شبکه استانی ایلام!!!! یا شبکه منحصر به کردهای ایلام؟

نادیده انگاشتن لرها از سوی صدا و سیمای مرکز ایلام
 شبکه استانی ایلام یا شبکه کردهای ایلام

مسعود سیفی: شبکه استانی ایلام همه روزه به اجرای برنامههایی میپردازد که مخاطب آن فقط کردها هستند و به نظر میرسد مدیران این رسانه به حضور درصد بالای لرها در این استان آگاه نیستند. همه روزه اخبار به زبان کردی گزارش میشود و هیچ برنامه مدونی برای مردم لر در این شبکه در نظر گرفته نشده است و اگر احیانا برنامهای به زبان لری در لابه‌لای برنامه‌های دیگر اجرا شود فقط برای خالی نبودن عریضه است.

 

همانطور که همگان مطلع هستند استان ایلام استانی است با یکنواختی مذهبی و برعکس با گوناگونی قومی‌. استان ایلام که روزگاری با نام لرستان پشتکوه معروف بوده امروزه به جولانگاه قوم کرد تبدیل شده است. شبکه استانی ایلام با رویکرد کرد‌گرایانه همان بلایی را بر سر مردم این استان می‌آورد که رسانه ملی بر سر اقلیت‌های قومی می‌آورد البته این بار به نفع قوم کرد و نه به نفع یکپارچگی ایران.

شبکه استانی ایلام همه روزه به اجرای برنامه‌هایی می‌پردازد که مخاطب آن فقط کردها هستند و به نظر می‌رسد مدیران این رسانه به حضور درصد بالای لرها در این استان آگاه نیستند‌. همه روزه اخبار به زبان کردی گزارش می‌شود و هیچ برنامه مدونی برای مردم لر در این شبکه در نظر گرفته نشده است و اگر احیانا برنامه‌ای به زبان لری در لابه‌لای برنامه‌های دیگر اجرا شود فقط برای خالی نبودن عریضه است. در یکی از این برنامه‌ها  که به صورت مصاحبه است مجری محترم کلمه‌ای کردی می‌گوید و شخص شرکت کننده باید معنای فارسی آن را بگوید‌. و این سوالات مطرح می‌شود که آیا تمام مردم استان ایلام کرد هستند و باید بر کردی تسلط داشته باشند؟ یا اینکه دوستان محترم در شبکه استان ایلام به حضور گسترده لرها در این استان آگاهند لکن معتقدند لرها شاخه‌ای از کردها هستند و باید بر کردی تسلط داشته باشند !  

 مانور گسترده شبکه‌های ماهواره‌ای کردی باعث جزب اکثر مردم شهرستان ایلام به این شبکه‌ها و بالطبع به قوم کرد شده است‌. فرهنگی که در شبکه‌های ماهواره‌ای کردی به عنوان فرهنگ کرد تعریف شده کاملا متفاوت از فرهنگ قدیم مردم ایلام بوده است‌. مردم استان ایلام از هر لحاظ به قوم لر گرایش داشته‌اند نه کرد‌. ولی چقدر هزینه شده است که هم اکنون نه تنها مردم خود ایلام بلکه مردم شهرستان دره‌شهر که تقریبا صددرصد لر هستند جذب قوم کرد شده‌اند‌.

اخیرا شخصی به نام احمد زینی‌وند که از نخبگان شهرستان دره‌شهر است و به یکی از طوایف معروف لر تعلق دارد و خود به لر بودنش واقف است دست به جمع‌آوری اشعار دو تن از شاعران لر دره‌شهر زده است‌. نام یکی از مجموعه‌ها دیوان محمد‌خان نوری معروف به عبید سیمره است و دیگری دیوان اشعار عجم میر معروف به رودکی سیمره.

جناب آقای احمد زینی‌وند بر روی جلد صفحه بعد از نوشتن نام خود در پرانتزی خود را "‌تهمورث کرد ایلامی" می‌نامد. بله اشتباه نشنیده‌اید‌. تهمورث کرد ایلامی. نام این نویسنده و تخلصش خواننده را با تناقضی روبه رو می‌کند. همه می‌دانند که پسوند‌های "وند" که بر فامیل برخی افراد وجود دارد خود دلالت بر لر بودن آن فرد دارد‌. گزشته از اینکه زینی‌وندها تماما لر هستند و زینی‌وند کرد وجود ندارد. پس هدف جناب زینی‌وند از انتخاب این نام مستعار برای خود چیست؟ چرا با این شدت بر کرد تاکید شده است؟ آیا نمی‌شد خود را تهمورث ایلامی بنامد؟ آیا نمی‌توانست خود را تهمورث سیمره بنامد؟ سیمره‌ای که جناب زینی‌وند به آن اشاره دارد و بر هر دو دیوان اشعارش خود نمایی می‌کند کجا رفت‌؟

نکاتی دیگر نیز در باره کتاب دیوان محمد‌خان نوری وجود دارد‌. جناب محمد‌خان نوری تمام اشعارش به زبان‌های لری و لکی هستند و هیچ کلمه کردی در این اشعار وجود ندارد‌. بیان شیوا و طنز‌آلود زیبای این شاعر بیش از هر چیز گویای لریاتی بودن این شاعر است و قومی بودن این شاعر. در صفحات اول کتاب جایی که این کتاب را شعر لری یا لکی خوانده است بنده شخصا به چیز عجیبی برخورد کردم که البته نمی‌دانم این کار را چه کسی انجام داده است. کلمه لکی یا لری که در قسمت معرفی کتاب و انتشارات وجود دارد به وسیله لاک سفید رنگی پوشانده شده است‌. موضع‌گیری‌های خود نویسنده کاملا مشخص‌اند ولی اینکه چه کسی به این شدت با قضیه برخورد کرده‌ را ما نمی‌توانیم به خود نویسنده نسبت دهیم ولی بار دیگر سخنان ما توسط این قضیه  تصدیق می‌شود‌. جناب آقای زینی‌وند در معرفی شعر لکی و لری‌، این اشعار را زیر مجموعه‌ای از اشعار کردی و زبان کردی می‌خواند و حتی با بی‌باکی تمام اصلا این شعرها را کردی می‌داند. آقای زینی‌وند نمی‌تواند بگوید کرد است چون در پایان دیوان شعری را از خود سروده است که باز به زبان لری است .

در پایان از جناب احمد زینی‌وند تشکر می‌کنیم که اقدام به جمع آوری این مجموعه اشعار کرده است و به داد قوم بی‌بایگانی ما رسیده است‌. سپاسگذاریم از اینکه بزرگان این قوم را پاس داشته است‌. نمی‌توانیم بگوییم که از نیات این نویسنده نا‌آگاهیم زیرا کاملا آگاهیم و کاملا گله‌مندیم از کسی که خود را نخبه این قوم و این شهرستان می‌داند ولی هنوز فرق مردم کرد و لر و فرق زبان‌های کردی و لری و فرق فرهنگ‌های کردی و لری را ندانسته است‌. لر دیگر خود را باز یافته و نمی‌خواهد انگل هیچ قومی باشد‌. لر شبیه به هیچ قومی نیست‌. لر جز هیچ قومی نیست‌. لر لر است و بس.

چرا شبکه استانی باید وجود داشته باشد؟

ایران به عنوان کشوری با تنوع نژادی و قومی همواره آماج خصومت‌های بدخواهان بوده و همیشه دشمنان برای رسیدن به اهدافشان این فاصله‌ها را بزرگتر از واقع جلوه داده‌اند‌. هر قدر این شکاف‌ها عمیق‌تر شود برای دشمنان جای بیشتری باز خواهد شد و بی‌شک آنها را به فکر ایجاد تفرقه خواهد انداخت .

در ایران چند قوم وجود دارد که بیش از دیگر اقوام مورد توجه بوده‌اند: فارس‌، ترک‌، کورد و لر. فارس‌ها خود صاحب چند کشور هستند و نیاز به حمایت به این گستردگی از سوی صدا و سیما را ندارند ولی با این وجود تقریبا به طور صد درصد رسانه ملی به این قوم می‌پردازد. ترک‌ها کشورهای بیشتری را به خود اختصاص داده‌اند و ترک‌های ایران نیز کمتر از جمعیت یک کشور نیستند. تبلیغات کشوری مانند ترکیه کافی است تا از حذف نام و نشان این قوم جلوگیری کند کوردها نیز با این که هیچ کشوری از خود ندارند ولی در چند کشور حضور دارند و در عراق تا حدودی به خواسته‌هایشان رسیده‌اند و با حمایت گسترده کشورهای غربی و همچنین حس ناسیونالیستی شدید این قوم دیگر هیچ ترسی نسبت به هضم این قوم در اقوام دیگر و از بین رفتن فرهنگ آنها وجود ندارد.

اما قوم لر. قوم لر به عنوان قومی که همیشه وفادار به ایران زمین بوده‌اند و همیشه منافع کشور را به منافع قومی خود ترجیح داده‌اند بیش از هر قومی در حال تخریب و نابودی است‌. مسولین نظام با در نظر گرفتن این مهم باید و باید شبکه استانی مناطق لر‌نشین را هم سطح یک شبکه ماهواره‌ای قرار دهند نه اینکه صحنه خودنمایی بیشتر قوم فارس شود‌. این یک درخواست از طرف یک شهروند لر ایلامی نیست بلکه یک پیشنهاد از سوی کسی است که در تقابل با فرهنگ‌های قومی مختلف ایران قرار گرفته و می‌داند سرکوفت‌ها و اهانت‌های اقوام به لرها دارد جوانان این قوم را به چه سمت و سویی هدایت می‌کند.

بنده خود دانشجو هستم و بیشتر با قشر تحصیلکرده در ارتباط هستم و با چشمان خود می‌بینم که دانشجویان لر چقدر طرز تفکرشان با مردم عامی متفاوت است‌. قشر تحصیلکرده با ورود به دانشگاه به محیطی وارد می‌شوند که در این محیط با نام لر آشنا می‌شوند. خودتان قضاوت کنید. لری که در بدو ورودش به دانشگاه‌، از اینکه کلمه "لر" را در یک کتاب تاریخی می‌بیند متعجب می شود پس از آگاهی از تاریخ کهن قومش چقدر با گذشته‌اش در تضاد قرار می‌گیرد. شخصی که نمی‌دانست قومش روزگاری در بخش وسیعی از ایران حکومت کرده است و نمی‌دانست طایفه‌ای از همتبارانش به نام طایفه زندیه سال‌ها به خوبی بر ایران حکومت کرده‌اند حال که فهمیده است، از کشورش چه انتظاری دارد. آیا کشورش عنایت کافی به قوم فداکارش را داشته ؟.

شبکه استانی بیانگر بی‌غرضی سیاست کشور در رابطه با قومیت‌هاست. در کشور باید شبکه‌های استانی بتوانند با مردم استان ارتباط برقرار کنند و زبان این مردم را به کار برند و فرهنگ و موسیقی این استانها را معرفی کنند. متاسفانه در کشور جمهوری اسلامی ایران شبکه استانی به بهترین وسیله برای تخریب قومیت‌ها و فارس‌گرایی آنها تبدیل شده است. و شبکه استانی ایلام از این هم پا را فراتر نهاده و اصالت مردم لر این استان را به تمسخر گرفته است. بارها مردم ایران شاهد بوده‌اند که از تلویزیون ملی قوم لر به طور اعم و مردم شهرستان دره‌شهر به طور اخص مورد بی‌حرمتی قرار گرفته‌اند و بی‌شک برنامه‌های تمسخرآمیز که از رسانه ملی در تخریب مردم دره‌شهر پخش می‌شود توسط سیمای مرکز استان ایلام مخابره می‌شود.‌‌

 نمونه این قضیه را چند سال پیش دیدیم‌. در اخبار بیست و سی مردم دره‌شهر را بی فرهنگ و دهاتی نشان دادند. در خبری از اخبار این برنامه مردم دره‌شهر را سوار بر موتور نشان داده بودند. و خبر را با عنوان موتورهای با سه سر نشین در دره‌شهر معرفی کردند. آن ایام ما سوژه دوستان‌مان شده بودیم‌. یکی از اساتید از من پرسید که اهل دره‌شهر هستید؟ گفتم بله اهل دره‌شهر استان ایلام هستم‌. استاد ادامه داد که مردم دره‌شهر لر هستند؟ گفتم بله استاد لر هستند. گفت شنیدم مردم دره‌شهر به موتور سواری سه نفری علاقه دارند‌. گفتم استاد این مساله منحصر به شهرستان دره‌شهر نمی‌شود و ما در بعضی استان‌های کشور شهرهایی داریم که به شهر موتور معروف هستند . و اتفاقا هیچ گاه از سوی شبکه‌های استانی خودشان اینگونه مورد تمسخر قرار نگرفته اند‌. از این گذشته کاش ماشین‌های مدل بالای دره‌شهر را هم نشان می‌دادند تا ببینیم نظر مردم راجع به این شهرستان چگونه تغییر خواهد کرد. دیگر نخواستم به استادمان که اهل یکی از شهرهای اطراف کرمانشاه بود بگویم که جناب استاد در خود شهر شما‌، بنده الاغ‌سوار هم دیده‌ام. بسیاری از کشورها هستند که در آنها اقوام مختلف زندگی می‌کنند‌. اقلیت‌های دینی و قومی مختلف و حتی نژادهای مختلف‌. ولی در این کشورها هیچ گاه قومیت‌ها فدای یک قومیت واحد نمی‌شوند.

تنها قومی که وسیله‌ای برای دفاع در مقابل این روش در کشورایران ندارد لر است. کوردها و ترک‌ها که اصلا مخاطب شبکه‌های استانی خود نیستند چون شبکه‌های ماهواره‌ای متعدد آنها کافی است تا دیگر حتی یک بار به تلویزیون ایران نگاه نکنند‌. امیدورایم روزی فرا نرسد که قوم لر نیز مانند برخی اقوام برای خود شبکه‌ای ماهواره‌ای راه اندازند و در آن شبکه علاوه بر مبارزه با جمهوری اسلامی به حفظ شاخص‌های فرهنگی این قوم بپردازد. به عقیده من اگر شبکه‌های استانی این نیاز را براورده کنند با توجه به اینکه قوم لر همیشه نسبت به این خاک وفادار بوده‌ و هستند دیگر نیاز به شبکه‌های موازی در کشورهای خارجی نخواهد بود. مردم لر امروز نیازمند همیاری مقامات کشور هستند و باید آنقدر توسط سیاست‌های داخلی حمایت شوند که هیچ گاه تعصب شدیدشان بر خاک ایران که به جرات می‌گویم در بین تمام اقوام ایران حتی فارس‌ها نمونه ندارد‌، تحت تاثیر قرار نگیرد.

مادر بی‌سواد من نمونه‌ای از افرادی است که نمی‌تواند مخاطب تلویزیون ایران باشد. روزی مادرم گفت بچه‌ها آروم باشین ببینم تلویزیون در مورد قالی‌بافی چی گفت‌. احتمالا می‌خواهند وام قالی‌بافی بدهند. بعد از اینکه خبرهای مهم معرفی شدند نوبت به توضیح مشروح اخبار رسید ولی خبری از وام قالی‌بافی نبود‌. فقط سخنانی از دکتر قالیباف توسط مجری گزارش داده شد. تنها کلمه‌ای از سخنان مجری که مادرم متوجه شده بود قالیباف بود و به همین خاطر فکر می‌کرد در ارتباط با وام قالی‌بافی است.

از مسولین محترم صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران عاجزانه به عنوان یک لر ایلامی تقاضا می‌کنیم فکری به حال این شبکه استانی ایلام کنند یا برای لرهای این استان شبکه‌ای جدا راه‌اندازی کنند‌. ما نمی‌خواهیم زبان کردی را مسلط شویم‌. ما می‌خواهیم در برخورد با هم‌استانی‌هایمان مجبور نباشیم لهجه‌مان را به کردی تغییر دهیم تا آنان بفهمند ما چه می‌گوییم .


 


مطالب مشابه :


ثبت نام آزمون ادواري فني و حرفه اي,مدرك قاليبافي,كارگران ساختماني advari.irantvto.ir

ثبت نام و خدمات فني و حرفه ايثبت نام آزمون ادواري فني و حرفه اي,مدرك قاليبافي ... اصلي مركز آزمون ادواري و تفاهم نامه هاي فني و حرفه اي و كارگران ساختماني و قاليبافي.




نمونه سوالات آزمون قاليبافي فني حرفه اي با پاسخ نامه

بسته كامل نمونه سوالات آزمون فني حرفه اي قالي بافي براي آمادگي هرچه بيشتر داوطلبان شركت در آزمون قالي بافي. با بيش از صد صفحه سوالات با پاسخ نامه.




سفربه نخجوان

در پاسخ از آنها سوال کردم تا حالا از بانکها وام گرفته اید؟ ... هردو وام یکی است و به شما نمی گویند حالا چون مبلغ وام قالی بافی ناچیز است پس مدارک آنچنانی هم نمی خواهد.




شبکه استانی ایلام!!!! یا شبکه منحصر به کردهای ایلام؟

روزی مادرم گفت بچه‌ها آروم باشین ببینم تلویزیون در مورد قالی‌بافی چی گفت‌. احتمالا می‌خواهند وام قالی‌بافی بدهند. بعد از اینکه خبرهای مهم معرفی شدند نوبت به توضیح




همه چیز درباره شروع کسب و کار

دارندگان مدرک دیپلم و فوق دیپلم می توانند با گرفتن وام برای خود کسب و کار راه ... آرایشگری، قالیبافی، نجاری، معماری، گچبری و دیگر مشاغلی از این دست هستند، می




فرش ایران در دوران پهلوی قسمت سوم

تخصیص (تخصص) اعتبار: اعتباراتی برای اعطای وام به صاحبان کارگاههای قالی بافی و نیز مقاطعه کاران و همچنین شرکت های تعاونی روستایی منظور و در صورت امکان




* آموزش بافت فرشهای نفیس و تابلو فرش *

4 * استفاده از وام های مرکز ملی فرش ایران. بافت فرش های نفیس را ... نقشه قالیبافی( این نوع نقشه با شیوه اخصاصی تهیه شده است)کوچک و شطرنجی شده. * انواع مواد اولیه




بافت یک جفت تابلو فرش قرآنی در خور و بیابانک + تصاویر

... جوان که حرفه ی قالی بافی را بدرستی می‌دانند برای امر اشتغال زایی که همراه با وام های ... استفاده کرده بر توسعه‌ی صنعت فرش های دستباف و قالی های زیبا اهتمام ورزند.




صنایع دستی:قاهان قالی‌بافی (1)

قم و کاشان و روستاهای اطراف آن یکی از مراکز عمده قالیبافی بوده وهست . ... های آموزش برای بروز کردن بافت قالی گذاشت و برای تولید بیشتر وام با بهره کم اعطا کرد.




برچسب :