راهنمای انتخاب رشته ی مهندسی اپتیک و لیزر در کنکور سراسری

مهندسی اپتیک و لیزر چیست؟

گزینش مهندسی اپتیک و لیزر به صورت کشوری است.

مهندسی اپتیک و لیزر دانشگاه بناب  55 نفر  /  تعهدی در مقابل خوابگاه ندارد

شهید باهنر کرمان 19 نفر  روزانه / 13 شبانه   / تعهد خوابگاه ندارد

مهندسی اپتیک و لیزر صنعتی ارومیه  25 نفر   / تعهد خوابگاه ندارد

مالک اشتر 15 نفر / 15 شبانه  فقط مرد

 

راهنمای انتخاب رشته ی مهندسی اپتیک و لیزر

سلام . دوست عزیز حتما شما یک سری سوال برای انتخاب رشته ی مهندسی اپتیک و لیزر دارید که من سعی کردم به این سوالات پاسخ بدم. بنده دانشجوی کارشناسی مهندسی اپتیک و لیزر دانشگاه بناب بودم و ارشد هم مالک اشتر هستم. شاید کمتر کس رو بشه پیدا کرد مثل من که در هر دو دانشگاه حضور داشته و بتونه قضاوت منصفانه ای در مورد رشته و دانشگاه داشته باشه.

اول از همه گزینش این رشته کشوری است. و 4 تا دانشگاه بناب ، شهید باهنر کرمان ، صنعتی ارومیه و مالک اشتر اصفهان در این رشته دانشجو می پذیرند. البته دانشگاه ماک اشتر فقط دانشجوهای پسر رو گزینش می کنه که در مورد اون مفصل توضیح خواهم داد.

اول از همه بگم برای ادامه تحصیل در مقاطع ارشد و دکتری  دانشجویان این رشته اگر واقعا بخواهند رشتشون رو ادامه بدن فوتونیک یا الکترواپتیک می خونند. فعلا بحث ارشد و دکتری نیست ولی بدونید که ارشد و دکتری مهندسی اپتیک و لیزر در ایران وجود داره فقط اسمش مهندسی اپتیک و لیزر نیست.

 

مهندسی اپتیک و لیزر در مقطع کارشناسی ، 3 گرایش داره. لیزر ، اپتیک ، اپتوالکترونیک

من کارشناسی گرایشم لیزر بود و ارشد اپتوالکترونیک . در مورد گرایش فقط همین رو بگم که شما بعد از ترم 4 بر اساس نظر خودتون گرایش انتخاب می کنید و در دفترچه انتخاب رشته چیزی به عنوان گرایش وجود ندارد.

 

این رشته اولین بار در دانشگاه مالک اشتر پایه گذاری شد. بعد از اون دانشگاه بناب و پس از آن ها باهنر و صنعتی ارومیه این رشته رو آوردند. تا جایی که من می دونم دانشگاه مالک اشتر بیش از 8 سری فارغ التحصیل و دانشگاه بناب هم 4 سری تا به حال فارغ التحصیل داشته است و بقیه دانشگاه ها هنوز فارغ التحصیلی نداشته اند.

خوب حالا در مورد خود رشته بگم

رشته ی مهندسی اپتیک و لیزر اسم قشنگی داره. در کشور های خارجی هم خیلی قشنگ ارائه می شه و شما واقعا مهندس میشید ولی در ایران قضیه کاملا بر عکس است.

این رشته در ایران کاملا علوم پایه است. پس اگر فیزیک دانشگاه خوبی قبول میشید اصلا به این رشته نگاه نکنید. عمر خودتون رو با استادهایی که دکتری فیزیک دارند تلف خواهید کرد. اساتیدی برای این رشته به صورت تخصصی فعلا خیلی کم هستند. در واقع اساتید واقعی این رشته همون دانشجوهای مهندسی اپتیک و لیزر قدیم هستند که متاسفانه با توجه به اینکه تا دلتون بخواهد دکتری فیزیک و علوم پایه و نظری وجودداره و همشون از قبل هیئت علمی شدند، عملا شما با هیچ استادی که واقعا استاد مهندسی اپتیک و لیزر باشه برخورد نخواهید گرد. تازه اگر به مسئولین دانشگاهتون بگید فلان استاد اپتیک و لیزر خونده دعوتش کنید دانشگاه ما درس بده مطمئن باشید مدیر گروه و تمام استادای گروهتون خون شما را خواهند ریخت. فکر نکنید من این رو از بغض یا کینه می گم. ما در دوران کارشناسی بناب اساتیدی داشتیم که کاملا علوم پایه بودند حتی توانایی وصل کردن دو سیم رو به هم نداشتند تا حالا تو عمرشون رو میز اپتیکی چیزی نگذاشته بودند و فقط خوب کوانتوم بلد بودند. پس از من به شما نصیحت اگر می خواهید علوم پایه بخونید، برید یه دانشگاه مطرح و بدرد بخور نه ... و اگر هم می خواهید مهندسی بخونید این رشته اصلا در ایران مهندسی درس داده نخواهد شد. پس الکی خودتون رو گول نزنید. دوستان عزیز هم که در دانشگاه باهنر تحصیل می کنند هم نظر بنده رو دارند. کلاس ها در ساختمان علوم پایه تشکیل می شه، استاد ها علوم پایه و فیزیک هستند، اصلا مهندسی رو قبول ندارند و فکر می کنند فقط خودشون دانشمند اند و بس. نظر من اینه اگر واقعا می خواهید این رشته رو انخاب کنید اصلا دانشگاه های بناب و باهنر کرمان  رو انتخاب نکنید. خبری از ارومیه ندارم ولی فکر کنم اون ها همین طورند، زیاد فرق نمی کنند.

حالا رسیدیم به دانشگاه مالک اشتر. این دانشگاه یکم بحثش با بقیه فرق می کنه. اولا همه این چیزایی که تو فکر و خیالتون هست از دانشگاه مالک اشتر که پادگانه و سربازخونست و بورسیه و ... بریزید دور. این دانشگاه هم مثل همه ی دانشگاه هاست. همه جور دانشجویی داره. هم حزب اللهی داره که نماز شبش ترک نمیشه و هم برعکس. بورسیه هم وجود خارجی نداره. ولی امکاناتی داره که اگر زرنگ باشی می تونی ازشون استفاده کنی  و یکم مهندسی یاد بگیری. دانشگاه یک پژوهشکده اپتیک و لیزر داره که اگر خود دانشجو زرنگ باشه میتونه یک حرکت هایی بزنه و در کل بدون شک بهتر از دانشگاه های دیگه چه در زمینه ی استاد و چه در زمینه ی امکانات است. تو دانشگاه مالک اشتر امکانش هست کمی تا قسمتی این رشته رو مهندسی بخونید.

 

اما بریم سراغ بازار کار

به علت منع های استخدامی واسه خانم ها در نیروهایی مسلح تقریبا باید استخدام خانم ها در ارگان های دولتی و نیروهای مسلح و وزارت دفاع رو یک خط قرمز دورش بکشید. پس اگر به دنبال بازار کار دولتی هستید خانم ها تکلیفشون مشخص است. از هر 15 پسر که این رشته رو در مقطه ارشد می خونند تقریبا یک یا دو نفر جذب وزارت دفاع و صاایران می شن و به قول بچه ها کسایی جذب می شن که واقعا بتونن کاری بکنند و تخم دو زرده واسه صا ایران(صنایع اپتیک اصفهان) بگذارند. ارتباطی به رابطه و پارتی و این ها هم نداره، شرکت از شما کار می خواهد و مطمئن تعداد کمی هستند که می تونند واقعا کار کنند. جذب با مدرک کارشناسی هم خیلی وقت ندارند، پس کسایی که می خواهند وارد این رشته بشوند و با کارشناسی کار دولتی پیدا کنند هم دورش یک خط قرمز بکشند.

حالا بریم سراغ  کار آزاد.اکثر افرادی که در زمینه ی کار لیزر فعالیت می کنند عملا ممکن است سواد خواندن و نوشتن هم نداشته باشند. این افراد اول هفته تشریف می برند دوبی، از شرکت های چینی خرید می کنند و آخر هفته این محصولات وارداتی رو می فروشند. هیچ شرکت ایرانی واسش به صرفه نیست لیزر درست کنه . مطمئن باشید و شک نکنید. واسه تعمیرات هم مطمئن باشید شما در دوره ی کارشناسی چیزی یاد نمی گیرید که بتونید باهاش یه لیزر رو تعمیر کنید. کارهای تعمیراتی رو معمولا یک تکنسین الکترونیک که حداکثر مدرکش دیپلم فنی حرفه ای یا فوق دیپلمش انجام میدهد.

من شاید 50 نفر فارغ التحصیل رشته ی مهندسی اپتیک و لیزر می شناسم که یا دارن ارشد می خونند به امید پذیرش در کشور های خارجی یا کارای دیگه می کنند که هیچ ارتباطی به رشته نداره یا شدن فوقش یه بساز بنداز لیزر که تیوپ های تخلیه شده ی لیزر های چینی رو می خرند و گاز داخلش می کنند و به عنوان محصولات خودشون می فروشند. البته فقط یک نفر بساز بنداز شده.

حالا خوب خوب بد این رشته رو گفتم تا اگه می خوای همین جوری واسه کلاس و اسمش این رشته رو انتخاب کنی بی خیالش بشی.

حالا بریم از خوبی های این رشته بگیم.

خوبیه این رشته به دانشجوهاشه، اگر خودتون بخواهید می تونید مهندس ترین دانشجو بشید البته سخته. در این رشته خودتون اگر خودتون رو پر کنید از امکانات هم در حد امکان استفاده کنید و پی علاقتون برید مطمئن باشید می شید اون یکی دو نفری که هم صا ایران دنبالشونه و هم همه ی دانشگاه ها و مراکز تحقیقاتی. تو این رشته اگر در یک زمینه ای شاخ بشید چون دانشجو و تحصیل گرده ی این رشته کمه می شید مورد علاقه ی تمام مراکز تحقیقاتی. اگر واقعا علم و پژوهش رو دوست دارید و می خواهید واقعا پژوهشگر باشید این رشته در ایران جای رشد بسیاری داره....

دوستان برای کامل کردن این متن نظرات خودشون رو مدیر وب سایت مهندسی اپتیک و لیزر ایران اطلاح بدن

oleng.ir

09364847193

 

دوست عزیزی به نام یه دوست لیزری این نظر رو ارسال کرده که بسیار جالب است

سلام من ورودی 88 دانشگاه بنابم رشته مهندسی اپتیک ولیزر
حرفای شما درصد زیادی صحیح است
ببینید بناب چقدر دانشجو میگیرد 55 تابقیه جاها چنتا .بسیار امکانات اندکی برایشان است فقط میخواهند بودجه از وزرات بگیرند.به هر قیمتی واقعا 4 سال جوانیم را در انجا هدر دادم ای کاش...
طبیعی است دانشگاه شاهین شهر چون زیر نظر وزارت دفاع است بسیار بسیار بهتر باشد .فکر می کنم دانشجویان آنجا مشکل کار ندارند. ( که البته این قسمت درست نیست، تقریبا هیچ دانشجوی کارشناسی مالک اشتر هم جذب کار نمی شود ، بورسیه و این ها شایعه ای بیش نیست ، الویتی هم وجود نداره، مطمئن باشید، فقط امکاناتش بیشتره)

هر چیزی یاد گرفتم از کمک یک استاد و خودم بوده است.
بگذریم با این حرفای شما پس ارشد فوتونیک نخانیم چرا که وقت هدر دادن است .حتی اگر دردانشگاه شهید بهشتی باشد؟آری
آیا فوتونیک بازار کار دارد؟ ( جواب این سوال رو به صورت کامل بعدا خواهم داد)
حال به نظر شما باید چه کار کرد؟ ( چه باید کرد؟ این سوال هم به زودی جواب داده خواهد شد)
رشته ما واقعا کار گروهی را میطلبد. 

 

 سوال شده است که آیامی شودبا رشته تجربی به اپتیک لیزر رفت؟

دوست عزیز در مقطع کارشناسی فقط بچه های ریاضی می توانند اپتیک و لیزر بخونند بچه های تجربی نمی تونند.ولی ارشد هر رشته ای که دوست داشته باشید می تونید بخونید نشکلی نداره


اقای یحیی پور سلام 
رسما رشته رو شستین گذاشتین کنار که :| 
ولی نه واقعا حق با شماس.. وضع حتی بدتراز اینی که گفتین هم هست .. مثلا تو دانشگاه ما که باهنر باشه ، اصن خصومت دارن با این کلمه مهندسی و عمرا اصلا به هیچ وجه با هیچ دانشجویی راه نمیان .. افتادن یه درس یعنی ساقط شدن از زندگی .. من افتادم ..هیچ رقمی نتونستم وضعو درست کنم اونم از کوتاهی های ترم یکم بود .. ولی تو دانشگاه ها و رشته های دیگه اصلا ازین خبرا نیس خیلی راحت تره .. خیلی زندگی اسونتره ..تو این رشته همه چی به میزان خیلی زیادی به خود دانشجو بستگی داره .. از اول ترم باید تو سالن مطالعه باشی اخرش حتی نمیتونی بگی پاس میشی یا نه .. 16.gif
ولی من فکر میکنم اگ دوستان مثل شما فعال باشند حتما وضع خیلی فرق میکنه ، اینو میتونند با بررسی همین وب هم متوجه بشند ..درهرحال آینده ی روشنی رو برای همه ی هم رشته ای هام چه دوستان الان و چه دوستانی که اینده وارد این رشته می شن دارم


سلام.اول ازتون تشکر میکنم که واقعیت رو گفتید و مثل اساتیدی که به دانشگاه ما می آیند کسی رو دچار توهم و خیال نکردید.از این که رو راستید ممنونم.خوبه همه و به خصوص خانمهایی که در این رشته درس میخونند بدونند بهتره به جای گرفتن ارشد و دکترا دنبال یاد گیری باشند و بتونند از خط به خط درسهاشون استفاده علمی و عملی کنند.صرف معدل بالا و حفظ بودن کل مطالب دردی از کسی دوا نمی کنه .اگه نتونیم خلاقیت داشته باشیم تا دکترا خوندن یعنی اتلاف وقت.متاسفم که کسانی که به ما تدریس می کنند این قدر رویایی حرف میزنند وشاید از گفتن واقعیت می ترسند!!!!!!!!!!
ولی ازتون گله دارم این رشته اینقدر جالب و دوست داشتنیه که من به کل رشته ها ترجیحش میدم واز کسانی که واقعا میخواند کار کنند ویاد بگیرند میخوام که بیان تو این رشته.من عاشق رشته ام هستم.


سلام اقای یحیی پور .من امسال میخوام انتخاب رشته کنم,و واقعا چیز زیادی راجع به رشته ها نمیدونستم,ازتون یه دنیا ممنونم20.gifمن میخوام مهندسی اپتیک ولیزر رو انتخاب کنم به امید اینکه تو ادامه تحصیل رشته های مهندسی مکانیکو بخونم,این امکان پذیره؟

سلام، مهندسی اپتیک و لیزر تقریبا هیچ ارتباطی به مکانیک نداره.ه غیر از درس های عمومی مثل ریاضی و نقشه کشی و این ها، دیگه هیچ زمینه ی مشترکی ندارند. میشه یه جورایی با الکترونیک ارتباطش داد ولی با مکانیک اصلا...

اگر مکانیک دوست دارید، مکانیک یا عمران بخونید بهتره. مهندسی اپتیک و لیزر که تو ایران تدریس میشه مثل فیزیک پایه است. اصلا مهندسی نیست...


مطالب مشابه :


معرفی رشته های علوم تجربی

رشته علوم آزمایشگاهی رشته مدارک پزشکی رشته هوشبری رشته اتاق عمل رشته (سر بزنین وبلاگ خوبیه)




ادامه تحصیل هوشبری

پذیرش کارشناسان اتاق عمل و هوشبری در های ویژه که یه رشته جدید و خیلی خوبیه




پرستار بیهوشی

اتاق عمل 90 و رضایت بخشه البته اینم بگم که خیلی رشته ی جالب و خوبیه و از اینکه به این رشته




هوشبری

بخشه البته اینم بگم که خیلی رشته ی جالب و خوبیه و از اینکه به این رشته اتاق عمل.




روز ماما بر همگی مبارک

معرفی رشته *اتاق عمل 89 دانشگاه علوم پزشکی خیلی حس خوبیه که یه روز واسه خودمون داریم




ارتباط با کاوه جعفـــــــــری

فوق تخصص های قلب چقدر به این افراد نیاز دارند، حتی بدون این افراد عمل رشته خوبیه اتاق




خاطرات اولین دیدار هم اتاقی ها در خوابگاه:

چه رشته ای قبول شدی منم هی تا میتونستم روی مخشون کار میکردم که دختره خوبیه و از (اتاق عمل




راهنمای انتخاب رشته ی مهندسی اپتیک و لیزر در کنکور سراسری

حالا بریم از خوبی های این رشته بگیم. خوبیه این رشته به دانشجوهاشه، اگر خودتون اتاق عمل 90




برچسب :