تواناییهای معنا شناختی کودکان

تفسیرهای این پژوهش عبارتند از :

مهارت خواندن به عنوان تفسیر مستقل و اگاهی و اجشناختی و حافظه واجشناختی به عنوان متغییرهای وابسته وانش واجشناختی و وجود حافظه فعال و اجشناختی برای رشد راهبردهای رمز گذاری مجدد در خواندن و هجی کردن ضروری هستند و تواناییهای فرازبانی بر کفایت کودکان درپردازش رمزی و اجشناختی سیستم زبان تاثیر می گذارد . کودکانی که در خواندن ضعیف هستند رمز گذاری ویژه آواها را بطور نامطلوبی  انجام می دهند و این دلیل دور از دسترس بودن اطلاعاتی است که در پردازش واج شناختی بکار گرفته می شود .

 

ضعف و ناتواني برخي افراد در خواندن و نوشتن يك نوع بيماري است كه ريشه در ژنتيك  دارد .

خواندن و نوشتن روند پيچيده اي است كه به مرور زمان در سلول هاي مغزي بايگاني مي شود و پس از ذخيره اطلا‌عات اوليه , زمان خواندن و نوشتن , سلول هاي مغزي به طور خودكار اطلا‌عات را پردازش و تحليل مي كنند و افراديكه گرفتار اين مشكل هستند توانايي كمتري در يادگيري دارند نتايج تحقيقي كه درباره ضعف در يادگيري انجام گرفته است نشان مي دهد كه اين ضعف ناشي از تغيير در ساختار ژن مشخصي به نام دي سي دي سي 2 است و ضعف در يادگيري خواندن و نوشتن در ميان افرادي كه حالت تغيير يافته اين ژن را دارند , پنج برابر بيشتر از ساير افراد است.

بسیارند کودکانی که ظاهری طبیعی دارند، رشد جسمی و قد و وزنشان حاکی از بهنجار بودن آنان است. هوششان کمابیش عادی است، به خوبی صحبت می‌کنند، مانند سایر کودکان بازی می‌کنند و مثل همسالان خود با سایرین ارتباط برقرار می‌کنند، در خانه نیز خود یاریهای لازم را دارند و کارهایی را که والدین به آنان واگذار می‌کنند به خوبی انجام می‌دهند و از رفتار و اخلاق عادی برخوردارند. لیکن وقتی به مدرسه می‌روند و می‌خواهند خواندن و نوشتن و حساب یاد بگیرند دچار مشکلات جدی می‌شوند. بیش از یک قرن است که متخصان علوم تربیتی و روانشناسی و گفتار درمانی در پی تشخیص و درمان مشکلات این قبیل کودکان بوده‌اند.



بیش از شصت تعریف برای اختلالات یادگیری وجود دارد که معروفترین آنها عبارتست از:

اختلال در یک یا چند فرآیند روانی پایه به درک یا استفاده از زبان شفاهی یا کتبی مربوط می‌شود و می‌تواند به شکل عدم توانایی کامل در گوش کردن ، فکر کردن ، صحبت کردن ، خواندن ، نوشتن ، حجمی کردن یا انجام محاسبه‌های ریاضی ظاهر شود. این اصطلاح شرایطی چون معلولیتهای ادراکی ، آسیب دیدگیهای مغزی ، نقص جزئی در کار مغز ، دیس ‌لکسی یا نارسا خوانی و آفازیای رشدی را در بر می‌گیرد. از سوی دیگر ، اصطلاح یاد شده آن عده را که اصولا بواسطه معلولیتهای دیداری ، شنیداری یا حرکتی همچنین عقب ماندگی ذهنی یا محرومیتهای محیطی ، فرهنگی یا اقتصادی به مشکلات یادگیری دچار شده‌اند را شامل نمی‌شود.


علل بروز اختلالات یادگیری

علل بروز اختلالت یادگیری نسبتا مهم است. با این حال در پژوهشهای مختلف تاثیر عوامل زیر در بروز این اختلالات مورد تائید بوده‌اند. هر چند همواره تاثیر متقابل عوامل مورد نظر بوده است.


عوامل فیزیولوژیک موثر در بروز اختلالات یادگیری

بسیاری از متخصصان بر این باورند که علل اساسی و عمده اختلالات یادگیری آسیب دیدگی مغزی شدید یا جزئی و صدمه وارده به دستگاه عصبی مرکزی است .

شواهدی در دست است که نشان می‌دهد اختلالات یادگیری احتمالا در برخی خانواده‌ها بیش از دیگران دیده می‌شود. مطالعات انجام شده بر روی دوقلوها به گونه‌ای حاکی از نشانه‌های عمل ژنتیکی است.گفته شده است که اختلالات گوناگون متابولیکی در حکم عواملی هستند که موجب اختلالت یادگیری می‌شوند. برخی از عوامل بیوشیمیایی که در ارتباط با اختلالات یادگیری از آنها نام برده شده است عبارتند از: هایپوگلیسمی ، عدم توازن استیل کولی نستروز و کم کاری تیروئید اختلالات یادگیری برخی کودکان می‌تواند بواسطه مشکلاتی باشد که پیش از تولد ، هنگام تولد و بلافاصله بعد از تولد وجود داشته است.

از جمله عوامل پیش از تولد عبارتند از:

       عدم تناسب نوع خون مادر با جنین

       اختلالات در ترشحات داخلی مادر

       قرار گرفتن در برابر اشعه

       استفاده از دارو


 


مطالب مشابه :


جلسه تودیع و معارفه مسئول حراست آموزش و پرورش لاهیجان

سایت آموزش و پرورش لاهیجان; سایت سینمای جوان




معرفی کتاب

گیلان ومدیریت آموزش و پرورش لاهیجان. از انتشارات سازمان اموزش و پرورش استثنايي بوده و




تواناییهای معنا شناختی کودکان

استثنایی گیلان ومدیریت آموزش و پرورش لاهیجان. بحث بسیاری از متخصصان آموزش و پرورش




آدرس و شماره تماس ستاد اسکان فرهنگیان شهرستانهای استان گیلان

وبلاگ اطلاع رسانی امور تعاون و رفاه کارکنان و بازنشستگان محترم آموزش و پرورش لاهیجان:




اختلالات يادگيري-تعريف انواع ناتواني هاي يادگيري، عوامل بروز اختلالات يادگيري

استثنایی گیلان ومدیریت آموزش و پرورش لاهیجان. ناشر ، سازمان آموزش و پرورش




روش ترمیمی دیویس بر کودکان نارساخوان

با همکاری مدیریت آموزش وپرورش استثنایی گیلان ومدیریت آموزش و پرورش لاهیجان. آموزش و




سازمان آموزش و پرورش استان گیلان

سازمان آموزش و پرورش استان گیلان پایگاه اینترنتی آموزش و پرورش شهرستان لاهیجان




خلیل آقابیگی معاون پرورشی و تربیت بدنی آموزش وپرورش لاهیجان شد

هواشناسی لاهیجان; آموزش و پرورش




نمونه ای دیگر از لاهیجان

معرفی عملکرد گروه معرق آموزش و پرورش گیلان- کاردانش شهید کریمی لاهیجان; آموزش پرورش;




برچسب :