درخواست دکتر مهر محمدی از مجلس و دولت برای عدم کسر حقوق دانشجویان


دکتر مهر محمدی در نشست خبری با اصحاب رسانه:

از مجلس و دولت انتظار داریم در بودجه دانشگاه، ظرفیتی ایجاد کنند که ما را از اخذ هزینه دانشگاه از محل حقوق دانشجوها بی نیاز کند

attach201401109359844419083.jpgنشست خبری
  • نشست خبری
  • نشست خبری
  • نشست خبری
  • نشست خبری
  • نشست خبری
  • نشست خبری
  • نشست خبری
  • نشست خبری
  • نشست خبری
  • نشست خبری
  • نشست خبری
  • نشست خبری
  • نشست خبری
  • نشست خبری
  • نشست خبری
  • نشست خبری
  • نشست خبری
  • نشست خبری
  • نشست خبری
  • نشست خبری
  • نشست خبری
  • نشست خبری
  • نشست خبری
  • نشست خبری
  • نشست خبری
  • نشست خبری
  • نشست خبری
  • نشست خبری
  • نشست خبری
  • نشست خبری
  • نشست خبری
  • نشست خبری
  • نشست خبری
  • نشست خبری
  • نشست خبری
  • نشست خبری

در نشست خبری سرپرست و هیأت رئیسه دانشگاه فرهنگیان با اصحاب رسانه و پرسش و پاسخ با آنان، مطالب مهمی مطرح شد که از مهم ترین آن ها می توان به احتمال راه اندازی دوره کارشناسی ارشد برای معلمان از مهر ماه سال آینده؛ توسعه کرسی های آزاد اندیشی و پرورش نگاه نقادانه؛ ایجاد باشگاه پژوهشگران جوان در پردیس ها و هوشمندسازی دانشگاه اشاره کرد.

در بخش دوم نشست خبری صبح امروز که در سالن شهید رجایی سازمان مرکزی برگزار شد، پس از ارائه گزارش عملکرد صد روزه دانشگاه فرهنگیان، سرپرست و هیأت رئیسه این دانشگاه، به پرسش های خبرنگاران خبرگزاری ها و نشریات کشور، پاسخ دادند.

دکتر محمود مهرمحمدی، در پاسخ به این پرسشِ خبرنگار" پانا" که دانشگاه، برای جذب افراد خلاق و نهادینه شدن خلاقیت در وجود دانشجو معلمان،چه تدابیری اندیشیده، گفت: خلاقیت، یکی از اصلی ترین ویژگی های یک معلم مطلوب است؛ ما بخشی از این پدیده را اکتسابی و بخش دیگر را غیر اکتسابی می دانیم، همین وجه اکتسابی بودن خلاقیت، باعث شده تا این موضوع، در کانون توجه دانشگاه فرهنگیان قرار گیرد.

وی، با اشاره به فعالیت های صورت گرفته در دانشگاه فرهنگیان که منجر به نهادینه شدن خلاقیت در وجود دانشجو معلمان می شود، افزود: در وهله ی اول و در همه واحدهای درسی، مدرسان در شیؤه آموزشی خود، به نهادینه کردن این ویژگی در دانشجو معلمان، اهتمام خاصی دارند. خارج از کلاس درس نیز، فعالیت های اجتماعی و فرهنگی می تواند بیشتر از کلاس درس، منشاء بروز خلاقیت دانشجو معلمان شود. فراتر از آنچه گفته شد، دوره های کارورزی نیز، فرصت بکر و مغتنمی است که می تواند تئوری و عمل را با هم پیوند بزند و موجب بروز خلاقیت شود، به این ترتیب دانشجو معلمان در دوره کارورزی، به تمرین جرأت ورزی برای پرداختن به کارهای نو و بدیع می پردازند.

خبرنگار خبرگزاری" ایسنا "، در ادامه، از شرایط فرهنگیان برای ادامه تحصیل و تدابیر دانشگاه فرهنگیان برای رفع مشکل کمبود نیروهای انسانی ماهر در حوزه ورزش و سلامت پرسید که با این پاسخ از سوی سرپرست دانشگاه فرهنگیان، مواجه شد که یکی از مأموریت های روشن دانشگاه، بر اساس اساسنامه، ایجاد بستر مناسب برای آموزش فرهنگیان در قالب برنامه های کوتاه مدت و بلند مدت منتهی به مدرک است، اما از آنجایی که در این مدت، اولویت تعلیم و تربیت دانشگاه فرهنگیان، تربیت معلمان جدید بوده، تاکنون در این زمینه، کاری جدی صورت نگرفته است، این در حالی است که سیاست بهسازی نیروهای انسانی در دانشگاه به تصویب رسیده و منتظر تصویب این طرح، از سوی مراجع دیگر، مانند وزارت آموزش و پرورش هستیم.

وی، درباره کمبود نیروهای تربیت بدنی نیز، گفت: یکی از سیاست های دانشگاه، توسعه گرایش های تربیت بدنی است، به همین دلیل، در سال آینده در حوزه کارشناسی ارشد، پذیرش دانشجو معلم خواهیم داشت، ضمن اینکه برای رفع این کمبود، سهمی که برای دانشجویان تربیت بدنی در نظر گرفته ایم، نسبت به سایر رشته ها، سهم بیشتری است.

جایگاه طرح آمایش سرزمین در دانشگاه فرهنگیان، موضوعی بود که خبرنگار روزنامه " همشهری " مطرح کرد. وی، همچنین از تعداد کم دانشجو معلمان جدید نسبت به تعداد عنوان شده، پرسید و در ادامه با یادآوری مناظره دکتر مهرمحمدی با اسدی گرمارودی، پیرامون دانشگاه فرهنگیان، از تغییر دیدگاه دکتر مهرمحمدی نسبت به این دانشگاه تا مرحله قبول سرپرستی آن و در واقع دلیل این تناقض شد که دکتر مهرمحمدی پاسخ داد: من برای آمدن به دانشگاه و پذیرش این مسؤولیت، خودم هم با این پرسش مواجه بودم، کسی که دیدگاهش رفتن به سمت بهینه سازی پذیرش دانشجو است، چطور می تواند این مسؤولیت را بر عهده گیرد؟ در پاسخ، باید بگویم،به گمان من، این دانشگاه و مأموریت هایش باید محترم شمرده شود، اما برای تحقق این مأموریت ها، باید به بهترین شکل ممکن در جهت تأمین نیروهای انسانی آموزش و پرورش، وارد عمل شویم و این موضوع را باید به عنوان یک موضوع قابل بحث، در میان دلسوزان نظام و نخبگان تعلیم و تربیت کشور و در بین نهادهای سیاست گذار دنبال کنیم، بنده، پذیرفته ام که این دانشگاه، نهاد خوب و محترم و مغتنمی است، اما دیدگاه های خاص خود را دارم و در پی یافتن جوابی برای این پرسش هستم که مأموریت های این دانشگاه چطور می تواند به بهترین شکل ممکن تحقق پیدا کند.

دکتر ساکی در پاسخ به پرسش دیگر خبرنگار روزنامه همشهری، با بیان این مطلب که در حال حاضر 22 هزار دانشجوی دانشگاه فرهنگیان، معلم بوده و با اتمام دوره کاردانی، در مقطع کارشناسی تحصیل می کنند، از اجرای طرح آمایش سرزمین در این دانشگاه خبر داد و گفت: ما یک دستگاه مأموریت گرا هستیم و نیازهای ما را آموزش و پرورش تأمین می کند، بدون شک آن ها برای 4 سال آینده، برآورد نیرو دارند و ما نیز با توجه به همین برآورد نیرو، معلمان را متناسب با نیازهای جامعه در سال های آینده تربیت می کنیم.

وی، همچنین از شرط معدل و شرایط خاص جذب دانشجو معلم به عنوان اصلی ترین دلیل کاهش تعداد ورودی های جدید نام برد و افزود: به دلیل شرایط خاص جذب دانشجو معلمان مانند حداقل معدل 15، برخی متقاضیان موفق به دریافت حد نصاب ما شده و نتوانستند جذب دانشگاه فرهنگیان شوند.

خبرنگار اعزامی،" باشگاه خبرنگاران جوان "، در این نشست خبری، پرسید: اگر قرار است فقط فارغ التحصیلان دانشگاه فرهنگیان، جذب آموزش و پرورش شوند، چه توجیهی برای تداوم رشته های دبیری در دانشگاه های آزاد اسلامی و پیام نور، وجود دارد؟

سرپرست دانشگاه فرهنگیان، خود، پاسخ به این پرسش را بر عهده گرفت و گفت: واقعیت این است که با تأسیس دانشگاه فرهنگیان، ضروری است در نقشه آموزش عالی علوم تربیتی کشور تغییری ایجاد شود، با تأسیس این دانشگاه، اکولوژی علوم تربیتی در کشور، دستخوش تغییراتی شده و در نظر داریم با برگزاری جلسات هم اندیشی با رؤسای دانشکده های علوم تربیتی، به یک نقشه تازه در علوم تربیتی کشور دست پیدا کنیم، در همین رأستا، در جلسه شورای مشورتی فردا، از رؤسای دانشکده های علوم تربیتی کشور دعوت شده تا به پیگیری و بحث و تبادل نظر پیرامون همین موضوع بپردازیم.

دکتر مهرمحمدی، در ادامه این نشست و در پاسخ به پرسش خبرنگار خبرگزاری" نسیم " پیرامون زمان آغاز جذب دانشجو معلم در دوره کارشناسی ارشد، گفت: دانشگاه فرهنگیان، در 2 بخش، تعلیم معلمان جدید و بهسازی منابع انسانی موجود، درگیر تحصیلات تکمیلی خواهد شد؛ البته باور ما بر این است که شکل دوم، یعنی ارتقای دانش معلمان موجود در آموزش و پرورش، زودتر محقق خواهد شد.

وی، با اعلام این خبر که باید زمینه ارتقاء 500 تا600 هزار نیروی انسانی مشغول به خدمت در آموزش و پرورش فراهم شود، افزود: برای تحقق این هدف، باید برنامه های ویژه ای طراحی شود تا سیاست پذیرش دانشجو معلم در دوره تحصیلات تکمیلی در مراجع مربوطه تصویب شود گردد.

 همچنین دکتر ساکی، در پاسخ تکمیلی، از صدور مجوز هفت رشته، روانشناسی تربیتی، مشاوره، مدیریت آموزشی و آموزشگاهی، الهیات و معارف اسلامی، آموزش زبان انگلیسی، ادبیات فارسی و برنامه ریزی درسی، به عنوان نیازهای آموزش و پرورش در سطح کشور خبر داد و ابراز امیدواری کرد: با تأمین زیرساخت ها، از مهرماه سال آینده، امکان جذب دانشجو معلم در دوره کارشناسی ارشد و در قالب رشته هایی معدود فراهم آید.

خبرنگار خبرگزاری" مهر " نیز با بیان این مطلب که وزیر آموزش و پرورش را بهسازی نیروهای موجود و اجتناب از جذب نیروی جدید بوده، پرسید: تکلیف استخدام دانشجو معلمان دانشگاه فرهنگیان، چه می شود، که دکتر مهرمحمدی در این خصوص، گفت: تمامی دانشجو معلمانی که به این دانشگاه می آیند، قبل از هر چیز، به استخدام آموزش و پرورش درآمده اند. در واقع کسانی که وارد دانشگاه می شوند، در بدو ورود به استخدام آموزش و پرورش درآمده و تعهد خدمت می سپارند، جناب وزیر، از ساماندهی نیروهای آموزش و پرورشی سخن گفته اند که شامل حال دانشگاه فرهنگیان نمی شود.

دریافت هزینه دانشگاه که به گفته وزیر آموزش و پرورش سابق، غیر قانونی عنوان شده و نبود فضای نقد در دانشگاه فرهنگیان، موضوعاتی بود که خبرنگار "شبستان" آن ها را مطرح کرد.، دکتر مهرمحمدی، اظهار نظر در خصوص کرسی های آزاد اندیشی را خود به عهده گرفت و پاسخ به موضوع هزینه دانشگاه را به معاون دانشجویی دانشگاه سپرد.

سرپرست دانشگاه فرهنگیان، با بیان این مطلب که طبق رهنمودهای رهبر معظم انقلاب اسلامی(مدظله العالی)، هیچگونه فضای دانشگاهی در کشور بدون بحث فضای نقد دیده نشده، افزود: البته باید اذعان کنیم که در عمل به این رهنمود، دانشگاه های کشور وضعیت مطلوبی ندارند، طرح آزادانه دیدگاه ها موضوع بسیار مهمی است که اتفاقا به دلیل جنس دانشجو معلمان دانشگاه فرهنگیان و نیاز به تقویت این ویژگی، در آنان، موضوع آزاد اندیشی در این دانشگاه نسبت به دیگر دانشگاه های کشور از اهمیت بیشتری برخوردار است.

دکترمهرمحمدی از وبلاگ شخصی خود، به عنوان یکی از مصادیق کرسی های آزاد اندیشی نام برد و افزود: وبلاگ صدای دانشگاه، دقیقا به همین بحث اختصاص دارد، ضمن اینکه در همین راستا، بخش ارتباط با ریاست و ارتباط با معاونان نیز در سایت دانشگاه در نظر گرفته شده، تا به این ترتیب دانشجو معلمان بتوانند حرف های خود را صریح، بی پرده و بدون واسطه، به گوش مسؤولان دانشگاه برسانند.

در همین راستا، حجت الاسلام و المسلمین دکتر صادق زاده، سرپرست معاونت فرهنگی نیز، گفت: ساز و کار دانشگاه فرهنگیان دقیقا این است که دانشجومعلمان بتوانند در فضایی آزاد، به بیان نقطه نظرات خود بپردازند، در این زمینه، کانون ها و تشکل ها ما زمینه بسیار خوبی را فراهم کرده اند؛ اگر چه معتقدیم، وضعیت موجود، کاملا رضایت بخش نیست؛ به همین دلیل، در صدد توسعه هر چه بیشتر کرسی های آزاد اندیشی هستیم، سعی داریم، پرورش نگاه نقادانه در حوزه های مختلف اجتماعی و فرهنگی دیده شود، ضمن اینکه امید داریم با کارهایی که در انجمن های علمی و کانون ها که با انتخاب خود دانشجومعلمان شکل می گیرد و با همایش های مختلفی که برگزار می کنیم، این فضا را روز به روز بهتر کنیم.

بعد از اظهار نظر در خصوص کرسی های آزاد اندیشی، نوبت به دکتر حسینی، معاون دانشجویی رسید تا از اخذ هزینه دانشجویی که پرسش خبرنگار خبرگزاری دانشجو هم بود بگوید. وی، با اشاره به ماده 6 قانون متعهدین خدمت آموزش و پرورش و بند 18 مصوبات هیأت امنای دانشگاه، دریافت این هزینه را قانونی عنوان کرد و گفت: وزیر وقت نیز اعلام نکردند که دریافت این هزینه غیرقانونی است؛ بلکه گفتند اگر این هزینه دریافت نشود بهتر است، این در حالی است که هیچ دانشگاه دولتی را نمی توانید نام ببرید که غذا، خوابگاه و امکانات رفاهی را به رایگان در اختیار دانشجویان قرار دهد.

وی، ادامه داد: در یک فرآیند کارشناسی شده در 6 محور، هزینه دانشجومعلمان، متناسب با استفاده آن ها از خدمات دانشگاه محاسبه شده است، از طرفی برای افزایش انگیزه در میان دانشجومعلمان، تخفیفات ویژه ای برای دانشجومعلمان متأهل، سرپرست های خانوار، نخبه ها و رتبه های برتر در سطح پردیس ها در نظر گرفته ایم.

دکتر مهرمحمدی در تکمیل سخنان معاون دانشجویی گفت: از مجلس و دولت انتظار داریم در بودجه دانشگاه، ظرفیتی ایجاد کنند که ما را از اخذ هزینه دانشگاه از محل حقوق دانشجوها بی نیاز کند، در حال حاضر، هزینه یک خوابگاه آبرومندانه و تأمین وعده های غذایی مورد نیاز دانشجومعلمان، قریب به 80 تا 100 میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد، از آنجایی که متأسفانه این اعتبار را نداریم، ناگزیر هستیم از این مجراهای قانونی، هزینه ها را از حقوق دانشجومعلمان تأمین کنیم.

وی، در ادامه، با عادلانه خواندن این کسر حقوق افزود: راه ساده، از نظر مدیریتی این بود که هزینه به یک اندازه از دانشجو معلمان کسر شود، اما برای عادلانه بودن این اقدام، سعی کردیم متناسب با استفاده آنان از خدمات دانشگاه، هزینه دانشجویی را از حقوق شان کسر کنیم.

خبرنگار " خبر سراسری رادیو "، نیز یکی دیگر از خبرنگاران حاضر در کنفرانس مطبوعاتی بود که درباره تحصیلات تکمیلی تا مقطع دکترا و آموزش معلمان برای مدارس بومی دارای زبان و فرهنگ خاص پرسید، دکتر مهرمحمدی، در پاسخ به پرسش این خبرنگار رادیویی، با بیان این مطلب که در آموزش و پرورش، نیاز به معلمان با مدرک دکتری احساس نمی شود، افزود: درحال حاضر، نیازی به معلمان با مدرک دکتری در آموزش و پرورش احساس نمی شود، اما این بدان معنا نیست که این وزارتخانه در بحث های مدیریتی و آموزشی نیاز به تحصیلات دکترا ندارد، به همین دلیل در این زمینه فعلا در مرحله بحث و گفت وگو هستیم تا ببینیم این طرح در برنامه راهبردی دانشگاه دیده می شود یا خیر.

وی، ادامه داد: در بحث آموزش معلمان


مطالب مشابه :


فیش حقوقی فرهنگیان استان گلستان

غریب آشنا معلم - فیش حقوقی فرهنگیان استان گلستان - وبلاگ آموزشی در باره ی مقطع ابتدایی




فیش حقوق

سامانه جامع مدیریت یادگیری فرهنگیان فیش حقوقی پرسنل آموزش و پرورش استان گلستان




آیین نامه آموزشی

دانشگاه فرهنگیان گلستان. دریافت فیش حقوقی فرهنگیان. پورتال وزارت آموزش و پرورش .




فیش حقوقی فرهنگیان

,فیش حقوقی فرهنگیان گلستان ,فیش حقوقی فرهنگیان بازنشسته شهرستان زرند




سال های تولد و نام آنها

دانشگاه فرهنگیان گلستان. دریافت فیش حقوقی فرهنگیان. پورتال وزارت آموزش و پرورش .




شیوه نامه امتحانات

دانشگاه فرهنگیان گلستان. دریافت فیش حقوقی فرهنگیان. پورتال وزارت آموزش و پرورش .




درخواست دکتر مهر محمدی از مجلس و دولت برای عدم کسر حقوق دانشجویان

دانشگاه فرهنگیان گلستان. دریافت فیش حقوقی فرهنگیان. پورتال وزارت آموزش و پرورش .




برچسب :