مرکز آموزش علمی کاربردی خانه کارگر اهواز

 با توجه به صنعتی بودن استان، بازار کار تمام رشته ها وجود دارد

اشاره:

محمد خدا مرادي، دانشجوي دكتراي آمار و سرپرست مرکز آموزش علمی کاربردی خانه کارگر اهواز.

معرفی مرکز:

 اين مركز با سه رشته، كارداني برق ابزار دقيق، كارداني تكنولوژي كنترل ، كارداني حسابداري صنعتي و تعداد 180 دانشجو كار خود را در بهمن 90 شروع کرد و هم اكنون داراي 350 دانشجو است که در پنج رشته، در مقطع كارداني فعاليت دارد

با توجه به اينكه رشته هاي ارائه شده در اين مركز؛ نياز بازار كار مي باشد و با توجه به صنعتي بودن شهرستان اهواز،  بازار كار جهت تمامي دانشجويان امكان پذير خواهد بود

واحد هاي عملي مانند كارگاه هاي كامپيوتر، حسابداري و نقشه كشي در محل مرکز آموزش انجام مي شود و انتظار مي رود در نيمسال آینده كليه كارگاه ها از جمله برق و مكانيك در خود مركز انجام پذيرد كه هم اكنون در مراكزی که مجري ارائه دهنده كارگاه ها هستند، مانند سازمان فني و حرفه اي ، دانشكده شهدا و دانشگاه شهيد چمران انجام مي گيرند

رشته هايي كه اين مركز در ديدگاه خود قرار داده رشته هاي فني و حرفه اي مي باشند كه شامل  نقشه كشي صنعتي، معماري، شهرسازي، الكترونيك وابزار دقيق، ماشين افزار، حسابداري صنعتي، نرم افزار كامپيوتر، برنامه سازي كامپيوتر،اينترنت و شبكه هاي گستره و حقوق ثبتي در تمامي مقاطع ميباشند

 معرفي رشته ها و اهداف

 رشتهٔ مهندسی طراحی ونقشه کشی صنعتی

 یکی از چندین رشته مورد تحصیل در دانشگاههای جامع علمی - کاربردی میباشد واز زیر گروه‌های شاخهٔ مکانیک بوده، تقریبا نزدیک به رشته‌های مهندسی ساخت وتولید وطراحی جامدات است.

ویژگی این رشته در ارتباط آن است که با شاخه هنر پیدا می‌کند وبه سمت طراحی صنعتی می رود. ازجمله دروس تعریف شده در این رشته میتوان: استاتیک، مقاومت مصالح، طراحی اجزاءماشین، هندسه، دینامیک ماشین، روشهای تولید مخصوص، مصالح مهندسی، پروسه طراحی، نمونه سازی و...رانام برد.

 از نام رشته پیداست  که مهندس فارغ التحصیل این رشته باید اول توان کامل با اصول و مکانیزم طراحی را داشته باشد سپس بتواند نقشه طرح خود را به صورت علمی و مطابق بااستانداردها و با قابلیت اجرائی ارائه نمایدکه از جمله بهترین مزیت این رشته به سایر شاخه های مکانیک این است که طرح توسط طراح، طراحی و نقشه کشی آن نیز به صورت استانداردها و علائم بین‌المللی توسط او، بدون کوچکترین ایراد و اشکالی کشیده می شود.

 

شهرسازي:

 شهرسازی علمی است که به بررسی همه ی تحولات اجتماعی، اقتصادی، سیاسی و فیزیکی یک شهر می‌پردازد و تلاش می‌کند که روابط موجود در یک شهر را در قالب نظامی هماهنگ، مدیریت و سازمان دهی کند و متخصص شهرسازی نیز کسی است که با مطالعه و بررسی روابط اجتماعی، اقتصادی، سیاسی و فرهنگی حاکم در شهر، برنامه ای بسامان و مطبوع برای یک شهر ارایه دهد. برنامه ای که تصویرگر سیمای شهر در آینده است.

حسابداری:

حساب و حسابداری در تمام شئون زندگی کاربرد دارد در تمامی کارها سفارش شده تا حساب و کتاب بعنوان یک اصل مورد توجه قرار گیرد . به دلیل حساسیت هایی که شغل حسابداری دارد . فرد علاقمند به این رشته به طور طبیعی باید از امانتداری و حسن سابقه برخوردار باشد . دوره کاردانی حسابداری یکی از دوره های تحصیلی آموزش عالی است و هدف از آن آموزش تربیت افرادی است که پس از یک آموزش دو ساله وارد بازار کار گردیده و سمتی از نیازهای کشور را در زمینه امور مالی و حسابداری تامین نمایند.

حسابداری:

بنا بر طبیعت واحدهای گذرانده شده و کارآموزی های ضمن تحصیل، این فارغ التحصیلان در مشاغل تعریف شده حسابداری قابلیت انجام کارهای زیر خواهند داشت:

انجام کلیه امور حسابدرای در موسسات بازرگانی بانکها ، واحدهای تولیدی و صنعتی ،  اشتغال به حرفه حسابرسی در موسسات حسابرسی، طرح و اجرای سیستمهای مالی در موسسات بازرگانی و صنعتی ، فارغ التحصیلان این دوره پس از کسب تجربه کافی می توانند در سطوح مختلف مدیریت مالی و حسابداری و حسابرسی انجام وظیفه نمایند.

رشته کاردانی فنی اینترنت و شبکه های گسترده:

پیشرفت چشمگیر علم فناوری اطلاعات و تبادل اطلاعات علمی، تحقیقات، اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی، سیاسی و تسریع در حرکت بسوی جذب منافع، روابط الکتریکی میان استفاده کنندگان و کارپردازان را شتاب می بخشد، از همین رو برای شتاب بیشتر در این گردونه، رسیدن به بلوغ فکری در بخش ارتباطات الکترونیک، مدیریت به چرخه بازرگانی و اقتصادی و همچنین مدیریت بر راهنمایی مفید استفاده کنندگان از ضروریات قلمداد می گردد.

تعریف و هدف:

کاردانی فنی اینترنت و شبکه های گسترده، کاردانی است که به منظور انجام کار در زمینه های برنامه نویسی تحت وب و تجزیه و تحلیل اطلاعات دارای بینش و توانایی لازم در حد بالایی بوده و بتواند طرح های مهندسی را بکار بگیرد. هدف تربیت کاردانی زبده و ماهر در حوزه تکنولوژی اطلاعات و ارتباطات است.


ضرورت و اهمیت:

با توجه به رشد روز افزون و اهمیت بیش از حد فناوری اطلاعات و نقش آن در رشد اعتدال سایر فناوریها، لزوم تربیت نیروی انسانی متخصص در این زمینه بیش از پیش اهمیت و ضرورت پیدا می کند. ضمن اینکه مدیریت بر اطلاعات  شیوه صحیح کاربری آن و نیروهای سازمان دهنده به آن بعنوان چشم انداز شیوه جدید تفکر سیستماتیک چندی است که  به طور مشخص در ادبیات علوم و فنون رایانه ای تحت عنوان فن آوری اطلاعات توسعه زیادی پیدا کرده تا جایی که بعنوان اصلی ترین بازوی  پیشرفت و سودآوری صنعت، اقتصاد و فرهنگ جلوه نموده است.


نقش و توانایی ها:

تهیه برنامه های کاربردی ، اداره مراکز اطلاع رسانی، طراحی صفحات وب، توانمندی نگهداری شبکه های کامپیوتری

معماري

معماري در لغت به معناي علم بنائي و آباد سازي آمده و معمار به معناي بسيار عمارت کننده و کسي است که در آباداني جهان مي کوشد.  قدمت معماري به عنوان يک فن براي ايجاد سرپناه، به قدمت تاريخ بشر مي رسد اما معماري امروزه در جهان ترکيبي از صنعت ساختمان سازي به علاوه هنر، فلسفه، جامعه شناسي، روان شناسي اجتماعي، اخلاقي، اقتصاد، جغرافياي طبيعي و انساني، برنامه ريزي و توسعه اقتصادي و علوم طبيعي نظير زيست شناسي و محيط زيست است.
از اين رو مي توان گفت که رشته مهندسي معماري به دليل اين خصلت و به ويژه با توجه به ماهيت هنري و نقش مهمي که خلاقيت هنري در آن ايفا مي کند اساساً با ساير رشته هاي مهندسي متفاوت است.
دروسي مانند ترکيب ها، طراحي ها، دروس نظري معماري دروس خاصي هستند که عموماً به شيوه آتليه اي يا کنفرانس هاي دانشجويي برگزار مي شود و از نظم و قاعده مشخصي پيروي نمي کنند. مفاهيمي که در اين دروس وجود دارد برپايه طرز تفکري کاملاً متفاوت با دروس دبيرستان بوده بدين رو موفقيت فرد در دوره دبيرستان و کنکور تضميني براي اقبال فرد در اين دروس به شمار نمي رود. داشتن استعداد هنري و به کار گرفتن عنصر خلاقيت در روند طراحي لازم موفقيت است. و نکته ديگر آنکه از دست دادن آينده شغلي براي فرد اهل ذوق رابطه اي با عدم توفيق در تحصيلات آکادميک معماري ندارد چه بسا همين فرد بتواند يک مهندسي ناظر خوب، مدير پروژه، برنامه ريز شهري بشود، رشته معماري برحسب کمبود ظرفيت قبولي اش بسيار مشکل است.
فارغ‌التحصيلان رشته معماري در نهايت مي‌توانند در زمينه‌هاي زير ايفاي نقش كنند:
 طراحي (تك بنا يا مجموعة زيستي كوچك)، از طراحهاي اوليه تا مراحل اجرايي كار و طراحي اجزا عناصر تشكيل دهنده بنا.
رهبري و سرپرستي دفاتر مشاورمعماري (مهندسي مشاور:(
نظارت عمومي و عالي بر صحت انجام كار در عمليات اجرايي ساختماني (مهندسي ناظر(
مديريت و هماهنگي اجرايي پروژه‌هاي معماري (مديريت پروژه(
تأسيس و سرپرستي مؤسسات پيمانكاري و احداث ساختمان.
همكاري با كليه متخصصيني كه كارشان با ساماندهي فضاي زيست مرتبط است، مانند اكولوژيست‌ها، جغرافي دانان، اقليم شناسان، برنامه ريزان اقتصادي و اجتماعي و. . . .
طراحي پارك‌ها و ميادين شهري و محوطه سازي.
مشاركت در پروژه‌هاي برنامه ريزي و طراحي شهري و شهرسازي.
طراحي تك بناها در مقياس كوچك و انجام دكوراسيون داخلي.
انجام كارهاي پژوهشي و آموزشي در زمينه طراحي فضاي زيست

برق:

اگر نگاهي به اطرافمان بيندازيم، انبوهي از وسايل برقي را خواهيم ديد. امروزه زندگي بدون وسايل الکتربکي غير ممکن شده است. پس براي استقلال و همگامي با رشد جهاني نيازمند متخصصاني هستيم که با اندوختن توشه علمي به کسب تکنولوژيهاي جديد اقدام کنند. با نگاهي اجمالي به صنعت در مي يابيم که در ابتدا (از رنسانس با قرن بيستم) تمام ابزارها و صنايع، مکانيکي بوده اند و مهندسي عموماً به طراحي و ساخت اين وسايل مکانيکي اطلاق مي شد، اما با به کارگيري الکتريسيته در صنايع، از حجم ابزارها و دستگاهها کاسته شد و صنايع پيچيده تر گرديد. رشته برق در آغاز با مکانيک همراه بود و الکترو مکانيک خوانده مي شد، اما با رشد و پيشرفت چشمگير اين رشته، رشته برق راه خود را از مکانيک جدا کرد و به عنوان يک رشته مستقل مطرح گرديد. با توجه به وسعت صنعت برق و پيشرفت زياد آن، اين رشته خود به چند گرايش تقسيم شده است. به دليل استقبال بي نظير از اين رشته در 30 سال اخير، برجسته ترين استعدادها به اين رشته جذب شده اند. اين به نوبه خود باعث ارتقاي سطح علمي و پژوهشي و اعتبار روز افزون دانشگاه هاي ايران در جهان شده است.
هم اکنون، دانشکده هاي برق کشور به لحاظ کادر علمي و امکانات، در حدي قابل مقايسه با دانشگاه هاي معتبر دنيا هستند. کامپيوتر به عنوان يک وسيله الکتريکي، از مصنوعات و توليدات رشته برق است. در گذشته، مسايل مربوط به کامپيوتر در رشته برق مطرح مي گرديد، اما با گسترش روز افزون آن، اينک از رشته برق جدا شده است و به عنوان يک رشته مستقل مطرح گشته است. با اين حال، دانشگاه هايي هنوز اين دو را يک رشته حساب مي کنند که يک دانشکده به آن اختصاص مي دهند. رشته کامپيوتر از دو بخش تشکيل مي شود، سخت افزار و نرم افزار، گرايش سخت افزار، به مسايل الکترونيکي و فني کامپيوتر توجه دارد، اما گرايش نرم افزار، به برنامه نويسي و نحوه کاربرد و استفاده از کامپيوتر در مصارف مختلف مربوط مي گردد. از اين تعريف معلوم مي شود که بخش سخت افزار، بيشترين شباهت را با رشته برق دارد و دانشجويان رشته برق از تبحر خاصي در مسايل مربوط به آن بهره مند هستند. بدين رو کساني که به جنبه سخت افزار کامپيوتر علاقه مند هستند، مي توانند با انتخاب دروس اختياري خود)ضمن تحصيل در رشته برق)، با اين حوزه نيز آشنا گردند. رشته برق در مقطع کارشناسي به چهار گرايش؛ مخابرات، کنترل، قدرت و الکترونيک تقسيم مي شود. دانشجويان در ابتدا بدون تعيين گرايش و همگي تحت عنوان رشته برق به تحصيل مي پردازند. متقاصيان هر گرايش پس از گذراندن دروس پايه و اصلي، با توجه به معدل دروس گذرانده شده و ظرفيت و توان علمي هر دانشکده به انتخاب گرايش مي پردازند.
 
اگر چه رشته برق به گرايش هايي تقسيم شده که دانشجو حداکثر در يک زمينه تخصص مي يابد اما برنامه هاي آموزشي طوري تدوين شده که دانشجو را براي کار در هر چهار گرايش آماده مي کند و دانشجويان مي توانند با قدري مطالعه بيشتر در گرايش هاي ديگر نيز به کار بپردازند.
بازار کار رشته برق،  وسعتي به اندازه تمام وسائل برق دارد.
شناخت، نحوه عملکرد و چگونگي نگهداري و بهره برداري، تجزيه و تحليل و طراحي سيستم هاي مخابراتي، مکانيزم بلندگوها، ارتباطات تلفني بين شهرها و سراسر کشور، فيبرنوري، ارتباطات موبايل، ارتباطات راديويي، ارتباطات بي سيم، محاسبه مکان هاي مناسب براي نصب تقويت کننده، خطوط انتقالي، امواج مايکروويو، آنتن، دستگاه هاي فرستنده و گيرنده، چگونگي پردازش و بازيابي امواج و سيگنال هاي دريافتي، اينترنت انتقال داده ها، ارتباطات ماهواره اي و ساخت رادارها، اصول رادار و رديابي، ارتباطات مخابراتي بين يگان هاي نظامي درگرايش کنترل، کنترل دماي کوره، کنترل دور الکترو موتور، کنترل موشک، هواپيما، سفينه، ارتفاع آب و کنترل جريان و ولتاژ يک سيستم در گرايش قدرت کليه امور مربوط به خطوط انتقال برق، عايق کاري، فشار ولتاژ، فاصله کابل ها، جنس دکل، ارتفاع دکل، ترازيستورها، آشنايي با روش هاي توزيع و پخش جريان در يک کارخانه، ساختمان يا يک شهر در گرايش الکترونيک، بردهاي کنترل آسانسور، بردهاي کنترل فرايندهاي شيميايي، بردهاي کنترل، دستگاه هاي صنعتي، طراحي مدارهاي الکترونيکي.

 بيش از 70 درصد دانشجويان اين مركز در رشته هاي مرتبط با رشته درسي خود در واحد هاي صنفي و صنعتي مشغول به كار هستند.


مطالب مشابه :


مرکز آموزش علمی کاربردی جامعه اسلامی کارگران اهواز

نگاهی به دانشگاه علمی-کاربردی خوزستان - مرکز آموزش علمی کاربردی جامعه اسلامی کارگران اهواز




مرکز آموزش علمی کاربردی خانه کارگر اهواز

نگاهی به دانشگاه علمی-کاربردی کارگران آموزش علمی کاربردی خانه کارگر اهواز.




شهادت استاد دانشگاه صنعتی شریف در اثر انفجار بمب

مرکز علمی کاربردی جامع اسلامی کارگران شهادت استاد دانشگاه صنعتی شریف در اثر انفجار بمب




مرکز آموزش علمی کاربردی استقلال اهواز

مرکز آموزش علمی کاربردی استقلال اهواز علمی-کاربردی دانشگاه اسلامی کارگران




چه رشته هایی از چه دانشگاههایی مورد قبول نظام مهندسی هستند

مرکز علمی کاربردی جامع اسلامی کارگران معماری از دانشگاه­ها و مؤسسات آموزشی




مرکزآموزش علمی کاربردی خبر اهواز

مرکزآموزش علمی کاربردی خبر اهواز و فناوری دانشگاه جامع علمی اسلامی کارگران




مرکزآموزش علمی-کاربردی جهاددانشگاهی اهواز

نگاهی به دانشگاه علمی-کاربردی مرکز آموزش جامعه اسلامی کارگران جهادکشاورزی اهواز




مرکز آموزش علمی- کاربردی فنی وحرفه ای اهواز

مرکز آموزش علمی- کاربردی فنی وحرفه ای اهواز علمی-کاربردی دانشگاه کارگران




جلسه اول

مرکز علمی کاربردی جامع اسلامی کارگران در دفتر ریاست دانشگاه با حضور جناب دکتر




مرکز آموزش علمی-کاربردی جهادکشاورزی اهواز

نگاهی به دانشگاه علمی-کاربردی مرکز آموزش جامعه اسلامی کارگران مرکز جهاد کشاورزی اهواز.




برچسب :