اجراي قانون نظام هماهنگ پرداخت بسيار خطرناك و باعث فروپاشي صنعت نفت خواهد شد

معظمي با توجه به اهميت وحساسيت تعامل با نيروي انساني صنعت نفت گفت: با توجه به اينكه اين صنعت به عنوان توليد كننده عمده توليد ناخالصي ملي است بايستي از اين قانون مستثني شود.
استاد دانشگاه علامه طباطبايي و شهيد بهشتي در خصوص اهميت منابع انساني در صنعت نفت تصريح كرد: باتوجه به اينكه صنعت نفت، صنعتي استراتژيك است وبيش از يك سوم توليد نا خالصي ملي را عهده دار است لذا تصميم گيران نظام بايد بپذيرند كه بايسته و شايسته است كه به اين مولد عظيم ، نگاهي ويژه داشته باشند.
وي معتقد است : اداره صنعت نفت را بايستي در چهار چوب ساختارها و روشهايي كه در دنياي صنعتي رايج است اداره كرد چرا كه صنعت نفت يك اداره معمولي و غير استرتژيك نيست.
وي افزود: با توجه به سختي شرايط كار درمناطق عملياتي با دماي 50 درجه ورطوبت 100 درصد و محيط هاي جانكاه؛ در ساير كشورها و نظام هاي نفتي دنيا با پرداخت حقوق متناسب، سرمايه گذاري در امر تربيت مديران كارآزموده، ايجاد فضاي رشد براي نيروهاي انساني و توجه به خلاءهاي منابع انساني اين صنعت را پويا و مولد نگه داشته اند.
دكتر معظمي پيش بيني كرد اين قانون كه يك بار پيش از اين دركشور تصويب شده و نا كارآمديهايي آن براي همگان به اثبات رسيده است و هم اكنون بارديگر با اصلاحاتي دوباره مصوب شده با توجه به شاخص هاي موجود احتمال موفقيت آن بسيار ضعيف است.
وي اجراي اين قانون را مناسب براي وزارتخانه ها و سازمانهايي دانست كه ساختار اداري دارند و گفت: در هيچ جاي دنيا صنايع وبنگاه هاي اقتصادي خود را با قانون هاي پرداخت اداري و سياست هاي ويژه كاركرد اداري، اداره نمي كنند.
وي پيشنهاد كرد و گفت: دولت بايستي اين قانون را در يك پروسه آزمايشي (سه ساله، پنج ساله ) اجرا كند و پس از بررسي نتايج وفيدبك آن در ديگر دستگاهها در صورتيكه مثبت بودن نتيجه اجراي آن آشكار شد ، اجراي آن را در صنعت نفت بررسي نمايد.

چالش هاي نيروهاي پيماني در صنعت نفت

معاون سابق وزير نفت در منابع انساني و پژوهش، در بخش ديگري از سخنانش به برخي چالش هاي نيروهاي پيمانكاري در صنعت نفت اشاره كرد و گفت: با توجه به اهميت صنعت نفت و وظيفه خطيري كه كاركنان اين صنعت بر عهده دارند لذا هر گونه ورود بايد بر اساس ضوابط و دستورالعملهاي صنعت نفت باشد كه اينكار در مورد اغلب نيروهاي پيمانكاري صورت نگرفته است.
وي گفت : بايستي تشكيلات ، روشها ساختارهاي صنعت نفت را بازنگري مجدد نمايد و با يك آرايش جديد ساختار وشرايطي را فراهم كرد تا اين نوع نيروها كه توانايي و مهارت لازم را دارند وارد اين عرصه شوند.
معظمي درخصوص ضعف هاي پرورش نيروهاي انساني مورد نياز صنعت نفت گفت: برغم اينكه كليدي ترين عامل موثر در صنعت نفت ، نيروي انساني مي باشد اما متاسفانه در سالهاي اخير در امر آموزش ضمن خدمت كاركنان كمتر به محتوا پرداخته ايم و بيشتر به كميت وافزايش آمار نفر ساعت توجه كرده ايم .
وي تاكيد كرد : توجه به نيروهاي تكنسين و بالا بردن سطح كيفي آموزشها از طريق برگزاري دوره هايي كه منجر به اخذ مدرك تحصيلي مي شود از نكات حائز اهميتي است كه بايد مورد توجه قرارگيرد.
معظمي گفت: اولويت جذب را بايستي در پذيرش اين نيروها قرار دهيم و براي نيروهاي پيمانكاري در آزمونهاي استخدامي سهميه قائل شويم.

** ساختار وزارت نفت

معاون سابق وزير نفت در منابع انساني و پژوهش در رابطه با ساختار وزارت نفت گفت : طبق قانون، وزارت نفت، براي تعيين نقش حاكميت در نفت كه خود جزء انفال است، تشكيل شده ، حقيقتا وزارت نفت وجود واقعي ندارد؛ وزارتي است كه نيروهايش از خودش نيست بلكه از شركت هاي مختلف دور هم جمع شده اند وبودجه را از شركت نفت مي گيرند و دركل همه آنها وابسته به شركت ملي نفت هستند به همين خاطر مديران ستادي اختيارات بسيار اندكي دارند ونقش سياست گذاري آنها ضعيف است.
معظمي توضيح داد: رابطه صف و ستاد در اين وزارتخانه بسيار مخدوش است واگر هم بخواهيم وزارت نفت داشته باشيم بايد وظايف مديرعاملي با معاون وزيري را جدا كنيم .
وي گفت: ارتباط اين شركت ها با وزارتخانه را از طريق رييس هيات مديره كه وزيراست انجام مي شود اما به دليل مشغله وزير اين ارتباط ، رابطه مستحكم و پررنگي نيست.
معظمي معتقد است : با توجه به اصل 44 قانون اساسي بايد بار صنعت نفت را كم كنيم و ساختار آنرا به سوي يك سازمان چابك پيش بريم اما هنوز در صنعت نفت، در برابر اين واگذاري ها مقاومت وجود دارد.
وي گفت : ساختار وزارت نفت را بايد به سمت تقويت نقش حاكميت دولت در اين صنعت پيش برد و يك ارتباط منطقي ميان دولت، مجلس و ساير قوا برقرار كرد.

** سرمايه گذاري در صنعت نفت

معظمي دربخش ديگري از سخنانش بر ضرورت سرمايه گذاري در اين صنعت تاكيد كرد و گفت: افزايش سرمايه گذاري در صنعت نفت يك امر لازم است كه اگر اينكار در زمان خاص خود به درستي انجام نشود، بايستي پاسخگوي آيندگان باشيم .
وي افزود: طبق سند چشم انداز 20 ساله ؛ بايد سالانه حدود بيست و پنج ميليارد دلار در صنعت نفت سرمايه گذاري كرد تا به اهداف سند چشم انداز رسيد .
وي معتقد است: از آنجاكه در سالهاي اخير حداكثر سرمايه گذاري در اين صنعت حدود 60 درصد اين مبلغ بوده است لذا براي جبران اين نقيصه بايد به سراغ سرمايه گذاري هاي مشترك با شركت هاي معتبر  صاحب بازار و داراي تكنولوژي جهاني رفت.
وي در توضيح بيشتر اين مطلب گفت: اين نوع مشاركت از نظر تقويت امنيت ملي نيز بسيار موثر مي باشد البته هر مشاركتي را بايستي با نگاه به حفظ منافع ملي و منافع صنعت نفت در نظر گرفت .
 معظمي گفت: وقتي ميزان نقدينگي كشور 171 ميليارد دلار است ، اين به آن معناست كه پول در كشور موجود است پس بايد نقدينگي ها را به سمت سرمايه گذاري هدايت كنيم.
وي مدل بانك توسعه نفت را مدلي مناسبي براي جمع آوري سرمايه ها دانست و گفت: وجود يك بانك در صنعت نفت الزامي است.
وي همچنين حضور صنعت نفت در مجامع بين المللي را از الزامات دانست و گفت: اين حضور بايد با مشاركت مديران داراي كلاس جهاني باشد.

** علل ضعف صنعت نفت در بخش تكنولوژي

 معاون سابق وزير نفت در منابع انساني و پژوهش، در خصوص علت ضعف اين صنعت در بخش پژوهش معتقد است: ازآنجا كه پول داشتيم هميشه به خريد تكنولوژي اقدام كرديم و كمتر براي انتقال تكنولوژي تلاش كرديم لذا در بخش پژوهش سرمايه گذاري لازم را انجام نداديم.
وي گفت : برغم داشتن يك سابقه 100ساله در اين صنعت متاسقانه كمتر از 200 پتنت   داريم پس اين نشان مي دهد كه تا چه ميزان ما در صنعت نفت نيازمند تقويت پژوهش هستيم.
وي يكي ديگر از دلايل اين ضعف را نبود متولي خاص براي امر پژوهش دانست و گفت : پژوهش در صنعت نفت تاكنون نتوانسته نيازهاي واقعي اين صنعت را پاسخگو باشد .
معظمي ، ساختار صنعت نفت را عملياتي دانست و گفت: پِژوهش چنين ساختاري ندارد و در دنيا نيز در كنار واحدهاي پژوهشي آكادميك ، واحدهاي پژوهشي عملياتي بطور موازي وجود ندارند پس بايستي ما نيز به دنبال تمركز در اين بخش برويم لذا بايد پژوهشگاه صنعت نفت و دانش پژوهشي را ارج نهيم و آن را ملاك كار و ارزيابي برنامه هاي خود قرار دهيم و به تقويت آن بپردازيم و از ايجاد واحدهاي موازي پژوهشي اجتناب شود.
 
** ضرورت استفاده از فارغ التحصيلان دانشگاه صنعت نفت

استاد دانشگاه شهيد بهشتي و علامه طباطبايي دربخش ديگري از سخنانش گفت: در صنعت نفت بايد اولويت جذب با نيروهاي تحصيل كرده در دانشگاه صنعت نفت باشد و فارغ التحصيلان اين دانشگاه را نسبت به ساير دانشگاههاي كشور مقدم بدانيم وسرمايه گذاري در بخش دانشگاه را از طريق ورود فارق التحصيلان اين دانشگاه بالفعل كنيم .

** حمايت از صنعت نفت عزم ملي مي طلبد

 معظمي گفت : پيش برد صنعت نفت تنها توسط وزير امكان پذير نيست وبايستي تمامي ارگان هاي نظام از جمله دولت ، مجلس ، قوه قضاييه و نهادهاي اجرايي ديگر به صنعت كمك كنند.
وي افزود: مجموعه كار نظارت را بايستي از مچ گيري جدا تلقي كنيم ، اين نظارت هاي چند گانه و متداخل با نگاه مچ گيري باعث تضعيف روحيه ريسك پذيري مديران صنعت نفت مي شود و اينگونه برخوردها مناسب با صنعت نفتي پويا وقوي در عرصه بين الملل نيست.
وي افزود: تيترهاي جنجالي عليه صنعت نفت باعث تشويش اذهان عمومي نسبت به كاركنان اين صنعت استرتژيك مي شود درحاليكه برخي از اين موضوعات كه به تيترهاي جنجالي تبديل شده اند ناشي از يك اشتباه ساده حسابداري است و با اين گونه تهمتها نبايد يك صنعت و يك مجموعه 90 هزار نفري را اينگونه به زير سووال برد.
دكتر معظمي معتقد است : بازرسي و نظارت جزء الزامات مي باشد اما به واقع بايستي هدف؛ تقويت نقاط قوت و از بين بردن نقاط ضعف باشد ، حقيقتا دستگاه وزارت نفت يك دستگاه سياسي نيست و يك دستگاه عملياتي و تخصصي است لذا نبايد با اين مجموعه سياسي برخورد شود .
اين استاد دانشگاه خطاب به سياسيون گفت : همه جاي دنيا بويژه جاهايي كه صنعت نفت آن در دست دولت است ، بخشي از هزينه هاي فرهنگي ، اجتماعي و غيره را توسط اين صنعت انجام مي دهند و اين طبيعي است پس نبايد اين مسائل را بزرگنمايي وعليه آن فضا سازي منفي شود .

انتقال صندوق از صنعت نفت به تامين اجتماعي

معاون سابق وزير نفت در منابع انساني و پژوهش در بخش پاياني گفت و گوي خود با نفت نيوز درباره طرح انتقال صندوق هاي بازنشستگي نفت به تامين اجتماعي اظهار داشت: حقيقتا اينكار باعث كاهش انگيزه و افزايش نارضايتي مي شود. تشكيل صندوق كاركنان بر اساس اساسنامه نفت صورت گرفته است و از آنجا كه دولت بايد تا آخر خرداد ماه اساسنامه جديد را به مجلس ارائه نمايد لذا بنظر ميرسد تا زمان تصويب اساسنامه جديد صنعت نفت بايد صبر كرد. اين صندوق مربوط به كاركنان است و لذا دخل و تصرف در آن بايد از طريق كاركنان باشد. خلاصه نبايد كاري كنيم كه در ذهن كاركنان و علاقمندان به نظام ايجاد شبهه نماييم. بنظرم با صحبت و مذاكره با رئيس محترم جمهور ميتوان موضوع را حل كرد.

  
   


مطالب مشابه :


بهروز ریخته گران

پتروشيمي خوزستان خلاصه پرونده پرسنل پتروشيمي وبلاگ ديگري از پتروشيمي




بن كالاي اساسي

پتروشيمي خوزستان خلاصه پرونده پرسنل پتروشيمي وبلاگ ديگري از پتروشيمي




پرونده پرداخت اضافات حقوق سال 87 کارکنان وزارت نفت

حرفهای در گوشی - پرونده پرداخت اضافات حقوق سال 87 کارکنان وزارت نفت - حرفهای در گوشی پتروشیمی




شرایط لازم برای دریافت مسکن مهر در صنعت نفت

پتروشيمي خوزستان خلاصه پرونده پرسنل پتروشيمي وبلاگ ديگري از پتروشيمي




اجراي قانون نظام هماهنگ پرداخت بسيار خطرناك و باعث فروپاشي صنعت نفت خواهد شد

خلاصه نبايد كاري كنيم كه در ذهن كاركنان و علاقمندان به خلاصه پرونده پرسنل پتروشيمي




بازنشستگی پیش از موعد

پتروشيمي خوزستان خلاصه پرونده پرسنل پتروشيمي وبلاگ ديگري از پتروشيمي




نماینده مجلس: افزايش حقوق كارمندان شركت نفت غيرقانوني است

پتروشيمي خوزستان خلاصه پرونده پرسنل پتروشيمي وبلاگ ديگري از پتروشيمي




برچسب :