بهترین روش برای تدریس ریاضی دوره ابتدایی

روش کاوشگری یا روش فعال بهترین روش برای تدریس ریاضی دوره ابتدایی

     مهمترین روشی که برای تعلیم مفاهیم و روابط ریاضی در دبستان پیشنهاد شده و امروزه در دنیا رواج فراوان دارد ، روش فعال یا روش کاوشگری نیز نامیده می شود . در این روش استفاده از احساسات و ادراکات بچه ها برای رسیدن به مفاهیم و روابط مورد تدریس نقش اساسی دارد . در این روش نقش معلّم را می توان چنین خلاصه کرد که دانش آموز (متعلم ) را در مقابل صحنه ها یا در موقعیت هایی قرار می دهد که کیفیت وقایع و مشاهده عوامل موجود در آنها ، وجود مفاهیم و روابط معین را به او القا می کند. شکی نیست که ارائه این موقعیت باید متناسب با زندگی اطراف بچه ها بوده و در این رابطه  نقش وسایل کمک آموزشی حائز اهمیت می باشد.

     امروزه طراحان برنامه ریزی آموزشی و معلّمین به یافته های محققین تعلیم و تربیت توجه خاصی مبذول می دارند . بخصوص در حوزه ریاضیات به کارهای پیاژه و مدرسه اش در ژنو علاقه مندی خاصی وجود دارد . البته تحقیقات اصلی پیاژه متوجه تعلیم و تربیت دبستانی و قبل از دبستان می باشد. اصول یادگیری و روش فعال

     مطلوب ترین روش تدریس ، روش فعال می باشد که بر پایه اصول یادگیری پایه گذاری شده است . در این روش وضعیت کلاسی را که مورد نظر است می توان در سه اصل یادگیری ذیل که بهتر است آنها را سه اصل آموزش نیز بنامیم خلاصه نمود:

۱.   یادگیری فعال : بهترین راه یادگیری هر چیز کشف آن چیز به وسیله متعلم (یادگیرنده) است . این اصلی است که مبنای روش سقراطی بوده و به اندازه خود یادگیری قدمت دارد.

۲.   بهترین تحریک (انگیزه ) : برای آنکه یادگیرنده مؤثر و فعال باشد متعلم باید در موادی که به وی یاد داده می شود علاقمند باشد ئ در فعالیت یادگیری خشنودی بیابد ، و این در صورتی تحقق می یابد که برای یادگیری انگیزه داشته باشد. یک دانش آموز تحریک شده و با انگیزه خیلی سهل تر از کسی که تحریک نشده است مطالب را فرا می گیرد . تحریکات ممکن است شامل ، آرزوی یادگیری ، احتیاج به نقش داشتن ، آرزوی داشتن یک مدرک بخصوص و یا پرهیز از تنبیه باشند.

البته یادگیری تحت تحریکات ذاتی بر یادگیری تحت تحریکات خارجی رجحان دارد.

۳.   فازها یا مراحل متوالی آموزش : یادگیری با عمل و خیال و گمان شروع می شود . سپس از آنجا به کلمات و مفاهیم می انجامد ، وباید به صورت عادات ذهنی مورد نظر خاتمه یابد.

      به عبارت دیگر برای آنکه یادگیری مؤثر و فعال باشد ، لازم است که یک فاز کاوشگری مقدم بر فاز تشکیل عبارات و مفاهیم وجود داشته باشد ، سرانجام باید مواد یاد داده شده به وضعیت سازی متعلم و رفتار وی سهمی ببخشند و با این وضعیت یکی شوند.

تدریس به روش فعال

      با توجه به اصول فوق الذکر ، در عمل معلمین با استفاده از وسایل کمک آموزشی به طریقه های مجسم ، نیمه مجسم و مجرد و به یاری فنون و هنرهای معمول مانند استفاده از داستانهای مناسب و نقاشیهای متناسب ، مقدماتی فراهم می کنند تا متعلم در طی آن به کشف مفاهیم و روابط مورد نظر نایل شود ( مرحله کاوشگری) . سپس با استفاده از سؤال و جواب و بحث بین معلّم و بچه ها و یا خود بچه ها تشکیل عبارات مورد نظر انجام می گیرد . در مرحله آخر با تمرین های مکرر و ممارست های عملی در مورد مفاهیم و تکنیک های یادگرفته شده سعی می شود این مفاهیم و مطالب با رفتار متعلم وحدت پیدا کند.

 


مطالب مشابه :


روش تدریس ریاضی

روش تدریس ریاضی. تاريخ : جمعه ۱۱ اسفند۱۳۹۱ | ۵:۳۴ قبل از ظهر | نویسنده :




روش تدریس

آموزش ریاضی - روش تدریس - مقاله آموزش ریاضی - تاریخ علم ریاضی 2- اصل بهترین انگیزه:




بهترین روش برای تدریس ریاضی دوره ابتدایی

روش کاوشگری یا روش فعال بهترین روش برای تدریس ریاضی دوره ابتدایی مهمترین روشی که برای




انواع روش های تدریس ریاضی

دبســـتانی ها - انواع روش های تدریس ریاضی - دبســـتانی ها 2- اصل بهترین انگیزه:




نگاهی به روش های تدریس ریاضی

نگاهی به روش های تدریس ریاضی دوره ابتدایی مقدمه در اغلب کشورهای دنیا ، روش تدریس ، مخصوصاً




روش تدریس و روشهای یادگیری ریاضی ششم ابتدایی

روش تدریس ریاضی ششم : در گذشته ابتدا معلم اهداف را می گفت و شروع به تدریس می کرد.




روش تدریس ریاضی

روش تدریس ریاضی الگوی تدریس به روش کاوشگری بهترین ها در پیوندهای ما هستند.




انواع روش های تدریس ریاضی

نقد و بررسي انواع روش تدريس رياضي . بحث در روش تدريس رياضي به زمان ما منحصر نمي شود.




بهترین روش تدریس کدام است ؟

امکانات موجود در کلاس درس و تعداد دانش آموزان کلاس بهترین روش برای یک تدریس آموزش ریاضی.




بحث در روش تدریس ریاضی

بحث در روش تدریس ریاضی به زمان ما منحصر نمی گفتگوی سقراطی، بهترین شکل آموزش با بهترین




برچسب :