نکات کلیدی برای خرید تلويزيون شهري

این مقاله درباره پارامترهای مهم تلويزيون شهري بحث می کند که باید مورد توجه خریداران و کاربران این محصول قرار گیرد چون برخی موارد ممکن است معمولی و ساده به نظر برسند ولی فراموش نکنید که تلفیق تمام پارامترها است که نمایشگری را قابل اعتماد ، بادوام و با کیفیت می سازد. پس خواندن و درک تمام موارد اشاره شده در این مقاله قبل از خرید تلويزيون شهري توصیه می شود.

تراکم تصویر (رزولوشن) تلويزيون شهري:

کلید داشتن تصویر با کیفیت در یک تلويزيون غول پیکر شهري خرید نمایشگری است که بالاترین تراکم را دارد. رزولوشن با مجموع پیکسلهای افقی و عمودی تلويزيون شهري تعیین می شود. سیگنال ویدئویی که یک نمایشگر LED می تواند نمایش دهد دارای رزولوشن 576/486(NTSC/PAL) عمودی و 720 تا 240 افقی است (بر اساس کیفیت تصویر اصلی) . برای تولید دوباره این سیگنالها اگر بخواهیم روزلوشن تصویر کامل را داشته باشیم نمایشگر باید حداقل 648 * 486 (NTSC) یا 768 * 576( PAL) باشد.

بهر حال اگر تلويزيون شهري به درستی انتخاب شده باشد ، تصاویر ویدئویی قابل قبولی را نمایش می دهد. نمایشگرهایی که رزولوشن تقریبی 1/3 VGA را داشته باشند می توانند تصاویر قابل قبولی را نمایش دهند بنابراین حدود 200* 150 پیکسل کافی و مناسب می باشد. برای مثال برای داشتن رزولوشن VGA 640 * 480 برای سایز (3 * 2.25) فاصله بین پیکسلها باید 4.5 میلینتر باشد (این فاصله بین پیکسلها دات پیچ نامیده می شوند که بر حسب میلیمتر هستند).

ساختار ماژولار تلويزيون شهري،ماژول LEDو دات پیچ :

معمولا دات پیچ نمایشگرهای LED محیط داخلی 6,10,15و 20 میلیمتر می باشند و دات پیچ نمایشگرهای محیط بیرونی 10 ، 12،16،20،25 می باشد. چون فاصله دید نمایشگرهای بیرونی بیشتر است بنابراین اندازه شان نیز از نمایشگر های محیط داخلی بیشتر است برای مثال می توانید یک تلويزيون شهري با دات پیچ 6 میلیمتر یا کمی بیشتر برای نمایش کیفیت VGA را با یک نمایشگر به صرفه با دات پیچ بیشتر و رزولوشن کمتر مقایسه کنید . برای داشتن پیکسل بیشتر باید بهای بیشتری پرداخت ، بنابراین بهترین راه تلفیقی بین رزولوشن و قیمت است .

led_screen_2.jpg

^ ساختار ماژولار نمایشگر LED،ماژول LED و دات پیچ^

به علت اینکه اکثر محصولات تلويزيون شهري بر مبنای ماژولهای LED ساخته می شوند ( ماژولهایی که 16*8 یا 16*16 هستند) شما شاید مجبور باشید سایز نمایشگر خود را بر مبنایی اندازه و تعداد ماژولها تعیین کنید ملاحظه ای که باید در نظر داشت این است که استفاده از دات پیچ های بالاتر تصویر را به سوی عدم یکپارچگی تصویر (pixelization) سوق دهد.برای درک این مسئله و شناخت پیکسل می توانید با ذره بین به عکس های روزنامه ها نگاه کنید . این مثال به نوعی بیانگر مفهوم فاصله نمایش است ، فاصله بین شما و نمایشگر . وقتی بدون ذره بین به عکسها نگاه می کردید تصویر را یکپارچه می دیدید ولی وقتی با ذره بین نگاه کردید (فاصله کمتر شد) متوجه وجود پیکسلها شدید. این نکته اهمیت طراحی یا انتخاب نمایشگر را برای کاربردهای گوناگون را مشخص می کند.

SMD LED که اکنون در اختیار است شرایط فراهم آوردن دات پیچ های کمتر را به ما داده است اما در مورد ال ای دی این محدوده به 10 میلیمتر محدود شده است .

نمایشگرهای دات پیچ 12 که با LED ساخته شده اند دارای کنتراست پایینی هستند و گرمای زیادی تولید می کنند .

انتخاب دات پیچ و رزولوشن نمایشگر به عوامل زیر بستگی دارد :

فاصله ترکیب رنگ نمایشگر LED :

وقتی به یک پیکسل از فاصله نزدیک نگاه می کنید آن را به صورت سه نقطه مجزای سبز، قرمز و آبی خواهید دید . به فاصله شما از نمایشگر که از دید شما این نقاط با هم ترکیب می شوند و تشکیل یک رنگ مجزا (مثلا سفید یا زرد یا قهوهای ) را فاصله ترکیب رنگ گویند . توانایی ترکیب رنگ بالا در کمترین فاصله یک حسن محسوب می شود و باعث نمایش رنگها و تصاویر با کیفیت درنمایشگرها می شود این مولفه در مورد نمایشگرهای محیط داخلی اهمیت بالایی دارند . براینمایشگرهای محیط بیرونی فاصله ترکیب رنگ این گونه محاسبه می شود (دات پیچ * 500) .

برای نمایشگرهای فضای داخل که از SMD LED استفاده می شود این عدد 250 است چون ال اب ها به هم نزدیکترند بنابراین برای نمایشگر با دات پیچ 10 میلیمتر فاصله ترکیب به صورت 2.5 = 250×(3-)^10×10 بدست می آید. این مقدار گاهی به اشتباه حداقل فاصله دید نیز خوانده می شود .

حداقل فاصله دید برای نمایشگر LED :

این مقدار از ضرب کردن دات پیچ نمایشگر در 750 – 1000 محاسبه می شود. این مقدار فاصله ای را تعریف می کند که در آن تصویر صاف و یکدستی قابل مشاهده است در فاصله نزدیکتراز این مقدار LEDها به صورت نقطه (تصویر نقطه نقطه) دیده می شوند. برای مشاهده تصویر یکنواخت یک نمایشگر دات پیچ 16 باید در فاصله

16 = 1000×(3-)^10×16 متر قرار گرفت .

حداکثر فاصله دید برای نمایشگر LED :

این فاصله از ضرب ارتفاع نمایشگر در 20 – 30 بدست می آید به عنوان مثال نمایشگر با ارتفاع 4.8 متر از فاصله 4.8×30=137m قابل مشاهده است .

پردازشگر ویدئویی نمایشگر LED :

یک سیگنال ویدئویی بدون آنکه پردازش شود به صورت مستقیم نمی تواند روی نمایشگر نمایش داده شود کیفیت این پردازش اغلب توسط خریداران و فروشندگان این دستگاه نادیده گرفته می شود. تصاویر ویدئویی از تعدادی خطوط جاروب شوند تشکیل می شود اما همه آنها بصورت همزمان بروی نمایشگر ظاهر نمی شود در1/60 ثانیه (1/50 ثانیه برای PAL ) خطوط فرد نمایش داده می شود و در 1/60 بعدی خطوط زوج (تصویر 30 فریم بر ثانیه).

تلویزیون ها هم به همین نحو کار می کنند. این روش نمایش در هم آمیخته نامیده می شود . از آنجا که بیشتر نمایشگرها از این سیگنالها به صورت مستقیم استفاده نمی کنند ابتدا باید آن را به صورت غیر در هم آمیخته در آوریم . راحترین راه این است دریافت دسته خطوط اول(فرد) و دوبرابر کردن آن و نادیده گرفتن دسته دوم (زوج) است.بعضی از سیستمهای پردازش بی کیفیت از این روش استفاده می کنند که در واقع نیمی از اطلاعات تصویر اصلی را دور میریزند.

روشهای پیچیده دیگری برای حفظ کیفیت تصویر وجود دارد که یکی از آنها بدین ترتیب عمل می کند : دریافت و ذخیره دسته اول خطوط و دریافت دسته دوم و ترکیب با دسته اول که با این روش می توان یک فریم کامل تصویر ایجاد کرد.اما اگر شی ای در تصویر با سرعت حرکت کند ممکن است در یک مکان متفاوت در خط دوم نسبت به خط اول قرار گیرد که این میتواند منجر به اثرات نامطلوب روی تصویر گردد (پرش تصویر).برای حل این مشکل از شیوه های درون یابی درخطوط زوج و فرد استفاده می کنند.

معمولا این اعمال توسط تجهیزات پردازش تصویر اختصاصی انجام می شود اگر شما نتیجه خوبی میخواهید هزینه این تجهیزات برای شما گران خواهد شد . تفاوتهای زیادی در نحوه پردازش تصاویر در سیستمهای مختلف نمایشگر وجود دارد که دریافت اطلاعات مربوط به آن از تولید کنندگان و تامین کنندگان معمولا کار آسانی نیست. اشراف به این اطلاعات بسیار ارزشمند است چون پردازش تصویر نقش بسیار مهمی را در کیفیت نمایشگر بازی می کند.

روشنایی و کنتراست نمایشگر LED:

واحد اندازه گیری روشنایی نمایشگر ال ای دی nit یا (CD/m^2)  است . هر چه این مقدار بیشتر باشد روشنایی نمایشگر بیشتر است . معمولا برای محیط داخلی به روشنایی کمتر از 1000nit نیاز است و برای محیط بیرونی به روشنایی بیشتر از 5000nit . بهتر است بدانید درجه حرارت رنگ هم در محیط داخلی باید روی 5000K تنظیم شود و برای محیط بیرونی 6500k .

brightness.jpgcolor_t.jpg

^ روشنایی نمایشگر LED ^------------------------ ^ مقیاس گرمای رنگ ^

برای اندازگیری روشنایی نمایشگر باید با استفاده از دستگاه نور سنج و بدین شکل عمل کرد : پس از تنظیم درجه حرارت رنگ و تنظیم نور سفید پیک برروی نمایشگر ابتدا میزان روشنایی را برای مرکز نمایشگر اندازه میگیریم این مقادیر را به ازای 12 نقطه در نقاط مختلف (از جمله مرکز) و با فواصل یکسان از نمایشگر بروی سطح آن ثبت می کنیم . سپس نمایشگر را بروی حالت سیاه (نمایشگر خاموش) تنظیم می کنیم و شدت نور در مرکز نمایشگر را یکبیار ثبت می کنیم این اندازه گیری برای دریافت مقدار نور حاصل از انعکاس نورهای محیطی بروی سطح نمایشگر است. حالا می توان روشنایی نمایشگر را با کم کردن شدت روشنایی در حالت خاموشی (سیاه )از میانگین شدت نور12 نقطه در حالت پیک سفید بدست آورد. اگر تولید کنندگان نمایشگر LED،LED ها را با حداکثر جریان راه اندازی کنند می توانند به روشنایی حدود 8000 nit برسند اما این کار باعث تخریب سریعتر LED ها می شود و به صورت چشمگیری باعث کاهش عمر نمایشگر می شود . طبق ادعای تولید کنندگان LED عمر LED از 20000 تا 100000 ساعت است.

degradation.jpgangles.jpg

زاویه نمایش نیز به نقطه ای اطلاق می شود که روشنایی در آن به 50% روشنایی کل نمایشگر می رسد. اگر شما جلوی نمایشگر حرکت کنید (قدم بزنید) می بینید که در زوایای مختلف روشنایی آن تغییر می کند حال توصیه می شود در حالتی که نمایشگر روی رنگ سفید تنظیم است به تغییر رنگ نمایشگر در زوایای مختلف نیز دقت شود مشاهده می کنید در زوایای مختلف رنگ سفید به رنگهای دیگر می گراید این یک مشکل منحصر به فرد در نمایشگرهای LED است که به دلیل پوشانده شدن یک LED توسطال ای دی دیگر (همجوار) یا ماسک ماژولها در زوایای کناری اتفاق می افتد که اصطلاحا به آن شانه دار شدن می گویند.زاویه نمایش باید شامل تغییر رنگ هم باشد یعنی هنگام اندازه گیری زاویه نمایش اگر قبل رسیدن به اندازه 50% روشنایی کل مقادیر قابل توجهی تغییر رنگ دیده شد آن نقطه زاویه نمایش است.

ایجاد یک سایبان یا یک حائل بین پیکسلها یا سطرها باعث کاهش اثرات تابشی ناشی از منابع روشنایی دیگر(مثلا خورشید) و باعث بهبود کنتراست می شود این عمل باعث کاهش زاویه نمایش عمودی نیز می شود اما معمولا این مسئله در بیشتر کاربردها نقص محسوب نمی شود.

قبل از اینکه تلويزيون شهري خریداری کنید به نکات زیر دقت کنید :

  • اندازه ، رزولوشن و محل نصب نمایشگر را تعیین کنید
  • دات پیچ وحداقل فاصله نمایش را تعیین کنید
  • سورس تصویر و تعداد آن را تعیین کنید

ترجمه و ویرایش : مهندس برازنده

منبع : screen.ru


مطالب مشابه :


آموزش ساخت تابلو روان

در این بخش از سایت آموزش ساخت تابلو روان با ماژول led آماده را طی سه مرحله برای شما دوست عزیز




آموزش ساخت تابلو روان (آموزش کار با نرم افزار HD)

دانلود مجموعه کامل آموزش ساخت تابلو روان




چرا تابلوهاي ال اي دي ؟

آموزش ساخت تابلو روان ، ماژول تابلو روان - چرا تابلوهاي ال اي دي ؟ - فروش عمده ماژول تابلو




کتاب آموزش ساخت تابلو روان | آموزش تابلو روان وارداتی ، آموزش تابلو led

کتاب آموزش ساخت تابلو روان | آموزش تابلو روان وارداتی ، آموزش تابلو led به دلیل استقبال شما




نکات کلیدی برای خرید تلويزيون شهري

آموزش ساخت تابلو روان ، ماژول تابلو روان - نکات کلیدی برای خرید تلويزيون شهري - فروش عمده




برچسب :