در خواص عظیم ذکر یونسیه و تاکید عرفا

                                        5801831973823823416817100234321991581692

ذكر يونسيه يعني گفتن: لا اله الا انت سبحانك اني كنت من الظالمين.(آیه 87 سوره انبیاه - قرآن )

توضیح مختصر : حضرت یونس (ع) این ذکر را گفت واز شکم ماهی ای که در آن اسیر بود نجات یافت

ابتدا - تاکید عرفا و بزرگان بر این ذکر :


 آیت الله سیّد عبدالکریم کشمیری

مرحوم آیت الله سیّد عبدالکریم کشمیری می فرمودند : روزی از آیت الله سیّد عبدالغفار ، دستورالعملی برای سیر و سلوک خواستم ، ایشان ذکر یونسیه را به من سفارش کردند .

همچنین وقتي از مرحوم ايت الله كشميري پرسيدند بهترين كار براي سالك در كدام يك از اعمال عبادي است ؟ فرمودند : بهترين آن سجده است كه ذكر يونسيه در ان گفته شود . و فرمودند : امان ذكر يونسيه موجب اتصال به ارواح و باز شدن چشم برزخي مي گردد ( افتاب خوبان , اثر استاد علي اكبر صداقت ) .

 شیخ علی زاهد قمی

آیت الله کشمیری در هنگام وفات شیخ علی زاهد قمی به خدمت ایشان رسیدند و از او درخواست کردند که چیزی برای راه بندگی به او ( آیت الله کشمیری ) بیاموزند . ایشان ذکر یونسیه « لا اِلهَ اِلّا اَنتَ سُبحانَکَ اِنِّی کُنتُ مِنَ الظّالِمین » را سفارش می کنند .

آیت الله  سید علی آقای قاضی

از سفارشات مرحوم قاضی ذکر یونسیه حداقل ۴۰۰ بار در سجده است و ایشان می فرمودند که باید در کنار آن قرآن خواند .

سیّد هاشم حداد

از سیّد هاشم حداد می پرسند : بهترین کار برای سالک در کدام یک از اعمال عبادی است ؟
در پاسخ می فرمایند : بهترین آن سجده است ، مانند ذکر یونسیه « لا اِلهَ اِلّا اَنتَ سُبحانَکَ اِنِّی کُنتُ مِنَ الظّالِمین » یا ذکر سجده ی حضرت موسی بن جعفر (ع) « عَظُمَ الذَّنبُ مِن عَبدِک فَلیَحسُنِ العَفوُ مِن عِندِک »


منبع:  کتاب ذکر های شگفت عارفان ۱ ، انتشارات عطر یاس ، صفحات ۲۹ ، ۳۱ و ۳۳


آیت الله شیخ محمد حسین اصفهانی (کمپانی)

از ایشان در رابطه با ذکر سوال شده بود وایشان در جواب فرمودند :

از «ذِکر» سوال شده بود، گرچه زیاد است ولی مناسب حال و مقام که در قرآن، منصوص و در کلمات معصومین مأثور است، ذکر یونسیه: (لا إلهَ إلاّ اَنت سُبحانَکَ اِنّی کُنتُ مِنَ الظّالِمین)  است که نتیجه آن در خود قرآن منصوص است: (وَ نَجَّینَاهُ مِنَ الغَمِّ وَ کَذلِکَ نُنجِی المُومِنین) و چون غم سالک، خلاصی از سِجن(زندان) طبیعت است؛ باید این مقصد بزرگ منظور بوده باشد، که نتیجه نجات از سِجن طبیعت، ارتقا به عالم قُدس است. و بدیهی است که این قِسم از نتایج، تابع لقلقه لسان  نیست، توجه مخصوص به مذکور(آنچه گفته می‌شود) لازم دارد و فنا در مذکور، نتیجه نجات از سِجن طبیعت و ملازم با «بقاء بالله» است و مشایخ می‌فرمودند که اقلاً چهارصد مرتبه ذاکر در سجده باشد- که اشرف حالات عبودیّت است- خیلی خوب است، خرده خرده باید زیاد شود. بهترین اوقات، وقت سحر یا بعد از نماز عشا که وقت انحدار (پایین رفتن)  غذا است که نه معده پر و نه چندان خالی و ضعیف است. و البته توجه به مذکور عَلَی الاتّصال لازم است، تا غلبه حال دست دهد، و روزنه به عالم ملکوت باز شود و نفس مجرد مشهود گردد.


منبع : کتاب نامه های عرفانی اثر دکتر علی محمدی


در ادامه تاکید اهل بیت ومعصومین بر این ذکر 

1-- پیامبراکرم(ص) : هر بیمار مسلمانى كه این دعا را بخواند، اگر در آن بیمارى (بهبودى نیافت و) مرد پاداش شهید به او داده مى شود و اگر بهبودى یافت خوب شده در حالى كه تمام گناهانش آمرزیده شده است .

2-. پیامبر اکرم (ص): آیا به شما خبر دهم از دعایى كه هرگاه غم و گرفتارى پیش آمد آن ادعا را بخوانید گشایش ‍ حاصل شود؟ اصحاب گفتند: آرى اى رسول خدا. آن حضرت فرمود: دعاى یونس كه طعمه ماهى شد: لا اله الا انت سبحانك انى كنت من الظالمین

3- امام صادق علیه السلام : عجب دارم از كسى كه غم زده است چطور این دعا را نمى خواند لا اله الا انت سبحانك انى كنت من الظالمین چرا كه خداوند به دنبال آن مى فرماید: فاستبجنا له و نجیناه من الغم و كذلك ننجى المؤ منین (ما او را پاسخ دادیم و از غم نجات دادیم و این چنین مؤ منان را نجات مى دهیم )

4- مرحوم كلینى نقل مى كند: مردى خراسانى بین مكه و مدینه در ربذه به امام صادق علیه السلام برخود و عرضه داشت : فدایت شوم من تا كنون فرزنددار، نشده ام ، چه كنم ؟حضرت فرمود: هرگاه به وطن برگشتى و خواستى به سوى همسرت روى آیه ، و ذالنون اذ ذهب مغاضبا فظن ان لن نقدر علیه فنادى فى الظلمات ان لا اله الا انت سبحانك انى كنت من الظالمین را تا سه آیه بخوان ان شاء الله فرزنددار خواهى شد.

5- امام صادق عليه السلام فرمودند : تعجب مي كنم از چهار كس كه چهار نوع گرفتاري دارند چگونه به اين چهار چيز پناه نمي برند.از جمله اينها فرمودند : تعجب مي كنم از كسي كه دچار غم و اندوه شده است اما به اين سخن (ذکر یونسیه ) پناه نمي برد، زيرا كه حقتعالي در دنباله آن فرموده: " و نجيناه من الغم و كذلك ننجي الموءمنين " يعني ما او را " حضرت يونس را به سبب اين سخن " از غم و اندوه نجات داديم و اينگونه ما موءمنان را نجات مي بخشيم.


منبع : کتاب راهنمای گرفتاران نوشته محمد ابراهیم بروجردی


شرایط ختم طبق گفته ایت الله کشمیری:
1) اول اینکه عامل(فردی که ختم را انجام میدهد) بر یگانگی  خداوند ایمان داشته باشد البته نه در زبان بلکه با تمام وجود و با شناخت اندکی که دارد که سرلوحه همه انها یکتایی و بی همتایی  خداوند در تمام صفات ثبوتی و مبر بودن او از تمام صفات سلبی است.

2)توجه کامل به وجود بی همتای خداوند و این که عامل بداند خداوند در همه حال  ناظر بر عمل اوست  همان طور که هنگامی که با یک نفر صحبت میکنید تمام حواس شما به اوست در اینجا نیز باید حالتی مشابه داشته باشید حال انکه در هنگام  گفتن این ذکر با سرچشمه وجودو هستی صحبت می کنید.

3)پشیمانی از گذشته سرشار از کوتاهی و ناسپاسی زیرا که این ذکر طبق گفته بزرگان اهل معرفت خود نوعی توبه به درگاه باری تعالی است.

4)نیاز نیست که تنها به معنی ایه اکتفا کنید بلکه به رابطه مضموم ایه با خودتان نیز باید اهمیت بدهید .منظور اینکه در قسمت اول ایه که در یگانگی و یکتایی و منزه بودن  خداوند گواهی داده می شود به عظمت خداوند در جهان هم  توجه شود  به نظم و هماهنگی در کره زمین و در سیارات وستاره ها و خورشیدیا  حیات در خشکیها و دریاها وسایر نشانه های عظمت حقتعالی و در قسمت بعدی ذکر گناهان و کوتاهی ها و ناسپاسی  هایی که انجام شده به یاد اورده مثل کفران نعمت یا کوتاهی در انجام اعمال پسندیده و... 
و غرض این نیست که در هر بار خواندن ذکر تمام این مطالب دوره شود بلکه هر کدام از این دو قسمت را که باعث می شود شما بیشتر در ان لحظات قرب به  حضرت دوست  پیدا کنید انتخاب کنید که اکثر اوقات به هردو معنی توجه میشود.

5)زمان مناسب برای انجام این ختم بعد از عشاء است (حدودا ساعت ده به بعد)

6) در مورد تعداد این ختم هم باید از 400 شروع شود و کم کم زیاد شود البته نیازی نیست حتما شما تعداد بشمارید بلکه از 20دقیقه که زمان تقریبی 400 ذکر است شروع کنید و ذره ذره (مثلا سه دقیقه یا پنج دقیقه)انرا زیاد کنید..هر چقدر تعداد این ذکر بیشتر باشد بهتر است


کتاب عصر انتظار به روایت بحارالنوار جلد 3

التماس دعا



مطالب مشابه :


دعای مطالعه/احضار و تسخیر جن:دعا جهت شفا يافتن از بيماري :چله و چله نشيني، مقالات مرتبط فضیلت و خو

برگرفته از کتاب راهنمای گرفتاران. آي کتاب :: دایره المعارف طب جامع اهل بیت (ع)




چهار ذکر آرامش بخش

راهنمای گرفتاران. برچسب‌ها: راهنمای اذکار مجرب, کتاب راهنمای گرفتاران, معجزه




رفع جن زدگي

از کتاب راهنمای گرفتاران. دفع




ختم سوره هدیه به حضرت زینب س جهت ازدواج

انگشتر شرف الشمس دست کند صفحه 222 کتاب رهنمای گرفتاران حاج نصر بروجردی




در خواص عظیم ذکر یونسیه و تاکید عرفا

تمامی مطالب این وبلاگ با ذکر سند دقیق ویا کتاب مربوطه کتاب راهنمای گرفتاران نوشته محمد




ذکر یونسیه

منبع: اقتباس از کتاب راهنمای گرفتاران .: Weblog Themes By Pichak :. درباره




فضیلت 1000 صلوات بر پیامبر (ص) در هر روز

منبع :رهنمای گرفتاران،ص۴۱ - فضیلت کتاب راهنمای سلوک(حق شناس) کتاب رموز اسماء




فضیلت و خواص ذكر یونسیه

سپاس خدای را - فضیلت و خواص ذكر یونسیه - تا حالا فکر کرده ای که شهدا - سپاس خدای را




یک خبر . . .

راهنمای درمان اعتیاد - یک خبر . . . - نمايندگی آکادمی،پیشگیری،مهار،درمان اعتیاد با روش dst




ذکرهای شگفت عارفان/داستان عارفان دانلود کتاب/داستانهای شگفت‌انگیزی از نماز شب / شب هاي عارفان: اسرار

منبع : کتاب رهنمای گرفتاران،محمد ابراهیم نصرالهی بروجردی،ص181. راهنمای برتر




برچسب :