمر بعد از




جراحی آرتروسکوپیک (آرتروسکوپی یا لیزری) یعنی چه؟

درد کمتری دارند و زودتر به کار و زندگی خود برمی‌گردند، پس از عمل بعد از عمل هاي بين




برچسب :