این دانشگاه آزاد نیست/ قسمت اول

 اولین بررسی تفصیلی کارنامه ۳۰ ساله فساد در دانشگاه آزاد قسمت اول+ عکس و سند

اولین بررسی تفصیلی کارنامه ۳۰ ساله فساد در دانشگاه آزاد  قسمت اول+ عکس و سند

این دانشگاه، آزاد نیست!

در تبصره ۳ ماده ۱۰ اساسنامه اصلاحی دانشگاه آزاد اسلامی که در جلسه ۶۸۲ مورخ۲۶ /۱۱/۸۹ شورای عالی انقلاب فرهنگی به تصویب رسیده، تاکید شده که سه نفر از اعضاء هیئت علمی تمام وقت دانشگاه‌ها و سه نفر از اعضای هیئت موسس دانشگاه آزاد برای عضویت در هیئت امنای این دانشگاه باید حداکثر تا دو هفته به شورای عالی انقلاب فرهنگی پیشنهاد شوند.

مدیران عالی دانشگاه آزاد در خصوص انتخاب رئیس جدید دانشگاه آزاد طبق اساسنامه دانشگاه آزاد عمل کردند که در نهایت حمید میرزاده موفق شد از اعضای شورای عالی انقلاب فرهنگی رای اعتماد بگیرد و حکم انتصابش به عنوان رئیس دانشگاه آزاد از سوی حجت‌الاسلام حسن روحانی رئیس شورای عالی انقلاب فرهنگی صادر شد. از سوی دیگر در تعیین حجت‌الاسلام ناطق‌نوری به عنوان عضو جدید هیئت موسس دانشگاه آزاد نیز براساس اساسنامه جدید اقدام شد و ناطق‌نوری در جلسه هفته گذشته شورای عالی انقلاب فرهنگی از اعضای این شورا رای اعتماد گرفت.

اما مشخص نیست مدیران عالی دانشگاه آزاد در معرفی عبدالله جاسبی به عنوان عضو جدید هیئت‌امنای دانشگاه آزاد، طبق روال گذشته و براساس اساسنامه دانشگاه آزاد عمل کرده و وی را به شورای عالی انقلاب فرهنگی معرفی می‌کنند یا نه. به بهانه حضور مجدد جاسبی در خانه ابدی اش یعنی دانشگاه آزاد مروری خواهیم داشت بر کارنامه وی به امید اینکه رفتن صوری جناب جاسبی از دانشگاه آزاد مهر اتمامی باشد بر فساد سازمان یافته ای که تاکنون بر دانشگاه آزاد حکمفرما بوده است.

 

دانشگاه آزاد ستاد انتخاباتی می ­شود!

هاشمی‌رفسنجانی رئیس هیئت موسس و هیئت‌امنای دانشگاه آزاد طی سخنانی تاکید کرد که: «هر کسی می‌تواند سند بیاورد که ما یک بار هم در این سال‌ها کوچک‌ترین استفاده انتخاباتی از دانشگاه آزاد کردیم. هیچ؛ بنا هم نداریم.»

این سخنان در حالی مطرح می‌شود که دانشگاه آزاد در دوره مدیریت عبدالله جعفرعلی جاسبی، از چهره‌های مورد حمایت و نزدیک به هاشمی‌رفسنجانی، همواره از سوی منتقدان به سوء استفاده از این دانشگاه در راستای مسائل انتخاباتی متهم بوده است و در این باره اسنادی نیز تاکنون در رسانه‌ها منتشر شده است.

یکی از اسناد مورد اشاره منتقدین درباره تلاش‌های انتخاباتی مسئولان دانشگاه آزاد، به صورتجلسه‌ای مربوط می‌شود که طی آن حسین امیدوار، مشاور عبدالله جاسبی و مدیرکل وقت تشکل‌های سیاسی دانشجویی دانشگاه آزاد، از اساتید و دانشجویان و تشکل‌های این دانشگاه می‌خواهد که در انتخابات ۸۸ از میرحسین موسوی حمایت کنند.

پس از انتشار سند کمک مالی جاسبی به ستاد انتخاباتی کروبی و نیز مدارک مربوط به حمایت تمام قامت این دانشگاه از میرحسین موسوی، هم زمان با انکار مقامات دانشگاه آزاد در زمینه ورود این موسسه بزرگ آموزشی به رقابت‌های انتخاباتی، اسنادی منتشر شده حاکی از پشتیبانی رسمی این دانشگاه از ستاد انتخاباتی آیت الله هاشمی رفسنجانی در انتخابات سال ۸۴ دارد.

 

 

 

در حالی که جاسبی طی بخشنامه ای به شماره ۴۱۸۹۹ اعلام می‌دارد روسا و مسئولین داشگاه حق ندارند امکانات دانشگاه را جهت حمایت کاندیداها مورد بهره برداری قرار دهند، اما در همان ایام علی هاشمی به عنوان رئیس ستاد انتخابات حزب کارگزاران سازندگی طی حکمی آقای عادل نوروزی رئیس دانشگاه آزاد واحد ایلام را به عنوان رئیس ستاد انتخاباتی حزب کارگزاران در استان ایلام منصوب می‌کند.

حتی در برخی از واحدهای دانشگاه آزاد نیز از طرف سازمان مرکزی این دانشگاه مجوزی صادر می‌گردد که با استناد به آن از دانشجویانی که به دلیل فعالیت‌های انتخاباتی (در ستاد آیت الله هاشمی رفسنجانی) نتوانسته‌اند در امتحانات خود شرکت کنند امتحان مجدد و خارج از نوبت به عمل آید.

 

علاوه بر این، در ۱۱ خرداد ۸۴ جلسه ای به ریاست مشاور عالی دکتر جاسبی در هتل بین المللی تهران برقرار و مصوبات مربوط به تعیین مکان ستادهای انتخاباتی آیت الله هاشمی و مواردی از این قبیل در آن نهایی می‌شود. در این جلسه مقرر می‌گردد که عنوان نام ستاد در سراسر واحدها و استان‌ها به “ستادهای مذهبی دانشگاه آزاد اسلامی واحد مزبور” تغییر نام دهد.

 

 

 

 

 

از بازوهای اصلی دانشگاه آزاد که با پوششی غیر انتخاباتی به حمایت و پشتیبانی ستادهای آیت الله هاشمی رفسنجانی می‌پرداخت هیات های مذهبی واحدهای دانشگاه آزاد سراسر کشور است که تحت ریاست مشاور عالی جاسبی فعالیت می‌کنند. این هیات ها موظف می‌شوند که حمایت‌های انتخاباتی خود از ستاد جاسبی را کاملا مخفیانه انجام داده و اسناد و فاکتورهای مالی را جهت تسویه حساب بدون لفظ انتخابات و نام کاندیدا (آیت الله هاشمی) به مرکز بفرستند که برخی از این هیات ها به دلیل عدم شناخت مسائل مالی، فاکتورها و اسناد را به عنوان ستاد انتخاباتی آیت الله هاشمی رفسنجانی به تهران ارسال می‌کنند.

مسعود باستانی از گردانندگان سایت جمهوریت طی اعترافاتی پرده از تخلفات دانشگاه آزاد و همکاری و همراهی آن باجریان برانداز برداشته و گفت: سایت جمهوریت زیر نظر مهدی هاشمی رفسنجانی اداره می‌شد و من به عنوان عضو شورای سردبیری شیفت بعدازظهر زیر نظر افرادی چون کرمی و نوربخش کار می‌کردم. دفتر این سایت در یکی از دفاتر دانشگاه آزاد مستقر بود و مبالغی که به ما ارائه می‌شد از طریق چکی از سوی دانشگاه آزاد بود.

حمزه کرمی، دیگر متهمی بود که نقش محوری در سایت جمهوریت داشته است. وی از نزدیکان مهدی هاشمی و دارای پرونده‌هایی است که به واسطه همین نزدیکی، رئیس ستاد «ربع قرن دانشگاه آزاد» می‌شود. این فرد در پوشش فعالیت برای برگزاری جشن‌های ۳۰ سالگی دانشگاه آزاد با دعوت از برخی خبرنگاران حامی جریان فتنه، موج جدید رسانه‌ای را در کشور و در تقابل با اهداف نظام جمهوری اسلامی با هدف زیر سؤال بردن نتیجه انتخابات در صورت عدم پیروزی کاندیدای خاص ایجاد کرد.

پیش از این نیز خبر انعقاد قراردادی جالب توجه درباره اجاره ساختمانی هزار متری در خیابان شیراز با فاطمه کروبی در رسانه‌ها آمده بود که ظاهراً اجاره هر ماه آن بالغ بر ۳۵۰ میلیون ریال بود! در همین حال روزنامه اعتماد به مدیرمسئولی الیاس حضرتی از اعضای شورای مرکزی حزب اعتمادملی، در تبلیغی که یک چهارم صفحه اول این روزنامه را اشغال کرده بود، محل برگزاری «همایش دانشجویی حامیان کروبی» را سالن ورزشی مجتمع دانشگاهی پیامبر اعظم(ص) که یکی از سالن‌های واحد تهران مرکز دانشگاه آزاد است. برگزاری «گردهمایی ملی دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی» در سالن اجتماعات مجتمع آموزشی پیامبر اعظم(ص) با حضور میرحسین موسوی، زهرا رهنورد و شخص جاسبی، همراه با تعطیلی کلاس‌های درس واحدهای تهران جنوب، تهران مرکز و تهران شمال و اختصاص سرویس ایاب و ذهاب برای شرکت دانشجویان در این میتینگ تبلیغاتی همراه شده است.

پس از مشخص شدن نتایج انتخابات دهم نیز مدیران دانشگاه آزاد پروژه اغتشاش را پیگیری کردند و در همین زمینه اقداماتی چون انتشار و توزیع شبنامه، برگزاری تجمع در صحن واحدهای دانشگاهی، تعطیلی امتحانات و حتی اعزام سازماندهی شده دانشجویان و کارکنان دانشگاه به تجمعات خیابانی از سوی مدیریت این دانشگاه مشاهده شد. در همین راستا شنیده شد که دانشگاه آزاد به کارمندان واحدهای نزدیک به تهران این دانشگاه دستور داده بود با نشانه‌های سبز رنگ در نماز جمعه شرکت کنند و البته حقوق این کار را در پایان ماه دریافت کنند که ظاهراً مهدی هاشمی رفسنجانی به عنوان مسئول دفتر هیئت امنای دانشگاه آزاد و دفتر هیئت مؤسس این دانشگاه، دستور ابلاغ این مصوبه را داده بود!

 

کمک ۲ میلیاردی به همراه ۵۰۰۰ لپ تاپ جاسبی به ستاد میرحسین

دکتر زاکانی در این­باره می­گوید: «یکی از کارهایی که آقای جاسبی در دانشگاه آزاد می‌کرد، این بود که تلاش داشت ظرفیت‌های دانشگاه آزاد را در خصوص گروه‌ها و مجموعه‌ها و جریانات سیاسی به حرکت درآورد به طوری که از آقای صدر نائب رئیس مجلس هشتم نقل می‌کردند که آقای جاسبی چهارشنبه قبل از انتخابات سال ۸۸ یعنی روز ۲۰ خرداد طی تماسی به وی اعلام کرد که باید نام آقای موسوی از صندوق‌ها دربیاید و اگر در نیاید مردم به خیابان‌ها می‌ریزند.»

دیگر شاهد این حمایت عریان ، اظهارات قربان بهزادیان‌نژاد رئیس ستاد انتخاباتی میرحسین موسوی بود که در گفت وگو با سایت «انتخاب ۱۰» به صراحت و با افتخار اعلام کرد که «آقای جاسبی هم کمک‌هایی داشته است، میزان آن دقیقا یادم نیست ولی کمتر از ۲ میلیارد تومان بود… نمی‌دانم آقای جاسبی این پول را از کجا تامین می‌کند، اما ایشان حامی میرحسین هستند و ما به منابع مالی حامیان کاری نداریم… ۵هزار لپ‌تاپ اهدایی آقای جاسبی هم در قالب همان کمک‌های ایشان بود که البته رقم آن کمتر از ۵هزار است»!

 

واحد های جامع، بزرگ و کوچک دانشگاه آزاد برای انتخابات

دانشگاه آزاد اقدام به جمع آوری مبالغ کلان برای انتخابات مجلس شورای اسلامی دوره نهم کرده و هر دانشگاه را بنا بر نوع آن به واحد های جامع، بزرگ و کوچک تقسیم بندی کرده است. این حساب کتاب مالی دانشگاه آزاد برای انتخابات با اخذ مبلغ ۷۰٫۰۰۰٫۰۰۰٫۰۰۰ ریال برای واحد های جامع، ۵۰٫۰۰۰٫۰۰۰٫۰۰۰ ریال برای واحدهای بزرگ و ۲۰٫۰۰۰٫۰۰۰٫۰۰۰ ریال برای واحدهای کوچک حساب کشی می­کند؛ با توجه به وجود چند صد واحد دانشگاهی آزاد در سراسر کشور مبلغی نجومی برای انتخابات جمع آوری می­گردد و تمام این مبالغ در این صندوق متمرکز می شود. بنا به توافق نامه شماره ۹۵۸۸ مورخ ۶/۱۱/۱۳۷۶ پیوست، لطفا دستور فرمایید مبلغ ۵۰۰۰۰۰۰۰۰۰۰ ریال از موجودی حساب های دانشگاه ازاد واحد آبادان برداشت و به حساب سیبا شماره ۰۱۰۲۴۲۴۲۴۱۰۰۷ بانک ملی شعبه زبرجد به نام سازمان مرکزی دانشگاه آزاد واریز نمایید.

 

 

دانشگاه آزاد با ۱ ملیون امام و ۱٫۵ ملیون دولت شروع کرد

دانشگاه آزاد اسلامی در سال ۱۳۶۱ با استفاده از کمک مالی ۲۲۰ هزار دلار در آن زمان که از سوی مهندس میرحسین موسوی نخست‌وزیر وقت اهدا شد، مراحل تکوین خویش را آغاز کرد. فعالیت این دانشگاه از اوایل اردیبهشت ماه سال ۱۳۶۲ آغاز شد و در این سال نیز با دستور موسوی نخست‌وزیر، ۱۵۰ میلیون ریال (معادل دو میلیون و ۲۰۰ هزار دلار) برای تأمین مخارج مالی، به دانشگاه آزاد اسلامی اختصاص داده شد. امام نیز ۱۰ ملیون ریال به این دانشگاه کمک کرد.

امروزه دانشگاه آزاد دارای بیش از ۳۰۰ هزار میلیارد تومان سرمایه، ۲۰ میلیون مترمربع فضای آموزشی، صدها آزمایشگاه و کارگاه و بیش از ۴۰۰ واحد و مرکز آموزشی است. حال چگونه آقایان موسس که ریالی به این دانشگاه کمک نکرده­اند ادعای مالکیت این دانشگاه را دارند.

 

تولد غیرقانونی یک ارگان فرهنگی

سعید زیبا کلام در پاسخ به این سوال که چرا علی‌رغم موجی از شکایات، اعتراضات، و انتقادات فراوان نسبت به نحوة مدیریت دانشگاه آزاد و رفتار خودسرانه و بعضاً قانون‌شکنانة آن، هیچ اقدامی صورت نمی‌گیرد و هیچ اصلاحی انجام نمی‌شود می­گوید: «به همان دلیل که دانشگاه آزاد اسلامی توانست با هیأت تحقیق و تفحص مجلس از آموزش عالی کشور همکاری نکند.. به همان دلیل که شورای عالی دانشگاه آزاد که می‌بایست مطابق ماده ۱۰ اساسنامه اولیه همان دانشگاه هر سه ماه یکبار تشکیل گردد، هیچگاه تشکیل نگردیده است. به همان دلیل که اولین جلسه رسمی هیأت مؤسس دانشگاه آزاد در تاریخ ۱۱/۹/۶۱ و جلسه رسمی بعدی، شش سال و نیم بعد یعنی در تاریخ ۲۰/۳/۶۸ تشکیل می‌شود. به همان دلیل که دانشگاه آزاد اسلامی در تاریخ ۲۷/۱۱/۶۱ با شماره ۲۴۵۱ در اداره ثبت شرکتها و موسسات غیرتجاری تهران ثبت می‌گردد در حالیکه ستاد انقلاب ‌فرهنگی تأسیس هرگونه مؤسسه و دانشگاه غیرانتفاعی را در سال ۶۱ ممنوع اعلام کرده ‌بود.

به همان دلیل که تأسیس دانشگاه آزاد اسلامی و شروع فعالیت آن از سال ۱۳۶۲ بدون اخذ مجوز تأسیس از شورای گسترش آموزش عالی و ستاد انقلاب فرهنگی و خارج از حیطه نظارتی وزارت فرهنگ و آموزش عالی صورت ‌می‌گیرد و تا سال ۱۳۶۶ بدون هیچ مبنای قانونی به فعالیت خود ادامه می‌دهد.»

یک سال و نیم از تاسیس دانشگاه ‌نمی­گذشت که جاسبی گفت می‌خواهیم دوره دکترا بگذاریم در حالی دانشگاه آزاد هنوز یک دوره کاردانی را پشت سرنگذاشته است در سال ۶۳ دوره دکترا را تاسیس می‌کند در حالی که از هیچ جا از جمله وزارت آموزش عالی، وزارت بهداشت، ستاد انقلاب فرهنگی مجوز ندارد دوره دکترا را دایر کرده و بعد آن را گسترش می‌دهد.

حسین کچوئیان در بررسی عملکرد آموزشی دانشگاه آزاد می‌گوید: «وضعیت دانشگاه آزاد از نظر آموزشی فاجعه‌بار است. ما ظرفیت علمی این کشور را می‌دانیم. آقای دکتر لنکرانی زمانی به من گفت که ما در کل کشور در فلان رشته ۱۵۰ دانشجوی دکترا می‌گیریم، درحالی‌که یک واحد دانشگاه آزاد در فلان شهر این تعداد دانشجو می‌گیرد. مگر ما در دانشگاه تهران با این کیفیت چندتا دانشجو می‌گیریم؟ و فکر می‌کنید که ما از این دانشجویان راضی هستیم؟ حالا شما بیایید در سراسر کشور دانشجو بگیرد و مدرک دکترا توزیع کنید.»

 

تنها ۷ واحد از ۴۲ واحد علوم تحقیقات مجوز دارند

فرهاد دانشجو درباره فعالیت‌های دانشگاه آزاد می‌گوید: در حال حاضر تنها ۷ واحد از ۴۲ واحد علوم تحقیقات دارای مجوز هستند افزود: «سایر واحدها قبل از اینکه مجوزهای لازم را اخذ کنند فعالیت‌های خود را آغاز کردند که این مسئله در دوره ریاست آقای جاسبی از سوی وزارت علوم بارها تذکر داده شد. اگر برای دانشجویان واحدهای علوم تحقیقات که مجوز فعالیت ندارند مدرکی در زمان فارغ التحصیلی صادر شود این مدارک در زمان اشتغال به کار آن‌ها با استعلام منفی روبه رو خواهد شد.

 

جاده دو طرفه مراوده مجلس و دانشگاه آزاد

تابستان سال ۸۴، اندکی پس از طرح تحقیق و تفحص مجلس از دانشگاه آزاد نامه ای در بایگانی این دانشگاه ثبت شد، که حاکی از تخفیف ۵۰ درصدی شهریه فرزندان نمایندگان مجلس است. در این نامه تصریح شده است: هرچند که این تخفیف مشمول اعضای هیات علمی است، اما با رایزنی های صورت گرفته به نمایندگان تعمیم داده می شود.

 

 

 آقای جاسبی در جمع مدیران سازمان مرکزی و رؤسای واحدهای دانشگاه آزاد هدف خود را از اعطاء تسهیلات ویژه به صاحب منصبان اینگونه توصیف می‌کند: «این همه به نمایندگان سرویس می‌دهیم و متقابلاً ما باید از حمایت نمایندگان برخوردار باشیم و مستلزم این است که شما ارتباطتان را با نمایندگان بیشتر کنید و به طور کلی در سطح استان، در سطح شهر ما بتوانیم با همه مسئولین از جمله نمایندگان ارتباط داشته باشیم تا کارهای دانشگاه آزاد اسلامی را بتوانیم به خوبی پیش ببریم. این طور نباشد که جاده یک طرفه باشد و سرویس بدهیم اما از آن طرف ما چیزی نخواهیم.» (بخشی از سخنرانی آقای عبدالله جعفرعلی جاسبی در چهل و پنجمین اجلاس شورای مرکزی دانشگاه آزاد- اردیبهشت ۱۳۸۱)

 

دستور خرید ۱۷میلیارد ریالی

سند دیگری از تخلفات زمان آقای جاسبی بدست آمده که مربوط به دستور خرید ۱۷میلیارد ریالی کتاب خارجی از سوی معاون اداری ومالی این دانشگاه حسب دستور رئیس سابق دانشگاه آزاد است. این در حالی است که رئیس اداره تامین تجهیزات خارجی خطاب به مدیر کل اداره تامین و توزیع تجهیزات به صراحت اعلام می­دارد که به دلیل هزینه گزاف این خرید­ها و عدم درخواست هیچ یک از واحدهای دانشگاه، خرید این کتاب ها غیر ضروری بوده اما معاون وقت دانشگاه خواستار انجام دستور رئیس سابق دانشگاه شده و اعلام می نماید که بر اساس دستور وی این خرید هنگفت انجام شود. 

 


 

 

حال سوال اینجاست که ریاست سابق دانشگاه آزاد به چه مجوزی و بر اساس چه نیازی خواهان خرید این مبلغ گزاف کتاب بلا استفاده و پر کردن انبار دانشگاه آزاد بوده و چه منافعی در پشت پرده این قرارداد وجود داشته است؟

علیرضا زاکانی درباره تخلفات مالی گسترده در دانشگاه آزاد می­گوید: «در حوزه مالی، دانشگاه آزاد تخلفات گسترده‌ای را انجام داده به طور مثال در واحد علوم تحقیقات طبق بررسی‌های انجام شده حدود ۱۰ میلیارد تومان هزینه صرف شده که سندهای آن موجود نیست. این روند را می توان در واحدهای دیگر همچون دانشگاه آزاد واحد بندر عباس و یا دانشگاه آزاد تبریز نیز به خوبی مشاهده کرد. البته در این بین اگر کسی با روند آنها مخالفت کند و اعتراضی را صورت دهد به بهترین وجه با او برخورد می کند.»

 

 

جاسبی ماهی ۲۵۰ میلیون تومان برای دانشگاه آزاد خرج داشت

کچوئیان عضو حقیقی شورای عالی انقلاب فرهنگی درباره میزان حقوق ماهیانه جاسبی گفته است: «من در مصاحبه قبلی که آقای جاسبی از آن خیلی ناراحت شده بود حرفم این بود که شما مدیری بوده اید که حداقل ماهی ۲۵۰ میلیون تومان برای این مجموعه خرج داشتید. یعنی با خانه، ماشین‌ها و حقوقی که می‌گیرد ماهی ۲۵۰ میلیون می‌بایست برای او پرداخت شود و آیا این مجاز بوده یا نبوده است؟ من از این قضیه اطلاع نداشتم و آقای محمدیان آن را در جلسه مطرح کردند. البته آقای محمدیان نگفتند که ۲۵۰ میلیون تومان ولی من از مجاری مختلف، از خود دانشگاه آزاد و … وقتی اطلاعات را جمع کردم دیدم ایشان یک چنین هزینه سرسام‌آوری برای این دانشگاه داشته است.»

 ملک موقوفه هدایت با مساحت کل زیربنای ۹۶۷ متر مربع از جمله موارد موقوفه ایست که به عنوان منزل مسکونی در اختیار رئیس دانشگاه آقای جاسبی بوده است.

پایگاه خبری تحلیلی خط امام/


مطالب مشابه :


این دانشگاه آزاد نیست/ قسمت دوم

دانشگاه آزاد شیراز ناشر کتاب های سروش و رئیس کنونی واحد بیروت دانشگاه آزاد.




این دانشگاه آزاد نیست/ قسمت اول

دانشگاه آزاد شیراز این روند را می توان در واحدهای دیگر همچون دانشگاه آزاد واحد بندر




امتحان

دانشگاه آزاد واحد شیراز دانشگاه آزاد دانشگاه آزاد واحد




دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمانشاه

دانشگاه آزاد واحد شیراز دانشگاه آزاد دانشگاه آزاد واحد




smsجديد

دانشگاه آزاد واحد شیراز دانشگاه آزاد دانشگاه آزاد واحد




برنامه انتخاب واحد نيمسال دوم سال تحصيلي 87-86 دانشكده فني و مهندسي

دانشگاه آزاد واحد شیراز دانشگاه آزاد دانشگاه آزاد واحد




موافقت شوراي گسترش آموزش عالي با ايجاد ۳ رشته جديد كارشناسي ارشد در دانشگاه آزاد اسلامي ساري

دانشگاه آزاد اسلامی واحد با ايجاد ۳ رشته جديد كارشناسي ارشد در دانشگاه آزاد اسلامي




برچسب :