سیم کشی و مدارها

 فهرست وسایل و قطعات و مواد مصرفی : یک کلید دیمر سه جعبه تقسیم سه لامپ و سر پیچ ترمینال فیوز و پایه فیوز سیم چین، دم گرد، پیچ گوشتی و ... نتیجه گیری کلّی: معمولا دیمر با مصرف کننده سری می شود. با این مدار می توان ولتاژ را کم و زیاد کرد و مصرف انرژی برق را به حداقل رساند. و یا می توان زیر نور کم به استراحت پرداخت. 

نقشه : شبیه سازی مدار کولر با لامپ مدل اوّلیه : تئوری مدار کولر یک : در این مدار ما می خواهیم که با یک کلید تبدیل و دو کلید یک پل کولر( سه لامپ ) را روشن کنیم. هنگامی که کلید یک پل یک را می زنیم لامپ یک ( پمپ آب) روشن می شود. هنگامی که کلید یک پل دو را می زنیم لامپ دو( دور کند موتور) کار می کند. هنگامی که کلید تبدیل را می زنیم لامپ سه ( دور تند موتور) کار می کند. اگر پمپ کار نکند یعنی روشن نشود دور کند و دور تند موتور روشن نمی شود و کار نمی کند. برای بستن این مدار باید ابتدا المان های مدار را ببندیم و در آخر سیم ها را در جای خود قرار دهیم. ابتدا سیم نول را از ترمینال به جعبه تقسیم و از آنجا برای جعبه تقسیم های دیگر برده و با انشعاب گرفتن از سیم نول آن را به تمام سرپیچ ها ( لامپ ها) می دهیم. سپس سیم فاز را به فیوز آورده و از آنجا به جعبه تقسیم برده و به کلید یک پل یک می دهیم و برگشت آن را به لامپ و انشعابی از آنرا به کلید یک پل دو می دهیم و بر گشت کلید یک پل دو را به مشترک کلید تبدیل می دهیم و پیچ غیر مشترک شماره یک آن را به لامپ دو وصل کرده و پیچ غیر مشترک شماره دو آن را به لامپ سه وصل می کنیم. به این ترتیب ما می توانیم یک کولر را کنترل کنیم. فهرست وسایل و قطعات و مواد مصرفی : دو کلید یک پل یک کلید تبدیل ترمینال سه جعبه تقسیم سه لامپ و سر پیچ فیوز و پایه فیوز سیم چین ، دم گرد ، دم باریک ، فاز متر و...

نتیجه گیری کلّی: اگر فیوز در مدار وصل نباشد نباید برق کسی را بگیرد برای این کار باید فاز به کنتاکت زیر فیوز وصل شود. در لامپ هم باید همین کار انجام شود. در این مدار تا پمپ روشن نشود موتور آن کار نمی کند. این مدار در کولر های قدیمی وجود داشته است.

 نقشه : شبیه سازی مدار کولر با لامپ مدل دوّم : تئوری مدار کولر دو: در این مدار ما می خواهیم که با یک کلید تبدیل و دو کلید یک پل کولر( سه لامپ ) را روشن کنیم. هنگامی که کلید یک پل یک را می زنیم لامپ یک ( پمپ آب) روشن می شود. هنگامی که کلید یک پل دو را می زنیم لامپ دو( دور کند موتور) کار می کند. هنگامی که کلید تبدیل را می زنیم لامپ سه ( دور تند موتور) کار می کند. برای بستن این مدار باید ابتدا المان های مدار را ببندیم و در آخر سیم ها را در جای خود قرار دهیم. ابتدا سیم نول را از ترمینال به جعبه تقسیم و از آنجا برای جعبه تقسیم های دیگر برده و با انشعاب گرفتن از سیم نول آن را به تمام سرپیچ ها ( لامپ ها) می دهیم. سپس سیم فاز را به فیوز آورده و از آنجا به جعبه تقسیم برده و به کلید یک پل یک و کلید یک پل دو می دهیم و بر گشت کلید یک پل یک را به لامپ یک می دهیم و بر گشت کلید یک پل دو را به مشترک کلید تبدیل می دهیم و پیچ غیر مشترک شماره یک آن را به لامپ دو وصل کرده و پیچ غیر مشترک شماره دو آن را به لامپ سه وصل می کنیم. به این ترتیب ما می توانیم یک کولر را کنترل کنیم. فهرست وسایل و قطعات و مواد مصرفی : دو کلید یک پل یک کلید تبدیل ترمینال سه جعبه تقسیم سه لامپ و سر پیچ فیوز و پایه فیوز سیم چین ، دم گرد ، دم باریک ، فاز متر و... نتیجه گیری کلّی: اگر فیوز در مدار وصل نباشد نباید برق کسی را بگیرد برای این کار باید فاز به کنتاکت زیر فیوز وصل شود. در لامپ هم باید همین کار انجام شود. در این مدار اگر پمپ روشن نشود موتور آن کار می کند.

 در این مدار ما نقص مدار کولر یک را نداریم و این مدار مانند همان مداری است که ما در خانه ها از آن به عنوان کلید کولر نام می بریم و از آن برای کنترل کولر استفاده می کنیم. این مدار در کولر های امروزی صادق است. نقشه : یک مدار سری موازی : شبیه سازی مدار سری و موازی در کنار یکدیگر : تئوری مدار سری موازی: این مدار تشکیل شده از مدار سری و موازی است و دو کلید دارد. هنگامی که هر دو کلید بالا یعنی قطع باشد مدار سری و هنگامی که دو کلید پایین یعنی وصل باشد مدار موازی است. برای بستن این مدار ابتدا المان ها را روی تابلو می بندیم و سپس سیم ها را در سر جای خود قرار می دهیم. ابتدا فاز را از فیوز به جعبه تقسیم برده و به کلید یک و لامپ یک می رود. سپس سیم نول از ترمینال به کلید دو و لامپ سه می رود. برگشت کلید یک به لامپ دو و سه می رود. برگشت کلید دو به لامپ یک و دو می رود. بدین ترتیب مدار ما کامل می شود. می دانیم هنگامی که چند مصرف کننده با هم سری می شوند ولتاژ به نسبت مقاومت آنها بین آنها تقسیم می شود و جریان آن ثابت است و اگر چند مصرف کننده با هم موازی باشند ولتاژ آنها ثابت می باشد و جریان به نسبت عکس مقاومت آنها بین آنها تقسیم می شود. فهرست وسایل و قطعات و مواد مصرفی : دو کلید یک پل ترمینال سه جعبه تقسیم سه لامپ و سر پیچ فیوز و پایه فیوز سیم چین ، دم گرد ، دم باریک ، فاز متر و...

نتیجه گیری کلّی: اگر فیوز در مدار وصل نباشد نباید برق کسی را بگیرد برای این کار باید فاز به کنتاکت زیر فیوز وصل شود. در لامپ هم باید همین کار انجام شود. این مدار با کلیدهای قطع مدار سری است و خواص آن را دارد. این مدار با کلیدهای وصل مدار موازی است و خواص آن را دارد. نقشه : مدار مهتابی چگونه است ؟ این مدار در بسیاری از مکانها کاربرد دارد هدف از بستن این مدار درست کردن مدار لامپ فلورسنت و عیب یابی آن است اشکالات این مدار اشتباه بودن سیم بندی و خراب بودن چک یا استارت یا مهتابی است . برای بستن این مدار ابتدا المان ها را روی تابلو می بندیم و سپس سیم فاز را از فیوز به جعبه تقسیم واز آنجا به چک برده و از چک به سر ( الف ) مهتابی برده و به یکی از پایه ها وصل می کنیم. و پایه دیگر سر ( الف ) را به یکی از پایه های استارت وصل می کنیم. به سر (ب) مهتابی سیم دیگر استارت وصل می شود. و به پایه دیگر همان سر سیم نول وصل می شود. فهرست وسایل و قطعات و مواد مصرفی : ترانس مهتابی استارت یک کلید یک پل ترمینال دو جعبه تقسیم لامپ فلور سنت دو پایه مهتابی فیوز و پایه فیوز سیم چین ، دم گرد ، دم باریک ، فاز متر و... یک مدار بسیار جالب و پر کاربرد : چراغ های منزل خود را مانند چراغ های خیابان اتوماتیک روشن و خاموش کنید!!!

تئوری مدار فتوسل : این مدار برای خاموش و یا روشن کردن لامپ ها به صورت اتوماتیک کاربرد دارد. و در منازل ، کارخانه ها ، چراغ خیابان ها کاربرد دارد. طرز کار این مدار به این صورت است که با روشن شدن مکان چراغ یا چراغ های متصّل شده به فتوسل خاموش و با تاریک شدن مکان چراغ یا چراغ های متصّل شده به فتوسل روشن می شود. برای بستن این مدار ابتدا المان ها را روی تابلو می بندیم . سپس نوبت به سیم کشی می رسد. ابتدا فاز را به کلید از فیوز به جعبه تقسیم آورده و از آنجا به کلید وصل می کنیم و برگشت آن را به فاز فتوسل می دهیم. سپس سیم نول را به لامپ و انشعابی از آن را به نول فتوسل می دهیم. سیم برگشتی فتوسل را به لامپ وصل می کنیم. فهرست وسایل و قطعات و مواد مصرفی : فتوسل یک کلید تبدیل ترمینال دو جعبه تقسیم یک لامپ و سر پیچ فیوز و پایه فیوز سیم چین ، دم گرد ، دم باریک ، فاز متر و... نتیجه گیری کلّی: تعداد لامپ هایی که می توانیم به فتوسل وصل کنیم به جریان رله ی آن و جریان لامپ بستگی دارد. برای خاموش و روشن نشدن سریع لامپ ( های ) وصل شده به فتوسل یک تایمر درون آن می گذارند.

نقشه : مدار تایمر راه پله چگونه است؟ این مدار همان طور که از نامش پیداست در راه پله و در جاهای دیگر کاربرد دارد. درون این تایمر ها یک رله است که نقش اصلی را دارد و همراه یک مدار الکترونیکی کار می کند. در حالت عادی این مدار لامپ های متّصل شده به آن خاموش است ، با زدن شاستی لامپ (ها) روشن و پس از مدتّی خاموش می شود که این مدت قابل تنظیم است و با یک مقاومت متغیر این کار انجام می شود. مقاومت متغیّر آن یا کشویی است و یا مانند پتانسیومتر است . برای بستن این مدار ابتدا المان ها را روی تابلو می بندیم . سپس نوبت به سیم کشی می رسد. ابتدا فاز را از فیوز به جعبه تقسیم آورده و از آنجا به شاستی وصل می کنیم و انشعابی از فاز را به فاز تایمر می بریم. سپس سیم نول را به لامپ و انشعابی از آن را به نول تایمر می دهیم. سیم برگشتی تایمر را به برگشت شستی داده و آن را به لامپ وصل می کنیم.

فهرست وسایل و قطعات و مواد مصرفی : تایمر راه پله یک عدد شاستی ترمینال دو جعبه تقسیم یک لامپ و سر پیچ فیوز و پایه فیوز سیم چین ، دم گرد ، دم باریک ، فاز متر و... نتیجه گیری کلّی: میزان روشن بودن لامپ قابل کنترل است. این تایمر رله ی تاخیر در قطع دارد. مدار تایمر صنعتی چگونه است؟ این مدار در کارخانه ها و سایر مکان های صنعتی کاربرد دارد. فرق این تایمر با تایمر الکترونیک صنعتی این است که تایمر الکترونیک صنعتی دو پایه ی اضافی برای ولتاژ پایین دارد و از آن تغذیه می کند. هنگام وصل برق به این مدار لامپ اول روشن شده و سپس بعد از زمانی که ما تعیین می کنیم لامپ اول خاموش شده و لامپ دوم روشن می شود. برای بستن این مدار ابتدا المان ها را روی تابلو می بندیم . سپس نوبت به سیم کشی می رسد. ابتدا فاز را از فیوز به جعبه تقسیم آورده و از آنجا به پایه 2A برده و از همان پایه سیمی به پایه 15 تایمر وصل می کنیم. سیم نول را از جعبه تقسیم باید به چهار جا ببریم. به هر دو لامپ و شاستی و پایه1 Aسیم نول را وصل می کنیم برگشت شاستی را به پایه 1S یا1T وصل می کنیم. سپس پایه 18 را به لامپ اول و پایه 16 را به لامپ دوم وصل می کنیم. به این ترتیب مدار ما کامل می شود.

فهرست وسایل و قطعات و مواد مصرفی : تایمر صنعتی یک عدد شاستی ترمینال دو جعبه تقسیم دو لامپ و سر پیچ فیوز و پایه فیوز سیم چین ، دم گرد ، دم باریک ، فاز متر و... میزان روشن بودن لامپ اول قابل کنترل است. و می توان با گذاشتن یک تایمر راه پله در مسیر لامپ دوم میزان روشن بودن آن را نیز تغییر داد. اگر به خواهیم اول لامپ 2 روشن شود و پس از تاخیر لامپ 1 روشن شود در سیم های تایمر جای پایه های 16و18 تایمر را با هم عوض می کنیم. این تایمر رله ی تاخیر در وصل دارد. مدار رله ی ضربه ای چگونه است ؟ این مدار در کارخانه ها و سایر مکان های صنعتی کاربرد دارد. هنگام وصل برق به این مدار لامپ اول روشن شده و سپس با زدن شاستی مدار یا شاستی رله لامپ اول خاموش شده و لامپ دوم روشن می شود. برای بستن این مدار ابتدا المان ها را روی تابلو می بندیم . سپس نوبت به سیم کشی می رسد. ابتدا فاز را از فیوز به جعبه تقسیم آورده و از آنجا به پایه1 و3 رله و شاستی وصل می کنیم. سیم نول را به هر دو لامپ و پایه2 A رله ضربه ای را وصل می کنیم. و سپس برگشت شاستی را به پایه1A وصل می کنیم. سپس پایه 2 را به لامپ اول و پایه 4 را به لامپ دوم وصل می کنیم. به این ترتیب مدار ما کامل می شود.

فهرست وسایل و قطعات و مواد مصرفی : یک عدد رله ی ضربه ای یک عدد شاستی ترمینال دو جعبه تقسیم دو لامپ و سر پیچ فیوز و پایه فیوز سیم چین ، دم گرد ، دم باریک ، فاز متر و... نقشه شماره : نتیجه گیری کلّی: اگر فیوز در مدار وصل نباشد نباید برق کسی را بگیرد برای این کار باید فاز به کنتاکت زیر فیوز وصل شود. در لامپ هم باید همین کار انجام شود. این مدار برای حفاظت نیز به کار می رود. اگر بخواهیم لامپ ها را از چند جا کنترل کنیم باید به تعداد مکان ها شاستی داشته باشیم و آنرا با شاستی اصلی موازی کنیم. تئوری مدار زنگ اخبار و درب باز کن : این مدار در جاهایی کاربرد دارد که ما نمی خواهیم از مدار ایفون استفاده کنیم. این مدار دو شاستی دارد که یکی برای درب باز کن و دیگری برای زنگ اخبار است. برای بستن این مدار ابتدا المان ها را روی تابلو می بندیم و سپس نوبت به سیم کشی می رسد. ابتدا فاز و نول را به جعبه تقسیم و برده و فاز را به شاستی یک می دهیم و برگشت آن را به زنگ_ اخبار می بریم و نول را مستقیم به زنگ اخبار وصل می کنیم . سپس فاز و نول را به منبع تغذیه داده و دو سیم خروجی 12 ولت متناوب از آن می گیریم. یکی از آن سیمها را مستقیم به درب باز کن داده و دیگری را به شاستی داده و برگشت شاستی را به ورودی دیگر درب باز کن وصل می کنیم.

فهرست وسایل و قطعات و مواد مصرفی : یک عدد زنگ اخبار یک عدد منبع تغذیه 220 به 12 ولت متناوب یک عدد درب باز کن ترمینال یک جعبه تقسیم فیوز و پایه فیوز سیم چین ، دم گرد ، دم باریک ، فاز متر و... نقشه شماره : نتیجه گیری کلّی: این مدار در کمتر مکان هایی کاربرد دارد.


مطالب مشابه :


مدار نصب تایمر راه پله

همان گونه كه از اسم مدار پیداست, از این دستگاه جهت استفاده در در راه پله ها و پاركینگ ها




تایمر راه پله

تایمر راه پله مدار این تایمر بسیار ساده بوده و از قطعات کمی نیز تشکیل شده است.




تایمر راه پله - Stair Timer

تایمر راه پله ساده ترین مدار، همان مدار کلید تبدیل است که اکثرا برای آپارتمان دو




گزارش کار کارگاه سیم کشی 1

تئوری مدار تایمر راه پله 18 تایمر به لامپ دوم میبریم و نول را به تایمر راه پله وصل میکنیم




تایمر راه پله دیجیتالی

البته در سایر مدارات مثل مدار تایمر راه پله قبلی این مقاومت با یک led نیز سری شده بود که




مدار تایمر دار راه پله

حرفه و فن (كار و فناوري) نمونه - مدار تایمر دار راه پله - مطالب علمي وفني و نرم افزار - حرفه و فن




سیم کشی و مدارها

مدار تایمر راه پله چگونه تایمر راه پله یک عدد شاستی ترمینال دو جعبه تقسیم یک لامپ




آموزش نصب و راه اندازی دوربین های مدار بسته

آموزش نصب و راه اندازی دوربین های مدار بسته مدار نصب تایمر راه پله.




برچسب :