سخنان کاظم قلم چی در جلسه رتبه برتر ها آزمون 12 مهر 92

عمق کانون بودن دانش آموزان مبتنی بر 5 فاکتور اصلی و همچنین حضور دانش آموزان با همراهی مداوم پدران و مادران آن ها در فضای مجازی از جمله دیگر آموزه های کاظم قلم چی در جلسه امروز بود.

کاظم قلم چي قبل از تشریح موارد یاد شده اظهار داشت: همانطور که شاهد بودید در ابتدای جلسه امروز دو فیلم پخش شد که یکی جشن تجلیل از نخبگان کانون در کنکور 92 و دیگری مصاحبه با دانش آموزان نخبه امسال بود که از دبستان یا اول راهنمایی و برخی هم از اول دبیرستان به کانون آمده بودند و اکنون در یکی از دانشگاه های معتبر تهران قبول شده اند.

وی گفت : در جلسه آینده بخش دیگری از فیلم این مصاحبه را برایتان پخش خواهیم کرد تا دانش آموزان حاضر در این جلسه صحبت های رتبه های برتر و تجربه های شان را ببینند و بشنوند.

کاظم قلم چی با اشاره به شرايط حضور دانش آموزان در اين جلسه در سال جاري، گفت: حاضران در اين جلسه دانش آموزان تهراني تراز بالاي 6500 و پدران و مادران آن ها هستند. 

نکته مهم این است که "همه دانش آموزان می توانند موفق شوند" و این موفقیت شامل حال همه کسانی می شود که تلاش کنند اما آن ها که می دانند چه کار می کنند بیشتر موفق می شوند.

 وی خاطرنشان کرد: برنامه راهبردی کانون طوری طراحی و پیاده سازی شده است که جای هیچ نگرانی برای دانش آموزان با سطوح و شرایط مختلف را باقی نمی گذارد و حتی آن ها که تراز 4000 دارند و آن هایی که از مهر ماه می خواهند شروع کنند و تابستان را مبنای شروع و تلاش قرار نداده اند می توانند نتیجه بگیرند اما به خاطر داشته باشید که آن هایی که چند برابر تلاش می کنند ، ذهن شفافی دارند و به موقع کار را شروع می کنند، برپایه آموزه های کانون و بر مبانی برنامه راهبردی حتی زمان هایی درس می خوانند که دیگران کم توجهی می کنند قطعا نتیجه مطلوب تری می گیرند.

کاظم قلم چي يادآوري کرد : نکاتي که در اين جلسات گفته مي شود، فقط براي دانش آموزان برتر نيست بلکه پدران و مادران و پشتيبانان نيز مي توانند از آن استفاده کنند .

وي خاطر نشان کرد: ويژگي دانش آموزان برتر اين است که مي توانند بيش از ديگران، از آموزه هاي اين جلسه استفاده کنند چون ذهن شفاف تري دارند و اولويت ها را به خوبي تشخيص مي دهند.

کاظم قلم چی با اشاره به ابرهای آماری گفت: در پدیده های انسانی انتظار قطعیت هندسه اقلیدسی را نداشته باشید. اینکه دانش آموزان برتر چه می کنند باید از ابرهای آماری بسنجیم.

آیا همه دفتر برنامه ریزی داشته اند؟ همه کلاس های آموزشی و مدرسه را تجربه کرده اند ؟ همه در یک وضعیت بوده اند؟

اینگونه نیست که شرایط برای همه دانش آموزان برابر باشد و بنابراین باید با آمار پیش برویم و گرایشات آن ها را بررسی کنیم.

کاظم قلم چی بار دیگر در خصوص اهمیت حضور دانش آموزان در فضای مجازی گفت: در عصر حاضر انسان ها در دو جهان واقعی و مجازی زندگی می کنند.

 انسان های مختلف به میزان زمان هایی که در این دو جهان زندگی می کنند متمایز از یکدیگرند ؛ اینکه افراد در زندگی واقعی و در زندگی مجازی چه فعالیت هایی دارند ، کجا می روند و چه می کنند آیا تلاش و ممارست در مسیر مناسب دارند یا اوقات خود را بیهوده تلف می کنند این وجه تمایز را ایجاد می کند.

 هر آدمی که بخواهد موفق شود باید در هر دو جهان واقعی و مجازی در حوزه های آموزشی ، اقتصادی ، اجتماعی و دیگر حضوری مناسب و هدفمند داشته باشد.

باید بررسی کنید که رتبه های برتر در فضای مجازی به کجا می روند و چه کار می کنند؟ هر کدام از شما به کجا می روید و چه مطالبی را بازدید می کنید؟ استراتژی شما برای حضور در فضای مجازی چیست؟ همراهی پدر و مادر خود را در فضای مجازی تجربه کرده اید ؟ چقدر به سایت کانون و تازه های آن سر می زنید؟

وی با مراجعه به موضوعات کلیدی جلسه امروز کمیت را مقدم بر کیفیت دانست و گفت: هر کسی که زحمت می کشد حتما نتیجه می گیرد . اما این را هم بدانید که هر کس بیشتر زحمت بکشد و بداند چه کار می کند نتیجه بهتر و بیشتری می گیرد.

وی به سوالی متداول اشاره کرد که موجب به اشتباه انداختن پدران و مادران و مشاوران و معلمان و پشتیبانان توسط دانش آموزان می شود و آن اینکه : خوب درس بخوانم یا زیاد بخوانم؟

وی گفت شما باید زیاد بخوانید و خوب هم بخوانید.

کاظم قلم چی تعادل را مهم ترین عنصر کیفیت معرفی کرد و گفت: منشاء وجودی و کارکرد ذاتی صفحه 182 دفتر برنامه ریزی بر این اصل دلالت دارد و دانش آموزان با روزی 2 دقیقه وقت گذاشتن روی این صفحه در میان مدت متوجه می شوند که چه کرده اند و وضعیت آن ها برایشان روشن می شود.

این صفحه "تعادل" هر فرد را به او نشان می دهد که چه میزان مطالعه کرده است و تعادل هر فرد نیز مختص خود اوست.

وی با اشاره به اینکه وضوح و شفافیت در تفکر و روش ها عنصر دوم کیفیت است ؛ بیان داشت: روش های یادگیری هر فرد مخصوص به خود اوست و اینکه می گوییم به کلکسیون روش ها در سایت کانون نیز مراجعه کنید برای اینکه روش های مختلف را ببینید اما هر کس باید مختص به خودش روشی را تبیین کند شاید روشی دیگر برای شما کار ساز باشد اما شاید هم نه.

کدامیک از شما الان می دانید برنامه آزمون 26 مهر یعنی آزمون بعدی شما چیست ؟

برنامه آزمون را باید بشناسید و سردرگم نباشید.

ما می گوییم برنامه ریزی دو بخش دارد یکی برنامه راهبردی که برنامه آزمونهاست، دانش آموزان طبق این برنامه درس می خوانند و شرایط خودشان و نقاط قوت و ضعف خودشان را تطبیق می دهند و دیگر برنامه شخصی که در دفتر برنامه ریزی می نویسند ، در صفحه 182 که جمع بندی است که هم باعث می شود کمیت مطالعه بیشتر شود و هم  کیفیت  کارشان بهتر شود و به تعادل برسند.

 یکی از مهمترین عناصر کیفیت در مطالعه تعادل است بنابراین اصل قضیه برنامه ریزی است یعنی هر دانش آموزی هرچقدر که درس می خواند یا کم می خواند، در حد متعادل یا خیلی خوب و زیاد می خواند، در هر صورت به این برنامه نیاز دارد که از زحمتی که می کشد نتیجه بگیرد.

وی به موضوعات دو گانه ای اشاره کرد که تعادل را نشانه می رود:

  • تستی کار کنیم یا تشریحی؟
  • عمومی بخوانیم یا اختصاصی؟ چه میزان از هر کدام را بخوانیم؟
  • پیش بخوانیم یا پایه؟
  • شرکت در کلاس و مطالعه خود دانش آموز
  • مطالعه درس های مختلف
  • پیوستگی به برنامه آزمون های کانون یا برنامه شخصی
  • اتکا به خود و یادگیری از دیگران (پدر و مادر، دوستان)
  • هدف گذاری کوتاه ، میان و بلند مدت

کاظم قلم چی گفت: در این موارد اینکه این یکی را یا آن یکی را انتخاب کنیم و اینکه چقدر از این بخوانیم یا چقدر از آن یکی ، مسئله مهمی است که شما باید با شناخت دقیق و تسلط خودتان تصمیم بگیرید و به نتیجه برسید و تعیین کنید.

شما باید تفکر کنید و با شناخت دقیق از خودتان و هماهنگی برنامه راهبردی کانون با برنامه شخصی تان و برنامه مدرسه تصمیم بگیرید و با ذهن شفاف به نتیجه برسید.

وی در بیان هدف گذاری های آموزشی گفت: هدف گذاری کوتاه مدت برای آزمون بعدی مهم است و همچنین موارد زیر را باید در این مسیر تا آزمون بعدی در نظر داشته باشید:

  • چند تا از 10 تا برای آزمون بعدی؟
  • رتبه ، تراز یا درصد برای آزمون بعدی؟
  • امتحانات مستمر (میان ترم)؟
  • امتحانات پایان ترم؟
  • امتحانات پایان سال؟
  • رتبه کنکور؟
  • رشته دانشگاهی / کدام دانشگاه؟
  • آینده شغلی؟

کاظم قلم چی با بیان اینکه در این جلسه، تمرکز روی هدف میان مدت است ، گفت: هر کدام از شما یک هدف گذاری میان مدت انجام می دهید . به ویژه پشتیبان ها باید به موضوع توجه کنند ، آزمون ها را به پروژه ها تقسیم کرده ایم.

"هدف بزرگ را ریز ریز کنید"

هدف گذاری باید به گونه ای باشد که هدف خیلی دست بالا نباشد که مایوس کننده شود و خیلی هم دست پایین نباشد که موجب بی خیالی و بی توجهی شود.

در ادامه جلسه، کاظم قلم چی در مورد نکاتی مهم در زمان دیدن کارنامه گفت: زمانی که کارنامه را می بینید اول باید نیمه پر لیوان یعنی نقاط قوت به ویژه نقاط قوت پایدار خودتان را ببینید .

چرا اول نقطه قوت را ببینیم و از نقطه قوت شروع کنید ؟ چون موجب می شود:

  1. تقویت خودباوری
  2. شناخت روش های مطالعه (تبدیل نقطه قوت به نقطه قوت پایدار)
  3. افزایش مهارت های فراشناختی
  4. تبدیل دانش ضمنی به دانش آشکار

 

این را بدانید که همه دانش آموزان نقطه قوت دارند " بدون استثناء "

این نقاط قوت را با توجه به کارنامه چند تا از 10 تا و رنگ آبی می توانید در یابید.

توجه به نقاط قوت در اولویت مشاهده کارنامه کار بسیار مهمی است ، این بدان معنی نیست که شما خوش خیال یا بی خیال باشید و نیمه خالی لیوان یعنی نقاط ضعف خود را در نظر نگیرید بلکه به معنای آن است که با در نظر گرفتن و یافتن نقاط قوت پایدار و علل کسب موفقیت در آن ها موجبات افزایش نقاط قوت و تثبیت آن را برای خودتان فراهم کنید.

ما انسان ها بسیاری مواقع نمی دانیم که عامل موفقیت مان چه بوده است؟ بنابر این دانش ضمنی داریم که باید با شناخت عوامل موفقیت آن را به دانش آشکار تبدیل کنیم.

آن هایی که رتبه های برتر می شوند می دانند که چه کار می کنند و عوامل موفقیت شان چه بوده است لیکن این موضوع سبب موفقیت افزون تر آنان می شود.

این موضوع موجب می شود که عوامل موفقیت را به عنوان یک استراتژی و روش برای کسب موفقیت در دیگر درس ها و موارد به کار بندید.

پس از این باید به سراغ چالش های خود بروید و از رفع آن لذت ببرید.

وی در خصوص "عمق کانونی بودن" گفت: هر دانش آموز رتبه برتر که به کانون می آید باید ببینیم که ضریب کانونی بودن وی چند واحد از 5 واحد یعنی 5 فاکتور عمق کانونی بودن است؟

کاظم قلم چی در بیان این 5 فاکتور که نشان دهنده عمق کانونی بودن هر دانش آموز است موارد زیر را برشمرد:

  1. کتاب
  2. برنامه راهبردی
  3. دفتر برنامه ریزی
  4. کتاب خودآموزی
  5. جدول هدف گذاری چند تا از 10 تا

 

در پایان ، دانش آموزان پسر حاضر در جلسه امروز به جایگاه دعوت شدند تا یک به یک به میزان عمق کانونی بودن خود را بیان کنند.


مطالب مشابه :


مطالعه و برنامه ریزی درسی

(سنجش، قلم چی با دفتر برنامه ریزی آن مؤسسه پیش نیز در جدول برنامه ریزی خود




برنامه فشرده پیشنهادی تابستان( سوم تجربی)

در برنامه ریزی کمک می کند . جدول زیر یک طوری برنامه ریزی نمایید قلم چی بودم




شخصی سازی برنامه راهبردی

کانون فرهنگی آموزش قلم چی - شخصی سازی برنامه راهبردی نکاتی برای برنامه ریزی.




کانون برای تابستان برنامه ویژه ای دارد

کانون فرهنگی آموزش قلم چی - کانون برای تابستان برنامه ویژه ای دارد نکاتی برای برنامه ریزی.




نکاتی در مورد دفتر برنامه ریزی

ثبت نام اینترنتی آزمونهای کانون فرهنگی آموزش قلم چی. برنامه ریزی صورت جدول تصمیمات




دفتر برنامه ریزی برای کنکور کانون فرهنگی(قلمچی)

یکی از ایده های کاظم قلمچی دفتر برنامه ریزی کانون بوده که به دفتر برنامه ریزی و رسم جدول




سخنان کاظم قلم چی در جلسه رتبه برتر ها آزمون 12 مهر 92

( قلم چی) ورزنه ما می گوییم برنامه ریزی دو بخش دفتر برنامه ریزی; کتاب خودآموزی; جدول




روش برنامه ريزي دركانون

روش برنامه ريزي دركانون 5سال پشتیبان وکارمندکانون قلم چی بودم واکنون کارمنددانشگاه می




جدول برنامه ریزی خود کنترل اسکینری

کنکور مدیر مشاور قلم چی. سنجش و اندازه گیری دکتر ضرغامی . جدول برنامه ریزی خود کنترل




برنامه ریزی درسی

کانون فرهنگی اموزش قلم چی. در قدم چهارم، مباحث درسی را در جدول برنامهریزی هفتگی خود




برچسب :