مشکلات حق‌التدریسان فنی وحرفه‌ای

در سایت تابناک خبری با عنوان نگاه شما: مشکلات حق‌التدریسان فنی وحرفه‌ای در تاریخ 29 بهمن سال 1392 چاپ شده است. متن را که می خوانی تنها بخشی از مشکلات عدیده ای است که این عزیزان در شغل خود دارند. این موضوع در حالی است که همین افراد وظیفه و رسالت توسعه منابع انسانی در بخش فنی جامعه را به عهده دارند و نیروی کار مورد نیاز بازار کار را تامین می کنند. در مقدمه متن علیرغم اعتراضی بودن آن به طور نجیبانه ای ماموریت های سازمان تعریف شده و شرح وظایف مربیان آمده است. به نظر می رسد علیرغم تلاش های چندین ساله برخی از مسئولین سازمان، هنوز مظلومیت این قشر به گوش دولت و مجلس نرسیده است. چون تعداد آنها در قیاس با معلمان حق التدریس بسیار کمتر و محدودتر هستند.

آدرس ذیل در صورت علاقمندی جهت مطالعه اصل خبر و آخرین اظهار نظرهای جالبی که صورت گرفته آورده شده است. متن زیر نیز تنها به اظهار نظرهای روز سه شنبه 29/11/1392 مزین شده. مطمئنا اعلام نظرات زیادی در بر خواهد داشت که جا دارد پیگیری شود.

http://www.tabnak.ir/fa/news/379910

 

نگاه شما: مشکلات حق‌التدریسان فنی وحرفه‌ای

کد خبر۳۷۹۹۱۰

تاریخ انتشار:۲۹ بهمن ۱۳۹۲ - ۱۲:۰۶-18 February 2014

جمعی از مربیان حق التدریس سازمان آموزش فنی‌وحرفه‌ای کشور در مطلب ارسالی برای «نگاه شما» نوشتند
احتراماً، در ذیل مشکلات عدیده مربیان حق‌التدریس سازمان آموزش فنی وحرفه‌ای کشور را به استحضار می‌رساند؛ 
سازمان آموزش فنی‌و‌حرفه‌ای زیر نظر وزارت کار، تعاون و رفاه اجتماعی بوده که در این سازمان آموزشهای مهارتی در دوره‌های بلند مدت و کوتاه مدت، بطور مستمر و تمام مدت سال بصورت ۱۲ ماهه برگزار شده و سهم مهمی در بکارگیری نیروهای دارای مهارت در صنوف و همچنین صنایع و کارخانجات و یاری کردن دولت در بخش اشتغال ایفا می‌کند. در سازمان آموزش فنی‌و‌حرفه‌ای حدود ۷۵% از کل آموزشهای مهارتی به عهده مربیان حق‌التدریس با مدارک تحصیلی عالی (فوق دیپلم تا فوق لیسانس) و سوابق کاری ۳ الی ۲۲ سال، بصورت دو شیفت (7:30 صبح الی17:30 عصر) می‌باشد. که علاوه بر مراکز آموزشی ثابت در دیگر مراکز از جمله: جوار دانشگاه، زندان، روستا، پادگان و صنایع و دانش آموزان کارودانش... مشغول به آموزش می‌باشند.

. متاسفانه با توجه به اینکه مربیان حق‌التدریس سازمان آموزش فنی‌و-حرفه‌ای از متولیان اصلی آموزش در کشور می‌باشند از حداقل امنیت شغلی و از کمترین حقوق مادی و معنوی در سازمان برخوردار بوده که این امر نشان دهنده بی‌توجهی مسئولین به این قشر زحمتکش و صبور می‌باشد. در این مقطع زمانی که تحریم و تورم فشار مضاعفی به اقشار آسیب پذیر جامعه وارد نموده است، با کاهش بودجه سازمان، فشار بر این قشر افزون‌تر شده و موجب کاهش ساعات کارکرد مربیان شده است که برای مثال حقوق دریافتی یک مربی با مدرک کار‌شناسی با ۵ سال سابقه و متاهل با احتساب حق مسکن، عیدی، سنوات، بن خواروبار، حق عائله‌مندی و دیگر مزایا ماهانه ۴۰۰ هزار الی۵۰۰ هزار تومان (با حق بیمه ناقص ماهانه) می‌باشد. آیا یک فرد متاهل و دارای فرزند، مستاجر با این حقوق ناچیز توانایی تامین خرج و مخارج زندگیش را دارد؟ 

نکته قابل توجه این است که قوانین افزایش ۲۰ الی ۲۵ درصدی حقوق برای تمامی نیروهای این سازمان (اعم از رسمی، پیمانی، قراردادی و شرکتی) اعمال گشته ولی شامل حال مربیان حق‌التدریس نگردیده است. و لذا همین کاستی‌ها موجب شده بسیاری از اساتید و مربیان مجرب و دارای سابقه چندین ساله که دارای تجربه فراوان آموزشی بوده‌اند به ناچار این سازمان را ترک کنند. 
در مورخه ۸/۵/۱۳۹۱ با پیگیری نمایندگان محترم مجلس شورای اسلامی و مربیان حق التدریس سازمان، قانون تعیین تکلیف استخدامی مربیان حق التدریس سازمان آموزش فنی‌و حرفه‌ای کشور به رسمی و پیمانی در قالب طرح یک فوریتی تصویب و با تائید شورای محترم نگهبان در مورخه ۲۴/۵/۹۱ با شماره نامه ۲۸۳۲۷ به آقای احمدی‌نژاد ابلاغ گردید (پیوست) که متاسفانه عدم تعامل دولت گذشته و مجلس موجب به تاخیر افتادن اجرای طرح شده و این امر به دولت تدبیر و امید واگذار گردید. لذا عاجرانه خواهشمندیم مسولان اجرایی کشور و سازمان آموزش فنی‌و‌حرفه‌ای کشور به جهت حل مشکلات عدیدهء این قشر زحمتکش (سنگرسازان بی‌سنگر) اقدامات فوری مبنی بر اجرای قانون تبدیل وضعیت مربیان حق‌التدریس سازمان آموزش فنی‌و حرفه‌ای کشور به رسمی و پیمانی را در دستور کار قرار دهند. 

 

اظهار نظرها:

علیرضا رحمتی

|

 ای کاش کمی به فکر ما مربیان حق التدریسی آموزشگاه آزاد زیر نظر فنی و حرفه ای نیز باشید ما که بیمه هم نیستیم حقوق ماهیانه از 200 تا 400 هزار تومان است دردمون رو به کی بگیم نه از عیدی خبری است نه از تبریک به مناسبت روز معلم ! هیچ جا اسم ما در دولت ثبت نیست

محمد

پاسخ

 به طور کل مربیان حق التدریس سازمان آموزش فنی و حرفه ای به سه دسته تقسیم می شوندیکی: کسانی که سالیان سال به طور مداوم با سازمان همکاری داشته اند و عمر خود را به طور مستمر در این سازمان طی کرده اند. که به واقع حق این افراد استخدام می باشد.گروه دوم: آموزش های فنی و حرفه ای بایستی پویا و به روز باشد به همین دلیل برای دوره های مختلف مربیان زیادی را دعوت می کند که برخی فقط چند سال و آن هم به طور موقت همکاری داشته اند که واقعا نمی توان گفت که آنها حقشان استخدام است.گروه سوم هم آشنایان مسئولین می باشند که خارج از ضبطه و قانون یک مسئول خرد آشنایانش را به سر کارآورده که انتظار استخدام برای اینها هم در واقع ضایع شدن حق افراد لایق تر و دیگر جوانان است.بهترین کار برگزاری آزمون استخدامی جامع و پر کردن پستهای خالی بر اساس صلاحیت علمی و عملی افراد است.

سعید

 سلام

بنده از سال 79 مشغول تدریس شدم و درسال 89 پس از آنکه تمام انرژِی و جوانی من در این سازمان صرف شد ، مرا بیرحمانه تعدیل کردند و افراد دیگری را که بخدا در حد کارآموزان من هم کار بلد نبودند ، جایگزین من کردند جرم بنده هم این بود که با بالا دستی هایم در جهت آمار غلط دادن و دزدی همکاری نکردم این در حالی بود که از نظر اخلاقی و فنی هیچ مشکلی نداشتم .بنده سه چهار سال است که بیکارم و کسانی که حتی مدرک فنی در رشته خود نداشتند ، هنوز مشعول تدریسند ... !!!فقط خوشحالم که روز قیامتی هم در کار است و در آنجا برخلاف اینجا کسی هست که به دادخواست من گوش کرده و رسیدگی کند .
سعید پرویزی مربی برق مرکز شماره 20 شهرستان خوانسار استان اصفهان

ناشناس

 خانم بنده تو این سیستم شاغل هستش خودش هم تو زندان تدریس میکنه ولی خدایش حقوقش ماهی 200 تومن هم نمیشه!!!!

 


مطالب مشابه :


لیست حرفه های قابل بیمه شدن

لیست حرفه های قابل بیمه به واحد انتشارات واقع در مرکز آموزش فنی و حرفه ای بابل




مشکلات حق‌التدریسان فنی وحرفه‌ای

نظر فنی و حرفه ای نیز باشید ما که بیمه هم نیستیم فنی و حرفه ای بایستی پویا و




بیمه کامل فرشبافان به شرط گذراندن دوره فنی و حرفه ای

اخبار صنعت بیمه - بیمه کامل فرشبافان به شرط گذراندن دوره فنی و حرفه ای - اخبار بیمه گران و




زمان دریافت کارت بیمه کارگران ساختمانی

برگزار کننده دوره های رایگان سازمان آموزش فنی و حرفه ای کارت بیمه کارگران




زمان دریافت کارت بیمه کارگران ساختمانی

برگزار کننده دوره های رایگان سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور




معرفی کتابهای بیمه ای - مقدمه

معرفی کتابهای بیمه ای بیمه های مسئولیت مدنی و حرفه ای: و تعلیمات حفاظت فنی و




سوالات متداول

انجام امور بیمه ای بر عهده به تعدای کارگر ماهر نیازمندیم آیا فنی و حرفه ای فرد ماهری




بیمه به دست حرفه ای ها اداره نمی شود.

دست افراد واجد شرایط و حرفه ای نباشد و به دست کسانی بیمه ای و فنی




تصویب شد

در سازمان فنی و حرفه ای در دستور کار عنوان صندوق بیمه اجتماعی روستائیان و




برچسب :