کارت سوخت

منابع:http://www.eca.ir/

http://www.eca.ir/

http://naznet.blogfa.com/post-5.aspx

کارت سوخت:

A0222379.jpg

کارت سوخت ازنوع چیپ هائی است که دارای CPU  داخلی هستنداین CPU مانند دیگرانواع متداول دارای فیوز بیت هستندهنگام ارتبا ط با دستگاه خارجی ابتدا تغذیه   کارت روشن میشود سپس پسورد از سیستم درخواست میشودودر صورت درست بودنپسورد اطلاعات کارت ارسال میشودپس ارسال اطلاعات توسط کارت مشروط به ارسال درستپسورد توسط دستگاه ریدر است واز رطرفی با سوزاندن فیوز بیت مربوط عملا امکاننوشتن اطلاعات روی کارت غیر ممکن میشودتوجه کنید این پسورد با پسورد خارجی کهتوسط کاربر انتخاب میشود فرق میکند این پسورد اتوماتیک وار با اتصال کارت به ریدراز طریق بوتلودر واحد پردازشگر کارت از دستگاه درخواست میشود وکارتخون اونوارسال میکنهوبه همین علته که وقتی کارتی وارد شبکه شد دیگه خود سازمان همنمیتونه اطلاعات اونو دستکاری کنه و تنها کار سوزاندن ( خارج کردن از سیستم ) وبرنامه ریزی یک کارت جدیدبگذارید یک مقدارراجع به انواع کارت براتون بگم شاید به اون چیزی که می خواهیدبرسید .


اول راجع به سیستم کارت تلفن بگم .
کارت تلفن ها با فرمت IC Chip هستند که در آنها مقدار مشخصی سلول حافظه وجود داره . در واقع ظرفیت حافظه مشخصیدارن و از نوع ارزان قیمت کارتهای IC CHIP می باشند .
با توجه به برنامه کنترلیکه در سخت افزار تلفن های عمومی موجود است سیستم بدون اینکه نیازی باشد که به database وصل باشد با توجه به تعداد tone استفاده شده در ارتباط که مشخص کنندههزینه تماس است هر بار تعدادی از این خانه های حافظه را می سوزاند که غیر قابلبازگشت است . و وقتی اعتبار کارت تمام شد یعنی تمام خانه های حافظه از بین رفته است .

اما سیستم کارت هوشمند سوخت کاملاً مشابه سیستم کارتهای اعتباری بانک است ( مگنتیک استریپ ) . حتی بعضی بانکها مثل بانک ملت کارت اعتباری که در اختیار شماقرار می دهد هم شامل IC Chip است و هم شامل  Magstrip می باشد.
و اما شیوه کارکرد به این صورت است که درون این IC Chip یا magstrip فقط یک کد یکتا (منحصر بفرد ) نوشته شده ( مثلاً برای کارتهای اعتباری آن کدی که بصورت برجسته روی کارت نوشته شده ) و وقتی شخص می خواهد از کارت استفاده کند دستگاه آن کد را برای DATABASE می فرستدو مشخصات حساب یا اعتبار کارت را چک می کند و در انتهای عملیات هم نتیجه را در همان DATABASE   مجدداً ذخیره می کند بدون اینکه روی کارت شما کوچکترین اطلاعاتی نوشتهشود .
در واقع سیستم DATABASE نیازی به نوشتن اطلاعات در کارت ندارد .
کارتهوشمند سوخت هم به همین صورت است .
اگر به آخرین کادر موجود روی کارت نگاه کنیدیک کد فکر کنم 16 رقمی می بینید که برای هر ماشین منحصر به فرد است و تنها چیزی کهدرون کارت نوشته شده همان است !!!
بقیه عملیات تنها در DATABASE و در مرکزاطلاعات انجام می شود .
در واقع هر ماشین در مرکز اطلاعات دارای یک پرونده استکه مشخص کننده نوع خودرو ، سهمیه ماهانه ، میزان مصرف و غیره می باشد و تنها راهدسترسی به آن همان کد یکتاست !
پس می بینید که این 2 سیستم ، یعنی کارت تلفن وکارت هوشمند سوخت  کاملاً با هم تفاوت کاربردی دارند و اصلاً سهمیه بندی بنزین باشکل کارت تلفن غیر ممکن است

اساس کار این کارت ها اینگونه نیست که فقط یک کد داشته باشه و خلاص!
اولا اینکهاین کارت ها مجهز به یک حافظه قابل دسترسی کد شده است و در ضمن دارای یک سیستمکنترلی داخلی نیز هست ( مشابه سیم کارت موبایل).
ثانیا کل سیستم در پایین ترینسطح آفلاین است و در زمانهای حدود 5-6 ساعت آپدیت میشود، ولی در سطح های بالاییآنلاین است.
ثالثا ینطور نیست که اطلاعات فقط در شبکه باشه، بلکه هم در شبکهذخیره میشود و هم در کارت شما. اون هم نه فقط یک عدد، بلکه یک مجموعه از هر آنقدرکه شما مصرف کردید با زمان سوخت گیری(تاریخ و ساعت) و شاید هم کد جایگاه مورداستفاده.

البته اطلاعات کد ماشین و از این قبیل اطلاعات روی ROM ذخیره شده وقابل تغییر نیست. آنچه از این به بعد میگویم نظر شخصی من است:
نحوهعملکرد:
وقتی کارت را وارد میکنید آخرین تاریخ ثبت شده و میزان باقی مانده (یامصرف شده) ثبت شده بر روی کارت با تاریخ کارت خوان مقایسه میشود. اگر به تناقضنخورد به شما اجازه سوخت گیری میدهد، در ضمن میزان باقی مانده سهمیه را کارتخوانمحاسبه کرده و در صورت عبور از آن، دستور قطع صادر میکند.  در انتها نیز مقادیرفعلی را دوباره ذخیره میکند تا اگر به جایگاه دیگری رفتید نتوانید سرش کلاهبگذارید. 60 لیتر هم در راستای همان تناقض گذاشته شده است تا سیستم فرصت آپدیتروزانه را پیدا کند و نه برای دلسوزی مردم!
اگر شما موفق به هک کردنکارت شوید احتمالا میتوانید برای حداکثر 12  ساعت (ماکسیمم) (مینیمم هم مثلا 1دقیقه) از آن استفاده کنید و پس از آن شبکه مچ شما را میگیرد.
سيستم اطلاعاتي سوختگيري به اين شكل طراحي شده است:
براي جلوگيري از تغيير اطلاعات اصلي خودرو، مالك خودرو، سهميه و ... و همچنين سهولت در تغيير اطلاعات توسط سازمان بدون نياز به كارت، اين اطلاعات در مركزى جمع آوري و مديريت مي شوند. يعني هيچكدام از اطلاعات اصلي روي كارت نوشته نشده است!!! (به جز يك مورد)
حال ممكن است بپرسيد: پس چطور خودرو توسط كارت سوخت شناسايي مي شود؟
هر كارت شماره سريال منحصر به فردي دارد (كد 16 رقمي پشت كارت) و در تراشه كارت فقط شماره سريال كارت درج شده است. هريك از سريال اين كارتها در مركز داده به يك خودرو ربط داده مي شود. با وارد كردن كارت در دستگاه سوختگيري، سيستم با دريافت سريال كارت شما به اطلاعات كامل خودرو و سهميه در مركز داده دسترسي پيدا مي كند و مقدار سهميه باقي مانده شما را دوباره به دستگاه سوختگيري ارسال مي كند.
*علت نمايش پيام "در حال انجام عمليات..." قبل از پيام "نازل را برداريد" نيز همين مورد است و در صورتي كه سريال كارت از مركز داده حذف شود، كارت غيرمجاز شناخته خواهد شد. نحوه‌ي يکسان سازي اطلاعات سه گانه هست، اطلاعات اگر شبکه برقرار باشه، همون‌لحظه به مرکز منتقل ميشه، در غير اين صورت در سرور مرکزي پمپ بنزين ذخيره ميشه ، در خود کارت هم چند فعاليت آخر کارت رو در خودش ذخيره ميکنه که باعث ميشه اشتباه به حداقل برسه، به اين شکل اگر در پمپي بنزين بزنيد که شبکه اون وصل نيست، آخرين آطلاعات سوخت‌گيري رو در خودش ذخيره ميکنه (سه مورد آخر) و به محض ورود کارت در جايگاه ديگه، اطلاعات رو با مرکز تطبيق ميده، اگر اطلاعات بروز نشده بود، با استفاده از خود کارت اطلاعات يکسان سازي ميشه، اگر چند مورد به همين صورت متوالي مشکل داشته باشه، اطلاعات عدم اتصال هم ذخيره ميشه در کارت و به اين صورت احتمال خطا در سيستم حتي با وجود آپتايم زير 70% ي شبکه‌هاي مخابراتي هم با کمترين ميزان ريسک و بروز مشکل انجام ميشه، ارتباط از طريق ديتاي مخابرات هست و براي مواردي که امکان رساندن ديتا وجود نداشته باشه، به صورت ماهواره‌اي ارتباط برقرار ميشه، که البته محدود مواردي هستند که اينچنين باشند و اغلب به ديتا متصل هستند

درباره کارت های هوشمند:

کارت هاى هوشمند، یکى از جدیدترین پدیده هاى تکنولوژیکى هستند که در آینده اى نزدیک تاثیرى محسوس بر زندگى انسان مدرن خواهند نهاد. در حال حاضر حدود ۲۰ میلیون نفر در سراسر جهان از این نوع کارت ها استفاده مى کنند، ولى با این حال هنوز عمومیت نیافته اند و تحلیلگران در مورد کارت هاى هوشمند بیش از حال به آینده چشم دوخته اند.
کارت هوشمند یک کارت معمولی مانند کارت تلفن راه دور ویا کارت عابر بانک می باشد که البته با تفاوتهایی است : در کارتهای هوشمند تراشه سخت افزاری وجود دارد که برخی از اطلاعات در آن درج می شود ، تفاوت عمده کارتهای هوشمند با کارتهای الکترونیکی در امکان ذخیره اطلاعات وخوانی اطلاعات و تغییر در اطلاعات کارت هوشمند است که کارتهای معمولی این امکان را ندارد

کارت الکترونیکی ( کارت عابر بانک) :

ساده بگویم شما یک کارت بانکی دارید، داخل این کارت اطلاعاتی نیست بلکه یک کدکلیدی است که معادل یک شمارنده که وقتی وارد سیستم عابر بانک می کنید از شبکه سرور مرکزی اطلاعات شماره شما را دریافت می کند و ارتباطتان با بانک برقرار می شود و شما می توانید عملیات بانکی انجام کنید پس از پایان کار ، کارت شما تغییر نمی کند اماکارت هوشمند به گونه ای دیگر است
یا کارت تلفن هزینه اولیه در تراشه آن درج شده باهر تماس میزانی از آن کم می شود

کارت هوشمند:
ساده بگویم ، کارت هوشمند بنزین شما ،حاوی اطلاعاتی مانند نام ؛ نام خودرو؛ مشخصات پلاک و … و میزان سهمیه بنزین شماست حال شما ست سوختگیری خودرو رو انجام می دهید کارت هوشمند را وارد دستگاه می کند مشخصات شما از کارت خوانده می شود، میزان سوختگیری تاریخ و … در کارت هوشمند درج می شود و اگر کارت شما حامل پول الکترونیکی باشد از کارت شما پول برداشته می شود در این حالت پس از پایان کار اطلاعات جدید در داخل کارت نگهداری می شود و کارت حامل پیامهاست.

کارت بنزین کارت الکترونیکی یا هوشمند :
فکر می کنم با قرایت توضیحات کارشناس مربوطه کارتهای بنزین کارتها هوشمند باشند که یکی از دلایل انتخاب این نوع کارتها به جای کارتهای معمولی الکترونیکی امکان تغییر در ساختار کارت بدون نیاز به تعویض کارت است؛ البته دستکاری کارتها برای افراد غیرمسوول آسانتر است

مثالی از کارت هوشمند :
برای درک راحتر موضوع یک نوع کارت هوشمند به نقل از مجله فوکوس در شماره مربوط به ماه دسامبر ،۲۰۰۴ مس آویم تا با با ارایه یک کارت هوشمند به عنوان نمونه، برخى از قابلیت هاى آن را برشمرده است.
این کارت حاوى ده بخش اصلى است که هر کدام کاربردى خاص دارند و حاوى اطلاعات ویژه اى هستند.

۱- اطلاعات شخصى:
در این بخش نام و نام خانوادگى شخص، شماره پاسپورت، شماره بیمه شخصى، شماره گواهینامه، آدرس، زمان تولد، جنسیت و اطلاعاتى از این قبیل درج مى شود که قسمت اعظم این اطلاعات فقط توسط بخش هاى ادارى ذیربط قابل خواندن است.

۲- مشخصات فردى:
مشخصاتى چون قد، وزن و سایر مولفه هایى که بنا به موقعیت و یا سلیقه شخص قابل تغییر است در این بخش ذخیره خواهند شد. همچنین این قابلیت نیز در نظر گرفته شده است تا اندازه لباس و حتى نوع تغذیه نیز (براى خریدهاى خودکار) در این بخش درج شود.

۳- ایمنى بیومتریک:
ویژگى هاى امنیتى در این بخش ذخیره مى شوند. نه تنها اثر انگشت بلکه سوابق امنیتى و مسایلى نظیر ورود و خروج از کشور در این بخش نوشته و از آن خوانده مى شوند. در اماکنى نظیر فرودگاه ها، کاربرد این قابلیت کارت هاى هوشمند در تامین امنیت و نیز تسهیل در امر نظارت بسیار خوب برآورد مى شود. در موارد خاص، براى امنیت بیشتر مى توان یکى از اطلاعات مندرج در کارت (نظیر اثر انگشت) را با نمونه زنده سنجید.

۴- ابرکلید:
با این ویژگى مى توان بسیارى از امکانات را شخصى کرد. مثلاً یک اتومبیل مى تواند توسط یک کارت خوان ساده و صرفاً با دسترسى به این بخش از کارت، فقط براى صاحب اتومبیل به کار افتد. هم اکنون بسیارى از در منازل و یا کیف ها توسط کارت هایى باز مى شوند که مطمین تر از کلید یا رمز هستند. در بخش کوچکى از یک کارت هوشمند دسته اى از این کارت ها حضور خواهند داشت.

۵- اطلاعات پزشکى:
اطلاعات ضرورى پزشکى بر روى کارت هاى هوشمند قرار خواهند گرفت تا در موارد اورژانس و همچنین عادى پزشکى مورد استفاده قرار گیرند. این امر به ویژه در هنگام بروز سوانح کاربرد بسیار مهمى خواهد یافت چرا که در اغلب این موارد شخص سانحه دیده بیهوش است و دسترسى به سوابق پزشکى و یا بستگان وى مستلزم صرف وقت غیرقابل تامینى خواهد بود. هم اکنون در کره جنوبى کارت هاى پزشکى درمانى به صورت جداگانه مورد استفاده قرار مى گیرند و علاوه بر ثبت و نگهدارى سوابق پزشکى، پرداخت هزینه درمان هم از طریق آنها انجام مى گیرد.

۶- پول الکترونیکى:
کارت هاى اعتبارى، کارت هاى خرید و همچنین پول الکترونیکى همگى برروى یک کارت هوشمند مى توانند جمع شوند تا یک شخص با جیبى خالى از پول و یا کارت هاى رنگارنگ به راحتى به خرید یا سفر برود. همچنین این قابلیت پیش بینى شده است که فعالیت هاى آن لاین اقتصادى دارنده کارت هوشمند نیز در کیوسک هاى مخصوصى به کارت هوشمند منتقل شود.

۷- تراشه:
قلب کارت هوشمند تراشه آن است و وسعتى در حدود ۲۵ میلى متر مربع دارد که از مدارات مجتمعى به همراه یک ماژول حافظه تشکیل شده است. نیروى لازم براى کار کردن این تراشه معمولاً به واسطه یک «میدان القایى» الکترومغناطیسى که کارت خوان آن را مهیا مى کند، تامین خواهد شد. البته در صورتى که کارت ها به صورت «همیشه روشن» مورد نیاز باشند مى توان این نیرو را توسط باترى بسیار کوچک ناخنى تامین کرد.

۸- پخش شخصى:
اگر این امکان به وجود آید که در حجمى کوچک بتوان یک وب سرور کوچک بى سیم را سوار کرد، این همان چیزى است که طراحان کارت هوشمند به آن «حباب دیجیتالى» مى گویند و امیدوارند تا با پیشرفت فناورى بتوانند آن را توسط یک کارت تامین کنند. در این صورت همیشه افراد مى توانند بخش خاصى از اطلاعاتشان را با دیگران به اشتراک بگذارند.

۹- انباره اطلاعات:
این بخش نیز چشم به راه آینده اى است تا فناورى ذخیره اطلاعات بتواند دست کم یک گیگابایت اطلاعات را در حجم کوچکى بر روى یک کارت ذخیره و بازیابى کند. بدین سان هر فرد مى تواند _ به جاى استفاده از حافظه هاى کمکى نظیر حافظه فلش _ به راحتى اطلاعات مورد نظر خود را حمل کند.

۱۰- بلیت الکترونیکى:
هم اکنون در بسیارى از کشورها مسافران به جاى ارایه بلیت براى استفاده از اتوبوس و مترو، کارت هاى مخصوص آنها را در کارت خوان قرار مى دهند و دستگاه از شارژ کارت ایشان مبلغ مورد نظر را کسر مى کند. کارت هاى هوشمند علاوه بر انجام این وظیفه در سایر پایانه هایى که هم اکنون در آنها بلیت ارایه مى شود (نظیر فرودگاه ها) نیز مى توانند به طرز مشابه مفید فایده باشند.
البته با این امکانات در یک کارت هوشمند مشکل بتوان کارت های بنزین ایران را هوشمند دانست البته با توجه به امکان دستکاری و کرک کارتها( شکستن قفل امنیتی) فکرمیکنم از معماری بسته اطلاعات و کارتهای الکترونیکی مانند عابر کارت استفاده شود که تنها حاوی یک کد شماره شناسایی است و بعد تمام اطلاعات از سرور یا همان کامپیوتر مرکز اخذ شود!

 


مطالب مشابه :


کارت سوخت

کارت سوخت: کارت سوخت کارت مشروط به ارسال درست پسورد توسط دستگاه ریدر است واز رطرفی با




بهترین روش برای سوزاندن 500 کالری در روز

مردمانی که فقط 5 /1 تا 2 ساعت در طول روز می خوابند نمی توانند در سوزاندن آنلاین آپلود کارت




تولید انرژی

کارت شارژ در جهان از سوخت ذغال سنگ، 10 درصد از برق نیاز به سوزاندن مقدار




آسانترین راه لاغری باچربی سوزها

رو مغز سوزاندن . کارت شارژ ایرانسل و همراه اول دریافت کنید فروشگاه آنلاین ما




علمی

ورزش و غذا خوردن مناسب نتایج بسیار خوبی را در برابر سوزاندن سوخت و ساز بدن آنلاین کارت




خاکشیر

افزایش سوخت و ساز بدن با این خوردنی کارت شارژ چت بازی آنلاین




در فوتبال آنلاین باشید+لینک دانلود

☀ کهکشان عشق ☀ در این وبلاگ هر بیننده با هر سلیقه ای ء مطالب جالب و آموزنده را مشاهده می کند.




پخش آنلاین شبکه های رادیو و تلویزیون

پخش آنلاین شبکه های رادیو و




لینکدونی دوستيابي و همسريابي مربوط به هر شهر ، دوستيابي كردها خصوصا سنندجي ها ، پاتوق ، دوست يابي تل

موسیقی آنلاین، نیازمندیها علی صادقی ، سوزاندن چربی هک کارت سوخت




مطالعات اجتماعی

در نيروگاه های حرارتی با سوزاندن سوخت های فسيلی طرز ساخت چند نوع کارت مترجم متون آنلاین.




برچسب :