معرفی مراجع فارسی در زمینه طراحی موشک

 اولین کتابی که به آن می پردازم، کتاب طراحی پیکره بندی موشکها با ترجمه آقایان جعفر اسکندری جم و محمد کلانتریان است. این کتاب ترجمه ای از کتاب بسیار معروف و قدیمی Missile Configuration Design نوشته Sheung Sher Chin است که در سال 1961 توسط انتشارات مک گراهیل منتشر شده و عموماً به مباحث اولیه طراحی موشکهای کوچک می پردازد. این ترجمه در سال 1384 توسط انتشارات آهنگ صبح منتشر شده است.

کتاب دوم، طراحی موشک (بالستیک و حامل ماهواره) با ترجمه آقایان حسن کریمی مزرعه شاهی و مجتبی هاشمی دولابی است. این کتاب ترجمه ای از کتاب Ballistic Missiles and Launch Vehicles Design نوشته He Linshu است که در سال 2002 توسط انتشارات بوآ در چین و به زبان انگلیسی منتشر شده است. همانگونه که از نام کتاب پیداست، در آن به مباحث طراحی موشکهای بالستیک (جنگی و ماهواره بر) پرداخته شده. ترجمه کتاب که در سال 1384 توسط انتشارات جهاد دانشگاهی تهران منتشر شده روان و قابل فهم بوده و نویسنده کتاب سعی بر آن داشته تا بالعکس کتاب قبلی (طراحی پیکره بندی موشک) مطالب را ابتر و گنگ و ابتدایی رها ننماید. به طوری که شما به وسیله این کتاب بسیار راحت تر از کتاب آقای چن می توانید با یک پروژه طراحی موشک کنار بیایید. البته سعی و تلاش نویسنده قابل احترام بوده و می دانیم که نمی توان همه مطالب طراحی را در یک کتاب جا داد!

 

کتاب سوم، مقدمه ای بر اصول طراحی موشکهای ماهواره بر است که از آقایان جعفر اسکندری جم و فاضل رحیمی دمیرچی بر روی جلد آن به عنوان مولف یاد شده است و بالعکس دو کتاب قبلی به نظر می رسد که نبایستی ترجمه محض باشند که به این ترتیب با توجه به آنکه کشور ما یک کشور تولید کننده دانش طراحی نیست، این کتاب بایستی دارای مراجعی قوی باشد و بتوان مطالب کتاب را در آن مراجع مشاهده نمود. لکن مراجع معرفی شده در انتهای کتاب، به جز کتاب هی لینشو، کتب طراحی موشک نبوده و بعضاً حتی مشخص نیست که کتاب هستند و یا مقاله. این کتاب به دلیل چاپ در انتشارات دانشگاه مالک اشتر دارای توزیع مناسبی در سطح بازار نبوده و توزیع صورت گرفته نیز ناقص می باشد به صورتی که حتی انتشارات دانشگاه نیز CD پیوست اشتره شده در جای جای کتاب را به مشتریان نداده است (البته اگر این CD وجود خارجی داشته باشد). از مباحث جانبی که بگذریم، نگاه این کتاب به مسائل آکادمیک تر از نگاه به مسائل در کتاب هی لینشو بوده و مجموع این دو کتاب در کنار یکدیگر می تواند راهگشا تر باشد.


کتاب چهارم، مقدمه ای بر طراحی موشک نوشته وی-ای-فئودوسف، ترجمه جعفر روشنیان، حسن کریمی مزرعه شاهی و مهران میرشمس است که احتمالاً ترجمه از متن روسی صورت گرفته و اطلاعات بیشتری از نویسنده و اصل کتاب در دست نیست. این کتاب در سال 1378 توسط انتشارات دانشگاه صنعتی خواجه نصیر، به چاپ رسیده و گرچه نام طراحی به آن نهاده شده است، به صورتی انشاء گونه شما را با اصول موشکی آشنا می نماید.

استفاده از مطلب فوق با ذکر منبع و نام نویسنده بلامانع می باشد.

منبع: http://hava-faza.persianblog.ir/post/137


مطالب مشابه :


تمام دانشگاه های مردانه و زنانه کنکور/ ۲۹ دانشگاه تک جنسیتی دانشجو می پذیرند

گلستان پیام نور,سیستم جامع گلستان,دانشگاه مالک اشتر. دانشگاه تهران. دانشگاه




معرفی مراجع فارسی در زمینه طراحی موشک

ترجمه کتاب که در سال 1384 توسط انتشارات جهاد دانشگاهی تهران دانشگاه صنعتی مالک اشتر سایت




ایران خودروی ملی سمند ای اف 7

برای مشاهده بعضی از مطالب وب سایت به رمز عبور دانشگاه صنعتی مالک اشتر. دانشگاه گلستان.




هواپیماهای تشریفاتی ایران

در نمایشگاه هوایی تهران برای نمایش دانشگاه صنعتی مالک اشتر سایت گلستان دانشگاه شهید




پمپ خورشيدي براي چاه كم عمق

( دانشگاه صنعتی مالک اشتر mut ) در تهران صرفاً با دانشگاه صنعتی مالک اشتر سایت گلستان




مهارت در جستجوی اطلاعات فارسی از اینترنت

( دانشگاه صنعتی مالک اشتر mut ) [تهران: کانون نشر دانشگاه صنعتی مالک اشتر سایت گلستان




سیستم ریل مشترک

برای مشاهده بعضی از مطالب وب سایت به رمز عبور دانشگاه صنعتی مالک اشتر. دانشگاه گلستان.




برچسب :