دانشگاه محقق اردبيلي

تاریخچه دانشگاه 

دانشگاه محقق اردبیلی در سال 1357 با نام آموزشکده کشاورزی ( وابسته به دانشگاه تبریز ) و با پذیرش 30 نفر دانشجو در رشته کشاورزی عمومی فعالیتهای آموزشی خود را آغاز نمود این مرکز آموزش عالی در سال 1371 از دانشگاه  تبریز منتزع و مدتی به صورت مجتمع آموزش عالی به فعالیت خود ادامه داده و در سال 1375 با تبدیل آن به دانشگاه تحت عنوان دانشگاه محقق اردبیلی موافقت بعمل آمد .
با این حال، تا سال 1378 در ساختار تشکیلاتی این دانشگاه فقط شش گروه آموزشی مصوب تحت عناوین زراعت و اصلاح نباتات، ماشین آلات کشاورزی ، امور دامی،عمران،معماری و معارف اسلامی وجود داشت و هیج دانشکده ای در ساختار سازمانی دانشگاه پیش بینی نشده بود. پس از اخذ مجوز قطعی از شورای گسترش آموزش عالی برای تاسیس دانشکده علوم ( در سال 1376 )، دانشکده کشاورزی ( در سال 1377 )، دانشکده فنی ( در سال 1378 ) آموزشکده کشاورزی مغان ( در سال 1378 ) و موافقت اصولی برای تاسیس دانشکده ادبیات و علوم انسانی ( در سال 1378 )، با پی گیری مسئولین دانشگاه ساختار دانشگاه محقق اردبیلی توسعه پیدا نمود و نمودار سازمانی جدید با لحاظ دانشکده ها و همچنین افزایش تعداد معاونت ها و مدیریت ها و گروههای آموزشی در تاریخ 9/11/1378 ابلاغ گردید.در حال حاضر دانشگاه محقق اردبیلی با تعداد چهار دانشکده، یک آموزشکده، بیست و سه رشته آموزشی، 98 نفر هیات علمی و حدود 2875 نفر دانشجو بیش از پیش در جهت گسترش فعالیتهای آموزشی و پژوهشی گام بر می دارد.

روابط بين المللي دانشگاه

برقراری رابطه آموزشی و پژوهشی با دانشگاههای خارجی ، دعوت از شخصیتهای علمی خارج  از کشور، تبادل استاد دانشجو با دانشگاههای خارجی و گسترش ارتباطات بین المللی در جهت ارتقای علمی دانشگاه از جمله وظایف این دفتر می باشد .

فعالیتهای در دست اقدام دفتر روابط بین الملل

- پذیرش دانشجوی خارجی
- اعزام اساتید داوطلب تدریس زبان فارسی به خارج از کشور
- برنامه ریزی جهت شرکت و ارائه مقاله توسط اعضای هیات علمی در مجامع بین المللی خارج از کشور (ماموریتهای خارج از کشور )
- امور مربوط به فرصتهای مطالعاتی (ماموریتهای بلند مدت )
- برنامه ریزی جهت گسترش روابط با دانشگاههای خارجی از طریق سفر هیاتهای دانشگاهی و عقد تفاهم نامه های علمی – آموزشی و پژوهشی
- امور مربوط به بورسیه های دکتری خارج از کشور
- پیگیری امور مربوط به حضور فعال دانشگاه در اتحادیه ها و مجامع بین المللی

دانشكده هاي موجود در دانشگاه محقق واحد اردبيل

معرفی دانشکده فنی و مهندسی

دانشكده فني در خرداد ماه سال 1378 به تصويب قطعي شوراي عالي گسترش آموزش عالي رسيد و از طرف وزير محترم علوم، تحقيقات و فنآوري ابلاغ گرديد. استقرار در ساختمان جديد اين دانشكده در شهريورماه سال 1378 انجام گرفت. در حال حاضر اين دانشكده در چهار گروه آموزشي مهندسي عمران (در دو مقطع كارشناسي و كارشناسي ارشد)، مهندسي شيمي(گرايش صنايع غذايي) كارشناسي مهندسي مكانيك  ( گرايش حرارت و سيالات) و کارشناسی نا پیوسته معماري فعاليت دارد. تعداد كل دانشجويان اين دانشكده كه در نيمسال اول 85-84 ثبت نام نموده اند، 775 نفر مي باشد. در حال حاضر اين دانشكده داراي 22 نفر عضو هيأت علمي تمام وقت مي باشدكه مشغول   فعاليت هاي آموزشي و پژوهشي هستند.همچنين 19 نفر بورسيه اين دانشكده در مقطع دكتري در دانشگاههاي مختلف داخلي و خارجي در حال تحصيل هستند. 
مجموعه ساختمانهای فعلي دانشكده فني حدود 3800 متر مربع زير بنا دارد و داراي 15 كلاس درس و 6 آزمايشگاه ، 2 كارگاه و 4 آتليه و...،يك مركز كامپيوتر و يك واحد سمعي بصري و دو قرائتخانه مي باشد. مرکز کامپیوتر دانشکده دارای 37 دستگاه کامپیوتر می باشد که از این تعداد 16 دستگاه به شبکه اینترنت متصل می باشد. همچنین با توجه به افزایش تعداد دانشجویان و به طبع آن افزایش تقاضای استفاده از کامپیوتر برای انجام پروژه های درسی، در سال 84 فضای این مرکز 100 درصد افزایش داشته است.همچنین قابلیت توسعه آتی برای این مرکز پیش بینی شده و اقدامات لازم انجام شده است.

معرفی دانشکده علوم

دانشكده علوم دانشگاه محقق اردبيلي در سال تحصيلي 73-1372 با پذيرش 34 نفر دانشجو در رشته فيزيك فعاليت هاي آموزشي خود را آغاز نمود. اين دانشكده در سال تحصيلي 74-1373با پذيرش 31 نفر دانشجو در رشتة زيست شناسي تعداد دانشجويان خود را به 103 نفر رساند ودر سال تحصيلي 75-1374 باپذيرش32 نفر دانشجودر رشتة رياضي محض وبا ايجاد زمينة مناسب، مكاتبات خود را جهت اخذ مجوز براي رسميت بخشيدن به فعاليت هاي گروه هاي آموزشي 1-رياضي 2-فيزيك 3-زيست شناسي تحت عنوان دانشكده علوم آغاز نمود كه با همت مسئولين ساعي و تلاشگر دانشگاه در سال1376وزارت فرهنگ وآموزش عالـي موافقت خود را با ايجاد آن در دانشـگاه محـقق اردبيـلي اعلام نمود و بدين صورت اولين دانشكده دانشگاه با نام دانشكده علوم كار خود را بصورت رسمي آغاز نمود .
در سال هاي تحصيلي 80-1379 و82-1381 با توجه به شرايط منطقه و وجود نيروهاي متخصص در دانشكده علوم ، به ترتيب مجوزهاي لازم براي داير نمودن رشته هاي آمار و شيمي را از وزارت متبوع كسب نموده و در همان سال ها دركنار رشته هاي ديگر دانشكده علوم براي اين رشته ها نيز دانشجو پذيرش نمود .
در سال 1383 پس از پي گيري هاي مداوم ، تلاش و كوشش مسئولين محترم دانشگاه و دانشكده مجوز لازم جهت پذيرش دانشجو در مقطع كارشناسي ارشد براي رشته هاي رياضي كاربردي، شيمي آلي و زيست شناسي گرايش فيزيولوژي جانوري از وزارت علوم تحقيقات و فنآوري كسب و از نيمسال دوم سالتحصيلي 84-83 پذيرش دانشجو در اين مقاطع بصورت رسمي صورت پذيرفت . در تابستان 1383 ساختمان جديد دانشكده با مساحتي بيش از ده هزار متر مربع با حضور وزير محترم علوم تحقيقات و فنآوري به بهره برداري رسيده و با انتقال دانشكده به ساختمان جديد، فضاي مناسب آموزشي و پژوهشي براي دانشجويان و اساتيد محترم بوجود آمد .
در حال حاضر تعداد كل اعضاي هيات علمي دانشكده ( رسمي، پيماني، طرح سربازي، بورسيه و مامور ) 50 نفر مي باشد

معرفي دانشكده  كشاورزي

دانشكده كشاورزي از سال 1357 با پذيرش تعداد 30 نفر دانشجو در رشتة كشاورزي عمومي تاسيس گرديد. پس از انقلاب فرهنگي فقط مجوز فعاليت در رشتة كارداني امور زراعي داده شد و سپس به تدريج ساير رشته‌هاي كارداني داير گرديد. از سال 1365 كارشناسي ناپيوسته ماشين‌هاي كشاورزي و مهندسي توليدات گياهي داير شد. از سال 1369 رشتة كارشناسي زراعت و اصلاح نباتات تاسيس گرديد.همچنین در سال 1379 رشته‌هاي كارشناسي گياهپزشكي و كارشناسي خاكشناسي و از سال 1384 رشته کارشناسی پیوسته مکانیک ماشینهای کشاورزی تاسيس گرديد. در حال حاضر تعداد 1467 نفر دانشجو در اين دانشكده مشغول تحصيل هستند.

معرفی دانشکده ادبيات وعلوم انساني

دانشكده ادبيات و علوم انساني در سال 1375 با يك بار پذيرش موقت دانشجو در رشته زبان و ادبيات فارسي دوره روزانه كار خود را آغاز كرد. در نيمسال دوم همان سال با ورود دانشجويان دوره شبانه ادبيات فارسي تعداد دانشجويان افزايش يافت. در سال 1376 با پذيرش دانشجو در رشته روانشناسي دانشكده عملاً در مسير توسعه گام برداشت تا اينكه در سالهاي 1377 و 1378 در اثر پي‌گيريهاي مداوم رياست محترم دانشگاه هر دو رشته ادبيات فارسي و روانشناسي به تصويب شوراي عالي گسترش وزارت علوم و تحقيقات و فناوري رسيد. بدنبال اين در سال تحصيلي 80ـ 79 موافقت اصولي با پذيرش يكبار دانشجو در مقطع كارشناسي ارشد روانشناسي عمومي حاصل شد و در نيمسال اول سال تحصيلي 82ـ81 كار خود را با پذيرش 4 نفر دانشجو آغاز كرد. در سال 1381 همين موفقيت براي رشته ادبيات فارسي نيز بدست آمد و در نيمسال اول سال تحصيلي 83ـ82 با پذيرش 6 نفر دانشجو مقطع كارشناسي ارشد اين رشته نيز راه اندازي شد . در تابستان 1383 با الحاق رشته‌هاي تربيت بدني و باستانشناسي تعداد رشته‌هاي اين دانشكده به چهار رشته تحصيلي افزايش يافت و همزمان به موازات پرديس نمين دانشكده ادبيات و علوم انساني در سايت مركزي دانشگاه نيز راه اندازي شد. با پذيرش دانشجو در مقطع كارشناسي ارشد رشته تربيت بدني و علوم ورزشي در سال تحصيلي 84ـ83 در حال حاضر دانشكده ادبيات و علوم انساني در سه رشته داراي دوره كارشناسي ارشد مي‌باشد و در نظر است در آينده نزديك مقطع دكتري رشته های روانشناسي عمومي وادبیات فارسی و مقطع كارشناسي رشته جغرافيا نيز راه‌اندازي شود.اعضاي هيئت علمي دانشكده تاكنون موفق شده‌اند علاوه برشركت در سمينارهاي مختلف داخلي و خارجي و چاپ مقالات متعدد در مجلات معتبر داخلي، تعداد 39 عنوان كتاب را تأليف يا ترجمه كرده و تعداد 20 پروژه تحقيقاتي را نيز به انجام برسانند ساختمان دانشكده ادبيات و علوم انساني با زيربناي بالغ بر 12500 مترمربع داراي 11 كلاس درس، چهار آزمايشگاه تخصصي، 2 مركز كامپيوتر با 39 دستگاه رايانه ، سالن‌هاي مطالعه مجزا براي خواهران و برادران و يك كتابخانه با حدود 5000 عنوان كتاب مي‌باشد. سالن‌هاي ورزشي سرپوشيده مجهز به سالن تنيس روي‌ميز ، بدنسازي ، شطرنج، كشتي و .... و ساختمان سلف سرويس و نمازخانه از ديگر امكانات دانشكده ادبيات و علوم انساني مي‌باشد.

معرفی دانشکده كشاورزي مغان

در سال 1347 بنا به درخواست دانشگاه تبريز و تصويب هيئت وزيران يك قطعه زمين به مساحت 350 هكتار از اراضي خالصه دشت مغان واقع در بين كانال Aو N به منظور آموزش عملي دانشجويان در اختيار وزارت فرهنگ و آموزش عالي وقت قرار گرفت. سپس در سال 1348 دانشگاه تبريز جهت ايجاد ايستگاه تحقيقاتي ، يك قرارداد ده ساله براي استفاده از باغ 75 هكتاري سازمان آب و برق آذربايجان منعقد نمود و باغ مذكور (محل آموزشكده كشاورزي فعلي ) به دانشگاه تبريز تحويل گرديد. در سال 1350 به دليل دوري زمينهاي 350 هكتاري از محل ايستگاه ، زمين فوق با قطعه زمين 90 هكتاري واقع درغرب روستاي اسلام‌آباد معاوضه گرديد.پس از تاسيس دانشكده كشاورزي اردبيل( وابسته به دانشگاه تبريز) در سال 1359 طي صورتجلسه اي ايستگاه تحقيقاتي مغان از دانشكده كشاورزي دانشگاه تبريز به دانشكده كشاورزي اردبيل واگذار گرديد.
در سال 1377 آموزشكده كشاورزي دانشگاه محقق اردبيلي با پذيرش 53 نفر دانشجو فعاليت خود را در محل ايستگاه تحقيقات كشاورزي مغان آغاز نمود. در جلسه مورخه 28/1/78 شوراي گسترش آموزش عالي با ايجاد رشته هاي تكنولوژي توليدات گياهي و تكنولوژي توليدات دامي در مقطع كارداني موافقت قطعي به عمل آورد و در تاريخ 25/10/78 تاسيس آموزشكده كشاورزي مغان در جلسه شوراي گسترش آموزش عالي مورد تصويب قطعي قرار گرفت.
استخدام تعداد سه نفر مربي و دو نفر بورسيه دكترا در رشته هاي مختلف بعمل آورده كه مراحل اداري خود را سپري مي نمايند.
در حال حاضر اين آموزشكده در دو رشته تحصيلي و حدود 150 هكتار باغات و مزارع آموزشي و تحقيقاتي در جهت گسترش فعاليتهاي آموزشي و پژوهشي گام بر مي‌دارد.

 


مطالب مشابه :


دانشگاه جامع علمي كاربردي استان اردبيل

استان اردبيل - دانشگاه جامع علمي كاربردي استان اردبيل - سرزمين چشمه هاي بهشتي ... ترفندستان نوین ... به وبگاه استان اردبيل (سرزمين چشمه‌هاي بهشتي) خوش آمديد.




دانشگاه آزاد اسلامي

استان اردبيل - دانشگاه آزاد اسلامي - سرزمين چشمه هاي بهشتي - استان اردبيل. ... ترفندستان نوین ... مروج ، هيات امناي دانشگاه در مورخه 6/بهمن / 1363 اين دانشگاه تعيين و همزمان با آغاز هفتمين بهار آزادي ، در يوم الله 22 بهمن 1363 به طور رسمي افتتاح و اولين




دانشگاه پيام نور اردبيل

استان اردبيل - دانشگاه پيام نور اردبيل - سرزمين چشمه هاي بهشتي - استان اردبيل. ... ترفندستان نوین ... دانشگاه پيام نور اردبيل مركز اردبيل درسال 1356 با نام دانشگاه آزاد ايران (وابسته به سازمان مركزي در تهران ) وبا پذيرش 100 دانشجو در رشته هاي علوم




سرفصل دروس

روش تحقيق. 4. 2. روشهاي تجزيه آماري چند متغيره. 5. 3. ژنتيك كمي. 6. 1. سمينار1. 7. 1. 2. سيتوژنتيك. 8. 3. اصلاح نباتات تكميلي. 9. 2. مباحث نوين در اصلاح نباتات.




لیست رشته های بدون کنکور دانشگاه ازاد استان اردبیل در نیمسال دوم سال 92

انتشاراتی گل واژه · انتشاراتی ایده نوین پزشکی .... کداهنگ · لیست رشته های بدون کنکور دانشگاه ازاد استان اردبیل در نیمسال دوم سال 92 ... نظام آموزشي. استان اردبيل.




دانشگاه محقق اردبيلي

استان اردبيل - دانشگاه محقق اردبيلي - سرزمين چشمه هاي بهشتي - استان اردبيل. ... ترفندستان نوین ... دانشگاه محقق اردبیلی در سال 1357 با نام آموزشکده کشاورزی ( وابسته به دانشگاه تبریز ) و با پذیرش 30 نفر دانشجو در رشته کشاورزی عمومی




تفکیک جنسیتی در دانشگاه محقق اردبیلی، بی عدالتی محض در حق داوطلبین بومی استان

3 آگوست 2012 ... سردر دانشگاه محقق اردبیلی و محوطه دانشگاه با چشم انداز سبلان و دریاچه ... صنعتی اردبیل با ایجاد دو یا سه رشته در عرصه فناوری های نوین از مهر ماه سال




طریقه دریافت کارت ورود به جلسه امتحانی دانشگاه پیام نور

گنجینه آماری :.:.:.: - طریقه دریافت کارت ورود به جلسه امتحانی دانشگاه پیام نور - آمار پیام نور اردبیل نیر.




آشنايي بيشتر با دكتر سيف الله آقاجاني

ترفندستان نوین ... 6- مدرك علمي:ليسانس روان شناسي باليني از دانشگاه اصفهان و كارشناسي ارشد روان شناسي عمومي از ... اردبیلی،آزاد اسلامی واحداردبیل،پیام نور، پردیس نمین،مقدس اردبیلی،ضمن خدمت فرهنگیان ، مرکزآموزش مدیریت دولتی و دانشکده خبر.




آگهی استخدام در دانشگاه محقق اردبيلي

آگهی استخدام در دانشگاه محقق اردبيلي. دعوت به همکاری. دانشگاه محقق اردبيلي براي تامين نيروي انساني موردنياز خود، از برگزاري آزمون و مصاحبه ... توانا رسانه نوین




برچسب :