سه عامل اصلی طلاق - خانواده آکا - سه علت اصلی طلاق درایران

خانواده - روانشناسی طلاق - سه عامل اصلی طلاق             
 
فقر،اعتیاد و عدم تفاهم سه عامل طلاق هستند طلاق به عنوان یک معضل اجتماعی، علل گوناگونی دارد؛ ۳ علت عمده طلاق عبارتند از: اول، مباحث اقتصادی، فقر، بیکاری و دغدغه های معیشتی؛ دوم، ...

سه علت اصلی طلاق درایران , عامل هایه طلاق

سه علت اصلی طلاق درایران

● سه علت عمده طلاق عبارتند از:

اول ، مباحث اقتصادی، فقر، بیکاری و دغدغه های معیشتی؛
▪ دوم، اعتیاد که با توجه به زیاد شدن روز افزون معتادان این پارامتر به یکی از مهم ترین علت های طلاق تبدیل شده است
▪ در نهایت عدم تفاهم زوجین که بسیاری از طلاق ها در این قالب رخ می دهد و زن و شوهر ها با وجود این که هیچ کدام مشکل خاصی ندارند، نمی توانند با هم زندگی کنند.
عباس جعفری دولت آبادی، رئیس مجتمع قضایی خانواده ۱ با بیان این مطلب،گفت: برخی از طلاق ها ناشی از ازدواج های غلط است، ازدواج هایی که یا ناشی از اجبار یا ناشی از عدم شناخت، عواطف و احساسات زودگذر یا ازدواج بدون تعمق بوده است.
برخی از طلاق ها از ازدواج های نادرست و برخی دیگر از دخالت ها و دلسوزی های نابجای دیگران سرچشمه می گیرد؛ اگر ما می توانستیم به خانواده ها آموزش دهیم که به جای دخالت، فرزندان خود را راهنمایی کنند؛ زمینه بسیاری از طلاق ها از بین می رفت.
وی، معتقد است: یکی از مشکلات مهم زنان در دادگاه ها بحث هزینه دادرسی است؛ زن برای ادامه زندگی نفقه می خواهد ولی هزینه دادرسی ندارد؛ مهرش را می خواهد به اجرا بگذارد، ولی باز هم هزینه دادرسی ندارد.
برای برطرف شدن این مشکلات باید تسهیلاتی در این بخش ها به وجود آوریم، ما باید هزینه دادرسی را در برخی پرونده ها مانند نفقه برداریم.
برخی از احکام را قطعی اعلام کنیم تا اطاله کم تر شود وگرنه با وجود قوانین فعلی اطاله دادرسی همچنان ادامه دارد.
جعفری در خصوص اثر فساد در جامعه بر روابط بین زوجین اظهار داشت: معتقدم که فساد و فحشا از عوامل مهم آسیب هایی است که استحکام خانواده را از میان می برد.
یعنی خانواده ای که بخواهد از خطرات مصون بماند باید در محیط سالم رشد کند وقتی زوجین دچار روابط نامشروع شوند، بر روی کانون خانواده و در نتیجه فرزندان و رفتار آنها تاثیر می گذارد. حکومت در این بخش باید به طور جدی برنامه ریزی کند.
لیلا اسدی، معاون قضایی مجتمع خانواده نیز درباره نگاه مردسالارانه قوانین گفت: مساله دفاع از حقوق زنان در کل دنیا وجود دارد و همین مساله باعث به وجود آمدن نگاه فمینیستی شده است و نمی توان گفت علت به وجود آمدن این نگاه، قانون مردسالارانه کشور ماست.
من معتقدم که قوانین ما به خصوص در حوزه خانواده تا حدی نگاه مردسالارانه دارد ولی علت اصلی به وجود آمدن این نگاه از دیدگاه های مردم و فرهنگ جامعه که از دیرباز وجود داشته سرچشمه می گیرد و هم اکنون آرام آرام در حال تغییر کردن است و البته به سمت صحیحی نمی رود.
جعفری در ادامه این مطلب افزود: با توجه به این که حق طلاق با مرد است مگر در مراحل اثبات عسر و حرج از جانب زن، اخیراًً زنان درصددند که حق طلاق را در قالب شرط وکالت به دست آورند این مساله کم کم در حال مطرح شدن است و مغایرتی با فقه ندارد.در حال حاضر زنان برای به دست آوردن حق طلاق می توانند این حق را به عنوان یکی از شروط ضمن عقد مطرح کنند.منتها جامعه در حال حاضر ظرفیت پذیرش این حق را ندارد و کار فرهنگی و آموزش بیشتر در این زمینه ضرورت دارد. 
منبع:ویستا
ویرایش وتلخیص:برگزیده ها


عامل هایه طلاق ,