دستورالعمل تهيه، توليد و توزيع نشریات تجربی کانون های دانشجویی هلال احمر

دستورالعمل تهيه، توليد و توزيع نشريات تجربي كانونهاي دانشجوئي

سازمان جوانان جمعيت هلال احمر

 ان شاء الله مؤفق باشيد كه مجله تان تربيت كننده باشد، زياد نوشتن نباشد، خوب نوشتن باشد.

                                                                                                   امام خميني (ره)

 بسم الله الرحمن الرحيم

 مقدمه

الف) قلم مظهر انديشه ي پنهان و نشريه بازتاب روحيات درون به دنياي برون است و نگارش، شيوه اي جهت ارائه ي انديشه است. امروزه يكي از موءثرترين و كاربردي ترين ابزار در عرصه ي فرهنگ سازي، مطبوعات و رسانه هاي گروهي علي الخصوص نوشتاري است.دانشمندان علوم اجتماعي و علوم ارتباطات عقيده دارند كه وسايل ارتباطي و مطبوعات وابسته و تابع فرهنگ هستند. در حقيقت ، مطبوعات چهره ي فرهنگ هستند و زيبائي ها و زشتي هاي آن را منعكس مي‌كنند. كانونهاي دانشجوئي هلال احمر بعنوان متوليان اصلي گسترش و ترويج فرهنگ نوعدوستي و مهرورزي در دانشگاهها ، بايستي در اين مسير نيز پيشقدم بوده و گامهاي اساسي بردارند.

   تهيه و توليد نشريات تجربي در كانونهاي دانشجوئي با تاءكيد بر خبررساني و ارائه ي گزارش از كانون با هدف ايجاد تعامل در بين كانونهاي دانشجوئي و بيان آموزه هاي امدادي و بشردوستانه مورد حمايت قرار گرفته و مدتي است كه بحث نشريات در سازمان جوانان به طور جدي پيگيري مي شود.  اين مهم ضرورت بررسي دقيق نشريات تجربي كانونها و تشكيل كميته بررسي نشريات در سازمان را آشكار نموده است تا بطور اساسي و    ريشه اي بتواند روند توليد نشريات تجربي را پيگيري و نظارت نموده و از به انحراف كشيده شدن و اسراف در هزينه ها جلوگيري گردد.

ب) دوره اي را كه در آن به سر مي‌بريم، عصر ارتباطات ناميده اند. وسايل ارتباط جمعي، از دنياي ارتباطات جدا نيستند و در رشد و پيشرفت جوامع امروزي، تأثير بسزايي دارند. مطبوعات، قديمي ترين وسيله ي ارتباط جمعي است كه كارشناسان آن را در حكم چشم و گوش و به عبارتي زبان رسا و گوياي جامعه مي‌دانند.

ج) آن دسته از وسايل ارتباطي را كه مخاطبان فراوان، گسترده و پراكنده اي دارند و به صورت مداوم به ارسال پيام مي‌پردازند، رسانه ي جمعي مي‌گويند.

راديو، تلويزيون، ماهواره و روزنامه ها از جمله وسايل ارتباط جمعي و رسانه هاي جمعي هستند.

   متخصصان وسايل ارتباط جمعي براي هر يك از وسايل ارتباط جمعي ويژگيهاي خاصي قائلند. رسانه ها در روش انتشار پيام، وسعت حوزه ي انتشار، تنوع پيام، دوام تاءثير پيام، نحوه ي بيان پيام، تاءثيرات اجتماعي و... با يكديگر تفاوتهايي دارند.

   امروزه صدها خبرگزاري ملي يا بين المللي، هزاران ايستگاه تلويزيوني و نشريات محلي، منطقه اي و يا جهاني در هر لحظه ، تازه ترين اخبار و تفسيرها را در اختيار مردم قرار مي‌دهند. و توليد نشريات داخلي براي هر مجموعه اي كه قصد دوام و معرفي خود را دارند ، محصول نياز امروزي جامعه است.

   به لحاظ توصيفي اينگونه نشريات داخلي، كه از آنها به عنوان نشريات غيرحرفه اي نام برده مي‌شود، علي رغم گسترش كمي، همچنان وفادار به چارچوبهاي خاص، مناسبات و نظم هاي مستقر در جامعه و محيط هاي اطراف خود مي‌باشند و در اين بين ، توجه به اصل و عصر ارتباط و چگونگي ايجاد ارتباط از اهميت ويژه اي برخوردار است.

   ارتباط (communicatin) به معناي جرياني است كه ضمن آن يك پيام از يك منشاء به يك مخاطب منتقل مي‌گردد. در اينجا پيام از سوي كانون دانشجوئي بعنوان منشاء به مخاطب يعني اعضاء و دانشجويان تعريف مي شود.

ه) با هدف ساماندهي نشريات تجربي كانونهاي دانشجوئي هلال احمر و ارتقاء سطح فعاليت مطبوعاتي اين كانونها ، دستورالعمل حاضر تهيه و در اختيار دبيران محترم كانونهاي دانشجوئي در سراسر كشور قرار مي گيرد. نظرات ارزشمند شما عزيزان در تكميل اين فعاليت مزيد امتنان است.

   در پايان از تلاشهاي آقايان و خانمها : مجتبي مجد فريماني (تهيه كننده) ، احمد سنجري (طراح) ، فاطمه بيباك ، مسعود قنبري موغاري (دبير كانون دانشجوئي فيروزكوه) سيدهادي موسوي ، آزاده خيرانديش ، مريم مصطفائي، عذرا والي ، زهرا حيدري و كبري محمدي قدرداني مي شود.

سازمان جوانان جمعيت هلال احمر

 اهداف طرح

1- جلب مشاركت اعضاء در امور فرهنگي ،

2- پشتيباني از فعاليت هاي فرهنگي مرتبط با رسالت و وظايف جمعيت هلال احمر ،

3- تقويت هويت و احساس تعلق اعضاء به كانون هلال احمر ،

4- ترويج مفاهيم سازماني از جمله بشردوستي ، خدمات داوطلبانه و عام المنفعه ، مهرورزي و ..  با بكارگيري مكانيزمهاي تبليغي - آموزشي ،

5- تقويت هويت كانونها با لحاظ ويژگيهاي فرهنگي اجتماعي آنها ،

6- بيان اصول اساسي جمعيت و اهداف آن در بين جوانان و ترغيب به مشاركت در اجراي برنامه هاي كانون دانشجوئي ،

7- ايجاد ارتباط فرهنگي و اثربخش بين اعضا و كانون ، و

8- انعكاس فعاليتهاي كانون و ايجاد رقابت سالم بين كانونها .

 تعاريف

* گروه: اجتماع انساني متشكل از چند نفر كه داراي هدف مشتركي مي‌باشند.

* تقسيم بندي رسانه:

الف: رسانه هاي چاپي (printed  media) مانند روزنامه و مجله.

ب: رسانه هاي الكترونيك ( electronic  media) مانند راديو و تلويزيون

ج: رسانه هاي ديجيتال (digital  media ) مانند سي دي ، دي وي دي ، هارد ديسك ، فلاپي ديسك و فلش ديسك.

* رسانه جمعي: آن دسته از وسايل ارتباطي را كه مخاطبان فراوان، گسترده و پراكنده اي دارند و به صورت مداوم به ارسال پيام مي‌پردازند، رسانه ي جمعي مي‌گويند. راديو، تلويزيون، ماهواره و روزنامه هاي كثيرالانتشار از جمله ي وسايل ارتباط جمعي و رسانه هاي جمعي هستند.

* ارتباطات: ارتباطات عبارت است از فن انتقال اطلاعات و افكار و رفتارهاي انساني از يك شخص به شخص ديگر. كلمه ي ارتباط، معرف تمام جريانهايي است كه به وسيله ي آنها يك انديشه مي‌تواند انديشه ي ديگري را تحت تاءثير قرار دهد. ارتباط سبب مي‌شود كه وجدان انسان در وجدان ديگري تصاوير مفاهيم، تمايلات و رفتارها و آثار رواني گوناگون پديد آورد.

* خبر: ارايه ي يك تعريف از خبر مشكل است و تعريفهاي مختلفي كارشناسان از خبر ارائه كرده اند، اما تاءكيد بر چند عامل مثل نو بودن، جالب بودن، عيني و واقعي بودن را مي‌توان بعنوان نقاط مشترك بيشتر تعريفها به شمار آورد. بيان رويداد تازه به نحوي كه براي گروه كثيري از اعضا و دانشجويان جذابيت داشته باشد.

* مصاحبه: مصاحبه (interverien) يكي از انواع خبرگيري مستقيم است كه به وسيله ي آن عقايد و افكار شخصيتهاي مهم جامعه يا نظريه هاي مردم عادي را درباره ي موضوعات مختلف به ويژه مسائل روز به دست مي‌آورند.

* رسانه هاي نوشتاري: آن دسته از رسانه هاي همگاني كه براي پخش و انتشار اخبار، اطلاعات، آگاهيها و ايجاد ارتباط ميان مردم و انتقال ارزشها از زبان و بيان مكتوب استفاده مي‌كنند، رسانه هاي نوشتاري (مطبوعات) نام مي‌گيرند.

* نشريه تجربي: كار تجربي يعني آموختن تكنيك ها و كسب تجربه ها، كه در قالب يك نشريه ارائه مي‌گردد و بايد داراي ويژگيهاي زير باشد:

نشريه ي تجربي نشريه اي است كه:

 1-سطح فعاليت و دايره ي مخاطب و سطح توزيع آن محدود است. يعني روزنامه نگار تجربي نبايد نشريه ي خود را در عرصه ي گسترده و كلي جامعه ببيند و مخاطبي عمومي را در نظر بگيرد، بلكه بايد براي نشريه ي خود سطح توزيع محدود و مخاطب مشخص و تعريف شده داشته باشد. مثلاً مخاطب و سطح توزيعي چون يك دانشگاه و يا شهر ،

 2-ديگر ويژگي نشريه تجربي كه به تبع سطح توزيع محدود آن مشخص مي‌گردد. شمارگان (تيراژ) محدود نشريه است كه حداكثر اين شمارگان نبايد از حد 300 الي 500 نسخه تجاوز نمايد ،

 3-از ويژگي هاي نشريه تجربي اين است كه نياز به مجوز رسمي وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي ندارد و اين مسئله به اين دليل است كه اولاً كار در سطوح پايين انجام مي‌گيرد و روزنامه نگاران آن در مرحله ي تجربي هستند. ثانياً اين نشريات در سطوح محدود و مقطعي فعاليت دارند و ديگر اينكه اكثر كساني كه نشريه ي تجربي توليد مي‌كنند مؤلفه هاي لازم را براي اخذ مجوز ارشاد دارا نيستند ،

 4-تكثير اينگونه نشريات به صورت زيراكس يا مشابه آن مي‌باشد و بايد گفت كه نشريات تجربي معمولاً چاپ نمي‌شوند ، و

 5-كار و فعاليت در عرصه ي تجربي ، شغل و حرفه ي دست اندركاران آن نيست و اين عرصه فقط يك زمينه ي تجربي و استعداد شناسي مي‌باشد.

 نشريات تجربي كانونهاي دانشجوئي هلال احمر

 نام نشريه (ناموره، عنوان، لوگر): نام نشريه هميشه در صفحه ي اول نشريه به صورتي درشت چاپ مي‌شود و علامت و  نشانه ي آن نشريه به شمار مي‌رود. معمولاً سعي مي‌شود نام نشريه علاوه بر زيبايي و جذابيت، به آساني خوانده شود. عنوان نشريه را مي‌توان طراحي يا حروفچيني كرد يا با خط خوش نوشت.

  با هدف يكسان سازي نشريات كانونهاي دانشجوئي ، از اين پس نام كليه ي نشريات كانونهاي دانشجوئي هلال احمر ، به عنوان : هلال دانشجو ، مي باشد

مثال:

هلال دانشجو

ماهنامه داخلي كانون دانشجوئي هلال احمر

دانشگاه شهيد آويني حسن آباد

شماره 1/ آبان ماه 1389

 در كنار نامواره ، لحاظ آرم سازمان جوانان هلال احمر و آرم كانون دانشجوئي نيز ضروري است. ضمن اينكه مي توان در كنار نامواره ، از آرم و لوگوي دانشگاه نيز استفاده نمود.

* خبرنگار افتخاري: برخي از نشريات، از ميان خوانندگان علاقمند به كار روزنامه نگاري به ويژه جوانان، تعدادي را براي همكاري افتخاري با نشريه بر مي‌گزينند. اين خبرنگاران در محل سكونت، تحصيل و... به تهيه و ارسال خبر و مطلب براي نشريه مي‌پردازند و مطالب قابل چاپ آنان معمولاً در صفحات جداگانه يا در كنار ديگر مطالب، با نام فرستنده ي آن چاپ مي‌شود. نشريه معمولاً به اين خبرنگاران افتخاري، به طور مكاتبه اي اصول روزنامه نگاري را به اختصار آموزش مي‌دهد.وجود چندين خبرنگار افتخاري براي نشريه ي كانون ضروري است.

 * قطع نشريه: تعيين قطع نشريه و اندازه ي نشريه اگرچه كاملاً به هيئت تحريريه نشريه بستگي دارد ، ولي بطور كلي بايد به گونه اي باشد كه دور ريز كاغذ به حداقل ممكن برسد. در حال حاضر بهترين قطع براي نشريات تجربي A4 مي باشد.

 * توزيع: يكي از مهمترين مراحل كار، توزيع نشريه است. نبايد فراموش كرد كه توزيع نشريه نقش مهمي در معرفي نشريه دارد. به همين دليل حتي در انتخاب افراد توزيع كننده و مكان توزيع نشريه بايد دقت لازم را داشت. تعيين نحوه ي توزيع با مدير اجرايي نشريه است. كتابخانه دانشگاه، دفتر كانون ، برپايي ايستگاه فرهنگي در دانشگاه ، و ... از جمله اماكني است كه حتماً در گستره ي توزيع نشريه ي كانون قرار گيرد.

 * شناسنامه: مجموعه اي از اطلاعات كه معمولاً در جايي ثابت در هر شماره ي نشريه چاپ مي‌شود و نام كامل نشريه، ترتيب، و تاريخ انتشار، شماره مسلسل ، نام مديرمسئول و سردبير، نشاني، تلفن، شماره نمابر را شامل مي‌شود. گاهي نيز اطلاعاتي بيشتر از آنچه ذكر شد در شناسنامه مي‌آيد.

   غالباً اين بخش در صفحه دوم يا صفحه آخر (انتهاي سمت چپ) آورده مي‌شود و بايد جامع اطلاعات گردآورندگان (اعضاء تحريريه، گروههاي تخصصي) نشريه باشد.

 نمونه شناسنامه:

هلال دانشجو

ماهنامه داخلي كانون دانشجوئي هلال احمر

دانشگاه شهيد آويني حسن آباد

شماره 1/ آبان ماه 1389

مديرمسئول و سردبير: احمد احمدي

اعضاء هيئت تحريريه: علي علوي، مريم مريمي، حسن حسني ، باقر باقري، نرگس نرگسي ، و اصغر اصغري.

طراح: سجاد سجادي

نشاني: تهران، خيابان حسن آباد ، كوچه حسن آباد ، دانشگاه شهيد آويني ، اتاق 7

تلفن : 8888888  ، نمابر : 7777777  ، كدپستي: 9999999999

 چارت نشريه

هيئت تحريريه هر نشريه كانون دانشجوئي متشكل از عناصر زير مي‌باشد:

الف) شوراي سردبيري: مدير مسئول و سردبير/ مدير اجرايي/ دبيران گروههاي تخصصي

 دبيران گروههاي تخصصي شامل:

1-تاءمين زندگي و سلامت انسانها. 2-خدمات داوطلبانه و بشردوستانه. 3-صلح و دوستي. 4-احترام و كرامت انسانها. 5-امداد و كمكهاي اوليه 6- تسكين آلام بشري

تبصره 1) در كنار افراد فوق، طراح و ويراستار نيز فعاليت دارند.

تبصره 2) هر گروه تخصصي شامل يك دبير كه عضو هيئت تحريريه كانون بوده و حداقل 5 نفر عضو و حداكثر آزاد مي‌باشد. هر فرد فقط مجاز است به عضويت حداكثر 2 گروه درآيد. تخصصي شدن گروهها جدا از ارتقاء سطح مطالب نشريه، زمينه ي جذب افراد بيشتري از دانشگاه و كانون  را در توليد نشريه فراهم مي‌آورد.

دبير هر گروه نيز توسط مديرمسئول و سردبير نشريه انتخاب مي‌شود.

 شرح وظايف

* هيئت تحريريه: مجموعه اي از افراد كه معمولاً بصورت جمعي در تهيه و تنظيم اخبار، اطلاعات و مطالب نشريه زيرنظر دبير فعاليت مي‌كنند.

1-تعيين سرفصلهاي پژوهشي گروههاي تخصصي نشريه.

2-تصويب مطالب و مقالات ارسالي به نشريه جهت چاپ.

3-نظارت بر روند توليد نشريه.

4-ارتباط با شعبه هلال احمر.

5-تلاش براي استفاده از افراد بيشتر در گروههاي تخصصي نشريه، با هدف گسترش و جذب بيشتر دانشجويان و جوانان در توليد نشريه.

6-اتخاذ راهكارهاي مناسب براي كسب زمينه ي اعتبار نشريه.

7-تعيين شمارگان انتشار و نحوه ي توزيع با نظر پيشنهادي مدير اجرايي نشريه.

8-همكاري با سازمانهاي غيردولتي و جلب مشاركت آنها در زمينه ي اهداف و وظايف نشريه و كانون دانشجوئي هلال احمر.

9-ايجاد راهكارهاي مناسب و گسترده در بين مخاطبين نشريه بمنظور سنجش اثربخشي مطالب نشريه و     بهره گيري از آن در شناسايي اولويت ها.

10-هدايت محتواي كلي نشريه با اهداف زير:

الف) تقويت فرهنگ هاي ارزشي شامل : ايثار و شهادت ، از خودگذشتگي، انفاق، نيكوكاري ، صفات پسنديده اخلاقي، بشردوستي و نوعدوستي، كار داوطلبانه، صلح و ..  

ب) معرفي دانشجويان نمونه و برتر در امور فوق

ج) معرفي مشاهير، علماء، ايثارگران، فرزانگان و چهره هاي شاخص كانون

د) بيان مناسبتهاي مهم ماه

ه) ارائه اخبار و گزارش از برنامه و فعاليتهاي كانون

و) برگزاري مسابقات فرهنگي ، جدول ، پيامك و ... در نشريه با موضوعات مرتبط با هلال احمر

 * صاحب امتياز: شخص يا جايگاهي است كه مسئوليت نشريه با وي بوده و در قبال تمام مطالب چاپ شده در نشريه مسئول و پاسخگو مي‌باشد. خط دهي و سياست گذاري كلي نشريه با صاحب امتياز است و درخصوص تأمين بودجه نيز تصميم گيري مي‌كند. صاحب امتياز حق راه اندازي و يا تعطيلي نشريه را دارد.

صاحب امتيازي تمام نشريات كانونهاي دانشجوئي با روءساي شعب هلال احمر مي‌باشد.

 * مديرمسئول و سردبير:

   از نظر تخصص روزنامه نگاري شايد مهمترين فرد در نشريه باشد كه از انتخاب افراد گرفته تا انتخاب مطالب و ويرايش محتوايي آنها و اعمال مديريت و ايجاد هماهنگي، همه از وظايف دبير است.

   مسئوليت مطالب منتشر شده در نشريه بر عهده ي مديرمسئول و سردبير نشريه مي‌باشد. نظارت بر اجراي سياست كلي و خط مشي نشريه و تقسيم مطالب در صفحات و ستونها نيز از جمله وظايف سردبير نشريه است.

  مديرمسئول و سردبير نشريات كانون دانشجوئي هلال احمر يك نفر بوده و اين شخص دبير كانون مي باشد.

 *مدير اجرايي (فني):

   توسط مديرمسئول و سردبير انتخاب مي شود و در مجموع مسئول كليه ي امور فني شامل نظارت بر    طراحي ، صفحه بندي و نظارت بر چاپ (تكثير) مي باشد . برخي ديگر از وظائف مدير اجرائي عبارت است از :

1-نظارت بر كيفيت مطلوب و مناسب چاپ.

2-هماهنگي در بين بخشهاي مختلف هيئت تحريريه و پيگيري برگزاري جلسات گروهها و هيئت تحريريه و انجام امور اداري نشريه.

3-ارسال صورتجلسه هيئت تحريريه و نمايه نشريه به شعبه هلال احمر و شوراي فرهنگي دانشگاه جهت تصويب.

4-مدير اجرايي پس از تهيه مطالب، وظيفه ي آماده سازي نشريه تا مرحله ي چاپ را برعهده دارد.

5-راهنمايي و هدايت همكاران نشريه در مراحل مختلف كار و در نهايت ارائه ي راهكار مناسب براي توزيع نشريه از وظايف مدير اجرايي است.

*گروه هاي تخصصي :

تبصره: هيئت تحريريه با همفكري و با توجه با علاقه و توانمندي اعضاي گروهها ، تهيه و توليد هريك از موارد زير را بين گروهها تقسيم مي نمايند.

1-ارائه مقالات فرهنگي، اجتماعي و مذهبي مرتبط با اهداف جمعيت هلال احمر

2-مصاحبه با چهره هاي فرهنگي دانشگاه و شهرستان

3-شناسايي چهره هاي فرهنگي و ايجاد زمينه ي جذب آنها در گروه

4-ارائه ي راهكارهاي فرهنگي در جهت گسترش فعاليتهاي كانون دانشجوئي

5-ارائه ي مقالات ورزشي در راستاي اهداف امدادي

6-مصاحبه با چهره هاي ورزشي و ارائه ي الگوهاي مناسب ورزشي در عرصه تربيت پهلواني و فرهنگ فتوت و جوانمردي

7-ارائه ي مقالات ادبي و هنري.

8- شناسايي و مصاحبه با چهره هاي شاخص علمي ، ادبي و هنري دانشگاه

9-بررسي متون ادبي رسيده به نشريه از سوي دانشجويان و انتخاب برترين ها جهت چاپ در نشريه.

10-ارائه ي مقالات علمي مرتبط با فعاليتهاي جمعيت هلال احمر

11-انعكاس آخرين دستاوردهاي علمي در عرصه هاي مختلف علي الخصوص امدادي

 *عكاس:

   يكي از هنرهايي كه در نشريه داراي اهميت زياد مي‌باشد، عكاسي است. چه بسا كه در خيلي موارد، وجود يك عكس تخصصي در كنار ستونهاي يك مقاله در اولين نگاه تا حدود زيادي پيام اصلي كلام را مي‌رساند ، و يا حتي وجود يك عكس به تنهايي (عكسي كه با موضوع و داراي تكنيكهاي هنري باشد) آنچنان گوياست كه هر  بيننده ي با دقتي مي‌تواند چندين صفحه درباره ي آن بنويسد.

 *طراح (صفحه آرا):

   گنجاندن مطالب و طرحها و نظم دادن به صفحه به بهترين شكل را صفحه آرايي مي‌گويند. در هر كانون يك سيستم رايانه مجهز (به رايتر، چاپگر، اسكنر و نرم افزارهاي طراحي و گرافيك) در اختيار طراح و نشريه قرار گرفته و طراح با هماهنگي هيئت تحريريه نسبت به طراحي و صفحه آرايي نشريه اقدام مي‌نمايد.

 *ويراستار:

   اكثر كاغذها و دست نوشته هاي تحريريه بعد از نگارش تحويل ويراستار قرار مي‌گيرد، ويراستار آن را از دو جهت محتوايي و املايي طبق آيين نگارش و دستور زبان فارسي بررسي و اصلاح مي‌كند. بطور خلاصه مي‌توان گفت ويرايش، تنظيم مجدد مطلب است به شكلي كه از نظر املايي، دستوري و قوائد نشانه گذاري صحيح باشد و به زيباترين و آسان ترين شكل پيام را برساند. از لحاظ محتوايي، ويراستار سعي مي‌كند نشريه را به طرز صحيح و رعايت حق تقدم در اداء سريع تر و صحيح تر مطلب نظم بخشد و تا آنجا كه ممكن است در حداقل كلمات، حداكثر معنا را بگنجاند و از تكرار كلام پرهيز كند. در بخش املايي صحيح نويسي كلمات،نشانه گذاري ها، رعايت ترتيب و اركان انواع جملات بايد رعايت شود.

  ويرايش محتوايي نشريات بيشتر بر عهده ي سردبير و سرگروههاي تخصصي است و وظيفه ي ويراستار، ويرايش واژگاني است. البته گاهي ممكن است در يك نشريه، ويراستاري هم به ويرايش محتوايي و هم ويرايش واژگاني مشغول مشغول باشد.

 * زمان انتشار:

   هيئت تحريريه با توجه به توانمندي اعضاي گروههاي تخصصي ، نياز مخاطبان ،و گستردگي برنامه ها و نيز امكانات دانشگاه و شعبه هلال احمر ، ترتيب انتشار نشريه را مشخص مي نمايند. هفته نامه ، دوهفته نامه ،  ماهنامه ، دوماهنامه ، فصلنامه ، دوفصلنامه ، سالنامه و ... از زمانهاي انتشار يك نشريه محسوب مي شوند ، لكن انتشار به صورت ماهنامه بهترين گزينه براي يك نشريه ي موءفق محسوب مي شود. توجه داشته باشيد كه زمان انتشار نشريه بايد به اطلاع مخاطبان رسانده شود.

 روش اجرا :

الف) هر كانون با تشكيل هيئت تحريريه و تكميل چارت نشريه نسبت به تهيه و انتشار نشريه به صورت گاهنامه (ماهنامه ، فصلنامه ، سالنامه و ... تعيين زمان انتشار با نظر هيئت تحريريه مي باشد ) به روش زير اقدام مي‌نمايد:

ب) گروههاي تخصصي با دعوت از اعضاء خود و ارائه ي سرفصلهاي مورد نظر به آنان ، ضمن ترغيب اعضاء به فعاليت هاي پژوهشي ، منتخب آثار را تعيين و متن هاي برگزيده را به هيئت تحريريه ارائه مي‌نمايند.

ج) هيئت تحريريه با تشكيل جلسه، مطالب و آثار ارسالي گروهها را بررسي و پس از تصويب و تأييد اكثريت اعضاء جهت ويراستاري و طراحي در اختيار ويراستار و طراح نشريه قرار مي‌دهد.

د) صفحات اصلي و پيش نمايه نشريه آماده و به همراه صورتجلسه تحريريه در اختيار رئيس شعبه هلال احمر و شوراي فرهنگي دانشگاه قرار مي‌گيرد.

ه) كانون پس از دريافت پيش نمايه و انجام اصلاحات لازم و اعلام شده از سوي شعبه هلال احمر و شوراي فرهنگي دانشگاه ، بر اساس امكانات مالي كانون و جلب كمكهاي دانشگاه اقدام به انتشار نشريه نموده و در اختيار مخاطبين قرار مي‌دهد.

و) پس از انتشار نشريه، كانون از هر شماره تعداد 5 نسخه جهت آرشيو و ارائه به كميته بررسي نشريات مستقر در سازمان جوانان ارائه مي‌دهد.

 كميته بررسي نشريات تجربي در سازمان:

   اين كميته متشكل از 5 نفر آشنا به امور نشريات و مطبوعات (با انتخاب معاون دانشجوئي و جوانان و تاييد رئيس سازمان جوانان) در سازمان شكل مي‌گيرد. يك نفر بعنوان دبير كميته و 4 نفر بعنوان عضو در آن فعاليت خواهند نمود. دو نفر از اعضاء اين كميته حتماً بايد از سردبيران موءفق نشريات تجربي كانونهاي دانشجوئي  هلال احمر باشند. اين كميته بطور خلاصه 4 وظيفه هدايت، نظارت، حمايت و آموزش نشريات را بر عهده دارد. كميته هر ماه يك بار تشكيل جلسه داده و موارد زير را مورد بررسي قرار خواهد داد:

1- سياستگذاري تهيه و توليد نشريات كانونهاي دانشجوئي

2-بررسي نشريات تجربي كانونها از لحاظ محتوايي و طراحي، با نگاه پرورش خلاقيت هيئت تحريريه نشريات و تكميل فرم ارزيابي نشريه

3-تعيين خط مشي نشريه و رسيدن به اهداف سازمان و ايجاد وحدت رويه در نشريات

4-برگزاري اردو و كارگاههاي آموزشي و تاءمين منابع آموزشي جهت اعضاء هيئت تحريريه نشريات و اعطاء كارنامه و گواهي آموزشي به برگزيدگان

5-تهيه و صدور كارت عضويت در هيئت تحريريه نشريات تجربي كانونها

6-انجام طرحهاي پژوهشي با هدف بررسي ميزان تأثير نشريات در كانونها و ارائه ي راهكار مناسب جهت رشد نشريات

7-تهيه و تدوين جزوات آموزشي

8- برگزاري جشنواره نشريات دانشجوئي هلال احمر

تبصره: كميته مي‌تواند به مناسبت هاي مختلف و بنا به ضرورت حداكثر 3 نفر كارشناس ديگر نيز به جمع خود اضافه نمايد.

 ملحقات:

1- براي راه اندازي نشريه در كانون (اگر تاكنون نشريه اي منتشر نمي شده است) اخذ مجوز از شوراي فرهنگي دانشگاه الزامي است.

2-شوراي سردبيري و گروههاي تخصصي نشريه از يك كانون باشند و هم موضوعات و مطالب نشريه متعلق به آن دانشگاه و كانون باشد.

3-گرايش كليه ي نشريات منحصراً فرهنگي ، اجتماعي و امدادي است . بديهي است ورود نشريات تجربي كانون دانشجوئي هلال احمر به مسائل سياسي ، حزبي ، صنفي دانشجوئي و اموري كه موجب ايجاد اختلاف در دانشگاه و جامعه خواهد شد ممنوع مي باشد. تخطي از اين مورد باعث لغو انتشار نشريه خواهد شد. و هرگونه مسئوليت كيفري متوجه دبير كانون (مديرمسئول و سردبير) در اين خصوص خواهد بود.

4- كانونهاي دانشجوئي در انتشار نشريه خود ملزم به رعايت كامل دستورالعمل اجرايي ضوابط ناظر بر فعاليت نشريات دانشگاه (ابلاغي معاونت فرهنگي وزارت علوم) و ساير ضوابط دانشگاه در اين خصوص مي باشند.

5- همه ي مطالب نشريه بايد منطبق بر اهداف و وظايف جمعيت هلال احمر باشد. نشريه ي بدون مطالبي همچون معرفي اهداف و اصول جمعيت هلال احمر، آموزش امداد و كمكهاي اوليه، معرفي كانون و اعضاي برتر آن ، تبيين مفاهيمي همچون مهرورزي ، نيكوكاري، احسان ، از خودگذشتگي، ايثار ، فداكاري، نوعدوستي و بشردوستي و ... نشريه ي كانون دانشجوئي هلال احمر محسوب نمي شود.

از هر شماره نشريه كانون ، تعداد 5 نسخه به نشاني زير ارسال نمائيد:

معاونت دانشجوئي و جوانان سازمان جوانان هلال احمر

تهران ، خيابان حضرت ولي عصر (عج) ، بالاتر از ميرداماد ، خيابان رشيد ياسمي

جنب بيمارستان خاتم الانبياء (ص) ، پلاك 3 ، طبقه سوم ، معاونت دانشجوئي و جوانان ( سازمان جوانان هلال احمر )

تلفن و نمابر : 88201132       كدپستي: 1996835611      پيام كوتاه: 09377322144

منبع : http://edaredaneshjoyi.blogfa.com


مطالب مشابه :


اطلاعیه

آران و بيدگل، علويجه علمي كاربردي تحقق اهداف دانشگاه جامع علمي




درباره این سایت

وبلاگ درسي سعيد كريمي علويجه دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی دانشگاه علمي و كاربردي




سازمان سنجش آموزش كشور

در آزمون‌ دانشگاه‌ جامع‌ علميدانشگاه جامع علميكاربردي سال 1387 علويجه (103) ادامه




برنامه زمانی ثبت نام دانشگاه های دولتی و مدارک مورد نیاز برای ثبت نام در سال 89 کلیه دانشگاههای کشور

سايت دانشگاه علمي وكاربردي . ثبت نام در دانشگاه علوم پزشكي وخدمات ـ شيمي كاربردي




تاریخچه ی شهر من دامنه

خوانسار، گلپايگان، دهق و علويجه، تيران و كرون، نجف آباد دانشگاه علمي و كاربردي.




دستورالعمل تهيه، توليد و توزيع نشریات تجربی کانون های دانشجویی هلال احمر

امروزه يكي از موءثرترين و كاربردي ترين ابزار در هاي شاخص علمي دانشگاه علويجه




معرفي كتاب درباره حجاب

محمدى‏نيا- مركز علمى فرهنگى عباس رفيعى‏پور علويجه- جهاد دانشگاهى دانشگاه




برچسب :