ماشینهای کنترل عددی (بخش اول)

Capture07.jpg

1) مقدمه

1-1) مقدمه

بعد از دهه 70 میلادی استفاده از ماشین های کنترل عددی در صنایع بسار متداول شده است که مزایا عمده آن دقت و تکرار پذیری، کاهش زمان تولید و هزینه های آماده سازی برای تولید، افزایش بازده ماشین ابزار را می توان نام برد. این تحول تکنولوژی بیشتر به واسطه اختراع و توسعه کنترل عددی بوده است چنانچه ترکیب کلی این ماشین ابزارها تغییرات چندانی در دهه های اخیر بیشتر مدیون توانایی کنترل عددی است که به آنها داده شده است. پیشرفت کنترل کننده های مختلف در سالهای اخیر باعث رشد سریع ماشین های کنترل عددی در صنایع شده است.

Capture02.jpg

2-1) تاریخچه

پیش از دهه 1950 میلادی ود نوع روش متفاوت تولید در صنعت ساخت وجود داشت.

1- حجم تولید کم – متوسط: این نوع تولید با عملیات دستی صورت می گرفت. سرعت تولید پایین بوده و قطعات مشابه ابعاد کاملا یکسانی نداشتند.

2- حجم تولید بالا: این نوع تولید به صورت خودکار بوده و طراحی خاص و ثابتی نداشته بطوریکه همراه برای تولید یک نوع قطعه با کیفیت ثابت و کمیت بالا و سرعت زیاد مناسب می باشد و برای هر گونه تغییر در نوع تولید مناسب می باشد تغییراتی بنیادین گسترده در ماشینها و ابزار و قیدها و تجهیزات جانبی صورت می گیرد. این کار زمانی توجیه اقتصادی پیدا می کرده که کمیت در نظر گرفته شده برای تولید بقدر کافی بالا باشد. میان این دو شکل تولید فرق اساسی وجود دارد. بعنوان مثال یک ماشین پیچ تراشی خودکار می تواند چندین هزار قطعه در روز تولید کند. اما ماشین پیچ تراشی دستی توانایی ساخت تنها چند صد عدد را در روز دارد. بدیهی است از ماشین با سیستم خودکار بطور خاص برای ساخت فقط یک نوع ویژه از قطعه استفاده می کنیم و تنظیم آن برای تولید شکل دیگری از همان قطعه اغلب بسیار مشکل و حتی ناممکن می باشد چنانچه در مورد بسیاری از تولیدات که همواره ممکن است لازم باشد روی آنها تغییرات جزئی در مدت زمان نسبتا کوتاه صورت گیرد. فرآیند تولید خودکار قدیمی با سیستم های مکانیکی و الکترومکانیکی پنوماتیکی یا هیدرولیکی کنترل می شوند و ایجاد تغییرات در کارکرد یا ویژگی های تولیدی آنها بسیار مشکل بود، به عنوان مثال در ساخت ماشین ابزارهای خودکار کلاسیک از بادامک ها، غلطکها و از استاپهای مکانیکی و سویچها و ریلهای هدایت کننده بر حسب نوع عملیات و کارکرد مورد نظر سازندگان استفاده می شود. هر تغییر در این ماشینها مستلزم ایجاد تغییر مکاند در این اجزا بود.

از زمان جهانی دوم به بعد تقاضاها تغییر کرد پیشرفت های فن آوری و رقابتهای بین المللی همه را به سمت یافتن دیدگاهی جدید نسبت به طراحی محصول و سرعت و تولید بیشتر سوق داد و و تولید یک محصول دیگر بدون اصلاح کیفیت خصوصیات و کارکرد برای مدت طولانی همانند قبل تداوم نمی یافت. بنابراین ضرورت وجود دستگاههایی که توانایی ساخت قطعات پیچیده و دقیق را برای صنایع مختلف داشته باشند احساس شد و نوع جدیدی از کنترل کننده های انعطاف پذیر ساخته شد. در این سیستم جدید باید کنترل ابزار با دقت بالاتر و بدون دخالت انسان صورت می گرفت.

در سال 1949 (John Parsons) از شرکت پارسونز اولین قرارداد خود را با نیروی هوایی آمریکا جهت ساخت ولین دستگاه با کنترل عددی (NC) منعقد کرد. در سال 1951 این پروژه به انیستیتوی تکنولوژی ماساچوسف (MIT) واگذار شد.

در سال 1952 کوشش ها و تحقیقات آزمایشگاه سرو مکانیزم انیستیتو تکنولوژی ماساچوسف به بار نشست و اولین ماشین فرز (NC) با کنترل سه محوری ساخته شد. همزمان با پیشرفت و توسعه دستگاه های (NC) تلاشهای زیادی برای به وجود آوردن دستگاههای کنترل پیشرفته تر انجام شد. با ورود کامپیوتر به سیستم های (NC) تحول دیگری در تکنولوژی (NC) به وجود آمد که امروزه ماشین های (CNC)  با تعداد محورهای کنترلی بیشتر و دقت و سرعت بهتر به وفور دیده می شود که می توان اتوماسین را در سطح بسیار بالایی در سیستم های (DNC – CAD/CAM CIMS) مشاهده نمود.

Capture05.jpg

3-1) تفاوت ماشینهای CNC و NC

کنترل عددی NC:

کنترل عددی عبارتند از استفاده از کدهای رمزبندی شده اعداد، حروف و علائم که قابل فهم برای واحد کنترل است و پس از رمزگشایی به پالس های الکتریکی جریان تبدیل شده و از این پالس ها برای روشن و خاموش کردن سیستم محرکه و کلاچ و تجهیزات ماشین استفاده می شود. فلسفه به وجود آمدن ماشینهای NC علاوه بر ضرورت توانایی ساخت قطعات پیچیده ایجاد خودکارسازی و اتوماسیون نیز می باشد.

بشر همواره سعی بر آن داشته که تولید مکانیزه شود چرا که خودکارسازی یا اتوماسیو می تواند موجب ارتقای کیفی و کمی بهره وری فعالیت های انسانی گردد و نیز این امکان را فراهم می سازد که تعداد کمی از افراد متخصص به نتایجی دست یابند که دستیابی به آنها در گذشته نیازمند مشارکت تعداد زیادی افراد با تجربه بود. از طرفی سیستم های خودکار انجام کارهایی را که فراتر از توانایی های انسان می باشد امکان پذیر می کند.

Capture10.jpg

سیستم های کنترل عددی:

در این سیستم فرماندهی توسط یکسری از اعداد، حروف و علائم رمزبندی شده که برای واحد کنترل قابل فهم است انجام می شود. این کدها پس از رمزگشایی به پالس های الکتریکی جریان تبدیل می شود و از این پالی ها برای روشن و خاموش کردن سیستم محرکه (موتورها)، کلاچها و تجهیزات استفاده می گردد. به این نوع سیستم ها که از اعداد، حروف و علائم کد بندی شده استفاده می کنند کنترل عددی اطلاق می شود.

Capture11.jpg

کنترل عددی کامپیوتری:

کنترل عددی کامپیوتری (CNC) یک سیستم (NC) مبتنی بر استفاده از کامپیوتر به عنوان واحد کنترل است در این کنترلها سرعت پردازش اطلاعات به دلیل استفاده از کامپیوتر بسیار بالا می باشد و خلاف ماشین های (NC) که برنامه را خط به خط می خوانند قادر است تمام خطوط برنامه را بخواند و چک کند و سپس اجرا نماید سرعت و انعطاف پذیری بالای ماشین های (CNC) به کاربران آن این شهامت را می دهد که آنچه را که در ذهن دارند در اسرع بیازمایند و به ارتقای محصول خود بیندیشند و سرعت نیازمندی های مشتریان خود را تامین نموده و در اسرع وقت خود را با نیازمندی های بازار هماهنگ نمایند.

Capture13.jpg

مزایای ماشین های CNC:

1- دقت و کیفیت بالای قطعات

2- سرعت بالا و سرعت خطی ثابت و کاهش زمان ماشینکاری

3- کاهش خطای انسانی

4- توانایی ساخت قطعات پیچیده

5- امکان شبیه سازی و تست نمودن برنامه قبل از اجرای برنامه بر روی ماشین و اطمینان از دسترسی آن

6- به دلیل دقت بالای قطعات تولید شده توسط CNC سرعت مونتاژکاری بالا رفته و مونتاژ می تواند به صورت اتومات انجام شود.

7- امکان استفاده از ماشین CNC برای عملیات متناوب 20 ساعت کار در شبانه روز در صورتیکه ماشین های سنتی برای کار بیشتر از 8 ساعت دچار مشکل می شوند.

8- امکان کنترل از راه دور ماشین و متصل شدن به سیستم های CAD/CAM و CIMS

9- امکان دستیابی به قابلیت تکرار تلرانس ها و دقت های مورد نیاز

10- انعطاف پذیری بالا در تعویض با ارتقای تولید

11- استفاده بهینه از نیروی انسانی

12- کاهش زمان اندازه گیری و کنترل

13- کاهش زمان ساخت قید و بندها

14- خطر کمتر برای اپراتور

15- کاهش زمان تنظیم اولیه

16- کاهش هزینه ابزار سازی

معایب ماشینهای CNC:

1- سرمایه اولیه برای خرید و راه اندازی زیاد است

2- تعمیر و نگه داری ماشین های CNC به دلیل طراحی مکانیکی متفاوت از ماشینهای سنتی از تجهیزات کامپیوتری، الکترونیکی، الکتریکی، هیدرولیکی و پنوماتیکی پیچیده و گران است

3- نیاز به آموزش اولیه در زمینه اپراتوری و برنامه نویسی

تفاوت ماشینهای CNC و NC:

تفاوت اصلی بین ماشینهای CNC و NC استفاده از کامپیوتر به عنوان واحد کنترل در ماشینهای CNC می باشد و در کنار استفاده از از کامپیوتر در ماشین های CNC یکسری تفاوت های دیگر بین آنها وجود دارد که به شرح بعضی از آنها می پردازیم.

Capture17.jpg

1- خواندن برنامه: در ماشینهای NC برنامه به صورت خط به خط خوانده و اجرا می شود و در نتیجه اگر اشتباهی در خطوط جلوتر وجود داشته باشد واحد کنترل قادر به تشخیص آن می باشد.

2- تست نمودن برنامه: در بسیاری از ماشینهای CNC می توان برنامه را بصورت آزمایشی اجرا نمود و مسیر حرکت ابزار را به صورت گرافیکی در روی مانیتور دستگاه و یا PC مشاهده کرد و چنانچه نیاز به اصلاح داشته باشد برنامه را اصلاح نمود.

3- برنامه نویسی پارامتریک (ماکروها): عملیات تکراری مانند سیکل ها را به راحتی با این نوع برنامه می توان نوشت و نیز برنامه نویسی پارامتریک قطعات پیچیده و سطوح هندسی را ممکن و راحت میسازد و علاوه بر این نوشتن برنامه قطعات فوق را توسط زبان APT و نرم افزار CAD/CAM میسر میسازد. 

4- اصلاح برنامه: چون در ماشینهای CNC برنامه به صورت نرم افزاری است هر گونه تغییر و اصلاح به راحتی ممکن است. همچنین می توان تغییرات را ذخیره نموده و نیز برنامه های نوشته شده را به راحتی به هم متصل نمود.

5- جبران شعاع ابزار: جبران شعاع ابزار برای مسیرهای شیب دار و منحنی به راحتی انجام می شود و حجم محاسبات را به طور قابل توجهی از بین میبرد. این مزیت از مهم ترین تفاوتهای بین ماشین NC و CNC می باشد، ماشینهای NC به دلیل اینکه برنامه را خط به خط می خوانند قادر به جبران شعاع ابزار نیستند.

6- سادگی ارتباط با مجموعه های دیگر: در ماشین های CNC به راحتی می توان برنامه ماشین کاری را از طریق DNC و از راه دور به ماشین ها منتقل کرده و نیز روبات به راحتی به این ماشینها متصل می شود و می تواند در سیستم های تولید یکپارچه CMIC قرار گیرد. به طور کلی استفاده از CNC به طور مجزا صحیح نمی باشد و این ماشینها بهتر است در سیستم هایFMS  و  CIMSمورد استفاده قرار گیرند.

Capture19.jpg

2) مبانی برنامه نویسی

1-2) محورهای کنترلی

سیستم مختصات: در ریاضیات و ترسیمات هندسی برای تعریف و ترسیم اشکال هندسی مختلف اعم از نقطه خط و منحنی و صفحه و حجم به سیستم مختصات نیاز داریم. در ماشین های CNC نیز باید تمامی نقاط فضای محدود ماشینکاری برای ماشین شناخته شده باشد تا حرکت ابزار بر روی قطعه کار به صورت مختصات شناخته شده ای قابل تعریف باشد بنابراین در ماشین های CNC محورهای کنترلی در راستای حرکتی میز یا ابزار در مسیرهای خطی و یا چرخشی تعبیه شده است که عبارتند از: محورهای اصلی، محورهای کمکی و محورهای چرخشی. معمولا در ماشین تراش CNC دو محور کنترلی اصلی X-Z وجود دارد و در ماشینهای فرز CNC نیز معمولا سه محور اصلی به صورت طولی، عرضی و عمقی X-Y-Z وجود دارد.

Capture21.jpg

Capture22.jpg

محورهای کمکی با نام های W-V-U مهرفی می شوند که در راستای همان سه محور متعامد X-Y-Z قرار دارند. این محورها محورهای مستقل محسوب نمی شوند بطوریکه، زمانیکه محورهای اصلی محدودیت حرکتی داشته باشند محورهای کمکی کاربرد پیدا می کنند و مورد استفاده قرار می گیرند.

علاوه بر این سه محورها محور چرخشی حول محورهای X-Y-Z تعبیه شده است که به ترتیب A-B-C نامگذاری شده اند. برای تعیین جهت محورهای چرخشی A-B-C دست راست را طوری نگه می داریم که شست در جهت مثبت محورهای X-Y-Z واقع شود آنگاه جهت چرخش چهار انگشت دیگر در حالت بسته شده جهت مثبت محورهای A-B-C را نمایش می دهد.

Capture23.jpg

Capture24.jpg

2-2) نحوه تعیین محورهای مختصات

نحوه تعیین محورهای مختصات بر اساس قانون دست راست می باشد که اگر سه انگشت میانی، اشاره و شصت را بصورت عمود بر هم بگیریم انگشت میانی محور Z+، انگشت اشاره محور Y+ و انگشت شصت محور X+ می باشد. بدیهی است جهت های منفی X-Y-Z در خلاف راستای نشان داده شده است.

با ید توجه داشت که همواره محور Z در راستای محور گردنده قرار می گیرد (در تراشکاری محور قطعه کار و در فرزکاری محور ابزار خواهد بود) همچنین جهت مثبت Z از طرف قطعه کار به سمت ابزار است بدین ترتیب می توان  ماشین تراش CNC با دو تا چهار محور کنترلی و ماشین فرز CNC با دو و نیم، سه، چهار و پنچ محور کنترلی داشت و هر چه تعداد محورهای ماشین بیشتر باشد توانایی بیشتری در ساخت قطعات پیچیده وجود دارد.

Capture25.jpg

Capture26.jpg

3-2) انواع کنترل در ماشینهای CNC

در ماشینهای CNC حرکت ابزار بر روی قطعه کار به سه صورت انجام می گیرد:

1- کنترل نقطه به نقطه یا مکانی 2- کنترل تراش مستقیم 3- کنترل پیوسته

کنترل نقطه به نقطه: در کنترلنقطه به نقطه یا مکانی ابزار به نقطه مورد نظر رفته و بعد عملیات ماشینکاری را انجام می دهد و حرکت بین دو نقطه با سرعت سریع انجام میگیرد. از این نوع کنترل در ماشین های مته، پانچ، نقطه جوش و داخل تراش استفاده می شود.

کنترل تراش مستقیم: در کنترل تراش مستقیم حرکت ابزار می تواند به طور مستقیم و جداگانه و به موازات یکی از مسیرهای متعامد X-Y-Z با پیشروی تعیین شده انجام شود بدیهی است که این نوع کنترل توانایی لازم برای ساخت قطعاتی که دارای شیب و منحنی هستند را ندارند.

کنترل پیوسته: این کنترل گرانترین و پیچیده ترین نوع کنترل می باشد. این فرمان قابلیت حرکت دادن هم زمان بیش از یک محور را داراست. سطوح شیب دار و منحنی ها و رویه ها را با ماشینهایی که دارای این نوع فرمان هستندمی توان تولید کرد. فرمان پیوسته شامل 2 محور، 2/5 محور، 3 محور، 4 محور و 5 محور کنترل می باشد.

در برنمامه نویسی کنترل نقطه به نقطه با حرف P و کنترل خطی مستقیم با حرف L و کنترل پیوسته با حرفC  نمایش داده می شود.

شرح انواع کنترل پیوسته:

کنترل پیوسته دو و نیم محور: در این نوع کنترل 3 محور استفاده شده است اما کنترل همزمان 3 محور با هم میسر نمی باشد بلکه امکان کنترل دو محور با هم به طور پیوسته وجود دارد. مثلا X با Y، Z  باX  و Z با Y به صورت دو به دو کنترل می شوند اما هر سه محور X-Y-Z با هم نمی توانند کنترل شوند بدیهی است که در ماشین های با دومحور کنترل محور سومی چه به صورت همزمان و چه بصورت غیرهمزمان وجود ندارد. لازم به ذکر است که ماشینهای فرز CNC حداقل دارای دو و نیم محور است.

کنترل پیوسته سه محوری: کنترل همزمان سه محور در این نوع کنترل میسر می باشد ایجاد مسیرهای منحنی و خطی فضایی (سه بعدی) با کنترل سه محور مقدور است.

کنترل پیوسته 4 و 5 محور: در این ماشینها علاوه بر سه محور متعامد X-Y-Z از محورهای چرخشی A-B-C نیز استفاده می شود.

پیچیده ترین قطعات را ماکزیمم با 5 محور کنترل می توان تهیه نمود مانند پره های توربین. برای سرعت بیشتر و انجام کارهای خاص ماشینهایی با بیش از 5 محور نیز وجود دارند. در واقع محورهای بیشتر انعطاف پذیری و قدرت مانورهایی را در قسمتهای مختلف قطعه کار بالا میبرند. لازم به ذکر است که ماشینهای فرز در نوع 10 محور و 12 محور نیز ساخته شده اند.

4-2) انواع ماشینهای CNC

CNC نوع کنترلر است که در ماشین آلات مختلف برای خودکارسازی به کا رفته است. کنترلر CNC در اکثر فرآیندهای براده برداری اعم از سنتی و غیرسنتی اندازه گیری و اکثر روشهای دیگر تولید به کار رفته است. در اینجا انواع ماشینهای CNC را مورد بررسی قرار می دهیم.

1- ماشین های مته CNC: این ماشینها دارای کنترل نقطه ای (مکانی) می باشند و برای ایجاد سوراخ های مختلف بر روی قطعات به کار می روند.

Capture27.jpg

2- ماشین های تراش CNC: اکثر ماشین های تراش دارای دو محور کنترل پیوسته  Xبا Z می باشند. ماشین های تراش CNC نیز خود دارای انواع مختلفی هستند.

Capture28.jpg

3- ماشین های فرز CNC: این ماشینها بسیار متنوع هستند و در انواع مختلفی ساخته می شوند کنترل های CNC در فرزهای دروازه ای، سنتر و بورینگ با محورهای مختلف ساخته می شوند.

Capture29.jpg

4- ماشین های لوله خم کنی CNC: این ماشین اکثرا دارای سه محور کنترل می باشند و از آنها در صنایع مختلف استفاده می شود. در صنایع نظامی برای ساخت بالها و در صنایع خودرو برای ساخت اگزوز و در صندلیها و نیز فرمان دوچرخه موتور سیکلت و... به کار می رود.

Capture30.jpg

5- ماشین های پرس نیبلر (پانچ): این ماشین ها دارای کنترل نقطه ای بوده و ایجاد برش و نقش اندازی در شکلهای مختلف با استفاده از یک سمبه پانچ امکان پذیر می باشد.

Capture31.jpg

6- ماشین های سنگزنی CNC: ماشین های سنگزنی معمولا در چهار نوع ساخته می شوند:

1-ماشین های سنگزنی گردسا

2- ماشین های سنگزنی کف سا

3-ماشین های سنگزنی ابزار تیزکنی

4-ماشین های سنگزنی ویژه

Capture34.jpg

در چهار نوع این ماشین کنترل  CNCاستفاده شده است. ماشین های سنگزنی گردسا شبیه ماشین تراش بوده و دارای دو محور کنترل می باشد، ماشین های سنگزنی کف سا معمولا دارای سه محور کنترل، ماشین های سنگزنی ابزار تیزکنی دارای پنج محور کنترل، ماشین های سنگزنی ویژه به طور مستقل از هم تا 10 محور کنترل نیز ساخته شده اند.

7- ماشین های اسپارک CNC: ماشین های اسپارک در دو نوع قوطه وری و سیمی (وایرکات) از کنترل CNC استفاده نموده اند. در اسپارک قوطه وری تا 4 محور کنترل به صورت مستقل (غیرهمزمان) و در اسپارک (وایرکات) از 2 محور تا 5 محور به صورت همزمان استفاده شده است.

Capture35.jpg

8- ماشین های برش آب CNC: ماشین های برش با آب CNC غالبا دارای دو محور کنترل می باشند و در نوعی از آنها تا سه محور کنترل نیاز داریم. از فرآیند برشی با جت یا آب عمدتا برای برش کاری مواد نرم غیرفلزی مانند مواد مصنوعی، چرم، چوب، کاغذ و اسفنج استفاده می شود.

Capture36.jpg

9- ماشین های اشعه الکترون CNC: ماشین های اشعه الکترون در جوشکاری، حکاکی و سوراخکاری استفاده می شود و بیشترین کاربرد این ماشینها ایجاد تعداد زیادی سوراخ های کوچک تا قطر 1/0 میلیمتر بر روی قطعه می باشد. این ماشین ها معمولا به صورت دو محوره ساخته می شوند.

10- ماشین های اندازه گیری سه بعدی CNC: با استفاده از ماشین های اندازه گیری کامپیوتری (CMM) می توان قطعات پیچیده را به طور دقیق اندازه گیری نمود. در ماشینهای برشکاری با لیزر، در برشکاری با قوس پلاسما، پرس برک و... نیز از کنترل CNC استفاده می شود.

<


مطالب مشابه :


اموزش ساخت یه رادیو کنترل ساده و کوچک!!!

24 ژوئن 2012 ... البته تهیه رادیو کنترل ماشین های مدل راحتتر هست و ارزانتر هم تمام می شود و با قیمتی حدود ۷ یا ۸ هزار تومان می توانید یک ماشین رادیو کنترلی نسبتا




تهیه رادیو کنترل برای هواپیمای مدل (بروز رسانی 15/11/87)

3 فوریه 2009 ... آموزش طراحي،ساخت و پرواز هواپيماهاي مدل راديو كنترل ... البته تهیه رادیو کنترل ماشین های مدل راحتتر هست و ارزانتر هم تمام می شود و با قیمتی حدود ۷ یا ۸ هزار تومان می توانید یک ماشین رادیو کنترلی نسبتا خوب خریداری کنید که غیر از




ساخت هواپیمای رادیو کنترل با استفاده از مدار های ماشین اسباب بازی!!!!!!!!!!!!

آموزش های تئوری ... البته تهیه رادیو کنترل ماشین های مدل راحتتر هست و ارزانتر هم تمام می شود و با قیمتی حدود ۷ یا ۸ هزار تومان می توانید یک ماشین رادیو کنترلی نسبتا خوب خریداری کنید که غیر از قسمت رادیو کنترل آن از موتور ها و بقیه قطعات آن هم می




آموزش ساخت ماشین 3دی مکس

دانلود و آموزش رایگان - آموزش ساخت ماشین 3دی مکس - دانلود و آموزش رایگان نرم افزار ... I hidden the rest of the car to have better control of the faces I was working on):




پاسخگویی به سئوالات و نظرات-بخش دوم

پروازنما - پاسخگویی به سئوالات و نظرات-بخش دوم - آموزش طراحي،ساخت و پرواز ... کنترل گفتم می تونید از ماشین های اسباب بازی کنترلی استفاده کنید و البته از




ساخت ماشین موشکی

ساخت ماشین موشکی، از یک سو به عنوان یک وسیله‌ی تفریحی و از سویی دیگر به عنوان یک ابزار کمک آموزشی می‌تواند دانش‌آموزان را با مفاهیم واکنش‌های فیزیکی از قبیل




ماشینهای کنترل عددی (بخش اول)

2 آوريل 2014 ... اما ماشین پیچ تراشی دستی توانایی ساخت تنها چند صد عدد را در روز دارد. ... تکنولوژی (NC) به وجود آمد که امروزه ماشین های (CNC) با تعداد محورهای کنترلی بیشتر و دقت و سرعت ... 3- نیاز به آموزش اولیه در زمینه اپراتوری و برنامه نویسی.




موتور های سوختی هواپیما

12 سپتامبر 2010 ... ... مرکز فروش و تعمیر انواع هلیکوپتر کنترلی و هواپیما کنترلیمرکز فروش و تعمير هليکوپتر و هواپيما, ... سی دی نمایشی و آموزشی هلیکوپتر کنترلی و هواپیما .... همیشه باید به این موضوع در طراحی و ساخت هواپیما و نصب موتور دقت داشته باشید، یک موتور خوب یک موتور .... انواع ماشین کنترلی الکتریکی و سوختی.




پاسخگویی به سئوالات و نظرات

پروازنما - پاسخگویی به سئوالات و نظرات - آموزش طراحي،ساخت و پرواز هواپيماهاي مدل ... از ماشينهاي كنترلي را ميتوان با يكسري تغييرات براي هواپيماي مدل استفاده كرد.




برچسب :