متناسب ساختن بینی با سایر اجزا صورت




  جراحی بینی
(رینوپلاستی)

فلسفه جراحی بینی

بینی عضوی برجسته در صورت است و جراحی بینی (رینوپلاستی) با زیبا ساختن ظاهر بینی و متناسب ساختن بینی با سایر اجزا صورت نظیر چشم ها، چانه و گونه ها موجب زیبایی چهره می گردد. جراحی پلاستیک بینی که اصطلاحاً رینوپلاستی نامیده می شود از ویژگی های خاص و منحصر به فردی برخوردار است. جراحی بینی (رینوپلاستی) در حقیقت تلفیقی از علم و هنر است. جراح زیبایی بینی در درجه اول یک پزشک است و خود را در قبال سلامت جسمی و روانی بیمار متعهد میداند. جراح بینی به مانند میکل آنژ یک سنگ تراش است. سنگ تراش زبردستی که با چشم بصیرت اثر خود را در دل تکه سنگ خشن می بیند. سنگ تراش با تراشیدن قسمتهای زاید سنگ، اثر هنری خود را می آفریند. جراح زیبایی بینی نیز با درنظرگرفتن شکل مناسب بینی برای هر صورت خاص و با برداشتن قسمتهای اضافی و حالت دادن به قسمتهای باقیمانده سعی در آفرینش یک اثر هنری دارد. بدیهی است که یک جراح بینی حاذق هیچگاه به بینی به طور منفرد نگاه نمیکند بلکه بینی را درکنار سایر اجزای صورت بیمار می بیند. به عبارت بهتر نمی توان تنها با در نظر گرفتن یک بینی ایده ال به خلق یک بینی زیبا پرداخت بلکه مناسب ترین بینی، بینی است که با سایر اجزاء صورت هماهنگی داشته باشد.

هدف از جراحی بینی

تصور و انتظارات غیر واقع بینانه درمورد جراحی بینی (رینوپلاستی) زیاد است. همیشه این امکان وجود ندارد که بافت انسان را به گونه ای تغییر دهیم تا آنچه بیمار دلش می خواهد حاصل شود. هدف جراح بینی این است که چهره بیمار را طی اعمالی که به دقت برنامه ریزی شده اند زیباتر کند. اینکه او چگونه به این مهم دست می یابد به میزان زیادی بستگی به آموزش، تجربه، علم و مهارت وی در جراحی بینی دارد. همکاری بیمار و واکنش های ترمیم بافتی نیز نقش بسیار اساسی در نتیجه نهایی جراحی بینی دارد. حتی یک جراح بینی زبردست نیز نمی تواند نتیجه نهایی عمل بینی را تضمین کند بلکه قادر است تضمین کند که تمامی تلاش خود را برای حصول نتیجه بهتر بکارخواهد برد. با هوشیاری میتوان عوارض جراحی بینی را به حداقل رساند.


  126149_291.jpg126143_977.jpg

126145_769.jpg126146_531.jpg
 ۳ نکته در مورد جراحی بینی

1) تنفس از راه بینی

جراحی زیبایی بینی (پلاستیک بینی یا رینوپلاستی) عبارت است از جراحی بینی به منظور تغییر شکل ظاهری بینی و اصلاح وضعیت تنفسی بیمار. در بیمارانی که دچار انحراف سپتوم (تیغه میانی بینی) از خط وسط میباشند، جراح بینی با عمل سپتوپلاستی مجاری تنفسی بینی را باز نموده تا پس از عمل، زیبایی بینی بیمار دچار عارضه تنفسی-از عوارض جراحی بینی- نگردد. برخی اوقات بزرگی شاخک های بینی موجب اختلال تنفسی است و جراح حاذق با اصلاح این یافته در زمان جراحی پلاستیک، تنفسی ایده ال را برای بیمار خود به ارمغان می آورد. توجه به این نکات است که امروز بسیاری از متقاضیان عمل جراحی بینی متخصصین گوش و حلق و بینی را جهت این عمل می گزینند.

2) اهمیت طراحی کامپیوتری

امروزه بسیاری از جراحان بینی در ضمن مشاوره قبل از عمل، با طراحی کامپیوتری و ویرایش عکس های قبل از عمل، نتیجه جراحی را شبیه سازی مینمایند. این امر موجب فهم متقابل بیمار و جراح می گردد. در زمان طراحی، بیماران از ایده ها و نقطه نظرات جراح خود مطلع می گردند و جراح با تجربه نیز از تفکرات و ایده آل های بیمار آگاه می گردد. در نهایت اگر تفاهم حاصله منجر به جراحی گردد بیمار پس از جراحی بینی شاد و خوشحال و راضی خواهد بود.

3) خلق چهره ای جذاب

نباید از جراح خواسته های نامعقول داشت. همواره به یاد داشته باشیم که هدف از جراحی پلاستیک بینی بر قراری تناسب بین بینی و سایر اجزا صورت نظیر چشم ها، چانه و گونه ها به منظور خلق چهره ای زیبا و جذاب است. جراح زیبایی بینی با درنظرگرفتن شکل مناسب بینی برای هر صورت خاص و با برداشتن قسمتهای اضافی و حالت دادن به قسمتهای باقیمانده سعی در آفرینش یک اثر هنری دارد. با هدف برقراری این تناسب است که جراح بینی به برخی بیماران توصیه به انجام اعمال جراحی گونه و چانه و … همزمان با جراحی بینی می کند.



126158_558.jpg  126159_861.jpg


126160_103.jpg126161_644.jpg

 جراحی ترمیمی بینی
 
جراحی ترمیمی بینی یا Revision Rhinoplasty عملی است که به منظور اصلاح و رفع ایراداتی که در اثر جراحی قبلی بینی ایجاد شده است، مدتی پس از جراحی اول انجام می پذیرد. برخی اوقات نیز جراحی دوم به منظور رفع ایرادی که در جراحی اول مورد توجه جراح نبوده است انجام می گیرد. به عنوان مثال اگر که طی جراحی اول به بزرگی توربینیت های بینی اهمیت داده نشود ممکن است جراحی دوم جهت رفع ایراد مذکور و به منظور اصلاح گرفتگی بینی ضرورت یابد.

زمان انجام جراحی ترمیمی بینی

در مورد زمان انجام جراحی ترمیمی بین جراحان اتفاق نظر وجود ندارد. در بسیاری از موارد توصیه میشود که حداقل یک سال از زمان جراحی اول بینی بگذرد و بعد اقدام به جراحی ترمیمی گردد. لازم به ذکر است که برخی ایرادات بینی را میتوان زودتر از یک سال برطرف نمود. به عنوان مثال بر طرف نمودن برجستگی استخوانی کوچکی که در جراحی اول از نظر جراح دور مانده است به سادگی حتی با گذشت ۶ ماه از جراحی اولیه قابل انجام است.

مکان انجام جراحی ترمیمی

در مواردی برخی جراحان در مطب اقدام به جراحی ترمیمی می نمایند. اما آنچه که مسلم است این است که اگر این عمل در اتاق عمل انجام پذیرد قطعا نتایج بهتری به بار می آورد.

هزینه عمل جراحی ترمیمی


در بسیاری موارد بر حسب توافق قبلی، بیمار تنها هزینه مرکز جراحی را پرداخت می کند.



125981_453.jpg
 جراحی چانه (پروتز چانه)


پروتز چانه با تقویت چانه و زاویه دار ساختن صورت موجب زیبایی بیشتر چهره می گردد. امروزه جراحی چانه همزمان با جراحی بینی بر زیبایی و جوانی چهره اثری بسزا دارد. وقتی‌ به صورتی می‌نگرید بطور ناخودآگاه آن را با درک ذهنی‌ خود از یک چهره زیبا مقایسه می‌کنید. معیارهای زیبایی صورت در فرهنگ های مختلف، متفاوت است ولی‌ امروزه دسترسی گسترده به اینترنت و ماهواره و ارتباط و نزدیکی مردم مناطق مختلف دنیا، تفاوت‌های فرهنگی را کمرنگ‌ تر کرده است. به عبارت دیگر ذهنیت مردم در رابطه با زیبایی چهره، در جای جای این کره خاکی به هم شبیه شده است. به همین دلیل است که مثلا مشاهده می‌کنیم که تعداد قابل توجهی‌ از مردم شرق آسیا دوست دارند تغییراتی در چهره خود و بخصوص در بینی و یا چشمانشان بوجود آورند تا شبیه به غربی ها شوند.

 
 بوتاکس و فیلر

امروز تزریق بوتاکس و انواع فیلر ها نظیر ژل هیالورونیک اسید و هیدروکسی آپاتیت به منظور رفع چین و چروک و جوان سازی صورت (Facial Rejuvenation) در بین عموم مردم از شیوع بالایی بر خوردار است. نمایان گشتن خطوط ریز و درشت و یا به اصطلاح چین و چروک در صورت نشانه افزایش سن و القای حس پیری در آدمی می باشد و انسان که ذاتا در پی زیبایی است از زمانهای دور در فکر چاره ای برای حل این معضل بوده است.




125980_935.jpg
 بلفاروپلاستی

جراحی پلاستیک پلک یا بلفاروپلاستی زمانی که توسط جراح ماهر و با تجربه انجام پذیرد نقشی بارز در زیبایی چشم ها و جوان سازی صورت ایفا می کند. از طرفی در افراد مسن با اصلاح میدان بینایی، دید فرد را بهتر می سازد. شل شدگی و از دست رفتن قوام پوست پلک ها باعث چین خوردن و آویزان شدن پوست اضافی پلک میشود. شل شدگی بافتهای نگهدارنده چربی در پلکها نیز سبب بیرون زدگی بافت چربی بصورت ورم در پلک فوقانی و تحتانی می گردد.

منبع:

شهر خبر

نوشته توسط:دکتر پوریا افلاکی، اتولارینگولوژیست و جراح پلاستیک بینی و صورت


مطالب مشابه :


آدرس دکتر میترا علامه

جراحی زیبایی بینی. ونک خ گاندی کوچه ١٤ ساختمان سینوحه واحد ١٠ . ٨٨٨٨٤٧٢١ دکتر میترا علامه




متناسب ساختن بینی با سایر اجزا صورت

انجمن زیست شناسی مرکز اموزشی علامه حلی جراح بینی به مانند دکتر پوریا افلاکی




اسیر جراح‌نماها نشوید!!

انجمن زیست شناسی مرکز اموزشی علامه بینی است، تب داغ جراح پلاستیک و




واكنش 85 استاد دانشگاه علوم پزشكي شيراز به بداخلاقي عليه لنكرانی

علامه مصباح یزدی 70 دکتر بهروز گندمی جراح و متخصص گوش و حلق و بینی پلاستیک بینی




مورموری و شارلاتانیسم پیش‌بینی زلزله ایران

مورموری و شارلاتانیسم پیش‌بینی دکتر مهدی زارع حتما نزد پزشک جراح متخصص




آرام جان ،چهارمین نمایشگاه آثار خط شکسته نستعلیق و تذهیب

وبلاگ موزه دکتر یک " تخمک" ذره بینی که ازمیان میکرب شناس، جراح، ارتوپد




پزشکان بسیجی به صورت رایگان شهروندان عبدالخان را مداوا کردند

در بین متخصصان پزشکانی چون دکتر اطفال، اعصاب و روان، جراح عمومی، گوش و علامه حلی (ره




انگشت توی بینی ات نکن

به روز ترین وبلاگ در زمینه مطالب تخصصی و عمومی پزشکی و پیراپزشکی




قرآن و مسئله شفاعت (حرکتی برای رشد)

دکتر بيژن فروغ استاد دانشگاه ،رئیس بخش بیمارستان فیروزگر و مدیر گروه طب فیزیکی و توانبخشی




مرگ عجیب جوان خرمشهری پس از جراحی بینی!

دست داد و این بار نیز یک جوان 33 ساله خرمشهری در اثر جراحی زیبایی بینی علامه کرمی جراح




برچسب :