نمونه سوالات دوره اندیشه سیاسی امام خمینی

نمونه سوالات دوره اندیشه سیاسی امام خمینی – قسمت اول

1 – چه کسی به پیامبر اذن داد تا تأسیس دولت اسلامی کند ؟       خدا

2 – نتیجه دولت اسلامی چیست ؟          اعمال حاکمیت-جامعه بشري به کمال معنوي و مادي رهنمون شود

3- در رأس تشکیلات اجرایی و اداري جامعه ي مسلمانان  که بود.؟         رسول اکرم(ص( ولایت سیاسی )

4 - در اسلام، منظور از حکومت چیست ؟      هدف نیست، وسیله است براي اجراي احکام وحدود الهی؛ و ابزاري است براي عملیاتی شدن امور اجتماعی

5 - حکومت امامان معصوم(ع برای چیست ؟   همه براي اجراي عدالت و تزکیه ي نفس ها و تذهیب اخلاق، جهاد  کردند.

6 – چه زمانی امام خمینی،پرچم مبارزه را بر دوش گرفت ؟       خصم با تمام امکانات  حاضر بود. حالی که روشنفکرنماها و عالم مآبان، از شدت هراس، به مجیزگویی شاه مشغول بودند.) قیام در برابر طاغوت  و مبارزه برعلیه کاپیتولاسیون)

7 – کاپیتولاسیون چیست ؟    عبارت است از معاهده اي که به موجب آن بیگانگان حق اقامت در کشور دیگري را براي خود تحصیل بهره مند می شوند.(با امتیازات خاص)

8 - در ایران این موضوع براي اولین بار درچه عصری مساله کاپیتولاسیون مطرح شد ؟  صفوي

9 – قرارداد ترکمانچای چه موقع روی داد؟     در دوره قاجار و در پی شکست ایران در جنگ با روسیه (قانون مصونیت قضایی مستشاران روسی به ایران) پس ازآن دولتهاي انگلیس و فرانسه نیز کاپیتولاسیون را به ایران تحمیل نمودند

10 - رژیم شاه که از برنامه سخنرانی حضرت امام (ره) اطلاع پیدا کرده بود، چه پیامی به امام فرستاد؟              از طریق حاج آقا مصطفی خمینی،(  به دولت آمریکا برخوردي نداشته باشد که خیلی خطرناك است... حمله به شاه چندان مهم نیست.

11 – امام در چه تاریخی سخنرانی بسیارآتشین، کوبنده و افشاگرانه برعلیه خیانت کاپیتولاسیون به عمل آوردند؟ روز 4 آبان 1343 -  روز تولد حضرت فاطمه زهرا (س)

12 – امام در سخنرانی آنروز سخن خود را با چه آیه ای شروع نمودند؟  آیه استرجاع (انا لله وانا الیه راجعون -  شدیدترین حملات را مستقیماً علیه آمریکا و شاه وارد نمودند.

  13 - جیمزبیل، محقق آمریکایی، در مورد این سخنرانی چنین می گوید؟ این سخنرانی پرشور او، یکی از مهمترین و تحریک کننده ترین بیانات سیاسی ایراد شده در ایران در این قرن می باشد

14 - حضرت امام خمینی (ره علاوه برسخنرانی  چه کردند ؟

اعلامیه اي روشن و غنی نیز علیه احیاي کاپیتولاسیون صادر کردند.

15 - یکی از انگیزه هاي قیام امام خمینی در برابر حاکمیت پهلوي چه  بود؟                                در دیدگاه امام، شاه از کارگزاران صهیونیستها بود که مأموریت داشت تا زمینه هاي گسترش نفوذ آنها را در کشورهاي اسلامی فراهم سازد.

16 - جرثومه ي فساد و خطری که امام کراراً گوشزد نموده اند که بود؟                                 خطر اسرائیل و عمال آن را  که در رأس آنها، شاه ایران است .

17 – امام از خدا وند متعال چه می خواستند؟                                                                          از خداوند متعال، نصرت مسلمین و خذلان اسرائیل و عمال سیاه آن را خواستارم.

18 - هشدارهاي عالمانه حضرت امام نسبت به خطرچه چیزدر زمره معتبرترین مدارك تاریخی جاي دارد ؟ خطر گسترده و فزاینده یهود در آن دوران سیاه

19 - در سازمان امنیت گفته بودند که به کدام سه چیز کار نداشته باشید؟ یکی، شاه را کار نداشته باشید؛ یکی هم اسرائیل را کار نداشته باشید؛ یکی هم نگویید دین در خطر است.

20 -  افشاي نقشه هاي پنهان و خزنده ي یهود نشانه چه حالت امام است ؟ نشانگر بینش عمیق و حکیمانه ي امام راحل، بلکه بیانگر مردانگی و همت بلند آن حضرت بود.

21 - از دیدگاه امام خمینی،توطئه خزنده و خطرناك   چیست ؟                                                        یهود براي تسلط بر اهرم هاي قدرت در ممالک اسلامی

22 -طبق مدارك موجود، از چه دوره ای نخست وزیران خیانت می نمودند ؟                        (یهودیماسونی ) از دوران حساس مشروطه تا کودتاي رضاخان

23 - نخست وزیری که هم در زمان رضاخان و هم در زمان محمدرضا شاه نخست وزیر بود که بود؟ محمدعلی فروغی که بیشتر به عنوان یک دانشمند به جامعه معرفی شده است.وولی از خادمان دانشمند مآب یهودیت جهانی در کشور ما بود. «

24 - درمدت 37 سال سلطنت محمدرضا، نخست وزیران چه شخصیتی داشتند؟                           یا از استادان و اعضاي بلندپایه ي لژهاي فراماسونري بودند و یا از دست نشاندگان و مأموران یهود و ماسون بودند.

25 - امیرعباس هویدا نخست وزیر شاه چه شخصیتی داشت ؟ از نوادگان میرزا یعقوب یهودي و از بهائیان مشهور و عضو بلندپایه ي فراماسونري ایران بود. وي از بهمن 1343 تا مرداد 1356 ، حدود سیزده سال سمت نخست وزیري را بر عهده داشت.

26 – نخست وزیری دردوران هویدا چگونه بود؟  پیوندهاي نهان و عیان دربار پهلوي با محافل قدرتمند و چپاولگر غرب و صهیونیسم جهانی، به مستحکم ترین شکل خود رسید.

27 - در دیدگاه امام خمینی، هدف اصلی دشمن چه بود؟  فرهنگ نورانی اسلام را از صحنه ي اجتماع بزداید ومنزوی نمودن  علماي راستین توسط سازمان اطلاعات و امنیت »

28 –در دیدگاه امام  هدف اجانب چه بود ؟     قرآن و روحانیت

29 – امام حضور چه کسانی را در راس دستگاه پهلوی افشاء کرد ؟                                         حضور کارشناسان و مشاوران یهودي

30 – نمونه طرح و برنامه ای که به دست یهودیان و فراماسون ها تدوین می شد چیست ؟          انقلاب شاه و ملت » یا « انقلاب سفید »توسط [ والت راستو] طراحی به نفع بازرگانی آمریکا و اسرائیل در ایران بود .

31 –  پس از شهریور 1320 یهودیگری چگونه ترویج شد ؟                                                        به شکل مرموز در میان روشنفکران غربگراي ایران ترویج شد

  32 -  موساد » درچه  سال وارد ایران شد ؟                         سال 1334 وارد ایران شد.

33 -  رژیم پهلوي در کدام دهه به نزدیکترین متحد اسرائیل و بزرگترین پایگاه صهیونیسم در منطقه بدل گردید.؟                            دهه 1340

34 – یعقوب نیمرودی که بود ؟                    رابط موساد  و نقش تبدیل ساواك به زائده ي سازمان اطلاعاتی اسرائیل را ایفا کرد. مجری طرحهای ناسیونالیسم ایرانی – عرب ستیزی – ایران کنونی منجی قوم یهود

35 - ذکاءالملک فروغی » و « قوام الملک شیرازي که بودند ؟       متنفذترین عوامل ایرانی بریتانیا

36 -  امام یک خطر بزرگ فرهنگی را نیز گوشزد فرمود چه بود ؟ ذخایر ما این جوانها هستند. جوان هاي ما را دارند اغفال می کنند؛ دارند به آنها تزریق می کند که هر بدبختی شما دارید از اسلام است.

37 -  درباره ي تبلیغات انحرافی و نیات پلید یهود در ایران،امام چه  فرمود؟ .... مجد مال یهود است. یهود برگزیده ي خداست. ما ملتی هستیم که باید ماحکومت کنیم . (آزادي و اختیار یهودیان در عصر پهلوی و توسعه طلبانه ی صهیونیسم و ترویج فرهنگ یهودي  بنی اسرائیلی)

38 – یکی از برنامه هاي بسیار مفتضحانه که با طراحی یهودیان و صرف هزینه هاي هنگفت، در زمان سلطه ي محمدرضا پهلوي، چه بود؟  جشن دوهزار و پانصدساله ي شیراز نگاهی به شیوه مبارزاتی امام خمینی

39 - در تاریخ معاصر ایران بارزترین و عمیقترین مبارزه چه بود ؟  مبارزه امام خمینی با طاغوت زمان

40 – در یک قرن اخیر بعضی از شخصیتها، احزاب و گروههاي سیاسی جهت پیش بردن اهداف خود با روحانیت چگونه برخوردی داشتند ؟ - به دلیل داشتن پایگاه مردمی جهت استفاده ابزاري - تفاهم کردند و بعد از رسیدن به اهداف، روحانیت را کنار زدند.  مثل قیام مشروطه و نهضت ملی نفت

41 - حضرت امام با شناخت از تاریخ ایران چگونه پا به میدان مبارزه نهاد؟   قطع دست  فرصتطلبان از حرکتهای غلط -  ماهیت کاملا اسلامی و الهی و تکیه بر مردم – مشارکت شخصیتها و ... بشرط تبعیت از اهداف مردم که اسلام  است.

42 – امام چند سال حکومت اسلامی را رهبری کردند ؟                  ده سال 

مبارزه و ماهیت آن ●

  43 - مبارزه یعنی چه ؟       مبارزه امري کلی و عام است، و به معناي قیام، مقاومت، ایستادگی، ستیز و تلاش براي دستیابی به یک هدف - شامل امورمادي یا معنوي - میشود و این انسان است که با جهتگیري به آن معنا میبخشد;. 

  44 -  اسلام مبارزه چگونه است ؟     فی نفسه اصالت ندارد بلکه وسیله ي استبراي رسیدن به هدف. موقعی که مسیر حق باشد ممدوح است و این مبارزه از درون شخص که مبارزه با نفس است که جهاد اکبر نامیده میشود شروع و تا سطح جامعه در ابعادمختلف گسترش مییابد و قرآن راه رسیدن به خدا و ملاقات با ایشان را از طریق مبارزه میسر میداند. یا ایها الانسان انک کادح الی ربک کدحا فملقیه. اي انسان همانا تویی رنجبرنده به سوي پروردگار خویش رنجی را پس رسندهاي بدان رسیدن و نائل شدن به پروردگار جز با کوشش زیاد میسر نیست.

45 - کدح   چیست ؟        مبارزه و تلاش مستمر و زیاد را میگویند مقدمه براي قرب الهی است .

46 -  در نظر امام مبارزه  چگونه امري است  ؟        در طول تاریخ میان حق و باطل – که مظهر آن انسان صالح و غیرصالح است - جریان دارد.

47 – از نظر امام خمینی درکنار دعوت به مبارزه  چه چیز را یادآور میشود ؟ ماهیت آن 

48 – آیه ماهیت مبارزه  که چگونه باشد ؟ "قل انما اعظکم بواحدة ان تقوموا لله مثنی و فرادي" بگو یک سخن شما را پند میدهم که شما خالص براي خدا دو نفر دو نفر با هم یا هر یک تنها در امر دینتان قیام کنید.

49 – در آیه فوق خداي عالم از میانه تمام مواعظ چه موعظه ای دارد ؟ قیام براي خداست که ابراهیم خلیل الرحمن را به منزل خلت رسانده و از جلوههاي گوناگون عالم طبیعت رهانده

  50 – شعار و سیاست  استعمارگران و روشنفکران غرب زده  در مورد دین ؟                                             شعار جدایی دین از سیاست -  دین افیون جامعه

51-  شعار امام در مورد تنها راه رهایی از چنگال استعمار ؟ "راه رهایی هر ملتی از چنگال استعمار، مذهب است که ریشه در عمق جان آن ملت دارد. " "دستورات مذهبی ما که مترقیترین دستورات است راه ما را معین فرموده است. ما با آن دستورات و تحت رهبري بزرگ مرد دنیا، محمد - صلیالله علیه و آله، با تمام قدرتهایی که بخواهند تجاوز کنند به مملکت ما، مبارزه خواهیم کرد. "

52 -  محور مبارزات از نظر امام ؟ امام توحید را محور مبارزات خویش قرار داد. 

53 روش برخورد امام با کسانی که در اوج مبارزه شعاري غیر از مذهب اسلام را مطرح میکردند  ؟ دعوت به اسلام -  در صورت عدم پذیرش، صف آنها را از انقلاب جدا مینمود.

54 - براي بازشناسی وتحلیل ماهیت روش مبارزاتی امام از چه طریقی باید اقدام کرد ؟  نمیتوان از تئوریهاي رایج جامعهشناختی وام گرفت بلکه از طریق شناخت مفاهیم دینی میتوان به تبیین آن دست یافت.

55 -  شناخت مفاهیم دینی از چند جنبه حائز اهمیت است  ؟    دو جنبه - محتوا – جنبه هاي نماد و زبان مورد استفاده در مبارزه

56 -  مفاهیم دینی  در هیچ انقلابی جزکدام انقلاب سابقه دارد؟   انقلاب انبیاء و ائمه  

57 - انقلاب اسلامی بر مبناي  کدام اصل استوار است؟   توحید

58 - براي شناخت بیشتر ماهیت انقلاب باید با چه چیزهایی آشنا بود ؟  با فقه، احکام، تاریخ اسلام و تفسیر و تجزیه و تحلیل آن آشنا بود.

اهداف مبارزه ●

59 - براي درك بهتر شیوه مبارزاتی هر انقلاب و رهبري آن باید  چه چیزهایی را شناخت ؟                               اهداف مبارزه و نتیجه آن را شناخت.

60 - مهمترین هدف انقلاب اسلامی  چیست ؟ رهبري آن، اداي تکلیف و وظیفهاي که خداوند تعیین کرده است.

61 – طبق سخن امام  ماهیت این تکلیف چیست؟ و از چه مفاهیم نظري و عملی پیروي میکند و رابطه آن با سعادت و کمال انسان و جامعه چگونه است.؟ "سعادت و کمال انسان و جوامع در گرو اطاعت از قوانین الهی است که توسط انبیا به بشر ابلاغ شده است و انحطاط و سقوط بشر به علت آزادي او و تسلیم در برابر سایر انسانهاست و بنابراین، انسان باید علیه این بندها و زنجیرهاي اسارت ودر برابر دیگران که به اسارت دعوت میکنند قیام کند و خود و جامعه خود را آزاد سازد تا همگی تسلیم و بنده خدا باشند واز این جهت است که مبارزات اجتماعی ما علیه قدرتهاي استبدادي و استعماري آغاز میشود و نیز از همین اصل اعتقادي توحید، ما الهام میگیریم، که همه انسانها در پیشگاه خداوند یکسانند.

62 - رایجترین روش مبارزه جهت رسیدن به هدف چیست ؟ روش سیاسی، پارلمانی و نظامی است و شیوه مبارزات فرهنگی کمتر مورد استفاده قرار گرفته است. این روش را بیشتر درمبارزات انبیاء (ع) ، ائمه (ع) و صالحین میتوان مشاهده کرد. 

روش سیاسی ●

63 - امام به چند دلیل روش سیاسی را براي مبارزه نمی پذیرفت؟  اولا ایشان سلطنت را به رسمیت نمیشناخت، اگرچه در مقطعی شاه را براي اجراي احکام اسلام نصیحت میکرد که براي اتمام حجتبود ثانیا امام سلطنت را خلاف عقلو شعور انسانی میدانستند: "اصلا قضیه سلطنت، یک مطلب خلاف عقلی است، خلاف شعور انسان است. "

64 - قانون اساسی بعد از مشروطیت دستاویز چه بود ؟   براي مشروعیت بخشیدن به سلطنت بود نه وسیلهاي براي اجراي عدالت و تامین حقوق ملت.

65 - مبارزه پارلمانی چگونه مبارزه ایست ؟        یکی از شیوه هایی که میتوان قدرت سیاسی و اجرایی جامعه را بدست آورد و تغییري در نظم و نظام آن ایجاد کرد، بدست گرفتن مجلس با تعداد اکثریت نمایندگان است.

  66 - منشا مبارزه پارلمانی در غرب کی بود ؟                                                                                بعد از انقلاب صنعتی انگلستان و انقلاب فرانسه 

67 - منشا مبارزه پارلمانی درایران کی بود ؟        در ایران با پیروزي مشروطه اولین دوره مجلس شوراي ملی در سال 1285 (ه. ش افتتاح شد. و تا پیروزي انقلاب اسلامی بیست و چهار دوره را گذراند. مدت دوره نمایندگی تا سال 1335 (ه. ش) دو سال وبعد از آن به چهار سال تغییر یافت.

نمونه سوالات دوره آشنایی با اندیشه و سیره امام خمینی (ره) -قسمت دوم
برپایی حکومت اسلامی
نگاهی به شیوه مبارزاتی امام خمینی
68 - از بارزترین و عمیقترین  مبارزات  با طاغوت زمان  نام برده و ابزار مبارزاتی آن ؟       مبارزات امام خمینی-  ابزار ایشان  تبلیغ و اندیشه دینی به  همراهی  مردم
69 – نام حرکتهایی که از روحانیت بصورت مقطعی استفاده ابزاری نموده و بعد کنار گذاشتند ؟
قیام مشروطه و نهضت ملی نفت-   
70 - روحانی شهید قیام مشروطه ؟                بر دار کردن روحانی مبارز شیخ فضلالله نوري
71 -   روحانی مبارز نهضت ملی صنعت نفت ؟     آیتالله کاشانی
72 – امام خمینی در مبارزه و پیروزی چگونه جاوی انحراف را گرفتند؟      جلوگیری از  حرکتهایی که باعث به انحراف کشیده شدن مبارزه بود از فرصتطلبان سلب، و با ماهیت کاملا اسلامی و الهی و تکیه بر مردم به حرکت الهی خود ادامه داد.
(شرط  مشارکت منوط به موافقت،همراهی و تبعیت از اهداف مردم که همانا اسلام است  
مبارزه و ماهیت آن ●
 73 – معنی مبارزه چیست ؟    مبارزه امري کلی و عام است، و به معناي قیام، مقاومت، ایستادگی، ستیز و تلاش براي دستیابی به یک هدف( - شامل امورمادي یا معنوي)
74 – انواع مبارزه ؟       مبارزه الهی، مبارزهاي که در مسیر و راه خداوند صورت میگیرد و مبارزه غیرالهی و طاغوتی، مبارزهاي که در راه طاغوت صورت گیرد.
الذین امنوا یقتلون فی سبیل الله و الذین کفروا یقتلون فی سبیل الطاغوت.
آنان که ایمان آوردهاند پیکار میکنند در راه خدا و آنان که کفر ورزیدهاند پیکار میکنند در راه طاغوت.
75 – مبارزه از کجا شروع میشود ؟          از درون شخص که مبارزه با نفس است که جهاد اکبر نامیده میشود شروع و تا سطح جامعه در ابعادمختلف گسترش مییابد.
76 – از نظر  قرآن راه رسیدن به خدا و ملاقات با ایشان  چیست ؟           از طریق مبارزه میسر میداند.
یا ایها الانسان انک کادح الی ربک کدحا فملقیه.
اي انسان همانا تویی رنجبرنده به سوي پروردگار خویش رنجی را پس رسندهاي بدان رسیدن و نائل شدن به پروردگار جز
با کوشش زیاد میسر نیست
77 – در طول تاریخ مبارزه بین صالح و غیرصالح بوده ، هدف چیست ؟
انسان ماهیت مبارزه ها را درك کند و در مسیر مبارزه حق قرار گیرد.
78 – توصیه امام در شناخت هدف مبارزه چیست ؟
درکنار دعوت به مبارزه  ، ماهیت آن را یادآور میشود تا پیروان طریقت او خطوط مبارزه را تشخیص دهند و در خط شیاطین
قرار نگیرند.
79 – امام  در اولین و تاریخیترین سند مبارزاتی که در اردیبهشتسال 1323 (ه. ش) نگاشته و در کتابخانه وزیري یزد به یادگار مانده است چگونه به تبیین مبارزه از دو دیدگاه میپردازد؟
"قل انما اعظکم بواحدة ان تقوموا لله مثنی و فرادي"
بگو یک سخن شما را پند میدهم که شما خالص براي خدا دو نفر دو نفر با هم یا هر یک تنها در امر دینتان قیام کنید.
(بیان سیر سر منزل تاریک طبیعت تا منتهاي سیر انسانیت  توسط خدا -  بهترین موعظه خدا -  پیشنهاد این کلمه تنها راه اصلاح دو جهان است. قیام براي خداست .
80 – منظور این شعر چیست ؟  خلیل آسا در علم الیقین زن          نداي لا احب الافلین زن
مبارزه در راه حق
81 – چه چیز کشورها ی اسلامی را زیر نفوذ دیگران درآورد؟                خودخواهی و ترك قیام براي خدا
82 – چه چیزی  روح وحدت و برادري را در ملت اسلامی خفه کرده؟            . قیام براي منافع شخصی
اهداف مبارزه ●
83 - مهمترین هدف رهبري اسلامی در قیام چیست ؟      اداي تکلیف و وظیفهاي که خداوند تعیین کرده است، میباشد:
"همه ما مامور به اداي تکلیف و وظیفهایم نه مامور نتیجه. ""ما به شرط غلبه قیام نمیکنیم، ما میخواهیم یک تکلیفی ادا بکنیم. "
84 – طبق سخن امام مقصد تمام مبارزات در چه خلاصه میشود ؟
"مقصد اصلی این بود که توحید را در عالم منتشر کنند. این حق را در عالم منتشر کنند، آنها مانع بودند، اینها میدیدند که این
مانع را باید برداشت و به مقصد رسید. "
مقصد همه مبارزات در توحید خلاصه میشود و این برگرفته از کلام وحی است و آن الهی کردن جامعه است:
"و قاتلوهم حتی لاتکون فتنۀ و یکون الدین کله لله"
نبرد کنید با ایشان تا فتنهاي نباشد و دین تماما براي خدا باشد.
85 – سخنی از امام در باره مقصد مبارزه ؟     
"ملت ایران و ما مقصدمان این نیست و نبود که فقط محمدرضا برود، رژیم سلطنتی از بین برود، دست اجانب کوتاه بشود،
اینها همه مقدمه بود. مقصد اسلام است. . . مقصود ما این است که هر جاي این مملکتبرویم اسلام را ببینیم. . . "
86 – برای شناخت شیوه های مبازاتی امام چه کرد؟
شناخت زمان و مکان ابزاري متناسب با هدف را که همان گسترش و اجراي احکام اسلامی استبکار میگیرد. براي شناخت شیوه و ابزارها مبارزاتی انقلاب اسلامی نمیتوان باتطبیق شیوه هاي رایج در انقلابها و قیامها و تشابهسازي آن، مفاهیم را بازشناسی کرد بلکه باید با شناخت مفاهیم نظري وعملی اسلام که در روش انبیاء و ائمه متجلی شده استبه پژوهش پرداخت.
87 -  حزب توده  چه حزبی بود ؟
در سال 1320 به رهبري سلیمان میرزا اسکندري تشکیل شد براي قانونی کردن فعالیتخود وفاداري خویش را به اصول قانون اساسی اعلام کرد و خواستار اجراي اصول کامل آن به صورت تضمین آزادي هاي دموکراتیک گردید.
88 - جبهه ملی که بودند؟   سال 1328 ضمن اعلام استقلال، در ماده اول اساسنامه مؤسسین آن، خود را حافظ قانون اساسی خواند. 89 - نهضت آزادي که بودند ؟       در سال 1341 با اعلام موجودیت، خود را مسلمان، ایرانی، تابع قانون اساسی و مصدقی معرفی نمود.
90 –چرا بعد از 15 خرداد سال 1342 تا سال 1356 اکثریت احزاب و گروه هاي سیاسی  کنار رفتند ؟   به علت جو اختناق –
چون  نتوانستند با توده مردم ارتباط عقیدتی و فکري برقرار کنند ( ارتباط با مردم بیشتر ابزاري  و تلاش آنها بیشتر درجهت کسب قدرت براي اهداف خود بود.
91 – طبق سخن امام  یکی از دلایل قیام سیدالشهدا چیست ؟     جلوگیری از سلطنت و ولایت عهدي
92 -  قانون اساسی بعد از مشروطیت دستاویز چه بود ؟     براي مشروعیت بخشیدن به سلطنت بود نه وسیلهاي براي اجراي عدالت و تامین
93 – برخورد  شاه با  قانون اساسی چگونه بود ؟           با عملکرد خود نقض میکرد.
94 -  التزام احزاب و گروه هاي سیاسی به قانون اساسی  چه نتیجه داشت ؟    پذیرش سلطنت و خانواده پهلوي بود.
95 -  نظر امام در برگشت به قانون اساسی شاه  چه میداند ؟       امري منحط میداند.
"برگشتبه قانون اساسی، همان برگشتبه رژیم سلطنتی منحط است که امري است کهنه شده و ارتجاعی و این قابل برگشت نیست. "
95 – یک  علت  عدم بازگشت به قانون اساسی از نظر امام ؟  باید در عملکرد شاه جستجو کرد.
"ما حالا فرض کنیم، یک نفر آدمی که سلطنت قانونی داشته باشد به حسب قانون اساسی، اگر به یک ملتخیانت کرد، اگرتخلف از قوانین اساسی کرد این عزل است، این دیگر سلطان نیست. "
جهاد با نفس
96 – تاثیر نماز  از نظر امام ؟    بزرگ جلوه دادن مؤمن در برابر دیگران.
97 - عبادت و بندگی امام بطور خلاصه ؟
 ارزش و جایگاه قرائت قرآن و نماز شب از دیدگاه عملی حضرت امام.
حق نماز
98 – حق نماز و نتیجه آن در امام ؟                 - ارتباط دائمی امام با مبدأ جهان هستی، به وسلیه ذکر دائم؛
 توجه ظریفانه امام به احکام و مسائل فقهی.
99 - شب زنده داري امام بیش از چند سال  ادامه داشت ؟                شاید بیش از 50 سال
پیام آن:  دائم التهجد بودن حضرت امام و نهادینه شدن این امر در بیت ایشان
100 - تهجد و کرامت امام چه تاثیر و  پیامی دارد ؟    
 تأثیر تهجد و شب زنده داري درطهارت نفس و مورد توجه بودن انسان در پیشگاه خداوند.
101 - اهمیت نماز اول وقت و نماز از نظر امام ؟  
1. اهتمام به نماز و به جا آوردن آن در فضیلت اول وقت؛
2. در تزاحم بین نماز و کارهاي دیگر، نماز از همه مهم تر است.
تاملی در سیره علمی، اجتماعی امام خمینی (ره)
پدید آورنده : حجه الاسلام حیدر احمدي (محزون) ، صفحه 210
102 – نام کتاب مرحوم صدرالمتالهین شیرازي  ؟    اسفار
103 – محمد بن ابراهیم شیرازي کیست ؟     از بزرگترین فلاسفه الهی و موسس قواعد الهیه ومجدد حکمت ما بعدالطبیعه; او اول کسی است که مبدا و معاد را بر یک اصل بزرگ خلل ناپذیر بنا نهاد و اثبات معاد جسمانی با برهان عقلی کرد و خللهاي شیخ الرئیس را در علم الهی روشن کرد و شریعت مطهره و حکمت الهیه را با همائتلاف داد; ما با بررسی کامل دیدیم هر کس درباره او چیزي گفته از قصور خود و نرسیدن به مطالب بلندپایه اوست"
 
104 – چه  مطلبی  از سیر در تفکرات فلسفی امام راحل استنباط می شود ؟       امام نه تنها به فلسفه اسلامی و فیلسوفان جهان اسلام به خاطر تنویر چراغ عقول بشري در راستاي تبیین معارف دینی و نظري به چشم عظمت و بزرگی می نگریسته،بلکه علی رغم بسیاري از بزرگان علوم اسلامی، به فلاسفه پیشین یونان نیز خوشبین و بعضی از آنان را از شاگردان و پیروان توحیدي انبیاي عظیم الشان الهی می داند.
105 – از نظر امام چه کسانی در فلسفه شاگردان  توحیدی بوده اند؟
این فیلسوف بزرگ (انباذ قلس) در زمان داوود نبی (ع) بوده و حکمت را از او و لقمان حکیم اتخاذ کرده است.
و در خصوص فیثاغورث گوید:
این فیلسوف در زمان سلیمان بود و حکمت را از او اخذ کرده و آراء او جمله به رمز است.
106 – نظریات نو امام در خلال تدریس کتب فلسفی در مقوله حکمت و هستی شناسی چگونه چیست ؟
تبیین و تحلیل اندیشه هاي فلسفی امام و استنباط دقیق آراء و مبانی عقلانی آن حضرت راهگشاي بسیار خوبی است .
107 -  امام در عرفان نظري  چگونه بودند ؟ نیز از اساتید برجسته و کم نظیر بود - بر عرفان اسلامی محیط و در تبحر بر آراء پیشگامان عرفان نظري علی  الخصوص بر آراء بلند موسس و پایه گذار آن محی الدین عربی که در عداد بزرگان تراز اول این فن بود.
108 – نام کتابهای فلسفی امام در مباحث عرفانی و حکمت عقلائی  ؟
کتابهاي گرانقدر مصباح الهدایه، سرالصلوة، شرح دعاي سحر و تعلیقات بر فصوص محی الدین و مصباح الانس حمزه فناري
109 -  نظر علامه، سیدجلال الدین آشتیانی در مقدمه شرح مقدمه قیصري بر فصوص الحکم  درباره امام چه می نویسد؟
حضرت استاد علامه، آیت الله العظمی امام سلام الله علیه و علی اجداده الطاهرین در عرفان اسلامی شاگرد منحصر به فرد شاه
آبادي می باشند امام از اساتید بزرگ عرفان در قرن اخیرند و ذوق و استعداد خاص در مبانی عقلی و عرفانی دارند; امام
خمینی در حکمت متعالیه به روش صدرالحکماء والعرفاء، آخوند ملاصدرا استاد مسلم و در حقیقت بدون مجامله باید گفت
که آن جناب خاتم حکما و عرفا در عصر ما می باشند.
110 – به نظراستاد آشتیانی امام در حکمت متعالیه به روش ذوقی  که استاد بودند؟   به روش ملاصدرا استاد مسلم است
111 – عرفان امام از چه کسانی تاثیر گرفته و برای چه ؟
معرفت و سلوکشان را براي اصلاح و تهذیب جامعه از سیره قویم و صراط مستقیم به ظهور آورندگان عرفان راستین، یعنی
ائمه طاهرین (که در راسشان امام کمل عارفین، امیرالمومنین قرار داردگرفته اند.
112 – فرق عرفان امام با عرفان دیگران در طول تاریخ ؟ 
امام به عرفان، روح بالندگی و شکوفایی لطافت گل در طراوت بهاري بخشید،  دیگر عارفان  تنها به صلاح خود پرداختن.

 

وبلاگ jamal9191.blogfa.com -  موفق و پیروز باشید- التماس دعا - خرداد 92


مطالب مشابه :


برگزیدگان چهاردهمین جشنواره خولرزمی کشوری

دبیرستان شاهد اردکان: دبيرستان سیدالشهدا:




وصیت نامه کوچکترین رزمنده سال های دفاع مقدس-شهید «محمدحسین ذوالفقاری میبدی»

وبسایت راهنمایی شاهد باهنر




نمونه سوالات دوره اندیشه سیاسی امام خمینی

راهنمایی شاهد شهید رجایی اردکان. از دلایل قیام سیدالشهدا و گرامر دوم دبیرستان.




با شهر من اشنا شوید

و (اردکان) دبیرستان گودرز بیمارستان سیدالشهدا بیمارستان مجیبیان مرکز




برچسب :