تحقیق درباره ارتباط مادر و کودک تحقیق اینترنتی آماده پرینت (یاهو)

 

ارتباط مادر و کودک

 

بدون تردید آموزش چگونگی برقراری ارتباط فرد با فرد دیگر و حضور در جمع را باید از دوران كودكی برایفرزندان خود در نظر بگیریم

. نكته مهم و اساسی آن است كه، آنچه موجب بقای فرد در گروه میشود،برقراری روابط بین آنهاست. كودك انواع روابطی را كه در یك گروه اجتماعی ابداع شده است، میآموزد. زبانیكی از مهمترین راههای ارتباطی است. انسان به كمك زبان توانسته است به تفكری پیچیده دسترسی پیدا كند.

در شرایطی كه پیامهای كلامی و غیركلامی هر دو یك محتوا را منتقل كنند، بخش مهمی از قصد فرستنده،توسط فرد گیرنده دریافت خواهد شد. مواردی وجود دارد كه پیامهای غیركلامی نشانگر قصد واقعی فرستندهپیام نیست. مانند كسی كه غمگین است، ولی لبخند میزند. علاوه بر این، قدرت تشخیص گیرنده در میزاندریافت پیام از طرف فرستنده نیز حائز اهمیت است.

در تحقیقی كه در دانشگاه زنان ژاپن انجام پذیرفت، انواع روابط كلامی و غیركلامی بین چهار زوج مادر ــكودك مورد بررسی قرار گرفت. سن كودكان بین ۲ تا ۴ سال و مدت بازی مادر با كودك بیست دقیقه بود. دراین تحقیق برای مادر توضیح داده شده بود كه در بازی مكعبها بهطور آزادانه با كودك رفتار كند. حاصل اینتحقیق این بود كه روابط بین مادر و كودك در گروههای زیر قرار میگیرد:

۱ــ زوج مادر ــ كودكH

در این زوج وضعیت مسلط همیشه در اختیار كودك است. مادر همان عملی را كه كودك میخواهد، انجاممیدهد. كودك مجبور به انجام كاری نمیشود، ولی كمكهای مادر موجب میگردد كه برای انجام كار، انگیزهپیدا كند. در این شرایط كودك آزادانه و بهتنهایی بازی را به اتمام میرساند.

۲ــ زوج مادر ــ كودكI

مادر همیشه قویتر است. در پنج دقیقه اول بازی، كودك رفتارهای خودمختارانهای انجام میدهد، ولی وقتینمیتواند دستورهای مادر را رد كند، در رفتار و حركات از مادر تبعیت میكند. مادر هرچند كه تلاش میكند پیشنهادهای كلامی كودك را قبول كند، لكن در عمل مكعبها را آنطور كه خود میخواهد جابجا میكند. درچنین شرایطی قبل از آنكه كودك فرصت پیدا كند كه افكارش را به منصه ظهور برساند، مادر با عمل خویش،یعنی رابطه غیركلامی خود بر رفتار و حركات او تسلط پیدا میكند، و از این طریق عمل آزادانه كودك رامحدود میسازد. برخی مواقع آشفتگیهایی نیز در رفتار كودك به وجود میآید كه ناشی از تعارض بین كلامو عمل مادر است.

 

۳ــ زوج مادر ـ كودكA

در این زوج، كودك تحت فشار مادر شروع به بازی میكند، ولی چون هنوز برداشت درستی از بازی ندارد، لذارفتارش به شكل كوشش و خطا انجام میگیرد. وقتی مادر تلاشهای ناموفق كودك را مشاهده میكند، موقعیترا در اختیار میگیرد و وضعیت برتر را از آن خود میكند. مواردی كه كودك آزادانه رفتار میكند، رفتار مادرشكل مكمل با رفتار او را پیدا میكند. در چنین مواردی مادر بهندرت بازی كودك را محدود یا رد میكند، بلكهسعی میكند كه به كودك در انجام كار یاری كند.

۴ــ زوج مادر ـ كودكT

در این زوج رفتار مادر و كودك به اشكال مختلف انجام میگیرد. در مواردی شبیه به زوج I میشود. تعدادرفتارهای آزاد در زوج A و T تقریبا مساوی است، ولی نسبت رفتار آزاد دو گروه متفاوت است. تفاوت مهمبین دو گروه این است كه رفتار مادر A در تایید رفتار كودك است، در صورتی كه مادر T رفتار كودك رانمیپذیرد و این عدم پذیرش بیشتر زبانی است. كودك T به بازی خودش ادامه میدهد و میخواهد خود بهتنهایی به انجام بازی بپردازد، ولی مادر بهدقت در صدد انجام تكلیفی است كه فكر میكند در بازی باید به دقتانجام گیرد. در مقابل، كودك بازی كاملا منحصربهفرد و آزادی را انجام میدهد و مستقل از مادر عمل میكند.

مشخصه این كودك و مادر آن است كه هر دو متقابلا طرف مقابل را از نظر زبانی رد میكنند، ولی از نظرحركات با یكدیگر همكاری دارند.

بعد از یك سال بررسی كودكان نامبرده در بالا نتایج زیر به دست آمد:

كودك H مستقل از مادر، توانایی لازم برای لذت بردن از بازی را داشت. او در بازی، مستقل بود و توانایی تنهابازی كردن را داشت. در عین حال قادر بود رفتارش را آزادانه و همراه با صداقت در گروه بروز دهد. گاهی نیزرفتاری همراه با ملاحظهكاری نسبت به دوستانش نشان میداد.

رفتار كودك I از روزی به روز دیگر فرق میكرد. مواقعی كه كار برای او دقیقا مشخص نبود، صبر و حوصلهكمی از خود نشان میداد. او در بازی جمعی راحت نبود. صحبت و رفتار او به گونهای بود كه او را در جمعمشخص و متمایز میكرد. او مدت زمان زیادی نمیتوانست از مادرش جدا باشد.

كودك A خجول بود و اغلب مستقلا به بازی نمیپرداخت و تا حدود زیادی به دوستانش وابسته بود. در جمعتنش داشت و در بیان درخواستهایش از دیگران بهطور واضح دچار مشكل بود. سعی میكرد كه پیام را تازمانی كه قابل درك برای دیگران بود، از طریق حالات صورت منتقل كند.

كودكT ، كودك كنایهزن و بذلهگویی بود و تمایل داشت كه خودنمایی كند. او نقشههای زیادی برای بازیداشت، ولی نمیتوانست با دیگران همبازی شود و درنتیجه تنها بازی میكرد.

به این ترتیب این بررسی نشان میدهد كه درجه هماهنگی یا ناهماهنگی بین رابطه كلامی و غیركلامی مادر،تاثیر زیادی در رفتار اجتماعی كودك دارد. در هر نوع رابطه انسانی ارتباط كلامی و غیركلامی همزمان رخمیدهد. عواملی ازقبیل مقدار موافقت و مخالفت بین كلام و عمل، توان و یا قدرت لازم برای درك قصد طرفمقابل و نقطه برتری اجتماعی، انواع مختلف روابط بین انسانها را تشكیل میدهد.

پس بهتر است از امروز به هنگام برخورد با كودك دلبند خود همه مواردی كه ذكر شد را، مد نظر قرار داده و اورا برای آینده و زندگی در جامعه تربیت كنید.

در كنار زبان كه ارتباط كلامی را موجب میشود، ارتباط غیركلامی نیز از اهمیتی بالا برخوردار است و كاربردی در حد رابطه كلامی و شاید بیشتر دارد. حالات و حركات چشم، نمونههایی از رابطه كلامی هستند.

مادر و کودک

والدین شخصیت معنوی کودک را از طریق اعمال خود شکل میدهند. در علم آیورودا توضیح داده میشود که چگونه ۹ ماه زندگی جنینی نقش مهمی در کل زندگی کودک ایفا میکند. زیرا آپانا Apana یکی از پنج انرژی حیاتی) سیر صعودی طی میکند و به همین دلیل بسیار مهم است که والدین شیوه زندگی ساتویک Satvic یا خالصانهتری را در پیش بگیرند.

تمرین آسانا، پرانایام، مدیتیشن، تمرین در محیطهای طبیعی و هنر و ادبیات همگی در این مورد نقش تعیینکنندهای را برعهده دارند. رژیمغذائی طبیعی، خالص و مصرف حبوبات به مقدار زیاد در کاهش استرس و کشمکش در سلامت مادر و کودک مؤثرند.

گشایش قلبی

تکرار "ذکر" مشوق بسیار خوب برای کودک میباشد. خواندن سرودهای مذهبی و آلات موسیقی باعث رشد و شکوفائی هر چه بیشتر کودک میشود. لازم به ذکر است که وسایل صوتی قادر به ایجاد ارتعاشات مثبت همانند آلات موسیقی نمیباشد.

تشویق از طریق الگوسازی

با انجام تمرینات آسانا نوعی از آگاهی جسمی قوی ایجاد میشود. براثر تمرین روزانه آسانا اعتمادبهنفس و قدرت اراده تقویت میشود.

اولین آسانا نیمه لوتوس (نیلوفر) است که کودک قادر به حفظ این حالت حداقل برای ۱۵ دقیقه میباشد. این تمرین را به محض اینکه کودک توانائی نشستن کسب کرد میتوان شروع کرد (بین ۶ تا ۷ ماهگی) این نوع آموزش نیازمند عزم راسخ والدین میباشد که از نوعی عشق و علاقمندی قلبی سرچشمه میگیرد و بهعنوان حمایت از کودک تلقی میشود.

در سالهای اولیه تمرین خصوصاً پیش از هفتسالگی عنصر نشاط و تشویق حتماً باید در تمرینات موجود باشد. اگر والدین منضبط در تمرین روزانه باشند کودک بهطور طبیعی از آنها پیروی خواهد کرد.

یک رابطه عاطفی سالم

وقتی رابطه عاطفی مادر و کودک صحیح باشد، کودک در هیچ جای دیگری آرامتر از آغوش مادر نخواهد بود. در آغوش مادر کودک به احساس یگانگی پیش از تولد دست مییابد. اگر کودک این یگانگی را در زندگی روزمره تجربه کند تبدیل به یک منبع پرانا prana انرژی حیاتی) میشود که در مراحل بعدی زندگی در موقعیتهای حساس بسیار مؤثر خواهد بود. آرامش به معنای پذیرش کودک میباشد نه انتقاد دائم بلکه مشاهده و توجه کامل. اگر امکان داشته باشد باید سعی کنیم روزی ۲بار و هر بار به مدت نیمساعت را کاملاً به کودک اختصاص دهیم.

در طی این مدت ممکن است تلفن زنگ بزند و یا ۵ کار مختلف انجام دهیم، ولی باید از همگی صرفنظر کرده و بر کودک متمرکز شویم. این زمان همچنین میتواند فرصت مناسبی برای استراحت والدین باشد چرا که فقط متمرکز بر انجام یک کار در لحظه میباشیم.

شکوفائی قدرت تخیل

تنها پیش از هفتسالگی وقتی کودک قادر به تکرار ذکر با تسبیح میشود مراقبه میسر میباشد، قبل از آن کودکان میتوانند به تمرین از طریق تجسمسازی بپردازند و اینکاری است که کودکان به آن علاقمندند زیرا قادر به استفاده از قوهٔ تخیل خود میشوند. ظرفیت تمرکز قادر به توسعه از طرق مختلف است، تمام تمرینات مذهبی نوعی فضای درونی ایجاد میکنند جذابترین و آسانترین تمرین برای کودک تجربه لحظه تمرکز است، کودکان بهطور ارادی قادر به تمرکز میباشند و این در صورتی است که قدرت تخیل آنها به اندازهٔ کافی شکوفا شود. این وضعیت بهطور طبیعی در طی تعریف داستان رخ میدهد که بعدها کودک را به سمت خواندن هدایت میکند. به همین دلیل بسیار مهم است که کودکان را از تلویزیون دور نگه داریم زیرا فرصت توسعه خلاقیت و تمرکز با تماشای بیرویه رسانههای تصویری کمتر و کمتر میشود. یکی از بهترین راههای تشویق کودک تمرکز به تعالیم مذهبی میباشد.

 

 

 

بهداشت مادر و كودك

۱ــ خراب بودن دندانهای مادر نه تنها برای خود وی بلكه برای فرزند او نیز زیانبخش است به عقیده بعضی محققین میكروبهای پوسیدگی زا از طریق بوسیدن یا سایر راههای تماس مستقیم از دهان مادر به دهان كودك منتقل میشوند. این امر احتمال پوسیدگی دندانهای كودك را افزایش میدهد. مادرانی كه دندانهای خراب و پوسیده بسیار دارند یا باید از بوسیدن و تماس با فرزند خود اجتناب نمایند یا آنكه قبل از رویش دندانهای كودك به معالجه دندانهای پوسیده خود بپردازند.

۲ــ بسیاری از محققین معتقدند كه كودك و والدین باید در اولین فرصت پس از تولد، به وسیله دندانپزشك ملاقات گردند. در صورتی كه شرایط مادر و نوزاد برای این كار مناسب نباشد میتوان این ملاقات را تا زمان رویش اولین دندانهای شیری یا مدتی بعد از آن به تأخیر انداخت. در این ملاقات دندانپزشك ضمن معاینه كودك از نظر نقایص احتمالی، مسایل مهمی را كه رمز سلامت دندانهای شیری و دائمی كودك است با والدین در میان خواهد گذاشت.

 

سلامت مادر و کودک با مراقبت‌های قبل از بارداری

براساس گزارشات مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌ها‌‌، مراقبتهای بیشتر و بهتر قبل از دوران بارداری باعث بهبود کیفیت سلامت مادر و کودک می‌شود.

به گزارش سرویس علمی پژوهشی ایسکانیوز به نقل از Medical News Today در این گزارش تاکید شده، ملاقات‌های منظم پزشکی زنان قبل از بارداری به عنوان مراقبت‌های پزشکی روزمره، می‌تواند عوامل و عوارض خطرناک بارداری را مشخص کند و از تولد نوزاد ناسالم و نارس با نقص نوزادی جلوگیری می‌کند. انجام این مراقبت‌ها از بروز بسیاری از بیماری‌های خطرناک در جنین پیشگیری کرده و بیماری‌های مزمن .

ایجاد امنیت در دلبستگی مادر و کودک

سخنرانی دکتر عاطفه سلطانی فر در جلسه ماهانه دیماه انجمن روان پزشکی کودک و نوجوان ایران منصوره اربابی بهداشت روانی افراد در سالهای اولی زندگی به خصوص در سه سال اول پی ریزی می شود . در سالهای اخیر بحث "دلبستگی مادر و کودک " attachment در این رابطه اهمیت زیادی پیدا کرده است . در دهه 1970 برای ایجاد این دلبستگی تأکید بسیاری بر bounding یعنی تماس پوستی مادر و نوزاد ، بلافاصله بعد از زایمان، می شد . ولی امروزه آن را رد کرده اند ، زیرا به این نتیجه رسیده اند که هم مادرها یکسان نیستند و در چند ثانیه اول احساس مادری پیدا نمی کنند . لذا این احساس را یک رابط دو جانبه بین کودک و مادر می دانند ، به این شکل که کودک سیگنال می دهد و مادر پاسخ می گوید . کودک نیاز به امنیت دارد . به کسی احتیاج دارد که نیازهای جسمی و عاطفی اش را پاسخگو باشد و به هنگام خطر از او حمایت کند . در غیراین صورت از رشد کافی بهره مند نخواهد شد . امنیت در " دلبستگی مادر و کودک " به اندازه خوردن و خوابیدن برای کودک اهمیت دارد .جان بال بی Jan Bowlby که طراح این تئوری است ، متوجه شد کودکان یتیمی که در زمان جنگ جهانی دوم در مراکز مخصوصی نگهداری می شدند ، با آن که از خواب و خوراک و برنامه روزانه خوبی بهره مند بودند ، به اندازه کودکانی که در چنین شرایطی با والدین خود زندگی کرده بودند ، رشد نکرده بودند همچنین با توجه به نظریه معروف لورنس درمورد تعقیب غریزی جوجه اردکها از هر چیز متحرک ، بعد از در آمدن از تخم ، به این نتیجه رسید که شاید کودک انسان نیز به طور غریزی، به هنگام خطر وبیماری و یا نیازهای دیگر به مادر خود می چسبد تا مورد حمایت قرار بگیرد .


"دلبستگی مادر و کودک " دو عملکرد function اصلی دارد :


1 – وقتی کودک از نظر جسمی یا عاطفی ناراحت است ، مادر با پاسخ خود هیجانات او را تنظیم می کند . مثلا هربارکه کودکی آسیب دیده و گریه می کند ، مادرش می تواند اورا نوازش کند ، یا بی توجه بماند ، یا او را دعوا کند و یا صبر کند که بلندتر گریه کند تا عکس العمل نشان دهد . علاوه بر این ها می تواند هر بار که کودک آسیب دیده و گریه می کند رفتاری متفاوت داشته باشد . هرکدام از این عکس العملها ، زیر بنای شکل گیری این دلبستگی و در نتیجه ، شکل گیری شخصیت کودک در آینده خواهد بود .
2 - حس و نیروی اکتشاف کودک را تقویت می کند . اگر " دلبستگی مادر و کودک " امن باشد ، کودک حتی قبل از راه رفتن از مادرش جدا می شود وبه صورت سینه خیز یا چهار دست و پا از او فاصله می گیرد و پس از کسب تجربه به سوی او برمی گردد . به این ترتیب یک محیط مناسب برای یادگیری فراهم میشود . ولی اگر این رابطه امن نباشد ، کودک هیچوقت از مادرش جدا نمی شود و فرصت یادگیری را از دست می دهد
.
همانطور که گفته شد، زمان شکل گیری " دلبستگی مادر و کودک " از تولد تا سه سالگی است . در این 3 سال،کودک بیشترین میزان یادگیری را در طول عمر خود دارد . در این مدت سیناپس های زیادی به وجود می آید و شکل می گیرد و به صورت فعال در می آید وچنانچه از آنها استفاده نشود از بین میروند . شکل گیری " دلبستگی مادر و کودک " attachment شامل مراحل زیر است
:


1- از تولد تا 3-2 هفتگی نیاز به آرام شدن دارد ولی برای او فرقی ندارد که چه کسی این کار را انجام می دهد .


2-از 12 -8 هفتگی تا 6 ماهگی به تدریج توجهش به طرف کسی معطوف می شود که بیشترین مراقبت را از او می کند و هنگام گریه کردن بیشتر به او می چسبد . بنا بر این برایش فرقی ندارد که وی مادر یا جایگزین مادرباشد . ولی حدودا از 6 ماهگی ثبات شیء را یاد می گیرد .یعنی اگر چیزی از جلوی چشمش دور شود می فهمد که باز هم وجود دارد .


3- از 8 ماهگی اضطراب از بیگانه (جدایی) پیدا می کند . موقعی که مادر از جلوی چشمش دور می شود ویا به هنگام جدا شدن از بغل او گریه می کند . و حتی زمانی که بغل مادر است ، از افراد غریبه مخصوصا کسانی که ظاهری متفاوت دارند می ترسد .


4-از 30 – 12 ماهگی یاد می گیرد که با دیگر افراد فامیل یا آشنا به جز مادر یا جایگزین آن نیز خو بگیرد . منظور از این رابطه ، برقراری ارتباط با بزرگسالان است نه با کودکان ، هر چند که به آنها بخندد . از 12 ماهگی می توان این سیستم را مورد ارزیابی قرار داد . در این ارزیابی مادر و کودک هر دو باید مورد توجه قرا گیرند . کودک وقتی گریه می کند ، تصویر خاصی از رفتار مادر در ذهن خود دارد . مثلا اگر هر بار که نیازی دارد یا آسیبی دیده است وگریه می کند ،مادر به اندازه کافی به او توجه کند، یاد می گیرد که هیجاناتش ر ابه او نشان دهد و دلبستگی امنی بین آنها برقرار می شود.این کودکان راحت تر از مادر جدا می شوند و به مهد کودک و مدرسه می روند . آنها در عین حال که اعتماد بنفس خوبی دارند ، به دیگران نیز اعتماد می کنند و نسبت به آنها شک و بدبینی ندارند . این بچه ها گرچه ممکن است خیلی باهوش نباشند ولی به علت داشتن احساس امنیت و آرامش ، ازتمرکز خوبی برخوردارندو از نظر تحصیلی موفقت ترازسایر کودکان با هوش همسان هستند . در مقابل این بچه ها، کودکانی که از این امنیت برخوردار نیستند ، تمرکز کافی ندارند ، زیرا همیشه گوش بزنگ هستند که کسی به آنها آسیبی نرساند . در نتیجه نمی توانند از هوش خود کاملا استفاده کنند . ضمنا کودکانی که دارای دلبستگی امن هستند در بزرگسالی رابطه عشقی خود را با اعتماد متقابل ایجاد می کنند .حال اگر مادر به هنگام نیاز کودک به او توجه نکند ،کودک به این نتیجه می رسد که کسی به داد او نمی رسد و کم کم در ذهنش چنین شکل می گیرد که در زندگی نمی تواند به کسی اعتماد کند و یاد می گیرد که هیجاناتش ر ابه مادر و دیگران نشان ندهد . این مسأله به صورت ناخود آگاه درمی آید وزیر بنای رفتار او در بزرگسالی می گردد .حالت دیگر وقتی است که کودک به توجه و همدردی مادر نیاز دارد ولی مادر به جای آن که به او آرامش بدهد ، او را دعوا می کند یا سعی می کند حواسش را پرت کند . این کار موجب می شود که کودک فکر کند فرد بی ارزشی است که مورد توجه مادر قرار نمی گیرد . کودکانی که مادرانشان عکس العملهای مختلفی در مقابل یک رفتار مثل گریه به هنگام نیاز ویا درد و بیماری از خود نشان می دهند ، هیجان بیشتری دارند . اگر مادر او را ترک کند خیلی گریه می کند و اگر باز گردد نیز به گریه خود ادامه می دهد . این افراد در بزرگسالی شخصیت قربانی به خود می گیرند و در صورت بروز مشکلات، خودزنی می کنند .بدترین نوع رفتار مربوط به والدینی است که خود دچار مشکلات رفتاری هستند ، مخصوصا کسانی که در کودکی مورد آزار و به ویژه آزار جنسی قرار گرفته اتد . یا کسانی که از نظر اجتماعی ، های ریسک هستند (مانند معتادان ) . گاه این مشکل به صورت یک بیماری در می آید وروی رفتارشان نسبت به کودک اثر عمیقی می گذارد . این گونه مواقع کودک گیج و سرگردان می شود ، زیرا یه طور طبیعی ، به هنگام بروز مشکل و خطر می خواهد به مادر پناه ببرد ، ولی از طرفی می داند که با پناه بردن، مورد آزار قرار می گیرد . این احساس دو گانه و شک بین رفتن به سوی مادر و نرفتن او را سر گردان می کند . خیره ماندن ( بیش از 30 ثانیه )در این کودکان قابل تأمل است . این گونه مادرها یا شخصیت ترساننده دارند و یا می ترسند .چنانچه در مواقع بروز خطر برای کودک و یا گریه او ، به جای اقدام مناسب ، گریه می کنند ، زیرا به یاد کودکی خود می افتند . متاسفانه در این رفتارهای بیمار گونه اگر مداخله نشود ، مشکلات رفتاری از نسلی به نسل دیگر منتقل می گردد .بچه هایی که مشکلات فیزیکی دارند ویا بد خواب و بد خوراک هستند ، به دلیل خسته کردن مادر، روی ایجاد یک دلبستگی امن ، اثر منفی میگذارند . حال اگر مادر فرد صبوری باشد و در آرام کردن کودک تحمل بیشتری نشان دهد این دلبستگی امن تر می شود و کودک می تواند از حداکثر ظرفیت جسمی و ذهنی خود استفاده کند .به طور کلی کودکان تا 6 ماهگی در صورت نیاز گریه می کنند و صرفا به دلیل آنکه لوس می شوند نباید به آنها بی توجه بود و در حال گریه رهایشان کرد .

 

فهرست دیگر تحقیقات

 

 


مطالب مشابه :


مادر

این مقاله به مناسبت روز مادر مدیریت سایت تک تحقیق روز مادر های مادر در مورد




تحقیق درباره ارتباط مادر و کودک تحقیق اینترنتی آماده پرینت (یاهو)

هيچ روز و سرنوشتي مانند روز و تحقیق درباره ارتباط مادر و همگی در این مورد




تأثیر مادر در تربیت دینی فرزند

بنابراین میزان تأثیر مادر در تربیت اند در مورد تحقیق. سؤالات اصلی. مادر چه




زندگینامه شهید همتزندگینامه شهید همت

به روز ۱۲ فروردین ۱۳۳۴ ه.ش در شهرضا در خانواده ای مستضعف و متدین بدنیا آمد. او در رحم مادر بود




چهل حدیث بسیار زیبا دریاره پدر و مادر

کسی که دستور الهی را در مورد پدر و مادر اطاعت کند پروردگارش باشد، روز قیامت در




تحقیق در مورد امیر کبیر

تحقیق - تحقیق در مورد جمله مهد علیا مادر شاه عزل امیرکبیر در روز ۱۹ محرم




اشتباههای رایج در طرحهای پژوهشی

سلطان صبر مادر ـ 3229 روز در زمینه موضوع مورد تحقیق تحقیق در در جمع




ولادت حضرت فاطمه ( س ) و روز مادر مبارک باد.

و روز مادر مبارک بیشتر در مورد خانمها وکودکان و گاهی در گذشته زنانی مانند مریم




زهرا چگینی

رضایت زناشویی مادر: در در این تحقیق به برسی سه میتواند نظارت وی را در مورد




برچسب :