ناشنوايي وروشهاي آموزش آن

CrThumb.aspx?Pic=afarinesh\Images\992\11
 اشنايي با  اموزش کودکان ناشنوا و کم شنوا:
روش زباني ( شفاهي ) :
با اين روش سعي مي شود که دانش اموزان ناشنوا صحبت کردن و لب خواني را بياموزند. طرفداران اين روش براين عقيده اند که تمامي کودکان ناشنوا به خوبي قادرند مهارت هاي کلامي و زباني را بياموزند.
لذا استفاده از روش هجي کردن با انگشتان و زبان اشاره باعث کندي و يا وقفه در رشد طبيعي و تحصيل مهارت هاي زباني و صحبت کردن مي شود و از طرفي محدوديتي در ارتباطات اجتماعي انان ايجاد مي کند چرا که همگان قادر به برقراري ارتباطي با انان از اين طريق نمي باشند.
زبان اشاره , روش هجي کردن با  انگشتان( روش دستي) :
در اين روش چشمان کودک جاي گوشهايش را مي گيرد و تاکيد براستفاده از الفباي  دستي و زبان اشاره به عنوان وسيله اموزش و پرورش دانش اموزان ناشنوا در کلاس درس , شيوه برقراري ارتباط بين افراد ناشنوا مي باشد.
روش مختلط يا جامع ( ترکيبي ):
اين شيوه اموزش شامل , اشارات ابداعي دانش اموزا, تشريح و تفضيل مطالب صحبت کردن, لب خواني , هجي کردن با دست , علائم رسمي , خواندن و نوشتن مي باشد.
مدافعان اين روش را عقيده براين است که استفاده از اين شيوه اموزشي به علت جامع بودن ان بر نياز ها و توانايي هاي فردي دانش اموزان ناشنوا مبتني است و تسهيلات و فرصتهاي لازم براي حد اعلاي رشد توانايي ها و مهارت هاي زباني و صحبت کردن دانش اموزان ناشنوا فراهم گردد.
پروژه ICICLE :
اين روش اموزشي بر پايه ي گرامر کامپيوتري است و براي افراد ناشنوا طراحي شده است. هدف ICICLE اين است که مانند يک اصلاح کننده هوشمند اشتباهات افراد شناسايي شود و اصلاح گردد.
ناشنوايان مشکلات پيچيده و عميقي در اجزاي اساسي ساختار زبان دارند و پژوهشگران تجربه زباني اندک اين گروه را  ناشي از محدوديت در ارتباطات زباني موثر با اطرافيان و همچنين برخورد مناسب اطرافيان در اين زمينه به صورت ساده سازي جملات و عبارات, محدود سازي واژگان مورد استفاد ه به شکل کاربرد کلمات ساده و ابتدايي, شرکت ندادن انها در گفتگو ها و تصميم گيري ها مي دانند. لذا استفاده از پروژه ICICLE روش مناسب و کاربردي جهت حل بسياري از مشکلات انان مي باشد.
استفاده از عوامل اموزشي سه بعدي :
در اين روش مدلي انساني سه بعدي را که شامل طرز بيان چهره , ژستهاي اوليه صورت براي تحقيقات فرايند اموزش ساخته شده است.
اين روش اموزشي متمرکز بر تصوير سه بعدي انسان و انيميشن زبان علامتي با فن اوري بيان چهره در بافت تکنولوژي اموزشي است که به ان VSAPA مي گويند.
اين روش اثر زيادي بر روي رشد  تکنولوژي انيميشني دارد. مخصوصا با تاکيد بر نمونه زندگي و قابل کنترل بودن رفتارهاي هدف مانند حالات دست, طرز بيان صورت و خيره ماندن از اهميت زيادي برخوردار است. به علاوه تحقيق به صورت انيميشني باعث تغيير ارتباطات روياروي انسان با انسان به تعامل انسان با کامپيوتر تبديل شود.
اين باعث افزايش جنبه هاي تکنولوژي , تجارب يادگيري و افزايش يادگيري پايه کامپيوتر مي شود.
هدف اساسي اين روش اموزشي , افزايش سواد اموزي کامپيوتر و فراهم اوري فرصت هاي بيشتر براي يادگيرندگان ناشنوا مي باشد. همچنين بينش و بصيرت اساتيد را نسبت به فن اوري و تکنولوژي که سبب تجارب اموزشي و يادگيري ناشنوايان مي شود را افزايش دهد.
نمايشگر گفتاري :
کار با نمايشگر گفتاري  نشان مي دهد که اموزش گفتار بر اساس کامپيوتر بر روي کودکان کم شنوا بسيار مفيد و موثر است. البته بايد اين نکته را در نظر گرفت که اين روش اموزشي در حقيقت روش مکملي براي درمانگر به کار مي رود و از جنبه هاي مثبت اين روش مي توان به مستقيم بودن, معنادار بودن, طبيعي بودن روش اموزشي و ايجاد باز خورد ديداري و همچنين تعاملي بودن را نام برد.
در اين روش اموزشي از طريق ميکروفون شدت و بلندي صداي درمانجو بر روي صفحه مانيتور کامپيوتر نقش مي بندد و درمانگر در طي جلساتي شدت و بلندي ناهنجار در مانجو را تعديل مي سازد.
مطالعه پژوهشي
 يک سيستم ويديوديسک تعاملي براي اموزش مهارت هاي زبان به دانش اموزان ناشنوا
تاملينوس  کيسي , براولي و پترسون خبر از يک سيستم ويديوديسکي تعاملي جهت اموزشي مفاهيم زبان به دانش اموزان ناشنوا داده اند.
اين سيستم شامل يک کامپيوتر اپل , يک بازبين و يک راه انداز ويديوديسک است که نمايش داستان ها و صفحه هاي ويديويي مختلف را به صفحه باز بين ممکن مي سازد. راه انداز ويديو ديسک تحت کنترل کامپيوتر قرار دارد و از طريق ان استفاده کننده مي تواند هريک از 50000 تصوير خاص ويديويي را طي چند ثانيه فرا خواند.
اين سيستم صحنه هاي خاصي را نشان مي دهد و به طور همزمان تکاليف مختلفي را شامل مفاهيم زبان براي  تمرين دانش اموزان ارائه مي کند. کاراکتر اصلي در برنامه کشفيات داستي نام دارد که در ان يک معدنچي ژيد به همراه با دوست خود به نام راکي به سراسر کشور سفر مي کند.
دا ستي از شهر ديدن مي کند, در يک ساندويچ فروشي غذا مي خورد , از بقالي خريد مي کند. نشانه هاي راهنمايي و رانندگي را مي اموزد و از يک کارگر جوان ناشنوا در بيمارستان عيادت مي کند در هر بخش از زبان جهت اموزشي تلفظ , هجي کردن و اموزش ساختار صحيح جمله استفاده مي شود. اين سيستم داراي اين مزيت منحصر به فرد است که از مفاهيم زباني در سطح مختلف مشکلي همراه با بخش ديداري مشابه با ان بسته به پيشرفت دانش اموز بهره مي برد.
از اين سيستم ويديوديسکي تعاملي در موقعيت واقعي مدرسه و با بهره گيري از 36 دانش اموزان دبيرستاني ارزشيابي جامعي به عمل امد.
نيمي از اين دانش اموزان طي جلسان 60 دقيقه اي از مفاهيم زباني فراهم امده توسط سيستم ويديوديسکي تعالي برخوردار شدند ( طي پنج ماه ) در حالي که نسيم ديگر طي همين مدت از همان مفاهيم  زباني در  کلاس درس معمولي بهره مند شدند. نتايج نشان داد که هر دو گروه داتش اموزان در مهارت هاي زباني پيشرفت معني داري کردند. به علاوه دانش اموزان گروه ويدئو ديسک تعاملي به ويژه از تجربه خود بسيار مشعوف بودند و نگرش و انگيزه بسيار مطلوبي در باب يادگيري داشتند.
اموزش روش هايي جهت نظم دهي رفتار در کودکان ناشنوا و نيمه شنوا
بازشناسي اهميت ابتکار فردي در يادگيري توسط مسئولان ملي معاصر در  امريکا , همچون گردنر دبير سابق بهداشت , اموزش و رفاه که معتقد بود هدف نهايي نظام اموزشي عبارت است از تبديل فرد  به شخصي که خودش به دنبال اموزش خودش باشد نيز عنوان شده است.
به طور کلي در مورد فرايند خود نظم دهي مي توان گفت که اگر چه  در مورد بررسي اين فرايند به ريشه هاي نظري گوناگوني مي توان رسيد, اما انچه به صورت نکاتي مشترک در  مراحل يادگيري به صورت خود نظم بخش در دانش اموزان به چشم مي خورد عبارت است از مرحله فراشناختي , انگيزشي و رفتاري .
ادامه دارد


مطالب مشابه :


تاریخچه آموزش و پرورش کودکان ناشنوا در ایران

تاریخچه آموزش و پرورش کودکان ناشنوا در ایران مرکز آموزشی ناشنوایان سیرجان




جلسه شورای آموزش و پرورش شهرستان شهربابک

به گزارش مجله خبری سیرجان ،جلسه شورای آموزش و پرورش شهرستان شهربابک به ریاست شریفی




برگزاری نخستین جلسه شورای آموزش و پرورش شهرستان ارزوئیه در سال ۹۴

به گزارش مجله خبری سیرجان، ولین جلسه شورای آموزش و پرورش شهرستان در سال ۹۴ به ریاست موسی علی




رشد 12 درصدی اسکان مسافران نوروزی در آموزش و پرورش کرمان

به گزارش مجله خبری سیرجان ، به گزارش روابط عمومی اداره کل آموزش و پرورش کرمان، ابراهیم




دانش آموزان سیرجان بازی های سنتی و محلی را فرا می گیرند

مدیر آموزش و پرورش سیرجان در آیین آغاز اجرای طرح اوقات فراغت در این شهرستان گفت: با پیشنهاد




رزرو اینترنتی فرهنگیان در خانه معلم استانهای سراسر کشور

استفاده درست و بهینه از آموزش و پرورش نوین و کارآمد میتواند آینده ای بهتر را سیرجان. بلوار




ناشنوايي وروشهاي آموزش آن

به عنوان وسيله اموزش و پرورش دانش اموزش و رفاه که معتقد آموزش پرورش سیرجان.




برچسب :