معرفی کتاب: کتاب زلزله «پس از آن که زمین می لرزد»


این کتاب که نوشته «سوزان ایی. هاف» و «راجر جی. بیلهام» است توسط «دکتر مهدی زارع» و «مهندس فرناز کامران زاد» به فارسی ترجمه شده است.

«پس از آن که زمین می لرزد» در سالروز زلزله های دوگانه 21 مرداد 91 «ورزقان» آذربایجان شرقی در 384 صفحه توسط انتشارات «مازیار» منتشر شده است.

این کتاب شامل 98 صفحه مطالب افزوده توسط مترجمان در زمینه لرزه خیزی ایران و زلزله های مهم اخیر در ایران و جهان است.

اصل کتاب با عنوان "After the Earth Quakes: Elastic Rebound on an Urban Planet " از انتشارات دانشگاه آکسفورد در سال 2006 است. مترجمان با بررسی و مطالعه کتاب به این نتیجه رسیدند که با دیدگاه‌های جالب و علمی مطرح شده در مورد تاریخ و علم زلزله شناسی و خطر زمین‌لرزه، این کتاب می تواند منبعی خواندنی برای مخاطب عمومی ایرانی و فارسی زبان باشد.

دکتر زارع در گفت‌و‌گو با خبرنگار ایسنا در توضیح بیشتر در خصوص این کتاب گفت: این کتاب صرفا به بیان علم و نگاه علمی به مساله زلزله اکتفا نکرده بلکه در متن کتاب بر حسب مورد به بیان تاریخچه‌ای و ارایه بحث علمی در قالبی داستان گونه اقدام کرده است. در میان نویسندگان کتاب، پروفسور راجر بیلهام از معروف ترین دانشمندان شناخته شده کنونی دنیا در زمینه علم زلزله‌شناسی است.

وی خاطرنشان کرد: هر دو نویسنده کتاب علاوه بر تخصص و پژوهش در زمینه کار علم زلزله‌شناسی در زمینه تهیه مطالب علمی برای عموم مردم (در برنامه‌های رسانه‌های نوشتاری وهمچنین رادیو و تلویزیون) سابقه زیادی داشته و با مقوله رسانه و همگانی کردن و ترویج علم آشنا و صاحب سبک و تخصص هستند؛ البته اشارات تاریخی و تشریح رویداد های زلزله های تاریخی تاثیر گذار (از دیدگاه های زلزله شناسی و حتی اجتماعی) نظیر زلزله های 1 نوامبر 1755 لیسبون پرتغال و آوریل 1906 سان فرانسیسکو از مزیتهای این کتاب است.

دکتر زارع با بیان این که کتاب در اساس در چهارده فصل تنظیم شده است، اظهار داشت: با مشورت با ناشر به این نتیجه رسیدیم که فصل های " چهار "، "شش" و "نه" به دلیل تمرکز خاص بر روی لرزه خیزی و زلزله های آمریکای مرکزی و شمالی و ناحیه کارائیب و بحث تفصیلی بر روی این مناطق از نظر مخاطب ایرانی وفارسی زبان در این حد توضیحات در سه فصل اولویت و جذابیت ندارند ولی خلاصه ای از تاریخچه لرزه خیزی و آمار زلزله های مهم جهان و زلزله های ایران در یک فصل به عنوان فصل آخر (که اکنون به عنوان فصل دوازدهم در پایان کتاب قرار گرفته است)، آمده است؛ بنابراین فصل دوازدهم در ترجمه حاضر حاصل گردآوری مترجمان است که براساس نکاتی آماری با تاکید بر زمینلرزه های ایران و چکیده ای از هشدارهای ایمنی برای پیشگیری ریسک و در هنگام و پس از زلزله در آن گردآمده اند.


منبع:ایسنا


مطالب مشابه :


گزارش زمين لرزه 06/04/1390، سیرچ کرمان

بین المللی زلزله شناسی و از دیدگاه زمین ساخت بزرگ مقیاس خاوری بم در آن




معرفی کتاب: کتاب زلزله «پس از آن که زمین می لرزد»

تاریخ و علم زلزله شناسی و خطر زمین‌لرزه (از دیدگاه های زلزله شناسی از زلزله بم




خصوصیات گسلهای فعال کرمان از دیدگاه مدیریت بحران شهرداری کرمان

زمین شناسی گسل گلباف با توجه به قرار گرفتن مركز بيش از 12 زلزله گسل بم از شمال شرق




طراحی سنسورهای ویژه برای ثبت نانو زمین لرزه ها در پژوهشگاه زلزله شناسی

ها در پژوهشگاه زلزله شناسی از سنسورها، نانو زمین لرزه را می که از زلزله بم




گزارشی از زلزله های اخیر کرمان

دکتر مهدی زارع معاون پژوهشگاه بین المللی زلزله شناسی و از سطح زمین از زلزله بم




زلزله و سونامی ژاپن به روایت تصویر

انجمن علمی زمین شناسی خشک و مرطوب ایران از دیدگاه تاثیر که از زلزله بم




برچسب :