تحقیقی بر مواد مخدر و .......

 

 

تحقیقی در باره مواد مخدر :


   اعتياد به موادمخدر يکي از مهمترين مشکلات اجتماعي، اقتصادي و بهداشتي است که عوارض ناشي از آن تهديدي جدي براي جامعه بشري محسوب شده و موجب رکود اجتماعي در زمينه هاي مختلف مي گردد. همچنين ويرانگري هاي حاصل از آن، زمينه ساز سقوط بسياري از ارزشها و هنجارهاي فرهنگي و اخلاقي شده و بدين ترتيب سلامت جامعه را به طور جدي به مخاطره مي اندازد.

    پديده شوم قاچاق مواد مخدر بيش از آنکه فعاليتي سوداگرانه، تجاري و اقتصادي در عرصه مافياي اقتصاد بين المللي باشد، ابزاري کارآمد، مؤثر و راهبردي در گسترش نظام سلطه صاحبان قدرت جهان بر کشورهاي توسعه نيافته است. تحليلگران مسائل سياسي و اجتماعي بر اين باورند، در تهاجم و نفوذ فرهنگي، پديده موادمخدر مهمترين عامل به تباهي کشيدن و انحطاط اخلاقي جوامع به شمار مي رود. متأسفانه گسترش دامنه مصرف موادمخدر در جامعه امروزي به حدي است که حتي قشر متفکر و تحصيل کرده را نيز به سمت خود کشانده است.
اعتياد به عنوان يک آسيب اجتماعي، هيچ گاه به طور کامل ريشه کن نخواهد شد، اما با تدبير، انديشه و تلاشي مخلصانه حداقل مي توان آن را به کنترل در آورد. در اين راستا تلاش ما بر اين است تا با ارتقاي سطح آگاهي اقشار مختلف جامعه، پيشگيري از اعتياد را بر درمان معتادان مقدم بداريم.


   اکنون به معرفی مواد مختلف می پردازیم :


    
 الف : مواد سستي زا
   موادي هستند که مصرف آن بر روي سلسله اعصاب مصرف کننده اثر گذاشته و در نتيجه فعاليت فکري و بدني او را سست نمايد. اين مواد به دو دسته تقسيم مي شوند:
- طبيعي مانند: استحصالات گياه خشخاش، ترياک، شيره ترياک، مرفين
- مصنوعي مانند: هروئين، متادون، نرمتادون، پاپاورين، پتيدين، انواع و اقسام قرصهاي مسکن و آرام بخش

 

 

       ب  : مواد توهم زا 
   با مصرف اين مواد فرد دچار اوهام حسي و بصري مي شود. اين مواد را هالوسينوژن مي گويند که شامل:
- طبيعي مانند: استحصالات گياه شاهدانه،حشيش، بنگ، ماري جوانا، گراس، چرس؛ مسکالين، جو سياه آفت زده، برخي از قارچهاي حاوي مواد توهم زا، دانه هاي نوعي نيلوفر وحشي
- مصنوعي مانند: ال.اس.دي( L . S . D )، دي متيل تريپتامين ( D . M . T )، دي اتيل تريپتامين ( D . E . T )

       ج : مواد توان افزا
   مصرف آن بر روي سلسله اعصاب تأثير گذاشته و در نتيجه فعاليت فکري و بدني مصرف کننده بيشتر مي گردد و باعث هيجان مي شود. اين مواد به دو دسته تقسيم مي شوند که عبارتند از:
- طبيعي مانند: برگ کوکا، کوکائين، کراک، برگ و ساقه برخي درختان مثل خات و کراتم و ناس
- مصنوعي مانند: آمفتامين، متيل آمفتامين، ترکيبات آمفتامين ها

 ======================================

                        الف : مواد سستي زا
خشخاش
بوته اي است يکساله که در مناطق معتدل مي رويد. رشد سالانه اين گياه به ارتفاعي معادل 70 تا 110 سانتي متر مي رسد. در اواسط بهار، بعد از اينکه گلهاي رنگارنگ آن کم کم شروع به ريختن مي کند، از ميان گلها کپسول ظاهر مي شود که به آن گرز خشخاش مي گويند. اين گرزها در اواخر بهار و اوايل تابستان داراي پوست سبزي است که به زردي مي گرايد. البته، قبل از اينکه ميوه گياه خشک و زرد شود، به روش خاص مبادرت به تيغ زدن آن مي نمايند. اين کار به وسيله افرادي که تجربه خاصي در تيغ زدن دارند، انجام مي شود. آنان در ساعات اوليه شب با تيغهاي مخصوص و با ايجاد چندين شيار افقي و يا عمودي و يا مورب بر روي گرزها، مبادرت به تيغ زدن مي نمايند. صبح روز بعد، شيره سفيد رنگي از محل شکافهاي گرز به بيرون ترشح مي کند و در مجاورت هوا به صمغ قهوه اي رنگ تبديل گرديده، در پياله مخصوص جمع آوري و براي ترياک مالي آماده و به صورت لول روانه بازار قاچاق مي شود.
ترياک
ترياک، شيره منعقد شده تخمدان کال بوته خشخاش است که از نظر علمي به پاپاور معروف است. ترياک آماده مصرف، ماده اي است خميري به رنگ قهوه اي که بر حسب نوع و منطقه کشت خشخاش و آب و هواي منطقه پرورش از قهوه اي روشن تا تيره وجود دارد، نامهاي ديگر آن افيون، اپيوم و ترياق مي باشد.
ترياک داراي ترکيبات بسياري است که تاکنون 25 نوع مؤثر آن شناخته شده است. مهمترين آلکالوييدهاي ترياک عبارتند از مرفين، نارکوتين، پاپاورين، تبائين، کدئين و نارسئين.
عوارض:
- مغز: وابستگي (اعتياد)، بي خوابي هنگام شب، خواب آلودگي طي روز
- تغييرات شخصيتي:
1 -کاهش علايق و انگيزه ها
2 -کاهش احساس مسؤوليت
3 -کاهش توجه به تحصيل، شغل و خانواده
4 -افسردگي و بي قراري، پرخاشگري، اغما با مصرف زياد
- گوارش: تهوع و استفراغ، کاهش اسيد معده و اختلال در هضم غذا، کاهش فعاليت روده ها و يبوست مزمن، بي اشتهايي و کاهش وزن، سؤ تغذيه، خشکي دهان، اختلال در کبد
- پوست: خارش، تيره شدن رنگ پوست، تيرگي لبها، کهير
- بيضه و تخمدان: کاهش توان و ميل جنسي، به هم خوردن دوره هاي قاعدگي در زنان
- تضعيف دفاع بدن عليه بيماريها: بي حسي و عدم تعادل بدني، عفونت ريه، ايست تنفسي با مصرف زياد، انقباض مردمک چشم
شيره ترياک
پس از تيغ زدن گرز خشخاش، ماده اي شيري رنگ از آن خارج مي شود که به آن شيره ترياک گويند. اين شيره در مجاورت هوا تيره شده، به رنگ قهوه اي تبديل مي گردد.
مرفين
مرفين از واژه «مورفئوس» خداي رؤيايي يونان باستان مشتق شده است و يکي از اجزاي اصلي و اساسي ترياک است که به طور متوسط از هر 10 کيلوگرم ترياک يک کيلوگرم مرفين تهيه مي شود. رنگ آن به صورت کرم روشن و گاهي اوقات به رنگ آرد نخودچي و مزه آن تلخ است. ذرات آن در زير ذره بين شبيه کريستال هاي سوزني است.
از نظر دارويي، ضد درد بوده، با اثرات رخوتي که بر روي مغز دارد، باعث کنترل دردهاي شديد مي شود و به همين دليل مصرف مجاز آن فقط در بيمارستانهاست.

 

 


مطالب مشابه :


تحقیقی بر مواد مخدر و .......

در اواسط بهار، بعد از اينکه گلهاي رنگارنگ آن کريستال هاي سوزني آموزش ابتدایی و




43 سال رقابت مستقيم پرسپوليس و استقلال

جالب اينکه تاج استقلال در حدود نيمي از کل گلهاي تحت آموزش با کريستال پالاس




برچسب :