منابع کنکور کارشناسی ارشد مدیریت

منابع (1)   زبان :

چند تا کار ضروریه : 1- مرور گرامر + تست های گرامر   2- حفظ لغات عمومی + مرور تست ها     3- حفظ لغات تخصصی در قالب متن ها + تمرین درک مطلب

3تا کتاب هم از نظر من ضروری اند : 1- زبان عمومی کارشناسی ارشد –آرمان اشراقی- نشر نگاه دانش      2- زبان تخصصی مدیریت (تمرین های درک مطلب(GMAT)) دکتر ونوس – نشر نگاه دانش      3- فرقی نمی کنه!(حالا توضیح میدم)

از نظر گرامر باید چندین بار نکات کتاب اشراقی رو بررسی کنید تا مسلط شوید . ماه های آخر هم تست بزنید که باز هم کتاب اشراقی داره . از نظر من بخش گرامر یکی از ساده ترین! قسمت های سوالات کنکوره که معمولا هم سوالات تکراری زیاد داره . (نه که یه سوال تکرار بشه بلکه منظور اینه که از یه نکته خاص چندین بار سوال اومده). اگه میگم ساده برای اینه که مثلا درک مطلب هیچ روال یا فرمول مشخصی نداره ولی گرامر رو اگه با دقت مطالع کنید ، به نظر میاد برخلاف انتظار نتیجه خوبی خواهید گرفت .

اصلا خوندن این درس به پایه زبانتون هم بستگی نداره . فقط تعداد انگشت شماری هستند که سطح زبانشون اونقدر عالی هست که نیاز به خوندن ندارند . بقیه به نسبت تلاش و وقتی که تو این درس صرف می کنند صرف نظر از پایه زبانشون ، نتیجه می گیرند .

برای لغات عمومی یه کتاب مهم و خوب هست به اسم " 504واژه ضروری " که خوشبختانه لغاتش توکتاب اشراقی وجود داره و نیازی به خریدنش نیست . یه سری مطالب هم تو کتاب اشراقی در مورد ریشه کلمات و پیشوند و پسوند هست که اگه کامل مطالعه کنید و عادت به استفاده ازش بکنید ، فوق العاده کمک میکنه . مطالب دیگه ای هم در ارتباط با واژگان در این کتاب هست که جالب و مفیده . برای زبان عمومی دیگه نباید تست هارو نزدیک کنکور بزنید(همون کتاب اشراقی تست داره) . بلکه تست ها جنبه آموزشی دارند  و باید تمام لغات متن و گزینه های تست رو اگه  بلد نیستید ، حفظ کنید(مخصوصا گزینه ها) . ترجیحا تو تابستون سعی کنید که از لغات تست های عمومی  فیش برداری کنید  تا راحت تر حفظ کنید . این لغات فقط با تکرار مداوم به خاطر سپرده میشند . سعی کنید در اسرع وقت یه دور تمومش کنید (لغات رو حفظ کنید - زیاد گیر ندید -) و با مرور مرتب تثبیتش کنید .

در مورد زبان تخصصی باید بگم که ازنظر من فرقی نمی کنه چه کتابی بخونین . کتاب مقدماتی ونوس ، کتاب مشفقی و یا حتی سنجش تکمیلی (افجه) و ... همشون یکی اند! مهم اینه که حدود 1500 لغت تخصصی وجود داره (از تعدادش اصلا نترسید) که باید بلد باشید و بهتره برخلاف زبان عمومی که توصیه کردیم لغات رو جدا از متن یاد بگیرد ، در اینجا باید توجهتون به متون باشه . البته میشه از لغات یک درس هر کدوم از کتاب ها فیش برداری کنید و حفظشون کنید و بعد متن درس رو بررسی کنید . برای دوره هم باید همیشه علاوه بر فیش ها ، متن ها رو هم دوره کنید و در واقع باید تمرین کنید که بتونین متنی رو که حاوی تعدادی لغت هست(که شما بلدید) رو درک کنید . جزوه پارسه هم اگه گیر آوردید به جهت متن شیوا و روانش ، خیلی مفیده.

واما کتاب درک مطلب ونوس به خاطر اینه که در ماه آخر لغات تخصصی رو در قالب متن های درک مطلب و جدید (بخش اول کتاب) دوره کنید (علاوه بر دوره فیش ها و متن های قبلی) و نیز تمام سوالات کنکور های اجرایی و مدیریت سال 82 به بعد رو از بخش سوم کتاب باید در روز های آخر بزنید .(بخش دوم کتاب بی فایده است).

دقت کنید که موقع خوندن کتاب اشراقی (لغات عمومی و گرامر) تست های سال 82 به بعد کنکور مدیریت و نیز اجرایی رو نزنین(هم در بخش گرامر و هم لغات عمومی) که بعدا بتونین ، این تست هارو به صورت جامع از رو ونوس بزنید .

اگه همه این کار هارو انجام بدین مطمئنا در بدترین حالت هم زیر 50 نمیزنین . البته همانطوری که مشخصه حجم کار در این درس بالاست . پس سعی کنید زبان رو تو برنامه هر روزه تون قرار بدین و حتما از تابستون شروع کنید  و تاکیدتون 60 – 40 روی زبان عمومی باشه . ضمنا یه انتخاب جالب هم دارین . موسسه سنجش تکمیلی تعدادی لوح فشرده آموزشی تهیه کرده  که زبان عمومی اش توسط دکتر آرمان اشراقی تدریس شده . فکر کنم با حدود 10-12 تومن میتونین کلاس آقای اشراقی رو بیارین تو خونه! به هر حال ایشون معروفترین استاد تو زبان هستن و مخصوصا الان که تو دسترس نیست(داره انگلیس دکترا میخونه) CDاش میتونه گزینه جایگزین جالبی باشه .

تبصره 1 : مطالب این درس اونقدر بهم پیوسته هست که نمیشه بخش خاصی رو حذف کرد . اگه اوضاع خیلی خیطه و فکر میکنین که اصلا نمی تونین اینقدر زمان برای این درس بذارین ، میتونین زبان تخصصی رو حذف کنید . به هر حال هم خوندنش وقت زیادی میگیره  و هم سر جلسه کنکور ، سوالات درک مطلب خیلی وقت گیرند . ولی در کل سعی کنید تا جایی که میتونین زبان تخصصی رو هم جلو برین . یعنی  تا هر جا رسیدین بخونین . اگه واقعا فکر میکنی به زبان تخصصی ممکنه نرسی ، اول عمومی رو بخون و تموم کن . وگرنه هر 2رو همزمان شروع کنید .

تبصره 2 : اصلا تو این درس چیز قابل حذف کردنی وجود نداره . جز اینکه بخواین غیر از این منابع ، کتاب های دیگه هم بخونین که به نظرم زیاده روی محضه! در مورد کتاب زبان تخصصی ونوس(2جلدی- مقدماتی وپیشرفته) هم باید بگم که همون مقدماتی کافیه . البته اگه از بین کتاب ها ونوس رو انتخاب کنید(چون همونطور که گفتم، فرقی ندارند) .

تبصره 3 : تعداد تست ها در این درس 30تاست که 15تاعمومی و 15تا تخصصیه . 15تای عمومی شامل 5تا سوال در قالب Close Passage هست(هم لغت داره و هم گرامر) و 10تای دیگه معمولا 8تا لغت و 2تا گرامره و هر 15 تست زبان تخصصی در قالب درک مطلب مطرح میشه. (البته این روال 3سال اخیر بوده). این درس در گرایشمدیریت کارافرینی ضریب4 و در سایر گرایش ها ضریب 3 داره.

در آخر اینکه من اگه جای شما بودم ، اول گرامر رو تموم میکردم . بعد همزمان عمومی و تخصصی رو شروع میکردم و تا آخر تابستون تمومش می کردم(1دور میخوندم - گیر ندید که کامل مسلط شید). اینجوری خیالتون از یکی از مهمترین درسها راحت میشه و همیشه زبان رو به عنوان یکی از منابع قدرتتون همراه خواهید داشت که این یه اعتماد به نفس فوق العاده به دنبال داره .اونوقت تو پاییز وقتتون رو با خیال راحت میتونین صرف در س های دیگه کنین . از مهر هم ، فیش های زبان عمومیم رو به تعداد درس های کتاب زبان تخصصیم تقسیم میکردم و هر روز نیم ساعت برای یک بخش از زبان عمومی و نیم ساعت برای یک درس زبان تخصصی وقت میذاشتم و مرور می کردم . بعد از هر دور مرور کل این بخش ها ، یک بار هم گرامر رو دوره میکردم . فکر کنم با این روش 5-6 باری بشه زبان رو دوره کرد و البته هر چه دفعات مرور بیشتر بشه ، زمان کمتری هم میبره(من حتی به 5دقیقه هم رسیدم) و ماه آخر همانطوری که گفتم علاوه بر مرورذکر شده ، تست گرامر میزدم ، تمرین های درک مطلب رو از کتاب معرفی شده کار میکردم و روزهای آخر هم باز همونجور که گفتم تست های سال های قبل کنکور رو کار میکردم . یعنی مثلا سوالات زبان کنکور مدیریت سال82 رو (کل30تا تست با هم) میزدم . که این آخری هم از موارد مهم وحیاتیه که کمک خیلی خوبی خواهد بود . یه تذکرم بدم که چون این کتاب (درک مطلب ونوس) برای ما های آخر در نظر گرفته شده ، صبر کنید تا چاپ جدیدش که  سوالات 87 رو هم داره به بازار بیاد بعد بخرین . (زیاد معطل نکنین که تموم میشه!)

منابع 2

این هم از بخش دوم معرفی منابع که شامل معرفی منابع ریاضی – آمار- تئوری های مدیریت و اقتصاد میشه . چند تا نکته رو هم باید تذکر بدم . یکی اینکه اول توضیحات مربوط به تبصره ها رو از پست قبلی (منابع ۱) بخونین . دوم اینکه منظور ما از ارائه تبصره 1 مشخص کردن قسمت های غیر مهم درس ها برای کسانی بود که وقت کافی برای مطالعه ندارند ، نه شمایی که از الان که حدود 8 ماه مونده به کنکور می خواین شروع کنید برای خوندن ! شما دیگه نباید این بخش ها رو حذف کنید . اینها فقط برای این آورده شدند که اگه احساس کردین ممکنه به همه مباحث نرسین یا شاغلین و اگه از الان هم بخونین نمی رسین یا اینکه اتفاقی باعث شد که  زمان رو از دست دادید ، میتونین این بخش هارو بیخیال شید .

واما در مورد تبصره 2 که قرار بود شامل بخش هایی باشه که همه نباید بخونن هم باید بگم که تقریبا غیر از آمار ، برای بقیه درس ها این بخش چندان مصداق نداره! بلکه هر کس باید با توجه به شرایط خودش و مسائلی مثل زمان خوندن و هم چنین پاسخگویی به تست های یک درس در روز آزمون ، اقدام به انتخاب مباحث مورد مطالعه بکنه . شاید یکی بخواد همه مطالب رو بخونه و یکی دیگه کاملا یک درس رو حذف کنه (اصلا هم چین کاری نکنید). به هر حال  اینجا شرایط هر کس تعیین کننده است و دوباره میرسیم به قانون تفکر!

ریاضی و آمار :

اینها تنها درسی هستند که بیشتر تاکید می کنم به جای کتاب از جزوات کنکوری استفاده کنید . به هرحال نکات و فرمول های این درس جوری اند که یک جزوه مناسب که سرفصل ها رو پوشش بده و نکات رو طبقه بندی کنه ، خیلی میتونه مفید باشه . تست های این درس هم فوق العاده روتین و تکراری اند. ریاضی رو که همه تقریبا در طول تحصیل خوندند ولی برای کسانی که احیانا آشنایی با آمار ندارند و کتاب تشریحی نیاز دارند ، 2تا کتاب وجود داره ، یکی کتاب 2جلدی آمار (دکترعادل آذر) – که البته جلد دوم از موارد تبصره 2 به حساب میاد – یکی دیگه کتاب آمار ریاضی(جان فروند) که اولین کتاب پیشنهاد مدیریتی ها و دومی پیشنهاد صنایعی هاست (چون دومی مال صنایعی هاست دلیلی بر سخت بودنش نیست) . به هر حال تنها کاری که تو این درس میتونین بکنین اینه که مطالب رو بخونین (باز هم میگم ، ترجیحا از جزوه کنکوری) و بعدش تست بزنید . جزوه که فرقی نمی کنه ولی جزوه ماهان ، پارسه یا جهاد دانشگاهی و یا جزوه کنکوری اساتید معتبر کمک خوبیه براتون . کتاب تست هم 2و3 تا معروفتره . یکی کتاب های آقای امید محمودیان و یکی هم کتاب های هادی رنجبران . فرقی هم نمی کنه ! هر کی هر کدوم رو خونده همون رو معرفی می کنه ، مثلا هر کی رنجبران خونده میگه این خوبه و هر کی محمودیان خونده میگه این خوبه! من رنجبران رو دیدم ، بد نیست . البته غیر از تست ، نکته هم داره که به نظرم نکات زیاد و اضافی یا غیرمهم زیاد داره . هر 2تا کتاب هم تست تالیفی داره و هم تست کنکور . شما اول مطالب رو بخونین و بعد به فاصله کم (یا بلافاصله) بعد خوندن ، تست های تالیفی رو بزنین و نزدیک کنکور ، تست های کنکور رو هم حتما بزنید . سعی کنید وقتی تست های کنکور رو تو مباحث مختلف میزنید ، تست های 3یا 4 سال اخیرمدیریت رو نزنین(آخه اکثر کتابها تست های اقتصاد و حسابداری هم دارند) تا بعدا بتونین اونها رو یکجا (تمام مباحث با هم – عین کنکور)بزنین . یه مدل خوب برای برنامه ریزی خوندن این درس ، مدل مشابه تقسیم بندی کنکور های آزمایشیه . یعنی مطالب رو به 4 قسمت تقسیم کنید . در ابتدا 2 قسمت از مبحث رو مطالعه کنید . بعد این مباحث رو دوره کنید و تست تالیفی بزنین . سپس 2 قسمت باقی مونده از مطالب رو بخونین و بعد این 2قسمت دوم رو دوره کنید و تست تالیفی بزنین . در نهایت یک دور تمام مباحث رو دوره کنید و تست های مهم تالیفی (باید موقع زدنش ، علامت گذاری کنید) رو بررسی کنید . و در نهایت تست کنکوربزنین . اول ، هر مبحث جدا و روزهای آخر تست های کلی کنکورهای قبل .

یه نکته دیگه اینکه چون معمولا خیلی از این کتاب ها برای سه رشته مدیریت ، حسابداری و اقتصاد به صورت یکجا تالیف میشه ، پس باید دقت کنید که بعضی مباحث فقط تو یکی از این رشته ها سوال میاد ولی تو بقیه نیست (مخصوصا تو درس آمار و برای اقتصادی ها )  این هارو اگه یه کم هوشیار باشید میتونین شناسایی و حذف کنید .

((توضیحات مربوط به تبصره ها رو در پست منابع ۱ بخونین ))

تبصره 1 : چون مباحث این دو درس چندان به هم پیوسته نیست ، هر فصلی رو که نرسیدین میتونین حذف کنید . خودتون هم میتونین انتخاب کنید که مثلا فلان فصل رو نخونین  یا فلان مبحث رو بذارین کنار . مخصوصا تو آمار که مباحثی مثل تخمین و آزمون فرض رو کاملا بذارین کنار(جلد دوم کتاب عادل آذر) . حجمش اونقدر بالاست که به یه سوالش اصلا نمی ارزه گر چه سوالش خیلی آسونه (البته سال 83 سه تا سوال ازش اومد) . یه کار دیگه اینه که مباحث رو حذف نکنین و همه رو بخونین ولی تست تالیفی نزنین و فقط تست کنکور بزنین ، که به نظرم حذف بعضی از مبحث ها بهتره . و بهترین روش اینه که با توجه به تواناییتون ، ترکیبی از موارد گفته شده رو استفاده کنید . یعنی بعضی چیز هارو فقط بخونین . بعضی رو بخونین و فقط تست کنکور بزنین و بعضی رو کامل بخونین(قانون تفکر) . مهم ترین مزیت نخوندن یک مطلب اینه که  سر جلسه براحتی از رو تست اون رد میشی و وقت خودت رو بیخودی هدر نمیدی . به هر حال امکان جواب دادن(وقت گذاشتن و نه لزوما جواب دادن) تمام سوال های تمام درس ها اصلا وجود نداره و باید حواستون به این مسئله هم باشه .

تبصره 2 : اولا که مباحث تخمین و آزمون فرض رو از آمار براحتی حذف کنید (جلد دوم کتاب عادل آذر و فصل های 7 و ما بعد از فروند). دیگه چیز قابل حذف خاصی نمی مونه . فقط شما هم باید بدانید که فقط اگه به این درس به عنوان یکی ازدرس های خاص و نقطه برتری تون نگاه میکنید ، باید به تمام مباحث بپردازید و گرنه شما هم باید بعضی مباحث رو حذف کنید . اصلا امکان وقت گذاشتن برای تمام تست های این درس در یک زمان معقول در جلسه آزمون وجود نداره . باز هم میگم اگه میخواید برای این درس استثنا قائل شید و زمان زیادی در نظر بگیرید ، به تمام مباحث بپردازید . البته ترجیحا وقتتون رو به یه درس خاص نباید اختصاص بدید و باید توزیع زمانی مناسبی داشته باشید و زمان مناسب برای حل تست های هر درس رو پیدا کنید . چه بهتر که برخی مباحث رو حذف کنید و در عوض در یک زمان معقول به بقیه تست ها برسید .

تبصره 3 : این دو درس در تمام گرایش های مجموعه مدیریت ضریب 2 دارند و کلا 40 تا تست مطرح میشه که 25 تا ریاضی و 15 تا آمار هست . از 25 تا سوال ریاضی معمولا 1سوال از هر کدام از مباحث مجموعه ها ، بسط دو جمله ای ، جایگشت ها ، اقتصاد در ریاضی و پیوستگی مطرح میشه . 3 تا سوال از هر کدام از مباحث ماتریس ها ، تابع ، کاربرد مشتق و انتگرال . 2تا سوال از هر کدام از مباحث حد و مشتق (غیر از کاربرد مشتق) و حدود 5سوال از مباحث مر بوط به توابع 2متغیره . و از 15 تا سوال آمار هم 5-7 تست از آمار توصیفی . 2-3 تست از هر کدام از مباحث احتمال ، توابع توزیع و امید و واریانس و هم چنین توابع توزیع گسسته و پیوسته .  1 سوال هم از هر کدام از مباحث رگرسیون و مبحث تخمین یا آزمون فرض .

تئوری های مدیریت :

بیشترین مطالب مال این درسه و بیشترین کتابها رو داره . خیلی ها ممکنه کتاب های زیادی رو به شما معرفی کنند ولی من در مجموع 6 کتاب زیر رو معرفی می کنم .

 1 – مدیریت عمومی (دکتر الوانی – نشر نی ) 

2 – تئوری سازمان ، ساختار و طرح سازمانی (استیفن رابینز ترجمه دانایی فرد)

3 – مدیریت منابع انسانی (دکتر اسفندیار سعادت – انتشارات سمت )

4 – مبانی سازمان   5 – رفتار سازمانی   6 – تحلیل سیستم(حدود 230صفحه اول )

هر سه کتاب از دکتر علی رضاییان و انتشارات سمت

خلاصه برداری (چه توی کتاب – خط کشیدن) و یا یادداشت برداری و یا حتی تهیه فایل های صوتی ، تو این درس خیلی مهمه . معمولا تو این کتابها داستان زیاد می نویسند . یعنی برای جا انداختن یک مطلب کلی حواشی به آن اضافه می کنند که البته برای فهم مطلب لازمه . بنا بر این توصیه میشه که یکبار مطالب کتابها را عمیق و کامل مطالعه کنید و خلاصه برداری کنید و این خلاصه هارو چندین بار مرور کنید . کتاب های تست تئوری های مدیریت هم زیاده و همشون هم غلط زیاد داره! با این حال من کتاب تست راهیان ارشد رو معرفی می کنم . چون علاوه بر تست های تئوری مدیریت کنکور ارشد مدیریت ، تست های اجرایی و صنایع رو هم داره – هم آزاد و هم دولتی -  و خیلی کامله. یه کتابی هست به اسم رفتار سازمانی دکتر افجه که بی نهایت چرنده! تو سال 84 و 85 حدود 10 سوال ازش اومده ولی خوشبختانه سال86 فقط یک سوال اومد و 87 اصلا تستی از اون کتاب نبود . به نظرم خوندنش چندان لازم نیست . اینو فقط برای این گفتم که اگه کسی این کتاب رو به شما معرفی کرد ، بدونین جریان چیه . شاید سال دیگه دوباره ازش سوال بیاد ، شاید هم یه کتاب جدید دیگه پیدا شد و تست های زیادی هم ازش اومد ! کلا تو این درس  باید انتظار سوال های عجیب یا نا آشنا رو داشته باشید و سرجلسه هول نشید . پس اول کتابها رو کامل بخونین و خلاصه تهیه کنین بعد خلاصه هارو چند بار مرور کنید ودر آخر تست بزنین (همه تست های کتاب معرفی شده ) . یادتون باشه که از تست ها هم نکته برداری کنید .  اگه یه جزوه خلاصه مثل جزوه موسسات مختلف دارید که از اون شروع کنید تا یک دید کلی و مناسب پیدا کنید . در غیر این صورت از مدیریت عمومی دکتر الوانی شروع کنید که نگارش مناسبی داره . حتما از تابستان شروع کنید و حداقل 3تا کتاب رو تو تابستون تمام کنید . نکته  آخر اینکه  کتاب تست معرفی شده ، خلاصه نکات هم داره . به هیچ وجه کامل نیست ولی نگاه بندازید ، بد نیست .

تبصره 1 : دیگه هر درسی رو بشه حذف کرد ، این درس رو نمیشه کاری کرد ! منابع شماره  1 و 2 و4  رو که عمرا حذف نکنید ولی اگه یه جزوه خلاصه خوب دارید ، برای 3تا منبع دیگه  وقت کمتری بذارین . ولی 3تا منبع مهم بالا و کتاب تست (تمام تست ها) رو اصلا حذف نکنید . 

تبصره 2 : نه تنها مطلب قابل حذفی وجود نداره بلکه چند تا پیشنهاد جدید هست واسه خوندن! یکیش همون رفتار سازمانی افجه ، نه دیگه همین کافیه! آخه بقیه تکراریه و چیز جدیدی نداره . اصلا به نظرمن افجه رو هم نخونین و درعوض برای همون 6تا منبع اول وقت کافی بذارین .

تبصره 3 : این درس 40 تا تست در کنور داره . که در گرایش کارافرینی ضریب 2 و در بقیه گرایش ها ضریب 3داره .

که معمولا حدود 20تست از اصول مدیریت ، 8-10تا از بحث رفتار سازمانی ، 5-7 تا از منابع انسانی و 3-4 تا هم از تحلیل سیستم میاد . البته این ترکیب ثابت نیست . مثلا سال 86 حدود 8تا سوال از تحلیل سیستم بود ولی 87 حدودا 2سوال.

 اقتصاد :

کتاب های دکتر محسن نظری – درس و مجموعه سوال های طبقه بندی شده ویژه رشته مدیریت -  کامل ، جامع و کافیه . یه کتاب برای خرد و یه کتاب برای کلان . به نظرم هیچ توضیح دیگه ای لازم نیست .  یه بحثی که اینجا وجود داره ، اینه که در 2سال اخیر چند تست کنکور عینا در کنکور های پارسه هم بوده (مثل تست های 117 – 128- 129 – 135 – 139کنکور 87 – که البته من با آزمون های سال 86 پارسه مقایسه کردم ) و باز هم البته این تست ها غیر از تست های تابلویی هست که تو هر کتاب و آزمونی وجود داره و اگه اونهارو هم حساب کنیم به حدود 20 تست میرسه و جالبه که 3تا از این 5تست مسئله بوده و بدون تغییر عدد مطرح شده ! احتمال یکی بودن طراح در 2آزمون کمه و احتمال قوی تر اینه که در هر 2آزمون (پارسه و کنکور اصلی) تست ها از یک کتاب یکسان خارجی استخراج شده اند .  از این بحث که بگذریم باید بگم که کتاب های نظری کافیه و اگه مطلبی رو درک نکردید باید بگم که به هیچ وجه بیخیال این درس نشید و با کمی تمرین و تکرار براحتی درصد بالایی میتونین بیارین . مخصوصا به این دلیل که تست های این درس کاملا روتین و بینهایت تکراریه! همون کتاب نظری هم تست تالیفی داره و هم تست کنکور و نیاز شما رو تماما برطرف می کنه . این دکتر نظری ، 2تا کتاب دیگه هم داره به اسم 2000 تست – هم برای خرد و هم کلان – ولی اون دیگه زیادیه . وقتی با همین کتاب نکته و تست میشه 80-90 زد  دیگه 2000 تست افراطیه . سعی کنید که تست های تالیفی رو همزمان و یا با فاصله کم از مطالعه فصل مربوطه بزنین و تست های کنکور رو بذارین برای دفعات بعدی و مرور .

تبصره 1 : اصلا چیزی رو حذف نکنین . نهایتش 2 فصل آخر کلان رو میتونین حذف کنید . از خرد شروع کنید و کلان رو هم تا جایی که رسیدین بخونین . یا یک فصل رو نخونین ، یا کامل و با تست ها بخونین . البته چون فصل ها بهم پیوسته هست ، نمی تونین مثلا فصل 4 رو حذف کنید و 5 رو بخونین .

تبصره 2 : اصلا چیز قابل حذفی وجود نداره . توجه کنید که منظور ما از این تبصره فقط کمک در شناسایی مطالب غیر مهم بود که البته در بعضی درس ها این مطالب رو نمیشه کامل جدا و مشخص کرد . فکر کنم در ادامه بحث معرفی منابع
، دیگه به این تبصره نیازی نیست .

تبصره 3 : این درس 30 تا تست داره و تو تمام گرایش ها ضریب 2 داره . 15 تا سوال از خرد میاد و 15 تا از کلان .  تو کتاب نظری توزیع فصل به فصل سوال ها هم اومده  یعنی نوشته که به طور متوسط از فلان فصل n  تا سوال میاد .

منابع 3!  

 تحقیق در عملیات :

اولين چيزي كه به ذهنم رسيد بگم اينه كه اين درس نياز به پايه رياضي قوي نداره!

فكر كنم خيلي ها ازين موضوع خوشحال باشند . از رياضيات مهمترين مبحثي كه بايد خوب مسلط باشيد ماتريس هاست كه سنگين نيست و تو خود رياضي هم ميخونينش  بلد بودنش خيلي به فهم مطالب سيمپلكس كمك ميكنه و مسلط نبودن بر ماتريس ها باعث مشكلات زيادي ميشه (مخصوصا وقتي به شكل ماتريسي برنامه ريزي نيازه!  البته ميخونين كه سيمپلكس بر پايه ماتريسه ديگه! )

از ماتريس كه بگذريم 4عمل اصلي مهمه (يعني : جمع و تفريق و ضرب و تقسيم!) حالا بماند كه در قسمت برنامه ريزي غيرخطي مشتق جزئي و لاگرانژين مياد وسط (نگران نباشيد زياد مهم نيست ميشه ازين مباحث گذشت گرچه ساده هستن)

حالا 1توضيحي كوتاه در مورد مباحث مختلف ميگم بعد كتاب هاي درسي رو معرفي ميكنم آخر هم تستي

به طور معمول از هر كتاب يا جزوه اي كه استفاده كنيد 1توضيحي در مورد ماتريس ها داره و بعد ميره رو مدل سازي (مدل سازي بخش ساده ايه 1سري اصول داره كه ميخونين و 40-50تا تست هم كه ببينين چيزي نميمونه)

بعد از مدل سازي     روش ترسيمي، سيمپلكس،ثانويه ، دوال سيمپلكس ، شكل ماتريسي برنامه ريزي خطي ، تحليل حساسيت و برنامه ريزي پارامتريك رو ميخونين

تا اينجا 50% سوالات رو پوشش داديد شديدا توصيه ميكنم از مباحثي كه گفتم هيچكدوم رو حذف نكنيد چون واقعا حيفه!

حتي اونايي كه قبلا اين درس رو داشتن و به هر دليلي با 1بخش هايي مشكل دارن 1بار ديگه سعي كنن (من كاملا اين رو تجربه كردم در حالي كه همش احساسم اين بود كه از ثانويه ها! و تحليل حساسيت متنفرم چند بار خوندمشون، مشكلم حل شد و بعد از اون به مباحث مورد علاقم تبديل شدن)

حالا ميرسيم به حمل و نقل ، تخصيص و شبكه اين 3تا فصل 1جورايي زنگ تفريحه هم خيلي ساده هستن هم سوالاتشون هميشه تو كنكور هست

بعد اينا با برنامه ريزي اعدا دصحيح ، برنامه ريزي صفر و يك ، برنامه ريزي پويا (دايناميك) ، برنامه ريزي غيرخطي و تئوري بازيها كار تمام ميشه  شايد تو 1سري جاها احساس كنيد كه مطلب پيچيده شده و داره ميره رو اعصاب ولي تحمل كنيد و سعي نكنيد از چيزي بگذرين بعضي موقع از بخش هاي مشكل سوالات ساده اي مطرح ميشه كه به راحتي ميشه جواب داد.

 

قبل از معرفي منابع بايد بگم حتما كتاب پژوهش عملياتي دكتر عارفه فدوي انتشارات نگاه دانش رو تهيه كنيد و جدا از هر منبعي كه داريد فصل به فصل تستهاي موضوعي رو از روش بزنين ( يعني هر قسمتي رو كه خوندين تست ها رو از روي كتاب بزنينن ميشه گفت كامل ترين منبع تست  موضوعي همين كتابه) اينجوري بعد از پايان كار كاملا آماده ايد.

براي معرفي كتاب هاي درسي (مفهوم درس) داوطلبين به 2گروه تقسيم ميشن 1سري اونايي هستن كه قبلا اين درس رو در دانشگاه گذروندن يا آشنايي دارن  و گروه ديگه كساني كه اولي باره با اين درس برخورد ميكنن

براي گروه اول توصيه ميكنم با همون كتاب يا جزوه خودشون شروع كنن جز اينكه جزوشون كامل نباشه يا اينكه ازش راضي نباشن.

كتاب هايي كه تحقيق در عمليات رو درس ميدن فرق چنداني در اصول نمي كنن چون مفاهيم يكسانه ميمونه 1سري تغييرات جزئي( مثل خط تابع هدف در سيمپلكس كه در بعضي كتاب ها پايين ميزارن بعضي بالا!  به هر حال تو تست ها ميبينين و به هر دو صورت هم بايد مسلط باشيد)

كتاب هاي  پژوهش مهرگان (2جلدي) ، پژوهش دكتر عادل آذر  ، برنامه ريزي خطي دكتر اصغرپور (2جلدي- انتشارات دانشگاه تهران) و ...

بين اينها اگر واقع اولين بارتونه بهترين گزينه كتاب مهرگان خواهد بود چون هم توضيحات كاملي داره هم مثال هاي فراوان!

جزوات اساتيد معتبر (زاهدي سرشت ، فدوي ، اشجري و ...)

جزوات موسسات معتبر ( تبليغ نباشه!  پارسه ، پوران پژوهش ، ماهان و ...)

نميگم جزوات به كتاب اولويت كامل داره ولي ازين نظر كه تخصصي به كنكور فكر شده ميتونه متمركزتر باشه...

براي تست همونطور كه قبلا گفتم پيشنهاد اول و آخر تست هاي موضوعي همراه با درس هست و بهترين كتاب هم پژوهش عملياتي دكتر عارفه فدوي انتشارات نگاه دانش

اگر تا اينجا خوب پيش بياين ديگه خيلي مسلط خواهيد بود باز هم اگر بخواين تست ها رو كلي كار كنيد از مجموعه كتاب هاي پردازش تحقيق در عمليات رو برداريد و تست هاي كنكور سال هاي قبل رو اين بار سال به سال بزنين (البته اگر تا قبل اين خوب اومده باشيد اينجا درصداتون 1مقدار رويايي ميشه چون همه تست ها رو قبلا موضوعي زدين و نكته اي نيست كه جا مونده باشه)

براي رفع اين مشكلي كه گفتم 1كتاب خيلي خوب ديگه وجود داره   تحقيق در عمليات (صنايع و سيستم ) راهيان ارشد هم تست هاي خوبي داره هم ديگه تكراري نيست گرچه شبيه هموناييه كه ديديد

ديگه فكر نكنم لازم باشه چيزي بگم ميمونه اينكه خودتون بخونين و بخونين و بخونين...

حتما اين درس رو تو برنامه روزانتون جا بديد هر چي هم زودتر شروع كنيد بهتره چون كافيه مطالب جا بيفتن اونوقت ديگه فراموش نميشن

منابع 4

مدیریت تولید :

یک کتاب تشریحی و یک کتاب تست معرفی می کنم . کتاب مدیریت تولید و عملیات دکتر هایده متقی – نشر آوای پاتریس - برای تشریح مطلب  و کتاب تست های درس مدیریت تولید کنکور ارشد مدیریت – امیر صادقی نشر پردازش . دیگه اگه خواستین زیاده روی کنید همون دکتر متقی کتاب تست هم داره از همون انتشارات . جزوه آقای عماد شیخوان هم بد نیست . فکر کنم جزوه ماهان هم مال آقای شیخوانه که البته منظور ما لزوما این جزوه نیست ، بلکه ایشون تو اکثر موسسات درس میدن – از جمله جهاد دانشگاهی تهران – که جزوه کلاسی شون رو هم میتونین گیر بیارین - بازهم میگم که همون کتاب کافیه- . برای کسانی که رشته تحصیلیشون مدیریت یا صنایع نبوده ، خوندن این درس ممکنه یه کم سخت باشه . آخه تو این درس در واقع مجموعه ای از حدود 30 واحد درس سوال میاد ! البته خیلی عمیق وارد مباحث نمیشه ولی برای کسی که از قبل آشنایی و دیدی نسبت به مسائل موجود در یک کارخونه نداره ، فهمش مشکله . به این دسته از عزیزان توصیه می کنم که اگه تو دانشگاه یا شهر محل تحصیل یا زندگیشون ، رشته صنایع یا مدیریت ارائه میشه ، حتما سر کلاس درس ارزیابی کار و زمان دانشجوهای صنایع یا درس کارسنجی-روش سنجی دانشجوهای مدیریت حضور داشته باشند . چون اینها اولین درس هایی هست که پایه و شیرازه دید و تفکر دانشجوهای این رشته ها رو نسبت به یک محیط صنعتی شکل میده و قطعا به شما هم در درک بهتر مفاهیم این درس کمک خواهد کرد . گرچه معمولا تعداد کسانی که از رشته های دیگه میان سمت گرایش صنعتی تقریبا کمه ولی این پیشنهادی بود جهت کمک به مشتاقان احتمالی با شرایط اینچنینی!

تبصره 1 : چند تا مورد هست که این چند ساله کمترسوال اومده . مثل بحث سیستم های صف که این دوساله تستی ازش نیومده – سال85 یکی دو تا تست داشت – و یا بحث نقطه سر به سر . اگه این دو تا مورد رو بذاریم کنار، که اولویت اول برای حذف هستند ، دیگه فصل خاصی رو نمیشه حذف کرد بلکه باید با توجه به توانایی ها و مواردی مثل تعداد سوالات احتمالی از یک مبحث ، خودتان تصمیم بگیرید .

تبصره 2 : اصلا این درس هم مورد حذفی نداره .

تبصره 3 : از این درس هم 30تا تست مطرح میشه که در گرایش های صنعتی و تکنولوژی ضریب 2 و در گرایش فناوری اطلاعات ضریب 1داره و در بقیه گرایش ها  ضریب صفر داره .

 بازار یابی :

یک کتاب بی برو برگرد داره به اسم مدیریت بازاریابی(ونوس – روستا – ابراهیمی) معروف به کتاب سه استاد .  اینو حتما باید کامل بخونین . چون این کتاب سال ها تنها منبع کنکور بوده و کم کم تست ها داشت تکراری میشد ، در چند سال اخیر تستهایی هم از کتاب های ترجمه شده از جمله اصول بازاریابی دکتر فیلیپ کاتلر اومده . پس کتاب سه استاد به تنهایی کافی نیست و کتاب کاتلر رو هم باید مد نظر داشته باشید ولی خوندن کامل کتاب کاتلر غیرممکنه . اگر کمی باهوش باشید ، با خوب خوندن کتاب سه استاد هم وضعیت خوبی خواهید داشت . مسلما خیلی از مطالب   کاتلر و سه استاد مشترکه و فقط کلمات استفاده شده درترجمه کتاب کاتلر با کلمات کتاب سه استاد فرق داره ، مثلا تو سه استاد در تشریح یک وضعیت بازار از کلمه " مطلوب" استفاده شده درحالی که تو کاتلردرتشریح همون وضعیت از کلمه "خوشایند " در ترجمه استفاده شده . واسه اینه که میگم باید باهوش باشین ، یعنی حواستون باشه .  در ضمن از سوال های 2سال اخیر کنکور شدیدا بوی دکتر ونوس به مشام میرسه ! سعی کنید کتاب تست رو از کتاب های ونوس انتخاب کنید مثلا کتاب تست مدیریت بازاریابی – داور ونوس – نشر نگاه دانش خوبه . چون علاوه بر تست تالیفی تست کنکور هم داره . مطلب دیگه اینکه تا سه استاد رو تموم نکردین دنبال کاتلر نرین . یه کتاب (یا جزوه) هم هست که خیلی ها تعریفشو می کنن ، نویسنده اش آقای افلاکی و زیاد هم کتاب قطوری نیست . بعضی سال ها (از جمله 86) چند تا تست هم از مباحث اینکوترمز مطرح شده بود که اونم یه کتاب نازک ولی پر از اصطلاحات تخصصی مربوطه هست که به نظرم خوندنش چندان لازم نیست و با بررسی تست هایی که تا حالا ازش مطرح شده میشه به سوال های احتمالی جواب داد .

تبصره 1 :  هیچ مبحث یا فصل خاصی رو نمیشه توصیه کرد بلکه برای حذف باید خودتون تصمیم بگیرید . ببینید کجا غیر مهم تره حذف کنید ! کاتلر رو هم بیخیال شید .

تبصره 2 : اصلا این درس هم مورد حذفی نداره .

تبصره 3 : از این درس هم 30 تا سوال میاد که در گرایش های مالی و بازرگانی ضریب 2 و در گرایش فناوری اطلاعات ضریب 1 داره و در بقیه گرایش ها ضریب نداره .

 

منابع 5

بالاخره بخش پایانی و پنجم منابع هم آماده شد . با همه اطلاعات کمی که در مورد این دروس داشتیم سعی کردیم با کمک دوستان ، این بخش رو هم مثل پست های قبلی ، کامل و انشاءالله  بدون نقص  تقدیم شما کنیم . نمی دونم تا چه اندازه موفق بودیم .

 مدیریت مالی :

 برای اونهایی که اشنایی کامل به این درس دارند باید بگم  کتاب مدیریت مالی – دکتر تهرانی انتشارات نگاه دانش کافیه . تست هم داره . یه چیز تو مایه های کتاب های نظری برای اقتصاد . برای اونهایی که آشنایی با این درس ندارند و یا کسانی که میخوان سرمایه گذاری خاص رو این درس بکنند ، علاوه بر کتاب تهرانی باید کتاب 2جلدی مدیرت مالی ریموند پی نوو با ترجمه پارساییان و اعرابی – فکر کنم انتشارات سمت -  هم مد نظرشون باشه . ولی کتاب دکتر تهرانی رو به هیچ وجه از دست ندید . کتاب دکتر قالیباف هم تعداد زیادی نمودار داره که به فهم مطلب کمک می کنه . کلا باید سعی کنید این درس رو عمیق و ریشه ای بخونین . در کل به نظرم باید تکیه تون رو کتاب تهرانی باشه و هر جا مشکل داشتین به کتاب پی نوو مراجعه کنید . (کتاب تهرانی خاص کنکوره ولی کتاب پی نوو کتاب تشریحی و کاملیه )

تبصره 1 : همون طور که گفتم ، من آشنایی خاصی نسبت به این درس ندارم ولی اینجام نمیشه یک فصل خاص رو برای نخوندن جدا کرد . بلکه  باید بخش های خاصی رو که تا حالا کمتر سوال بوده یا به نظر شما وقت گیر یا حتی سخته رو باید شناسایی و حذف کنید .

تبصره 2 : برای این درس هم وجود نداره .

تبصره 3 :از این درس 30 تست در کنور مطرح میشه که فقط در گرایشهای مالی و بازرگانی ضریب 2 داره . که معمولا سه بخش  بودجه بندی سرمایه ، بازده و ریسک سرمایه گذاری و ارزش شرکت حدود نیمی از سوالات رو به خودشون اختصاص میدن .

مالیه و بودجه : کتاب دکتر کیاکجوری رو که دیگه همه میدونن ! برای بودجه کاملا کافیه و تست هم داره . اگه جزوه دکتر مشایخی رو هم گیر آوردید که دیگه محشر میشه . تقریبا 70درصد سوالات بخش بودجه(15تا از بودجه میاد 15تا مالیه )  از بخش های مراحل تهیه بودجه  و انواع بودجه  مطرح میشه .  اینها برای بودجه . برای مالیه هم کتاب مالیه عمومی مهندس تقوی و ابوطالب  بهتر و مناسبتره . بیشترسوالات هم برای اصول مالیات ، انواع مالیات و سیاست ها ی پولی و مالیه . خیلی هم به اقتصاد کلان شباهت داره . کتاب آقای ابوطالب گزینه اصلیه ولی همه روی کتاب مالیه عمومی دکتر عزیزی به عنوان منبعی برای مطالع بیشتر و یا درجه دوم اهمیت اتفاق نظر دارند . گرچه همون کتاب اول کاملا کافیه .

تبصره 3 : 30 تا سوال داره تو کنکور که 15 تا از بودجه و 15 تا از مالیه مطرح میشه  فقط هم در گرایش دولتی ضریب 2 داره .

حسابداری دولتی :

کتاب حسابداری و کنترل مالی دولتی دکتر جعفر باباخانی و دکتر اقوامی رو تقربیا همه توصیه میکنن . جزوه دکتر طالب نیا هم جالبه .  کتاب معرفی شده کاملا کافیه برای این درس ولی یه کتاب هم پوران پژوهش داره که ظاهرا اونم بد نیست . بخش های کلیات حسابداری دولتی (مبانی نظری) و حساب وجوه اعتبارات جاری تقریبا نصف سوال هارو به خودشون اختصاص میدن . این درس در دفترچه دوم ارائه میشه و با توجه به اینکه دوستانی که میخوان گرایش دولتی بزنن باید به تست های این درس جواب بدن پس 60 دقیقه زمان برای این درس خواهند داشت . سعی کنید برای این درس برنامه مدونی تهیه کنید و با اون جلو برین و سعی کنید به اندازه کافی تست بزنید . اونقدر زیاد که "تست باز " بشید!(بر وزن کفتر باز!)

تبصره 3 : 30 تست از این درس میاد که فقط درگرایش دولتی ضریب 2 داره .

 

کاربرد کامپیوتر : قبلا میشد با اطلاعاتی معمولی به اکثر تست های این درس جواب داد . ولی کم کم داره تست های این درس سخت تر میشه و هر سال که پیش میریم این امر مشخصتره . کتاب کاربرد کامپیوتر در مدیریت – مهندس معصومه رنجبر- پیشنهاد منه(مثل همیشه از انتشارات خوب کتاب های مدیریت یعنی نگاه دانش) . تست هم اگه بخواین به اندازه کافی داره . یه گزینه خوب دیگه کتاب های ICDL 1,2   هست(معمولا میگن انتشارات ناقوس معتبرتره) . تست های آزمون های ICDL 1,2 هم که  فنی حرفه ای برگزار می کنه معمولا شباهت زیادی با تست های کنکور داره .

تبصره 1 : نرم افزارها چندان به هم مربوط نیستند . هر کدوم رو که میخواین حذف کنید .  ویندوز و اینترنت معمولا آسانترین بخش ها هستند . واکسس در نگاه اول سخت ترین .

تبصره 3 : 30 تا تست داره تو دفترچه که برای گرایش کارافرینی ضریب 2 و در بقیه گرایش ها ضریب صفر داره . معمولا 8 تست از مبانی کامپیوتر و ویندوز ، 5 تست از WORD ، 5 تست از excel ، 5 تست ازAccess  ، 2تا از پاورپوینت و 5 تا از اینترنت مطرح میشه.

موفق باشید

منبع:http://modireat87.blogfa.com

البته یادم رفت بگم من رشتم آموزش و پرورش ابتدایی هست و میخوام ارشد تغییر رشته بدم و مدیرت بخونم ای کاش همون اول رشته آموزش و پرورش ابتدایی را انتخاب نمی کردم چون تنها رشته ای است که تو این مملکت بهش بها نمی دن


مطالب مشابه :


منابع کارشناسی ارشد-ریاضی

این کتاب خیلی بهتره! کنکور پارسه یا ماهان استفاده کنید یا جزوات اساتید بزرگی




برنامه ریزی کارشناسی ارشد حسابداری 89 +ظریف دانشگاه+راهنمایی مطالعه برای کنکور

و حتی کتب آموزشی و مکمل استانداردا ویا جزوات پارسه وماهان یا بهتره! ؟ اما پارسه یا




منابع کنکور کارشناسی ارشد مدیریت

جزوه که فرقی نمی کنه ولی جزوه ماهان ، پارسه یا ماهان و ) نميگم جزوات به بهتره چون




ویژه داوطلبان ارشد صنایع و سیستم

کتاب استاد گایینی پارسه=== این کتاب خیلی بهتره پس جزوه باشن یا از انتشارات




منابع 2

اینها تنها درسی هستند که بیشتر تاکید می کنم به جای کتاب از جزوات ماهان ، پارسه یا بهتره




منابع کنکور کارشناسی ارشد مدیریت

جزوه که فرقی نمی کنه ولی جزوه ماهان ، پارسه یا ماهان و ) نميگم جزوات به بهتره چون كافيه




مصـاحبـه با رتبـه هاي برتر كنكور كارشنـاسي ارشد حسابداري و كارنامه ي آنها...

آیا از كتاب‌ها و جزوات بهتره اول کتاب مهرگان یا عادل ماهان یا پارسه البته




برچسب :