آموزش بورس برای تازه کاران ، روش ورود به بازار بورس

 

آموزش بورس برای تازه کاران ، روش ورود به بازار بورس

با توجه به بازدهی خوب بورس تهران از پاییز سال 91 آغاز شده است، افراد زیادی تمایل پیدا کرده‌اند در این بازار حضور یابند و سرمایه‌ مازادشان را در بورس سرمایه‌گذاری کنند.

برخی افراد به اشخاص عادی توصیه می‌کنند وارد بورس نشوند. بسیاری هستند که افراد تازه‌کار را از ورود به بورس منع می‌کنند و دلیل اینکار را پرریسک بودن این بازار و امکان مسدود شدن سرمایه برای مدت طولانی می‌دانند، در حالی که اگر همین افراد تازه‌کار ، دانش و آموزش‌های لازم و تجربیات کافی را بدست بیاورند، می‌توانند مانند همان افراد حرفه‌ای که در بازار بورس فعال هستند سرمایه‌گذاری‌های پرسود انجام دهند و موفق باشند.

در این مطلب قصد ما این است که نحوه شروع سرمایه‌گذاری در بورس را بصورت ساده و کلی، برای شما شرح دهیم و وارد جزییات نخواهیم شد.

اولین قدم، گرفتن کد سهامداری از طریق یکی از کارگزاران

برای معامله در بازار بورس شما نیاز به یک کارگزار رسمی و کدسهامداری دارید. کارگزار در واقع واسط بین شما و بازار بورس می‌باشد و معاملات سهام توسط کارگزار انجام می‌شود.
کدسهامداری نیز نشان‌دهنده هویت شما در بورس تهران می‌باشد و شما با کدسهامداری شناخته می‌شوید. ده‌ها کارگزاری مختلف وجود دارد و شما می‌توانید برای گرفتن کد سهامداری به یکی از کارگزاری‌ها در شهر خودتان مراجعه کنید. اگر در شهر شما هیچ کارگزاری وجود ندارد، می‌توانید به وسیله سایت‌ کارگزار مربوطه، درخواست کدسهامداری را بصورت غیرحضوری برای کارگزار ارسال کنید.

برای مشاهده توضیحات کامل درباره کارگزاران و آدرس آنها روی لینک زیر کلیک کنید:
http://www.mofidonline.ir/5518/brokers.html

 برای ثبت‌نام غیرحضوری در کارگزاری و دریافت کدسهامداری، با گرفتن پرینت قرارداد که در سایت کارگزاری‌ها موجود است انرا تکمیل کرده و همراه با مدارک موردنیاز توسط پست به آدرس کارگزار ارسال می‌کنید. روند دریافت کدسهامداری ممکن است در کارگزاری‌ها متفاوت باشد و به سیاست کاری کارگزاری‌ها بستگی دارد. راهنمای ثبت‌نام غیرحضوری را می‌توانید در سایت کارگزاری‌ها بخوانید. به طور معمول حداکثر پس از 15 روز کدسهامداری برای شما ارسال می‌شود و می‌توانید با استفاده از سیستم معاملات اینترنتی یا آنلاین، خرید و فروش سهام را انجام دهید.

فکر می‌کنم اکثر کارگزاری‌ها سیستم معاملات انلاین یا حداقل امکان معاملات اینترنتی را داشته باشند. در سیستم معاملاتی انلاین که بهترین نوع سیستم معاملات است، خرید و فروش آنی و لحظه‌ای سهام امکان پذیر است. به این معنی که شما به محض وارد کردن سفارش، خرید یا فروش در همان لحظه انجام می‌شود و نیازی به انجام کار از طریق کارگزاری نیست. البته در هر حال این کارگزار است که این عمل را برای شما انجام می‌دهد ولی خرید و فروش اتوماتیک شده و دخالت انسانی در آن وجود ندارد.

نحوه معاملات آنلاین سهام و خرید و فروش سهم خیلی ساده و پیش پا افتاده است و حتی افرادی که در زمینه اینترنت دانش اندکی دارند می‌توانند خرید و فروش سهام را از طریق سیستم‌های آنلاین انجام دهند. در صورت نیاز، نحوه خرید و فروش توسط سایت کارگزاری به شما آموزش داده می‌شود.

(درباره معاملات غیرحضوری و آنلاین سهام در این مطلب می‌توانید توضیحات کوتاهی را مشاهده فرمایید)

با کم شروع کنید

 پس از دریافت کدسهامداری و توضیحات مربوطه از کارگزاری، وارد سیستم آنلاین یا اینترنتی شوید و بخش‌های مختلف انرا با دقت بررسی کنید. پس از خواندن مطالب آموزشی، بهتر است دست بکار شوید و برای بدست آوردن تجربه خرید و فروش، مبلغ خیلی کمی (مثلا 500 هزار تومان) سهام خریداری کنید. توجه کنید که توقع نداریم از این مبلغ کم، سودی نصیب شما شود و این خرید فقط جهت آشنایی شما با روند معاملات و بازار است.اولین پله ها در بورس

البته بازهم به این معنی نیست که حتی همین 500 هزار تومان سهام را بدون فکر و بررسی خریداری کنید. با استفاده از آموزش‌هایی که در این سایت و سایت‌های آموزشی دیگر خوانده‌اید این خرید را انجام دهید و پس از خرید، روند قیمتی سهم را بررسی کنید. اخبار مرتبط با بازار و شرکتی که سهام آنرا خریداری کرده‌اید را بخوانید و در زمانی که تعیین کرده‌اید و فکر می‌کنید مناسب است، سهام خودتان را بفروشید.

در واقع هدف از اینکار، استارت اولیه و صرفا ورود به بازار است. خرید سهام، هرچند به تعداد کم باعث می‌شود بازار را پیگیری کرده و شروع به یادگیری نمایید.

هشدار : به هیچ عنوان بدون اطلاعات و دانش کافی و قبل از اینکه درک صحیحی از بازار بدست نیاورده‌اید، سرمایه اصلی که برای اینکار کنار گذاشته‌اید را وارد بورس نکنید. بازار بورس تهران برای افراد مبتدی و افرادی که از آن شناخت کافی ندارند دارای ریسک زیادی است و امکان از دست دادن بخش زیادی از سرمایه وجود دارد.

بنابراین اگر تازه‌کار هستید با پول زیاد وارد اینکار نشوید، پس از چندین بار معامله و یادگرفتن فوت و فن، به همان نسبتی که سطح دانش و اطلاعات‌تان افزایش می‌یابد، می‌توانید سرمایه‌تان را در بازار افزایش دهید.  

ممکن است برای‌تان سوال پیش بیاید که چرا باید با مبلغ کم وارد معاملات بورس شد ؟ وقتی با مبلغ کمی وارد بازار شوید، حتی اگر درصد زیادی ضرر کنید، ضربه سختی به شما نخواهد خورد. در عوض تجربه ارزشمند و گرانبهایی بدست می‌آورید که ارزش آن فوق‌العاده زیاد است. 

 

نکات خیلی مهم در بازار بورس

1 – فراموش نکنید، افراد خیلی کمی هستند که همه معاملات آنها موفقیت آمیز است. باید سعی کنید خودتان را به جایی برسانید که حداقل از هر 5 معامله‌ای که انجام می‌دهید 4 مورد آن درست باشد.

2 - اولیت اول شما در بورس باید حفظ سرمایه ، اولویت دوم حفط سودهای قبلی‌ و اولویت سوم سود کردن باشد. حفظ سرمایه مهم‌ترین اصل است چون اگر سرمایه خودتان را از دست بدهید، دیگر چیزی ندارید که با آن معامله کنید و سود ببرید.

3 - بازار همیشه مثبت و رو به رشد نیست. همیشه خود را برای زمانی که بازار منفی می‌شود آماده کنید و اطلاعات‌تان را برای پیروز شدن در شرایط سخت بالا ببرید.
  4 – از تجربیات دیگران استفاده کنید و وقتی اشتباهی انجام دادید، آنرا بپذیرید، آن اشتباه را تصحیح کنید و درس بزرگی که از آن اشتباه گرفته‌اید را در جایی یادداشت کنید.
برای کسانی که قصد دارند سرمایه‌گذاری در بورس را آغاز نمایند، یک کتاب آموزشی با نام آموزش گام به گام بورس توسط سازمان بورس و اوراق بهادار تهران منتشر شده است که توصیه می‌کنم آنرا از این لینک دانلود کرده و بخوانید. این کتاب pdf برای اینکه با اطلاعات اولیه آشنا شوید بسیار مفید است.
  سایر فایل‌های آموزشی مرتبط با بورس و اوراق بهادار را می‌توانید از طریق لینک‌های زیر دانلود کنید:   بورس در بیست دقیقه

خطاهای رایج در سرمایه گذاری

 بورس در نگاه کلی

مدیریت سرمایه گذاری در بورس

آموزش گام به گام معاملات آتی

آموزش تحلیل تکنیکال

مدیریت ریسک

صندوق سرمایه گذاری مشترک

صکوک چیست؟

اوراق قرضه چیست ؟

آشنایی با ارکان بازار اوراق بهادار

 آموزش تحلیل تکنیکال برای مبتدیان   این مطلب یک آموزش کلی برای کسانیست که قصد ورود به بازار بورس را دارند. بخشی از سایت مفیدآنلاین به آموزش تازه‌کاران اختصاص دارد که مطالب آنرا از اینجا می‌توانید پیگیری کنید : خواندن و یادگیری را ادامه دهید.   همچنین می‌توانید سوالات‌تان را در انجمن مفیدآنلاین مطرح نمایید تا پاسخ داده شود.
مطمئنا شما هم می‌توانید مانند بسیاری از افراد دیگر، در بورس موفق باشید


مطالب مشابه :


اساسنامه گروه نمایشی آتلیه تئاتر

ماده 10 : وظایف هر یک از ارکان و اعضاء آتلیه تئاتر به شرح ذیل می باشد : الف / مدیر و موسس گروه :




تعریف ارکان ایمان

» اصول دین- ارکان ایمان-ارکان اسلام - فروع دین +توحید واقسام آتلیه عکاسی | آگهی رایگان |




ارکان ایمان - رکن پنجم

نماز - ارکان ایمان - رکن پنجم - نماز » اصول دین- ارکان ایمان-ارکان اسلام - فروع دین +توحید




طرح نهایی کارشناسی معماری

آتلیه معماری . طرح تحقیق یکی از ارکان اساسی و اصلی پایان نامه است و محقق قبل از آنکه به




آموزش بورس برای تازه کاران ، روش ورود به بازار بورس

آتلیه معماری مهرازان - آموزش بورس برای تازه کاران ، روش ورود آشنایی با ارکان بازار




سازمان خواربار و کشاورزی جهانی فائو

ارکان فائو . 1. کنفرانس : کنفرانس عالی ترین رکن فائو است که هر دو سال یکبار آتلیه عکاسی |




جزو’ روش تدریس قرآن در ابتدایی

آتلیه عکاسی این کار گام مهمی است برای شنیدن که یکی از ارکان آموزش زبان است. 2- احساس نیاز:




برچسب :