آشنایی با دانشگاه آزاد اسلامی واحد اردبیل

پيشگفتار:
دانشگاه روضه هميشه بهاري است كه به شكوفه هاي خرد ، دين ، دانش و فضيلت آراسته و شميم جانبخش حكمت و هنر از هر گوشه آن شنيده مي شود .در اين گلستان هميشه سرسبز و شاداب ، پويندگان و جويندگان راه علم و انديشه و معرفت و دانايي ، سالياني از عمر خود را صرف اندوختن گوهرهاي شعور و علم و دين و هنر مي نمايند ، آنگاه به پهنه اجتماع گام مي نهند تا به مصداق " زكات العلم نشره " علم و دانش خود را در اختيار ديگران قرار داده به انسان ها و انسانيت خدمت رساني نمايند.
در اين راستا و با تبرك به " الحمدلله رب العالمين " اينك شاهد رشد و شكوفايي دانشگاه آزاد اسلامي هستيم كه با همياري و دلسوزي مسولان  بزرگوار ، فرهنگ دوستان و قاطبه علم و دانش با بنياني محكم و استوار چون سرو بالا بلندي با شاخ و برگ هاي "‌ن والقلم و مايسطرون "‌در طي بيست سال بهره دهي به درخشش اي بسياري در سطح كشور نايل آمده است .عليهذا  با تاسي از رهنمودهاي حضرت امام راحل (ره) كه فرمودند : " ما برآنيم دانشگاه را مجري وحي الهي سازيم"  اميد است در پرتو عنايات الهي و مساعدت  و فعاليت هاي بي دريغ دانشگاهيان محترم و مسوولين دلسوز و معارف پرور، دانشگاهمان را به جايگاهي برسانيم كه از لحاظ كيفيت آموزشي و وسعت ميادين پژوهش هاي علمي و ارايه طرح هاي تحقيقاتي ارزنده در مجامع بين المللي و علمي جهان انگشت نما شود.
دانشگاه آزاد اسلامي به عنوان بزرگترين مجموعه آموزشي و پژوهشي غير انتفاعي کشور با داشتن بيش از 330 واحد و مرکز دانشگاهي در داخل و خارج در پرورش نيروهاي متخصص و کارآمد و بالفعل كردن استعدادهاي نهفته جوانان راه مهم و خطيري را طي كرده که انواع اختراعات، اکتشافات و کسب رتبه هاي برتر علمي و پژوهشي و تحقيقاتي در عرصه هاي بين المللي نمود عيني اين توسعه و پيشرفت است.

اردبيل
اردبيل يكي از شهرهاي باستاني ايران اسلامي است كه در طول تاريخ خود مدت ها مركز آذربايجان و مدتي پايتخت ايران بوده است .برخي از محققين معتقدند:" اردبيل يكي از پنج شهر قديمي جهان است كه توسط فرزندان حضرت آدم (ع) بنا نهاده شده است."
نام هاي اردبيل عبارتند از : اردبيل ، آرتاويل(شهر مقدس)  ، اردويل ، بازان فيروز، فيروز گرد ، پيروزبام ، آردبيل و القاب اين شهر " دارالامان " و "دارالارشاد " مي باشد.
اردبيل در ضلع غربي درياي خزر و شمال شرقي استان آذربايجان شرقي قرار دارد و به قول جغرافي نويسان ، در 38 درجه عرض شمالي و 48 درجه و 2 دقيقه طول شرقي (گرينويچ) واقع است. ارتفاع آن از سطح دريا 1236 متر و فاصله آن تا مرز جمهوري آذربايجان حدود 20 كيلومتر است.اردبيل در فلات دايره شكلي ، در جنوب قسمت غربي درياي خزر و بين دو رشته كوه (سبلان) و باغرو واقع شده است .ازشمال به شهرستان گرمي و دشت مغان ، از جنوب به شهرستان خلخال و ميانه ، از شرق به استان گيلان در رشته كوه هاي طالش و از طرف مغرب به به شهرستان هاي سراب و مشكين شهر مشرف مي باشد.
آثار باستاني و ديدني اردبيل عبارتند از : بقعه شيخ صفي الدين اردبيلي ،‌جمعه مسجد ، مقبره شيخ جبراييل در كلخوران ، بازار هاي قديمي و نيز آبهاي گرم معدني در سرعين ،‌سردابه ، قوتور سويي و همچنين جنگل فندقلو و درياچه نئور مي باشد كه كوه سبلان در اين استان سر به فلك كشيده است.

اردبيل در آيينه تاريخ :
بنا به مدارك و شواهدي كه موجود است، قدمت اردبيل به سال هاي طولاني قبل از اسلام برمي گردد .به روايت كتاب روضه الصفاء ،‌اردبيل در عصر سلسله كيانيان ، به تصرف كيخسرو و فرزندش سياوش درآمد و فردوسي طوسي نيز در شاهنامه ، در باب پادشاهي كيكاوس ، به اين استان اشاره كرده است.برخي از مورخين ، قدمت اردبيل را  بيش از زمان زرتشت  مي دانند و نام آرتاويل ( شهر مقدس) يادگار آن دوران است و بيش از 3000 سال سابقه دارد.در دوره ساسانيان يكي از چهار ايالت بزرگ (پذكس) ايران بوده است.
اين شهر در صدر اسلام مركز آذربايجان و مقر حكومت مرزبانان حرود بوده است كه در دوره خلافت عمر ، به نيروهاي اسلام تسليم شد و تا سال 15 هجري ، مردم اين سامان به اسلام گرويدند و قرآن را فرا گرفتندو به احكام ديني عمل مي كردند.
از قيام خرم دينان و حكومت سالاريان و رواديان ،‌سلجوقيان  ، خوارزمشاهيان و تسلط مغول ها به اردبيل كه بگذريم، نوبت به ظهور شيخ صفي الدين اردبيلي ، عارف و داماد شيخ زاهد گيلاني مي رسد(متوفي 735 هجري) .ورود امير تيمور گوركاني در سال 806 و ملاقاتش با خواجه علي سياهپوش (نوه شيخ صفي الدين ) كه منجر به آزادي هزاران نفر از اسيران جنگي كه و تشكيل طوايف قزلباش ، از ماجراهاي جالب تاريخي است.در عصر سلطنت شاه اسماعيل ، اردبيل مركز گسترش مذهب تشيع در ايران گرديد.
از وقايع تاريخي دوران صفويه حملات مكرر عثماني ها به اردبيل ، تاجگذاري  نادر سال 1148 درمغان ،  تهاجمات نيروهاي روس در عصر قاجار كه بگذريم به انقلاب شكوهمند بهمن 1357 مي رسيم كه مردم اين سامان همگام با ملت بزرگ وقهرمان ايران وتحت رهبري هاي بنيانگذار جمهوري اسلامي ايران حضرت امام خميني (ره ) براي بر چيدن نظام ستم شاهي به تلاش بزرگ وعظيمي دست زدند .
در دوران دفاع مقدس ، اردبيل رزمندگان وبسيجيان بسياري رابه جبهه هاي نور عليه ظلمت روانه ساخت وشهداي گرانقدري  را به انقلاب واسلام تقديم كرد.
ودر نهايت در روز 22 فروردين 1372 به پيشنهاد آيت اله  هاشمي رفسنجاني،  رييس جمهور وقت  ، مجلس شوراي اسلامي اردبيل را به مركزيت استان برگزيد . شهرهاي مهم اين استان عبارتند از : اردبيل ، خلخال ، مشكين شهر ، گرمي ، سرعين ، پارس آباد ، بيله سوار ، نمين ، نير وكوثر.

تاريخچه دانشگاه آزاد اسلامي اردبيل
اولين گام در تاسيس واحد اردبيل در تاريخ هفتم  آذرماه يكهزارو سيصدو شصت و دو برداشته شد و در پاسخ به درخواست مسوولين وقت با نامه شماره 1543 مورخه 4/دي ماه / 62 جناب آقاي دكتر جاسبي رياست محترم دانشگاه آزاد اسلامي با موافقت قطعي و با  اشاره به تمهيد مقدمات،  راه را براي نيل به اين مقصود هموار ساخت كه باتشكيل جلسات متعدد با مسوولين ذيربط در دفتر امام جمعه محبوب ،‌مرحوم آيت ا... مروج ،  هيات امناي دانشگاه در مورخه 6/بهمن / 1363 اين دانشگاه تعيين و همزمان با آغاز هفتمين بهار آزادي ، در يوم الله 22 بهمن 1363 به طور رسمي افتتاح  و اولين كنكور جهت پذيرش دانشجو روز جمعه 24/بهمن / 1363 با شركت 3475 نفر برگزار و اسامي تعداد 717 نفر براي گذراندن كلاس هاي تكدرس در رشته هاي رياضي ، علوم تجربي ، ديني و عربي و آموزش ابتدايي اعلام شدو در حال حاضر با داشتن 170 نفر عضو هيأت علمي ( تمام وقت و نيمه وقت ) و حدود 400 نفر بصورت حق التدريس و 42 رشته در مقاطع مختلف تحصيلي پذيراي 12000 نفر دانشجو،  در رشته هاي علوم پزشکي ،علوم پايه ، فني مهندسي ، کشاورزي و علوم انساني و در دوره هاي دکتري ،کارشناسي ارشد، کارشناسي پيوسته ، کارشناسي ناپيوسته و کارداني   مي باشد.   مشغول به تحصيل هستندو تاکنون بيش از 15 هزار نفر از اين واحد  فارغ التحصيل شده اند.
دانشگاه آزاد اسلامي واحد اردبيل در مسير توسعه
دانشگاه آزاد اسلامي اردبيل به عنوان  بزرگترين واحد پژوهشي در سطح استان تاکنون بيش از 200 طرح پژوهشي در اين دانشگاه اجرا شده که اکثراً کاربردي بوده و از اين دانشگاه بيش از 1000 مقاله در سطح جهاني، کشوري و منطقه اي ارائه شده است که يکي از دانشگاه هاي بي نظير در اين زمينه است همچنين در سال جاري 115 ميليون تومان از بابت طرح هاي برون دانشگاهي جذب گرديده و 23 تاكن.ن 23 مورد اختراع ثبت شده است.
 اتصال به شبکه کتابخانه ديجيتال از ديگر تسهيلات پژوهشي اين دانشگاه است به طوري که بيش از 50 ميليون خلاصه مقاله، 10 ميليون مقاله ، 10 هزار جلد مجله معتبر دنيا و هزاران کتاب و مرجع الکترونيکي در زمينه هاي مختلف علمي در اين کتابخانه در دسترس است.
واحد اردبيل براي تمامي دانشجويان دختر متقاضي از 7 خوابگاه استيجاري و دو خوابگاه ملکي برخوردار بوده و موفق شده است
اين دانشگاه تأثيري شگرف بر رونق اقتصادي شهرهاي مختلف داشته است و به عنوان نمونه اگر در شهر اردبيل پنج هزار دانشجوي غير بومي باشد و به طور متوسط هر کدام ماهانه 50 هزار تومان هزينه کنند، سالانه سه ميليارد تومان عايد کسبه اين شهر مي شود.
تاکنون سعي شده در همه حوزه ها تغييرات و پيشرفت هاي لازم صورت گيرد که اين توسعه متوازن منجر به کسب موفقيت هاي  پي در پي کشوري و بين المللي در زمينه  هاي مختلف پژوهشي، آموزشي، فرهنگي و ... شده است.
زيربناي آموزشي و رفاهي واحد اردبيل در سال 76 حدود11 هزار متر مربع بوده که اين ميزان اکنون به 33 هزار متر مربع رسيده و رشد 300 درصدي را نشان مي دهد. در اين راستا در سايت بسيج که حدود 12 هکتار است ساختمان سازي مي شود که ساختمان پزشکي جديد ، سالن ورزشي و سلف سرويس مورد استفاده قرار گرفته و ساختمان دانشکده علوم انساني و سالن ورزشي خواهران  به زودي مورد بهره برداري قرار مي گيرد   همچنين بيمارستان آموزشي 96 تختخوابي واحد اردبيل که جزو 12 بيمارستان آموزشي کشور محسوب مي شود و درمانگاه تخصصي از جمله کارهاي مهم عمراني است.
دانشگاه آزاد اسلامي اردبيل از نظر کيفيت آموزشي در سطح مطلوبي قرار دارد به طوري که ميزان دانشجويان مشروط از 14 درصد به 9 درصد کاهش يافته و تعداد دانشجويان ممتاز يعني دارندگان معدل بالاي 17 به 900 نفر افزايش يافته است.
دفتر فرهنگ اسلامي  اين دانشگاه يکي از دفاتر فرهنگي مطرح در کشور محسوب مي شود به طوري که در سال گذشته رتبه نخست را در بين دفاتر تمامي دانشگاه هاي آزاد اسلامي کشور احراز كرد، همچنين کانون قرآن اين واحد نيز به رتبه برتر دست يافت درخشش نشريات دانشجويي واحد و كسب 18 رتبه برتر توسط دانشجويان در اولين جشنواره منطقه 2 و احراز رتبه سوم نشريه سرمد از ديگر موفقيت هاي فرهنگي دانشگاه است..
تيم هاي مختلف ورزشي اين واحد در سطح منطقه و کشور دهها مقام اول تا سوم کسب کرده اند و کارکنان و هيأت علمي اين واحد نيز مقام اول مسابقات فوتسال واحدهاي دانشگاهي سراسر کشور را به دست آورده است.
از موفقيت هاي مدارس سما درصد بالاي قبولي فارغ التحصيلان اين مدارس در مراکز دانشگاهي است. در سال گذشته  نيز تعداد 120 نفر از خواهران و 28 نفر از برادران فارغ التحصيل  از مدارس سما در رشته هاي مختلف و در مقاطع کارداني و کارشناسي از دانشگاه هاي کشور پذيرفته شده اند.
بر اساس ارزشيابي عملکرد ساليانه معاونان امور سما واحدهاي دانشگاهي مناطق دهگانه در سال 85، معاون سما واحد اردبيل براي سومين سال به عنوان معاون برتر منطقه دو برگزيده شد. از برنامه هاي آتي  عمراني اين واحد مي توان به ساخت دانشکده فني با 8000 متر مربع زيربناي آموزشي و آماده سازي نقشه آزمايشگاه، حصارکشي زمين دانشگاه آزاد در سرعين براي احداث ساختمان آموزشي با 4500  متر مربع زيربنا و حصارکشي زمين ساختمان رفاهي دانشجويان و اساتيد در سال آتي، احداث ساختمان بزرگ آموزشي با سالن اجتماعات و آمفي تئاتر و کتابخانه مرکزي بزرگ دانشگاه و سالن هاي آموزشي جنبي با مساحت 20000  متر مربع اشاره کرد.
افزايش تعداد رشته هاي تحصيلي به خصوص تحصيلات تکميلي، جذب هيات علمي و بورسيه در مقطع دکترا، سنجش و نظارت مستمر بر نحوه تدريس استادان را جزو برنامه هاي آموزشي اين واحد است.
اين دانشگاه با تكيه بر خرد و شعور جمعي متخصصان و انديشمندان اين مرز و بوم مفهوم واقعي خودباوري و خوداتکايي را با پرورش نيروهاي نخبه و متعهد و گسترش امکانات و لوازم و اسباب تحقيقاتي، پژوهشي و آموزشي به نمايش گذاشته است.
دانشگاه آزاد اسلامي علاوه بر موفقيت هايي که در زمينه توسعه تکنولوژي و پژوهشي به دست آورد، يکي از دستاوردهاي مهم انقلاب اسلامي در عرصه هاي فرهنگي محسوب مي شود.از طرفي تحصيل دانشجويان جوان در محيط دانشگاه و تلمذ از محضر استادان حوزه و دانشگاه و آشنايي با فرهنگ غني اسلامي و سپري شدن بهترين دوران عمر آنان در محيط علمي فرهنگي دانشگاه در نگرش، رفتار، منش و شخصيت آنان تحولي عظيم ايجاد کرده است که در هيچ مکان و محيط ديگري نمي توانستند به اين تحول دست يابند.
دانشگاه آزاد اسلامي با الهام گرفتن از فرامين و رهنمودهاي مقام معظم رهبري در مورد سياسي بودن دانشجويان زمينه را براي فعاليت تشکل هاي مختلف سياسي با گرايش هاي متفاوت فراهم کرده است و يقيناً دانشجوياني که چند سالي را به فعاليت سياسي در دانشگاه ها مي‌پردازند به نوعي تمرين سياسي و مديريتي مي كنند و در آينده در رديف نخبگان سياسي و مديريتي کشور قرار مي گيرند.
همچون سال هاي گذشته پاسخگوي تمامي متقاضيان براي اسکان در خوابگاه ها از جمله  خوابگاه ويژه متاهلين  باشد اين خوابگاه ها از نگهباني 3 شيفته ، نماز جماعت، مشاور اختصاصي ، پزشك عمومي ، تلفن راه دور و داخل شهري ، سالن مطالعه، تلويزيون و اجتماعات ، كمد اختصاصي ، ويدئو و سي دي وتلويزيون و ... برخوردار مي باشند و در جهت ارتباط سالم مسئولين زيربط با دانشجويان ، شهردار خوابگاه در كليه خوابگاهها توسط دانشجويان  انتخاب شده اندو واحد مشاوره با داشتن مشاوران متخصص در زمينه هاي مختلف حقوقي ، تربيتي ، آموزشي و ....در حال خدمات رساني به دانشجويان محترم مي باشد...
تاکنون دانشجويان و فارغ التحصيلان دانشگاه آزاد اسلامي واحد اردبيل در آزمون تکميلي دانشگاه هاي کشور به موفقيت هاي چشمگيري دست يافته اند، به طوري که فقط در سال 84، 180 نفر در دوره کارشناسي ارشد دانشگاه هاي دولتي و واحدهاي دانشگاه آزاد اسلامي پذيرفته شده اند. همچنين کسب رتبه هاي برتر امتحان جامع پزشکي توسط دانشجويان پزشکي اين واحد، مهر تأييدي بر بالا بودن سطح علمي دانشجويان دانشگاه است.
اين واحد توانسته اکثريت کارکنان خود را در زمينه هاي مختلف از جمله کامپيوتر، اينترنت، مکاتبات اداري و .... آموزش دهد به طوري که در نيمه اول سال جاري به لحاظ تعداد کارگاه هاي برگزار شده و صدور گواهينامه هاي مربوط رتبه اول را در منطقه دو دانشگاه آزاد اسلامي کسب كرده است.
از موفقيت هاي مهم اين واحد در جهت اطلاع رساني، راه اندازي ويژه برنامه راديويي صداي دانشگاه توسط روابط عمومي واحد از راديوي محلي استان است که در زمينه ارتباط دو سويه بين مسؤولان و دانشجويان کاملاً مؤثر واقع شده است و سال گذشته روابط عمومي واحد اردبيل توانست در بين واحدهاي دانشگاه آزاد اسلامي به عنوان برتر دست يابد.
جهت تسهيل کارهاي اداري ، دبرخانه و سيستم کارگزيني کارکنان ساماندهي شده و از نرم افزار هاي قوي تري در اين خصوص استفاده شده است .در اين راستا در جهت افزايش امکانات رفاهي کارکنان با همکاري تعاوني مسکن و تعاوني مصرف کارهاي خوبي انجام يافته و براي آينده نيز برنامه ريزي هاي لازم انجام شدهاست  که اميد واريم امکانات بيشتري فراهم سازيم.

 


مطالب مشابه :


هفتمین سمینار پژوهشی دانش آموزان سما واحد اردبیل

پژوهش در مدارس سما واحد اردبیل - هفتمین سمینار پژوهشی دانش آموزان سما واحد اردبیل - - پژوهش




برنامه ترم جاری

آموزشکده فنی و حرفه ای سما اردبیل --ترم دوم بهمن 93




آشنایی با دانشگاه آزاد اسلامی واحد اردبیل

دانشگاه آزاد اسلامی اردبیل از موفقيت هاي مدارس سما درصد بالاي قبولي فارغ التحصيلان اين




اسامی دانشجویان حور مشغول به تحصیل در دانشگاهها:

۹-حمید رفاهی رادیولوژی اردبیل. بلوری دانشجوی رشته ی الکترونیک دانشکده سما واحد اردبیل.




نمونه سوالات گوناگون

دانشکده فنی و حرفه ای سما واحد شیراز - نمونه سوالات گوناگون -




سومین دوره مسابقات سراسری ربوکاپ سما(شیراز آذر ماه1390)

درخشش دانش آموزان سما واحد اردبیل در مسابقات رباتیک شیراز. دانش آموزان سما واحد اردبیل رتبه




ولادت امام موسی کاظم مبارک

دانشجویان پزشکی اردبیل ورودی 90 ورود به سيستم مديريت آموزش سما دانشگاه علوم پزشکی اردبیل




تبریک ولادت کریمه اهل بیت علیهم السلام

وبلاگ "دفتر فرهنگ اسلامی آموزشکده فنی و حرفه ای سما واحد اردبیل" همزمان با دهه مبارکه فجر




برچسب :