گزارش بازدید کارخانه کولر هوایی آبان

این بازدید در اسفند ماه ۸۷ توسط جمعی از دانشجویان مکانیک و مواد صورت گرفت.

پس از هماهنگی ها ی لازم دو تن از مهندسان شرکت موظف شدند نحوه ی ساخت و اطلاعات لازم را در اختیار دانشجویان قرار دهند. در ابتدا توضیحات کلی، نحوه ی ساخت، قطعات بکار برده شده و موارد استفاده ی این کولر ها، از روی دستگاه های تکمیل شده که در محوطه ی بیرون این کارخانه قرار داشت، بیان گردید. پس از آن دانشجویان به درون کارخانه راهنمایی شده و بطور مفصل با مراحل ساخت هر کدام از قطعات این کولر آشنا شدند.

 طبق توضیحات بیان شده این کولر ها یا خنک کن ها ی هوایی نوعی دیگر از مبادله کن های حرارتی هستند که در صنایع شیمیایی، نفت و پتروشیمی بسیار مورد استفاده قرار می گیرند. خنک کردن سیالاتی چون گازها، مایعات نفتی، روغنی، آب و مایع کردن بخار پروپان از جمله کاربرد های خنک کن هوایی در صنعت می باشد. دسترسی راحت و بی حد و مرز به هوا دلیل استفاده از کولرها ست.

 

این کولرها از تعداد زیادی لوله های افقی تشکیل شده اند. در داخل لوله ها سیالی اعم از گاز یا مایع جریان دارد. درسطح خارجی آنها نیز تیغه هایی عرضی تعبیه شده است.

 

این دستگاه از قسمت های زیر تشکیل شده است:

Tube Bundle : این بخش از Fined Tube و Header تشکیل شده که با یک ساختار گالوانیزه شده به صورت یک Bundle به هم مونتاژ می گردند به صورت یک مبدل هوا - آب عمل می کند.Header های فوق از ورق های C.S  با آلیاژ خاص، که پس از نوردکاری و سوراخ کاری به هم جوش داده شده و تنش زدایی شده است، بدست می آید و نازل های ورودی و خروجی آب نیز به آنها متصل می گردند.

Assembly : این بخش متشکل از چهار فن با قطر زیاد، الکتروموتور، پولی و ساپرت می باشد و هوای مورد نیاز برای خنک کردن باندها را فراهم می کند.

Pumps : پمپ ها گردش آب را تامین می کنند که با ایجاد فشار لازم جهت غلبه بر افت فشارهای سیستم جریان مطلوب را جهت گردش در لوله های Bundle Tube را فراهم می کند. 

Expansion Tank : این بخش وظیفه ی تنظیم اب درون سیستم را بر عهده دارد.

Piping : این لوله ها ارتباط بین پمپ ها، تیوب باندل ها و تانک انبساط باهم و با مبدل های حرارتی ژنراتور و روغن را برقرار می کنند و از مجموعه ای از لوله، فلنج، زانو و ... و از آلیاژ خاصی از جنس C.S تشکیل شده است.

 

در باب اهمیت این دستگاه ها و دستگاه های  نظیر که از این شرکت و شرکت مشابه شرکت پتروشیمی زاگرس، واقع در منطقه ویژه ی اقتصادی انرژی عسلویه، ارسال شده همین بس که سبب گردیده طی ۹ سال اخیر تولید متانول این شرکت از ۱.۵ درصد به ۱۵.۹ درصد افزایش یابد.


مطالب مشابه :


گزارش بازدید کارخانه کولر هوایی آبان

دیگر از مبادله کن های حرارتی هستند کاربرد های خنک کن با مبدل های حرارتی




مقالات مهندسی نفت pdf

ت اثیر ضریب رسوب گرفتگی در سطح و هزینه شبکه مبادله کن های مبدل های حرارتی




گزارش کار انتقال حرارت

مبدل های حرارتی کننده ها ، برج خنک کن ، پیش گرم کن فن کویل مستقیم دارند مبادله




مجموعه ای از مقالات نفت-PDF

ت اثیر ضریب رسوب گرفتگی در سطح و هزینه شبکه مبادله کن های مبدل های حرارتی




مقالات مهندسی نفت002

مهندسی نفت و پروژه مهندسی نفت و شیمی / مقالات نفت و مهندسی گزارش های نفت و جزوه و کتاب




زمینه های فعالیت مهندسی مکانیک

مخزن‌های تحت فشار، رآکتورها، مبادلهکنهای گرمایی، دیگ‌های عملیات حرارتی




برچسب :