بنزین سهمیه ای....

NewsImage.aspx?id=122888&filename=51.jpg روش نادرست بنزين زدن باعث کسر ۴ تا ۵ ليتري بنزين از ذخيره کارت مي شود

آنچه شما خواسته ايد

اين گزارش بنا به درخواست چندتن ازشهروندان عزيز که خواستارپي گيري موضوع شده بودند تهيه شده است .

کسر ۳ تا ۴ ليتر از سهميه بنزين کارت هاي سوخت خودروها در هر بار سوخت گيري اتفاقي است که اين روزها سوال هاي زيادي را در خصوص نحوه کار نرم افزار کارت هوشمند سوخت ايجاد کرده است. موضوعي که باعث گلايه بسياري در اين رابطه شده است.

گلايه ها

«محمدباقري» مالک خودرو پژو اس دي در اين رابطه مي گويد: در پايان سوخت گيري در پمپ بنزين خيابان «شهيد قره ني» از سوي سامانه هوشمند سوخت باقي مانده بنزين در کارت من ۲۰ ليتر بود اما در مراجعه بعدي به پمپ بنزين مقدار باقي مانده تنها ۱۶ ليتر اعلام شد.

«عليرضا گوهري» مالک خودروي پرايد نيز مي گويد: بعد از پايان سوخت گيري مقدار سهميه باقي مانده در کارت سوخت ۱۰۰ ليتر بود اما در مراجعه بعدي قبل از برداشتن نازل، مقدار بنزين کارت سوخت من ۹۵ ليتر اعلام شد. هنوز هم نمي دانم اين ۵ ليتر چگونه از سهميه کارت من کسر شده است.

«حميد دمان» مالک خودروي پرايد که در جايگاه قره ني درحال سوخت گيري است در اين ارتباط مي گويد: هر بار که براي سوخت گيري به پمپ بنزين مراجعه مي کنم مي بينم که ۲ تا ۳ ليتر از کارت سوخت من کسر شده است. هنوز هم دليل اين موضوع را نمي دانم.

«علي آزادنيا» مالک خودروي پژو پارس هم که در حال سوخت گيري در پمپ بنزين «آبکوه» است مي گويد: کسر سهميه بنزين از کارت سوخت يک اتفاق عادي شده است. يک بار به خاطر اشتباه وارد کردن رمز عبور کارتم ۴۰ ليتر از سهميه کارتم کسر شد.

«حسين بزازي» مالک خودروي پرايد هم مي گويد تاکنون طي ۲ بار سوخت گيري از کارت سوختم ۱۵ ليتر کسر شده است.

جايگاه داران هم تاييد مي کنند

«ابوالقاسم حميد» مدير يک جايگاه سوخت گيري با تاييد کسر مقداري از سهميه کارت سوخت مالکان خودرو دليل اين امر را استفاده نادرست از سيستم عنوان مي کند.

وي در اين ارتباط به ما مي گويد: اگر فرد قبل از قراردادن نازل در جايگاه نسبت به خارج نمودن کارت سوخت اقدام کند در آن صورت سيستم به شکل خودکار ۳ تا ۴ ليتر از سهميه خودرو کسر مي کند.

وي همچنين مي افزايد: علاوه بر اين اگر شخصي نازل را در جاي خود قرار دهد و به سرعت و قبل از زدن دکمه پرداخت نقدي کارت سوخت خودش را خارج کند باز هم به همين مقدار از سهميه کارت سوختش کسر مي شود.

همچنين «حسين شيرکوبي» از پرسنل جايگاه «آبکوه» مي گويد قطع برق به هر دليلي باعث کسر ۳ تا ۴ ليتر از سهميه سوخت خودروها مي شود.

البته وي مدعي است اين کسر سهميه به حساب ستاد مديريت و حمل و نقل سوخت کشور مي رود و ربطي به جايگاه سوخت ندارد.

وي به همين دليل به مردم توصيه کرد حتما منتظر شوند تا ليتراژ از مانيتور کارتخوان محو شود و بعد، کارت سوخت شان را بيرون بکشند.

«شيرکوبي» کسر سهميه بنزين در صورت عدم انتخاب گزينه نقدي را در هنگام سوخت گيري رد کرد و اظهار داشت: گزينه بانک و کيف پول که پس از پايان سوختگيري در نمايشگر دستگاه ظاهر مي شود، براي کساني است که مي خواهند پرداخت الکترونيکي را انتخاب کنند ولي افراد ديگر اگر در طول ۵ ثانيه اين گزينه را انتخاب نکنند سيستم خود به خود گزينه نقدي را انتخاب مي کند.

توضيحات مديران نفتي

با اين حال مديران شرکت پالايش و پخش فرآورده هاي نفتي درباره کسر سهميه بنزين خودروهاي شخصي مسائلي را مطرح مي کنند. مدير روابط عمومي شرکت ملي پخش فرآورده هاي نفتي ايران در اين خصوص اظهار مي دارد: به دليل افزايش امنيت و عمر کارت هاي هوشمند سوخت به دارندگان اين کارت ها توصيه مي شود در زمان سوخت گيري مراحل را به دقت رعايت کنند.

«محمد ناصري» در گفت وگو با ايرنا با اشاره به اين که در جايگاه هاي عرضه سوخت در کنار نازل برچسب نحوه مراحل سوخت گيري درج شده است ، مي گويد: از آن جايي که سيستم براي محاسبه ميزان برداشت بنزين نياز به اندکي زمان دارد از اين رو چنان چه فرد زودتر از موعد کارت سوخت خود را بردارد سه الي چهار ليتر بنزين از کارت وي کسر مي شود.

«فريد عامري» مدير عامل شرکت ملي پخش فرآورده هاي نفتي بر لزوم طي کردن کامل مراحل سوخت گيري از سوي رانندگان تاکيد دارد و مي گويد: در صورتي که پيش از آن که کارت در دستگاه قرار گيرد، نازل آن برداشته شود يا قبل از اتمام سوخت گيري و گذاشتن نازل در جايگاه خود، کارت از دستگاه خارج شود، به دستگاه پالسي مبني بر شروع يا اتمام سوخت گيري داده نمي شود و در نتيجه، مقاديري بنزين از سهميه فرد بيش از آن چه استفاده کرده است، کسر مي شود.

به گفته وي، در اين شرايط طبق تعريفي که قبلا براي دستگاه شده است، سيستم شروع به کاهش چهار ليتر از سهميه فرد در هر مرحله سوخت گيري مي کند.

«عامري» تاکيد دارد که قطع سوخت گيري به معناي کم کردن سهميه نيست بلکه تنها کاري که باعث مي شود سهميه کسر شود همان استفاده اشتباه از نازل در تلمبه ها است.

مدير عامل شرکت ملي پخش فرآورده هاي نفتي يادآور مي شود: براي استفاده از کارت هوشمند سه روش وجود دارد که در کارت هاي هوشمند سوخت کشور ساده ترين و مطمئن ترين روش انتخاب شده است و براساس آن «يک صدم يک صدم» ميزان کاهش سوخت هنگام سوخت گيري نشان داده مي شود.

وقتي کارت سوخت را در دستگاه قرار مي دهيم در همان ابتدا ۴ ليتر از سهميه کسر مي شود و اگر مصرف کننده پس از زدن کمتر از ۴ ليتر به هر دليل کارت خود را از دستگاه بيرون بکشد يا قبل از قرار دادن کارت در دستگاه، نازل را بردارد و برعکس، دستگاه به طور خودکار آن ۴ ليتر را از سهميه ذخيره شده او کم خواهد کرد.

«عامري» با تاکيد بر اين که کسر سهميه ياد شده به نوعي در مورد همه نوع کارت هاي هوشمند اعمال مي شود، از رانندگان مي خواهد هنگام سوخت گيري درجايگاه ها نهايت دقت را به عمل آورند زيرا رعايت نکردن ترتيب مراحل سوخت گيري به کسر ۴ ليتري سهميه بنزين آن ها منجر مي شود.

«عامري» مدير عامل شرکت ملي پخش فرآورده هاي نفتي نيز فرآيند سوخت گيري و پرداخت هزينه آن را دو گزينه کاملا جداگانه مي داند و مي گويد که جريمه کسر بنزين فقط در مرحله سوخت گيري رخ مي دهد و تاثيري در نحوه پرداخت هزينه ندارد.

او توضيح مي دهد: هنگامي گزينه هاي نقدي و غيرنقدي همچون بانک و کيف پول روي صفحه نمايشگر پمپ ظاهر مي شود که مصرف کننده بنزين مورد نياز خود را زده و نازل در جاي خود قرار گرفته باشد. در اين مرحله، سوخت گيري به طور کامل پايان يافته و در نتيجه گزينه هاي نقدي، کيف پول و بانکي روي صفحه نمايشگر ظاهر مي شود.

«عامري» به مردم اطمينان مي دهد که اصلا نگران کسر سهميه خود در صورت انتخاب اشتباه گزينه هاي ياد شده نباشند چون در اين زمان، مرحله سوخت گيري به طور کامل پايان يافته و نرم افزار نصب شده ميزان سوخت مصرفي را نشان داده است.

به گفته وي، مشاوران چيني طراحي نرم افزارکارت هوشمند سوخت، وجود اين برنامه در کارت سوخت را به منظور افزايش ايمني و طول عمر کارت ضروري دانسته اند و چنان چه اين روش اعمال نشود، ممکن است کارت هاي سوخت از عمر چند هفته اي برخوردار شوند و باعث اخلال در سيستم سوخت رساني کشور يا بروز مشکلاتي براي شهروندان شود.

ديگر مشکلات کارت سوخت

اما، آن چه گفته شد، همه داستان مربوط به کارت سوخت و مسائل پيرامون آن نيست. يک کارشناس آشنا به امور فني سيستم مديريت سوخت درکشور در اين باره مي گويد: به رغم تلاش هاي شبانه روزي مجريان طرح سهميه بندي سوخت و گستردگي آن ، اين سيستم هم از نظر نرم افزاري و هم سخت افزاري از ضعف پشتيباني رنج مي برد.

خبر آنلاين به نقل از وي که مي خواهد نامش فاش نشود، توضيح مي دهد: دستگاه هاي کارتخوان تعبيه شده در جايگاه هاي پمپ بنزين متاسفانه در گرما يا سرماي شديد دچار مشکل عدم ارتباط با مرکز مي شود.

وي مي افزايد: در چنين شرايطي، جايگاه هاي پمپ بنزين دچار مشکلات عديده مي شوند و به خصوص جايگاه هايي که تعداد نازل هاي سوخت  رساني آن ها کم است، با ازدحام و فشار رواني خيل خودروهاي متقاضي سوختگيري دچار اختلال و مشکلات بيشتري خواهند شد. اين کارشناس سيستم مديريت سوخت، کمبود قطعات دستگا ه هاي نصب شده در جايگاه هاي پمپ بنزين را از ديگر مشکلات صاحبان اين جايگاه ها برمي شمارد و مي گويد: علاوه بر اين، مکانيسمي که براي نحوه سوخت گيري با کارت پيش بيني شده است براي اقشاري مانند رانندگان تاکسي، صاحبان تاکسي بارها، مسافرکش هاي شخصي و امثال آن ها خود به خود مشکل آفرين است.

به گفته وي، در شرايطي که روزانه ده ها کارت سوخت در درون کارت خوان جايگاه هاي پمپ بنزين جا گذاشته  مي شود و صاحبان آن ها براي پس گرفتن آن ها مراجعه هم نمي کنند، چه انتظاري است که بايد هنگام سوخت گيري مراحل استفاده از کارت سوخت را دقيقا رعايت کنند.

وي باطل شدن کارت هاي سوخت جا مانده در جايگاه ها را بعد از گذشت ۱۰ روز، اجحاف در حق مردم مي داند و تصريح مي کند: افرادي که کارت سوخت شان باطل مي شود يک ماه بايد منتظر بمانند تا کارت جديد براي آن ها صادر شود و آن ها در اين مدت مجبورند از بنزين ۷ هزار ريالي استفاده کنند.

آن چه که در هنگام سوخت گيري بايد رعايت کنيم

سوال پيرامون کارت هوشمند سوخت زياد است که شايد کسر سهميه سوخت، وجود ليست سياه براي کارت هاي سوخت، چگونگي پرداخت بهاي سوخت با کارت عابر بانک يا کيف الکترونيکي، اقدام براي کارت سوخت گم يا معيوب شده و چگونگي تغيير رمز کارت سوخت از مهم ترين اين سوالات باشد. با وجود اين که پروژه کارت هوشمند سوخت از تيرماه سه سال پيش اجرايي شده، اما همچنان براي برخي افراد در اين زمينه ابهاماتي وجود دارد که پرداخت الکترونيکي بهاي سوخت نيز به حجم اين سوالات افزوده است. در اين بخش اطلاعات مهمي که هر فردي براي سوخت گيري خودرو بايد از آن اطلاع داشته باشد، ارائه مي شود.

اگر مي خواهيد از سهميه کارت سوختتان کسر نشود، بايد بعد از قرار دادن نازل در محل آن و مشاهده پيغام «لطفا کارت خود را برداريد» کارت هوشمند سوخت را از کارت خوان خارج کنيد. هم چنين به منظور محاسبه دقيق ميزان سوخت دريافتي تا پايان سوخت گيري و مشاهده عبارت «کارت را برداريد» در صفحه نمايش از برداشتن کارت خودداري کنيد.

از نظر فني پرداخت الکترونيک بهاي سوخت ارتباطي با سهميه کارت هوشمند سوخت ندارد و چنانچه فرآيند سوخت گيري به نحو صحيح انجام شود، هيچ گونه مشکلي از جمله کسر سهميه به وجود نخواهد آمد.

با توجه به اين که جدول دفعات سوخت گيري تغيير نکرده است، تنها مي توانيد به ميزان حداکثر ۶۰ ليتر در هر دفعه از سوخت يارانه اي يا آزاد با محدوديت ۳ بار در روز براي خودروهاي شخصي و دو بار در روز براي خودروهاي عمومي استفاده کنيد. پس با فعال شدن نرخ دوم (اتمام سهميه ۱۰۰ توماني يا آغاز سهميه ۴۰۰ توماني) خودرو سواري در صورتي که در آن روز سه بار سوخت گيري کرده باشيد، ديگر نمي توانيد در آن روز براي بار چهارم سوخت گيري کنيد.

مصرف کنندگان مي توانند پس از اتمام سهميه بنزين يارانه اي، بدون نياز به کارت آزاد جايگاه دار با وارد کردن مجدد کارت هوشمند سوخت، بنزين مورد نياز خويش را به نرخ آزاد و حداکثر تا ۵۰۰ ليتر در ماه دريافت کنند.

قبل از هر چيز شما بايد از طريق يکي از پوزهاي بانک ملت، کارت هوشمند سوخت وسيله نقليه را با کارت بانکي لينک کنيد. سپس پرداخت الکترونيکي بهاي سوخت در جايگاه به ترتيب زير صورت مي گيرد:

۱ - کارت هوشمند سوخت را داخل کارت خوان قرار دهيد.

۲ - در صورت داشتن رمز آن را وارد کنيد.

۳ - درپوش باک وسيله نقليه را باز کنيد.

۴ - نازل را برداشته سوخت گيري کنيد.

۵ - نازل را به صورت صحيح در جاي خود قرار دهيد.

۶ - براي پرداخت الکترونيکي گزينه بانکي را انتخاب کنيد.

۷ - رمز کارت بانکي خود را وارد کنيد.

۸ - در صورت وجود هرگونه اشکال (کافي نبودن مبلغ حساب، قطع شبکه شتاب بانکي) در اين مرحله مي توانيد هزينه سوخت گيري را نقدا پرداخت کنيد.

۹ - پس از مشاهده عبارت (کارت را برداريد) کارت هوشمند سوخت خود را از کارت خوان خارج کنيد.

در هنگام فروش وسيله نقليه و تحويل کارت هوشمند سوخت به مالک جديد از طريق پوزهاي مربوطه نسبت به لغو لينک کارت هوشمند سوخت و کارت بانکي خودتان اقدام کنيد تا مالک جديد بتواند با کارت بانکي خود، کارت هوشمند سوخت خود را لينک کند، در غير اين صورت عواقب ناشي از آن متوجه شما مي شود.

براي پرداخت بهاي سوخت با کيف الکترونيکي که بدون اتصال کارت شتاب بانکي و تنها با کارت هوشمند سوخت صورت مي گيرد، بايد کارت هوشمند سوخت را قبل از سوخت گيري در يکي از مراکز پشتيباني کارت هوشمند سوخت، جايگاه هاي عرضه فرآورده نفتي، پايانه هاي حمل و نقل يا دفاتر خدمات ارتباطي شارژ کند. در اين روش محدوديتي در انتخاب بانک نيست، ضمن اين که ميزان شارژ از طريق اين سيستم تا سقف يک ميليون تومان است.

در صورتي که کارت هوشمند سوخت در جايگاه جا مانده باشد، جايگاه داران، کارت هاي هوشمند سوخت جامانده را به مناطق شرکت ملي پخش فرآورده هاي نفتي ايران تحويل مي دهند. براي پيگيري و دريافت کارت مي توانيد به منطقه پخش فرآورده هاي نفتي مربوطه مراجعه کنيد و در غير اين صورت بايد سريعا کارت را باطل کنيد.

در صورتي که کارت هوشمند سوختي را پيدا کرديد نيز بايد به مناطق شرکت ملي پخش فرآورده هاي نفتي ايران مراجعه و کارت هوشمند سوخت را به رئيس يا مسئول مربوطه تحويل دهيد؛ در غير اين صورت کارت هوشمند سوخت را داخل نزديک ترين صندوق پست بيندازيد.

چکيده گزارش

نرم افزاري شدن سيستم و به کارگيري کارت سوخت هوشمند ابهام هايي را در هنگام سوخت گيري پيش روي رانندگان قرارداده بود که با افزايش قيمت بنزين موضوع کسر از سهميه بنزين بدون مصرف آن دغدغه جديدي شده است. برخي رانندگان مدعي هستند که در هنگام سوخت گيري ۳ يا ۴ ليتر از موجودي کارت سوخت آنان بيش از ميزان سوخت گيري کسر شده است و برخي جايگاه داران هم اين موضوع را تاييد کرده اند و البته دليل آن را استفاده نادرست از سيستم اعلام کرده اند. در اين گزارش گلايه هاي دارندگان کارت سوخت و پاسخ هاي مسئولان نفتي انعکاس يافته است و نکاتي درباره چگونگي استفاده صحيح از کارت هاي سوخت بيان شده است. به نظر مي رسد کسر از سهميه سوخت افراد آن هم به خاطر استفاده نادرست به ضعف اطلاع رساني متوليان و مديران نفتي برمي گردد چرا که آموزش استفاده صحيح از کارت هاي سوخت و هشدارهاي لازم مي توانست جلوي اين مشکل و برخي سوء استفاده هاي بعدي را بگيرد.

http://www.khorasannews.com


مطالب مشابه :


سهميه بسيجي فعال در دانشگاه آزاد

سهميه بسيجي فعال در دانشگاه آزاد نگاهي به كارنامه دانشگاه آزاد يك بسيجي فعال




کارنامه های قبولی با سهمیه بسیجی فعال در کنکور دانشگاه آزاد سال90

دانشگاه آزاد این خانم با استفاده از سهمیه بسیجی فعال در مرحله تکمیل ظرفیت توانسته




تصویر کارنامه دانشگاه آزاد با استفاده از سهمیه

مشاوره تحصیلی به اینجانب مراجعه می نمایند و به دلیل اشتغالم در دانشگاه آزاد سهمیه




چگونگي استفاده از سهميه بسيج در كنكور

کد شهرها و سهمیه كنكور دانشگاه آزاد در تمام براي كنكور دانشگاه آزاد را نمايد




شرایط استفاده از سهمیه ایثارگران و بسیجیان در کنکور ارشد دانشگاه آزاد

مرکز آزمون دانشگاه آزاد اسلامی شرایط استفاده از سهمیه ایثارگران، رزمندگان و بسیجیان فعال




تراز اخرین فرد قبولی در رشته های پزشکی دندان پزشکی و داروسازی آزاد با سهمیه بسیج فعال در کنکور 93

و داروسازی آزاد با سهمیه بسیج آزاد با سهمیه بسیج فعال در 93 دانشگاه آزاد:




پرسش و پاسخ کنکوری ها

میخواستم از سهمیه بسیج فعال در باسلام من در تاریخ 31/6/1388 در دانشگاه آزاد




سهمیه فرزندان بالای 50درصد دردانشگاه آزاد نهایی شد.

از امتیازات سهمیه دانشگاه آزاد حذف کد رهگیری در محل دانشگاه آزاد اسلامی و بسیج شهید




بنزین سهمیه ای....

بنزین سهمیه ای . - - بسیج . بسیج خواهران دانشگاه اي يا آزاد با محدوديت ۳ بار در روز




انتخاب رشته کاردانی به کارشناسی دولتی و دانشگاه ازاد سال 91

اگر سهمیه بسیج را برای دانشگاه ازاد گرفته اید فراموش نکنید در برای دانشگاه ازاد ریسک




برچسب :