آنچه بر فائزه هاشمی گذشت

نقش آفرینی فائزه هاشمی در این سالها و به خصوص درحوادث پس از انتخابات جای بسی تامل دارد.
به گزارش پایگاه خبری انصارحزب الله به نقل از شبستان، فائزه هاشمی که موفق به کسب جایگاه دوم در انتخابات مجلس پنجم از شهر تهران شده بود کسب این جایگاه را بدان علت می دانست که وی فرزند آیت الله هاشمی است. البته اتخاذ دیدگاه های متنوع ایشان در باب مسائل مختلف نیز باعث شد که تصویب اعتبارنامه ایشان در این مجلس با معضلاتی روبرو گردد. 

اما یکی از نکات جالب دوران نمایندگی ایشان دفاع از اقدامات هم حزبی خود یعنی کرباسچی بود. 

کرباسچی که در دهه ۷۰ به جرم اختلاس محکوم شده بود به شدت مورد حمایت ایشان قرار داشت به طوری که وی در یکی از نطق های پیش از دستور، محاکمه شهردار تهران را فاقد ارزش قانونی و پروژه اختلاس دبیرکل حزب کارگزاران را سیاسی دانسته بود. 

34917_653.jpg


همچنین یکی دیگر مسائل پر ابهام حیات سیاسی ایشان اتخاذ تاکتیک هایی در قامت رییس کمیته تحقیق از حوادث کوی دانشگاه بود که قطعاً بازگشایی پرونده ۱۸ تیر و رسیدگی به گزارش مجلس وقت، نقش فائزه هاشمی در این بحران را روشن خواهد ساخت. 

در این ارتباط "حمیدرضا ترقی" عضو حزب موتلفه اسلامی و نماینده دوره پنجم مجلس شورای اسلامی با اشاره به پشت پرده ماجرای کوی دانشگاه، اظهار داشت: "کمیته، مذاکرات زیادی با همه افراد دست اندرکار داشت. تحقیقات به جایی رسید که نشان می داد عواملی از دولت در تشدید این قضایا نقش داشته اند. 

حتی بسیاری از اسناد توزیع بی سیم و موبایل توسط وزارتخانه ها و سازمان های دولتی و مجموعه ای که با تحکیم ارتباط داشتند را مشخص کرد. تحقیقات نشان داد آنها دانشجویان مرتبط با تحکیم را برای این کار تجهیز کرده اند. 

در این کمیته نقش تعدادی از دانشجویان اصلی و محوری در این قضیه و پشتیبانی که از طریق بعضی از عناصر در وزارت علوم و کشور می شدند تا اندازه ای روشن شد.در مجموع این مسائل به جایی رسید که از وزیر کشور آن زمان خواسته شد در جلسه غیرعلنی و محرمانه مجلس توضیحاتی ارائه دهد. 

حتی نقش یکی از افراد مطرح وزارت کشور در بسترسازی برای حمله بعضی از مردم به وزارت کشور و شکستن در وزارت کشور و تحریکاتی که ایشان در آنجا انجام داد نیز روشن شد. اما اینها منجر به نهایی شدن گزارش و ارائه آن به مجلس نشد و مجلس پنجم به اتمام رسید. 

خانم فائزه هاشمی هم سعی می کرد در پیگیری مقداری تعلل کند و قضیه را خیلی جدی نگیرد. نهایتاً گزارش همان طور ابتر ماند و به نتیجه نرسید." 

ولی در انتخابات بعدی یعنی مجلس ششم، فائزه هاشمی توفیقی حاصل نکرد. وی در مجلس ششم مجددا از ارتباط فامیلی خود استفاده ‌کرد و به عنوان دختر هاشمی رفسنجانی وارد صحنه شد اما پس از روانه شدن موج تخریب ها علیه هاشمی، نتوانست به مجلس راه یابد.
 
لذا به تاسیس روزنامه "زن" اقدام نمود اما روزنامه ای که در نظر داشت با نگاهی به مشکلات زنان در عرصه رسانه خود نمایی کند با گذشت زمان به تغییر ماهیت سیاسی تن در داد و پیش از اینکه عمرش به یک سال برسد در تاریخ ۱۳۷۸ توقیف شد. 

فائزه هاشمی این روزنامه را یک سال پس از دوم خرداد ۷۶، به عنوان اولین روزنامه زنان ایران راه‌اندازی کرد تا به اصطلاح از این طریق از حقوق زنان دفاع کند. 

روزنامه زن که بنا بود با نگاه زنانه و برای زنان بنویسد با سردبیری ابراهیم نبوی و سپس مسعود بهنود به نوعی مروج مشی فمینیستی بود و در کنار مسائل سیاسی به طرح مسائل مربوط به حقوق زنان نظیر مهریه، نفقه، ازدواج مجدد، اجتهاد زنان، حضانت و طلاق می‌پرداخت و تنها روزنامه در آن زمان بود که صفحه ورزش زنان داشت. 
IMAGE634455598586718750.jpg

2_online.JPG

در همین راستا کاملیا انتخابی‌فرد در خاطرات خود با عنوان "کاملیا! حقیقت را بگو تا نجات یابی" مدعی مطالب جنجال برانگیزی شد. وی که از دوستان نزدیک فائزه هاشمی رفسنجانی در نشریه توقیف شده زن بود، چند سال پیش فاش کرد در زمان فعالیت در روزنامه زن، سعی در برقراری رابطه میان فائزه هاشمی و فرح دیبا همسر پهلوی دوم را داشت و به گفته خود پیام‌هایی را میان این دو رد و بدل کرده است. 

وی همچنین برای مصاحبه با ابوالحسن بنی صدر، سلمان رشدی و... از طرف روزنامه زن تلاش های بسیاری به عمل آورد. 

کاملیا انتخابی‌فرد در ادامه مدعی شد دختر رییس تشخیص مصلحت نظام در سفری که به قاهره داشت بر مزار محمد رضا شاه فاتحه خوانده است! 

وی همچنین می نویسد که پس از توقیف روزنامه زن در سفری که از طرف فائزه هاشمی به آمریکا داشته به همراه شهلا شرکت مدیر مسؤول ماهنامه زنان، محمد عطریانفر از روزنامه همشهری و مژگان جلالی از روزنامه ایران‌نیوز در مهمانی ویژه‌ای که در منزل جرج سوروس میلیاردر یهودی آمریکایی و رییس بنیاد جامعه باز، تدارک دیده شده بود، شرکت نموده است. 

اما فائزه هاشمی با تاکید بر اینکه در انتشار روزنامه زن تندروی نکرده در خصوص تعریفش از فمینیسم می گوید: "آنچه من از فمینیسم برداشت می‌کنم رفع تبعیض و دفاع از حقوق زنان است، تیم روزنامه زن نیز با فشار من اینگونه به مساله زنان می‌پرداخت چون عادت و نگاه آنان چیز دیگری بود، لازم بود مرتب اهداف و سیاست‌های روزنامه زن در تحریریه تکرار شود که یادشان نرود برای چه اینجا هستند." 

اما روزنامه زن که در نظر داشت با نگاهی به مشکلات زنان در عرصه مطبوعات خود نمایی کند در کمتر از یک سال فعالیت رسانه ای در تاریخ ۱۳۷۸ توقیف شد. 

ولی یکی دیگر از نقاط مبهم زندگی فائزه هاشمی زندگی ورزشی اوست. فائزه هاشمی که از سال ۱۳۶۹ ریاست فدراسیون اسلامی ورزش زنان را بر عهده داشت در مرداد ماه ۱۳۹۰ به دلیل تعلق نگرفتن بودجه، به تعطیلی این فدراسیون اقدام نمود. اما این تعطیلی پایان کار این فدراسیون محسوب نمی شد و ورزش برای فائزه هاشمی به نوعی سکوی پرش سیاست بود. زیرا مسلم نیوز نشریه اقلیت ها در انگلستان، به منظور ارتقا جایگاه مسلمانان مقیم انگلستان از سال ۲۰۰۰، جوایزی را با نام مسلمانان پیشگام و صاحب نام به اجرا گذاشت که جایزه شایستگی ورزش را با اهداف خاصی به نام جایزه فائزه هاشمی نامگذاری نمود. 

البته این اقدام مقدمه حضور ایشان در انگلستان گردید اما دختر آیت الله هاشمی رفسنجانی درباره زندگی در انگلستان معتقد است که بعد از عدم ورود به مجلس ششم، قدری از کارهایم کاسته شد، از طرفی برای ارتباطات بین المللی مرتبط به اداره فدراسیون اسلامی ورزش زنان مشکل زبان انگلیسی داشتم و همیشه از مترجم استفاده می کردم.
 
از فرصت پیش آمده استفاده کردم و تصمیم گرفتم که برای تقویت زبان انگلیسی و همچنین برای تحصیل در مقطع دکترا به انگلستان بروم. سال ۷۹ انتخابات مجلس ششم بود و من سال ۱۳۸۳ یعنی چهار سال بعد به انگلیس رفتم. 

اما سخنان وی در قامت یک مدیر ورزشی مانند ایده‌هایش نظیر دوچرخه سواری خانم‌ها و… همیشه قابل تامل بوده است. گفتنی است فائزه هاشمی که در یک برنامه زنده تلویزیونی به عنوان رئیس فدراسیون ورزش زنان حاضر شده بود علی رغم اینکه مجری از وی می خواست در موضوع ورزش زنان صحبت کند، گفت: همیشه سعی می کنم از کلیشه ها فرار کنم، نمی خواهم تابع کلیشه ها باشم، متاسفانه بعد از انقلاب ما یک سری رفتارها برای خانم ها ارزش شد، رنگ مشکی ارزش شد، چادر مشکی، مانتو مشکی، مقنعه مشکی، روسری مشکی، و رنگ های تیره و مرده ارزش شد!

ولی خبرساز ترین مرحله زندگی ایشان حضور مستمر در حوادث پس انتخابات بود که تا بدان جا پررنگ شد که علیرضا نوری زاده نقش فائزه هاشمی در جریان سبز را ستود و وی را اسطوره زنان ایران دانست. فائزه هاشمی از فعال ترین افراد در انتخابات ریاست جمهوری دهم بود و در حمایت از کاندیداتوری موسوی سنگ تمام گذاشت. 

فائزه هاشمی از زمانی که تصمیم جدی برای مقابله با احمدی‌نژاد گرفت، با وجود مخالفت های گذشته اش با کاندیداتوری موسوی به حمایت از او برخاست و در زمینه ساماندهی سیاسی و تبلیغاتی ستاد موسوی دست به کار شد. نطق‌های انتخاباتی فائزه هاشمی در جریان انتخابات ریاست جمهوری دهم بیش از آنکه حمایت از کاندیدای مورد نظر او باشد، حاوی تخریب و توهین به رییس جمهور ایران بود. ساماندهی دختران فیروزه‌ای شاید نقطه عطف فعالیت‌های تبلیغاتی فائزه برای ستاد موسوی بود که ظهور و بروز بسیاری یافت. 
IMAGE634383018740670943.jpg
نقش آفرینی فائزه هاشمی درحوادث پس از انتخابات هم جای بسی تامل دارد. سخنان تحریک آمیز فائزه هاشمی مقابل صدا و سیما در عصر روز سه شنبه ۲۶ خرداد ۸۸ در جمع هواداران میرحسین موسوی، حضور فعال در اغتشاش ۳۰ خرداد، برپایی تجمع ۱۶ آذر دانشگاه آزاد واحد علوم و تحقیقات و حضور وی در غائله روز عاشورا گوشه ای از اقدامات ایشان در شکل گیری حوادث پس از انتخابات است. 

با این حال دادگاهی که این روزها منتظر حضور فائزه هاشمی در آن هست نه برای بررسی نقش دختر کوچک هاشمی رفسنجانی در این حوادث که تنها به دلیل مصاحبه ای است که با سایت روزآنلاین انجام داده است.
 
وی در گفتگو با این سایت تندترین اتهامات را به حاکمیت نظام نسبت داده است. این اظهارات تا جایی پیش رفته است که فائزه بدون توجه به اینکه پدرش یکی از مسئولین رده بالای نظام بوده و هست، مطالبی در خصوص نحوه اداره مملکت عنوان می کند.

اما بر اساس این گزارش لازم به ذکر است که چندی پیش رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام در دیدار با اعضای انجمن علمی تخصصی علوم سیاسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد قم در پاسخ به این ابهامات! گفت: "اگر واقعاً سؤال یا شبهه‌ای وجود داشت، بنده و خانواده‌ام به کرات پاسخ تهمت‌ها و شبهات را داده‌ایم، ولی عده‌ای دنبال واقعیت نیستند و با قصد و غرض سوء هر روز به شکلی جدید به دروغ‌ها و تهمت‌های خود ادامه می‌‌دهند و در واقع خواب نیستند که بیدار شوند، بلکه خود را به خواب زده‌اند. به هر حال در حال حاضر بنا ندارم به دروغ‌ها و بداخلاقی‌ها پاسخ دهم، چرا که اعتقاد دارم در شرایطی که تیرهای زهرآگین تهدید و تحریم از سوی دشمنان به سمت کشور و مردم نشانه رفته، نباید به درگیری‌ها و اختلافات افزود."


مطالب مشابه :


الله توسلی رفت

شنیده ها حاکیست که مرحوم توسلی صبح امروز در نطق پیش از دستور مجمع تشخیص مصلحت نظام به بی




لاریجانی: شورای نگهبان به توصیه‌های رهبر انقلاب در مورد احراز صلاحیت‌ها عمل کند

در شروع جلسه علنی از قرائت نطق پیش از دستور خود صرف نظر کرد نبوی است که




آنچه بر فائزه هاشمی گذشت

رسانه خود نمایی کند با گذشت زمان به تغییر ماهیت سیاسی تن در داد و پیش از نبوی و سپس نطق




نامه ای به آقای مهندس((نریمان)) . بخواند و قضاوت کنید

آیا به گوش جنابعالی رسید این حدیث شریف نبوی از پیش آمده و نطق قبل از دستور




برچسب :