انعکاس خبر یرگزاری گردهمایی علمی / توجیهی انجمن علوم سیاسی ایران - شعبۀ خراسان در رسانه‌ها


http://www.farsnews.com/newstext.php?nn=13930214001603

نشست انجمن علمی علوم سیاسی شمال شرق کشور برگزار شد

93/02/14 - 21:34

اولین نشست رسمی و علمی توجیهی انجمن علمی علوم سیاسی شعبه شمال شرق کشور با حضور اساتید و دانشجویان این رشته برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری فارس از مشهد، امشب نشست علمی توجیهی انجمن علوم سیاسی شعبه شمال شرق کشور با حضور اساتید و دانشجویان این رشته در دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه آزاد مشهد برگزار شد.

در این نشست وحید سینایی رئیس هیئت مدیره انجمن علوم سیاسی شمال شرق کشور بیان داشت: انجمن علوم سیاسی باید غیر سیاسی بوده و به هیچ حزب و گروهی وابسته نباشد و تاکید می‌کنم فعالیت‌های حزبی و گروهی در شأن انجمن علمی علوم سیاسی نیست و این انجمن کاملا غیرانتفاعی است.

در ادامه علی اصغر داوودی عضو هیئت علمی علوم سیاسی دانشگاه آزاد مشهد و رئیس واحد آموزشی انجمن علوم سیاسی شمال شرق کشور تصریح کرد: ما قصد داریم کارگاه‌های آموزشی را تشکیل دهیم تا خلأهایی که در بحث آموزش علوم سیاسی مثل مقاله‌نویسی وجود دارد، رفع شود.

محسن مدیرشانه‌چی عضو هیئت علمی علوم سیاسی دانشگاه آزاد مشهد و رئیس واحد پژوهشی این انجمن نیز گفت: انجمن علوم سیاسی ایران یکی از فعالترین انجمن‌های کشور است و خلاء این انجمن در خراسان رضوی حس می‌شد که در نهایت در 30 بهمن سال گذشته انجمن علمی علوم سیاسی شمال شرق شروع به کار کرد و این انجمن می‌تواند بازوی سیاسی برای ارگان‌های مختلف استان باشد.

گفتنی است؛ این انجمن قصد دارد تا پایان سال دو همایش به میزبانی دانشگاه بیرجند و دانشگاه آزاد اسلامی مشهد برگزار کند.

انتهای پیام/2202/غ20/ژ1001

 

http://www.farsnews.com/newstext.php?nn=13930214001587

93/02/14 - 20:42

با حضور اساتید علوم سیاسی خراسان رضوی

میزگرد معلم، سیاست و چالش‌های علوم سیاسی برگزار شد

میزگرد معلم، سیاست و چالش‌های علوم سیاسی با حضور اساتید علوم سیاسی خراسان رضوی برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری فارس از مشهد، امشب همایش معلم، سیاست و علوم سیاسی با حضور اساتید علوم سیاسی دانشگاه‌های خراسان رضوی در دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه آزاد مشهد برگزار شد.

در این میزگرد سید محمدحسین حسینی عضو هیئت علمی علوم سیاسی دانشگاه آزاد مشهد با بیان اینکه سیاست علم قدرت است، افزود: قدرت سه ویژگی دارد که ویژگی اول آن این است که قدرت پدیده‌ای مطلوب و شیرین بوده و ویژگی دوم آن هم سرکشی و غیر قابل کنترل بودن آن است.

وی ادامه داد: ویژگی سوم قدرت طبع لطیف آن است به این معنا که حرف و نقد ملایم را نیز تحمل نمی‌کند و حالا سوال این است که معلم علوم سیاسی باید چگونه با این ویژگی‌های قدرت برخورد کند.

در ادامه محسن گازرانی عضو هیئت علمی علوم سیاسی دانشگاه آزاد مشهد اظهار کرد: در بحث علم و معلم شهید مطهری می‌گوید که ظاهرا کار معلم آموزش دادن است اما ذهن دانشجو را تبدیل به انبار کردیم و شهید مطهری در کل نتیجه می‌گیرد معلم کسی نیست که فقط ذهن شاگرد را از معلومات پر کند.

محسن مدیرشانه‌چی عضو هیئت علمی علوم سیاسی دانشگاه آزاد مشهد نیز تصریح کرد: معلم در علوم سیاسی علاوه بر ویژگی‌های عمومی یک معلم باید در علوم مختلف اطلاع داشته باشد و این به دلیل جامعیت رشته علوم سیاسی است، ویژگی بعدی معلمان علوم سیاسی اشراف به ادبیات فارسی بوده و بحث دیگر اینکه نگاه نقادانه داشته باشند و ویژگی آخر اینکه سطوح دروس علوم سیاسی را ساده نگیرند و نباید در کل سطح دانشگاه را نازل کنیم.

مرتضی منشادی عضو هیئت علمی علوم سیاسی دانشگاه فردوسی مشهد در ادامه بیان داشت: باید بین سیاست و امر سیاسی تمایز قائل شد و سیاست مربوط به حوزه سیاست تجربی است و امر سیاسی مربوط به حوزه نظری و چگونه تشکیل شدن جامعه سیاسی است.

وی ادامه داد: متاسفانه انتخاب یک سیاستمدار به عنوان یک حرفه هیچ شرط خاصی ندارد در حالی که نیاز به آموزش و تخصص دارد و به نظر من علوم سیاسی تبدیل به یک جسد بی‌روح شده است.

در پایان مهدی نجف‌زاده عصو هیئت علمی علوم سیاسی دانشگاه فردوسی مشهد ابراز داشت: وضعیت علوم سیاسی در وضعیت بحرانی قرار دارد به این دلیل که ریشه علوم سیاسی در حال سوختن است و ما برای حل این موضوع دو راه بیشتر نداریم اول اینکه تنها به دولت‌ها بپردازیم که باید ریاضی نیز وارد علوم سیاسی شود و راه دوم اینکه علوم سیاسی را توسعه دهیم و آن را به علوم دیگر پیوند بزنیم، اما به نظر من برای رسیدن به نتیجه باید تلفیقی از این دو مورد را رعایت کنیم.

انتهای پیام/2202/غ30/ژ1001

http://www.tasnimnews.com/Home/Single/359858

در مشهدمقدس/

میزگرد "معلم، سیاست و چالش‌های علوم سیاسی" برگزار شد

خبرگزاری تسنیم: میزگرد "معلم، سیاست و چالش‌های علوم سیاسی" در دانشگاه آزاد اسلامی مشهد مقدس برگزار شد.

نسخه قابل چاپ

به گزارش خبرگزاری تسنیماز مشهد مقدس، میزگرد معلم، سیاست و چالش‌های علوم سیاسی با حضور شش تن از اساتید برتر دانشگاه‌های آزاد اسلامی و فردوسی واحد مشهد در محل دانشکده حقوق وعلوم سیاسی دانشگاه آزاد اسلامی مشهد مقدس برگزار شد.

در این مراسم سیدمحمد حسین حسینی، عضو هیئت علمی رشته علوم سیاسی دانشگاه آزاد اسلامی مشهد با اشاره به اینکه سیاست علم قدرت است، اظهار کرد: ویژگی‌های قدرت را می‌توان به سه دسته تقسیم کرد، یکی از این  ویژگی‌ها شیرینی و مطلوبیت پدیده قدرت است که این موضوع در رشته‌های دیگر توانسته این سوال را به شکل دیگری پدید آورد که گوهر واقعی و گمشده بشر چه می‌توان باشد؟

وی افزود: دومین ویژگی قدرت سرکشی و غیر قابل کنترل بودن آن است به شکلی گاه فقط قدرت به دنبال ارضاء نیازهای فرد برمی آید و فقط در صدد برطرف کردن این نیازها است، ویژگی سوم طبع لطیف قدرت را یادآور می‌شود و باید دانست که معلمین و اساتید سیاسی چگونه و به شکلی به تحلیل و بررسی و کنش سیاسی می‌پردازند و این سوال به وجود می‌آید که معلمی یعنی کدام وجه معلم، وجهی که در کلاس رفتار می‌کند و یا وجه علمی و لطیفش؟

در ادامه  سعید گازرانی، عضو هیئت علمی علوم سیاسی دانشگاه آزاد اسلامی مشهد با اشاره به زوایایی از کتاب تعلیم و تربیت اسلامی شهید مطهری، خاطرنشان کرد: دو مسئله علم و پرورش عقل از مسائل مهم در تعلیم دادن است، معلم کارش تعلیم است و بنابراین مخاطب او کسی است که فقط باید از او مطلبی بیاموزد و به طور قطع آنچه که لازم و شایسته است که شاید در لفظ علم هم وجود نداشته باشد، پرورش عقل است.

وی افزود: علم را می‌توان به دو دسته علم شنیده شده یا مصنوع و علم مطبوع تقسیم کرد، و به طور قطع از قول شهید مطهری ، معلم کسی نیست که ذهن مخاطب را با معلومات آکنده کند و البته شکی نیست که این موضوع گاه جای تردیدی نمیگذارد.

استاد علوم سیاسی دانشگاه آزاد اسلامی عنوان کرد: معلم سه وظیفه دارد، یک وظیفه تکنیکی و دیگرین وظیفه را می توان در نقش و روش تفکرکردن دید که بایستی به افرادی که به دنبال علم هستند آموزش داده شود و در نهایت و وظیفه سوم نقش روشنگری معلم است که از آن به راحتی نمیتوان گذشت.

محسن مدیر شانه چی، نایب رئیس انجمن علمی علوم سیاسی خراسان و عضو هیئت علمی علوم سیاسی دانشگاه آزاد اسلامی مشهد با اشاره به اینکه جامعیت علوم سیاسی می‌تواند بسیاری از رشته‌ها را به عنوان یکی از مباحث نظری خود در برگیرد، تاکید کرد: ریز شدن و تاکید بر مباحث علمی سیاسی بسیار مهم و ضروری است و علوم سیاسی با وجود ظرفیت‌ها و جامعیتی که دارد می‌تواند با حوزه‌های تاریخی و حقوقی و یا جامعه شناسی و مباحث نظری بیشتر وفق داده شود.

وی ویژگی‌های که اساتید سیاسی را می‌تواند شکل دهد و ضرورت دارد را یادآور شد و افزود: اشراف به ادبیات یکی از این ویژگی‌ها است اساتید علوم سیاسی باید این دانسته‌ها را گسترش دهند، موضوع دیگر نقادانه بودن و ورود نقد به مباحث سیاسی است.

استاد علوم سیاسی دانشگاه آزاد اسلامی مشهد مقدس تصریح کرد: باید با ایجاد جذابیت در درس دادن و ارتقای سطح علمی دانشجویان، ساده انگاری حاکم بر دروس را برطرف کنیم.

علوم سیاسی تبدیل به جسدی بی روح شده است

در ادامه مرتضی منشادی، عضو هیئت علمی علوم سیاسی دانشگاه فردوسی مشهد با اشاره به اینکه باید میان سیاست و امر سیاسی تمایز قائل شد، اظهار کرد: این تمایز از این جهت حائز اهمیت است که در سیاست هدف کار فروکاستن منافع گوناگون به یک منفعت واحد است و این در حالی است که در امر سیاسی از چگونگی امر سیاسی صحبت به میان می آید.

وی افزود: در سیاست بحث سلطه و استمرار سلطه و چگونگی حفظ و گسترش آن مطرح است و با ورود به امر سیاسی، دیگر این مسائل به حاشیه می رود و دغدغه دانشمندان به نیروی راحت تری متمایل می‌شود.

استاد علوم سیاسی دانشگاه فردوسی مشهد مقدس گفت: با صراحت می‌توان گفت که علوم سیاسی تبدیل به جسدی بی روح شده است.

در پایان مهدی نجف زاده عضو هیئت علمی علوم سیاسی دانشگاه فردوسی مشهد با بیان اینکه رشته علوم سیاسی در وضعیتی بحرانی قرار دارد، تصریح کرد: موضوع بحران علوم سیاسی به این دلیل است که ریشه علوم سیاسی در حال پوسیدن است و شاهد این موضوع هستیم که تاریخ به نام علوم سیاسی در آن جایی ندارد.

وی افزود: دوراه بیشتر برای برون رفت از این بحران وجود ندارد، یکی آنکه به سمت جریان علم سیاست نخستین باز گریدم وفقط موضوع دولت را مورد مطالعه قرار دهیم که به طور قطع نیاز به ابزار ریاضیات دارد و باید دانست که ریاضیات و آمار توجیه گران خوبی هستند.

عضو هیئت علمی علوم سیاسی دانشگاه فردوسی با اشاره به راه دوم برون رفت از بحران وضعیت علوم سیاسی، تصریح کرد: با توسعه علم سیاست این بحران را تا حدی حل کرد البته این گسترش و توسعه باید تا جایی باشد که دیگر چیزی از آن باقی نماند و میتوانیم با برقراری ارتباط با رشته های متلف از جمله رشته هایی که تصورشان دور است مانند باستان شناسی و یا روانشناسی می توان به رشد علوم سیاسی و جایگاه آن کمک شایانی کرد.

نجف زاده افزود: باید جزایر پراکنده مقاله نویسی را در سطح رشته علوم سیاسی گسترش داد.

انتهای پیام/

http://pr.mshdiau.ac.ir/index.php/-mainmenu-22/-mainmenu-24/4727-1393-02-15-04-43-16

به مناسبت هفته بزرگداشت مقام معلم

میزگرد معلم، سیاست و چالش‌های علوم سیاسی در دانشگاه آزاد اسلامي مشهد  برگزار شد
همایش معلم، سیاست وچالش هاي  علوم سیاسی با حضور اساتید علوم سیاسی دانشگاه‌هاي مشهد در دانشکده حقوق ، علوم سیاسی و زبانهاي خارجه دانشگاه آزاد اسلامي مشهد برگزار شد.
به گزارش روابط عمومي دانشگاه آزاد اسلامي مشهد : در این میزگرد سید محمدحسین حسینی عضو هیئت علمی گروه علوم سیاسی دانشگاه آزاد مشهد با بیان اینکه سیاست علم قدرت است، افزود: قدرت سه ویژگی دارد که ویژگی اول آن این است که قدرت پدیده‌ای مطلوب و شیرین بوده و ویژگی دوم آن هم سرکشی و غیر قابل کنترل بودن آن است.
وی با اشاره به اينكه ویژگی سوم قدرت ، طبع لطیف آن است گفت : اين بدين معناست  که حرف و نقد ملایم را نیز تحمل نمی‌کند ، حال اين سئوال مطرح است كه معلم علوم سياسي بايستي چگونه با این ویژگی‌های قدرت برخورد نمايد .
دكتر سعيد گازرانی عضو هیئت علمی علوم سیاسی واحد مشهد نيز در ادامه افزود : در بحث علم و معلم شهید مطهری می‌گوید که ظاهرا کار معلم آموزش دادن است اما ذهن دانشجو را تبدیل به انبار کردیم و شهید مطهری در کل نتیجه می‌گیرد معلم کسی نیست که فقط ذهن شاگرد را از معلومات پر کند.
وي به نظریه های شهید مطهری در خصوص سیاست و آزاد اندیشی اشاره كرد و گفت :  هر مکتبی که به خود ایمان و اعتقاد دارد، آزادی بیان اندیشه و افکار به عنوان یک اصل پذیرفته شده است و در جمهوری اسلامی نيزهیچ محدودیتی برای ارایه افکار وجود ندارد و همه باید آزادانه حاصل تفکرات اصیل خود را عرضه کنند.
گازرانی اظهار داشت : حفظ اسلام فقط از طریق مواجهه صریح با افکار و عقاید مختلف میسر است و با علم و آزادی می توان از اسلام دفاع و حفاظت کرد.
دكتر محسن مدیرشانه‌چی عضو هیئت علمی علوم سیاسی واحد مشهد با اشاره به ويژگي هاي معلم علوم سياسي گفت : معلم علوم سیاسی علاوه بر ویژگی‌های عمومی یک معلم باید در علوم مختلف آگاهي داشته و این به دلیل جامعیت رشته علوم سیاسی است.
وي اشراف به ادبیات فارسی ، نگاه نقادانه و ساده نگرفتن دروس را از ويژگي هاي ديگر استاد علوم سياسي برشمرد و افزود : ساده گرفتن دروس توسط استاد باعث پايين آمدن سطح آموزشي و پژوهش دانشجو مي شود .
دكتر مرتضی منشادی عضو هیئت علمی علوم سیاسی دانشگاه فردوسی مشهد در ادامه بیان داشت: باید بین سیاست و امر سیاسی تمایز قائل شد و سیاست مربوط به حوزه سیاست تجربی است و امر سیاسی مربوط به حوزه نظری و چگونه تشکیل شدن جامعه سیاسی است.
وی ادامه داد: متاسفانه انتخاب یک سیاستمدار به عنوان یک حرفه هیچ شرط خاصی ندارد در حالی که نیاز به آموزش و تخصص دارد و به نظر من علوم سیاسی تبدیل به یک جسد بی‌روح شده است.
در پایان مهدی نجف‌زاده عضو هیئت علمی علوم سیاسی دانشگاه فردوسی مشهد با بيان اينكه  رشته  علوم سیاسی در وضعیت بحرانی قرار دارد افزود : برای حل این موضوع دو راه بیشتر نداریم اول اینکه تنها به دولت‌ها بپردازیم و آمار وریاضی را وارد علوم سیاسی نمائيم و راه دوم اینکه علوم سیاسی را توسعه دهیم و آن را به علوم دیگر پیوند بزنیم، اما به نظر مي رسد برای رسیدن به نتیجه باید تلفیقی از این دو مورد را رعایت کنیم.
گفتيني است : دراين نشست ضمن معرفي  برنامه هاي سالجاري انجمن علوم سياسي ايران – شعبه خراسان در خصوص اين برنامه ها تبادل نظر صورت پذيرفت .  

http://www.irna.ir/fa/NewsPrint.aspx?ID=81150937

یک استاد دانشگاه : علوم سیاسی در دانشگاهها به جسمی بی روح تبدیل شده است

مشهد- ایرنا- استاد علوم سیاسی دانشگاههای فردوسی و آزاد مشهد گفت: در حال حاضرعلوم سیاسی در دانشگاهها به جسمی بی روح تبدیل شده است.

کد خبر: 81150937 | تاریخ خبر: 14/02/1393 - 19:47

دکتر مرتضی منشادی عصر یکشنبه در میزگردˈ معلم، سیاست و چالشهای علوم سیاسی ˈ در دانشگاه آزاد مشهد اظهار داشت: تمایز قابل توجهی بین سیاست و دانش سیاسی وجود دارد.

وی با بیان اینکه در سیاست هدف فروکاستن منابع گوناگون به یک منفعت است، افزود: برخلاف سیاست در دانش سیاسی هدف تلفیق و جداسازی امورسیاسی است.

منشادی ادامه داد: در اکثر جوامع دانش سیاسی به سیاست تنزل و کاهش یافته و تبدیل به امری روزمره شده است.

وی با تاکید براینکه در دانشگاهها باید باید دانش سیاسی را برجسته کرد، افزود: در حال حاضر این دانش در دانشگاهها تبدیل به جسمی بی روح شده است.

منشادی بیان کرد: از طریق برجسته سازی تفاوت بین سیاست و دانش سیاسی می توانیم روح و پویایی را به این علم بازگردانیم.

یکی دیگر از اساتید علوم سیاسی دانشگاه فردوسی مشهد نیز در این میزگرد، اظهار داشت: رشته علوم سیاسی در جامعه در وضعیتی بحرانی قرار دارد.

دکتر مهدی نجف زاده با بیان اینکه ریشه علوم سیاسی در حال پوسیدن است، گفت: علم سیاست علم مطالعه قدرت است.

سید محمد سید حسینی از اساتید علوم سیاسی دانشگاه آزاد مشهد نیز در این میزگرد گفت: سیاست محور و کانون تمام مکاتب سیاسی است.

سعید گازرانی از دیگر اساتید دانشگاه آزاد نیزبا اشاره به نظریه های شهید مطهری در خصوص سیاست و آزاد اندیشی اظهار داشت: بنا به نوشته های این استاد فرزانه، در رژیم جمهوری اسلامی هیچ محدودیتی برای ارایه افکار وجود ندارد و همه باید آزادانه حاصل تفکرات اصیل خود را عرضه کنند.

وی ادامه داد: بنا به اعتقادات شهید مطهری درهر مکتبی که به خود ایمان و اعتقاد دارد، آزادی بیان اندیشه و افکار به عنوان یک اصل پذیرفته شده است.

گازرانی افزود: حفظ اسلام فقط از طریق مواجهه صریح با افکار و عقاید مختلف میسر است و با علم و آزادی می توان از اسلام دفاع و حفاظت کرد.

در ادامه این میزگرد رییس انجمن علوم سیاسی ایران شعبه خراسان رضوی به تشریح فعالیتهای این انجمن پرداخت و افزود: این انجمن در خراسان رضوی بهمن ماه 92 آغاز به کار کرد.

دکتر وحید سینایی با بیان اینکه انجمن علوم سیاسی ایران در عین حال باید غیرسیاسی باشد، تصریح کرد: این انجمن انجمنی علمی، مدنی، مستقل، غیرسیاسی و غیر انتفاعی است./2

7505/659

انتهای پیام /*

http://khorasan.isna.ir/Default.aspx?NSID=5&SSLID=46&NID=59415

با حضور اساتيد علوم سياسي دانشگاه‌های استان؛
همايش علمي و توجيهي انجمن علوم سياسي ايران، شعبه خراسان برگزار شد
علمي و آموزشي  12:43:23 1393/02/15

932-8886-5 كد خبر

رئیس هیئت مدیره انجمن علوم سياسي ايران، شعبه خراسان گفت: انجمن علوم سياسي يك انجمن علمي، مدني، مستقل، غيرسياسي و غيرانتفاعي است كه با هدف ترويج و توليد و توزيع علم تشكيل شده است؛ اين انجمن غير دولتي بوده و در تصميم‌گيري‌ها كاملا مستقل عمل مي‌كند.

به گزارش خبرنگار دانشگاهي خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)- منطقه خراسان، دكتر وحيد سينايي در همايش علمي، توجيهي انجمن علوم سياسي ايران، شعبه خراسان با تشريح برنامه‌های اين انجمن اظهار كرد: در عين حال اين انجمن غير سياسي است؛ اين موضوع گرچه ممكن است يك پارادوكس به شمار آيد اما به معناي اين است كه ما براي كسب قدرت تلاش نمي‌كنيم دخالت در رقابت‌هاي حزبي را در شان انجمن علوم سياسي نمي‌دانيم، گرچه كه برخي تشكيلات سعي دارند به يك جريان و دولت نزديك شوند.

سينائي عنوان كرد: انجمن علمي مي‌تواند بازويي براي سازمان‌هاي دولتي و سازمان‌هاي ديگر باشد.

عضو هيئت علمي دانشگاه فردوسي مشهد گفت: طي جلسات گذشته، تصميم گرفته شد كه دكتر علی‌اصغر داوودي، استاد علوم سیاسی دانشگاه آزاد، به عنوان بازرس انجمن حضور يابد كه مشروعيت تشكيل جلسات با دكتر داوودي خواهد بود؛ همچنين دكتر محسن شانه‌چي، استاد علوم سیاسی دانشگاه آزاد، نائب رئيس انجمن است و دكتر محمدجواد رنجكش، از اساتید علوم سیاسی دانشگاه فردوسی مشهد، دبير اين انجمن خواهد بود.

وي خاطرنشان كرد: همچنين رضا دانشمندي، استاد علوم سیاسی دانشگاه پیام نور، به عنوان عضو علی‌البدل و مسئول واحد اطلاع‌رساني در اين انجمن فعاليت داشته و دكتر سينائي نيز به عنوان رئيس انجمن انتخاب شده است.

سينايي خاطرنشان كرد: دكتر محسن مديرشانه‌چي در واحد پژوهش مسئوليت معرفي توانمندي‌هاي پژوهشي انجمن به نهادها و سازمان‌هاي ذي‌ربط را بر عهده دارد؛ وي همچنين مسئوليت اخذ پروژه‌هاي پژوهشي و مديريتي آن‌ها و آماده‌سازي مسائل پژوهش به منظور انتشار آن را بر عهده‌ دارد.

عضو هيئت علمي دانشگاه فردوسي مشهد اظهار كرد: شاخه انجمن علمي علوم سياسي شعبه خراسان، ديگر استان‌‌هاي خراسان از جمله شمالي و جنوبي را شامل مي‌شود؛ در اواخر سال گذشته تشکیل شده است.

استاد دانشگاه فردوسي مشهد با اشاره به واحد گردهمايي علمي اين انجمن اظهار كرد: مسئوليت اين واحد بر عهده دكتر محمدجواد رنجكش است.

وي در ادامه اين مطلب يادآور شد: برگزاري نشست‌هاي نقد و بررسي كتاب، نشست‌هاي علمي و نشست‌هاي همايش‌هاي علمي در اين واحد انجام مي‌گيرد.

رييس انجمن علوم سياسي ايران، شعبه خراسان اضافه كرد: در اين انجمن، اساتيد سه نوع دانشگاه دولتي آزاد و پيام نور حضور خواهند داشت؛ 6 نشست علمي و 6 نشست نقد كتاب را خواهيم داشت و اولين نشست نقد كتاب به ميزباني دانشگاه پيام نور برگزار مي‌شود كه در آن اولين اثر دكتر تقوي را با عنوان «آئين و مباني انديشه سياسي اسلام»  بررسي مي‌كند و نقادان از دانشگاه‌هاي مختلف در اين نشست نقد حضور خواهند داشت.

سينائي با اشاره به واحد اطلاع‌رساني انجمن علوم سياسي خراسان افزود: مسئولیت اين واحد را رضا دانشمندي، از اساتید علوم سیاسی دانشگاه پیام نور، بر عهده دارد که در آن، اطلاع‌رساني درون گروهي و بيرون گروهی، به اطلاع رسانی در سطح جامعه مي‌پردازد؛ اين انجمن در خبرگزاري‌ها، نشريات و شبكه‌هاي اجتماعي مجازي از جمله فیس بوک به اطلاع‌رساني اعضا خواهد پرداخت.

وي اعلام كرد: 10 اسفند ماه 93 مجمع عمومي اين انجمن به منظور انتخاب هيئت مديره برگزار مي‌شود.

http://khorasan.isna.ir/Default.aspx?NSID=5&SSLID=46&NID=59421

در نشست معلم، سیاست و چالش‌های علوم سیاسی مطرح شد؛
دانش سياسي در وضعيت بحراني قرار دارد
سياسي  13:20:55 1393/02/15

932-7485-5 كد خبر

اساتید دانشگاه‌های فردوسی و دانشگاه آزاد اسلامی مشهد طي نشستي به بیان نقطه نظرات خود درباره دانش علوم سیاسی پرداختند.

به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)- منطقه خراسان، مرتضي منشادي، استاد علوم سياسي دانشگاه مشهد عصر ديروز 14 ارديبهشت ماه در نشست معلم، سیاست و چالش‌های علوم سیاسی که در دانشگاه آزاد اسلامی واحد مشهد برگزارشد، ضمن قائل شدن تمايز بين سياست، امر سياسي و میان دانشمند و سياستمدار، اظهار كرد: انديشمند برجسته ماكس وبر، با تمايز بين اين دو مقوله، كاري شبيه به داروين و كريستف كلمب انجام داد.

وی یادآور شد: سياست مربوط به حوزه سياست تجربي مي‌شود و امر سياسي مربوط به حوزه نظري است، بايد اين نكته را توجه داشته باشيم كه كشف يك سرزمين يك جنبه از علم است و توجه به زواياي اين كشف جديد چيزي ديگري است.

استاد دانشگاه فردوسی مشهد ادامه داد: تمايزي كه من اشاره مي كنم تفاوت خواجه نصير الدین طوسي و خواجه نظام الملك طوسي است؛ خواجه نظام الملك كارهاي تجربي و عملي سياست‌مداران را ارايه كرد در حالي كه خواجه‌نصيرالدين طوسي مطالبي را عنوان كرد كه به كار مجادلات فكري و به كار دانش مي‌آيد.

عضو هيات علمي دانشگاه فردوسي مشهد تصريح كرد: در سياست بحث بيشتر مربوط به استمرار سلطه و چگونگي حفظ و گسترش آن است، به همين دليل است كه هدف وسيله را توجيه مي‌كند، اما در حوزه امر سياسي چنين وسايلي به حاشيه مي‌رود و دغدغه دانشمند اين است كه جامعه چگونه راحت‌تر زندگي كند، اهميت اين نكته ان جا است كه دانش سياسي به امر روزمره  تبديل مي‌شود البته نه امر كم اهميت. امروزه در اكثر جوامع سياست‌مداري به عنوان يك حرفه شناخته نمي‌شود و آموزش تخصصي نياز ندارد.

وي يادآور شد: كافي است كه يك شخص، سياسي شود؛ در يك انتخابات نيز شركت كند تا به يك سياست‌مدار تبديل شود اگر اختلاف بين دانشمند و سياست‌مدار كاسته شود ما عمل سياست‌مداران را به عنوان سياست مي‌شناسيم و تلقين مي‌كنيم.

منشادي گفت: در آموزش دانش سياسي ما بايد به تمايز اين دو حوزه تاكيد كنيم و دانش سياست را عمده كنيم اعتقاد من اين است كه علوم سياسي تبديل به يك جسد بي‌روح تبديل شده اگر بتوانيم دانش سياسي را به امري عمده تبديل كنيم روح به اين دانش را باز خواهيم گرداند.

در ادامه دكتر محسن مديرشانه‌چي، استاد علوم سياسي دانشگاه آزاد اسلامي مشهد گفت: ويژگي كه معلم علوم سياسي را از ديگر معلمان متمايز مي‌كند اين است كه يك استاد علوم سياسي بايد در علم جامعيت داشته باشد؛ نكته ديگر اشراف به ادبيات، توسط استاد است، اگر يك استاد نتواند جملات را درست بيان كند و يا بنويسد كار آموزشي دچار خدشه خواهد شد.

وي خاطرنشان كرد: نكته ديگر نقادانه بودن يك دانشمند علوم سياسي است، يك انديشمند علوم سياسي بايد از موضع نقد وارد شود، موضع غيرنقادانه با اساس علوم اجتماعي تناسب ندارد و نكته ديگري كه بايد معلمان علوم سياسي توجه داشته باشند اين است كه سطح دانشگاه را به مدارس تنزل ندهند و سطح مطالب تغيير نكند.


در ادامه مهدي نجف‌زاده، استاد علوم سياسي دانشگاه فردوسي مشهد اظهار كرد: وضعيت دانش سياسي در بحران قرار دارد نه به اين خاطر كه ما در كشوري به نام ايران زندگي مي‌كنيم به اين دليل كه ريشه علوم سياسي در حال پوسيدن است، ديگر تاريخ مبناي دانش علوم سياسي نيست وروايات جاي تاريخ را گرفته‌اند.

وي افزود: در پیش رو دو راه بيشتر نداريم، يا اينكه بايد راه را به سمت جريان اصلي علم سياست باز كنيم و يا همچون كشور امريكا براساس متد رياضي عمل كنيم و آمار و رياضيات را مبناء دانش علوم سياسي قرار دهيم.

در ادامه اين نشست دكتر سعيد گازراني استاد علوم سیاسی دانشگاه آزاد اسلامی با اشاره به تقسيم علم توسط شهيد مطهري خاطر نشان كرد: براين اساس، وي علم را به دو دسته مسموع، يعني علمي كه از طريق شنيدها از ديگران فرا مي‌گيريم و علم مطبوع كه حاصل انديشه، تعملات و خلاقيت فرد است. اگر علم تنها به علم مسموع محدود شود عملا راه به جايي نمي‌بريم.

وي با بيان اين كه معلم كار پرورش عقل را در بر عهده دارد، اظهاركرد: علم بايد نقش روشنگري داشته باشد؛ معلم در انجام اين وظيفه، زماني كه شرايط براي او مساعد نباشد دچار مشكل مي‌شود و سياست عملي در علم سياست باعث موضعه‌گيري معلم مي‌شود كه بر انديشه دانشجو اثرگذار خواهد بود. زماني كه روشنگري با قدرت در مصاف قرار مي گيرد عوارضي براي معلم در پي دارد.

استاد دانشگاه آزاد اسلامی مشهد افزود: مطهري در جايي مي‌گويد در مكتبي كه به ايدئولوژي خود پايبند باشد، آزادي وجود دارد اما مكتبي كه به خود ايمان ندارد جلوي ازادي را مي‌گيرد.

 خبرنگار: 15099

انتهاي پیام

 

http://www.mehrnews.com/detail/News/2285120

کد خبر: 2285120

بازدید:

نظرات :

تاریخ مخابره : ۱۳۹۳/۲/۱۵ - ۱۰:۰۹

استانها > شرق > خراسان رضوی

سینایی مطرح کرد:

انجمن علوم سیاسی نباید وابسته به هیچ حزبی باشد

مشهد – خبرگزاری مهر: رئیس هیئت مدیره انجمن علوم سیاسی شمال شرق کشور گفت: انجمن علوم سیاسی نباید وابسته به هیچ حزبی و گروهی باشد.

به گزارش خبرنگار مهر، وحید سینایی یکشنبه شب در نشست علمی توجیهی انجمن علوم سیاسی شعبه شمال شرق کشور که با حضور اساتید و دانشجویان این رشته در دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه آزاد مشهد برگزار شد اظهار کرد: انجمن علوم سیاسی باید غیر سیاسی عمل کرده و وابسته به هیچ حزب و گروهی نباشد.

وی با اعلام اینکه انجام فعالیت‌های حزبی شایسته انجمن علمی علوم سیاسی نیست، افزود: این انجمن غیرانتفاعی عمل می‌کند.

در ادامه عضو هیئت علمی علوم سیاسی دانشگاه آزاد مشهد تصریح کرد: امروز ضروری است تا با تشکیل کارگاه‌های آموزشی خلأهایی که در بحث آموزش علوم سیاسی وجود دارد برطرف شود.

علی اصغر داوودی تاکید کرد: انجمن علوم سیاسی فارغ از فعالیت های حزبی و جناحی عمل کرده و در حقیقت اقدامات جناحی در شان این انجمن نبوده و نیست.

وی با اعلام اینکه انجمن علوم سیاسی ایران یکی از فعالترین انجمن‌های کشور است، افزود: 30 بهمن سال گذشته انجمن علمی علوم سیاسی شمال شرق آغاز به کار کرد و این انجمن می‌تواند به عنوان بازوی سیاسی عمل کند.

نخستین نشست رسمی و علمی توجیهی انجمن علمی علوم سیاسی شعبه شمال شرق کشور با حضور اساتید و دانشجویان این رشته در دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه آزاد مشهد برگزار شد.

http://snn.ir/NSite/FullStory/News/?Serv=9&Id=312384&Sgr=83

در میزگرد دانشگاه آزاد مشهد مطرح شد؛

علوم سیاسی در دانشگاه‌ها تبدیل به یک جسد بی‌جان شده است/وظیفه دانشجو بالا بردن سطح علمی کشور است

میزگرد «معلم، سیاست و چالش‌های علوم سیاسی» روز گذشته با حضور شش تن از اساتید دانشگاه‌های مشهد در دانشگاه آزاد این شهر برگزار شد.

به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از مشهد، سید محمد حسین حسینی، عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد مشهد روز گذشته در میزگرد «معلم، سیاست و چالش‌های علوم سیاسی» که در دانشگاه آزاد مشهد برگزار شد، گفت: قدرت سه ویژگی عمده دارد که توجه به آن حائز اهمیت است که یکی از این ویژگی‌های آن داشتن جذابیت و شیرینی برای دارنده آن و به طور کلی تمامی انسان‌هاست.

 

وی ادامه داد: دومین ویژگی قدرت، غیر قابل کنترل بودن و میل به سرگشتگی داشتن است و ویژگی سوم این است که قدرت بسیار طبع لطیفی دارد به این معنا که هیچ حرف نقد حتی ملایمی را تحمل نمی‌کند. حال پرسش این است که آیا معلم باید به گونه‌ای رفتار کند که هیچ لطمه و خدشه‌ای به قدرت وارد نشود؟

 

در جمهوری اسلامی ایران محدودیت برای آزادی بیان وجود ندارد


در ادامه سعید گازرانی به اندیشه‌های شهید مطهری اشاره و بیان کرد: مطهری عنوان می‌کند ما با دو مسئله علم و پرورش عقل سر و کار داریم، از نظر علم وظیفه معلم تعلیم و وظیفه دانشجو آموختن است؛ اما چنانچه این دو را به این مسائل تقلیل دهیم صحیح نیست و آنچه مهم می باشد بحث پرورش عقل است.


عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد مشهد بیان داشت: مطهری در جایی دیگر به نهج‌البلاغه اشاره می‌کند و می‌گوید علم دو گونه است علم مسموع که علمی است که از دیگران می‌آموزیم و علم مطبوع که علمی است که حاصل تلاش عقلی انسان است و چنانچه علم به مسموع خلاصه شود راه به جایی نخواهیم برد.


وی خاطرنشان کرد: مطهری نتیجه می‌گیرد که معلم کسی نیست که ذهن شاگرد را با معلومات خود آکنده کند، بلکه معلم کسی است که باعث رشد فکری شاگرد خود شود یعنی باعث شود شاگرد تجزیه و تحلیل ارائه دهد و رشد کند، نه اینکه بیاموزد، حفظ کند و تعلیم دهد.


گازرانی در خصوص چالش‌های مهم علوم سیاسی در کشور گفت: مطهری مطرح می‌کند هر مکتبی که به ایدئولوژی خود ایمان داشته باشد به آزادی عقیده اعتقاد دارد؛ اما مکاتبی که به ایدئولوژی خود ایمان نداشته باشند قطعا آزادی را نفی می‌کنند.


عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد مشهد ادامه داد: شهید مطهری می گوید: در جمهوری اسلامی ایران هیچ محدودیتی برای آزادی وجود ندارد. همه باید در بیان تفکرات خود آزاد باشند. تنها دانشگاهی که صلاحیت دارد یک کرسی به مارکسیسم اختصاص دهد، الهیات است؛ البته سخنران مارکسیسم نباید استاد مسلمان باشد و حتی نباید به خدا ایمان داشته باشد، بلکه باید اعتقادات خود را بیان کند.


وی افزود: مطهری مطرح می‌کند به جوانان هشدار می‌دهم که خیال نکنند راه حفظ معتقدات اسلامی جلوگیری از ابراز اعتقادات دیگران است و از اسلام تنها با علم و آزادی می‌توان حفاظت کرد.


وظیفه دانشجو بالا بردن سطح علمی کشور است


در ادامه محسن شانه چی بیان کرد: زمانی که صحبت از استاد علم سیاست است، تصور می‌شود این استاد مانند سایر معلمان باشد؛ اما در باب علوم سیاسی باید به چند نکته دیگر توجه کردتا معلم علم سیاست از دیگر معلمان متمایز شود که این نکات به ویژگی‌های علوم سیاسی باز می‌گردد.

 

عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد مشهد افزود: نکته و ویژگی نخست برخورداری از جامعیت است به این معنا که معلم علم سیاست باید از تاریخ، فلسفه، حقوق، مباحث نظری و غیره آگاهی داشته باشد.


وی اشراف به ادبیات را ویژگی دوم دانست و گفت: معلمان علوم سیاسی باید مسلح به دانسته‌های ادبی باشند؛ زیرا طرح و تبیین علوم سیاسی بدون فراگیری ادبیات معنا ندارد و نکته سوم نقاد بودن است.


شانه چی با اشاره به اینکه ویژگی دیگر ساده نگرفتن دروس است، خاطرنشان کرد: این معلمان نباید مانند برخی افراد به ساده انگاری دامن بزنند و نباید سطح مطا


مطالب مشابه :


این فرزند را چه کنیم؟!!

دانشگاه اکباتان دانشگاه و موسسه ی غیر انتفاعی تمام حقوق اين وبلاگ و مطالب آن متعلق به




پذیرش بدون آزمون استعداد درخشان دکتری ۱۳۹۴ دانشگاه سمنان

دکتری فقه و مبانی حقوق اسلامی روند جذب اعضای هیئت علمی در دانشگاه تهران همان مسیر وزارت




انعکاس خبر یرگزاری گردهمایی علمی / توجیهی انجمن علوم سیاسی ایران - شعبۀ خراسان در رسانه‌ها

غیرسیاسی و غیر انتفاعی در دانشکده حقوق و علوم سیاسی هیئت علمی دانشگاه آزاد




راز بقا در اکباتان....

دانشگاه اکباتان دانشگاه و موسسه ی غیر انتفاعی كه از سرويس دانشگاه جا مي ماند چگونه




چرا دانشگاه آزاد مرکز فساد است؟

سطح اعضای هیئت علمی، نبود حقوق بین یک و البته دانشگاه های مجازی و غیر




بررسی کارشناسی ارشد مدیریت MBA دانشگاه تهران دوره مجازی

های غیر انتفاعی و دانشگاه همکار هیئت علمی دانشگاه حقوق اين وب




برچسب :