رویای کم بازگشت

مراکز ذیربط در کنار اعلام برنامه برای باز کردن لوله ها،

 در مورد جلوگیری از بستن لوله ها به صورت انتخابی نیز اتخاذ تصمیم کنند.


دکتر خلیل علی محمدزاده پزشک و عضو هیئت علمی دانشگاه با ذکر مطلب فوق گفت: با توجه به فرمایشات صریح مقام معظم رهبری در تبیین سیاست های جمعیتی یکی از تکالیف مشخص، بر چیدن روش های دایمی انتخابی جلوگیری از بارداری از سیکل عمومی است.



بازگرداندن روش های عقیم سازی دایمی گاهی ضرورت دارد ولی آسان نیست.



وی گفت: باز گرداندن اعمال جراحی وازکتومی و توبکتومی، با توجه به میزان بالای طلاق، ازدواج‌ دیگر و مرگ همسر يا فرزند و برخی عوارض عصبی و روانی گاهی ضرورت دارد ولی باید دید در هر مورد، چه تعداد درخواست وجود دارد؟ درصد بازگشت به چه میزانی است؟ و هزینه ی گزاف این نوع اعمال جراحی پیچده چگونه باید تامین شود؟ این اقدامات نیاز به مراکز پیشرفته ای دارد، باید دید در کشور ما غیر از مراکز ساری و اصفهان چه امکانات دیگری در این زمینه ها وجود دارد.



سالانه یک و نیم درصد وازکتومی های جهان در بخش عمومی ایران صورت گرفته،

در حالی که ما نیم درصد جمعیت مردان جهان را داریم.                                             


وی گفت: سابقه انجام وازکتومی در جهان به حدود یکصد سال قبل می رسد. سالانه دو میلیون خانواده در دنیا وازکتومی را به عنوان روش پیشگیری از بارداری خود انتخاب می کنند و در ایران طی 25 سال اخیر، فقط در بخش عمومی به طور میانگین سالانه 30 هزار وازکتومی صورت گرفته، یعنی یک و نیم درصد وازکتومی ها فقط در بخش عمومی انجام شده، در حالی که ما نیم درصد جمعیت مردان جهان را داریم.

وی افزود: در اوائل قرن بيستم وازكتومي تنها در افراد مبتلا به بيماري هاي رواني، ارثي، جنايتكاران و عقب مانده ها رواج داشت.



در ایران آمار توبکتومی ها بیش از 4 برابر وازکتومی هاست.

وی اظهار داشت: سازمان بهداشت جهانی به دلایل عدیده ی منطقی و اقتصادی وازکتومی را بر توبکتومی ترجیح داده است. به عنوان مثال امروزه در ایالت سی چوان چین تعداد وازکتومی انجام شده 5 برابر بستن لوله های زنان است. در کشور ما در اجرای سیاست های کنترلی،  آمار توبکتومی ها بیش از 4 برابر وازکتومی هاست.

وی بیان داشت: این در حالی ست که توبکتومی (بستن لوله‌های زنان) نسبت به وازكتومی (بستن لوله‌های مردان ) نیازمند عمل جراحی در بیمارستان، زمان بر، عارضه دار، گران و پیچیده است و امکان بازگشت پایین تری دارد.



حاملگی خارج رحمی مرگ‌آورترین عارضة بستن لوله‌ها در زنان به حساب می آید.



وی در ادامه افزود: بستن لوله‌های زنان اغلب نیاز به بیهوشی عمومی و دسترسی به حفرة شكم دارد. بنابر این، بستن لولـه‌های زنان یك عمل جراحی وسیع محسوب می‌شود با كلیة عوارض بیهوشی عمومی. به علاوه، با احتمال یک در هزار حاملگی خارج رحمی مرگ‌آورترین عارضة بستن لوله‌ها در زنان به حساب می آید.

وی گفت: طی این سال ها 1/9 درصد توبکتومی های دنیا در بخش عمومی ایران صورت گرفته و این در حالی ست که سهم خانم های ایران از جمعیت جهان در حدود نیم درصد است.


اینکه آمار لوله بستن ها در خانم ها 5 برابر آقایان است، ظلمی ست که آن ها پذیرفته اند.


وی تصریح کرد: پیش انداختن خانم ها برای عمل توبکتومی با خطرات و عوارضی که دارد، ظلمی است که بر اثر  عادت غلط رایج شده در جامعه، خانم ها پذیرفته اند و باید در این باره متخصصان امر خانواده ها را ارشاد فرمایند.

وی گفت: ضرورت دارد مجلس محترم و نیز وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تدابیری اندیشه کنند، که از این پس مبادرت به این اعمال جراحی را تنها منوط به خانواده هایی نمایند که به دلایل پزشكی نمی‌بایستی بچه‌دار شوند و یا همسرشان مبتلا به بيماري هایي است که حاملگي براي شان خطرناک مي باشد و یا احتمال بروز بالای بیماری‌های ژنتیكی در فرزند بعدی آنها بالاست و اکیدا از انجام جراحی های انتخابی در این زمینه خودداری کنند.


احتمال آنکه یک مرد بالای 35 ساله وازکتومی شده بخواهد، مجددا فرزنددار شود

۱۲ برابر کمتر از مردان زیر 30 سال است


وی درصد متوسط بازگشت وازکتومی را در بهترین شرایط 70 درصد ذکر کرد و در عین حال تاکید کرد: احتمال آنکه یک مرد بالای 35 ساله وازکتومی شده بخواهد، مجددا فرزنددار شود ۱۲ برابر کمتر از مردان زیر 30 سال است.



در کشور ما قریب به اتفاق وازکتومی ها در مردان بیش از 35 سال صورت گرفته است.



وی گفت: در کشور ما قریب به اتفاق این اعمال جراحی در شرایط قانونی در مردان بیش از 35 سال صورت گرفته است. بنابر این درصد بازگشت باروری در حد بالا ممکن نیست و البته سایر عوامل و از جمله مدت زمان سپری شده پس از عمل نیز در این مسئله دخیل است.

وی افزود: علت اینکه این نوع پیشگیری ها اعم از وازکتومی و توبکتومی را دایمی و قطعی معرفی می کنند، به این خاطر است که بازگرداندن قدرت باروری به یک مرد پس از وازکتومی ، به عمل جراحی نسبتا طولانی و بیهوشی کامل نیاز دارد و البته پس از آن نیز نمی‌توان تضمین کرد فرد بتواند بچه‌دار شود. در توبکتومی هم بازگشت به همین صورت و حتی دشوارتر است.



در اجرای درست سیاست های کنترلی، وازکتومی بر توبکتومی ترجیح داشت.



وی افزود: در گذشته برنامه های جلوگیری از پیشگیری در کشور، از این حیث نیز سخت گیرانه اجرا شده و حتی بستن لوله زنان (توبکتومی) بر وازکتومی ترجیح داده شده است، در حالی که وازکتومی نیاز به بیهوشی عمومی ندارد و با بی حسی موضعی انجام می شود، نیاز به بستری شدن در بیمارستان ندارد. خطر ابتلا به عفونت در وازکتومی بدون تیغ جراحی بسیار کمتر است زیرا اصلأ حفره شکم باز نمی شود و در موارد خاص که فرد وازکتومی شده متقاضی بازگشت قدرت باروری  است، امکان این عمل نسبت به بازگشت فرد توبکتومی شده، بیشتر است. ممکن است گفته شود این انتخاب خانواده ها بوده، ولی فرهنگ سازی برای سلامت مادر و کودک این اقتضا ء و الزام را هم داشت.



حتی پس از انجام یک عمل وازووازوستومی موفق ، ممکن است جهت بارور شدن

 احتیاج به درمان دارویی و یا اقدامات کمک لقاحی نیز باشد.


وی گفت: طبق مطالعات انجام‌ شده، در نهایت ، ۲ تا ۶ درصد از مردان وازكتومی‌شده ، متقاضی عمل جراحی برگشت می باشند . عملی که ترمیم و بازگشت قدرت باروری در آن مشکل، زمان بر و گران قیمت  بوده و نه تنها در مراکز خاصی انجام می گیرد بلکه حتی با پیشرفت تکنیک های جراحی ، برگشت عمل تا حدودی انجام پذیر است. علاوه بر این مقدار باقی مانده از دو انتهای بریده شده وازو دفران و دقت و ظرافت حین جراحی نیز نقش تعیین کننده دارد .

وی همچنین گفت: حتی پس از انجام یک عمل وازووازوستومی موفق ، باز ممکن است جهت بارور شدن احتیاج به درمان دارویی و یا اقدامات کمک لقاحی نیز باشد.


درصد بازگشت وازکتومی های انجام شده، بالا نیست.


وی گفت: برخی همکاران در جایگاه مصاحبه از بازگشت وازکتومی های صورت گرفته حرف می زنند.  انگار که اولا همه ی وازوکتومی ها قابل بازگشتند و ثانیا چون جزئیات مسئله را بیان نمی کنند، این شبهه در متقاضیان این نوع روش ها ایجاد می شود که؛  "بله، می توانند وازکتومی کنند و هر وقت هم که پشیمان و یا نیازمند شدند، رایگان این عمل، قابل برگشت است!" و این بر خلاف اصول مشاوره در این نوع جراحی ها و منشور حقوق بیمار و جراحی پیچده ای ست که عمل بازگشت به دنبال دارد.


به حاشیه ها بیشتر از متن توجه می شود.


وی تصریح کرد: متاسفانه در حواشی سیاست های جدید جمعیتی، بزرگنمایی هایی صورت می گیرد ولی در متن و میدان عمل، به اقدامات فوری و  اولویت دار توجه چندانی نمی شود.


هر چه از زمان وازکتومی بیشتر گذشته باشد، درصد بازگشت کمتر است.


وی گفت: در متون عملی ذکر شده، درصد موفقیت و میزان حاملگی در افراد وازکتومی بستگی زیادی به مدت زمان گذشته از عمل جراحی دارد. چون به مرور زمان افزایش فشار مجاری اسپرم، منجر به تخریب بافت مجاری و لوله های اسپرم ساز و در نتیجۀ ناباروری دائمی می گردد. هرچه فاصله زمانی بین انجام وازکتومی و جراحی باز کردن لوله کمتر و تکنیک انجام جراحی بهتر باشد ، شانس موفقیت عمل بیشتر خواهد شد . بهترین زمان ، کمتر از دو سال فاصله زمانی است و در فردی که بیش از سه سال از وازکتومی او گذشته باشد ، درصد موفقیت حدود 53 درصد و یا در فردی که بیش از ده سال از وازکتومی او گذشته، کمترین درصد موفقیت (44 درصد) انتظار می رود.


عمل بازگشت توبکتومی، دشوار، گران و با امکان موفقیت کمتر است.


دکتر خلیل علی محمدزاده از معایب توبکتومی، به پر هزينه بودن و دشوار بودن و گران بودن عمل جراحي برگشت باروري و ازعوارض غير شايع آن به موارد زیر اشاره کرد؛ احتمال تغيير ميزان عادت ماهيانه، احتمال ايجاد كيست تخمدان و  اینکه TL مانند ساير اعمال جراحي مي تواند خطر هاي بيهوشي را ( به ميزان بسيار كم ) به همراه داشته باشد .حاملگي بعد از TL ، محتمل و ممكن خواهد بود. چون نيمي از اين موارد موبوط به حاملگي خارج از رحم مي باشد.


عده ی زنانی که متقاضی بازگشتتوبکتومی هستند

بیشتر از عده ی مردانی است که درخواست بازگشت وازکتومی را دارند.


وی گفت: عده‌ ی زنانی که پس ازتوبکتومی از آن ناراحت بوده و حاضرند هر كاري را انجام دهند كه مجدداً لوله‌هاي آنها باز شود، بیشتر از عده ی مردانی ست که درخواست برگشت دارند شايعترين علت آن هم مرگ يكي از فرزندان و يا ازدواج مجدد بيماران‌ است كه آرزو مي‌كنند از شوهر فعلي هم فرزندي داشته باشند، ولی این کار تقریبا در جایگاه عمل بسیار کم بازگشت است.

وی اظهار داشت: سوال اساسی این است که چرا در عقیم سازی های دایمی، بدون ملاحظه و آگاهی بخشی لازم و  فرهنگ سازی، چنین مسیر پرخطر، پر هزینه و کم بازگشتی طی شده است؟


              اعمال جراحی عقیم سازی قطعی به جز در موارد نیاز، قابل توقف است.


این استاد دانشگاه در پایان خاطر نشان ساخت: اولویت این است که حداقل در کنار اعلام برنامه برای بازگشت جراحی لوله ها آن هم فقط در مردان که بر خلاف خود عمل که ساده، ارزان و مطمئن است، پر خرج و با نتیجه کمتر و نیازمند تکنیک های پیشرفته جراحی می باشد، در مورد جلوگیری از بستن لوله ها و توقف اعمال جراحی عقیم سازی قطعی انتخابی، فورا اتخاذ تصمیم شود.



http://isna.ir
www.ghatreh.com
کد خبر: 92101507726
یکشنبه ۱۵ دی ۱۳۹۲ - ۱۰:۴

www.shafaonline.ir


مطالب مشابه :


آگهی استخدام بیمارستان دکتر علی شریعتی کرج - مهلت 25 اسفند92

بیمارستان دکتر علی شریعتی کرج. استان. شهرستان. مرکز. رشته. مدرک. تعداد نیروی مورد نیاز




آگهی استخدام بیمارستان دکتر علی شریعتی کرج-مهلت:15خرداد93

آگهی استخدام بیمارستان دکتر علی شریعتی استخدام بیمارستان دکتر علی سایت خبری




سمینار اداره زخم - 7 تا 8 دی 90 - دانشگاه علوم پزشکی اصفهان

بیمارستان دکتر علی شریعتی اصفهان، ویژه بیمارستان بقیه محترم سایت:




خوشبختی ما در سه جمله است ...

دکتر علی شریعتی بیمارستان بقیه الله(عج دوستان پرستاری و بازدیدکنندگان محترم سایت:




آدرس و تلفن پزشكان متخصص نوار عصب و عضله

شریعتی روبروی پارک شریعتی. اصفهان بیمارستان کاشانی و دکتر علی




کنگره سلول های بنیادی - ۲ تا ۴ بهمن ۹۲ - تهران

تهران، بیمارستان دکتر شریعتی. بیمارستان بقیه پرستاری و بازدیدکنندگان محترم سایت:




وصیت نامه دکتر علی شریعتی

وصیت نامه دکتر علی شریعتی من علی خلقتی معلم،مدرس و مولف کتب ادبی و آموزشی استان خوزستان




رویای کم بازگشت

وبلاگ دکتر خلیل علی سایت تخصصی بیمارستان از مراکز ساری و اصفهان چه امکانات




برچسب :