سقط جنین

عوارض سقط جنین

سقط جنایی ، سقط پرخطر یا غیرقانونی

سقط جنین یکی از عوارض بارداری است که به معنای پایان یافتن دوران بارداری و تولد نوزاد پیش از زمان موعود است. در دنیای امروز، آمار سقط جنین عمدی رو به افزایش است و زنان سقط جنین را بهترین و آسان ترین راه برای پیشگیری از تولد نوزادان ناخواسته می دانند، در صورتی که این عمل خطرات و عوارض متعددی را در برخواهد داشت. خونریزی و عفونت یکی از عوارض خطرناک سقط جنین است. اکثر بارداری هایی که به سقط جنین ختم می شود با خونریزی همراه بوده و گاهی اوقات خونریزی ها تا ماه ها بعد ادامه پیدا می کند و مشکلاتی مانند ضعف، کم خونی و افسردگی به دنبال دارد.

همچنین احتمال ابتلا به عفونت در مواردی که به سقط منجر می شود به میزان قابل توجهی افزایش پیدا می کند که ممکن است در آینده به ناباروری منجر شود. تحقیقات نشان می دهد، از دست دادن فرزند اگرچه به صورت عمدی باشد، بر روحیه اکثر زنان تأثیر منفی گذاشته و احتمال ابتلا به افسردگی و برخی بیماری های روحی افزایش پیدا می کند. از طرف دیگر روانشناسان معتقدند: از بین بردن جنین، به نوعی وظیفه شناسی و حس مسئولیت پذیری والدین را خدشه دار می کند و قطعاً در برنامه ریزی های آینده و رفتارهای آنها تأثیرگذار خواهد بود. محققان سقط جنین را عامل مهمی در افزایش آمار ناباروری و مرگ و میر مادران می دانند.

عوارض مصرف داروهایی که به منظور سقط جنین تجویز می شوند، کم نیست. مشکلاتی مانند تب، خستگی، حالت تهوع، درد، انقباضات عضلانی، استفراغ، گر گرفتگی، سردرد و.‎.‎. در اکثر مواقع گریبانگیر فردی می شود که به سقط جنین اقدام کرده است. مطابق با تحقیقات احتمال مرگ زنان در بارداری هایی که به سقط جنین ختم می شود تا سه و نیم درصد افزایش پیدا می کند. همچنین احتمال خودکشی در زنانی که به سقط جنین عمدی اقدام می کنند، شش برابر بیشتر از سایر زنان است.

از طرف دیگر سقط جنین یکی از مواردی است که احتمال ابتلا به سرطان سینه، رحم و تخمدان را افزایش می دهد و با افزایش تعداد دفعات سقط، میزان این احتمال نیز بالاتر می شود . باید توجه داشت پیشگیری از باردار شدن تصادفی در درجه اول و به دنیا آوردن نوزادی سالم، بهترین و ایمن ترین روش به شمار می رود.


عوارض سقط جنین یکی دو تا نیست

سقط های عمدی چه آنها که مطمئن انجام می شود و چه آنها که نامطمئن و پرخطرند، دارای عارضه هستند. منظور من از سقط های عمدی یعنی ختم بارداری که با میل و رضایت خود شخص انجام می شود.

به این سقط نام های متعددی می دهند مانند سقط جنایی، سقط پرخطر یا غیرقانونی. شخص به ۲ صورت اقدام به انجام سقط می کند یعنی می تواند در یک محل استریل و به وسیله فرد دارای مهارت کافی جنین را سقط کند یا گاهی در شرایط بد بهداشتی و به وسیله افراد ناوارد اقدام می کند که درواقع علاوه بر عوارض و تهدید جان مادر، خطرات بسیاری دارد البته عارضه در شرایط مطمئن به حداقل می رسد اما صفر نمی شود. عوارض حاد می تواند شامل خون ریزی و عفونت باشد و عوارض دیررس مانند از دست دادن رحم، نازایی و از دست دادن تخمدان، چسبندگی به دنبال عفونت ها و درد و حتی انسداد روده هاست.

یادم می آید که حدود ۲۰ سال پیش که در مراکز آموزشی کار می کردم مراجعان زیادی داشتیم که به دنبال سقط پرخطر با عوارض زیادی می آمدند. اما این موارد را امروزه بسیار کمتر می بینیم و این مساله می تواند دلایلی داشته باشد از جمله اینکه به هر حال آموزش روش های جلوگیری از بارداری که در این چند سال به طور جدی پیگیری کردیم، بی فایده نبوده است. برای سقط پرخطر در دنیا اقدامات زیادی انجام می دهند.

اجازه بدهید کشورهای دنیا را از این نظر در ۲ گروه تقسیم کنیم؛ اول گروه هایی مانند کشور ما و صد و اندی کشور دیگر که سقط در آنها ممنوع است و دوم ۵۷ کشور که سقط را مجاز و قانونی می دانند. آماری که در سال ۲۰۰۶ طبق تحقیقات سازمان بهداشت جهانی روی سقط های پرخطر و برای یافتن راه حل مناسب در زمینه پیشگیری از آنها انجام شده، بسیار جالب است. طبق این آمار، تعداد سقط های پرخطر سالانه که در کشورهای ممنوع انجام می شود ۲۰ میلیون سقط است و در حدود آمار همان کشورهایی است که سقط را مجاز دانسته اند. نکته مهم همین جاست.

از این آمار متوجه می شویم قانونی کردن انجام سقط راه حلی برای جلوگیری از این مشکل (سقط های پرخطر) نیست. در ۲ کشور مشابه که هر دو سقط را مجاز می دانند مانند ویتنام و هلند در یک آمارگیری دیده اند، پایین بودن سطح آگاهی و اطلاع مردم چقدر در این امر موثر است. در ویتنام از هر هزار زن ۸۳ نفر اقدام به سقط های عمدی و پرخطر با انواع روش ها می کنند، در حالی که می توانند به مراکز مجاز بروند و سقط را مطمئن و کم عارضه تر انجام دهند اما در هلند از هر هزار نفر تنها ۳ زن تن به سقط پرخطر می دهند.

پس حتی آزاد کردن سقط مشکل را حل نمی کند. در مقابل باید گفت ممنوع کردن آن نیز کارساز نیست و متاسفانه آمار در هر دو جا (کشورهای آزاد و کشورهای ممنوع) یکسان است. تفاوتی نمی کند. افرادی که مشکل اصلی شان ناآگاهی است، بدون رضایت خاطر موجب بارداری می شوند و ناآگاهانه تر اقدام به سقط می کنند آن هم از نوع نامطمئن و پرخطر که جان مادر را تهدید می کند. این سقط های پرخطر سالانه ۸۰ هزار زن را در دنیا به کام مرگ می کشد. ۹۰ درصد این تعداد مرگ ها در کشورهای در حال توسعه رخ می دهد.


موارد مجاز در سقط جنین

  • بیماری دریچه ای قلب که به نارسایی قلبی همراه با تنگی نفس شدید منجر میشود
  • هر نوع بیماری حاد قلبی غیر از کرونر که همراه با تنگی نفس شدید باشد
  • سابقه بیماری کاردیو مایوپاتی دیلاته درحاملگی های قبلی (یک نوع نارسایی قلبی پیشرفته)
  • افراد مبتلا به سندرم مارفان در صورتی که قطر آئورت صعودی این افراد بیش از پنج سانتیمتر باشد
  • افراد مبتلا به سندرم آیزن منگر که یک سندرم قلبی- تنفسی شدید است
  • کبد چرب حاملگی، واریس مری با سابقه خونریزی از واریس مری و هپاتیت اتوایمیون غیرقابل کنترل است
  • نارسایی کلیه و فشار خون غیرقابل کنترل با داروهای مجاز در دوران حاملگی
  • هر بیماری ریوی اعم از آمفیزم، فیبروز، کایفواسکولیوزیک که وارد مرحله ایدز شده باشد
  • ابتلا به ویروس غیرقابل کنترل با درگیری یک ارگان اصلی و اسکولی تها زمانی که ارگا نهای اصلی درگیر باشند
  • سوریازیس شدید و عمومی بدن و ملانوم نوع پیشرفته که باعث خطر جدی جانی برای مادر شود و همچنین پمفیگوس ولگاریس
  • تشنج هایی که به رغم درمان چنددارویی، مقاوم به درمان باشد
  • اماسهایی که موجب ناتوانی بیمار شده باشد
  • میاستنی گرا و در مراحل پیشرفته به شرط اینکه خطر جانی جدی برای مادر داشته باشد
  • انواعی از بیماریهای مغزی که با حاملگی تشدید یافته و برای مادر خطر جدی داشته باش
  • تجاوز و روابط جنسی با محارم


مطالب مشابه :


راه های جلوگیری از بارداری

این وبلاگ سعی دارد آگاهی شما را در مورد مسائل سقط جنین افزایش دهد. راه های جلوگیری از




سقط جنین

در دنیای امروز، آمار سقط جنین عمدی رو به افزایش است و زنان سقط جنین را بهترین و سقط راه حلی




سقط جنین

تجربه سقط جنین از جهات دوستان و نزدیکان ممکن است بهترین راه کمک به شما را ندانند و




جگونه می توانیم با استفاده از دارو سقط جنین کنیم

دارو سقط جنین دارو سقط جنین کنم ؟ بهترین و قابل به سقط جنین گرفته و راه دیگری




بارداری پس از سقط جنین

چه مدت بعد از سقط می توان مجددا" اقدام به بارداری نمود؟و بهترین روش از سقط جنین




اقدامات حین سقط جنین

بهه هر حال بهترین راه به پزشک مقــــــــــ اربــــــــــ ت کردن باعث سقط جنین نمی‌شود




سریعترین زمان تشخیص حاملگی

این وبلاگ سعی دارد آگاهی شما را در مورد مسائل سقط جنین افزایش دهد.




حاملگی بعد سقط جنین

از آن گذشته تصور تکرار سقط جنین در بارداری‌های شروع راه. دهنده بهترین خدمات




پیشگیری از بارداری بعد از آمیزش-- پیشگیری اورژانسی

این وبلاگ سعی دارد آگاهی شما را در مورد مسائل سقط جنین منتقله از راه تماس جنسي




سقط عادتی یا تکراری

در رحم یک شاخه بهترین راه تشخیص احتمال سقط جنین در زنان مبتلا به لوپوس 10تا50درصد گزارش




برچسب :