فراخوان برگزاری چهاردهمین دوره جشنواره جوان خوارزمی

 فراخوان برگزاری چهاردهمین دوره جشنواره جوان خوارزمی

مقدمه

به منظور ایجاد ، پرورش ، رشد و شکوفایی استعدادها و خلاقیت های نوجوانان و جوانان و توسعه و تعمیق روحیه پژوهش، نوآوری و حمایت و هدایت مادی و معنوی از دانش آموزان و دانشجویان پژوهشگر و نوآور، جشنواره جوان خوارزمی، در چهارچوب این شیوه نامه برگزار می شود.

 

¨ مفاهیم واژه ها :

·        جشنواره : جشنواره جوان خوارزمی – بخش دانش آموزی و دوره های کاردانی آموزش و پرورش .

 

·    دانش آموز : دانش آموزان شاخه متوسطه نظری و پیش دانشگاهی و هنرجویان شاخه‌های فنی و حرفه ای و کاردانش (اعم از دولتی ، غیر دولتی ، روزانه و بزرگسال) ؛

 

·        دانشجو : دانشجویان دوره کاردانی آموزشکده های فنی و حرفه ای (دولتی ) و مراکز تربیت معلم.

 

·   

- شرایط شرکت در جشنواره :

کلیه دانش آموزان و هنرجویان دوره متوسطه و پیش دانشگاهی ، اعم از دولتی و غیرانتفاعی ، روزانه و بزرگسالان، و دانشجویان دوره های کاردانی آموزشکده های فنی و حرفه ای، مراکز تربیت معلم و سایر مراکز آموزش عالی وابسته به آموزش و پرورش ، با رعایت شرط سنی حداکثر ۳۰ سال تمام ، می توانند در بخش دانش آموزی و دوره های کاردانی آموزش و پرورش جشنواره جوان خوارزمی شرکت نمایند.

گروه های شانزده گانه علمی جشنواره به شرح زیر می باشد:

برق و الکترونیککامپیوتر – مکانیک – عمران – علوم زیستی وپزشکیکشاورزی و منابع طبیعی – فیزیک ونجوم – شیمی نانو تکنولوژی – ریاضی

زبان وادبیات فارسی - علوم اسلامی ، فلسفه و ادیان علوم – اجتماعی هنرومعماری – مکاترونیک - سایر گروه های علمی

 

شیوه نامه اجرایی جشنواره

ردیف

شرح فعالیت

زمان اجرا

۱

تحویل طرح ها توسط شرکت کنندگان به واحدهای آموزشی محل تحصیل و ارسال به شهرستان / منطقه/ ناحیه (محل تحصیل برای دانشجویان مهمان، مرکز آموزشی مقصد است.)

۱۵ اردیبهشت

۲

برگزاری داوری طرح ها در دبیرخانه جشنواره جوان خوارزمی منطقه

۱۶ اردیبهشت الی ۸ خرداد

۳

ارسال طرح های منتخب از شهرستان/ منطقه / ناحیه به دبیر خانه جشنواره سازمان

۱۰ خرداد

۴

برگزاری داوری طرح ها در دبیرخانه جشنواره جوان خوارزمی سازمان

از ۱۶خرداد لغایت ۲ تیر

۵

تحویل طرح های منتخب استانی به دبیرخانه ستاد جشنواره به صورت حضوری توسط نماینده سازمان

۴ و ۵  تیر

۶

برگزاری داوری کشوری با حضور داوران گروه های علمی مربوط استانی برای دفاع حضوری از طرح ها

۴  و  ۵  مرداد

۷

برگزاری داوری کشوری با حضور طراحان مدعو برای دفاع حضوری از طرح ها

۱۳ لغایت ۱۶ شهریور

۸

بررسی نهایی طرح ها توسط هیات داوران مشترک وزارت علوم ،تحقیقات و فناوری و وزارت آموزش و پرورش

مهر و آبان

۹

اعلام اسامی طرح های برگزیده کشوری و برگزاری مراسم تقدیر و تجلیل از برگزیدگان کشوری

نیمه دوم آذر

معیارهای داوری طرحها

۱-      ارزش علمی ، پژوهشی و فنی طرح

۲-      خلاقیت و نوآوری ، تجربه و تحلیل و نتیجه گیری

۳-      کاربرد و حل مسئله

۴-      گزارش علمی و مستندسازی

تعریف عملیات ضوابط داوری :

۱- ارزش علمی ، پژوهشی و فنی طرح

به این معنی که طرح دارای مبانی نظری می باشد و در ساخت و انجام آن ، طرح و طراحان از روش ها و قوانین علمی استفاده کرده اند و طرح ارائه در مقایسه با طرحهای مشابه با توجه به مبانی نظری و استفاده از روش ها و قوانین علمی ، دارای ارزش بالاتر می باشد . این ارزش از دیدگاه داوران ممکن است ناظر بر کاربرد طرح ، هزینه و بازده ، مزیت طرح نسبت به طرحهای مشابه و یا سهولت استفاده از آن باشد.

۲- خلاقیت و نو آوری ، تجزیه و تحلیل و نتیجه گیری

خلاقیت عبارتند از تولید فکر جدید و نو آوری در ساخت ابزار و یا ارائه نظریه و یا خلق اثری بدیع در هنر و ادبیات است ، به این معنی که طرح ارائه شده ممکن است براساس تفکر دیگران ، تغییراتی در آن ، ساخته و یا ارائه شده و یا ممکن است طرح بر اساس تفکر طرح یا طراحان شکل گرفته باشد که در این صورت خلاقیت و نو آوری را توأماً دارا خواهد بود .

تجزیه و تحلیل و نتیجه گیری بدین معنی است که فرد بتواند اجزاء و عناصر یک مسأله یا پدیده را مورد بررسی قرار داده و سپس ارتباط بین اجزاء و عناصر را تحلیل نماید و در نهایت به یک فرضیه و یا نظریه برسد و راهکارهایی را ارائه نماید.

۳-کاربرد و حل مسأله

کاربرد و حل مسأله بدین معنی است که طرح یا طراحان به مسأله ای برخورد کرده اند و برای حل آن مسأله، راه حل و یا راه حلهایی کاربردی پیشنهاد نموده اند ، که قابل ساختن و یا عمل کردن است و تجویز آن ، راه حل منطقی مسأله مورد نظر طراح یا طراحان می باشد . در آثار ادبی و هنری ، ارزش و کاربرد اثر در ادبیات و هنر ، ملاک ارزیابی خواهد بود .

۴- گزارش و مستند سازی

طراح یا طراحان بایستی کلیه مراحل عملیات طرح از شروع تا پایان را براساس چهار چوب یک نوشتاری علمی ، با رعایت ” مقدمه ، پیشینه تحقیق ، طرح مسأله ، تعریف و تشریح کامل اجزاء ساخته شده ، شیوه عمل آن و قوانین علمی به کار رفته در آن و در طرح های پژوهش علاوه بر موارد فوق ، امکان مطالعه ، عامل زمان و مکان ، تهیه و تنظیم فرضیه ، طبقه بندی اطلاعات ، تجزیه و تحلیل اطلاعات ، تعیین اعتبار فرضیه ، نتیجه گیری و در صورت امکان ، ارائه نظریه “و همراه با مدرک و مستندات لازم ( عکس ، نمودار ، فیلم ، دیسکت و سی دی و … ) ارائه نمایند .

مدارک لازم جهت ارائه طرح به ستاد جشنواره :

۱-    گزارش علمی جامع و کامل طرح ؛

۲-    فرم های تکمیل شده و مشخصات طرح ( فرم شماره ۱ ) و مشخصات طراح ( فرم شماره ۲ ) و فرم ارزیابی طرح برحسب زمینه علمی و نوع پژوهش ( فرم شماره ۱ تا ۵ ) ؛

۳-    مدارک و مستندات مربوط به طرح ( نوار ویدئویی ، نوار کاست ، دیسکت ، CD ، عکس ، نمودار و … ، به استثناء دست ساخته ها ) ؛

تبصره : دست ساخته های طراحان ( به جز طرح های هنری، حداکثر در ابعاد ۵/۱*۱ متر ) در صورت دعوت به دفاع حضوری ارائه شود.

ت نکات  مهم :

۱-    ثبت اطلاعات کلیه طرح های شرکت کننده در دهمین جشنواره در نرم افزار و فرم های ارسالی الزامی است.

۲-    برای هر طرح باید مدارک فوق به صورت جداگانه، تکمیل و ارسال شود و از ارسال چند طرح در قالب « مجموعه طرح » با یک فرم خودداری گردد.

۳-    از کپی کردن ۲ فرم روی یک برگ خودداری شود.

۴-    فرم ها فقط با خودکار مشکی تکمیل گردد.

۵-    فرم های شماره (۱) و (۲) به ترتیب در پوشه قرار گیرد.

۶-    تصویر صفحه اول شناسنامه طراح، ضمیمه فرم شماره (۲) شود.

۷-    از تغییر شکل فرم ها خودداری گردد.

۸-    فرم ها به طور دقیق و کامل ، تکمیل، و موارد درخواستی ( عکس طراح ، طرح و …) ضمیمه شود . فرم شماره (۲) برای هر طراح به طور جداگانه تکمیل شود.

۹-    از ارسال طرح هایی که یک یا چند نفر از طراحان آن دانش آموز یا دانشجوی دوره کاردانی آموزش و پرورش نباشند ، به این دبیرخانه خودداری گردد.

۱۰-برگزیدگان کشوری دوره قبل جشنواره ، حق شرکت در مرحله کشوری این دوره را نخواهد داشت .

۱۱- هر طرح بایستی از طریق واحد آموزشی محل تحصیل و فقط یک بار برای شرکت در جشنواره جوان خوارزمی در هر دوره معرفی گردد و چنانچه طرحی بیش از یک بار در هر دوره ارائه شود ، از شرکت در جشنواره محروم می گردد.

۱۲- در طرح های گروهی ، چنانچه طراحان از چند منطقه یا استان باشند ، طرح از طریق منطقه/استان طراح (۱) ارسال شود.

۱۳- با توجه به اینکه درصد سهم طراحان غیر قابل تغییر است ، در تکمیل درصد سهم طراحان دقت شود.

۱۴- در تکمیل فرم ها به تذکرات مندرج در آنها توجه شود.

۱۵- طرح های ارائه شده در این دوره می بایست در دوره های قبل جشنواره شرکت نکرده باشد، مگر آنکه در فراگرد اجرایی دستاوردهای طرح ، تغییرات اساسی اعمال شده باشد.

۱۶- طرح های ارائه شده در زمینه فنی و مهندسی و طرح های مربوط به ابتکارات ، اختراعات و دست ساخته ها به صورت تئوری و ایده قابل قبول نخواهد بود و نمونه طرح حتماًباید ساخته شده و قابل اجرا باشد.

۱۷- جدول زمان بندی به طور دقیق رعایت شود . به طرح هایی که خارج از برنامه زمان بندی ، بدون داوری کمیته استان و یا به طور ناقص ارسال گردد، ترتیب اثر داده نخواهد شد.

۱۸-کلیه گزارش ها ، مدارک و مستندات علمی مربوط به طرح های منتخب استان ، اعم از نوشته ها ، کتاب ها ، نوار ویدئویی ، نوار کاست ، CD ، عکس و نمودار به انضمام فرم های تکمیل شده ، به طور کامل ارسال گردد. و لیکن، از ارسال دست ساخته ها خوداری شود . ( ارسال دست ساخته های زمینه علمی هنری، حداکثر در ابعاد ۵/۱*۱ متر الزامی است و ارسال آثار بیش از اندازه تعیین شده و حجیم، در زمان جلسات داوری حضوری انجام گیرد).

۱۹- تصویری از کلیه گزارش ها و مدارک و مستندات ارسالی در دبیرخانه استان بایگانی و سپس ، گزارش ومدارک همراه با فیلم روند اجرایی و داوری جشنواره استان به ستاد ارسال گردد. دبیرخانه ستادی به دلیل فرایند داوری که در مرحله کشوری اجرا می شود، تعهدی نسبت به عودت طرح ندارد.

۲۰- با توجه به اینکه طرح های ارسالی به طور مقایسه ای در زمینه ها و گروه های مربوط بررسی و داوری می شوند، لذا کلیه        اعتراض های مربوط به داوری طرح های منتخب استانی، باید در کمیته جشنواره استان مورد بررسی قرار گیرد و ستاد جشنواره منحصرا ً در مورد « شیوه داوری کمیته های استانی » ارزیابی لازم را به عمل خواهد آورد .

۲۱- کمیته جشنواره استان ها باید آمار کامل طرح های شهرستان ها ، مناطق، نواحی و مراکز آموزش عالی وابسته به آموزش و پرورش را در جدول پیوست تکمیل نموده و همراه با طرح های منتخب به ستاد جشنواره ارسال نمایند.

۲۲- توصیه می گردد در هر شهرستان / منطقه / ناحیه و مرکز آموزش عالی ، یکی از افراد علاقه مند ، به عنوان دبیر یا رابط جشنواره شهرستان / منطقه / ناحیه و مرکز با استان ، و در هر دبیرستان ، هنرستان و مرکز پیش دانشگاهی، یکی از همکاران علاقه مند، به عنوان رابط جشنواره با شهرستان / منطقه/ ناحیه انتخاب گردیده و فعالیت نماید.

۲۳- مسئولان استان ، شهرستان/ منطقه / ناحیه و مراکز آموزش عالی , ضمن شرکت در جلسات مدیران واحدهای آموزشی، نسبت به تعیین و تشریح اهداف جشنواره ، در روند اجرایی برگزاری جشنواره جوان خوارزمی اقدام نمایند.

۲۴- همزمان با برگزاری مراسم تقدیر و تشکر از برگزیدگان استانی ، نمایشگاهی از ابتکارات ، خلاقیت ها و پژوهش های   طرح های برتر دانش آموزی و دانشجویی استان تشکیل گردد.

۲۵- دبیرخانه جشنواره استان نسبت به چاپ خلاصه طرح های برگزیده دانش آموزی و دانشجویی اقدام نماید.

۲۶- در صورت امکان ، طرح ها در شهرستان / منطقه/ ناحیه و مراکز آموزش عالی مورد بررسی و داوری اولیه قرار گیرد و طرح های برتر به همراه لیست طرح های ارائه شده ، به تفکیک گروه های علمی، به دبیرخانه جشنواره استان ارسال گردد.

 فرم های ثبت نام

ثبت نام در این جشنواره در سال جاری به صورت اینترنتی است .برای این منظور کلیه داوطلبین می توانند  

از تاریخ اول بهمن ماه با مراجعه به وبگاه جشنواره با نشانیwww.ysc.ac.ir و یا www.ysc.ir

ثبت نام نمایند .

مراحل تهیه گزارش علمی و مستند سازی

۱-      صفحه جلد تحقیق: در بالای صفحه نام مرکزی که برای آن پژوهش صورت می گیرد، در وسط عنوان پژوهش بصورت درشت ، سپس نام پژوهشگر و استاد راهنما و در انتها سال انجام نوشته شود.

۲-    بسم الله الرحمن الرحیم : در وسط صفحه قرار گرفته و بهتر است این صفحه کادر نداشته باشد. و بعد از جلد تحقیق آورده می شود

۳- فهرست مطالب
۴- فهرست جداول
۵- فهرست نمودارها
۶- چکیده پژوهش : شامل بیان مسئله، اهداف و نتایج تحقیق

 

فصل اول : طرح تحقیق
۱- مقدمه
۲- بیان مسئله : مشکلی که محقق به حل آن علاقه مند است.
۳- اهمیت پژوهش : پاسخ به سوال خواننده که چرا باید این تحقیق انجام گیرد؟
۴-  اهداف پژوهش( اهداف کلی و جزئی)
۵- سوالات یا فرضیات تحقیق
۶- تعریف اصطلاحات

فصل دوم :
۱-مبانی نظری پژوهش
۲-پیشینه پژوهش

فصل سوم :
۱- روش تحقیق
۲- جامعه آماری
۳- نمونه گیری
۴- ابزار اندازه گیری
۵- روش تجزیه و تحلیل آماری

فصل چهارم :
۱- تجزیه و تحلیل داده ها

فصل پنجم :
۱- ارائه نتایج
۲- ارائه پیشنهادها
۳- پیشنهادها یی جهت تحقیقات بعدی
۴- محدودیت های پژوهش
۵- فهرست منابع
۶- ضمائم


مطالب مشابه :


اجراي جشنواره نوجوان خوارزمي

راهنمای پژوهش دانش آموزی جشنواره جوان خوارزمی جشنواره جوان خوارزمی(آموزش متوسطه)




فراخوان برگزاری چهاردهمین دوره جشنواره جوان خوارزمی

پژوهش سرای دانش آموزی جابربن حیان جیرفت · جشنواره : جشنواره جوان خوارزمی




جشنواره خوارزمی

پژوهش سرای دانش آموزی جابربن حیان جیرفت جشنواره جوان خوارزمی در چه زمانی برگزار




مراسم تجليل از برگزيدگان دوازدهمين جشنواره جوان خوارزمي و سومين دوره مسابقات ملي روباتيك

راهنمای پژوهش دانش آموزی در دوازدهمين جشنواره جوان خوارزمی، از مجموع 23،324 طرح رسيده




جشنواره خوارزمی، تاریخچه، اهداف

پژوهش سرای دانش آموزی دکتر چمران برخوار جشنواره خوارزمی، تاریخچه،




ابلاغ بخشنامه دهمین جشنواره جوان خوارزمی(بخش دانش آموزی و دوره های کاردانی آموزش و پرورش)

پژوهش سرای دانش آموزی شاهرود - ابلاغ بخشنامه دهمین جشنواره جوان خوارزمی(بخش دانش آموزی و




هفدهمین جشنواره جوان خوارزمی – بخش دانش آموزی

پژوهش‌سرای دانشآموزی صدرا - هفدهمین جشنواره جوان خوارزمی – بخش دانش آموزی -




برچسب :