دکتر مهدی تقوی

اقتصاددان حسابدار<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />


گفتگو با


آقای دکتر مهدی تقوی

 

دکتر مهدی تقوی متولد سال1324 است؛ دارای لیسانس بازرگانی از مدرسه عالی بازرگانی تهران، فوق‌لیسانس مدیریت از پلی‌تکنیک کینگستون- انگلستان، فوق‌لیسانس بازرگانی از دانشگاه بیرمینگام- انگلستان و دکترای اقتصاد از دانشگاه تهران. ایشان هم‌اكنون استاد دانشگاه علامه طباطبایی است و دارای سوابق پژوهشی متعدد كه بالغ بر یكصد عنوان در زمینه‌های تألیف، ترجمه و مقاله‌هاي ایرانی و خارجی می‌باشند.
دكتر تقوی در حوزه نشریات نیز دارای سابقه‌ای طولانی هستند. فعالیتهای ایشان در این حوزه عبارتند از: سردبیر و عضو هیئت تحریریه پژوهشنامه اقتصادی ، مدیر مسئول ماهنامه حسابدار، عضو هیئت تحریریه پژوهشنامه اقتصاد ایران، عضو هیئت تحریریه اطلاعات سیاسی- اقتصادی و عضو هیئت تحریریه فصلنامه رفاه اجتماعی.


حسابرس
رشته تخصصی جناب‌عالی ‹اقتصاد› است. چطور با حرفه حسابداری آشنا و همراه شدید؟
تقوی
من بورسیه دولت در انگلستان بودم. قرار بود، عضو انجمن مدیریت بریتانیا بشوم. ‌به این منظور باید فوق‌لیسانس مدیریت می‌گرفتم. برای ورود به این دوره، چون 22 سال داشتم پذیرفته نشدم. مجبور شدم برای عضویت در انجمن حسابداران خبره انگلستان ثبت‌نام کنم، یک سال دروس دوره اول انجمن حسابداران خبره و رسمی (
ACCA) را خواندم. سال بعد شرط حداقل سنی ورود به رشته مدیریت را پیدا کردم و برای دوره مدیریت ثبت‌نام کردم و آن را گذراندم و به عضویت انجمن مدیریت بریتانیا درآمدم. سپس در دانشگاه بیرمينگام برای دریافت فوق لیسانس بازرگانی ثبت‌نام کردم و پس از بازگشت به ایران دکترای اقتصاد را از دانشگاه تهران دریافت کردم. بنابراین تا حدی آموزش حسابداری دیده بودم، ‌اما بیشتر به اقتصاد علاقه داشتم.
بعد از انقلاب با تعطیلی دانشگاهها به درخواست آقای دکتر محسن شریفی،‌ به مرکز تحقیقات موسسه حسابرسی سازمان صنایع ملی و سازمان برنامه رفتم و 2 سال را در این مرکز گذراندم. دوره سه جلدی کتاب اصول حسابداری را با ایرج نیک‌نژاد برای انتشارات پیشبرد ترجمه کردم و در این مرکز کارهای بسیاری را به فارسی برگرداندم که از بین آنها سه کتاب آمار و کاربرد آن در حسابرسی، اقتصاد ایران و یک کتاب در مورد ارز، ‌استثنا بودند، بقیه به حسابداری و حسابرسی مربوط می‌شدند. دو جلد کتاب مدیریت مالی هم برای دانشگاه پیام‌نور نوشتم. کار حرفه‌ای در حسابداری انجام نداده‌ام، بیشتر تحقیق و تالیف و ترجمه در زمینه مالی و راه‌اندازی و انتشار ماهنامه حسابدار و انتشار «فرهنگ حسابداران» بوده است. اکثر دوستانم حسابدار و حسابرس هستند.

حسابرس
سابقه همکاری شما با نشریات حرفه حسابداری به کجا می‌رسد؟ از چه زمانی مدیر مسئول مجله حسابدار شدید؟
تقوی
اولین شماره‌های ماهنامه حسابدار را بعد از انقلاب با کمک یک خانم تایپیست در خیابان ویلا در دفتر انجمن حسابداران خبره ایران در آوردم و بعد از سه چهار سال که اعضای جوانتر به انجمن ملحق شدند، انتشار آن را به آنها واگذار کردم و در حال حاضر مدیر مسئول این نشریه هستم. تعداد زیادی از مقاله‌های شماره‌های چند سال اول را نوشته یا ترجمه کرده‌ام.


حسابرس
آیا همکاری نزدیک شما با حرفه حسابداری و حسابداران تاثیری بر دیدگاه اقتصادی شما داشته است؟
تقوی
بلی؛ گرایش اقتصاد مالی را در دوره دکتری اقتصاد دانشکده اقتصاد دانشگاه علامه عهده‌دار می‌باشم و به‌خاطر دانش مالی که دارم،‌ آسانتر می‌توانم مسائل مالی را با مسائل کلان اقتصادی پیوند دهم.

حسابرس
تا به حال چند کتاب و چند مقاله نوشته‌اید؟ آمار آن را دارید؟ آیا می‌توانید مهمترین کتاب و مهمترین مقاله‌تان را نام ببرید؟ آیا کتاب یا مقاله حسابداری هم نوشته‌اید؟
تقوی
در حدود 25 کتاب تالیف و 60 کتاب نیز ترجمه کرده‌ام. تعدادی از این کتابها، ‌به حوزه حسابداری و مالی مربوط می‌شوند، مثلاً سه جلد کتاب اصول حسابداری، ‌2 جلد کتاب مدیریت مالی و کتابهای مربوط به مسائل مالی در حوزه اقتصاد مثل سرکوب مالی، عمق مالی و رشد اقتصادی. در نشریات علمی- پژوهشی و نشریات خارج نیز مقاله زیاد دارم، شاید 50 مقاله علمی که بیشتر اقتصادی هستند: برخی مقاله‌های اقتصاد مالی، مثلاً در فصلنامه علمی پژوهشی پژوهشنامه اقتصاد ایران (دانشکده اقتصاد- دانشگاه علامه) در رابطه با سرکوب مالی و در نشریات دیگر چاپ کرده‌ام.
کتابهای اصول حسابداری، ‌مدیریت مالی و اقتصاد 2 من به تعداد بسیار زیاد تجدید چاپ شده‌اند. بیشتر کتابهای دیگرم در رشته اقتصاد در سطوح کارشناسی، کارشناسی‌ارشد و دکتری تدریس می‌شوند. مهمترین کتابی که منتشر کرده‌ام از نظر خود من دوره سه جلدی نظریه ادوار تجاری است،‌ که در این زمینه اولین کتابی است که در ایران چاپ شده است.
مقاله حسابداری علمی ننوشته‌ام. اما همه مقاله‌های دیگری را که انتشار داده‌ام،‌ از نظر خودم مهم می‌دانم.

حسابرس
پیشنهادتان برای بهتر شدن مجله‌های حسابداری چیست؟ آیا از نقش و جایگاه آنها در جامعه راضی هستید؟ اثربخش هستند؟
تقوی
مجله‌های حسابداری و مالی به همت برخی از دوستان در این حرفه انتشار یافته، ‌که کار سختی است. اگر برخی از این دوستان وقت خود را به‌طور رایگان صرف این کار نمی‌کردند، ‌این مجله‌ها وجود نمی‌داشت. ‌شماره‌های اوليه، ‌مانند کارهای اولیه هر کس ضعفهایی داشته، ‌اما به مرور این مجله‌ها حرفه‌ای‌تر و از نظر کیفیت بهتر شده‌اند. با امکانات کم، تحول این مجلات بسیار راضی‌کننده است.

حسابرس
پیام شما برای حرفه حسابداری، حسابداران و حسابرسان چیست؟
تقوی
من پیامی نمی‌توانم داشته باشم چون در این حرفه کار نمی‌کنم. تنها به همه دوستان سلام می‌دهم و امیدوارم در کارشان موفق باشند.

 


مطالب مشابه :


خلاصه کتاب بازاریابی کاتلر

پورتال سازمان مرکزی دانشگاه پیام نور. دانشگاه پیام نور مرکز




منابع کارشناسی ارشد رشته علف های هرز

دانلود نمونه سوال پيام نور- فراگير 90-91 - گتاب تست سیستماتیک دکتر پیام نور - پودمانی




افراد ناشناس شهرداری گتاب را به آتش کشاندند.

نور خاکی - افراد ناشناس شهرداری گتاب را به آتش کشاندند. - نور خاکی پیام شهبند




دانلود کتاب های الکترونیکی ورق زن تمامی مقاطع

7 - تفسیر نور. 8 - مشاوره وپرسش و پیام تسلیت وقوع حادثه جان گداز تصادف در شهرستان




دانلود رایگان کتاب رفتار سازمانی پیشرفته تالیف استیفن پی رابینز . مترجمین؛ دکتر علی پارسائیان و دکتر

وبلاگ مقالات مدیریت - دانلود رایگان کتاب رفتار سازمانی پیشرفته تالیف استیفن پی رابینز .




دکتر مهدی تقوی

دو جلد کتاب مدیریت مالی هم برای دانشگاه پیامنور نوشتم. پیام شما برای حرفه حسابداری




منابع کامل کارشناسی ارشد حسابداری

نمونه سوالات حسابداری پیام نور. جواب تمرینات اصول حسابرسی سازمان




برچسب :