درمان سیاتیک

 در اغلب موارد، سیاتیک  و بیماری دیسک کمر بخوبی به برخی اقدامات اولیه پاسخ می دهد. اگر بتوان فعالیت معمولی را ادامه داد ودرعین حال از عواملی که باعث تشدید درد سیاتیک می شود پرهیز کرد،درد سیاتیک  و دیسک کمر زودتر بهبود می یابد.

درمانهای درد سیاتیک و دیسک کمر

استفاده از کیسه یخ :

 در ابتدا  می توان از  قرار دادن کیسه محتوی یخ بر روی محل درد بمدت 20 دقیقه ،چند بار در روز استفاده کرد استفاده از یخ در دو روز اول شروع درد سیاتیک ،ورم ودرد راکاهش می دهد. برای این منظور می توان از کیسه ای محتوی قطعات کوچک یخ یا یک بسته سبزیجات یا نخود یخ زده استفاده کرد. کیسه یخ یا سبزیجات ونخود یخ زده را لای حوله بپیچید تا از اسیب به پوست پیشگیری شود. استفاده از یخ هر بار،بیش از 20 دقیقه نیز به اعصاب وسایر بافتهای بدن  اسیب می زندو نباید بیش از 20 دقیقه در هر بار از یخ استفاده شود.

استفاده از  گرما و  کیسه اب داغ:

پس از دو تا سه روز،از گرما در موضع دردناک استفاده کرد. می توان از کیف اب  داغ که لای حوله پیچیده شده  بمدت 20 دقیقه در هر بار استفاده کرد. بعد از 48 ساعت از شروع درد حاد از لامپ گرما زا یا  بالش ها و پتوهای گرم کننده در حالی که در پائینترین درجه حرارت تنظیم شده نیز می توان استفاده کرد. اگر درد  ادامه پیدا کرد بطور متناوب می توان از گرما ویخ استفاده کرد. استفاده از گرما و یخ بستگی به تحمل و واکنش بدن  و طبیعت بدن نیز دارد. برخی افراد با سرما احساس بهبود می کنند  و برخی با گرما. بنابراین واکنش بدن در تصمیم گیری این موضوع مهم است.

ورزشهای کششی:

ورزشهای کششی برای کمردرد ،درد سیاتیک  و دیسک کمر میتواند باعث بهتر شدن درد شده وفشار بر ریشه عصب را کاهش دهد. از حرکتهای سریع وفنر مانند ،حرکات پیچشی،  حرکات پرشی در طی انجام ورزش کششی  بایدخودداری کرد.  باید سعی شود  هر کشش بمدت حداقل 30 ثانیه نگه داشته شود. کشش نباید درد زیادی ایجاد کند و در حد تحمل انجام شود.

داروهای مورد استفاده برای درمان درد سیاتیک و  درد دیسک کمر:

 داروهای مسکن  وضد التهابی  وضد درد: مسکنهایی مانند ایبوپروفن(بروفن،ادویل،ژلوفن) ناپروکسن و پماد دیکلوفناک(آلفن ایکس)، نیز گاهی اوقات برای درد سیاتیک موثر هستند پمادهای رهامین؛ روزماری نیز موثر می باشند .سایر داروها مانند ایندومتاسین،کتورولاک، سلبرکس(سلکوکسیب) و ملوکسیکام نیز ممکن است استفاده شوند. باید توجه داشت که این داروها عوارض گوارشی؛ کلیوی و قلبی دارند و باید با نظر پزشک مصرف شوند.

داروهای شل کننده عضلات مانند متوکاربامول(روباکسین)،سیکلوبنزاپرین(فلکسریل)

داروهای نارکوتیک مانند کدئین، ،مپریدین(دمرول)

داروهای ضد افسردگی سه حلقه ای  مانند  امی تریپتیلین،نورتریپتیلین

داروهای ضد تشنج مانند گاباپنتین(نورونتین).  پره گابالین(لیریکا)

داروی مسکن ترامادول

درمان طب فیزیکی وتوانبخشی:

زمانی که درد حاد  وشدید با اقدامات درمانی توسط پزشک  متخصص طب فیزیکی بهبود پیدا کرد،درمانهای طب فیزیکی وتوانبخشی می تواند باعث جلوگیری ازعود درد سیاتیک و کمردرد می شود. این روشها  که توسط پزشک توصیه می شود،شامل ورزشهایی است که به بهبود وضعیت بدن  کمک می کند.، همچنین  میتواند باعث تقویت عضلاتی گردد که حمایت از ستون فقرات  را برعهده دارند . از دیگر مزایای انجام ورزشهای توصیه شده توسط پزشک متخصص طب فیزیکی بهبود انعطاف پذیری بدن  است که از تکرار  بیماری تاحد زیادی جلوگیری می کند. گاهی پزشک بیمار را به فیزیوتراپی معرفی می کند.

 روشهای فیزیوتراپی در صورتی که با روشهای دستی و بصورت تخصصی انجام شوند می توانند به درمان سیاتیک کمک کنند.

تزریق استروئید (کورتون) در  سیاتیک و دیسک کمر:

در برخی موارد ،پزشک متخصص طب فیزیکی وتوانبخشی ممکن است لازم بداند که تزریق کورتون انجام گیرد. تزریق کورتون در داخل ناحیه ای که ریشه عصب گرفتار شده انجام می پذیرد. کورتیکو استروئید کمک می کند که درد والتهاب اطراف عصب تحریک شده،کاهش یابد. اثر دارو معمولا ظرف چند هفته از بین می رود. اما در طی این مدت اقدامات طب فیزیکی و توانبخشی برای درمان بیماری ادامه می یابد. انجام تزریق بدون توانبخشی معمولا اثر گذرایی برای کاهش درد دارد و درمان بیماری اصلی نمی باشد. تعداد تزریقات کورتون در طی سال باید محدود باشد زیرا تزریق زیاد داروهای کوتیکو استروئیدی(کورتون) عوارضی بدنبال دارد.

 جراحی:

 جراحی برای مواردی در نظر گرفته می شود که درمانهای طب فیزیکی موثر نباشد و بیمار دچار ضعف،بی اختیاری ادرار یامدفوع ودرد سیاتیک و کمردردی باشد که باگذشت زمان بدتر می شود وبا سایر درمانها بهتر نمی شود. نوار عصب و عضله می تواند شدت آسیب و نیاز به جراحی را مشخص تر نماید. جراح می تواند زائده استخوانی  یاقسمتی از دیسک بیرون زده  یا دچار فتق را که باعث فشار بر روی عصب گیر افتاده می شود،بردارد. باید توجه داشت که  متاسفانه جراحی  دیسک حتی میتواند منجر به بدتر شدن بیماری دیسک شده و در شرایط  غیرضروری نباید اقدام به جراحی کرد.  بنابر این توصیه می شود پیش از انجام جراحی دیسک با یک متخصص طب فیزیکی وتوانبخشی مشورت گردد.

مطالب مرتبط:

درمانهای طب سنتی و آلترناتیو سیاتیک

کمردرد

درمان دیسک

سیاتیک چیست؟

سطح مطلب: عمومی، کارشناسی، تخصصی و فوق تخصصی

آدرس کلینیک طب فیزیکی و فیزیوتراپی دکتر رئیسی: تهران، شریعتی بالاتر از سید خندان نرسیده به همت روبروی پارک شریعتی(کوروش). نبش کوچه پیروز. ساختمان شریعتی. طبقه اول واحد 10 تلفن 22882831
مرکز نوار عصب و عضله 22882831 و 09198045447

آدرس درمانگاه دکتر احدی: بیمارستان فیروزگرِِِ میدان ولی عصر، خیابان کریم خان، خ به آفرین 82141229 بخش طب فیزیکی و توانبخشی


مطالب مشابه :


چند نکته در خصوص کاربرد متوکاربامول در اسپاسم های دردناک عضلانی

پزِِشکى - چند نکته در خصوص کاربرد متوکاربامول در اسپاسم های دردناک عضلانی - مقالات




دیووان جدیدترین داروی فشار خون

اطلاعات دارویی - دیووان جدیدترین داروی فشار خون - Diovan به صورت قرص های ۸۰mg -۱۶۰mg-۳۲۰mg موجود




کیست کلیه؛ انواع،علائم و درمان

استفاده کنند و اگر به دلیل پوکی استخوان و پیشگیری از پوکی استخوان قرص کلسیم مصرف می کنند




تداوم گرفتگی عضلات را جدی بگیرید

است و یک سری داروها که خاصیت شل کنندگی و ضد اسپاسم دارند که شاخص آن قرص های متوکاربامول




درمان سیاتیک

داروهای شل کننده عضلات مانند متوکاربامول(روباکسین)،سیکلوبنزاپرین(فلکسریل)




داروهاي ترالي اورژانس

متوکاربامول قرص نیتروگلیسیرین را با معده خالی مصرف کنید.از قطع ناگهانی دارو پرهیز کنید.




مقایسه

صورت گرفت و در گروه دوم توسط کپسول پیروکسیکام 20 میلیگرم در روز، قرص متوکاربامول 500




دراگ پارتی

متوکاربامول آمپول با حرفش را قطع میکند و میگوید خود تو روزی چند تا شربت و قرص منو بدون




آشنایی با ضوابط بیمه 11

قرص. 300. 300. 800 قرص. 110. 110. 220 متوکاربامول.




در شرح حال گرفتن از بیمار, به یاد داشته باشیم ...

منظور از قرص رقیق کننده خون : منظور از شل کننده عضله : متوکاربامول. منظور از قرص صورتی قلب :




برچسب :