فرهنگي. گريم . سينما

پس با توجه به نقشي كه اين حرفه در جان دادن به فعاليت‌هاي هنري از جمله در بخش توليدات سينمايي دارد، به نظر مي‌رسد كه بدون وجود اين حرفه، فعاليت‌هاي هنري در سينما، تئاتر و تلويزيون و ايفاي نقش هنرمندان نيز چندان جذابيت و موفقيت نخواهد داشت.

در واقع، علاوه بر توان و تاثيري كه نوع نگاه و عملكرد يك هنرمند در معرفي شخصيت‌هاي يك اثر يا داستان دارد، صنعت گريم نيز به همان ميزان در جان دادن و همسان‌سازي نقش ها، براي هنرمندان موثر است.

اين هنر سابقه‌اي بس طولاني در كشور دارد، بطوري كه حتي قبل از شروع ساخت نخستين اثر هنري (فيلم) در دنيا، اين صنعت به صورت ابتدايي در ايجاد تغيير چهره برخي از افراد فعال در نمايشهاي محلي، سياه بازيها و حتي شعبده بازي‌هاي زمان‌هاي دور در كوچه، محله، روستاها و شهرها، به نوعي مورد استفاده قرار مي‌گرفته است.

اما امروزه اين حرفه در توليدات صنعت سينما و بخش‌هاي ديگر هنري به عنوان يكي از محوري‌ترين ابزارهاي هنري مورد نياز، مورد توجه است.

ايجاد دانشگاههاي هنري و آموزش فعاليت‌هاي هنري با روش‌هاي علمي، كه يكي از شاخه‌هاي اصلي آن صنعت گريم است، نشان از اهميت و ارزش اين حرفه دارد.

اگرچه اين حرفه در صنعت سينمايي كشور رشد خوبي داشته است، اما در سال هاي اخير تحولات گسترده‌اي در بخش گريم در سينماهاي جهان رخ داده كه در مقايسه با وضعيت آن در كشور، فاصله ي زيادي پيدا كرده است.

مهران روحاني استاد دانشگاه و يكي از گريمورهاي با سابقه سينماي كشور، در گفت و گو با خبرنگار فرهنگي ايرنا، در اين زمينه معتقد است كه بزرگترين عامل عقب ماندن صنعت گريم كشور با سينماهاي جهان، كمبود و در دسترس نبودن بسياري از متريال‌ها و لوازم مدرن مورد نياز اين حرفه در مقايسه با ساير كشورهاست.

وي كه به عنوان گريمور در بيش از‪ ۸۰فيلم سينمايي توليدي كارگردانان بزرگ ، همكاري داشته است، تصريح كرد: تگناي موجود در زمينه كمبود متريال‌ها و لوازم، سبب شده كه گريمورهاي ايراني بيشتر از قدرت خلاقيت و انرژي فردي خود براي ارائه كارهاي خوب استفاده كنند.

روحاني كه فيلم‌هاي سينمايي از جمله شكار ساخته مجيد جوانمرد، اجاره‌نشين ها ساخته داريوش مهرجويي، خواستگاري، هم نفس و مسافران مهتاب هر سه ساخته مهدي فخيم زاده، طبل بزرگ زير پاي چپ ساخته كاظم معصومي، سرزمين خورشيد ساخته احمد رضا درويش، اوينار ساخته شهرام اسدي و غيره را در كارنامه خود دارد، اظهار داشت: بسياري از اين متريال‌ها و لوازم گريم كه سبب رشد و ارتقاي اين صنعت در سينماهاي جهان شده اند، به دلايل مختلف به كشورهاي جهان سوم ارسال نمي‌شود.

وي تصريح كرد: بي‌اطلاعي، ناآشنايي و نا آگاهي افراد شاغل در حرفه گريم با لوازم مدرن امروزه، باعث شده كه فاصله اين حرفه در كشورهاي صاحب امكانات و بدون امكانات زياد شود.

وي با تاكيد بر اينكه كشور ما در زمينه ابتكار، طراحي،حرفه‌اي بودن و نيروهاي انساني، صنعت گريم در شرايط مناسبي قرار دارد، اضافه كرد: به دليل ضعف در بخش‌هاي آموزشي، افراد بعد از فارغ التحصيل شدن، از نظر كار عملي بسيار ضعيف هستند.

اين استاد دانشگاه هنر، با بيان اينكه در زمينه آموزش اين صنعت و برخي از رشته‌هاي هنري با كمبود اساتيد مجرب مواجه هستيم، افزود: برخي از اساتيد مجرب نيز به دليل تامين نشدن نيازهاي واقعي آنان، مجبور به فعاليت در بخش‌هاي خصوصي و غير آموزشي هستند.

وي با تاكيد بر اينكه دانشجويان كارشناسي اين حرفه، بعد از پايان تحصيلات ، به دليل ضعف عملي به مراكز هنرآموزي گريم مراجعه مي‌كنند، خاطر نشان كرد: متاسفانه مراكز آموزشي هنري به دليل فقر علمي در رشته گريم و يا استفاده از اساتيد بي‌تجربه، فارغ التحصيلاني را به بازار كار تحويل مي دهند كه هيچگونه كار عملي نمي‌دانند.

روحاني، با اشاره به اينكه حدود ‪ ۲۵۰نفر از گريمورها، داراي كارت عضويت انجمن خانه سينماي ايران هستند، اظهار داشت: از اين تعداد، به دليل كاهش توليدات سينمايي و هنري در كشور ، حدود ‪ ۵۰نفر فرصت فعاليت و كار گريم در توليدات سينمايي را دارند.

اين استاد دانشگاه با بيان اينكه كيفيت، محتوا و ارزش‌هاي فني توليدات هنري در كشور بسيار كاهش يافته است، افزود: به دليل كاهش بازار كار در صنعت گريم، حتي بزرگان اين رشته نيز مجبور به همكاري در توليدات هنري بي كيفيت و در سطح پايين شده اند.

وي گفت: توليدات هنري بشدت بي‌كيفيت شده‌اند و بيشتر كارگردانان مشهور سينماي كشور نيز به دنبال ساخت فيلم‌هاي ‪ ۹۰دقيقه‌اي بي‌كيفيت و بي‌محتوا هستند.

اين گريمور سينما، افزود: امروز در توليدات سينمايي كشور بيشتر فيلم هايي ساخته مي‌شود كه در سطح بسيار پاييني هستند و اين موضوع بسياري از شاغلان بخش گريم را نيز بيكار كرده است.

وي علت اينگونه مشكلات را، سرمايه‌گذاري نكردن بخش خصوصي عنوان كرد و گفت: بخش خصوصي به دليل نداشتن اطمينان، جرئت ورود و سرمايه‌گذاري در بخش توليدات سينماي كشور را ندارد.

عبدا..اسكندري، گريمور با سابقه سينما و تلويزيون كشور، در اين زمينه معتقد است: گريم ايران با گريم سطح اول دنيا، فاصله دارد.

وي افزود: گريم ايران، با حضور چهره‌هاي جوان، حركت رو به رشدي را آغاز كرده، اما به دليل برخي از كاستي ها، از گريم دنيا فاصله دارد.

اسكندري، با طراحي چهره شخصيت‌هاي سريال امام علي(ع) و فيلم‌هاي آدم برفي و مادر، نقش موثري در رشد گريم سه دهه سينماي ايران داشته است.

اين گريمور‪ ۶۰ساله كه كار جدي خود را با فيلم گوزنها در سال ‪۱۳۵۳آغاز كرده است، تاكنون در بيش از ‪ ۱۲۰فيلم سينمايي، طراح چهره پردازي، چهره پرداز و تهيه‌كننده بوده است.

اسكندري، پنج سيمرغ بلورين فيلم فجر را براي بهترين چهره پردازي فيلم هايي همچون مادر، ناصرالدين شاه آكتور سينما، ساحره و ... تاكنون دريافت كرده است.

وي رشد صنعت گريم كشور را وابسته به رشد علمي اين حرفه و استفاده از ابزارها و امكانات مدرن روز مطابق با سينماهاي دنيا دانست و گفت: رشد توليدات هنري، زمينه را براي ارتقا و شكوفايي استعدادهاي نهفته در اين رشته هنري فراهم خواهد كرد.


مطالب مشابه :


فرهنگي. گريم . سينما

makeup and hair - فرهنگي. گريم . سينما - وبلاگی برای گریمورهاوارایشگران وهمهء انهایی که به زیبایی




گریم در سینما

ايجاد دانشگاههاي هنري و آموزش فعاليت هاي وي رشد صنعت گريم کشور را وابسته به رشد علمي




افتتاح بزرگترين سالن اجتماعات دانشگاهي شمال كشور با حضور دكتر جاسبي در واحد ساري

اصلي ، لابي ها ، راهروهاي جانبي ، فضاي سن ، اتاق فرمان مجهز ، اتاق گريم دانشگاههاي




انواع شعر آشقي در زبان تركي

مي گريم و مي خندم/ اشكهايم را پاك مي كنم/ قرباني تو مي سايت اطلاعات تمام دانشگاههاي




آموزش جهان بينی زرتشت چيست؟

در اين نبرد روشنگرايان و فيلسوفهای بزرگی مانند ولتر، گوته، گريم، ديدرو دانشگاههاي




مهندسي هوافضا (Aerospace Engineering) چيست؟

رشته هوافضا در دانشگاههاي آموزش تخصصي گريم seasons in the sun عضو شو بازي كن جايزه




امربه معروف ونهی از منکربه تأسی ازسیدالشهداء(14)عملکردوزارت ارشاداسلامی درعرصه چاپ ونشر...(4)

در سمينار بين‏المللى دانشگاههاى باز در تهران 1377 زير كرم‏ها و گريم‏ها، چهره واقعى




كاظم خان قوشچي

دلسوزي چون جناب محمود نوالي آن روز استاد ارجمند فلسفه امروز دانشگاههاي گريم 30 - شمشيرم




برچسب :