مقایسه فنی رانا و تیبا


تیبا یا مینیاتور بیشتر بر پایه ریو و پراید است و رانا بر پایه پژو ۲۰۶ و کمی هم پژو ۴۰۵ و سمند. در طراحی موتور هر دو خودرو از کمک مرکز تحقیقات موتور آخن آلمان FEV استفاده شده است و در طراحی بدنه نیز طراحان انگلیسی و ایتالیایی در دو خودرو مشاوره داده اند.

فرمان پذیری و تعادل

رانا از سیستم های فنربندی توسعه یافته پژو۲۰۶ بهره می برد به گونه ای که سیستم تعلیق عقب دوباره طراحی شده و به اصطلاح طراحی بومی تعلیق در ایران است. البته این سیستم با کمک مرکز طراحی پورشه توسعه یافته است. طراحی بدنه خودرو نیز به گونه ای است که به نظر می رسد به طور مناسب به زمین بچسبد چرا که گرانیگاه های خودرو نزدیک به زمین است.

در تیبا از ترمز توسعه یافته پراید و سیستم فنربندی ریو و فرمان توسعه یافته پراید بهره گرفته شده و به نظر گرانیگاه و ارتفاع خودرو زیاد بالا است که سبب پایین آمدن تعادل خودرو خواهد شد.

قوای محرکه

تا قبل از رونمایی مینیاتور قرار بود موتور رانا ۱۴۰۰ سی سی از خانواده موتور ملی باشد که با مرکز تحقیقات موتور آخن آلمان به صورت مشترک طراحی شده بود این موتور ۸۵ اسب بخار قدرت داشت اما پس از آن مشخص شد تیبا مجهز به موتور ۸۰ اسب بخاری با حجم ۱۵۰۰ سی سی شده است. موتور رانا هم تغییر کرد و حال قرار شده تا موتور ۱۷۰۰ سی سی ملی با قدرت ۱۱۰ اسب بخار بر روی این خودرو قرار گیرد.

البته این خودرو با موتور پژو ۲۰۶ تیپ پنچ با قدرت ۱۰۵ اسب بخار هم ارایه می شود و قرار است پس از مدتی موتور 1.4 لیتری ملی نیز بر رویش قرار گیرد.

موتور تیبا بر پایه موتور پراید بوده که محفظه احتراق آن کوچک شده و حجم موتور افزایش یافته تا راندمان موتور افزایش یابد. عدد تراکم موتور ۷/۹ است که در موتور کنونی پراید حدود ۵/۸ است. (عدد تراکم هرچه بیشتر باشد بازده بیشتر می شود ) با این همه هنوز هم موتور تیبا موتور کندی محسوب می شود.

در مورد موتور می توان گفت که رانا سرتر از تیبا است اما باید دید عملکرد گیربکس کدام خودرو بهتر می تواند از قدرت موتور بهره ببرد.

گیربکس تیبا تغییر ضریب داده شده پراید است و حال آنکه رانا از گیربکس تغییر ضریب دنده شده سمند بهره می برد.

درباره گیربکس اول که متعلق به تیبا است اطلاعات نشان می دهد خودرو در دنده دو با مشکل مواجه است و از طرفی خوراندن کلاچ پراید و سخت تر کردن فنر این کلاچ برای خودرو جدید، پدال کلاچ را به شدت سفت و تعویض دنده را مشکل کرده است اما درخصوص گیربکس دوم که توسط نگارنده هنگام تست سمند با موتور ملی بررسی شده می توان گفت در دنده سه ناهماهنگی بین موتور و گیربکس وجود دارد. با این همه به نظر می رسد قوای محرکه رانا به دلیل قدرت بیشتر موتور و طراحی شدن براساس گاز و کارکرد مناسب بر روی بنزین از موتور تیبا سرتر باشد

منبع : روزنامه شرق


مطالب مشابه :


مقایسه

تیبا 2 - مقایسه - تیبا2 محصول جدید گروه سایپا با درود به همراهان همیشگی تیبا2 سوار. در جهت




مقایسه فنی رانا و تیبا

تیبا یا مینیاتور بیشتر بر پایه ریو و پراید است و رانا بر پایه پژو ۲۰۶ و کمی هم پژو ۴۰۵ و سمند.




پراید فیس لیفت کره ای در مقایسه با تیبا

signal-system - پراید فیس لیفت کره ای در مقایسه با تیبا - آموزش نصب و عیب یابی دزدگیر و سیستم صوتی




مقایسه بین 4 ماشین سمند - ال 90 - کیا اسپکترا و چری آمولت

تندر 90 - مقایسه بین 4 ماشین سمند - ال 90 - کیا اسپکترا و چری آمولت - دریافت و ارسال اطلاعات فنی و




چای سبز را در این ساعات بنوشید تا لاغر شوید

تیـبـــــا كنند، نه توصیه می‌شود و نه علمی است؛ زیرا كاهش كالری دریافتی در مقایسه با




تیبا

تیبا خودرویی است که در سال ۱۳۸۸ معرفی و ( البته در مقایسه، اگر بهتر از تندر ۹۰ نباشد




برچسب :