باید که ایران را آبادان کنیم

امروز در روز یکم از «سومین کنفرانس بین­المللی نظام اداری الکترونیک» شرکت کردم. (۱) و (۲) و (۳) و (۴) و (۵) و (۶) و (۷) و (۸)<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

امروز برنامه­های کنفرانس در دو نوبت قبل و بعد از ظهر و در ۴ بخش و ۳ کارگاه تخصصی انجام گرفت.

در نوبت قبل از ظهر امروز در ۶ سخن­رانی (در قالب مراسم افتتاحیه و نشست یکم) شرکت کردم:

۱ـ سخن­رانی "احمد بزرگیان"/ معاون نوسازی و تحول اداری معاونت توسعه مدیریت و سرمایه انسانی ریاست جمهوری

۲ـ سخن­رانی "غلام رضا جلالی"/ رییس سازمان پدافند غیرعامل

۳ـ سخن­رانی "فریدون رهنمای رودپشتی"/ معاون پژوهشی دانشگاه آزاد

۴ـ سخن­رانی "علی بازایی"/ دبیر علمی کنفرانس

۵ـ سخن­رانی "ویشانت ویراکودی"/ هیأت علمی دانشگاه برونل انگلستان

۶ـ سخن­رانی "یحیی دهقانی"/ مدیر گروه پژوهشی پست مرکز تحقیقات مخابرات ایران

"احمد بزرگیان" از مزایا و کاربردهای دولت الکترونیک، سیاست­های کلی نظام اداری، تکالیف قانونی قانون خدمات مدیریت کشوری، نقش بخش خصوصی در تحقق دولت الکترونیک و نقشه جامع دولت الکترونیک کشور سخن گفت و چشم­انداز دولت الکترونیک را تا پایان برنامه پنجم توسعه ترسیم نمود:

ـ توسعه دولت الکترونیک به افزایش رضایت مردم، کاهش هزینه­ها، افزایش کیفیت خدمات اداری و جلب اعتماد مردم و تأمین سلامت اداری می­انجامد.

ـ دولت الکترونیک از روش­های جدی «دانش­گرایی و شایسته­سالاری مبتنی بر اخلاق اسلامی در نصب و ارتقای مدیران»، «دانش­بنیان کردن نظام اداری»، «شفاف­سازی و آگاهی­بخشی نسبت به حقوق و تکالیف متقابل مردم و نظام اداری» (فاز نخست شبکه iranmardom.ir ابزاری در این مورد است)، «زمینه­سازی برای جذب و استفاده از ظرفیت­های مردمی در نظام اداری» {حدود ۳۰ درصد وظایف دستگاه­های دولتی ـ به­خصوص در صف ـ تصدی­گری است و آیین­نامه پیشخوان دولت الکترونیک (که به­تازگی ابلاغ شده است) ابزاری برای واگذاری این تصدی­گری­ها به مردم است}، «کارامدسازی و هماهنگی ساختارها و شیوه­های نظارت و کنترل» و «حمایت از روحیه نوآوری و ابتکار و اشاعه فرهنگ و بهبود مستمر به­منظور پویایی نظام اداری» است.

ـ قانون خدمات کشوری تکالیف قانونی در مواد ۳۶ (اصلاح فرایندهای کاری)، ۳۷ {تحقق دولت الکترونیک طی 3 مرحله (اطلاع­رسانی الکترونیک ـ ارایه فرم­های موردنیاز جهت انجام خدمات از طریق رسانه­های الکترونیک ـ ارایه خدمات به شهروندان به­صورت الکترونیک)}، ۳۸ (ایجاد واحدهای خدمات­رسانی الکترونیک از طریق بخش­های دولتی و غیردولتی)، ۴۰ (زیرساخت اطلاعاتی و تمرکز امور به استفاده از فناوری اطلاعات در خدمات اداری) و ۵۵ (بانک اطلاعات مدیران) برای تحقق دولت الکترونیک معین کرده است.

ـ «ارایه ۷۰ درصد خدمات به­صورت الکترونیکی»، «توسعه شاخص فناوری اطلاعات و ارتباطات تا ۲۲/۶ درصد»، «توسعه شاخص آمادگی الکترونیکی تا حدود ۸/۰ درصد»، «توسعه پورتال پرسرعت برای خانواده­ها تا ۵۱۲ و برای دستگاه­ها تا حد نیاز»، «جایگزینی اسکناس و شبه پول با پرداخت الکترونیکی تا ۸۰ درصد»، «تشکیل پرونده سلامت ایرانیان تا ۱۰۰ درصد جمعیت کشور»، «پوشش کارت هوشمند ملی تا ۱۰۰ درصد جمعیت کشور»، «توسعه آموزش­های الکترونیکی از راه دور تا ۳۰ درصد»، «توسعه تجارت الکترونکی تا ۲۰ درصد در داخل و تا ۳۰ درصد در خارج» و «توسعه ثبت و ممیزی املاک شهری و روستایی تا ۱۰۰ درصد» از اهداف نقشه جامع دولت الکترونیک کشور تا پایان برنامه پنجم است.

"احمد بزرگیان" بیاناتش را با شعری از یک «مهندس کنترل کیفی» (۹) به پایان برد:

ـ باید که ایران را آبادان کنیم

ـ خانه را آماده جانان کنیم

ـ طفل نرجس خواهد آمد

ـ گوش دار

ـ لشکری می­خواهد اما هوشیار

ـ لشکری با معرفت آویخته

ـ لشکری با دانش و فرهیخته

ـ سنت دیرینه را باید شکست

ـ تا ز دور باطل تکرار رست

ـ ...

ـ یک نگاه تازه این­جا لازم است

ـ عشق، بی اندازه این­جا لازم است

ـ این نظام نو که بر پا کرده دوست

ـ راه­کاری مطمئن، طرحی نکوست

ـ محور آن فکرهای تازه است

ـ کاربردش بی حد و اندازه است

ـ فکرهای تازه هم­چون شبنم است

ـ گر چه می­روید ولی عمرش کم است

ـ باید این افکار را سیماب کرد

ـ تا گلستان را بدان سیراب کرد

ـ این گلستان کشور ایران ماست

ـ روح ما و جسم ما و جان ماست

"غلام رضا جلالی" از تهدیدات و امنیت در فضای سایبر و دولت الکترونیک و از «سازمان پدافند غیرعامل» و مأموریتش و از پدافند غیرعامل و مفاهیم وابسته و اهمیت آن و راه­کارهای پیش­روی کشور سخن گفت:

ـ سازمان پدافند غیرعامل مسؤولیت پایش و کنترل تهدیدات در حوزه­های مختلف را بر عهده دارد و تلاش می­کند با اتخاذ تدابیری غیرنظامی و بر مفهوم و ادبیات توسعه­ای، امنیت و حوزه­های دفاع و توسعه را پایدار نماید.

ـ پدافند غیرعامل کلیه اقدامات و تدابیری است که بدون استفاده از تجهیزات نظامی باعث کاهش آسیب­پذیری، تدام خدمات ضروری، تسهیل مدیریت بحران و پایداری ملی در برابر تهدیدات و اقدامات نظامی دشمن می­شود.

ـ عنصر فن­آوری نظامی به عنصر مهمی در تهدیدات تبدیل شده است. حضور فن­آوری در حوزه­های نظامی سرعت و قدرت نظامی را افزایش می­دهد و آن­را نسبت به گذشته متفاوت می­کند.

ـ در تعریف نظامی، تهدیدات را بر اساس عنصر محرک و اساسی فناوری نسل­بندی می­کنند و به­مناسبت پیشرفت فناوری­ها، تهدیدات جدید تولید می­شود. در نسل­بندی­های جدید با تهدیدی به­نام تهدید/جنگ نسل چهارم بر محور توسعه فناوری­های جدید مواجهیم. اساسی­ترین و مهم­ترین این فناوری­ها فناوری اطلاعات است که می­تواند قابلیت­ها و برتری­های بسیار زیادی تولید کند.

ـ قرن بیستم قرن انقلاب اطلاعات است و فناوری اطلاعات در مفاهیم دفاعی به­قدری پیشرفت کرده که حوزه­های مستقلی از جنگ و تهدید و نظریات جدید جنگی و دفاعی تولید کرده است. مفاهیم «جنگ سایبری»، «نظریه یا حلقه­های استراتژیک واردن»، «جنگ تمیز» و «جنگ بی­قاعده» از این دست است.

ـ در مدل جنگ بی­قاعده، برای اسقاط یک دولت قدرت اداره مردم را از آن دولت می­گیرند. در این مدل توان اداره مردم توسط دولت به هدف دشمن تبدیل می­شود و زیرساخت­های کشور مثل آب، برق، نور، ارتباطات، بهداشت، امنیت و ...

ـ امریکایی­ها ـ به­عنوان منشاء تهدید نظام ما ـ در فضای سایبر ۲ راهبرد متفاوت دارند. راهبرد آن­ها در حوزه استفاده و بهره­برداری، تشویقی و بدون محدودیت و کاملا توسعه­ای و در حوزه برقراری امنیت و دفاع و کنترل کاملا محدود و در اختیار است.

ـ امریکایی­ها می­گویند که همه پروتکل­های حوزه امنیت و دفاع باید برای­شان یک­طرفه باز باشد و استراتژی آن­ها در این حوزه، ایجاد انحصار است. بنابراین، توسعه برابر سیاست­های امریکا می­تواند توری باشد که هر چه­قدر گسترده­تر شود؛ فضای بیشتری در اختیار صاحبش بگذارد.

ـ با این مفهوم، توسعه بدون ملاحظه فناوری، امنیت و شاخص کنترل بومی بر زیرساخت­ها، توسعه­ای بسیار شکننده خواهد بود که تمام زیرساخت­های ما را در اختیار دشمن قرار خواهد داد.

ـ بدون زیرساخت­های انتقال و جابه­جایی اطلاعات برای خودمان ـ مثل یک دیتاسنتر/IDC ملی ـ ناخواسته بین خودمان و دشمن اشتراک اطلاعات ایجاد می­کنیم.

ـ استفاده از نرم­افزارهای خارجی در تمامی حوزه­های زیرساخت کشور (مثل مدیریت هوایی، مدیریت برق، تله­مترینگ آب­ها، بخش اسکادا، حوره بانک­های اطلاعاتی و حوزه تجارت الکترونیک) هیچ قدرت کنترل و نفوذی برایمان باقی نمی­گذارد و این یعنی دروازه­ها، کاملا باز و زیرساخت­ها، کاملا در اختیار.

ـ در تعریف دفاع غیرعامل، زیرساختی حیاتی است که اگر به خطر بیفتد، امنیت کشور به خطر می­افتد و توسعه بدون توجه به حوزه امنیت و تهدیدات، توسعه­ای کاملا شکننده، کاملا تهدیدآمیز و مورد دل­خواه دشمن خواهد بود.

ـ استفاده از مزایای فناوری اطلاعات یک ضرورت و «تأمین شبکه اینترنت ملی»، «تولید نرم­افزار بومی» و «سازمان­دهی مناسب بخش خصوصی و وزارت­خانه­های صنایع، دفاع و آی­سی­تی» برخی از راه­کارهای پرهیز از آسیب­های آن است و در این زمینه از نظر توان­مندی نیروی انسانی به­لحاظ علمی و دانشی، مشکل خاصی نداریم.

"فریدون رهنمای رودپشتی" از سیر تحول عناصر تصمیم­سازی و تصمیم­گیری سازمان­ها و از دانشگاه کارآفرین و از «دانشگاه آزاد اسلامی» به­عنوان مصداقی از دانشگاه کارآفرین سخن گفت:

ـ امروز عنصر تصمیم­سازی و تصمیم­گیری متفاوت از آن چیزی است که در دهه­های قبل شاهد بودیم.

ـ در گذشته­ها «دیتا» در تصمیم­سازی و تصمیم­گیری ها کفایت می­کرد اما پیچیدگی­های زمان افزایش پیدا کرد و این عنصر را به­ترتیب به «اطلاعات»، «دانش» و «تدبیر و بصیرت» تحول داد.

ـ در نظام اداری، آی­تی ابزار «تدبیر و بصیرت» است.

ـ آی­تی مفاهیمی مثل دهکده جهانی، جهانی­شدن و جهانی­شدن را پیش آورده و با از بین بردن تفاوت میان نیم­کره­ها و شرق و عرب و شمال و جنوب جهان را به قول "فریمن" مسطح کرده است.

ـ در هزاره سوم، سهم تجارت الکترونیک در حال افزایش است و ما برای شناخت جهان جدید باید خود را به تفکر جدید مجهز کنیم. با سلاح تفکر ما باید یک نظام ملی آی­تی را متناسب با اقتضائات خودمان داشته باشیم و در این صورت خواهیم توانست از نظام اداری الکترونیکی صحبت کنیم و از سرعت، دقت، کیفیت و شبکه ارتباطات روشن و تعریف شده سخن بگوییم.

ـ امروز در فضای دانشگاه­ها سخن از دانشگاه کارآفرین ـ دانشگاهی که دانش­آموختگان فردا را بسازد ـ است و تحقق چنین دانشگاهی بدون تجهیز به فن­آوری­های جدید امکان­پذیر نیست.

ـ دانشگاه با دو مأموریت «آموزش» و «پژوهش» تعریف می­شود و «دانشگاه آزاد اسلامی» هم کار خود را با «آموزش» شروع کرد و با «پژوهش» دارد به کمال می­رسد. کمال پژوهشی این دانشگاه، بهره­مندی از تمام ابزارهای معرفی­شده در هزاره سوم من جمله آی­تی و تحولات الکترونیکی است.

ـ حدود ۲۷ سال از عمر «دانشگاه آزاد اسلامی» می­گذرد؛ دانشگاهی غیردولتی، غیرانتفاعی، متعلق به مردم، برخاسته از دل مردم با بودجه مردم و در راستای اهداف مردم که تحولات علمی و پژوهشی آن می­تواند آن­را به­عنوان یک دانشگاه رقابت­پذیر معرفی کند. در همین راستا، اتوماسیون و پی­پرلس در این دانشگاه به­عنوان اصل انکارناپذیر در دستور کار قرار گرفته است؛ دستاورد اتوماسیون و مکانیزاسیون همه فعالیت­های اداری و علمی آموزشی و پژوهشی دانشگاه. راهی هم جز یک نظام اداری الکترونیکی برای دانشگاهی به گستردگی کشور و حتی فرامرزها با ۴۰۰ واحد دانشگاهی و مرکز، ۳۰ هزار عضو هیأت علمی، ۳۰ هزار کارمند و ۵ میلیون نفر مخاطب (از دانشجویان و خانواده آنان) وجود ندارد.

ـ «دیتاسنتر مرکزی» و «مرکز اسناد و مدارک (iaudoc.ir)» دانشگاه آزاد اسلامی عن قریب به بهره­برداری خواهد رسید.

ـ در «دانشگاه آزاد اسلامی» پتانسیل­های اساسی نهفته است و در جایی که مزیت رقابتی دارد، خودکفا خواهد شد و در جایی که مزیت رقابتی ندارد، اوت سورس خواهد کرد.

"علی بازآیی" از فرایند ارزیابی علمی مقالات کنفرانس، گزارش کوتاهی ارایه کرد. وی تعداد داوران را ۱۴ نفر، تعداد مقالات رسیده را ۱۲۰ مقاله، تعداد مقالات برگزیده را ۳۰ مقاله و تعداد مقالات پذیرفته را ۱۳ مقاله اعلام کرد.

"ویشانت ویراکودی" (۱۰) تحت عنوان «واقعی­سازی اجرای دولت الکترونیکی با تأکید بر ارتباطات، همکاری و هماهنگی­های لازم» سخن­رانی کرد. نامبرده دولت الکترونیکی را تعریف کرد و از مزایا و انواع آن گفت و به پرسش­های حاضران پاسخ داد. از نظر وی، دولت الکترونیکی بر بسترهای فنی ارتباطی مبتنی است و «ایران» منابع مالی خوبی برای توسعه آن دارد.

"یحیی دهقانی" تحت عنوان «دولت الکترونیکی با نگرش ICT روستایی» سخن­رانی کرد. (۱۱) وی از عملکرد «وزارت فناوری اطلاعات و ارتباطات» کشور در حوزه ICT روستایی، گزارشی ارایه کرد و به معرفی دفاتر ICT روستایی و کم و کیف پراکنش، تشکیلات و خدمات آن­ها پرداخت. یک دفتر ICT روستایی از «دفتر پستی» و «پست بانک» تشکیل می­شود و دفاتر ICT روستایی کشور، ۱۰ میلیون نفر از روستاییان کشور را به­صورت مستقیم و ۱۳ میلیون نفر از آنان را به­صورت غیرمستقیم، تحت پوشش خدمات خود دارند.

 

در نوبت بعد از ظهر امروز در ۵ سخن­رانی (در قالب نشست­های دوم و سوم) شرکت کردم:

۷ـ سخن­رانی "مرتضی طلایی"/ رییس کمیسیون فرهنگی اجتماعی شورای اسلامی شهر تهران

۸ـ سخن­رانی "علی­رضا سلوکدار"

۹ـ سخن­رانی "آ. پورابراهیمی"

۱۰ـ سخن­رانی "آ. نامخواه"

۱۱ـ سخن­رانی "محمدرضا دهقانی محمودآبادی"

"مرتضی طلایی" تحت عنوان «چالش دولت الکترونیک در کشورهای در حال توسعه» سخن­رانی کرد. وی در سخن رانی خود، چالش هاي عمده کشورهاي در حال توسعه در استفاده از فاوا را بیان و برخی از عمده ترین راه حل های بهبود و برون رفت از این چالش ها را معرفی کرد:

ـ هرچند که خود دولت ها معتقدند، ادبيات و تلاش آنان در راه استقرار فاوا داراي اهميت و صداقت است؛ اما آن چه مورد بررسي قرار گرفته، نتايج ديگري را هم به دنبال داشته است و آن، نگاه هاي سياسي و حتي تبليغاتي به فاوا است. بیشتر اين دولت ها، نگاهشان به فاوا، نگاهي تجملاتي و ظاهري است و از آن به اصطلاح براي «ژست توسعه» استفاده مي نمايند.

ـ در کشورهاي در حال توسعه با توجه به ساخت سياسي، اجتماعي و فرهنگي آنان، عمدتا مسؤوليت برنامه هاي توسعه اي در اکثر مؤلفه هاي پيشرفت بر عهده دولت است و لذا اين شاخص در حوزه فاوا با توجه به نقش عمده و اصلي بازيگران دولتي در عرصه سياست هاي محلي، امري واضح و مبرهن تلقي مي گردد. لذا اين کشورها با توجه به صرف منابع هنگفت مالي، عمدتا يا با شکست مواجه شده و يا استقرار سيستم هاي الکترونيکي، آنان را وارد چالش هاي جديد کرده و اثرات نامطلوبي را به همراه مي آورد.

ـ دولت هاي کشورهاي درحال توسعه مي بايست بپذيرند که فاوا به منظور شفاف سازي اقدامات و هم چنين افزايش کارآمدي و شهروند مداري است و لذا با توجه به ساختار سياسي و اجتماعي اغلب اين کشورها، نگاه محتاطانه اي به اين موضوع صورت مي گيرد. البته عمده اين کشورها از طريق ظاهرسازي هاي بهره گيري از اين امکانات، سعي در جذب کمک هاي مادي از کشورهاي ثروتمند دارند. در اين حال، سؤال اصلي است که علل و انگيزه هاي واقعي بهره گيري کشورهاي در حال توسعه از فاوا چيست؟ آنان براي تحقق حکمراني خوب و شايسته براي شهروندان خود مي بايست يک دولت الکترونيکي، کارآمد، پاسخ گو و شفاف ايجاد نمايند و از ابزار فاوا براي ثبات و پايداري و توسعه خود استفاده نمايند و نه اين که به اين فن آوری ها به عنوان هدف اصلي توسعه نگاه کنند. آن چه که در اغلب اين کشورها د ر حال وقوع است، هدف، دانستن فن آوري است و نه ابزار پيشرفت.

ـ آموزش و تربيت بر اساس شاخص هاي فاوا، یک ضرورت است.

ـ روحيه مصرف گرايي و مقلد بودن از فن آوري در مقابل مولد بودن و بومي ساختن آن و فقدان فرهنگ درست استفاده از فاوا دليل عمده مشکلات فعلي در این زمینه است.

ـ راه پيشرفت در درون آن است. مسير و نگاه ها را باید اصلاح کرد.

ـ ایجاد دولت الکترونيک با رويکرد اصلاح الگوي مصرف مورد تأکید قانون اساسي و سند چشم انداز توسعه بیست ساله و سياست هاي کلي نظام در حوزه علم محوري و دانش و شفافيت، تسريع در پاسخ گويي و پيشبرد الگوي حکمراني مطلوب بر مباني کاهش حجم بوروکراسي براي مشارکت بيشتر مردم از ضرورت هاي ايجاد دولت الکترونيک است.

ـ اصلي ترين چالش تحقق دولت الکترونيک در جوامع جهان سوم، نهفته در فرهنگ و ارزش هاي بنيادين آن جوامع است.

ـ بي توجهي به فرهنگ عامه، سبک زندگي، باورها و علاقه مندي هاي شهروندان، ضعف اطلاع رساني و آموزش مناسب و آگاهي دادن به جامعه، بي توجهي به اهميت مشارکت و همراهي مردم در تحقق اين رويکرد، ضعف در مديريت ريسک، تحول و تغيير، ضعف نيروهاي متخصص دولتي، عدم بازتوليد / بومي سازي فن آوری و نرم افزارهاي بومي، بي توجهي به ارزش ها و منابع و مهارت هاي موجود، وجود انحصار دولتي در شبکه هاي مرتبط و دوري از خصوصي کردن از چالش هاي عمده کشورهاي در حال توسعه در استفاده از فاوا است.

ـ بومي سازي و مشروعيت بخشي به فن آوري بر اساس مفاهيم اسلامي و ايراني، فرهنگ سازي، توجه به آموزش عمومي از دبستان تا دانشگاه، اولويت بخشي به هنجارها و ارزش ها، استفاده از شبکه هاي مردم نهاد و ... از محورهاي اصلي براي بهبود و برون رفت از چالش هاي موجود است.

ـ آموزش، مسؤوليت پذيري، علم محوري و نظم پذيري از مؤلفه هاي اصلي فرهنگ توسعه است و در استفاده از فاوا به عنوان نوعي سبک زندگي مدرن به آن مي بايست توجه شود.

ـ نبود عدالت اطلاعاتي و وجود فقر آموزشي در حوزه فاوا از مؤلفه هاي مهمی است که مي بايست به آن پرداخته شود.

(۱) آن­چه امروز به­عنوان «سومین کنفرانس بین­المللی نظام اداری الکترونیک» جریان داشت، روز یکم از مراسم دو روزه پایانی مجموعه فعالیت­های هدف­داری است که از چند ماه قبل آغاز شده و با صدور یک فراخوان به اطلاع عموم رسیده و مقالاتی گردآوری شده و اکنون تعدادی از آن­ها همراه چند سخن­رانی دیگر به­صورت شفاهی ارایه می­شود.

(۲) ضعف برگزاری کنفرانس ـ به­صورتی فاحش ـ به­چشم می­آید. هیچ چیز کنفرانس، درست و به­سامان نیست و این نابسامانی در تمامی زمینه­ها و شامل «اشاعه و ترویج کنفرانس»، «محتوای علمی» و «کیفیت اجرای کنفرانس» است.

اشاعه و ترویج ـ از کنفرانس قبل از رسیدن به محل برگزاری و حضور در مراسم آن، یک «وب­گاه» در دسترس بود و هست و هنگام اعلام حضور در آن­جا هم «ویژه­نامه»، «چندرسانه­ای» و «کنداکتور» ی در اختیار قرار گرفت. «وب­گاه» کنفرانس ـ به آدرس oas.ir/oas3 ـ اطلاعات زیادی از کنفرانس به­دست نمی­دهد و از آن نه بانی کنفرانس، نه برگزارکننده و نه حتی مجری آن را نمی­توان شناسایی کرد و در مواردی، اطلاعات و اخبار، کهنه و نادرست است. مثل خبر معرفی "ها تای هو هونگ"/ HaThi Thu Huong به­عنوان سخنران ویژه کنفرانس و وعده سخن­رانی وی و شرکتش در جلسه پرسش و پاسخ با حضور مدیران و کارشناسان که البته نامبرده نه به کنفرانس آمد و نه حتی از او یادی شد و دلایل غیبت وی بیان گردید. «ویژه­نامه» کنفرانس، شماره۹۷ نشریه­ای به­نام «زمان تحول» است که شامل اطلاعات ناقص و سردستی از کنفرانس است. «چندرسانه­ای» کنفرانس در قالب یک دی­وی­دی در معرفی کنفرانس است و می­گویند حاوی چکیده و متن کامل مقالات است که البته کار نمی­کند. «کنداکتور» کنفرانس هم یک برگه در قطع آچهار بدون سربرگ و پابرگ است که بخش­ها و سخن­رانی­ها و سخن­رانان مراسم دو روزه و زمان­های اجرایشان را نشان می­دهد.

محتوای علمی ـ مقالاتی که ارایه شد از کیفیت لازم و قابل قبولی برخوردار نبود و این مورد به­قدری فاحش بود که در مواردی حتی اعتراض شرکت­کنندگان را در همان زمان ارایه صاحبان آن­ها و در حضور خودشان در پی داشت. از ذکر مثال این موارد ـ به­خاطر حفظ شخصیت آن افراد ـ صرف­نظر می­کنم.

کیفیت اجرا ـ از نابسامانی مکان کنفرانس بگذریم که سالنی دخمه زیر زمین و گرم که جایی برای استراحت و پذیرایی بین نشست­ها ندارد و نه رستورانی که ظهر ناهاری صرف شود و نه سرویس بهداشتی و نمازخانه­ای. پذیرایی بین نشست­ها و سرویس­های ناهار در غذاخوری دانشگاه انجام می­شد که برای رفتن به آن­جا باید زیر آفتاب تیز و از محوطه خاکی و پر از خودرو و از جلوی ورودی پارکینگ دانشگاه می­گذشتی و البته صف پذیرایی را زیر آفتاب تیز طی می­کردی تا به سالن وارد می­شدی. برای دستشویی هم باید به طبقه یکم ساختمان کناری و برای نماز باید به نمازخانه­ای واقع در طبقه هم­کف یک ساختمان دیگر در گوشه مخالف دانشگاه می­رفتی.

(۳) کنفرانس در پی یافتن راه­های توسعه نظام اداري الكترونيك در سياست‌های كلی نظام اداری، تبادل­نظر در خصوص تحقق بندهای مرتبط با فناوری اطلاعات و ارتباطات در برنامه پنجم توسعه، جستجوی نقش فناوری اطلاعات و نظام اداری الکترونیکی در تحقق اصل۴۴ قانون اساسی، تعامل بین دستگاه­های اجرایی جهت تحقق نظام اداری الکترونیکی، معرفی آخرین دستاوردهای کاربردی نظام اداری الکترونیکی در داخل و خارج از کشور، معرفی توان­مندی­های داخلی و خارجی در زمینه خدمات­رسانی الکترونیکی، ارایه جدیدترین نرم­افزارهای تخصصی عملیاتی، تبادل­نظر در خصوص استفاده از بستر شبکه دولت در تعاملات فراسازمانی و بررسی چالش­ها و موانع فراروی تحقق نظام اداری الکترونیکی است.

(۴) مقالات کنفرانس در ۵ محور «استانداردهای سازمان الکترونیکی» (وبگاه­های آرمانی، فرم­های الکترونیکی، پرداخت الکترونیکی، خدمات الکترونیکی، اطلاع­رسانی الکترونیکی، اتوماسیون اداری، آرشیو الکترونیکی و ...)، «مدیریت سرمایه انسانی در نظام اداری الکترونیکی»، «موانع و چالش­های فراروی نظام اداری الکترونیکی و راه­های برون رفت از آن»، «فناوری­های نوین در نظام اداری الکترونیکی» (RFID و ...) و «نظام اداری سیار» (m-governance) ارایه می­شود.

(۵) اعضای شورای سیاستگذاری کنفرانس عبارتند از:

ـ آ. ابراهیمی مقدم/ رییس مرکز فرهنگ­سازی بانکداری الکترونیکی

ـ عبدالله برادران/ قایم­مقام و معاون پژوهشی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکز

ـ احمد بزرگیان

ـ حسن خجسته/ معاون برنامه­ریزی­و­نظارت صدا­و­سیما

ـ طاها طاهری/ قایم­مقام ستاد مبارزه با مواد مخدر

ـ آ. عنایتی/ رییس سامانه مدیریت شهری ۱۳۷ شهرداری تهران

ـ غلام­علی قایمی/ معاون فاوای سازمان پدافند غیر عامل

ـ محمدعلی گذشتی/ رییس دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکز (رییس شورای سیاستگذاری)

ـ مهرداد کارگری/ رییس مرکز فناوری اطلاعات ریاست جمهوری

ـ آ. مقبل/ رییس مرکز فناوری اطلاعات وزارت بهداشت

(۶) "علی بازایی"/ هیأت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکز، دبیر علمی کنفرانس است.

(۷) اعضای هیأت داوری کمیته علمی کنفرانس عبارتند از:

ـ امیر حسین امیرخانی/ هیأت علمی و مدیرکل برنامه­ریزی و توسعه دانشگاه پیام نور

ـ نگین برات دستجردي/ هیأت علمی دانشگاه اصفهان

ـ محمد مراد بیات/ مدیر کل مرکز فابا

ـ کاوه تیمورنژاد/ هیأت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکز

ـ منیژه حقيقي­نسب/ هیأت علمی دانشگاه الزهرا

ـ خ. رزمي/ هیأت علمی دانشگاه الزهرا

ـ علی­رضا سلوکدار/ هیأت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکز

ـ مهدی شریعتمداری/ هیأت علمی دانشگاه دانشگاه آزاد

ـ علی عبداللهی/ مدیر فناوری اطلاعات سازمان بورس

ـ احمد فراهی/ رییس گروه علمی مهندسی فناوری اطلاعات و ارتباطات دانشگاه پیام نور

ـ سید حمید قوام شهیدی/ مشاور وزیر بازرگانی

ـ حسن میریان/ هیأت علمی دانشگاه صنعتی شریف

ـ معين نجف­آبادي/ هیأت علمی دانشگاه تهران

ـ سید علی­رضا هاشمی گلپایگانی/ هیأت علمی دانشگاه امیرکبیر

(۸) اعضای هیأت راهبری علمی کنفرانس عبارتند از:

ـ سمیه آبیارجو/ مدیر فناوری اطلاعات دانشگاه مفید قم

ـ مجید اکبرپور/ سازمان پدافند غیر عامل

ـ جلال بشیریه/ مشاور معاون برنامه­ریزی­و­نظارت سازمان صدا­و­سیما

ـ علی­رضا حسین­آبادی/ مدیر فناوری اطلاعات وزارت نیرو

ـ اکبر شیرکوند/ مدرس دانشگاه و نماینده مرکز فناوری اطلاعات ریاست جمهوری

ـ علی طاعتی/ مدیرکل فناوری اطلاعات استانداری گیلان

ـ رضا فاطمی/ مدیرکل فناوری اطلاعات وزارت نیرو

ـ داود فرجیان شوشتری/ مدیر فناوری اطلاعات­و­ارتباطات مرکز مدیریت حوزه­های علمیه

ـ محمد باقر فرهمند/ عضو ارشد باشگاه پژوهشگران جوان

ـ میثم مجیدی/ معاون فناوری اطلاعات ۱۳۷ شهرداری تهران و دبیر سمینار «۱۳۷، مدیر الکترونیکی شهر»

ـ سید سجاد مروجی/ مدیر فناوری­های نوین وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی

ـ کاوه منگولی/ هیأت علمی دانشگاه تربیت مدرس

(۹) این «مهندس کنترل کیفی» ـ که "احمد بزرگیان" از او نام نبرد ـ "مجتبی کاشانی" است.

(۱۰) "ویشانت ویراکودی"، سخن­ران ویژه کنفرانس بود. وی سریلانکایی­الاصل است و نایب­رییس «کنفرانس سیستم­های اطلاعاتی ایالت آریزونای امریکا» در سال ۲۰۰۹ م. بوده است.

(۱۱) "یحیی دهقانی" دارای درجه دکتری در رشته «مدیریت» است و به­جای "داود زارعیان"/ مدیرکل روابط عمومی شرکت مخابرات ایران ـ که در مسافرت خارج به­سر می­برد ـ سخن­رانی کرد.


مطالب مشابه :


فاوا مهمترين مصنوع انسان است

دی­روز مراسم روز دوم و آخر «ششمين كنفرانس بين­المللي مديريت فن­آوري از ۷ سخن­رانی




چگونه هنگام سخنراني بر ترس خود غلبه كنيم؟

مجری گری، گویندگی و فن بیان يكي از نگراني‌هاي عمدة هر فرد ترس از سخن گفتن در حضور جمع است.




سابقه فاوای کشور

فن­آوري اطلاعات و ارتباطات» در «تهران» سخن­رانی کرد و من در آن سخن­رانی فن ­آوري




مایع حرف شویی

نمیدانم این واژه ی "سخن رانی البته در یونان و رم که سخن را می راندند ، فنّ خطابه ، از




چهارمين كنفرانس بين­المللي مديريت استراتژيك ـ ۲

نوبت صبح همايش، از ۴ پانل و ۱ «سخن­رانی کلیدی» و دانش در بهره­گيري از فن­آوري­هاي نوين




باید که ایران را آبادان کنیم

ـ عنصر فن­آوری نظامی به عنصر مهمی وی در سخن رانی خود، چالش هاي عمده کشورهاي در حال توسعه




سومین کنفرانس بین­المللی نظام اداری الکترونیک

در نوبت قبل از ظهر امروز در ۶ سخن­رانی ـ سخن­رانی "احمد عیسی خانی" تحت عنوان به کارگیری فن




فن خلاصه‌نویسی شنیده‌ها و خوانده‌ها

فن خلاصه در فن نگارش به معنای نوشتن متن یک کتاب یا سخنرانی در اندازه‌ای کوتاه‌تر است




نمايشگاه فن­آوري اطلاعات خليج ـ 2013

سخن رانی کردند. «هفته ی فن آوری جیتکس» موسوم به GITEX Technology week امسال با سه شعار سخن آشنا




مقامه‌نویسی در ادبیات فارسی

مقامه در آن دوران به سخنرانی و سخنوری در برابر فن مقامه‌نویسی در ادبیات عربی از




برچسب :