روشهای کاربردی و سنتی مبارزه با حشرات خانگی

در صورت گزش زنبور چه کنیم :
بهتراست محل گزش زنبور را با جوش شیرین وآب آغشته نمائیم سپس یک تکه پیاز روی محل گزش می گذاریم تا زهر را کاملاً جذب کند .

جلوگیری از ورود مگس
برای جلوگیری از ورود مگس ابتدا درهای ورودی را با طوری می پوشانیم و زباله ها حتماً درون کیسه زباله باشد. سطل زباله زود به زود خالی شود. از تجمع ظروف کثیف جلوگیری شود.

مبارزه با بید
از ورقه های آماده ضد بید برای کمد لباس می توان استفاده نمود و یا از مواد ضد بید که به صورت گلوله های کوچک ریز وجود دارد در بین پتوهای پشمی استفاده نموده ویا کمی از نفتالین استفاده می نمائیم .

مبارزه با سوسک 
با توجه به زیانهای بهداشتی و اقتصادی ناشی از وجود سوسکها در اماکن لازم است که محیط زیست انسانی از وجود این حشرات پاک شده و پیشگیریهای لازم جهت جلوگیری از پیدایش و ازدیاد آنها به عمل آید.

بهسازی محیط بهترین روش مبارزه با سوسکها است که طی آن لازم است پناهگاههای سوسکها از بین برده شوند.

برای این منظور باید در چهارچوب درهای فرسوده تعویض شوند و کلیه شکافهای دیوارها، کف، سقف، درزهای بین پله‌ها و …. با سیمان یا مصالح دیگر دقیقاً‌ گرفته شوند. گاهی لازم است بندکشی بین کاشی‌های دیوار و کف و حاشیه و اطراف قرنیزها تشدید گردد.

حفظ بهداشت، نظافت ساختمانها و جمع‌آوری، حمل و دفع بهداشتی زباله‌ در داخل اماکن و معابر تاثیر مستقیم بر کاهش تعداد سوسکها دارد.

از ریخت و پاش مواد غذایی و انبار کردن پس مانده‌های مواد غذایی و نان خشک در ساختمانها باید جلوگیری شود.

پوشاندن آب انبارها و مخازن آب، دفع صحیح فاضلاب، نصب صحیح و تراز نمودن سیفونها، خشکاندن محیط‌های مرطوب، گذاشتن توری در مدخل هواکش فاضلاب‌ها و چاههای فاضلاب و گذاشتن سرپوش کف‌شویه‌ها از ورود و خروج سوسک و لانه گزینی این حشره جلوگیری می‌کند.

علاوه بر به کارگیری موازین بهسازی، با استفاده از سموم حشره‌کش نیز می‌توان به مبارزه با سوسکها پرداخت که این روش با توجه به ایجاد آلودگی محیط زیست به عنوان آخرین روش برای مبارزه با سوسکها تلقی می‌گردد.

اگرچه وجود سوسکها در اماکن موجب بروز مخاطرات بهداشتی فراوان می‌گردد اما خطرات ناشی از استفاده از ترکیبات سمی برای از بین بردن آنها بخصوص در صورتی که با رعایت کامل جوانب احتیاط نباشد به مراتب بیشتر از وجود سوسکهاست.

نوع سم و نحوه سمپاشی باید توسط افراد ورزیده و متخصص این امر انتخاب گردد و سمپاشی باید توسط این افراد انجام شود. هنگام سمپاشی باید کلیه موازین احتیاطی رعایت گردد.

لازم است قبل از سمپاشی محلهای مورد نظر تمیز و در صورت امکان شستشو گردند و مواد غذایی، ظروف غذاخوری، وسایل کودکان و وسایل خواب و پرندگان باید از محل خارج یا روی آنها کاملاً پوشانیده شود.

برای مبارزه با سوسکها، یک بار سمپاشی محلهایی که زود به زود شسته می‌شود و استفاده از سمومی که اثر ابقائی آنها کم است کافی نمی‌باشد و ممکن است کپسولهای تخم موجود در محل که پنهان می‌باشند به تدریج باز شوند، بنابراین لازم است سم بیش از 2-3 ماه روی سطوح باقی بماند و یا در صورت شستشوی محل، سمپاشی باید تکرار گردد.

نحوه برخورد با مورچه های خانگی مزاحم

چگونه با تجمع مورچه ها در خانه مقابله کنیم ؟

توصیه می شود که فقط در صورت مزاحمت جدی مورچه ها ، آنها را ازبین ببرید

 مورچه های خانگی اغلب حشرات مفیدی هستند که با شکار کردن حشرات کوچک و تخم ها و نوزادان آنها و جمع آوری ذرات مواد غذایی از نقاط غیر قابل دسترس ، به ما در تمیز کردن خانه کمک می رسانند.

بنابراین بهتر است با این حشرات مهربان تر باشیم وضمن رعایت نکاتی که برای دور نگاه داشتن آنان ارایه می شود، فقط درصورت مزاحمت جدی و بالابودن جمعیت این حشرات درخانه به عنوان آخرین راه حل ، از تله گذاری و یا راه های پیشنهادی برای از بین بردن آنها استفاده کنید.

1- مهم ترین اقدام در دور نگه داشتن مورچه ها ، محروم کردن آنان از دسترسی به مواد غذایی در خانه است .

2- نگهداری مواد غذایی ، به ویژه خوراکی های شیرین مانند قند، شکر ، عسل ، مربا ، شیرینی ، شکلات در ظروف دربسته .

3- جمع آوری بقایای مواد غذایی .

4-  شستشو و جارو کردن روزانه کف و سطوح آشپزخانه و اتاق ها .

5- تمیز کردن مرتبط سطوح مانند کف آشپزخانه ، میز ناهارخوری و داخل کابینت ها بادستمال خیس شده در سرکه ، (مورچه ها را دور نگاه می دارد).

6- شناسایی نقاط ورود مورچه ها به خانه و پاشیدن کمی فلفل تند یا پودر سیر به داخل این سوراخ ها و سپس مسدود کردن آن سوراخها به خوبی با گچ یا سیمان.

7-مورچه ها از تعدادی از گیاهان به دلیل بوی تند آنها دوری می کنند. زردچوبه ، فلفل قرمز ، دارچین ، پوست مرکبات ،برگ بو ، نعنا ، میخک ، رزماری ، اکالیپتوس ، آویشن و سیر از جمله این گیاهان هستند. برای فراری دادن مورچه ها ، مقداری از هر یک یا مخلوطی از این گیاهان را درظروف کم عمق درباز و داخل کابینت های آشپزخانه قرار دهید.

8-تله گذاری نیز از راه هایی است که درکاهش جمعیت مورچه ها درمنزل ، درکنار دیگر اقدامات ، تاثیر به سزایی دارد.

9- یک قاشق غذا خوری عسل را به همراه چند قطره مایع ظرفشویی در یک لیوان آب گرم حل کنید و آنرا در نعلبکی بریزید و در مسیر مورچه ها قرار دهید. مورچه ها برای خوردن این مایع هجوم می آورند و بسیاری از آنان در محلول غرق می شوند.

10-می توانید از محلول یک قاشق غذا خوری شکر یا چند حبه قند در یک لیوان آب گرم هم استفاده کنید.

11- تله دیگر ، شامل یک قاشق غذاخوری عسل یا مربا ، مخلوط شده با یک قاشق چای خوری گلیسیرین یا وازلین است که روی ورقه های کوچک پلاستیکی ، مانند کارت های تلفن بدون مصرف یا تکه های بریده شده از یک کیسه نایلون ضخیم ، مالیده شده و در مسیر مورچه ها قرار داده می شوند. مورچه ها برای خوردن طعمه روی ورقه ها رفته و به آن می چسبند.

12- یک روش برای از بین بردن مورچه ها ، استفاده از پودر یا طعمه ها ی خمیری کشنده است . برچسب اطلاعات مسموم موجود در فروشگاه ها را مطالعه کنید از محصولاتی که محتوی براکــس یا اسید بوریک هستند، استفاده کنید. زیرا این مواد ضمن کنترل مورچه ها و بعضی حشرات خانگی دیگر ، برای انسان نسبت به سایر سموم حشره کش بسیار کم خطر تر هستند.

13- درصورت افزایش جمعیت مورچه ها و مزاحمت جدی آن ها ، لانه یا سوراخ ها ی ورود آنها به خانه را شناسایی کنید و مقداری الکل یا نفت سفید را از طریق یک سرنگ به داخل سوراخ تزریق و آن را با گچ یا سیمان مسدود کنید. درصورت لزوم این کار را تادفع کامل مشکل تکرار نمایید.

14-درخارج از خانه ، مقدار زیادی آب جوش در سوراخ ورودی لانه آنها بریزید وروی آن را با خاک بپوشانید . درصورت نیاز ، این کار را هر چند گاه تا رفع مشکل تکرار کنید.

15- استفاده از معجون های خانگی قاتل مورچه:

معجون 1:
دریک لیوان عرق نعنا ، یک قاشق چایخوری مایع ظرفشویی حل کنید. این محلول را به طور مستقیم به مورچه ها و محل های تردد آنها اسپری کنید.

 معجون 2 :
چند تکه پوست پرتقال یا نارنج را خرد کنید و آنها را داخل حدود یک لیوان آب جوش بریزید. پس از 24 ساعت ، محلول را با عبور دادن از پارچه ، صاف کنید و با افزودن یک قاشق چایخوری مایع ظرفشویی مانند شیوه بالا استفاده کنید.

 معجون 3 :
یک قاشق چایخوری سس فلفل تند را در حدود یک لیتر آب حل کنید. به محلول ، حدود یک لیوان قاشق چای خوری مایع ظرفشویی اضافه کنید و به طور مستقیم به مورچه ها و سوراخ های ورود آنان به خانه اسپری کنید.

 معجون 4 :
مقداری جوش شیرین را به نسبت مساوی با خاک قند کاملا مخلوط کنید ودرمسیر مورچه ها روی زمین بپاشید. خوردن این مخلوط پس از دو تا سه روز موجب مرگ مورچه ها می شود.

 معجون 5:
یک قاشق غذاخوری عسل یا مربا را با یک قاشق چایخوری خمیر ترش به خوبی مخلوط کنید و آن را در قسمت ها ی کوچک روی چند تکه کاغذ یا مقوا بمالید وبر سر راه مورچه ها قرار دهید. خوردن این معجون خانگی پس از مدتی موجب مرگ مورچه ها می شود

دکتر مهرداد حلوائی متخصص کنترل آفات شهری و صنعتی از دانشگاه تسینگ هوآ


مطالب مشابه :


مبارزه با حشرات و جوندگان موذي

مبارزه با حشرات و جوندگان موذي - راههاي مبارزه : مبارزه با مار :




مبارزه با حشرات خانگی

نكته: در صورتى كه از ميان روش هاى مبارزه با حشرات خانگى، كاربرد پودرهاى




مبارزه با حشرات و جوندگان موذی

راههاي مبارزه . الف )بهسازي محيط مبارزه با حشرات و جوندگان موذی سه




روشهای کاربردی مبارزه با حشرات

اساس مبارزه با اين حشرات انجام سمپاشي ابقايي براي مبارزه با اين موجودات ضمن انجام




راههای مبارزه با کک

در فارسیان تنها با سم پاشی با این حشرات مبارزه می کنند و سم مورد نیاز را از منابع معتبر




مبارزه با حشرات و جوندگان و جانوران موذی در مواقع بروز حوادث

مبارزه با حشرات و راههاي پيشگيري و مبارزه با كليد اصلي مبارزه با سوسكها




ساس تختخواب و روشهاي مبارزه

حشره كش انتخابي براي مبارزه با ساسها بايد براي جمعيت هدف يك ايمني در حشرات با تاكيد




کنترل حشرات و جوندگان

1- دو گروه مهم حشرات و جوندگان مرتبط با مواد غذايي را نام 12- راههاي مبارزه با مورچه را نام




روشهای کاربردی و سنتی مبارزه با حشرات خانگی

برای مبارزه با سوسکها، یک بار بنابراین بهتر است با این حشرات مهربان تر باشیم وضمن




موریانه (شناسایی و راههای مبارزه با آن )

ج – مبارزه با موريانه در ساختمانها حشرات مفید و مضر اطراف




برچسب :