منابع کارشناسی ارشد مهندسی صنایع

منابع کارشناسی ارشد مهندسی صنایع - مطالب روز - مدیریت صنعتی-دولتی-بازرگانی .حسابداری و مالیات"> مدیریت - منابع کارشناسی ارشد مهندسی صنایع

  مدیریتمطالب روز - مدیریت صنعتی-دولتی-بازرگانی .حسابداری و مالیات  
منابع کارشناسی ارشد مهندسی صنایع منابع کارشناسی ارشد مهندسی صنابع - صنایع

تحقيق در عمليات:

تحقيق در عمليات (بازارا)



آمارو احتمالات مهندسي

مباني احتمال شلدون راس، حل مسائل شلدون راس

آمار رياضي (والپول)، مباني آمار (هاشم محلوجي)



طرح‌ريزي واحدهاي صنعتي

كتاب طرح‌ريزي واحدهاي صنعتي تأليف حسين جعفري انتشارات پردازش

كتاب طرحريزي واحدهاي صنعتي (آصف وزيري) (اپل)



کنترل موجودی :

برنامه‌ريزي و كنترل توليد و موجودي‌‌ها دكتر فاطمي‌قمي (انتشارات اميركبير)

برنامه‌ريزي كنترل موجودي (پردازش)



زبان تخصصي

هندبوك مهندسي صنايع و زبان تخصصي دانشجويان مهندسي صنايع

كتاب‌‌هاي زبان تخصصي مهندسي صنايع (سمت)


دکتر صداقت

 

منابع کنکور کارشناسی ارشد مهندسی صنایع:

خوشبختانه رشته مهندسی صنایع در چند سال اخیر از اهمیت وموقعیت بالایی برخوردار گردیده است و اغلب فارغ التحصیلان این رشته به سرعت و سهولت جذب بازار کار می گردند. با توجه به روند روبه رشد تعداد فارغ التحصیلان این رشته در مقطع کارشناسی ضرورت تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد این رشته در جهت کسب جایگاه های برتر شغلی وآشنایی عمیقتر با دستاوردهای جدید مهندسی صنایع و در نهایت زمینه ورود به مقاطع بالاتر و حضور در عرصه های دانشگاهی مضاعف گردیده است . ادامه تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد این رشته نه تنها برای مهندسین صنایع بلکه برای فارغ التحصیلان رشته های دیگر فنی _مهندسی از اهمیت فوق العاده ای برخوردار است . چرا که موجبات ورود به عرصه های مدیریتی و سیستمی را برای فارغ التحصیلان فراهم می نماید . البته باید خاطر نشان کرد مسئله کارشناسی ارشد یک  مسئله ای است که باید بصورت همه جانبه و کاملا سیستماتیک به آن نگاه کرد برای مثال اگر کسی توانایی کار در کارخانه را دارد با همان مدرک لیسانس نیز می تواند به موفقیت های زیادی دست پیدا کند و چه بسیار فارغ التحصیلانی که با مدرک لیسانس خیلی بهتر از افرادی با مدارج علمی بالاتر می توانند در بازار کار عمل کنند . زیرا یک فارغ التحصیل مقطع کارشناسی مهندسی صنایع باید علاوه برمسائل علمی خیلی از فاکتورهای دیگر را  نیز برای موفقیت در بازار کار داشته باشد (البته این مسئله در تمامی رشته ها صدق می کند ولی با توجه به اینکه یک مهندس صنایع خوب باید فاکتورهایی از قبیل مدیریت خوب و مخصوصا روابط عمومی عالی را دارا باشد لذا این گونه مسائل در مورد یک مهندس صنایع بیشتر به چشم می آید).

ولی صد البته در شرایطی برابر, اشخاصی که مدرک کارشناسی ارشد دارند از جهت پذیرش یک سرو گردن بالاتر از آنهایی هستند که دارای مدرک لیسانس می باشند.(مگر اینکه پارتی بازی در میان باشد که آن موقع دیگر به مدرک لیسانس نیز نیاز نمی باشد!)

ویژگی‌های مهندس صنایع

یک مهندس صنایع باید:

  • تفکر فراگیر داشته باشد تا بتواند با نگرشی سیستماتیک اجزائ سیستم را مورد بررسی و تجزیه و تحلیل قرار داده و به هم مرتبط سازد.
  • خلاقیت داشته باشد تا بتواند با توجه به اطلاعات خود (که مانند اقیانوسی از فنون و اطلاعات به عمق نیم متر است) به بهبود سیستم جاری و یا ارائه طرحی نو بپردازد.
  • یک رهبر گروه باشد تا بتواند علاوه بر طرح‌ریزی سیستم مورد نظر پیاده‌سازی و اجرا را نیز پی‌ریزی نموده و نقش رهبری گروه‌ها را به خوبی ایفا کند.
  • مدیریت زمان داشته باشد تا بتواند با توجه به اهمیت زمان در کارهای اجرایی خدمات و کالا‌ها را با کیفیت عالی و در حداقل زمان ممکن ارائه دهد.
  • ارتقا دهنده بهره‌وری باشد تا به جای در جا زدن در جای خود و اکتفا به وضعیت فعلی با دانش خود سعی در افزایش بهره‌وری و بهبود وضعیت کاری (هرچند کوچک) بنماید .

مهندس صنایع علاوه بر موارد بالا باید خصوصیات رفتاری زیر را نیز در کار خود داشته باشد: صداقت امانت و قابلیت اعتماد در کار فعالیت و سعی و کوشش پیوسته مراعات محرمانه بودن اطلاعات کسب شده در طول انجام کار ارائه تحلیل‌های مالی و اطلاعات صحیح و کامل و به موقع و در صورت اشتباه شدن اقدام فوری نسبت به تجدید و تعویض آن‌ها و نظارت و مراقبت مسئولانه از تمام منابع و دارایی‌های سپرده شده و تبعیت از تمامی قوانین جاری و آئین نامه‌های اجرایی حاکم. یک مهندس صنایع فعالیت ها‌یی همچون: انتخاب و طراحی فرایند‌های ساخت , طراحی تسهیلات فیزیکی, طراحی و گسترش سیستم‌های برنامه‌ریزی و کنترل برای توزیع کالاها و خدمات, تولید, کنترل موجودی و کیفیت, تعمیر و نگهداری ماشین‌آلات کارخانه، مدیریت پروژه, بررسی فنی و اقتصادی و بهینه‌سازی سیستم و سایر فعالیت‌های مربوطه را می‌تواند انجام دهد. یک مهندس صنایع در سیستم‌ها , مؤسسات و حرفه‌هایی همچون:
تولید, کشت و صنعت, کارخانجات, خدمات مشاوره‌ای, بانکداری, صنعت بیمه, شرکت‌های هواپیمایی, کشتیرانی, بیمارستان‌ها, خدمات شهری, استادیوم‌های ورزشی و یا هر مکان دیگری که نیاز به برنامه‌ریزی و هدایت و ارتقاء بهره‌وری دارد می‌تواند انجام وظیفه کند.

مهندسی صنایع در یک نظرسنجی جهانی با توجه به فاکتورهایی از قبیل درآمد, وجهه‌ی اجتماعی, موقعیت شغلی و .. به عنوان بهترین رشته‌ی مهندسی در بین سایر رشته‌های مهندسی انتخاب شده است. بر گرفته از : IEESOLUTIONS MAY-1999

زمینه های کاری مهندسی صنایع


مدیریت تولید Manufacturing management

از آن‌جایی که اعتبار هر کشور صنعتی به توانایی آن کشور در تولید موثر بستگی دارد در کشورهای صنعتی به این گرایش توجه بسیاری می‌شود. مهندسان تولید در راستای کسب مزیت‌هایی در رقابت‌های جهانی از مهندسی شیمی، مهندسی مکانیک و اقتصاد همراه با مهندسی صنایع بهره می‌گیرند تا مسایل طراحی توسعه و اجرای عملیات سیستم‌های تولیدی پیشرفته را به طور موثر حل کنند.

مدیریت مهندسی Engineering management

در چند دهه اخیر این زمینه پیشرفت زیادی داشته است. دلیل این پیشرفت را در سه سطح می‌توان دید. درسطح ملی تلاش برای رهبری تکنولوژیکی که از کمبود مواد اولیه بهره‌وری پایین و افزایش رقابت بین‌المللی ناشی می‌شود توسعه تکنولوژی‌های جدید و مدیریت سیستم‌های تکنولوژی را ایجاب می‌کند. در سطح صنعت مدیریت بدون مهندسی با مشکل روبرو شده‌است و نقش مهم مهارت‌های مهندسی واطلاعات در مدیریت سیستم‌های مهندسی مشهود است. در سطح فردی مهندسانی که در نتیجه‌ی موفقیت‌های فنی‌شان به مدیریت کشیده می‌شوند هر چقدر هم از نظر فنی قوی باشند برای رویارویی با پیچیدگی‌های مسيولیت مدیرت آماده نیستند.

سیستم‌های تولیدی Production systems

این زمینه بر روی طراحی و کنترل تولید توزیع و سیستم‌های خدماتی تاکید دارد و شامل طراحی کارخانه، طراحی حمل ونقل، برنامه‌ریزی تولید کنترل موجودی و برنامه‌ریزی و کنترل تولید و توزیع می‌باشد.

مهندسی مالی Financial engineering

مهندسی مالی برای کسانی که مایل به كار بانکداری، مدیریت مالی و امور مشاوه‌ای مالی هستند طراحی شده‌است.آموزش در این زمینه شامل فرآیندهای احتمالی بهینه‌سازی محاسبات و بازارهای مالی و کاربرد آنها می‌باشد.

مهندسی کیفیت Quality engineering

به دلیل رقابت روز افزون بین‌الملی که توجه به بهبود کیفیت محصولات و خدمات را اجتناب ناپذیر ساخته است و به دلیل پیچیدگی روزافزون سیستم‌های تولیدی و خدماتی كنونی، مهندسان بايد بتوانند با ابزارهای فنی و مدیریتی سیستم‌های کیفیت را اجرا و هدایت کنند. گرایش مهندسی کیفیت در مهندسی صنایع تلاش درجهت تربیت چنین افرادی دارد. آموزش در این زمینه برمبنای بهبود کیفیت، استراتژی‌های کیفیت سازمانی و روش‌های آماری تاکید دارد.

مهندسی سیستم‌های اطلاعاتی Information systems engineering

این گرایش برای کسانی طراحی شده است که مایل به یادگیری مهارت‌های مهندسی و مدیریتی با تاکید بر سیستم‌های اطلاعاتی و محاسباتی هستند علاقه‌مندان به این گرایش با توانایی‌های نظیر برنامه‌نویسی کامپیوتر و مهارت‌های مربوط به سیستم های اطلاعاتی و آشنایی با نرم‌افزارهای متفاوت قادرند سیستم‌های اطلاعاتی را برای کنترل زنجیره عرضه تولید و تجارت طراحی کنند.
به جز اين زمینه‌های شغلی بيشترین حیطه کاری مهندسین صنایع (به خصوص در کشورمان ایران) کارخانجات و سازمان‌های تولیدی می‌باشد.

  • دامنه‌ی حیطه‌های کاری مهندسی صنایع به سرعت با گذشت زمان گسترش یافته و زمینه‌های کاری مهندسی صنایع روز به روز افزایش می‌يابد.

پس از این مقدمه در این مبحث سعی برآن شده که اولا شما را هرچه بهتر با گرایش های کارشناسی ارشد مهندسی صنایع آشنا سازیم ثانیا منابع اصلی برای موفقیت در مسابقه تقریبا سخت(با توجه به پذیرش محدود)فوق لیسانس صنایع را برای شما بازگو نماییم.

مهندسی صنایع رشته‌ای است که با طراحی، بهبود و پیاده‌سازی سیستم‌‌های یکپارچه از افراد، مواد، اطلاعات، تجهیزات و انرژی مرتبط می‌باشد. این رشته بر پایه دانش تخصصی و تبحر در علوم ریاضی، طبیعی، اجتماعی و نیز قوانین و روش‌‌های تجزیه و تحلیل مهندسی و طراحی بنا شده است و می‌تواند به کمک این علوم و قوانین به تعیین، پیش‌بینی و ارزیابی نتایج حاصل از سیستم‌‌های یکپارچه بپردازد.

مقطع کارشناسی ارشد مهندسی صنایع عموماً 2 سال به طول می‌انجامد و سه گرایش دارد که عبارتند از:

۱-  گرایش مهندسی صنایع
۲- گرایش مدیریت سیستم و بهره‌وری
۳- گرایش سیستم‌‌های اقتصادی و اجتماعی

گرایش مهندسی صنایع بر پایه تکنیک های مهندسی بنا شده است و تحقیق در عملیات نقش کلیدی در این گرایش دارد.

گرایش مدیریت سیستم و بهره وری که برای مدیران سازمان ها و ارگان ها بسیار مفید می باشد، ستون آن بهره وری و راهبردهای بهبود سازمان است و بر پایه مطالعه این موارد بنا شده است.

گرایش سیستم های اقتصادی و اجتماعی فقط برای سایر داوطلبان رشته های فنی و ریاضی می باشد یعنی مهندسین صنایع نمی توانند در این گرایش شرکت کنند. هدف این گرایش نیز رسیدن به تکنیک بهینگی در جهت کاهش هزینه ها و افزایش سود در مسائل مختلف است و با ریاضی نیز سرو کار زیادی دارد.

منابع کارشناسی ارشد گرایش صنایع:

تحقیق در عملیات 1(مختار بازارا- حمدی طه ها- برنامه ریزی خطی دکتر آریانژاد)
تئوری احتمالات و آمار(مسائل تئوری احتمال راسل- تئوری احتمال اخوان نیاکی- آمار ریاضی والپول)
طرحریزی واحدهای صنعتی(کتاب آصف وزیری- کتاب حسین جعفری)
کنترل موجودی 1(کتاب مونت گومری – کتاب فاطمی قمی)
زبان عمومی و تخصصی(کتاب گرامر زبان برای کلیه رشته های ارشد تألیف وحید عسگری انتشارات کانون فرهنگی آموزی- کتاب لغت504- زبان انگلیسی 2 انتشارات کانون فرهنگی آموزش - کتب زبان تخصصی مهندسی صنایع)

منابع کارشناسی ارشد گرایش مدیریت سیستم و بهره وری:

تحقیق در عملیات 2(مختار بازارا- حمدی طه – لیبرمن)

ریاضیات عمومی‌1 و 2

معادلات دیفرانسیل(جلد 1 و 2 جورج توماس)

تئوری احتمالات و آمار(کتاب دکترآریانژاد و کتاب آمار توصیفی مدنی)

زبان عمومی تخصصی(کتاب گرامر زبان برای کلیه رشته های ارشد تألیف وحید عسگری انتشارات کانون فرهنگی آموزی- کتاب لغت504- زبان انگلیسی 2 انتشارات کانون فرهنگی آموزش- زبان تخصصی مدیریت یا صنایع)
معلومات عمومی مدیریت(مدیریت عمومی دکتر سید مهدی الوانی- اصول مدیریت کازمایر ترجمه اصغر زمردیان و مهرواژان)
منابع کارشناسی ارشد گرایش سیستم‌های اقتصادی و اجتماعی:

تحقیق در عملیات1و2(بازارا- دکتر مهرگان)

تئوری احتمالات و آمار(کتاب دکترآریانژاد و کتاب آمار توصیفی مدنی- تئوری احتمال راس)
ریاضیات عمومی‌1 و 2(حساب دیفرانسیل جلد 1 و2 جورج توماس)
زبان عمومی و تخصصی(زبان تخصصی اقتصاد و مدیریت و صنایع)
برنامه نویسی کامپیوتر(کتاب کنکور پاسکال و C و فرترن نوشته حمیدرضا مقسمی- کتاب مبانی برنامه نویسی کامپیوتر ویژه رشته صنایع نوشته حمیدرضا مقسمی)

ظرفیت پذیرش دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی صنایع کلیه دانشگاههای ایران:

دانشگاه /گرایش

 صنایع

سیستمهای اقتصادی و اجتماعی

مدیریت سیستم و بهره وری

روزانه

شبانه

روزانه

شبانه

روزانه

شبانه

صنعتی شریف

14

0

12

0

14

20

تهران

7

3

7

3

0

0

تربیت مدرس

5

0

9

0

8

0

صنعتی امیرکبیر

8

8

8

4

8

4

خواجه نصیر الدین طوسی

 

۵

2

0

0

0

۰

علم وصنعت

14

3

6

3

6

3

امام حسین (ع)

0

0

30

0

0

0

صنعتی اصفهان

6

3

5

2

0

0

بوعلی سینا_همدان

0

0

6

4

0

0

سازمان مدیریت صنعتی

0

0

0

0

15

0

موسسه عالی پژوهش در برنامه ریزی

0

0

15

0

0

0

موسسه آموزش عالی خاتم

0

0

0

0

23

0

علوم وفنون مازندران (غیر انتفاعی)

15

0

15

0

0

0

یزد

0

0

0

0

8

8

کیش(غیرانتفاعی)

0

0

0

0

15

0

آزاد واحد علوم و تحقیقات

0

0

20

0

0

0

آزاد واحد تهران جنوب

21

0

0

0

0

0

آزاد واحد قزوین

0

0

0

0

22

0

آزاد واحد اراک

0

0

0

0

21

0

آزاد واحد نجف آباد

21

0

0

0

14

0

آزاد واحد زاهدان

0

0

0

0

18

0

مجموع

116

19

133

16

172

35

 

 ١- تحقیق در عملیات ١ ( دکتر کوروش عشقی/ دانشگاه: شریف)

   ٢- تحقیق در عملیات  ( دکتر اشجری / آموزشگاه علمی پارسه)

   ٣- کنترل موجودی ( دکتر پورسعیدی/ آموزشگاه علمی پارسه)

   ۴- کنترل موجودی ( دکتر حیدری/ دانشگاه : علم و صنعت)

   ۵- طرح ریزی واحدهای صنعتی (دکتر اشجری/ آموزشگاه علمی پارسه)

   ۶- آمار و احتمال مهندسی  (دکتر گائینی/ آموزشگاه علمی پارسه


مطالب مشابه :


ظرفیت پذیرش دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی صنایع کلیه دانشگاههای ایران

ظرفیت پذیرش دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی صنایع کلیه دانشگاههای ایران:




کارشناسی ارشد مهندسی صنایع

مهندسی صنایع - کارشناسی ارشد مهندسی صنایع - ظرفیت پذیرش دانشگاه‌های سراسری در




ظرفیت پذیرش رشته مدیریت صنعتی در کارشناسی ارشد

مهندسی صنایع ظرفیت پذیرش رشته مدیریت صنعتی در کارشناسی ارشد دانشگاه محل تحصيل. ظرفیت




اخبار سایت

کنکور کارشناسی ارشد مهندسی صنایع سراسری و دانشگاه آزاد جزئی از ظرفیت دانشگاه




ظرفیت پذیرش دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی صنایع کلیه دانشگاههای ایران:

آزمون کارشناسی ارشد مهندسی دانشگاه مورد نظر ارشد مهندسی صنایع




ظرفیت پذیرش کارشناسی ارشد 88 رشته مهندسی صنایع

مهندسی صنایع ظرفیت پذیرش کارشناسی ارشد 88 رشته ارشد مهندسی برق دانشگاه آزاد




منابع کارشناسی ارشد مهندسی صنایع

منابع کارشناسی ارشد مهندسی صنایع دانشگاه /گرایش صنایع. آزاد واحد علوم و




آزمون کارشناسی ارشد مهندسی کشاورزی - علوم و صنایع غذایی

دانشجویان مهندسی صنایع آزمون کارشناسی ارشد مهندسی کارشناسي ارشد دانشگاه آزاد




کارشناسی ارشد مهندسی صنایع

کارشناسی ارشد مهندسی صنایع شرکت در آزمون دانشگاه آزاد) درسی در طول کارشناسی ارشد:




برچسب :