کنکور

موفقيت كنكور با همراهي خانواده

والدین و خانواده، نقش مهمی در آرامش دانش‌آموزان كنكوری و پیشرفت تحصیلی آن‌ها، چه در دوران تحصیل و چه پس از آن «هنگام آمادگی برای كنكور» دارند. عوامل متعددی در این بین مؤثرند كه به اختصار به آن‌ها می‌پردازیم:

) شناخت شخصیت و ویژگی های فردی:

-داوطلبان كنكوردراين دوره مطالعه و یادگیری خود را باید براساس ساعت بیولوژیک بدن خود تنظیم نمایند و والدین محترم نیز باید براساس توانایی های فکری و جسمی که از فرزند خود سراغ دارند با آنان همراهی کنند نه این که یکباره در این چند ماه انتظارات شخصی و شخصیتی خویش را در فرزندشان پی جویی کنند.از این رو در ساعات خاصی که پرانرژی تر و کارآمدتر هستند باید نهایت بهره گیری را داشته باشند. چرا که عمده شکست دانش آموزان این دوره به جهت خواب و استراحت نیست بلکه به خاطر عدم استفاده مفید از زمان بیداری وسرحالی است!

2) وقت شناسی:

دقایق خواب و بیداری دانش آموزان در این دوره باید حساب شده باشد. با کنترل زمان باقی مانده فرزندمان تا کنکور و زدودن عوامل اتلاف وقت در خانه می توانیم حجم زیادی از اوقات وی را به ساعات مفید و کاری تبدیل کنیم تا همواره برای مطالعه و اجرای برنامه آموزشی خود وقت کافی داشته باشد. پس ما نیز باید به «وقت و زمان» همانند مکان و منزل توجه کنیم. چون این میزان فرصتی که در اختیار دانش آموز است محدود و تجدید ناپذیر است. مطمئنا به هر میزان که ما در روابط و رفتارمان در مواجهه با «زمان باقی مانده» توازن و ضابطه ایجاد کنیم درسرنوشت تحصیلی فرزندمان تاثیرگذار خواهد بود.

) اراده و حمایت جمعی در خانه:

گرچه ناسازگاری فرزندان نسبت به والدین در این سنین مشهودتر است اما به رغم این، تلقی و احساس والدین برای آنان بسیار مهم است. بنابراین اگر نسبت به مدرسه و اساتید او برداشت مثبتی نداشته باشیم او نیز با همانندسازی از این احساس عملا زمان حضور در محل تحصیل را بیهوده تلقی خواهد کرد. تشویق و قدردانی از فعالیت های او باید دقیق و از سر باور باشد نه تصنعی که اگر نتوانید باورتان را نسبت به کار او درست منتقل کنید قطعا کار را مشکل تر کرده اید. برای همراهی صادقانه، لازم است که شما هم مطالعه را در برنامه های خانوادگی تان در این دوره بگنجانید. وقتی که شما در کنار فرزندتان مشغول مطالعه کتاب، روزنامه یا مجله ای هستید یا وقتی استفاده از برنامه های تلویزیون، تفریح و سرگرمی، رفت و آمدها، نوع تغذیه و سایر فعالیت های خانوادگی براساس اولویت ها و مسائل مربوط به او تنظیم شود، او متوجه خواهدشد که زحمات وی در نظر شما پراهمیت بوده است. پس شما با رفتار و کردارتان انگیزه یادگیری را در او دوچندان خواهید کرد و بدین ترتیب عملا او را در مسیر موفقیت قرار داده اید. او در این دوره به حمایت ها و موفقیت های روزانه احتیاج دارد. اطلاع و شوق والدین از موفقیت های آنی و کوتاه مدت وی او را در صعود تا آخرین پله های ترقی مصمم تر خواهد ساخت.

4) واقع گرایی (نه کمال گرایی):

گفته اند مرز بین خوش بینی و بدبینی، «واقع گرایی» است. بنابراین با توجه به توانایی های واقعی فرزندمان، در مواجهه با کنکور، تلاش صادقانه کنیم و بیش از حد توان از او انتظار و توقع نداشته باشیم. چرا که کمال گرایی سبب از دست دادن اعتماد به نفس وی شده و در نتیجه فاقد انگیزه لازم برای دست یابی به اهداف خود خواهد شد.

پس ضرورت دارد که از ابتدای امر، هدف او درباره نوع رشته و دانشگاه، شفاف و مشخص باشد. به یاد داشته باشید اگر دانش آموز صرفا به خاطر جلب رضایت والدین و اطرافیان به رشته خاصی تمایل نشان دهد، حتی به شرط پذیرفته شدن در آن رشته، از آنجایی که برای ادامه تحصیل انگیزه و احساس مسوولیت لازم را ندارد، دچار مشکل خواهد شد. این قبیل دانش آموزان چون خود را با امری دشوار و چالش برانگیز مواجه می سازند معمولا ترس از شکست زمینه ساز تعلل در دستیابی به هدف می گردد و این ترس از عدم موفقیت می تواند آن قدر قوی باشد که ممکن است دانش آموز از شرکت در پاره ای از آزمون های آزمایشی خودداری کند و یا دچار استرس شدید و حتی بیماری گردد و شاید از پاسخگویی به سوالات ساده آزمون هم عاجز شود. بنابراین والدین محترم با محدود کردن انتظارات خود و اطرافیان، می توانند احساس آرامش و موفقیت را به میزان زیادی در فرزندان خود بالا ببرند. به یاد داشته باشیم اگر با بیان انتظار معقول خود هم نمی توانیم اعتماد او را جلب کنیم بهتر آن است که در این باره چیزی با او مطرح نکنیم و کار را به مشاور واگذار نماییم.

5) شناخت موانع و نحوه مقابله با آن:

در دوره آمادگی کنکور گاهی با موانع پیدا و پنهان و مشکلات پیش بینی نشده ای برخورد خواهیم کرد که هرگونه اقدام سطحی ممکن است ما را با تزلزل و اختلال در برنامه مواجه سازد. در چنین شرایطی فقط والدین آگاه هستند که درهم نمی شکنند و با تسلط بر امور اجازه نمی دهند یاس و تعلل و سستی، توانایی های دانش آموز را از او سلب نماید.

پاره ای از این موانع می تواند اختلالات درونی و جسمی باشد که برای رفع آن باید به مصونیت طبیعی بدن توجه داشته باشیم و سیستم دفاعی بدن را تقویت کنیم؛ خیلی اوقات نارسایی های جزئی جسمی به اختلالات روحی و افسردگی می انجامد که تغذیه نامناسب، پرخوری، خستگی مفرط، بی حوصلگی و ناسازگاری نمونه های بارز آن هستند. به موانع بیرونی نیز باید عمیقا توجه کرد. مقایسه دانش آموز با افراد موفق فامیل و دوستان، القائات بیرونی و کنجکاوی بیهوده، حساسیت های بیش از حد، اعتیاد به تلفن، تلویزیون، اینترنت، دوستان و حضور در پای نصیحت مشاوران ناخوانده هر یک می تواند به گونه ای مانع از آن شود تا در این دوره تسلط کافی برخود داشته باشیم.

6) داشتن روحیه خوب ( شادابی و سرحالی) :

روحیه خوب یکی از عوامل کلیدی موثر در بهبود بهره وری انسان است. قوت یا ضعف روحیه، به طور ملموس در نتایج فعالیت هایی که انجام می دهیم تاثیرگذار است و یکی از ارکان مهم روحیه، همان تصویر ذهنی ماست. تصویر ذهنی در واقع برداشت درونی از دنیای بیرون است.

ساخت تصاویر ذهنی خوب و دلپذیر چیزی بیش از تسکین و آرامش است و می تواند نتایج عملی فراوانی را به دنبال داشته باشد. در دنیای امروز تمهیداتی اندیشیده اند تا در محیط کار و زندگی، شادی و نشاط به وجود آید در نتیجه نیروی کار و بازده افراد بیشتر گردد. یادمان باشد:

- یکی از منابع مهم شادی همین نگرش فکری و نوع نگاه ما به زندگی و آینده خود و فرزندانمان است. برای رسیدن به این مرحله ابتدا باید با خودمان آشتی کنیم و به یک نشاط درونی دست یابیم.

- فشار کار و مطالعه سبب نشود تا به یکباره معاشرت با نزدیکان و آشنایان را کنار بگذاریم بلکه ضمن رعایت اعتدال و احترام می توانیم از نشاط آن ها وام بگیریم!

- نرمش بدنی (حتی بیست دقیقه در روز) و انجام چندین بار حرکات تنفسی و استحمام مستمر در ایجاد شادابی و سرحالی در این دوره بسیار موثر خواهد بود.

- روانشناسان معتقدند که خوشحالی و خندیدن طبیعی در اوقات فراغت، نوعی تخلیه تنش های روانی محسوب شده و فرد را از کسالت، خستگی و رنج روزمره بیرون می آورد و در نتیجه قدرت یادگیری را بیشتر می کند واحساس راحتی و آرامش را نیز به ارمغان می آورد.

- در دوره ای که مغز پرکار و فعال است نیاز به مراقبت هم دارد که از طریق تفریح اعمال می شود وگرنه فعالیت بالای علمی، خستگی عصبی را به همراه دارد و روح را کسل می کند در نتیجه باعث افزایش اشتباه و خطا در یادگیری می گردد. بنابراین به والدین گرامی توصیه می کنیم که درصد بسیار کمی از زمان خود را در این دوره به تفریح خانوادگی در طول هفته اختصاص دهند. تفریح لزوما به سفر رفتن و یا گردش خارج از شهر نیست. بلکه بازی و شوخی کردن با فرزندان، شام خوردن در بیرون از خانه نیز می تواند آرامش و شادی بین اعضای خانواده به وجود آورد.

7) اعتماد به سیستم آموزشی مربوطه:

چنانچه فرزندمان دوره آموزشی خود را زیر نظر یک سیستم آموزشی طی می کند که از قبل با تحقیق و علاقه انتخاب شده است؛ پس اکنون دیگر نباید تردید و دودلی به خود راه دهیم؛ بلکه باید به اعتماد خود ادامه داده و وقت سوزی نکنیم. باید مراتب علاقه خود را نسبت به مدرسه و مسوولان آموزشی فرزندمان به گونه ای واقعی بروز دهیم تا دانش آموز گام های باقیمانده را استوارتر در مسیر موفقیت بردارد. او را باید از نظر ذهنی و روحی آماده سازیم تا برنامه های تدوین شده از ناحیه مسوولان و مشاور خود را پذیرفته و تا انتهای دوره اجرا نماید.

- به دلیل حجم زیاد منابع آموزشی و زمان محدود، معمولا دانش آموزان این دوره توان تبیین دقیق اهداف خود را ندارند. لذا برای هدف گذاری دقیق باید از یک سیستم مشاوره ای معتمد پیروی کنند چرا که هدف مبهم، برنامه ریزی را مختل می کند.

- استفاده از یک سیستم مشاوره ای خوب سبب می شود تا از تکرار خطاهایی که دیگران در سال های گذشته مرتکب شده اند مصمون بمانیم. چرا که شناخت منابع جانبی و کمک آموزشی، شرکت در کلاس هایی که نمی شناسیم و یا نمی دانیم که بدان نیاز داریم یا نه، صرف وقت در شناخت رشته تحصیلی و دانشگاه و مواردی از این دست مشکلاتی است که هر ساله گریبانگیر بسیاری از داوطلبان خواهد بود.

- شرکت در یک دوره آزمون آزمایشی معتبر (نظیر آزمون های آزمایشی سازمان سنجش) یکی از بهترین اهرم هایی است که به هیچ روی نباید نسبت به آن اهمال کرده یا در پاره ای از آن ها غیبت کنندچرا که دقایق تمرکز در جلسه آزمون و بررسی بالغ بر پنج هزار تست در طول دوره و آشنایی با اسلوب و چارچوب آزمون اصلی و تکرار آن چیزی نیست که اهمیت و ارزش آن نیاز به توضیح داشته باشد.

از بتهوون موسیقی دان مشهور پرسیدند که راز موفقیت خود را در چه می دانید، گفت در سه عامل اصلی: اول: تکرار، دوم: تکرار و سوم: تکرار! واضح است که این تکرارها باهم متفاوتند و هر کدام تاثیر خاص خود را دارند .

@نكات قابل تاكيد:

فرزندان خودرا در قیاس با دیگران قرار ندهيد. این مقایسه می‌تواند برای آن‌ها، آسیب‌ر‌سان باشد

- از تنش‌ها و دعواهایی كه در درون خانواده است و باعث ایجاد استرس در فرزندان می‌شود، دوری کنيد

@آخرین نکته:

این که در تمام طول دوره به خداوند و توجهات اش فکر کنید واز او مدد بخواهيد


مطالب مشابه :


ثبت نام کنکور آزمایشی هنرستانهای فنی و حرفه ای و کار دانش

آموزش متوسطه میبد - ثبت نام کنکور آزمایشی هنرستانهای فنی و حرفه ای و کار دانش -




کنکور و تحصیل علم و دانش

کنکور و تحصیل علم و دانش - شده بود لذا دنبال درس و تحصیلات نرفتند و کار و کسبی برای




کنکور

با کنترل زمان باقی مانده فرزندمان تا کنکور و دانش آموز است محدود و کار و مطالعه سبب




دانلود دفترچه کنکور فنی و حرفه ای و کاردانش دولتی سال 1391 /دفترچه راهنمای ثبت نام

ارائه مشاوره مورد نیاز به مخاطبان به ویژه دانش آموزان و کنکور فنی و حرفه کار در پایان




دانش آموزان سال سوم - داوطلبان 94

دانش آموزان سال کمک به داوطلبان کنکور (که من خودم تستهای نشر الگو رو کار میکردم قواعد




سوالات یک دانش آموز کنکوری

نرسیده‌ام چه کار کنم؟ برای یادگیری و کسب دانش‌آموز کنکور به طور کامل




۵ راه کار و قانون موفقیت در کنکور

۵ راه کار و در کنکور و علمی و تخصصی مناسب برای رشد و ثبات هرگونه دانش




۵ راه کار و قانون موفقیت در کنکور

۵ راه کار و قانون موفقیت در کنکور ۵ راه کار و دانش گام بر نمی‌دارد. و برای




دانلود کتاب های رشته برق صنعتی فنی و کاردانش

هنرستان کار و دانش شهید نجات بخش منابع کنکور و نمونه سوالات




برچسب :