چهارمین گردهمایی دبیران و سرپرستان و اعضای شورای سیاستگذاری کمیته های تحقیقات دانشجویی

سفرنامه از گرگان به تهران و از تهران به اصفهان


گردهمایی دبیران و سرپرستان و اعضای شورای سیاستگذاری کمیته های تحقیقات دانشجویی در دانشگاه علوم پزشکی اصفهان
 -  28 و 29 اردیبهشت 1390


مرزنجوش برطرف کننده کک و مک
 مرزنجوش گیاهی است قدیمی که در برطرف کردن کک و مک صورت بسیار مفید است و به دلیل بوی خوشی که دارد برخی به آن ادوکلن طبیعی نیز می گویند.
مرزنجوش بستانی یکی از گیاهان دارویی قدیمی جهان است که مردمان مصر و یونان باستان این گیاه را می شناخته و از آن به عنوان ادویه استفاده می کردند
مرزنجوش بستانی گیاهی علفی و چندساله است که ارتفاع ان گاهی به پنجاه سانتیمتر می رسد. برگ های تخم مرغی شکل و گل های سفید ان که توسط چهار ردیف براکته پوشیده هستند از علائم مشخص برای شناسایی این گیاه محسوب می شوند. بوی بسیار مطبوع این گیاه چنان انسان را به خود جلب می کند گاه نام این گیاه را ادوکلن طبیعی نیز می گویند.

- سهم سه هزار میلیارد ریالی گلستانی در سرمایه گذاری گردشگری

- موفقیت در اجرای طرح احیای گوزن زرد ایرانی در ایلام

- نجات پنج لاک پشت سبز دریایی در بندر چابهار

- مدارس کرج هوشمند می شوند.

تشکیل کمیته جلوگیری از آلودگی هوای عسلویه و .... تیترهای  خبری دیگری در این روزنامه بودند.


در مسیر اصفهان به تهران هم روزنامه دنیای اقتصاد، بخش اندیشه اقتصاد را خواندم؛ این مطلب " تبلت بخریم یا نت بوک؟
و نتیجه گرفتم تبلت بخریم به شرط این که قابل اتصال به صفحه کلید و پورت یو.اس.بی هم باشد. البته هزینه ای که می توانیم بابت خرید تبلت پرداخت کنیم هم شرط است.

از دیگر مطالب که در این روزنامه خواندم: نظریه آشوب: تباهی اقتصاد ریاضیاتی از درون؟
داغ ترین عنوان در ریاضیات و فیزیک و علوم این چنین نظریه آشوب است. این نظریه به جهت دلالت هایش نظریه ای تند به نظر می رسد اما هیچ کس آن را متهم به غیر ریاضیاتی بودن نمی کند چون محاسبات پیچیده و نمودارهای پیشرفته کامپیوتری را در بردارد و عملا در مرزهای دانش ریاضیات است ...

این ها مطالبی بودند که به هنگام رفتن به تهران در طول پرواز در روزنامه ایران مورخ 27 اردیبهشت نود خواندم.

 و بالاخره مطلبی با عنوان "مقاله ای از کتاب فردگرایی و نظم اقتصادی: اقتصاد و دانش"، البته حجم این مقاله زیاد بود و نتوانستم آن را به طور کامل بخوانم.


در برگشت از اصفهان فرصتی بود برای ورق زدن مجله هواپیمایی هما و  شعری از ویکتور هوگو نابغه ادبیات قرن نوزدهم

 اول از همه برایت ارزومندم که عاشق شوی
 و اگر هستی کسی هم به تو عشق بورزد
 و اگر این گونه نیست تنهایی ات کوتاه باشد
 و پس از تنهایی ات نفرت از کسی نیابی
 ارزومندم که اینگونه پیش نیاید اما اگر پیش امد
 بدانی چگونه به دور از ناامیدی زندگی کنی
برایت همچنان ارزو دارم  دوستانی داشته باشی
 از جمله دوستان بد و ناپایدار
 برخی نادوست و برخی دوستدار
که دست کم یکی در میان شان
بی تردید مورد اعتمادات باشد
 و چون زندگی بدین گونه است
.....
به علاوه آرزومندم پول داشته باشی
زیرا در عمل به آن نیازمندی
و برای اینکه سالی یک بار
پولت را جلو رویت بگذاری و بگویی این مال من است
فقط برای این که روشن کنی  کدام تان ارباب دیگری است


با آب خوردن لاغر شوید
نوشیدن آب زیاد میزان سوخت و ساز بدن شما را افزایش می دهد تاثیر نوشیدن آب در افزایش متابولیسم بدن همانند تاثیر ورزش در این امر است.
شما چقدر جسارت دارید؟

جسارت به معنی پررویی و گستاخی نیست و حتی به معنی اعتماد به نفس بالا نیست بلکه جسارت به معنی بهترین عملکرد در وضعیت بحرانی است و این رفتار باید به نحوی باشد که انسان متضرر نباشد.
 تست خودشناسی. تایپ نشد.

در صفحه دیگری از مجله:
دشت لار بزرگترین دره ایران در هفتاد کیلومتری شرق تهران و جاده هراز قرار دارد.

قوری قلعه بزرگترین غار آبی آسیا. این غار  شگفت انگیز چندین تالار دارد که  بازدید کننده را از چندین مسیر به اعماق زمین هدایت می کند.
این غار در کنار روستایی قرار دارد که شبیه قوری است.
در دیار زیبای اورامانات در نزدیکی شهر پاوه یا شهر هزار ماسوله علاوه بر جذابیت طبیعت زیبا و فرهنگ اصیل وجود یک غار شگفت انگیز مشتاقان شاهکاری طبیعت را به خود فرا می خواند.

در صفحه دیگری از این مجله نوشته بود:
سومین روستای صخره ای جهان چشم به انتظار شماست
کندوان بن بستی در دل کوه های سهند

و در صفحه دیگری:
دومین بنای خشتی جهان هنوز پابرجاست
سفر به قلعه راین

و در صفحه دیگری:
چرا خمیازه سرایت می کند؟
در پاسخ به این سوال فرضیه همدلی را مطرح می کند. کسانی که همدلی بیشتر نسبت به دیگران دارند در پاسخ به تصویر یا دیدن فردی که خمیازه می کشدٰ خمیازه خواهد کشید.

از مجله داخل پروازی هواپیمایی هما  در برگشت از اصفهان به تهران 29 اردیبهشت 1390


در نمازخانه فرودگاه مهرآباد

خلاصه مقالات همایش قرآن پژوهی و سلامت که در دانشگاه ع.پ اصفهان برگزار شد را خواندم. در ذیل یک آیه در باره سوگ فرزند نوشته است "و از رحمت خدا ناامید نباشید". در باره مسائل اقتصادی و معیشتی نوشته بود " و ماییم که به شما و آن ها روزی می دهم". در باره سر و صدای محیط نوشته شده است "صدایت را آهسته ساز که بدترین آوازها، بانگ خران است". در باره قوانین و مقرارت اجتماعی نوشته است "خدا برای شما آسانی می خواهد و برای شما دشواری نمی خواهد"

سر رشته همه کارها در دست اوست

از ویژگی های انسان سالم  از منظر اسلام

از دست دادن و به دست آوردن او را دچار استرس نمی سازد.  "لکیلا تاسو"

برنامه گردهمایی فشرده بود فرصتی نشد که به جز محل گردهمایی و  محل اسکان جای دیگری بروم  ولی  احساس خرسندی می کنم. با دانشجویان و سرپرستان کمیته ها در یک کارگروه بسیار فعال بودم. این کار گروه در باره ده بند چک لیست ارزیابی کمیته های تحقیقات دانشجویی به منظور انتخاب کمیته برتر در جشنواره رازی بوده است.
در پانل احیای فرهنگ و تمدن ایران و اسلام در حوزه طب دکتر شمس اردکانی و دکتر مینایی مواردی را گفتند که شنیدنی بودند و تمام شرکت کنندگان سرپا گوش بودند.

پانل سه نماینده ستاد مبارزه با مواد مخدر هم نکات جالبی داشت.

 دو پانل سخنرانی و یک پانل اعضای شورا هم برگزار شد که من این پانل را به دلیل ضیق وقت ترک کردم تا بتوانم قطعنامه را بنویسم
 
 چهار ساعت دیگر تا پرواز مانده است و در این فاصله می توانم دست نوشته این دو روز گردهمایی را تایپ کنم


روز دوم گردهمایی. بخشی از دست نوشته هایم از سخنان دکتر شمس اردکانی

قدرت هر کشور ناشی از توانمندی های علمی کشور است: مقام معظم رهبری

سخنرانی دکتر شمس اردکانی با عنوان: طب سنتی در گذشته و حال و آینده

دانشجویان کمیته افسران جوان نظام پژوهش هستند. از دیر باز از زمانی که مردم دچار آسیب ها و بلایای طبیعی می شدند حتما برای مداوایشان کاری انجام می دادند. شواهدی در ...
سومریان، چینی ها و ایرانی ها و قوم هند سرآمد در استفاده از درمان بودند. یونانی ها آگاهی ها و معرفت بشری را تبدیل به علم کردند. گنبد شیخ لطف الله از نظر بزرگی بزرگترین گنبد به شکل ... است. امروزه با علم می سازند اما معمار آن زمان با آگاهی این کار را می کردند. .... مورخ برجسته غرب می گوید ارکان طب سنتی را یونانی ها از ایرانی ها آموختند. ما قبل از اسلام خیلی شواهد قابل اثبات برای طب سنتی نداریم. در اوستا اشاراتی به بهداشت و طب دارد. شواهد قوی برای وجود دانشگاه جندی شاپور ... پزشکانی داشتیم مثل بروزیه طبیب که مربوط به قبل از اسلام است. حادث بن کلده دانش آموخته جندی شاپور طبیب رسول اکرم بوده است.
از قرن دوم هجری که نهضت ترجمه شد تا اوایل رنسانس  بلاشک همه علم طب دنیا دست ما بود. الحاوی و قانون به اندازه تورات در دنیا چاپ شده است. عصر شکوفایی بسیار خوبی در زمان ورود به اسلام داشتیم. وقتی طب را از یونانی ها گرفیتم که در حقیقت بر اساس چهار  خلط خون و صفرا و بلغم و سوداست ... چیزی که تحویل گرفتیم چیزی نبود که ...
هزاران هزاران عنوان کتاب داشتیم . هزاران هزار دانشمند داشتیم. دانشمند اون روز با دانشمند امروز متفاوت است. تعداد بسیار زیاد دانشمندان پزشکی داشتیم
قطب الدین شیرازی در هفده سالگی  رئیس بیمارستان شیراز بوده است. بوریحان هزار و صد سال پیش بوده است هنوز در بحث گیاهان دارویی به او مراجعه می کنیم. تعداد زیاد منابع و دانشمند و استمرار هزار ساله در ایران و دنیا
نواوری هایی بوده که داشتیم مثل نخ بخیه که جذب می شده را رازی اولین بار کشف کرده است
ارتودنسی دندان در هزار سال قبل گفته است. نخ دندان می گفته باید طلا باشد حتی نقره هم نباشد ... البته الان نخ های پلاستیکی درست شده است یا شیوه های جراحی ...

سیداسماعیل جرجانی سرنگی که برای اب مروارید درست کرده بود. ما آمادگی کامل داریم هر مریضی که از خارج بیاید می توانیم آن را درمان کنیم . پیشرفت طب ما از علوم انسانی و مهندسی بیشتر بوده است. طب جدید بسیار بسیار کاراست. مقابله ای نیست. رنسانس/ انقلاب صنعتی که اتفاق افتاد  خود اروپیی ها معتقدند با ظهور حضرت مسیح (ع) اروپا در روزگار سیاه فرو رفت dark age  بر خلاف اسلام که باعث شکوفایی شد و علم توسعه پیدا کرد و علم و فناوری گسترش یافت.
کم کم علم توحیدی کل نگر رنگش کم شد هم در اروپا و هم در ایران
 ....
 صبح یا بامداد، دو حب آویشن ... چیزی است که در هند در نسخه می نویسند. به فارسی هم می نویسند.
با ظهور دارالفنون اصل طب سنتی را کنار گذاشتیم. اگرچه اصل دارالفنون خوب بود اما این ها را هم داشت ...
رسیدیم به حال.  بعید می دانیم در خانه کسی باشد که در درمان بیماری ها طب سنتی وجود نداشته باشد. طب سنتی از مراکز آموزشی ما بیرون رفت ولی از خانه های ما بیرون نرفت. ...  حجامت هایی که توسط افراد غیر متخصص انجام می شد یا می گویند نوزادی که یرقان دارد را از پشت گوشش تیغ بزنیم خوب می شود  معلوم است مردم و دولت مقاومت می کنند

بعد از انقلاب سعی زیاد شد که طب سنتی برگردد به عرصه آموزش. در دولت نهم خصوصا دکتر لنکرانی مجوز تاسیس دانشکده طب سنتی به دانشگاه ع.پ تهران در سال 1386 دادند . در مقطع پی.اچ.دی دانشجو داریم. داروسازی سنتی دانشجو داریم. حال که به طب سنتی رسیدیم. طب سنتی در عرصه خدمت رسانی می تواند مفید باشد. شک نکنید.
در عرصه های پزشکی بن بست های بسیار زیادی وجود دارد. فناوری وارد طب سنتی ما نشده است. در چین فناوری را وارد طب سنتی کردند . به صورت ساندیس بسته بندی کردند

آینده طب سنتی،  اثبات طب سنتی با زبان جدید و آن هم کارآزمایی بالینی و لاغیر است.

هزاران روش داریم از اعمال یداوی تا دارو درمانی که تک تک این مسائل باید توسط افسران جوان نظان پژوهش عملی شود. در طب جدید ما می توانیم خودمان سرآمد باشیم. واحدهای تحقیقی می توانند به اصول طب سنتی بپردازند و آن ها را اثبات کنند.
حفظ صحه یا نگه داری سلامت مهمترین اصل طب سنتی است. این را برگردانیم  که مردم چگونه سالم باشند چه غذایی چه طوری بخورند امروزه فست فودها که داره جامعه را از پا در می آره ....
آب و هوا، اعراض نفسانی، حرکت و سکون و ورزشی، اگر کسانی بتونه روی این ها کار کند به نظر می رشد کار شایسته ای کرده است
مرکز ثقل دانشگاه ها آموزش است. آموزش انتشار علم است
تولید علم با پژوهش است. با آموزش تولید علم انجام نمی شود. مردم را در حد پی.اچ.دی  آموزش دهیم علم تولید نمی شود. برخی کشورها آموزش شان خیلی پایین تر است ولی تحقیقات شان هزار برابر بیشتر از ما است و این باعث شکوفایی می شود. تحقیقات دو کار برای ما می کند.
1. اثبات کردن طب سنتی در عرصه سلامت با زبان علمی
2. نوآوری
 رئیس جمهور در ده تا سخنرانی شان گفتند داروهایی که در طب سنتی است را تهیه کنید به مردم بدهید
طب سنتی با گیاه درمانی متفاوت است. الان در اصفهان مرکز تحقیق خوبی دارد .
دکتر مینایی قائم مقام مرکز فام است. فام: مرکز فرهنگ و میراث پزشکی . فام مستقل و زیر نظر وزیر است. دکترمینایی استاد پاتولوژی د.ع.پ.تهران است.

سوال یکی از حاضرین: .... یادداشت نکردم ... پاسخ: فقط پزشک و داروساز فارغ التحصیل می گیریم. بحث مبانی، تشخیص و درمان داریم. درمانگاه آموزشی داریم. دکتر کردافشار، کشاورز، مینایی تدریس می کنند. یکی دو تا حکیم هم هستند. این ها استاد دانشگاه هم شدند. استاد وابسته به دانشگاه هستند.

سوال یکی از حاضرین: منبع جستجوی مقالات در طب سنتی چیست؟
پاسخ: در سال 66 که تازه از داروسازی فارغ التحصیل شدم ... در سال رفته بودم کرمان .. رفتم خدمت دکتر ولایتی ... ایشان روی گیاهان دارویی بیشتر کار می کردند.
منابع طب سنتی باید وجود داشته باشد به زبان امروز. الان اکثر منابع عربی است. باید فرهنگ سازی شود.
هیچ دارویی به بازار نمی آید که اثبات نشده باشد و بیست بار آزمایش شده باشد ولی در مورد طب سنتی فعلا نداریم
چند تا کار عمده داریم یکی دو تا مجله برای طب سنتی وجود دارد یکی مجله فرهنگستان علوم است
پنج کتاب بازنویسی شده طب سنتی داریم ذخیره خوارزمشاهی و الحاوی از کتاب های بسیار ارزشمند طب سنتی است که به فارسی برگردان شده است. شصت تا کتاب آماده برگردان شده داریم در دانشکده طب سنتی داریم.
روی سایت دانشکده طب سنتی موجود است.
کتاب مخزن الادویه هم بازنویسی شده است و بیشتر گیاهی است. ... از کتاب های طبقه بندی شده است
...

پاسخ به سوال یکی از حاضرین:
اگر چیزی جواب نمی داده که هزاران سال استفاده نمی کردند اون هم روی پادشاه مداوا می کردند
جلاد بالا سرش بوده اگر اثر نمی کرده ... کارآزمایی بالینی شده  ولی به زبان هزار و صد سال پیش شده است
دنبال افتخارات طب سنتی نیستیم افتخاراتش هم خیلی خوب است ولی اگر به زبان امروزه اثبات نشود  ..
مردم جنوب کشور ما طب عامیانه قوی هم دارند که از طب سنتی قوی تری دارند
این ها را باید برد به سمت کارآزمایی بالینی ... خیلی خوب است بتوانیم آزمایشاتی طراحی کنیم که غلبه خون و دم و صفرا و بلغم و سودا را نشان دهد. این می شود نواوری و خیلی خوب است.
مفردات ...
 با غذا درمان شود و اگر درمان نشد با اعمال یداوی؛ ماساژ و حجامت و .. یا علم رفلکسوژی (ماساژ کف پا) ، این ها همه در طب نستی ما بوده است. این حرکت را انجام بده این تغییرات را در امحا می بینید.
روش جراحی  هم است روش جراحی بوعلی برای برداشتن غدد لنفاوی پستان در سرطان پستان
بوعلی اون موقع می گفت و الان هم در سال 2011 هم بر می دارند .
ما در طب سنتی یک عالمه حرف داریم
از سال 1364 طب سنتی بوده ولی نتونسته خودش را مطرح کند. بچه های ماعده زیادی در سال 1391 فارغ التحصیل می شوند. در مرحله اول؛ مبانی کار می کنند و گروه بعدی ... و  در آخر روی کارآزمایی بالینی کار می کنند.
این علم مال خودمان است افرادی که می آیند باید علاقمند باشند
پاسخ به سوال یکی از حاضرین: دعا اثر دارد؟ بله.  این بیماری باید غروب دارویش داده شود.
نزله: ترشحات از مغز به دهان
زکام: ترشحات از مغز به بینی
حال اگر ترشحات از دهان به معده برود: به آن می گوییم بیماری ضرب یا همان التهاب معده
اگر ترشحات از دهان به روده برود به آن سنج می گویند یا همان کولیت.
دارویی می دهیم که این ترشحات را از بین ببرد و تحت عوارض این قرار نگیرد.
 شده صبح صداتون دورگه شود؟ چی روی گلوتان اومده؟ ترشح  اومده ؟  کدام ترشح؟ ترشح غدد بزاقی، ترشح  نای،  ترشح از مغز به دهان
این چهار ترشح می آید؟ ... کدام
 داروی لاهوری. کی بدهیم؟ غروب. چه کسی بدهد؟ آدم پاک. ما فالوپ می کردیم. می گفت خوب شدم یا بهتر شدم  و دوباره برمی گشت.  یک موردی بود جواب نمی داد. بعد فهمیدم چرا جواب  نمی داده؟ دیدیم چون کسی که این دارو را درست کرده است در حالت خاصی بوده است (پاک نبوده)

در لاهوری نخست نوع گیاه است. آدم ها را به چهار دسته تقسیم می کنند: کودک و جوان و میانسال و کهنسال. در چه سنی است؟ در چه مکانی زندگی می کند؟ گرم و خشک یا سرد و تر؟
0 تا 20 سال: سن رشد
20 تا 35 ساله: جوانی
35-60 : میانسالی
60 سالی به بعد: کهنسالی
خورد و خوراک؟ خواب و بیداری؟ حرکت و سکون؟ اعراض نفسانی یا احوالات روحی
در طب سنتی برای پنج نفری که یک بیماری دارند پنج نسخه متفاوت می نویسند. اجزای آن بسته به آن آدم کم و زیاد می شود. مریض را در یک شش ضلعی قرار می دهیم و بر اساس فرد تغییر می دهیم.
مثلا نیم گرم زعفران، نیم گرم عناب، شش دهم گرم آویشن

در طب سنتی پیشگیری بیشتر از درمان است. اولویت های پزوهشی ما در حال حاضر روی مبانی است بعد از آن اسباب و علل. مبانی دنیای خودش را دارد. از وجود انسان صحبت می کند. دانشکده پزشکی تورنتو با کمک دکتر محقق کتاب کامل الصنایع مربوط به علی بن عباس بختی شور را چاپ کرده است. بعد ما فهمیدیم رفتیم تورنتو این کتاب را آوردیم ایران. او می گوید قلب و مغز و کبد سه عضو رئیسه بدن است. الان دنیا هم این را می گوید. تا 1596 در دانشکده های پزشکی کتاب قانون تدریس می شده است ولی چرا کنار گذاشتند چون سخت است. درمان در طب سنتی سخت است ولی پایدار است. در آلوپاتی آسان و ناپایدار است. ما در ده نا پانزده سال دیگر سرمان را قشنگ بلند می کنیم. اشکال ندارد طول بکشد ولی اصولی کار می کنیم. الان می خواهیم مبانی خودمان را قوی کنیم. این که آنقدر روی داروها تبلیغ می کنند دنیای مافیایی اون هاست نباید به اون ها نگاه کنیم

مجله دوماهنامه طب و سنتی داریم به زبان انگلیسی. یه عده نشسته اند که با زبان امروزی اصطلاحات طب سنتی را در بیاورند. مزاج گرم و سرد یعنی چی؟ تیم گذاشتند که این اصطلاحات در بیاید و مقالات در بیاید و تا چند سال دیگه با فارغ التحصیل شدن رزیدنت ها بتوانیم کار خوبی در ایران ارائه دهیم. هر دانشگاه باید یک دانشکده طب سنتی داشته باشد و درمانگاه طب سنتی در بیمارستان ها داشته باشیم.
طب عامیانه که بین سینه های مردم است را شناسایی کنیم.

پنج شنبه 29 اردیبهشت 1390

گزارش روز اول گردهمایی (و اما چرا بخشی از ماوقع روز اول بعد از روز  دوم آمده است به این دلیل است که بخشی از آنچه گذشت را در فرصت بین دو پرواز در فرودگاه تایپ کردم).

روز اول گردهمایی سخنرانی معاون پژوهشی دانشگاه ع.پ اصفهان دکتر ادیبی و ریاست دانشگاه دکتر .... و  دکتر یوسفی سرپرست جدید کمیته اصفهان و  دکتر حضرتی دبیر کمیته کشوری تحقیقات دانشجویی و سه کار گروه و انتخابات سه دانشجوی دبیر عضو کمیته تحقیقات دانشجویی از سه تیپ بوده است.
 

سیدجواد پور افضلی از تیپ یک: مشهد
توحید امامی میبدی از تیپ دو : یزد
علی اصغر کریمی از تیپ سه: فسا


دکتر ادیبی. معاون پژوهشی د.ع.پ.اصفهان

.... یک سرمایه گذاری اجتماعی است. یک مدل خوب برای سرمایه گذاری های اجتماعی بعدی همین کمیته های دانشجویی است.
social investment هر چقدر فرد در سن پایین تر درگیر تحقیق باشد احتمال ماندگاری در تحقیق بیشتر است
با سیاست  هایی که وزارت تدوین نماید این کار از حالت خودمانی بودن به حالت رسمی تبدیل شود. سه تا پنج درصد دانش آموختگان از دانشگاه ها در تحقیق ماندگار می مانند.


دکتر حضرتی. دبیر کمیته کشوری ت.دانشجویی
 افزایش بیست درصدی تحقیقات دانشجویی می بایست در برنامه کاری کمیته ها لحاظ گردد.
تلاش برای راه اندازی یک مجله علمی پژوهشی برای هر یک از شبکه های همکار کمیته تحقیقات دانشجویی. در حال حاضر مجله شبکه تهران  مجوز علمی پژوهشی را دریافت نموده است.  (کمیته ت. دانشجویی اهواز نیز موافقت های اولیه را برای دریافت مجوز علمی پژوهشی برای مجله جنتاشاپیر دریافت کرده اند).
کوریکولوم آموزشی در هفته آتی به کمیته ها ابلاغ می شود.
تفاهم نامه بین کمیته کشوری و معاونت امور دانشجویی وزارت در خصوص حمایت از  فعالیت های تحقیقی در خصوص قرآن پژوهی 







این هم بخشی از سخنرانی دکتر یوسفی سرپرست کمیته اصفهان است. دکتر یوسفی انگل شناسی خوانده اند و کتابی هم در باره چگونه پایان نامه بنویسیم تالیف کرده اند و یک نسخه را به بنده اهدا نمودند:

دانشجو وارد دانشگاه می شود استاد مشاور دارد ولی در مورد پژوهش ساز و کار ندارد. تابستان امتحان داد خوابگاه را تحویل می دهد و می رود و اگر بخواهد تحقیق کند چه می شود؟ دنبال ساز و کارهایی بگردیم که ...
در مورد تحقیقات دانشجویی تعاریف مختلفی وجود دارد. پایان نامه را هم شامل می شود؟ منظورم در این جا تحقیقات دانشجویی تحقیقاتی است که دانشجو مجبور به انجام آن نیست و داوطلبانه انجام می دهد. متفاوت بودن تحقیقات دانشجویی مستلزم ....

مهم ترین انگیزه ها برای تحقیقات دانشجویی علائق شخصی و پیشرفت تحصیلی است

وضعیت فعلی:
- در سال 89 چند درصد دانشجویان ما پروپوزال دادند؟
- چند درصد پروپوزال های ارسالی تصویب شده است؟
 - میانگین زمان تصویب پروپوزال دانشجویی چه مدت بوده است؟

راهکارها:
1. توانمندسازی
2. اصلاح فرآیندها
3. ارزش گذاری

 من چهل تا مقاله نوشتم  ولی هیچگاه حجم نمونه تعیین نکردم چون مشاور داریم ....

در خصوص توانمندسازی چیزهایی که لازم است اجرا شود:

کارگاه روش تحقیق مقدماتی
تهیه خلاصخ مقاله برای ارائه در کنگره ها
تهیه گزارش پایانی تحقیق
مقاله نویسی

اطلاع رسانی در باره:

تحقیقات به عنوان سرگرمی علمی
تحقیقات به عنوان کار دانشجویی
نقش فعالیت های پژوهشی در پیشرفت تحصیلی

اصلاح فرایند ها:

زمان تصویب طرح کوتاه شود
 انتخاب داوران مناسب
پرداخت به موقع هزینه تحقیق
تهیه شیوه نامه پرداخت حق تشویق فعالیت های دانشجویی
دانشجو قرار نیست دارو کشف کند قرار است به یک سوال کوچک پژوهشی پاسخ دهد. در این فرایند یادگیری از طریق عمل رخ می دهد.
learning by doing ارزش گذاری: ارزش گذاری های ملی  و ارزش گذاری های محلی:

جایگاه دانشجویان محقق در دانشگاه
انتخاب پژوهشگران نمونه بر اساس معیارهای پژوهشی
سرپرستی گروه های همیار



ساعت پنج بعد از ظهر هم سه نفر از نمایندگان ستاد مبارزه با مواد مخدر در پانلی علاوه بر سخنرانی به سوالات دانشجویان و اعضای هیات علمی پاسخ دادند.

اعتیاد با دزدی و فحشا و مسادلی از این قبیل همراه است و خانواده را درگیر می کند.  آنومی اجتماعی

Social Anomieاعتیاد یک رشته بین رشته ای است روان شناسی و اقتصاد و جغرافیا
در سال گذشته از 64 پایان نامه دانشجویی حمایت شد
تا کنون به رکن اساسی مبارزه با مواد مخدر توجه نشده است به برنامه ریزی اساسی توجه نشده است
سیستم هوشمند  اعتیاد جلوتر از ما حرکت می کند.
کاهش عزت نفس  و کاهش اقتدار خانواده و اعتقادات مذهبی زمینه ساز اعتیاد است.
در SID صد و هفتاد مقاله فارسی در باره اعتیاد داریم
 

شبکه ملی تحقیقات دانشجویی اعتیاد راه اندازی کنید.
در مورد گروه های پرخطر کار کنید
می گویند بی کار باعث اعتیاد می شود اما ماهیت خود کار نیز اعتیاد می اورد کار سنگین بیست و چهار ساعته باعث اعتیاد می شود کاری که سبب دوپینگ شود
یک فاز تحقیقی شش مرحله ای سه ساله را فقط روی یک گروه پر خطر کار کنند.
 تحقیق در سال 89 نشان داد مهم ترین علل مصرف مواد از سوی دانشجویان:
 
تجربه کردن: 38.5 درصد
لذت و اوقات خوش: 28.8 درصد
آرامش: 25 درصد
احساس خوب و بی خیالی: 23.1 درصد

(آمارهای متعددی نیز ارائه شد که در این جا از ذکر آن ها خودداری می گردد).

 برنامه هایی که داریم:

آگاهی رسانی
آموزش مهارت های زندگی
ترویج فرهنگ سلامت
مشاوره
ایجاد تشکل های دانشجویی
تولید برنامه های جذاب با همکاری رسانه ها
ایجاد اتاق فکر و تفکر قبل از عمل
برگزاری جشنواره و نمایشگاه و ...
رسیدگی به خوابگاه های دانشجویان و غنی سازی اوقات فراغت
گنجاندن دو واحد درسی ...
ایجاد دانشکده آسیب های اجتماعی (در مرحله  تحقق است)

 سیصد و هفتاد و هفت پایان نامه مربوط به مواد  مخدر، نیمی از از آن ها مربوط به علوم پزشکی است  و همه آن ها مربوط به بعد ماوقع بوده است و نه پیشگری و قبل از آن

آمار اعتیاد آمار چالشی است
هیچ چیز اعتیاد صد درصد نیست
...
هدف از نتیجه پژوهش منتشر کردن آن نیست حل یک مشکل است
انتشار اولویت دوم آن است به صلاح دید محقق است

سایت پیشگیری دات کام و نشریه پیشگری نوین را داریم




قطعنامه گردهمایی را در پایان مراسم قرائت نمودم. این قطعنامه در وب سایت کمیته کشوری تحقیقات دانشجویی قرار داده می شود لذا قبل از آن از قرار دادن در وبلاگ اجتناب می گردد.



isfahan_spring_90_SRC.jpg

قاری قرآن کریم در روز اول گردهمایی دانشجوی کارشناسی گفتاردرمانی بوده اند. با صوت بسیار دلنشینی قران را تلاوت نمودند.

isfahan_spring_90_SRC_4_.jpg



دکتر قوسیان دبیر اسبق کمیته کشوری و یکی از اعضای کلیدی شورای سیاست گذاری کمیته ت.دانشجویی


isfahan_spring_90_SRC_5_.jpg
پانل نمایندگان ستاد مبارزه با مواد مخدر ( سه نفر سمت راست) و دکتر حضرتی، دکتر قوسیان، دکتر یوسفی

isfahan_spring_90_SRC_3_.jpg

 تنی چند از دانشجویان کمیته های تحقیقات دانشجویی که از سراسر کشور در این گردهمایی شرکت کردند



isfahan_spring_90_SRC_2_.jpgحبیبه شیرمحمدلی دبیر فعلی کمیته تحقیقات دانشجویی (در سمت راست تصویر)
حبیبه دو ماه است که وارد مرحله اینترنی پزشکی شده. با حبیبه  قبلا در کمیته به عنوان سردبیر مجله دانشجویی فراز کار کرده ام.  علاوه بر سایر صفات خوبی که دارد خوش رو و ملایم است، صفتی که بیماران از پزشک خود انتظار دارند.






مطالب مشابه :


کار دانشجویی(علوم وتحقیقات اصفهان)

houtan-iravani-architect - کار دانشجویی(علوم وتحقیقات اصفهان) - اتاقي براي مطالعات معماري و دانشجويان




گزارش کار ایمنی عملی

وبلاگ دانشجویان داروسازی 92 اصفهان - گزارش کار ایمنی عملی - انجمن امداد دانشجویی امام علی (ع)




گزارش کار ایمنی عملی

دانشجویان پزشکی اصفهان مهر 92 - گزارش کار ایمنی عملی - سامانه دانشجویی سما ( دانشگاه اصفهان)




مسافران در سابقون!

خیریه دانشجویی سابقون دانشگاه اصفهان - مسافران در سابقون! - اولئک یُسارعون فی الخَیرات و هُم




فراخوان کار دانشجویی

دانشگاه آزاد اسلامي گرگان - فراخوان کار دانشجویی - اخبار و رویدادهای رسمی و غیر رسمی دانشگاه




چهارمین گردهمایی دبیران و سرپرستان و اعضای شورای سیاستگذاری کمیته های تحقیقات دانشجویی

در مسیر اصفهان به تهران هم روزنامه دنیای اقتصاد، بخش اندیشه تحقیقات به عنوان کار دانشجویی




اطلاعیه صندوق رفاه دانشجویی

انجمن دانشجویی دانشجویان دانشگاه ازاد اصفهان Zarifkar,Amirدکترظریف کار




کارت ورود به جلسه امتحانات پایان ترم و تعطیلی ....

انجمن دانشجویی دانشجویان دانشگاه ازاد اصفهان Zarifkar,Amirدکترظریف کار




برچسب :