بیوگرافی عجب شیر

موقعیت جغرافیایی و اقلیمی:
شهرستان عجب‌شیر با مساحت ۴۴/۷۳۸ کیلومتر مربع از شمال به شهرستانهای اسکو و آذرشهر، از شرق به شهرستان مراغه از غرب به دریاچه ارومیه و از جنوب به شهرستانهای بناب محدود است. این شهرستان در موقعیت ۳۷ درجه و ۴۲ دقیقه عرض شمالی و ۴۶ درجه و ۲۰ دقیقه طول شرقی واقع شده است. این شهرستان در منطقه کوهستانی واقع شده و دارای تابستانهای معتدل و زمستانهای سرد و برف می‌باشد. و ارتفاع این شهرستان از سطح آزاد دریافت ۷۷/۱۴۷ متر بوده و دارای زمینهای حاصلخیز و پرمحصول و مستعد کشاورزی می‌باشد و قسمتی از اراضی در نواحی دریاچه ارومیه در منطقه شوره‌زار و پست واقع شده است. از ارتفاعات مهم این شهرستان می‌توان به کوه قوزلوجه (قزلجه) در قسمت شمال غربی به ارتفاع ۲۶۱۵ متر اشاره کرد.


خصوصیات فرهنگی:
زبان رایج محلی این شهرستان آذری بوده و اهالی آن مسلمان و شیعه اثنی عشری هستند. هیچ یک ازاقلیت‌های مذهبی در این شهرستان سکونت نداشته و این شهرستان دارای مراکز آموزش عالی (دانشگاه آزاد اسلامی و پیام نور) می‌باشد. اهالی این منطقه به باورها و اعتقادات مذهبی پایبندی خاصی دارند به طوری که برگزاری مراسمات و آیین‌نامه‌های مذهبی این شهرستان شهرت عامه دارد. در سطح این شهرستان هنرهای دستی و سنتی به صورت معمول رواج دارد که می‌توان به گلیم‌بافی و جاجیم‌بافی و سوزن‌دوزی اشاره کرد.
جمعیت:
براساس نتایج سرشماری عمومی نفوس و مسکن در سال ۱۳۷۵، این شهرستان ۵۹۱۱۰ نفر بوده و در سرشماری عمومی آبان‌ماه سال ۱۳۸۵، جمعیت شهرستان در حدود ۸۴۸۴۱ نفر برآورد شده است.
تقسیمات کشوری:
شهرستان عجب‌شیر در سال ۱۳۸۰ تأسیس و براساس آخرین تقسیمات کشوری سال ۸۵، از ۲ بخش مرکزی و قلعه‌چای تشکیل یافته و دارای ۴ دهستان بوده، به طوری که ۲ دهستان دیزجرود غربی به مرکزیت روستای شیشوان و دهستان خضرلو به مرکزیت روستای خضرلو در تابعیت بخش مرکزی و ۲ دهستان دیزجرود شرقی به مرکزیت روستای جوان قلعه و دهستان کوهستان به مرکزیت روستای ینگجه در تابعیت بخش قلعه‌چای قرار دارند.
این شهرستان از یک شهر به نام عجب‌شیر و تعداد ۴۲ روستا تشکیل یافته است

  • پرونده‌های آثار ثبت‌شدۀ ایران در فهرست آثار ملی، ذیل «». قلعه ضحاک عجبشیر قدمت: اورارتویی(یازده هزار سال قبل از میلاد) - اشکانی - ساسانی - قرون میانه اسلامی.׀׀ شمارهٔ ثبت:۲۲۵۴۴.׀׀ تاریخ ثبت: ۱۳۸۶/۱۲/۲۷.׀׀ شهرستان عجبشیر - بخش قلعه چای - دهستان کوهستان - روستای بارازلو - چسبیده به شرق روستا. .


مطالب مشابه :


تاریخچه آموزش و پرورش شهرستان عجب شیر

تاریخچه آموزش و پرورش تاریخچه آموزش و پرورش شهرستان عجب شیر. سایت فرزند عجب شیر;




تصاویری از اولین های آموزش وپرورش عجب شیر

فــــــــرزنــــــــد عـجـب شــیـــــــر آمــوزش و پــرورش سایت فرزند عجب شیر;




حذف مجتمع‌های آموزشی آموزش وپرورش

فــــــــرزنــــــــد عـجـب شــیـــــــر آموزش و پرورش درخصوص سایت فرزند عجب شیر;




مسابقات قرآن فرهنگيان عجب شير

قرآن و عترت عجب شیر. و تربيت بدني آموزش و پرورش اجرا خواهد شده و سایت فرهنگی




راهنمای اولیا

سایت اصلی ucmas اداره آموزش پرورش عجب شیر فرهنگ عجب




محرم و صفر در مدارس و اداره آموزش و پرورش شهرستان عجب شير

قرآن و عترت عجب شیر محرم و صفر در مدارس و اداره آموزش و پرورش شهرستان وب سایت علمی




بیوگرافی عجب شیر

سایـت دفتر آموزش و پرورش عجب شهرستان عجبشیر در سال ۱۳۸۰ تأسیس و براساس آخرین




جعفر پاشایی مدیرکل جدید آموزش و پرورش استان آذربایجان شرقی شد.

فــــــــرزنــــــــد عـجـب شــیـــــــر آموزش و پرورش سایت فرزند عجب شیر;




برچسب :