درس خوندن


1- در فواصل زمانی کوتاه اما پیوسته درس بخوانید: آمار نشان داده که ذهن انسان در زمان های کوتاه و مکرر بسیار متمرکزتر از زمان های طولانی عمل می کند. بنابراین حتی اگر فقط ده دقیقه برای درس خواندن فرصت دارید، آن را به فواصل زمانی کوتاهتر تقسیم کنید. همچنین بهتر است پس از هر ده دقیقه درس خواندن به خودتان استراحت بدهید ...

از آنجا که مغز انسان به منظور "ساخت پروتئین" و تجدید نیرو به زمان نیازمند است، این روش کارایی بسیاری دارد. زمان استراحت به مغز فرصت جذب آموخته ها را می دهد، در مقابل درس خواندن برای مدت زمان طولانی نه تنها کسالت آور است، بلکه باعث خستگی، ایجاد استرس و گیج شدن می شود، در نتیجه قدرت یادگیری را کاهش می دهد.

 
2- با خیالی آسوده استراحت کنید: 
اگر زمان شما اجازه می دهد به منظور تجدید قوا، یک روز کامل را به استراحت بگذرانید. (مثلا" هر یک ماه یکبار ، مخصوصا" بعد از دادن یک آزمون آزمایشی ، یک استراحت یک روزه یا نصفه روزه ، به خود بدهید.) با این کار ممکن است احساس عذاب وجدان کنید و مرتبا با خود بگوئید : "باید امروز را هم درس می خواندم" و زمان گرانبهایی را که به استراحت تخصیص داده اید، با استرس سپری کنید. اما همانطور که در بالا اشاره شد، فراموش نکنید که در حالت استرس مغز اطلاعات جدید را جذب نمی کند. یک روز را به فراغت بگذرانید و احساس بدی از درس نخواندن خود نداشته باشید. فقط سعی کنید در این یک روز بیشتر به فعالیتهای مورد علاقه و خواب بپردازید . کمتر فعالیت ذهنی سنگین ، مثل شرکت در بحثهای سیاسی یا دیدن چند فیلم سینمایی فلسفی و ... بپردازید . بیشتر به فعالیتهای سبک بدنی و ورزشی و نشاط آور بپردازید.
 
3- وضعیت جسمی خود را در نظر بگیرید: در زمان‌هایی که خسته، عصبانی، حواس پرت و شتاب زده هستید درس نخوانید. زمانی که مغز انسان در حالت آرامش است، مانند یک اسفنج اطلاعات را جذب می‌کند، برعکس زمانی که استرس دارید، تلاش شما برای یادگیری بی فایده است، زیرا در چنین حالتی مغز اطلاعات را دفع می‌کند. هیچگاه در زمانی که فکر شما به چیزهای دیگری مشغول است، خود را مجبور به درس خواندن و یادگیری نکنید، این کار چیزی جز اتلاف وقت نیست. به همین دلیل همیشه توصیه می کنیم که به حواشی کنکور و نتیجه ی کنکور و حرف مردم و درکل ،موارد استرس زا فکر نکنید.
شعار همیشگی من(( شما فقط درس بخوانید و حداکثر تلاشتان را انجام دهید و در نهایت نتیجه را به خدا واگذار کنید.))
 
4- درس ها را در همان روز مرور کنید : زمانی که چیز جدیدی یاد می گیرید، سعی کنید در همان روز نکات مهمش را دوره کنید. با گذشت چند روز، برای یادآوری آن مطالب به تلاش بیشتری نیاز خواهید داشت. به هر حال یک مرور سریع در انتهای روز، باعث ماندگاری بیشتر در مغز و یادآوری آسانتر مطالب خواهد بود. مخصوصا" در مورد دروس اختصاصی و مطالب سنگین ، مرور و حل کردن چند تمرین ، چند ساعت بعد از تدریس ، بسیار مفید خواهد بود.
 
5- مرحله به مرحله پیش بروید:  ممکن است باور نداشته باشید که همیشه از کل به جزء و از بزرگ به کوچک رسیدن ، روش کارایی در امر یادگیری در سنین مختلف است. در زمان درس خواندن ابتدا سعی کنید یک درک کلی از مطلب داشته باشید سپس وارد جزئیات شوید، با این روش امکان موفقیت شما بیشتر می شود.
 
6-محیطی مناسب برای درس خواندن فراهم کنید :
برای مطالعه ی مفید داشتن جایی مخصوص این کار ضروریست. بهترین مکان برای مطالعه میز شخصی و اتاقی جدا از جریان های غیر درسی است.
بهتر است میز مطالعه در کنج اتاق قرار داشته باشد به طوری که شما رو به دیوار قرار بگیرید. قرار گرفتن در محیطی بسته می تواند تا حد زیادی در حفظ تمرکز موثر باشد. از اطراف میز کار خود پوستر.مجله. کتاب غیر درسی. ضبط. تلفن وهر چیزی که حواستان را پرت می کند بردارید.
تمام وسایل مورد نیاز برای مطالعه را روی میز قرار دهید تا هنگام مطالعه دائما مجبور نباشید از جای خود بلند شوید.
نور اتاق مطالعه باید کافی و تلفیقی از نور سفید و زرد باشد. مثلا یک لامپ معمولی برای چراغ مطالعه و یک لامپ مهتابی برای اتاق. یا یک لامپ کم مصرف برای چراغ مطالعه و یک لامپ معمولی برای اتاق.
چراغ مطالعه باید حداقل 30 سانتی متر با کاغذ فاصله داشته و اگر راست دست هستید در سمت چپ میز و اگر چپ دست هستید در سمت راست میز قرار گیرد.
مطالعه مقدس استپس همیشه درست پشت میز بنشینید یعنی تمام مفاصل بدنتان زاویه ی 90 درجه داشته باشند. هرگز هنگام درس خواندن لم ندهید. دستتان را زیر سرتان نگذارید.روی میز نخوابید و ... و همیشه صاف بنشینید و هر وقت خسته شدید از جای خود بلند شوید. کمی داخل اتاق قدم بزنید و چند حرکت کششی انجام دهید سپس دوباره مشغول مطالعه شوید.
حتی اگر میز مطالعه ی شخصی هم ندارید روی صندلی نشسته و درس بخوانید چون روی زمین زودتر خسته می شوید.و
هرگز.هرگز.هرگز دراز کشیده و در رختخواب درس نخوانید.
تمام موارد بالا شرایط ایده آل برای مطالعه اند و لازم نیست همه ی این شرایط محیا باشند تا شما درس بخوانید. یادتان باشد کسانی در شرایطی کاملا متضاد با این ها به بهترین موفقیت ها رسیده اند.
خودِ درس خواندن اصل است پس هیچگاه اصل موضوع را فراموش نکنید.
7- میزان خستگی مغزتان را در نظر داشته باشید : کاملا طبیعی است که گاهی مغز انسان در اثر خستگی، مطالب را فراموش می کند، این امر هرگز بدان معنا نیست که شما آدم کودنی هستید، به جای عصبانی شدن، سعی کنید چنین حالتی را پیش بینی کنید و با آن کنار بیایید. 
تصور کنید که مغز شما لایه های اطلاعات را به ترتیب روی هم می چیند، با قرار گرفتن اطلاعات جدید در سطوح بالا، اطلاعات لایه های پایین تر کهنه شده و به آسانی قابل دسترس نخواهند بود، بنابراین به فراخوانی شما دیرتر جواب می دهند، مرور کردن تنها روش جلوگیری از چنین پیشامدی است. تست زدن بعد از خواندن مطلب هم یک نوع مرور محسوب می شود، تا آزمون!
 
8- با برنامه ریزی مناسب، درس خواندن را به عادت تبدیل کنید:  عموما" اگر ساعات مشخصی از روز را برای درس خواندن برنامه ریزی کنید، خیلی زود به آن عادت خواهید کرد. بدون تخصیص ساعات مشخصی از روز، ممکن است هیچگاه وقت درس خواندن پیش نیاید. یک روش مناسب برای این کار یادداشت کردن زمان در دفتر روزانه است، درست مثل اینکه از پزشک وقت گرفته اید. برای این کار می توانید از جدول برنامه ریزی اسکینر ،استفاده کنید.9-هدف داشته باشید : یکی از دلایل اصلی که باعث می شود افراد به اهداف خود نرسند این است که معمولا آنها را دست نیافتنی می پندارند. در صورتی که با برنامه ریزی و مدیریت صحییح می توان به کلیه اهداف خود دست یافت. 
کافی است سعی کنید فرق بین اهداف کوتاه مدت و بلند مدت خود را دریابید، اهداف بلند مدت را مانند یک رویا در ذهن بپرورانید و نگه دارید، در عین حال فعالیت های روزانه زندگی را به اهداف کوتاه مدت اختصاص دهید. مثلا" پولدار شدن ، مهندس شدن ، پزشک شدن و .... اهداف بلند مدت و مبهمی هستند. هر کدام از اینها مسیرهایی را می طلبند که شما باید این مسیرها را با تلاش و دستیابی به اهداف کوتاه مدت ، سپری کنید . مثل فارغ التحصیلی از دانشگاه با معدل خوب و اندوختن مهارت و تجربه در حین تحصیل ، قبل از آن ، گذشتن از سد کنکورو.... تا برسد به کوتاه مدت ترین هدف ، مثل اینکه فردا از 8 تا 10 باید زیست بخوانم و....
 
10- ناامیدی دشمن یادگیری است:  افرادی که دائما خود را به دلیل کندی در یادگیری سرزنش می کنند، حتی اگر پیشرفتی مناسب و قوه یادگیری بالایی داشته باشند، همواره در استرس به سر می برند. در مقابل افرادی که به خود و سرعت یادگیری شان اطمینان دارند، حتی اگر از هوش و استعداد کمتری نسبت به گروه قبل برخوردار باشند، نتیجه کارشان بهتر است، زیرا این افراد انرژی خود را صرف نگرانی و حساسیت های بی مورد نکرده ، آهسته و پیوسته پیش می روند.
...........................................................................................

بسیاری از دانشجویان از همان دوران ابتدایی به دنبال شیوه صحیح یادگیری و درس خواندن بوده‌اند. از شیوه‌هایی مانند حفظ کردن گرفته تا حبس کردن خود در یک اتاق ولی در اینجا شیوه‌های موثری برای مطالعه آورده شده است.اخیرا روزنامه نیویورک تایمز در گزارشی اعلام کرده بسیاری از این عادت‌های مطالعه هیچگونه توجیه علمی ندارند حتی برخی از این شیوه‌ها تاثیری برخلاف شواهد و تصورات موجود دارند.

در ادامه برخی از شیوه‌های موثر مطالعه و یادگیری را مرور می‌کنیم:

1- تغییر متناوب مکان مطالعه و درس خواندن:اگرچه بسیاری از دانشجویان به مطالعه در کتابخانه شدیدا معتقد هستند، اما دانشمندان علم ادراک بر این باورند تغییر متناوب محیط مطالعه برای یادگیری بسیار موثر است. چرا که حافظه انسان بر اساس موقعیت و مکان شکل می‌گیرد در نتیجه تغییر محیط مطالعه، میزان به خاطر سپردن چیزهایی که یاد گرفته‌اید را افزایش خواهد داد.

2- مطالعه و انجام تکالیف گروهی:هیچ وقت قدرت همکلاسان و هم گروه های خود را دستکم نگیرید. به ویژه وقتی که بر روی یک مسئله دشوار کار می‌کنید. تقسیم مسوولیت یکی از راه‌های موثر جهت فائق آمدن بر مشکلات و کاهش حجم کاری و درسی می‌باشد و به شما اطمینان می‌دهد که درس را بهتر بفهمید. این فعالیت گروهی ممکن است حتی منجر به پیدا کردن یک دوست جدید شود

3- استفاده از کارت‌های فلش:بعضی وقت‌ها بهترین شیوه، همان شیوه‌ای است که همیشه از آن استفاده می‌شود. درست است که کارت‌های فلش قدیمی هستند اما هنوز وسایل خوب و قابل اتکایی هستند. نوشتن نکته‌ها، تعاریف و توضیحات بیش از یک بار، به نقش بستن اطلاعات در حافظه کمک می‌کنند. ضمن اینکه این کارت‌ها یک وسیله بسیار عالی جهت یادآوری و تداعی تعریف‌ها می‌باشند.

4- امتحان دادن:هر چقدر هم که از امتحان تنفر داشته باشید اما مطالعات نشان می‌دهد یک ارزشیابی جدی مانند امتحان نه تنها مؤید میزان دانش دانشجویان است بلکه می‌تواند کیفیت و ارزش علمی دانشجویان را نیز افزایش دهد. آزمون‌های متناوب به یادگیری دوباره و به خاطر آوردن اطلاعات ما کمک می‌کند، ضمن اینکه در هنگام آماده شدن برای امتحانات نهایی تازه به ارزش و عملکرد امتحانات طول ترم پی می‌بریم.

5- خوابیدنیک ذهن خسته، ذهنی کند است. پس به اندازه کافی بخوابید و شاهد افزایش معدل درسی خود باشید.

6- خود را در هیچ گروه یا دسته‌ای قرار ندهیددانشجویان اغلب خود را در یک دسته خاص طبقه‌بندی می‌کنند. به عنوان مثال خود را دانشجوی دارای هوش دیداری یا دارای هوش شنیداری قلمداد می‌کنند یا اینکه برخی معتقدند طرف چپ مغزشان فعال‌تر است یا برخی بر این باورند که طرف راست مغزشان فعال‌تر است. تحقیقات نشان می‌دهد که این طبقه‌بندی‌ها به میزان زیادی همراه با خطاست. بهترین شیوه این است که به جای نگرانی درباره اینکه در کجای فرآیند یادگیری قرار دارید، مناسب ترین شیوه یادگیری را مطابق با توانایی‌های خود پیدا کنید.

7- حضور در کلاسشاید این مسئله بدیهی و واضح باشد. اما سخنرانی‌های طولانی استادان و زمان شروع کلاس‌ها در ساعات اولیه صبح، اغلب باعث شده شرکت در کلاس تا حدودی سلیقه‌ای و دلبخواهی شود. بهترین شیوه برای آمادگی در امتحانات، حضور در کلاس درس می‌باشد. در این صورت می‌توانید با سلسله مراتب درسی آشنا شده و از مطالبی که از آنها امتحان گرفته می‌شود، مطلع شوید.

8- خود را غرق جزوه‌ها و منابع درسی متعدد نکنیدبا توجه به این ضرب‌المثل قدیمی که کیفیت بهتر از کمیت است، یافته‌های دانشمندان نشان می‌دهد غرق شدن در خیل عظیم جزوه‌ها و کتاب‌های درسی متعدد شیوه موثری برای یادگیری نیست. بلکه بهترین شیوه تمرکز بر روی یک موضوع و وقت گذاشتن بر روی آن تا زمان تسلط کامل بر روی مطالب موجود در آن کتاب می‌باشد. همیشه سعی کنید کمتر بین موضوعات مختلف گشته ومنبع خود را تغییر دهید. به عبارت ساده تر از این شاخ به آن شاخ نپرید در این صورت کمتر خسته شده و بیشتر یاد می‌گیرید.

9- منظم باشیدتنها چیزی که از داشتن یک ضر‌ب‌الاجل زمانی بدتر است، از دست دادن این ضرب‌الاجل می‌باشد. پس سعی کنید همیشه منظم باشید و از تعلل و به تعویق انداختن وظایف خود اجتناب کنید.

...............................................................................
کلید های طلایی بهترین روش درس خواندن

مطالعه و درس خواندن یک مهارت است که لازم است بر اساس روش هایی به این مهارت دست یافت. دانش آموز موفق فردی است که گام های رسیدن به موفقیت را به درستی و با دقت پشت سر گذارد. و نباید فراموش کرد که موفقیت و پیروزی هدیه ای است که داده نمی شود، بلکه کسب کردنی است و بر پایه های توکل به خداوند، برنامه ریزی و تلاش استوار می باشد.در این مقاله قصد داریم که کلید های طلایی بهترین روش درس خواندن و مطالعه را معرفی کنیم.  

در فصل امتحانات، گروهی از دانش آموزان هستند، که در دقایق پایانی تازه می خواهند به مطالعه درس اقدام نمایند، آنها کسانی هستند که روزهای سال تحصیلی را با بی تفاوتی و بدون تلاش می گذرانند و در روزها و شب های امتحان می خواهند ضربه ی کاری را بر پیکر کتاب ها فرود آورند که البته این فعالیت ناگهانی سود چندانی در بر ندارد چرا که مغز نمی تواند همه ی مطالب را در کوتاه مدت پردازش کند. در جلسه ی امتحان یادآوری همه ی مطالب چون کوتاه مدت بوده است غیرممکن است.  
 
 
 
 
 
مطالعه بخشی از زندگی است و مانند ضروری ترین و بدیهی ترین کارها مثل خوردن و خوابیدن باید ضرورتش را پذیرفت و از آن غافل نشد. برای موفقیت و پیروزی در مطالعه کلیدهای طلایی زیر را پیشنهاد می کنیم باشد که با این کلیدها تمامی درها به آسانی به روی شما باز شود.  
 
 
 
کلید شماره ۱: برنامه ریزی  
 
 
 
کلید شماره ۲: روش های صحیح مطالعه  
 
 
 
کلید شماره ۳: مرور مطالب  
 
 
 
کلید شماره ۴: اعتماد به نفس و علاقه و انجام فعالیت  
 
کلید شماره ۵: زمان مطالعه  
 
 
 
کلید شماره ۶: مکان مطالعه  
 
کلید شماره ۱: برنامه ریزی  
- برای مطالعه برنامه منظم داشته باشید  
 
- خود را به مطالعه منظم و مداوم روزانه عادت دهید.  
 
- برنامه باید قابل اجرا وانعطاف‌پذیر باشد.  
 
- برای هر درس برنامه و زمان مشخص در نظر بگیرد.  
 
- زمان مناسب برای مطالعه یک درس مشکل پس از مطالعه یک درس ساده است.  
 
- فاصله میان آموزش هر درس در مدرسه با مطالعه آن در منزل تا حد ممکن کم باشد.  
 
- تنوع آموزشی بهتر از تراکم آموزشی است.  
 
- درشب امتحان به مرور، بازسازی وتکمیل مفاهیم آموخته شده بپردازید.  
 
- برنامه باید براساس توانایی و امکانات شما تنظیم شده باشد.  
 
 
کلید شماره ۲: روش های صحیح مطالعه  
- خط کشیدن زیر نکات مهم.  
 
- حاشیه نویسی.  
 
- خلاصه نویسی.  
 
- هنگام مطالعه تمام حواس خود را به کار گیرید وفعالانه بخوانید.  
 
- جدی خواندن و جستجوگرانه خواندن مطالب کمک زیادی به یادگیری بهتر می‌‌‌کند.  
 
- هنگام مطالعه از کُند خوانی بپرهیزید، ذهن با سرعتی باورنکردنی می‌اندیشد.  
 
- بیشتر با ذهن مطالعه کنید نه با چشم (اعتماد ذهنی را جایگزین اعتماد چشمی کنید.)  
 
- خواننده فعال هنگام مطالعه مدام پرسش مطرح می‌کند.  
 
- «تجسم» سنگ بنای حافظه است، پس بکوشید آنچه را می‌خوانید در ذهن خود مجسم کنید.  
 
- پاسخ‌های زیبا همیشه از پی پرسش‌های زیبا می‌آیند.  
 
- محکم کاری کنید. تا درسی را یاد نگرفته‌اید به سراغ درس دیگر نروید.  
 
- بکوشید مطالبی را که می‌آموزید با مطالبی که قبلاً یاد گرفته‌اید ارتباط دهید.  
 
- یک علت مهم فراموشی حفظ کردن آموخته ‌ها به صورت خطی و پشت سرهم است.  
 
- نکات مهم درس را به صورت کلید واژه یادداشت کنید.  
 
- کلمات کلیدی در واقع کوتاه‌ترین و پرمعناترین کلمه‌ای است که با دیدن آن مفهوم جمله تداعی شده وبه خاطر می‌آورید.  
 
- یادداشت برداری باعث نظم یافتن مطالب و به خاطر سپردن بهتر و تمرکز حواس می‌شود.  
 
- بهترین زمان یادداشت برداری بلافاصله پس از فهمیدن نکته‌ای از متن است.  
 
- در نوشتن نکات مهم خلاقیت به خرج دهید و از زبان خودتان بنویسید.  
 
کلید شماره ۳: مرور مطالب  
- مرور مطالب بلافاصله بعد از یادگیری به تقویت حافظه کمک می‌کند.  
 
- درطول سال تحصیلی درس بخوانید و بعد از پایان کلاس آن‌‌چه را که معلم تدریس کرده است مجدداً مرور کنید.  
 
- هنگام مرور بیندیشید و سؤال طرح کنید.  
 
- بکوشید هنگام شب وپیش از خوابیدن آن‌چه را که در طول روز خوانده‌اید یکبار در ذهن خود مرور کنید.  
 
- پس از گذشت ۲۴ ساعت از تدریس تقریباً ۸۰ درصد از مطالب فراموش می‌شوند تنها با مرور صحیح است که از فراموشی جلوگیری می‌شود.  
 
- شیوهٔ مرور صحیح مرور یک روز بعد، مرور یک هفته بعد، مرور یک ماه بعد، مرور چهار ماه بعد پس از آن اطمینان داشته باشید هرگز فراموش نخواهید کرد.  
 
- سعی کنید به تنهایی مطالب را بیاموزید ولی هنگام مرور و یادآوری با یکدیگر مرور را انجام دهید.(از شما بپرسند)  
 
 
کلید شماره ۴: اعتماد به نفس و علاقه و انجام فعالیت  
- علاقه به موضوع دقت و تمرکز را افزایش می‌دهد.  
 
- علاقه به موضوع جریان یادگیری را آسان می‌کند.  
 
- با علاقه واشتیاق برای رسیدن به هدف درس بخوانید نه از روی اجبار.  
 
- درتقویت روحیه خود بکوشید زیرا مطالعه تا حدودی فرآیند روانی و خستگی روحی ایجاد می‌کند.  
 
- هنگام مطالعه (بخصوص زمان‌‌های نزدیک به امتحان )خونسرد و آرام باشید ولی بی‌‌خیال نباشید.  
 
- با دید مثبت به هر درس نگاه کنید تا خواندن و یادگیری لذت بخش باشد، «برای موفقیت باید حس موفقیت را در خود تقویت کنید ».  
 
- استعداد واعتماد به نفس دو سرباز هستند که به اتفاق هم می‌توانند چند لشکر را شکست دهند. به گفته ارشمیدس نقطه اتکایی به من بدهید کرهٔ زمین را بر سر اهرمی بلند خواهم کرد.  
 
- با کمک استعداد و اعتماد بالا واراده، موفقیت تحصیلی کسب می‌شود.  
 
- به گفتهٔ ادیسون نبوغ نتیجهٔ ۹۹ درصد فعالیت + یک درصد استعداد می‌باشد. بنابراین با تلاش وفعالیت است که می‌توانید موفق شوید.  
 
- هرگز کار امروز را به فردا موکول نکنید.  
 
کلید شماره ۵: زمان مطالعه  
- نیم ساعت مطالعه و ۵ دقیقه استراحت را هرگز فراموش نکنید.  
 
- درحین استراحت چند نفس عمیق بکشید تا اکسیژن کافی به مغزتان برسد.  
 
- تنفس عمیق به افزایش کارآیی حافظه کمک می‌کند.  
 
- بهتر است کار مطالعه را با درس‌های سنگین شروع نکنید.  
 
- دریک زمان طولانی فقط یک درس را مطالعه نکنید.  
 
- وقتی می‌خواهید کتابی را مطالعه کنید آن را به بخش‌های کوچکتر تقسیم کنید.  
 
- ساعات صبح و ساعت ۱۶ تا ۱۸ ساعات مناسبی برای مطالعه می‌باشد.  
 
- قبل و بعد از مطالعه استراحت کنید.  
 
- به اندازهٔ کافی ۶ تا ۸ ساعت در شبانه روز بخوانید.  
 
- تغذیه کافی داشته باشید. (اما پر حجم و انبوه غذا نخورید )  
 
- بلافاصله بعد از غذا خوردن مطالعه را شروع نکنید کمی استراحت کنید چون خون بیشتری روانهٔ معده می‌شود تا غذا هضم شود.  
 
- در تغذیه روزانه از مواد غذایی تازه وسبک مانند سبزی‌ها و میوه‌ها استفاده کنید.  
 
- « روز طلایی وفرصت طلایی همین امروز است » فرصت خوب و مناسب را خودتان خلق کنید.  
 
- مکان مطالعه باید ساکت وآرام باشد.  
 
کلید شماره ۶: مکان مطالعه  
- هنگام درس خواندن شرایط محیطی لازم را مهیا کنید.  
 
- سعی کنید مکان ثابتی برای مطالعه داشته باشید زیرا محیط آشنا برای مطالعه موجب تمرکز حواس می‌شود.  
 
- هنگام مطالعه نباید کاملاً آرام نشست هر حرکت باعث گردش خون در مغز شده و یادگیری بهتر انجام می‌شود.  
 
- بهتر‌‌‌ین وضعیت نشستن پشت میز مطالعه می‌باشد.  
 
 
 
 
 
امید است آینده خود را با مطالعه دقیق، روشن‌‌‌تر نمائید و از این کلیدهابه خوبی استفاده نمائید.بهترین ها را برای شما دانشجویان عزیز آرزو دارم.
..............................................................................................................
چگونه محیط خانه را برای درس‌خواندن بچه‌ها آماده کنیم؟
درس خواندن در محیطی آرام با شرایط مناسب، با تمرکز و یادگیری بیش‌تری همراه است. نور و رنگ، شیوه‌ی چیدمان، نظم و ترتیب محیطی که در آن مطالعه انجام می‌شود، در میزان و تمرکز و یادگیری، مؤثر است. رعایت نکات و موارد زیر به شما کمک می‌کند تا محیط خانه را برای درس خواندن فرزندتان آماده کنید. 
جایی برای درس خواندن
محل مشخصی را در خانه برای درس‌خواندن فرزند‌تان در نظر بگیرید و برای تمرکز بیش‌تر و یادگیری بهتر از او بخواهید همیشه در همان محل مطالعه کند. دقت کنید مطالعه در رختخواب، سر میز غذا یا در حال تماشای تلویزیون، باعث کاهش تمرکز می‌شود. بهتر است اتاق جداگانه‌ای را برای مطالعه و درس خواندن فرزندتان در نظر بگیرید. در صورتی که این امکان وجود ندارد، گوشه‌ای از خانه را که سر و صدای کمتر، تهویه و نور و روشنایی مناسبی دارد، به این کار اختصاص دهید. 
نظم و ترتیب
نظم و ترتیب و تمیزی محیط مطالعه، باعث افزایش تمرکز و قدرت یادگیری می‌شود. در ایام امتحان، محیط خانه را تمیز و مرتب نگه‌ دارید. شاید لازم باشد، فرزندتان را در تمیز نگه‌داشتن اتاق و محل مطالعه‌اش کمک کنید. نظم در ساعات غذا خوردن، خوابیدن و بیدار شدن هم در این کاهش استرس نقش مهمی‌ دارد و لازم است در ایام امتحانات، بیش‌تر به این موضوع اهمیت داده شود و همه‌ی افراد خانواده در برقراری این نظم همکاری کنند.
نور و روشنایی
مطالعه و درس خواندن از فعالیت‌هایی است که برای انجامش به نور و روشنایی مناسب نیاز است. بر طبق استاندارد، روشنایی مورد‌نیاز برای مطالعه، 400 لوکس است. این مقداری است که می‌توان کلمات را به وضوح و بدون نیاز به خم شدن به سمت کتاب از فاصله‌ی 30 سانتی‌متری به راحتی مشاهده کرد. نور نامناسب، موجب خواب‌آلودگی، نداشتن تمرکز و مشکلات بینایی می‌شود. نور مهتابی‌های فلورسنت، بدترین نوع و نور طبیعی و روشنایی روز، بهترین نوع نور برای مطالعه هستند. در صورت نیاز به استفاده از روشنایی مصنوعی، بهتر است از ترکیب نورهای زرد و سفید که شبیه به نور روز است، استفاده شود. بهتر است تمام این نور به صورت عمومی‌ و در کل فضای اتاق تأمین شود. در صورت کم بودن نور عمومی ‌اتاق، بهتر است برای تأمین روشنایی، از نور موضعی چراغ مطالعه با لامپ‌هایی با نور زرد استفاده شود. برای دید کافی و نیفتادن سایه‌ی دست روی کاغذ، نور باید طوری تنظیم شود که از سمت چپ بتابد.
 
تغییر چیدمان، ویژه‌ی امتحان
گاهی اوقات لازم است چیدمان اتاق مطالعه را تغییر داد. مطالعه، نیاز به تمرکز دارد؛ بنابراین بهتر است لوازم، قاب عکس و سایر وسایلی که ممکن است، تمرکز فرزندتان را هنگام مطالعه از بین ببرد، به طور موقت از معرض دید او بردارید. البته بهتر است این کار را با همکاری و نظر او انجام دهید. 
رفت و آمدها و میهمانی‌ها
در ایام امتحانات، بهتر است برنامه‌ی دید و بازدیدها و میهمانی‌ها را کمی‌ تغییر دهید. برای آرامش بیش‌تر فرزندان، درصورت امکان، شب‌های امتحان به میهمانی نروید و میهمان دعوت نکنید. در صورتی که این امکان وجود نداشت، دید و بازدید را به بعدازظهر موکول کرده و برنامه‌تان را طوری تنظیم کنید که در ساعات ابتدایی شب، محیط خانه شرایط عادی و آرامی ‌داشته باشد.



مطالب مشابه :


حکایتهای مدیریتی و حسابداری

پیوند حسابداری و مدیریت - حکایتهای مدیریتی و حسابداری - syndication accounting & management




جوکهای دوستانه

پیوند حسابداری و مدیریت - جوکهای دوستانه - syndication accounting & management




درس خوندن

پیوند حسابداری و مدیریت - درس خوندن - syndication accounting & management




6 معمای باحال...

پیوند حسابداری و مدیریت - 6 معمای باحال - syndication accounting & management




دانشجویی

پیوند حسابداری و مدیریت - دانشجویی - syndication accounting & management یکی‌ از سرگرمیام اینه سر امتحان




برچسب :