عارف + ( عكس )

 

عارف عارف‌کیا (زادهٔ ۱۹ مرداد ۱۳۱۹ در شهر نمین از توابع استان اردبیل) از خواننده‌های مشهور و پیشکسوت موسیقی پاپ ایرانی است. او به سبک خواننده‌های اپرا می‌خواند. صدای او را به همراه ابراهیم حامدی، قوی ترین و حجیم ترین صداهای موسیقی پاپ ایرانی میدانند. وی آفرینندهٔ سبک خاصی در موسیقی پاپ ایران است که پیش از آن سابقه نداشته، بعدها این سبک خاص در میان مردم به نام ته حنجره‌ای شهره شد و لقب حنجره طلایی تا قبل از سلطان قلب‌ها را به همین خاطر به عارف عنوان داده بودند. به جراءت می‌توان گفت عارف آهنگ‌هایی را به مرحله اجرا درآورده که تنها از خود او انتظار می‌رود و هیچ یک از دیگر خوانندگان مارکت ایرانی قادر به اجرای آنها نمی‌باشند چراکه نفس زیاد و توان بالای اجرا و حرفه‌ای بودن در نحوه خواندن و آشنایی با سبک درست خواندن موسیقی ایرانی را می‌طلبند. همچنین عارف از خوش ظاهر ترین و خوش سیما ترین هنرمندان قبل از انقلاب ایران می‌باشد.

عارف تا به حال ۸۰۰ آواز خوانده که از مشهورترین آلبوم‌های او می‌توان ماه و پلنگ، روزگار غریبیست نازنین، آینه در آینه را نام برد.

زندگی نامه

عارف عارف کیا در ۱۹ مرداد ۱۳۱۹ خورشیدی (۹ اگوست ۱۹۴۱ م) در نمین چشم به دنیا گشود، پدر و مادرش باهمدیگر نسبت خویشاوندی داشتند و پسرعمو و دختر عمو بودند. پدرش متولد نمین (از توابع استان اردبیل) و مادرش نیز در شهر باکو بدنیا آمده بود. بعدها پدر و مادرش از نمین به تهران مهاجرت و رحل اقامت کرده چندی بعد از هم جدا می شوندو عارف تنها فرزند خانواده تا سن دو سالگی نزد پدرش در جنوب شهر تهران می‌ماند و بعدها با مادرش که در خیابان نادری تهران سکونت می‌کرد تا اخذ مدرک دیپلم در انجا می‌ماند. مادرش بانویی تحصیلکرده و دندانپزشک بود و آشنایی عارف با دنیای خوانندگی و موسیقی از آنجا بود که مادرش علاقه مند موسیقی‌های فولکوریک و اصیل آذری بوده و عارف در زمان کودکی با گوش دادن به رادیو باکو به این هنر علاقه مند شد. رادیو باکو علاوه بر آهنگهای آذری و غربی گاهی اوقات اوپراهای معروف اروپایی را هم پخش می‌کردند.

در سالهای ۱۹۶۰ در حالیکه بیشتر آهنگها به صورت تصنیف بودند، عارف در آن زمان با ادغام کردن آهنگهای غربی با غرلهای رومنتیک (عاشقی) شیوه‌ای جدید از خوانندگی به ایران عرضه کرد. این سبک جدید آهنگهای عارف در بین جوانان کاملا مشهور بود، از اینجا بود که مراحل پیشرفت او شروع شد، تنها با سنی ۲۱ شروع به خوانندگی در تلویزیون ملی ایران کرد. او در زمان خود یکی از اولین خوانندگان پاپ و خوش چهره ترین هنرمند در سالهای جوانی بود.

عارف قبل از خوانندگی به شغل معلمی اشتغال داشت و هر روز از تهران به قزوین برای تدریس مراجعت می‌کرد، چندی بعد عارف در حین بازگشت از قزوین تصادف می‌کند و بشدت مصدوم می‌شود بطوریکه ماهها خانه نشین می‌شود و مادرش بتنهایی از او مراقبت می‌کند. بعد از بهبود ی نسبی، عارف به اداره فرهنگ قزوین مراجعه کرده و ماجرای تصادف و مصدومیت خود را به مسئولین شرح می‌دهد، که البته مسولین وقت ادعای عارف را قبول نکرده و باسردی با او برخورد می‌کنند و فعالیت و اشتغالش را بحالت تعلیق در می‌آورند. عارف مغموم و ناراحت به تهران باز می‌گردد. ولیکن چه کسی انتظار آنرا داشت که این اتفاق شوم ماجرای زندگی عارف را تغییر بدهد و ایشان را به دنیای هنر و خوانندگی برده و او را به شهرت برساند.

عارف در اولین حضورش در تلویزیون با دختری ایرانی- آشوری آشنا شد که باهم قطعه‌های زیادی از موسیقی را اجرا کردند که می‌توان «هفت آسمون» را نام برد. عارف بعدها با خوانندگانی همچون پوران، هایده، دلکش، الهه و رامش قطعاتی از موسیقی را برگزار کرد. از بهترین آهنگهایی که عارف با هایده برگزار کردند می‌توان به «وقتی تو هستی، آسمون پر از نوره...»اشاره کرد. از معروفترین کارهای عارف می‌توان به «دریاچه نور» اشاره کرد که هنوز بین ایرانیان مشهور می‌باشد. همچنین یکی از معروف ترین خوانندگان برای فیلمها می‌باشد، از این فیلمها می‌توان به فیلم سطان قلبها (با کارگردانی مرحوم محمدعلی فردین) را نام برد. عارف در ۳۲ فیلم بعنوان خواننده فعالیت کرد .

عارف همچنین در ۶ فیلم هم ایفای نقش و هنرنمایی کرده‌است که عبارتند از :

۱- ازدواج ایرونی (عارف - کتایون - ثریا بهشتی)  ۱۳۴۷

۲- عشق افرین (عارف - کتایون - ثریا بهشتی) ۱۳۴۸

۳- ائینه زمان (عارف - سهیلا - امین امینی) ۱۳۴۹

۴- ساقی (عارف - فریبا خاتمی - میری) ۱۳۴۹

۵- قربون هرچی خوشکله (عارف - مرجان - پرستو) ۱۳۵۲

۶- بزن بریم (عارف - ارام - میری) ۱۳۵۳

 در سال۱۳۴۹ خورشیدی(۱۹۷۰م) بود که از طرف مجله جوانان عارف و گوگوش را به عنوان برترین خوانندگاه پاپ برگزیدند، همچنین در همان سال بود که از طرف مجله زن روز عارف را مرد سال در بین آنهمه سیاستمدار،شاعر، خواننده و … انتخاب کردند.

عارف جوایز زیادی را دریافت کرده که در سال ۱۹۷۴ به علت خواندن آهنگی در بین بازیهای آسیای از سوی مقامات عالی رتبه کشور (محمدرضا شاه) مدالی دریافت نمود. عارف کنسرت باشکوهی در برابر ۱۰۰،۰۰۰ نفر ایرانی و دیگر مقامات عالی رتبهٔ خارجی برگزار کرد که این کنسرت همانند اولین کنسرت خارجی عارف در شهر نیویورک بود که در جشن دویستمین سال استقلال آمریکا برگزار شده بود.

عارف در ایام جوانی

پس از انقلاب شكوهمند اسلامي

عارف در سال ۱۹۷۹ (اوایل انقلاب ایران) همراه با خانواده ایران را ترک نمود، ابتدا او برای ۳ سال در لندن اقامت گزید و بعد از آن به لوس انجلس رفت و سپس به دبی نقل مکان کرد (وی هم اکنون در دبی زندگی می کند).

او دارای ۳ دختر است که در اروپا و امریکا زندگی می‌کنند و هم چنین صاحب یک پسر بود که به دلیل سرطان لوزالمعده در گذشت.

عارف یکی از اعضای فعال تیم فوتبال ستارگان مبیاشد و از دیگر اعضای فعال این تیم فوتبال اندی، ستار‎، داوود بهبودی و کامبیر قربانی (پسر گوگوش) می‌باشند.

در سال‌های اخیر عارف یکی از اعضای فعال در گروههای سنتی، کلاسیک، و پاپ می‌باشد. عارف در سال ۱۹۹۶ با همکاری همسرش شرکتی به نام Rfaye باز کردند که بیشتر آلبومهای عارف و دیگر خوانندگان مشهوری هم چون هایده، مازیار آنجا تکثیر می‌شوند.

آلبوم‌ها

عارف تا به حال ۸۰۰ آواز خوانده که از مشهورترین آهنگ‌ها می‌توان به کبوتر چاهی، مرد غمگین، پل‌های شکسته، قصَه نارنج طلا، قلب چوبی، ناز ناز یارم، سایه تنها، آدم برفی، مادر بزرگ، قصه غصه‌ها، قلب طلا، کاشکی، داش غلام، دختردریاها، دختر رویایی، آتش به جون گرفته، قربون هرچی خوشگله، رویا، پونه، طلسم آرزوها، کوکب سرخ، غروب آرزوها و...؛ و آلبوم‌های متعدداز جمله ماه و پلنگ، روزگار غربیست نازنین، آینه در آینه و قصر طلا و... را نام برد. اخرین موزیک عارف با نام اگه نباشی با همراهی رضا نادری می‌باشد که در تاریخ ۲۰ می ۲۰۱۲ منتشر شد 

 ترانه شناسی

نام ترانه

ترانه سرا آهنگساز تنظیم

پیری

جهانبخش پازوکی

جهانبخش پازوکی

منوچهر چشم آذر

حالا خیلی دیره

اردلان سرفراز

حسن شماعی زاده

 

عشق

منصور تهرانی

سیاوش قمیشی

 

ای خدا (دنیا دو روزه)

امان منطقی

انوشیروان روحانی

انوشیروان روحانی

کوچولو

پرویز وکیلی

 

 

دریاچه نور

پرویز وکیلی

پرویز مقصدی

منوچهر چشم آذر

انتظار

اردلان سرفراز

انوشیروان روحانی

انوشیروان روحانی

سلطان قلبها

محمدعلی شیرازی

انوشیروان روحانی

انوشیروان روحانی

عشق تونمی میرد

شهرام وفایی

جمشید زندی

عبدی یمینی

ای خدا

ایرج جنتی عطایی

بابک بیات

عبدی یمینی

 

619.jpg

36947_410794832630_327611562630_4598782_

Aref.jpg

13.jpg

عارف . بهروز و داريوش

DCD66AFE-9DCD-4213-9736-F7B606B94029_mw8

409119_tJULeUkJ.jpg

Photo0054 عکسی بسیار جالب و قدیمی از عارف خواننده ایرانی

220px-Aref.Arefkiya.jpg


مطالب مشابه :


اپرا

محسن دانش - اپرا - Mohsen Danesh «محمدهادی اسفندیاری»، هنرمند حوزه نمایش:




عارف + ( عكس )

عارف عارف‌کیا های مشهور و پیشکسوت موسیقی پاپ ایرانی است. او به سبک خواننده‌های اپرا می




اپرای هانسل و گرتل

تا آخر مهر ماه این اپرا در سالن رودکی اجرا می شود بلیت آن در سایت ایران پریسا و کیا و




گزارشی از هشتمین روز سفر سینماگران

استاد سینما ابراهیم حاتمی کیا در یکی از این استیج‌های متوسط عملیات ساخت یک سالن اپرا رو




اپرا:سوئیت خصوصی سیار

معماران کاشان - اپرا:سوئیت خصوصی سیار - معماری دانشگاه پیام نور کاشان




دلتنگم و نمی دانم چرا!

حاتمی کیا- مرحوم ملاقلی پور- کمال تبریزی- پرویز پرستویی ( منظومه ی بلند برای اُپرا )




کنسرت آنسامبل اپرای تهران

داستان اپرا بر اساس اپرای کمدی جانی اسکیکی(Gianni Schicchi ) اثر پوچینی پریسا و کیا و




کپی برابر اصل/آخرین ساخته عباس کیا رستمی/

کپی برابر اصل/آخرین ساخته عباس کیا آخرین اپرا های مربوط به ویلیام شیمل Cosi fan tutte in Japan




قسمت 18 انتقام شیرین

رمان شبح اپرا. کیا بود. کیا- سلام. غرق نشی یه موقع! - سلام.ببخشید.من الان کیفمو میارم بریم.




برچسب :