استان فارس

استان فارس شیراز سومین حرم اهل بیت (ع)  

باغ های شیراز به زیبایی و طراوت مشهور است. اما چند باغ  شیراز از جمله آثار تاریخی نیز محسوب می شود. از جمله :

 

باغ جهان نما در کنار دروازه قرآن که ساختمان آن در دوره کریم خان زند مرمت و تجدید بنا شد، از تفرجگاه های شیراز است.

 

باغ دلگشا که نزدیک آرامگاه سعدی قرار دارد، در دوره تیمور از باغ های مهم و تفریحی شیراز بود. قدمت این باغ به دوره ساسانی نسبت داده شده و ساختمان موجود در آن ، متعلق به دوره قاجاریه است. این باغ در اردیبهشت – فصل چیدن بهار نارنج – بسته است.

  باغ عفیف آباد با وسعتی حدود 127000 متر مربع از زیباترین باغ های تاریخی شیراز است. این باغ در دوره صفویه از باغ های مهم و گردشگاه پادشاهان بود. در میان این باغ که "گلشن" نیز نامیده می شود، عمارتی دو طبقه، آب نماها و زیرزمین وجود دارد.    معرفی جاذبه های طبیعی شهر شیراز باغ ارم که بنا و سردر آن از دوره قاجاریه به جای مانده، زیباترین باغ شیراز است. گل های زینتی و گونه های متنوع گیاهی موجود در این باغ ، آن را به باغ گیاه شناسی دانشگاه شیراز بدل ساخته است. باغ تخت در شمال شهر شیراز و در دامنه کوه بابا کوهی قرار دارد. در این باغ عمارتی به همت "اتابک قراچه داغ " در سال 480هـ . ق بنا شد. در زمان آقا محمدخان قاجار نیز بنای جدیدی در این باغ ساخته شد. در این باغ تاریخی، اکنون پادگان نظامی مستقر است. سایر باغ های شیراز در غرب شهر در منطقه قصر دشت قرار دارد و حدود 50 کیلومتر از سطح شهر را در برگرفته است. رودخانه اعظم ، نهرمعالی آباد و قنات های متعدد، این باغ ها را مشروب می کند.

 

چاه مرتاض علی: بالای کوه هفت تن در سلسله جبال" چهل مقام"، در شمال شهر شیراز و در شرق گنبد عضد ( گهواره دید)، چاهی به ژرفای سه متر با دو آب انبار و ساختمانی شامل چند اتاق وجود دارد که محل ریاضت و عبادت صوفیه و عرفا بود.

 

پارک قلعه بندر: بر فراز کوه قلعه بندر در محله سعدی ، پارک جنگلی به مساحت 10 هکتار وجود دارد که از آنجا منظره زیبای شیراز دیده می شود.   آبشار مارگون ۹۵ کیلومتری شیراز   چشمه جوشک: این چشمه در محدوده شمال غربی شیراز، در کنار روستای " قصرقمشه" قرار دارد. این چشمه بزرگ، سرچشمه رودخانه اعظم است که باغ های تمام روستاهای مسیر خود مانند قصر قمشه ، منصورآباد و قصر دشت و ... را آبیاری می کند. مظهر چشمه جوشک و کناره های رودخانه ، گردشگاه مفرحی است. منطقه بَمو: منطقه بمو در برابر کوه بمو، در 19 کیلومتری شیراز و درست مقابل تنگه الله اکبر، در جاده  شیراز- آباده واقع است. منطقه بمو دارای گونه های نادر جانوران به ویژه آهو و گونه های مختلف گیاهی است. این منطقه حفاظت شده چشم انداز زیبایی دارد. در این پارک چشمه بیدی، چشمه صادقی، چشمه فیلی، چشمه گردو و چشمه چنار با آب صاف و گوارا در دره های زیبا جریان دارند. دو قنات رکن آباد و آب زنگی در همین منطقه قرار دارند. روستای قلات: در جاده شیراز- سپیدان، روستای ییلاقی قلات با خانه ها، باغ ها و چشمه های زیبا در دامنه کوه واقع است. پیربناب: پیربناب که در زبان محاوره " پیربنو" نامیده می شود، چشمه بسیار بزرگی در 15 کیلومتری جنوب شیراز است. در اطراف این چشمه محیط با صفایی با درختان چنار وجود دارد که دشت برابر خود را سیراب می کند. آرامگاه مخروبه ای نیز در کنار چشمه وجود دارد که معروف به " شیخ اقطع " است. سبزپوشان: در فاصله چهار کیلومتری پیربناب ، کوه سبزپوشان قرار دارد. غاری زیبا در این کوه وجود دارد که بقعه متبرکه یکی از امامزادگان را در دل خود جای داده است.        آبشار کوهمره سرخی: در جاده شیراز- کازرون، به فاصله 50 کیلومتر، جاده کوهمره سرخی جدا می شود. با گذر از چند روستا، منطقه ای پدیدار می شود که دارای آبشارهای کوچک متعدد و جنگل طبیعی کم درختی است.       دریاچه مهارلو: اطراف دریاچه مهارلو نقاط بسیار زیبا و دیدنی پدید آمده که مردم بسیاری را به خود جلب می کند.    

4 آب معدنی دریاچه در روستای مهارلو، برای بیماری های پوستی مفید است.

 

آب رکن آباد: در 12 کیلومتری شمال شیراز، سرچشمه این آب قرار دارد که در سال 338هـ. ق توسط رکن الدوله دیلمی احداث شد. آب رکن آباد ضمن آبیاری روستای اکبرآباد ، از دروازه قرآن وارد شیراز می شد و محلات متعدد از جمله هفت تنان ، چهل تنان و حافظیه را مشروب می کرد.

 

برم دلک: تالاب زیبایی در 4 کیلومتری روستای برم دلک است.

 

دریاچه دشت ارژن: دریاچه ای است با آب شیرین و با فضای سبز. روستای دشت ارژن و چشمه سلمان در56 کیلومتری جاده شیراز- کازرون قرار دارد. این دریاچه زیستگاه پرندگان مهاجر است.

 

تفرجگاه میان کتل: در فاصله 20 کیلومتری دریاچه دشت ارژن، با چشم اندازی زیبا، محل نگه داری گونه های نایاب گوزن زرد است.

 

اطراف رودخانه قره آغاج: به ویژه اطراف بند بهمن نزدیک شهر کوار در 45 کیلومتری شیراز ، منطقه ای زیبا و خرم است. چشمه خارگان نیز با جنگل بلوط زیبا در مجاورت این رودخانه واقع است.

 

علاوه بر این نقاط ، در شهرستان شیراز چشمه های فیل، رچی، سلیمانی، خارگان و تفرجگاه چاه محکی و دشت خضر، دیدنی است.


حافظیه
خواجه شمس الدین محمد شیرازی غزل سرای بزرگ، متخلص به حافظ و ملقب به لسان الغیب در آغاز سده هشتم هجری در شیراز متولد شد و در سال 791 یا 792 هجری قمری در همین شهر درگذشت. وی در جوانی به آموختن قرآن و ادبیات عرب وعلوم انسانی رو آورد و در تفسیر ، کلام ، حکمت و ادب سرآمد بزرگان عصر خویش شد . چنانکه مشهور است حافظ به زادگاه خود شیراز دلبستگی فراوان داشته است به همین سبب جز به شهرستان یزد و جزیره هرمز به جای دیگر سفر نکرد. با این همه شهرت او در زمان حیاتش به آذربایجان و بغداد و حتی هند رسید.

با آنکه حافظ در سرودن قصیده ، مثنوی ، قطعه و رباعی استاد بود اما شهرتش بیشتر غزلسرایی است و غزلهای او را از همه نظر روح غزل فارسی می شمارند غزل حافظ مظهر خیال انگیزترین اندیشه های ژرف انسانی است که در کالبد واژه های زیبا و روان شاعرانه جلوه ای یگانه و جاودانه یافته است . شهرت حافظ مرزها را در نوردیده و غزلهای او به زبان گوناگون ترجمه شده است و شماری از بزرگان ادبیات جهان او را ستوده اند.
کمتر کسی است که پا را به شهر شیراز بگذارد و از مقبره حافظ وباغ مصفای آن دیدن نکند . نام شیراز یقینا” یاد آور نام حافظ ، شاعر گرانقدر ایرانی است . تا آنجا که می دانیم حدود 64 سال پس از درگذشت حافظ گنبدی بر تربت وی افراشته شد که در جلو آن حوضی بزرگ قرار داشت که از آب رکنی پر می شد.
کریم خان زند بر مقبره حافظ عمارتی زیبا بنا کرد که مشتمل بر تالاری با چهار ستون سنگی یکپارچه و بلند و باغی بزرگ در جلوی آن بود و برتربت حافظ سنگی مرمرین نهاده شد که هنوز موجود است . بعد از بنای کریم خان بر مقبره حافظ در طول یکصد وشصت سال ساخت و سازها و تعمیرات متعددی به وسیله اشخاص خیرخواه انجام گرفت تا آنکه در سال 1315 شمسی به کوشش مرحوم علی اصغر حکمت بنای کنونی با بهره گیری از عناصر معماری روزگار کریم خان زند و یادمانهای حافظیه توسط آندره گدار فرانسوی طراحی و به اجراء درآمد. این مکان را از دیرباز قبله اهل دل و زیارتگه عاشقان دور و نزدیک بوده است و در جوارش عرفا و شعرای فارسی به خاک سپرده شده اند. در اطراف آرامگاه حافظ چندین اتاق وجود دارد.

 


مطالب مشابه :


جاذبه های طبیعی شهر شیراز

در میان این باغ كه "گلشن" نیز نامیده می شود، عمارتی دو طبقه، آب دریاچه دشت ارژن: تخت




جاذبه های طبیعی شهر شیراز

در میان این باغ كه "گلشن" نیز نامیده می شود، عمارتی دو طبقه باغ تخت در شمال دریاچه دشت




جاذبه های طبیعی استان فارس

در میان این باغ كه "گلشن" نیز نامیده می شود، عمارتی دو طبقه باغ تخت در روستای دشت ارژن و




اماکن دیدنی فارس -شیراز

به تخت جمشيد و پاسارگاد زمان زندیه عمارتی دو طبقه به سبک کلاه فرنگی در ارژن. دریاچه ای




شیراز

قالب وبلاگ تخت نیز نامیده می شود، عمارتی دو طبقه، آب نماها و دشت ارژن:




باغهاي معروف شیراز

در میان این باغ كه "گلشن" نیز نامیده می شود، عمارتی دو طبقه باغ تخت در شمال دریاچه دشت




اولین خریدهای سیسمونی

شنیده بودم بازار خلیج فارس یه طبقه کامل سیسمونی و تخت و و ارژن رو هم از دو سال




استان فارس

در میان این باغ که "گلشن" نیز نامیده می شود، عمارتی دو طبقه باغ تخت در ارژن، با




برچسب :